Linnud

Linnu kraan

Pin
Send
Share
Send
Send


Mis on kraani tants: lind või tants? Muidugi, tants, enamus ütleb. Ja need on ainult osaliselt õiged. Lõppude lõpuks on ka tantsutants väga huvitav lind, mis kuulub möödasõiduliste lindude kategooriasse. Tap tantsu lind sai oma nime tänu sellele, et selle laulu laulmine on selle tantsu ajal väga sarnane kontsaga. Need on perekonna Ryurkovye, perekonna Schegly esindajad.

Linn on tantsutants. Kirjeldus

Nende naljakate lindude peamine eristav tunnus on punane kork, mis kroonib väikese pähkli pea. See on pisut väiksem kui varblane - ainult 14 cm. Sellistel väikestel nõrkadel olenditel on üsna resonantse häälega, mida sa ei tohi segi ajada kellegi teise vastu.

Linnutoru tantsul on punased suled mitte ainult pea peal. Tema rind on ka punane. See lind on natuke nagu härja. Tõsi, ainult sellistel omadustel on selline omadus. Naistel on rinnal suled värvitud valgeks. Nende lindude tiivad on pruunid ja lindude poolel on tumedad triibud. Koputantsu nokk on tumekollane.

Elupaigad

Tap-eye-lind leidub sellistel mandritel nagu Euraasia ja Põhja-Ameerika. Seda näete Gröönimaal.

Kui me räägime Venemaalt, siis on linnu peamine elupaigaks riigi põhjaosad. Kuigi linnuke kuulub nomaadidele, eelistab ta tundrat, metsatundrat, samuti neid metsaalasid, kus kasvavad lehtpuud.

Hooajalisuse tõttu võib suvel tantsutantsu näha peamiselt taiga ja metsa tundra tsoonides. Talvel püüavad lindude karjad lõuna poole, segametsade ja metsa-steppide piirkonnas. Selline eluviis võimaldab neil raskemal talvel rohkem toitu saada.

Käitumine looduses

Nagu juba mainitud, on linnu tšetetka väike. Sellest hoolimata ei arva Pigalitsa isegi ettevaatlikult käituda. Ta kohaneb kiiresti naabruskonnaga inimestega ja ei hirmuta neid üldse. See annab inimestele hea võimaluse jälgida, kuidas kraani tants käitub. Lind ei meeldi olla üksi. Need lapsed kipuvad kogunema väikestesse karjadesse. Söötmise käitumine on samuti üsna huvitav. Lindude karja ümbritseb täielikult puude haru, kus kasvavad nende lemmiktooted - marjad, koonused ja kõrvarõngad. Lõunasöögi ajal võivad nad riputada erinevaid seisukohti, mis ei sega söömisprotsessi. Aga niipea, kui haru liigub, lendavad linnud ära. Aga ärge arvake, et nad lendavad "söögilauast" kaugel. Koputants tantsub veidi ja naaseb kindlasti oma kohale.

Et näha lindu pesa on üsna raske. Selleks oleks vaja teda otsida madalate puudega. Tõenäoliselt puudutage tantsu looduslike vaenlaste peitmisel, kuigi hetkel ei ole teada, kes neid olendeid kahjustab. Tõenäoliselt saavad nad suurte saakloomade või maismaaloomade ohvriteks.

Toidulindud olid üsna erinevad. See hõlmab nii taimset kui ka loomset päritolu tooteid. Taimne toit koosneb peamiselt erinevate puude seemnetest. Nende peamiseks kohaks on kase kõrvarõngad, kuuskesede ja paelupuu seemned, teraviljad ja sedad.

Kui me räägime loomse päritoluga toidust, siis võib esineda erinevaid putukaid, kuigi tantsutants eelistab lehetäide.

Nende lindude paaritumisaeg on üsna aktiivne. Tantsutantsukarjades algab tõeline müra, sest naised ei pea valima ainult väärtuslikuks kandidaadiks perekonna isa rolliks, vaid neil on ka aega kodu ehitamiseks.

Paarimisperiood on ka suurepärane võimalus kraani tantsu kuulamiseks. Lind, kelle foto on näha allpool, kiirgab õhku ja üritab karjuda teistele oma karja esindajatele. Samal ajal emiteerib ta valget viledust. Eriti mehed püüavad silma paista ja näidata naistele, et nad on oma järglaste kasvatamiseks ja kasvatamiseks valmis. Pärast moodustamist paar linnud hakkavad varustama oma pesad. Selleks sobib iga looduslik materjal: õhuke oksi, sambla ja taime kohev. Selleks, et tibud soojas hoida, on "maja" sees suletud sulgedega ja alla. Bob pesad eelistavad maapinnast madalat. Sellel eesmärgil sobivad kõige paremini sellised puid nagu lepp ja kask.

Naine hakkab munema ainult pärast eluruumi täielikku valmistamist. Keskmiselt on see kolm kuni seitse väikest sinakas muna. Nende eripära on iseloomulikud tumedad täpid kesta peal. Naine inkubeerib sidurit umbes kaks nädalat. Selle aja jooksul ei lahku ta peaaegu kunagi pesast, isegi söötmise huvides. Kogu selle aja jooksul hoolitseb isa naise eest. Ta toob oma toidu otse pesasse. Seega ei nihuta "muumia" midagi haudumisprotsessist.

Nestlings on sündinud väga väike ja kaitsetu, kuid kasvab väga kiiresti. Kaks esimest nädalat sõltuvad täielikult oma vanematest. Isa jätkab toitu otse pesasse, kuid nüüd järeltulijatele. Lisaks ühendab ema temaga. Esimest korda oma kodust lahkudes otsustatakse kaks nädalat pärast sünnitust koputantsu beebilinnud. Nad õpivad lendama ja hakkavad ise toidu otsima. Väikesed linnud söövad samal viisil kui nende vanemad: puud ja lehetäide.

Pärast esimest järeltulijad saavad ise hoolitseda, mõned paarid hakkavad valmistuma järgmise põlvkonna kasvatamiseks. Seega võib ühe aja jooksul paar paari tõsta kaks põlvkonda tibusid.

Koputantsu kirjeldus

Kõige sagedamini esitatakse fotos tantsutants koos punase rinna või otsmikuga. Kui näete sellist isikut, siis mees on teie ees. Naistel on valge rind, tiibadel on tumedad triibud ja punane on ainult “kork”. Mõlemal soost on beež kõht ja tiivad pruunid.

Nendel lindudel on üsna massiivne nokk - kuni 10 mm, tume kollane tumeda pealispinnaga. Linnu tagakülg on pruuni värvi, vastupidiselt linnuleele, mille taga on pruun. Lindu kõri on must, mis on artikli teine ​​kangelane. Sama värvimärk on lindude pea kohal. Meie kangelane ei ole enam kui varblane, keha pikkus ei ületa 14 cm, tiivad on üle 20 cm ja kaaluvad 15 grammi. Koputantsu kirjeldus ei ole täielik, kui te ei pööra tähelepanu selle iseloomule. Tap tantsu lind on väga uudishimulik ja vallatu. Suuruse poolest on see kartmatu lind, kes sageli läheneb inimestele, lendades siseõuesse, et nautida söötjate sisu.

Eluviis

Redpoll on põhjapoolne lind, kes elab peamiselt põõsas tundras. Kuid linnu võib leida taigast. Enamasti elavad selle liigi esindajad Venemaal, Kanadas ja USA põhjaosas. Tap Dance on rändlind, kuid pikki vahemaid ei saadeta linde. Talve ootamiseks läheb lind Lõuna-Venemaal segametsadesse ja steppidesse, nii et talvel ei toimu kraani. Võib väita, et kraani tants on talvitav linn, sest see lendab oma alalise elupaiga lähedal. Selle linnuliigi esindajad hüppavad alati väga aktiivselt maapinnal ja oksadelt, mida nad soovivad lindudele või chizhale meenutada.

Sageli näete filiaaliga rippuvaid inimesi tagurpidi. Seega jõuavad väikesed linnud soovitud pungade ja terade poole, mida nad eelistavad varjulistes ja niisketes kohtades otsida. Tantsutants on eelistatav veekogude lähedal asuda kuni kahe tuhande meetri kõrgusel merepinnast.

Koputage tantsu kodus

Lindude armastajad, arvatavasti ei tea, kuidas lind lööb tantsu kodus? Paralleelselt chizhi ja kanarianidega on kodus lindu hoidmine tagasihoidlik. Kuid ta on harva koju viinud, võib-olla selle ebameeldiva hirmutamise tõttu.

Kui otsustate endiselt osta tantsutantsu, siis olge valmis ostma avar puur. See lind vajab piisavalt ruumi ahvenast ahvenale lennamiseks. Aktiivsuse puudumine, loom on täis rasvumist ja surma.

Kodus, kui tasakaalustatud toitumine, võib kasutada kanaari toitu. Siiski on vaja vähendada kanepi kogust, millest üksikisikud muutuvad väga rasvaks, sest see eeldab, et kodulindude kraani tantsu sisaldus nõuab dieeti.

Looduses peetavate sulgede toit on väga mitmekesine ja ühendab nii taimseid kui ka loomasööta. Peamine toit:

  • puu ja põõsa seemned
  • teravilja.

Püütakse linde söögikartulitel, marjadel, merevaikel ja süljulinnudel. Toidu leidmisel ei ole meie kangelased madalamad kui akrobaatide osavus, mis on seotud harudega kõigist külgedest ja isegi tagurpidi. Täiskasvanud toidavad taimset toitu, kuid putukad toituvad putukatest, peamiselt lehetäide.

Paaritumisaeg

Ei ole raske mõista, et tibude paaritumine on alanud - nende aktiivsus on märgatavalt suurenenud. Mehed tõuseb õhku ja ringi lainelise joonena. Paaritusperioodile on iseloomulik pidev kiristamine, nii et tibud üritavad konkurentide seas silma paista. Pärast talve, muutub aretusperioodil nende juba punane rinnavärv veelgi värvilisemaks. Praegusel ajal valitseb karjad härja.

Kord hooajal pesitsevad selle liigi esindajad ja igal aastal uues kohas. Nad teevad oma pesad õhukeste okste, rohu, sulgede ja allapoole puude ja põõsaste alumise haru hulka. Tavaliselt 5-7 munaga. Munadel on iseloomulik rohekas varjund, millel on laigud ja lokid. Naine inkubeerib mune ainult kaks nädalat. Sel ajal annab mees selle toidule, tuues pesasse seemned ja marjad.

Pärast sündi jäävad tibud veel kaks nädalat pesasse. Kogu söötmisperioodi jooksul annavad vanemad vahetult tibule putukate toitu. Noored hakkavad väga kiiresti üritama iseseisvalt toitu saada. Erinevalt teistest lindudest, kes kaitsevad järsult oma järglasi, võtavad tantsimine väga kergesti oma pesa.

Pärast seda, kui noored pesast lahkuvad, hakkab täiskasvanud paar valmistuma järgmise järglase ilmumiseks. Seega pesitsevad linnud kaks korda aastas ja neil on aega kahe järglase kasvatamiseks. Noored põlvkonnad kogunevad oma karjadesse ja esimene eluaasta on leppepuude ja kasepuude lähedal, mille seemned on nende peamine toit.

Koputantsu eluiga on tasuta 6 kuni 8 aastat. Vangistuses saavad need linnud elada 1-2 aastat kauem. Tähelepanuväärne on see, et linnud hoiavad oma kohutavat tuju vanaduseni.

Järeldus

Bird Chechetka - väike röövlindude perekonna lindude esindaja. Ta elab Venemaal, Kanadas ja Ameerika Ühendriikides. Oodatav eluiga vabaduses on 6-8 aastat, vangistuses 1-2 aastat kauem. Tantsutantsud toituvad nii taime- kui ka loomasöödast. Enamasti puude ja teravilja seemned. Kaks korda aastas pesitsemise pesemine, viies 5-8 inimest järglaste kohta. 2 nädalat pärast sündi hakkavad tibud proovima toitu ise saada ja varsti valmis pesast lahkuma ja oma karja looma.

Kuidas eristada lindude kraani väliseid märke

Need on üsna väikesed linnud, nende suurus on vaid 5 sentimeetrit ja kaalub 12 grammi! Sellised õrnad ja väikesed olendid, aga kuidas ilusalt ja valjult nad laulavad ... kuuleb nende trilli!

Seda lindu vaadates võite seda nimetada "punase mütsiks", sest pea ees on punased suled, mis moodustavad ümmarguse tähe. Tundub, et tantsutants pani mütsi. Ja selle liigi isastel on niisugune eristav märk mitte ainult pea, vaid ka rinnal, nagu härjad. Klyuvik beebi-chechetki tume kollane.

Lindu tiivad on värvitud pruuniks, nende suled on tumedad ja valge servaga. Rinnavalgus.

Nii meestel kui naistel on erksad punased värvid.

Kuidas "punased kübarad" tiibadega looduses

Hoolimata oma väikestest suurustest pole tantsutants harjunud käituma ettevaatlikult. Nad kohanevad kiiresti elavate inimestega. On väga huvitav jälgida, kuidas need väikesed linnud söövad. Nad eemaldavad sõna otseses mõttes puu oksad ja hõljuvad mitmesugustes positsioonides, haarates marju, koonuseid ja kõrvarõngaid.

Kuid ainult haru liigutatakse, nad kohe lendavad koos ... kuid nad ei sõida teise toitumispaika, nad lihtsalt teevad ringi ja naasevad uuesti samasse kohta.

Pungad elavad pesades, ja nad korraldavad need madala puude paksudesse, tundra riba, taiga. Nad elavad väikestes karjades, suured kolooniad ei ole nende jaoks.

Mis sööb lindude kraani

Selle passer-laadse tellimuse esindaja menüü koosneb nii köögiviljatoodetest kui ka loomatoidust. Loomadest võib kraanitants süüa mitmesuguseid putukaid toiduks, kuigi see peatab sagedamini lehetäide tähelepanu. Taimede seast valib seemned põõsad ja puud. Ta armastab kaskade kõrvarõngaid väga palju, mõnikord sööb kuuskärvide seemneid, lisaks toidab õuna-, teravilja- ja seteemneid.

Kuidas järgneb järglaste helveste aretamine

Paarimisperioodi alguses algab tapaside elupaikades uskumatu müra - need linnud lendavad õhus, valjult avanevad ja karjuvad üksteise peale. Eriti valjuvad isased, sest nad räägivad naistele nende valmisolekust aretamiseks. Selle aja jooksul hakkab pesade ehitamine tulevikus järglasi kasvatama. Tavaliselt paiknevad kraanitantsu "eluruumid" maapinnast madalal. Kõige sobivamad puud nende jaoks on lepp ja kask. Pesa on ehitatud väikestest õhukestest okstest, samblast, taimestikust ja muudest looduslikest ehitusmaterjalidest. Kraanipesa sisemus on vooderdatud sulgede ja taimede kohevaga nii, et see on pehme ja soe.

Talvel jõuavad linnaparkidesse tiibade tantsud tihti söötjatesse, täites ruudud oma häälestatud kirtsutamisega.

Pärast koorumispaiga valmimist on emas 3–7 muna. Neil on valge ja sinine toon ja tumedad täpid. Inkubatsioon kestab umbes kaks nädalat. Kogu selle aja vältel toob tulevase pere „isa” naissoost toitu otse pesasse, et mitte kooruda.

Maailma saabunud tibud on väga väikesed ja kaitsetud, vanemad söövad neid esimesed kaks nädalat pärast sündi. “Ema” ja “isa” toovad lastele sedge, puuvillase rohu ja teiste taimede seemned. 14 päeva pärast sünnitust lendavad tibud pesast välja. Ja mõned viimaste päevade vanemad, kes on veetnud oma „esimese partii” järglastest, alustavad teise kasvatamist.

Mees ei ole mitte ainult erkpunane müts, vaid rinnal roosakas roosa põll. Samochkam sai ainult punase korki.

PIIRKONDADE KAUPADE KOHTA

". Tapade karjad, heledad punased pead ja nende väikeste lindude samhikate rinnad on soodsad halbade hallikas naiste seas, tapas on vilgas ja jutukas, “kirjutas loomulik P.Kozlov nende lindude kohta. Tõsi, punased mütsid on mõlemalt soost teibitud. Tänu nendele heledatele detailidele nende väikestele lindudele ei jää isegi harude seas märkamata.

Samas ei ole helge varustus vajalik tantsutantsu märk. On helbed, mille ploomi värvus on heledama värvusega kui enamiku selle liigi lindudel: keha on helehall ja isaste rindade kohapeal on hele roosa. Neid linde, mis tunduvad lendamisel peaaegu valged, nimetatakse tuhahelbedeks. Mõned ornitoloogid eristavad neid eraldi vormis.

RIIGI SUUR JA Tants

Paarimisperioodi alguseks on mehed riietatud. Kevadel heledad täpid rinnal ja struugil muutuvad heledamaks kui sügisel. Talvel kuluvad suled, valged servad kaovad ja suled muutuvad veelgi küllastumaks. Kuid üks välimus ei meelita naisi. Püüdes oma kullat paluda, alustab mees praegust lendu - ta jookseb ümber tema õhku, kirjutab välja lainelised jooned ja kaasas armastuse tantsu juubeldava lauluga: „Che-che!”. Kuigi populaarse ütluse kohaselt on naissoost naissoost leping: „Kutsutants torkas, kutsus checheta.“ Aga siis hakkab järgmine mees alustama abielu tantsu ja teine, ja teine. Väikesed tapasringi karjad õhus, lendavad filiaalist filiaalini, andes aeg-ajalt väljakutsuvaid hüüdeid, mis ühinevad lõputu rõõmsameelseks helistamiseks.

COZY WARM FALSE

Et alustada pesitsuspaari pesemist enne lume sulamist. Igal aastal valivad linnud uusi pesitsuspaiku. Tavaliselt elab kraanitants väikestesse kolooniatesse, asudes üksteise lähedal, mitte kõrgel maapinnast, mitmetele lähedal kasvavatele puudele ja põõsastele. Kraanipesa näeb välja nagu paksu seina pehme kauss. Ehitusmaterjalina kasutavad linnud õhukesi oksi, rohu, sambla, nõelte ja taimede kohvi. Pesas on seestpoolt tavapäraselt vooderdatud sulgedest, allapoole ja villatükid - hubane soe voodi tulevastele järglastele!

MIND VÕI JALATSID?

Femuri munad on sinakasrohelised ja kaetud rohkete pruunidega. Naisel on tavaliselt viis muna (see toimub kolmest seitsmele), alustades inkubeerimisest ainult kolmandast või neljandast. Самец в течение всего инкубационного периода, который длится 10-14 дней, приносит самке корм. В отличие от многих других птиц, которые активно защищают свою кладку от возможной опасности, чечетки довольно неосторожны и с легкостью подпускают человека к своему гнезду.Võib-olla ei ole see seotud kergemeelsusega, vaid hirmusega - ei ole asjata, et inimesed ütlevad “häbelik, nagu koputants”.

TEINE NESTING

Pesas sündinud tibud veedavad umbes kaks nädalat, kogu selle aja vältel soojendab naine soojalt lapsi ja mees jätkab toitu kogu perele. Ta toob tibudele oma räpaste väikeste putukate, samuti erinevate taimede seemnete, mida naine sööb. Sageli pärast seda, kui tibud hakkavad pesast välja lendama ja iseseisvalt ise sööma hakkavad, alustavad vanemad teist pesitsemist. Sageli liiguvad linnud selle juurde koos kõigi järglastega uues kohas.

VEGETARIA PIIRID

Esimestel elunädalatel söövad putukad ainult väikesed tibud. Täiskasvanud kraanitants eelistab taimset toitu. Neid võib sageli näha kase, lepa või kuuse peal. Väikeste lindude väikesed linnukarjad jäävad sõna otseses mõttes puude ümber, püüdes saada maitsvaid seemneid. Tap-tants näitab tõeliselt akrobaatilisi võimeid: nad ripuvad õhukestele oksadele tagurpidi, liikudes ühest kuuskoonist või kase kõrvarõngast teise. Suve ja sügise lõpus täiendatakse lindude kogust mitmesuguste marjadega, näiteks porganditega. Linnud armastavad püstitada umbrohu seemneid.

WINDWAYS

Tantsutantsud asuvad tundra ja Euroopa, Aasia ja Põhja-Ameerika metsades. Sõltuvalt elupaigast võivad nad olla pesitsevad, istuvad või rändlindud. Ükski ornitoloog ei suuda ennustada talvel ja sügisel lendavate ja kevadeni saabuvate lindude arvu. Mõne aasta jooksul lendavad paljud helbed, teistes - väikesed karjad, ja aasta hiljem ei ole teadlased suutnud leida ühe lindu eelmise aasta pesitsuspaigas.

Iga päev koputatakse tantsu uutesse kohtadesse, kus on palju seemneid. Linnud keelduvad oma teisaldatavast elustiilist ainult pesitsus- ja kasvuperioodil.

Vaadake videot: ferry is kraan chauffeur! linde college (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org