Loomad

Mida karu sööb?

Vaatamata sellele, et karu on oma olemuselt kiskja, eelistab ta süüa taimset toitu. Üllatuslikult armastab pruun karu marju, varreid ja põõsaste lehti, samuti mett. Meele põhjustatud veojõu põhjustab looma riske ja ronib metsikutesse mesilastesse, millest ta peab sageli käpad kandma.
Sageli võetakse maitsvat toitu otsiv metsaline toitumisaladele ja teraviljaväljadele, eriti kaera ja maisi põllukultuuridele.

Taigas ja soodes kohtades on palju erinevaid marju, mida pruun karu armastab. Ta ei keeldu raznotravyalt. Ja jalakäik sööb ainult teatud osa taimedest. Teddy karu tunne kõige sagedamini nende lehtede, varre, puuviljade või juurtega. Pruunika karu jaoks on eriline aeg kevad, kui ta võib koguda kehakaalu päevi pärast pikka talveutamist taimestiku söömise tõttu.

Kuid taimne toit on vaid pool pruuni karu menüüst. Ülejäänud osa on loomasööt. Pärast talveunetust söövad näriliste kandvad saaki igasuguseid putukaid ja nende vastseid. Selleks ei ole loom liiga laisk, et isegi kaevata auku, et tõmmata hiirte, moolide, marmotide ja marmotide välja. Karud on tuntud, et hävitada antillid ja mesilased.

Jahindus ja kalapüük

Säilitamine reservuaaridesse, pruunid karud muutuvad tõelisteks õngitsijateks. Eriti kudemise ajal, kui kala kudeb, ei pruugi pruun kiskja sellise delikaadi huvides hetkeks jääda. Kõige enam hindab metsaline forellit ja lõhe.

Kui artiodaktüülid karjatavad lähedal, siis hobune, metssigade või hirvedega rünnata kõhklemata. Nälg juhib metsast pruuni karu inimesteni. Seal ründab ta sageli karja: hobuseid, lehmi ja lambaid. On juhtumeid, kui karu ründab oma teise tõu sugulasi, aga ka huntide ja tiigrite sugulasi.
Lood karu kohta, kes armastab mett väga palju, ei ole väljamõeldis. Karud on tõeliselt suured magusad hambad, kes on valmis ronima isegi metsade mesilaste otsimisel.

Kui metsaline on täiesti näljane, siis võib see rünnata oma poisi. Seepärast ähvardab lapsega ähvardamine ohvriks minna ohutuks kauguseks, kuni järglased kasvavad. Hästi toidetud karu ei kujuta endast suurt ohtu isegi inimesele, kuid see ei ole väärt kohtumistega kohtumist.

Mida pruun karu sööb suvel?

Suvel toidab pruun karu erinevatel marjadel ja lopsakal rohul, mis kasvab taigas. Kui looma elupaigas on jõgi või on järv, võib karu püüda. Kuid selline delikatess on väga harva, sest „metsaomanik” peab näitama kõiki jahimeeste oskusi. Enamasti kannab karu üksildane elustiil, nii et neid ei näidata looduses elavatele inimestele. Aga kui loom on näljane, võib ta metsas leida mesilase ja süüa mett.

Mida pruun karu sööb sügisel?

Sügisel püüab pruun karu süüa suure koguse kaloreid sisaldavat toitu rasva saamiseks ja keha valmistamiseks talveunestamiseks. Loomasöödaks on sarapuupähklid, erinevad puuviljad, puukoor, marjad ja maitsetaimed. Kuid selle aja jooksul toob loom loomse toidu sisse oma dieeti. Need võivad olla erinevad putukad, mis on rikas valkude, linnumunade ja väikeste näriliste seas. Selle aja jooksul sööb pruun karu kõike, mida ta teel viibib. Aga kui karu ei ole näljane, ei rünnata ta kunagi selliseid loomi.

Mida pruun karu sööb talvel?

Talvel talvub pruun karu oma den. Loom „paneb“ oma voodrile rohi ja lehed. Karmis kliimas elab pruun karu oktoobrist maini. Soe ja pehme kliima korral ei pruugi see üldse magada või kestab lühike aeg. Karud magavad tundlikult, nii et nad on kergesti ärkavad, siis lahkub loom oma pesast ja sõidab läbi metsa toidu otsimisel. Neid nimetatakse rahvale "vardadeks".

Karu "varras" muutub talvel ohtlikuks. Dieet koosneb loomadest, närilistest, puukoorest. Aga kui karu on metsas näljane, siis läheb see rahva juurde ja elab karja. On olnud juhtumeid, kus pruun karu ründab inimesi.

Mida pruun karu kevadel sööb?

Kevadel, kui kogu loodus ärkab üles, väljub näljane pruun karu. Ta täiendab oma keha noortele nõeltele ja lopsakale rohule. Need sisaldavad palju vitamiine ja mikroelemente, mis on vajalikud looma tugevuse säilitamiseks. Samuti võib see toita putukaid, nende vastseid, väikseid närilisi, kala.

Kui kohtute taiga "meistriga", peaksite proovima käituda rahulikult ja vaikselt, kui võimalik, ronida puu poole. Olge metsas valvsad ja ettevaatlikud.

Vaadake videot

Hoolimata tõsiasjast, et karud on traditsiooniliselt omistatud röövloomadele, ei ole nende toitumises nii palju liha kui teised selle korra loomad. Enamasti karu "menüü" koosneb taimsetest toitudest. Kes sellest meeskonnast on „liha” vastuvõtlikumad ja kas karu toitumine muutub sõltuvalt aastaajast?

Karu "menüü" alus

Karu liikide kõigi esindajate kõige kvalifitseeritud jahimees on jääkaru. Arktikas ei ole palju taimestikku, seega kannavad karud tihti tihendeid. Kõik teised karud eelistavad süüa pähkleid, marju, seeni, mugulaid ja tammetõrusid. Ja loomulikult armastavad nad mett väga. Ka kannab tahtlikult erinevaid väikesi imetajaid. Siiski, kui teil on võimalus tõsta lambaid või metssiga - on ebatõenäoline, et ebamugav varbad keelduvad sellisest võimalusest.

Enamasti kannavad karud päevasel ajal toitu, samal ajal söövad. Sügisel külmades piirkondades karud on enne talveunetamist aktiivselt rasvunud (loomulikult ei kehti see jääkaru kohta). Juba mitu kuud magab karu, kuid sooja päeval võib ta ärkama ja jätta den otsima midagi süüa.

Igal hooajal on oma menüü

Sõltuvalt aastaajast on karude toitumine erinev. Talvel talveunest üles äratades hakkasid nad kevadel sööma haavapulgad, sipelgad, linnumunad, väikesed loomad, jahti korrapäraselt hirvedele.

Suve keskel hakkavad karud sööma erinevaid marju ja Siberis - männipähklid. Lõunapiirkondades regaleeruvad nad tammetõrud, kastanid ja sarapuu. Kui aasta osutus viletsaks ja metsas ei ole lemmikkandvat toitu, võib metsaline minna maisi või kaeraga istutatud väljadesse. Mõnel juhul kannab rünnaku lemmikloomi.

Toit - rasva kogunemiseks

Nagu te juba aru saite, on karud kõikjalised imetajad. Ja nende jaoks on kõige tähtsam saada suur kogus toitu, mis seejärel muutub rasvaks, mis on vajalik karu talvitamiseks.

Huvitavad arvud: viiskümmend kilogrammi rasva kogumiseks peab karu sööma umbes seitsmesada kilogrammi marju või viissada kilogrammi pähkleid.

Meelelahutuslik teave karu toitumise kohta (näiteks, miks jääkarud ei söö pingviinid) võib leida artiklist What Bears Eat.

Mis kannab süüa erinevates piirkondades

Karud söövad tõesti seda, mida Jumal saatis. Kõik, mis on piirkonnas - taimestik, kalad, munad, erinevad loomad - on käimas. Ikka! Suur massiline metsaline 300 kuni 700 kg (sõltuvalt tüübist) on vajalik mitte ainult keha normaalse toimimise säilitamine, vaid ka rasva kogunemine. Talvel peaks see olema vähemalt 50 kilogrammi.

Erinevates piirkondades elavate karude „menüü” on erinev.

  • Oluline osa toitumisest Siberi karud hõivata männi pähklid, tammetõrud, sarapuupähklid, kastanid. Hooaja jooksul saab üks loom süüa kuni pool tonni pähkleid.
  • Kamtšatka karud eelistavad kala. Avid kalurid, nad ootavad kannatlikult kaldal lõhe kudemiseks.
  • Arktika elanikud - jääkarud - liha sööjad. Eelistatakse neid hülged ja hülged. Aasta jooksul võib täiskasvanud mees süüa kuni 50 inimest. Ja nad armastavad kala. Kuid maismaaloomad - mererohud, belugad, narvaalid - muutuvad jääkaru huntiks kõige viimasena.

See on huvitav

Ja veel mõned faktid "suupiste jaoks".

  • See on halb, kui kohmusaastatel läheb jalgsi talveuni ilma vajaliku rasvasisaldusega. Siis on näljast ärkamise tõenäosus talve keskel suur. Karu varras on äärmiselt agressiivne. Ta ründab loomi ja inimesi, hävitab varjualuseid, laod, jahimehed.
  • Jääkarud ei põlata porgandit - surnud kalad, merekehad. Kuid nende sugulaste jäänused ei puutu.
  • Kevadel pärast ärkamist ei söö karud midagi 2-3 nädalat, kuni keha taastub pika „tühja kõhuga“.
  • Poegad lahkuvad denist umbes 5 kilogrammi massist, kuigi nende sünnist saadav mass on vaid umbes 500 grammi. Rinnapiimas saavad lapsed rohkem kui 4 kilogrammi.
  • Karud - kuulsad maiustused. Aasta üks varba sööb ümber 700 kg marju.

Üldiselt söövad nad ebamugavust põhimõttel "kõike ja rohkem!", Ütles Winnie Pooh, meie lapsepõlve sõber.

zoo-club-org