Linnud

Hane lambakoer või valge öökull

klass: linnud

meeskond: öökullid

perekond: öökull

rass: öökullid

Polaar öökull (valge öökull) elab Arktikas, Gröönimaa tundras, Euraasias, Põhja-Ameerikas ja Arktika ookeani saartel.

Kuidas see välja näeb

See on perekonna suurim Arktika esindaja: tiibade pikkus on 166 cm, keha pikkus vahemikus 55 kuni 65 cm ja kaal võib ulatuda 3 kg-ni. Valge tume horisontaalne pestrinami võimaldab lindel lumekatte taustal nähtamatuks jääda. Meestel on naistel ja noortel inimestel kehas vähem pestriini.

Valge öökull elustiil

Polaar öökull on kiskja. Lind veedab suurema osa oma elust saagi jälgimisest. Eelistab jahtuda hämaras või koidikul. Prey jahib, istub maapinnal või väikelinnul. Reageerib järsult ja vajadusel püüab saaki. Suur mäng võtab oma pesa ja väikesed pääsukesed täielikult kohapeal. Igal öökullil on oma kaitstud aretuspiirkond, mille pindala varieerub 1 kuni 6 km2. Looduses on valge öökull umbes 9 aastat, vangistuses - kuni 28 aastat.

Toitumise aluseks - lemmings. Samuti võib see hobuseid, ermineid, hanesid, parte ja valgeid süljeid huntida. Oht liikidele on rebased, sinised rebased, skuas.

Aretus

Polaarsete öökullide moodustatud paarid jäävad sageli kokku kogu elu. Pöllike pesad asuvad kõrgemal, kõige kuivamas ja hästi soojendatud kohtades. Pesa on maasse kaevatud auk. Öökull suunab selle hoolikalt kuivale rohule, väikestele okastele ja oma alla. Lind naaseb pesitsuspaigani aasta-aastalt. Munades on tavaliselt 5–8 muna, kuid kui toitu on piisavalt, saate kokku 12–15 muna. Naine inkubeerib mune 32–34 päeva.

Mis sööb?

Valge öökull on kiskja, kes küttib erinevaid närilisi, kuid eelkõige lemmikuid. Samuti küttib see väiksemaid linde - pardid, õunad ja haned - ning väikesed röövloomad, näiteks ermine või arktika rebane. Rob jahi lõksu, süüa kala või "söö" carrion saab valge öökull. Selle suletud polaarse kiskja toiduaine kirjeldus ei ole täielik, kui te ei tea, kuidas ta sööb. Niisiis, see lind lihtsalt neelab väikese saagiks, kuid niisugune “okk”, nagu siil, purustab oma nokaga. Suuremad saagid, näiteks jänes, on mustade teravate küünistega tükkideks rebitud.

Valge öökull ei kanna pesa lähedal ja kaitseb aktiivselt oma territooriumi. Seepärast püüavad paljud linnud, näiteks haned ja haned, tema juurde lähemale asuda, kasutades seda kiskja kaitseks hulkuvate koerte ja rebaste ning teiste lindude rünnakute eest. Selle funktsiooni täheldades hakkasid mõned põhjapoolsed rahvad kutsuma polaarseks liblikaks.

Jahivõimalused

Erinevalt teistest öökullidest jahtub päikeseloojang hommikul ja isegi pärastlõunal. Ta näeb välja oma saagiks, asudes elama mõnel kõrgusel või raiutades oma jahipiirkonda. Ta näeb oma saaki saja meetri eest, mille järel ta päris kõvasti maha tõmbub, kuid kiirgab kiirelt maapinnale ja ründab, haarates seda ülalt. Kui see on väike näriline, siis neelab lumine öökull terved, hambad, juuksed ja kõik muu, ning suurema saagi puhul, nagu arktiline rebane, haarates rümba oma küünega, tõuseb lind taevasse ja sealt viskab ohvri maapinnale. Siis maandub ja pisarad tükkideks.

Polar öökull funktsioonid

Me käsitlesime sellise lindu elu peamisi aspekte, nagu lumine öökull. Huvitavad faktid tema viimase kohta:

1. See polaarne kiskja võib süüa mitte alla 40 päeva nahaaluste rasvavarude abil. Selle aja jooksul väheneb rasvakiht kahe sentimeetri võrra. Võimu ja energia säästmiseks ei ole lind sunnitud “paastumise” perioodidel praktiliselt lendamas ja istub ühes kohas.

2. Valge öök ja teised selle liigi esindajad võivad oma pea 270 kraadi. See on võimalik tänu nende lindude kaela ainulaadsele struktuurile, mis koosneb 14 emakakaela lülist.

3. Öökullide silmad saavad ainult vaadata edasi, liikuda nagu inimesed, nad ei saa. Lisaks ei näe see lind üldse midagi ja tajub reaalsust must-valgena, öökulli värve ei eristata. Nende õpilane laieneb ja kitseneb mitte ainult siis, kui valgus muutub, vaid ka hingamise ajal.

Välimus

Valge öökull on polaarriba suurim kiskja. Naised suuruse ja kaalu poolest on meestest paremad.

Täiskasvanud isendi tiivad ulatuvad poolteist meetrit ja suurte emaste kaal kuni 2 kilogrammi. Lumel ei ole kerge näha kiskjaid, kuna täiskasvanud lindude sulgede värv on peaaegu täiesti valge, ainult väiksed ja haruldased mustad laigud on nähtavad. Naistel on pestriin tavaliselt suurem ja vanad mehed on täiesti valged, arvestamata saba mõned mustad triibud.

Tänu äärmusliku külma tingimustele on polaarvärvi ploomi väga paks ja soe, jalad on kaetud õhukese sulguriga, mis sarnaneb villaga, ja isegi nokk on peaaegu täielikult peidetud väikeste sulgede alla.

Polaar öökulli pea võib pöörata 270 kraadi, nii et see ei varja oma silmadelt. Kuid sagedamini kiskab madalatasemel lennul kiskjal tundrat ja saagiks näeb ja haarab selle. Sellisel juhul, kui ohver on suurem kui jahimees, näiteks jänes, siis on tema küünised hammustanud, ripub valge öökull selle peale, kuni see lakkab vastupanu, ja lõpetab seejärel tugeva nokaga. Väike saak sööb kiskja täielikult kohapeal, suurem on rebitud küüntega.

Eluviis ja toitumine

Valge öökull on levinud tundra tsoonis. Talvel rändab ta toidu otsimisel metsa tundra vööndisse ja stepidesse, see on metsades haruldane. Talvimise ajal kleepub avatud aladele, mõnikord lendab asulates. Ränded algavad septembris-oktoobris, lõunasse jääb öökull kuni märtsini-aprillini. Mõned inimesed jäävad talve pesitsuskohtadesse, valides väikeses koguses lund ja jää.

Valge öökull on aktiivne kiskja. Selle toidu aluseks on hiire sarnased närilised, peamiselt lemmings. Aasta jooksul sööb üks öökull üle 1600 lemmings. Samuti püüab see jäneseid, pisi, väikseid röövloomi (linde), linde (valgeid sülje, hanesid, pardid), ei jäta kala ja porgandit tähelepanuta. Öökull ei kanna pesa lähedal, nii et linnud elavad rahulikult öökullide lähedal, mis kaitsevad oma territooriumi teiste röövloomade eest.

Lumised öökull jahid, peamiselt istudes maapinnal, eelistatavalt kõrgusel ja kiirustades läheneva saagiga. Hämarikus küttib see mõnikord isegi lennul, värisemine ühes kohas õhus, nagu tuulelind. Kuigi valge öökull ei ole rangelt ööselind, langevad jahtreisid tavaliselt hommikul või õhtul. Ohvrit jätkatakse tavaliselt kaaperdamisega. Pullid neelavad väikesed saagid täielikult, suured kannavad end ära ja rebitakse tükkideks kohapeal küüntega.

Valge öökull jahtub õunapuude ja eriti näriliste lemmikute jaoks. Hunti ettevalmistamisel istub öökull mäel või liigub tundra kohal aeglase ja madala lenduga. Nad võivad jahti sõita ja isegi veepinnalt röövida. Öökull, olles näinud saaki, libiseb oma tiivad, lendab sellele ja haarab selle teravate küünistega. Väikesed närilised neelatakse tervelt. Kui teil õnnestub haarata suur saagiks, rebib öökull tükkideks ja siis sööb, lööb luu ja juukseid väikeste tükkidena. Röövloomade päeval tuleb süüa vähemalt neli närilist.

Röövlind ründab jäneseid, parte, süljeid, on aeg ermiiniga järele jõuda, armastab kala, ei röövida karja. Polaar öökull ei kanna oma pesa lähedal. Seda asjaolu kasutavad kajakad, korraldades pesa öökullist kaugel. Röövlind, mis on oma pesast juba kilomeetri kaugusel, hakkab röövloomade ja seega kajakute pesast ära minema. Näljahäda aastatel lendavad öökullid tundra ja steppide poole, nad võivad isegi Kesk-Venemaale jõuda. Kuid igal juhul, märts-aprill, naaseb lind oma kodumaale, et tõsta uue põlvkonna tibusid. Kui toitu on piisavalt, ei jäta kiskja tundrast lahkuma, kuid talvel on veel veedetud kohalikus pesas.

Vokaliseerimine

Hääl on selge ja terav nutt "Ki-Ki-Ki", samuti heli nagu "Kru-Ay", mis meenutab kõverat. Mehe paaritumine on madal ja kurdid, kuid kaugele kuulnud haukunud karjumised, mida korratakse mitu korda järjest: „Howe .... Howe ...” naissoost madalate ja kurtide „Huu ...” jaoks. Pesakonna ärevuse korral räägib mees meeleheitlikest ja kurtidest hüüetest - "hhav" või "hhuv" ja naerab "ha-ha-ha", naissoost avaldab kurtide hüüded "hekk-hake-hak" või lühike peksmine. Pisarad karmid ja viletsad.

Valgetel öökullidel on täisväärtus. Primaarsete hoorataste vahetamise järjekord on tagant ees.

Täiskasvanud linnud molt alates aretusperioodi teisest poolest, juuni lõpus või juuli alguses ja hilissügisel. Öökulli ploomi värskendatakse täielikult oktoobris - novembri alguses. Noorte esimene sügisploom kulub septembri lõpus - oktoobri alguses.

Kultuuris

Polaar öökull on väga huvitav lind, kaval ja tark. Tõenäoliselt mitte asjata, JK Rowling oma Harry Potteri romaanide sarjas tutvustas sellist iseloomu nagu Buckle. Muide, pärast Harry Potteri raamatute ilmumist oli palju inimesi, kes tahtsid linde oma kodudes. Tõsi, kodus on raske hooldada, see ei ole papagoi, sest see vajab palju ruumi. Aga loomaaedades, teine ​​asi. Seal on öökullid väga hästi lahendatud. Nad elavad seal isegi palju kauem. Kui looduslikes tingimustes elab polaar öökull harva 10 aastani, siis loomaaias tunnevad ennast suurepäraselt isegi 20-aastaselt ja isegi 25-aastaselt. Nii et kui sa tahad seda imet oma silmaga näha, siis mine loomaaiasse. Noh, kui sa leiad end Arktikas, kannate alati teiega kaamerat kergesti ligipääsetavas kohas, sest polaar öökull meeldib ootamatult ilmuda.

Pärgade sisu kodus

Tänapäeval on peaaegu eksootiliste loomade ja lindude majade hoidmine peaaegu moes. Kui varasemad armastajad piirdusid haruldaste koerte ja kasside tõugudega, saab nüüd tavalisel linnakodus kokku krokodillid, pilliroo kassid ja röövlindud.

Inimesed ostavad öökullid kurikuulsas “Linnuturul” või toovad öökullid metsast, uskudes, et nad on “kadunud”, “on pesast välja kukkunud».Enne öökulli saamist mõtle hoolikalt, kaaluge oma võimalusi - kas nad langevad kokku soovidega?

Öökull on öösel kiskja. Juba see ütleb palju - linnu peamine tegevus on hilisõhtul, öösel ja varahommikul. Sel ajal jahmavad looduses öökullid. Nii et see on vangistuses ka - õhtust hommikuni rüüstab öökull midagi, karjub (eriti paaritumise ajal), mis takistab teil puhkamist. Nii et öökull on parim inimestele, kes elavad peamiselt "öise" elustiili. Nüüd tegeleme mõistega "kiskja". On selge, et selliseid linde ei saa viljaga toita, kiskjad söövad liha. Kuid isegi siin on raskuseks see, et öökullide seedimine on korraldatud nii, et see peab sööma kogu närilise või linnu kogu rümp - sulgede, karusnaha, luudega. Seega kaovad kanaliha või veiseliha - valmistuge hiirte, ühepäevaste kanade, vuttide ostmiseks. Ja nad maksavad palju.

Kuidas valmistada ruumi öökullile

Kõigepealt eemaldage kõik esemed, mida öökull võib koputada, pisarata, plekkida. Pullid armastavad mängida, seega peate oma asjade, eriti sokkide ja dokumentide asukohta rangelt jälgima. Jäta järelevalveta - öökull saab kindlasti mänguasja ja hüvasti passi! Tulle akendel tuleb asendada paksud kardinatega, sest tülliga öökull võib kergesti sattuda ja kui see lööb, siis murdub ta käpad või tiivad, või lihtsalt sureb, riputades mitu tundi tagurpidi. Suured peeglid (ka aknad) tuleb eemaldada või kardin, vastasel juhul võib öökull puruneda, üritades klaasi läbi sõita.

„Prisadid” tuleb seintele naelutada - puidust või rauast „pulgad”, mis on tingimata pehme - näiteks kunstmuru või vaipaga. Mõtle eelnevalt supluskoha kohale - öökullidele meeldib pesta, sellepärast panevad nad madalad laiad mahutid veega (kõrged küljed kassipoegadele on täiuslikud).

Kuidas käituda

Kui olete öökulliga koju tulnud, ärge hirmutage lindu, lase tal ringi vaadata. Selleks avage lihtsalt kast ja jätke mõnda aega lind üksi.

Mõne tunni pärast saate pakkuda öökulli ja vett. Mõnikord ei saa öökullid rümba rebida, nii et rümp peaks olema peeneks hakitud. Pange vesi nii, et öökull näeks seda ideaalselt - kui ta pöörab oma tähelepanu ujumistrikoodile - vestelda veega käega, näidates seega vees olevat paaki. Aja jooksul määrab öökull, kas seal on vett, kuid kuigi see on väike ja ebatavalises keskkonnas, tuleks sellele rohkem tähelepanu pöörata, kuid mitte häirida või hirmutada - püüdke seda mitte käes hoida, mitte liigselt teravaid liigutusi teha. ärge karjuge. Pakkuge toitu alati käest - nii et öökull harjub teile kiiremini.

Haigused

Jälgige hoolikalt lemmiklooma seedimist ja välimust. Pärast iga sööki peaks öökull metsalise ära visata. Bastard on lõdvestamata luud, vill ja suled, mida linnud söödavad umbes 10 tundi pärast söötmist. Kui valu pole, on see muret lemmiklooma tervise pärast. Sa peaksid uurima ka graanuleid - nendel ei tohi olla verd, graanulid ei tohiks halba lõhnata.

Pöörake tähelepanu ja allapanu - tavalised öökullide väljaheited - see on valge "peit", millel on väike tume, tugevam pesakond. Kui allapanu saab halva lõhna, kollane või pruun, muutub vedelik - võtke ühendust oma veterinaararstiga. Terve öökulli normaalne käitumine erineb haige käitumisest. Haige lind kaotab söögiisu, muutub apaatiliseks, istub tundide kaupa, suletud silmad, libiseb, pooled katavad silmad alumise silmalau, sulgedega, eriti saba all, kleepuvad ja määrduvad. Kõik ülalnimetatud on haiguse märk. Seetõttu tuleb sellistel juhtudel loomaarstile öelda öökull võimalikult kiiresti. Lindude haigused tekivad kiiresti, sa ei saa minuti kaotada.

Iseloom ja eluviis

Lindude hääl on terav ja tõmblev, karmid haukuvad vokaalid. Kuid väljaspool aretusperioodi on linnud üsna vaiksed. See omadus, koos kiire ja vaikiva lennuga, muudab valge öökull ohtlikuks kiskjaks.

Polaarpiirkonna elanikuna on linnud sunnitud ööpäevaringselt jahima. Aga kuna öökullide nägemine ei ole säravale valgusele kohandatud, siis nad valivad jahipidamise aja.

Valge öökull eelistab vaadata ohvrit daisilt, jälgides valvsalt selle liikumist maapinnal. Siis võtab see ära ja ületab saaki, haarates haakunud küüniseid. Mõnikord ootab see õiget hetke, et rünnata otse õhus, paastudes ühes kohas. Jahipidamiskohast eemal hoidmine, mis kaitseb innukalt kiskjate eest.

Paaritumisaeg ja järglased

Valge öökull juhib üksildast elustiili ning pesitsusperioodil tekitab see sõltuvalt piirkonnast monogaamseid või ühekordselt kasutatavaid paare.

Paaritumisaeg algab varakevadel. Pärast keerulisi karjäärirituaale ja paari loomist on mai keskel munad paigutatud kuni 5-8 tükki ja eriti jõukates aastatel umbes 15. Öökulli pesa jaoks valivad nad kuivas mullas augud, mis asuvad mägisel või ookeanil. Põhi on mõnikord vooderdatud kuiva taime, sambla ja alla.

Naine paneb mune mitte ühel päeval, vaid vahelduvalt. Seetõttu on noored ebaühtlased. Viimased munad soojendavad esimesed koorunud tibud vanemate jahtimise ajal. Sageli jäävad elus ainult vanemad öökullid, kes nälja aastatel söövad oma nooremaid vendi.

Lapsed hakkavad lendama 4-6 nädalaga. Selleks ajaks on lähiümbruses juba piisavalt lemmikuid, mis lihtsalt varjupaigast välja tulevad. Tänu neile pakutakse noori linde toiduga ja õpitakse kiiresti jahti. Puberteedi ajal tuleb läbi aasta.

Koostoime tundra elanikega

Polaarvalge öökulli peamised vaenlased on arktika ja skua. Neilt tuleb kaitsta sidurit ja abituid poegasid. Röövloomade röövimine blokeerib julgelt lindu oma tiivad oma näo ees. Kui see ei aita, siis lahkuge teelt, siis kukkuge ülevalt, haarake küünised turja poolt, tõstke õhku ja langege kõrgusest maapinnale. Teisalt ründavad öökullid ise arktilise rebane järglasi.

Kui inimene või koer läheb pesa lähedale, muutub öökull kartmatult ka oma järglaste eestkostjaks, levides oma tiivad suuremaks. Sellistel hetkedel suudavad linnud teha teravaid karjuseid ja rünnata ülalt, kasutades teravaid küüniseid ja nokk.

Öökull kaitseb territooriumi 1 km raadiuses pesast ja ei hunt selles piirkonnas. Seda kasutavad mõned linnud, korraldades tema hoolduse all pesasid. Selle valge kiskja hüüdnimega hane lambakoer. Muide, sel viisil aitab see tundra lindude paljunemisele kaasa.

Huvitavad faktid

Угол поворота головы белой совы составляет 270 градусов.

По результатам эксперимента, полярная сова способна распознать добычу в темноте на расстоянии 340 м от свечи.

Истребляя грызунов, сова регулирует их численность, активно участвуя в становлении экосистемы тундры.

Популяция этого вида немногочисленна, однако исчезновение на сегодняшний день ему не угрожает.

Paikade asukoht lindude ploomides on ainulaadne, nagu inimese sõrmejäljed.

Valge öökull elab oma looduslikus elupaigas umbes 10–15 aastat, koduse hoolduse puhul suureneb eeldatav eluiga 30 aastani.

Polaar öökull kujutab endast uue Urengoy embleemi ja Kanada Quebeci provintsi sümbolit.

Kas teile meeldis see artikkel? Jagage oma lehel valge öökulli elu kohta fakte või ütle oma kommentaarides, mida veel selle lindu kohta teate.

Polaar öökulli kirjeldus

Tuleb märkida, et polaarvärava naised on suuremad ja raskemad kui mehed. Torso kõrgus on: meestel - 54-66 cm, naised - 60-70 cm. Pölled: isane - 2,1-2,5 kg, naised - kuni 3 kilogrammi. Wingspan on vahemikus 140 kuni 175 cm.

Sulede eriline struktuur, mis tekitab turbulentsi, võimaldab teil teha vaikseid lende.

Sulede värv on patroniseeriv, see tähendab kaitsev. Selline värvimine muudab polaar öökulli peaaegu nähtamatuks loodusliku elupaiga taustal, mis on passiivset tüüpi kaitse kiskjate ja kamuflaažimise ajal jahipidamise ajal. Pulgakommid tibudel on pruunid, täiskasvanud öökullides valge, pruunid täpid, mis on laiali hajutatud kogu keha, mõnikord pruuni triipudega. Naistel on rohkem pruunid täpid kui meestel. Mõned mehed on täiesti valged. Sulede joonistamine igas üksikus on unikaalne, nagu inimeste sõrmejäljed.

Polar öökullide käppadel on paks shaggy ploom ja mustad suured küünised. Arve on konksu-kujuline, must, kaetud peenete harjastega ja praktiliselt peidetud pea sulgede alla. Pea on kerakujuline, väikeste märkamatute kõrvadega. Võimaldab pöörata 270 kraadi, mis võimaldab teil näha kolme mõõdet. Kõrged kõrvad ei takista polaarsete öökullide hea kuulmist. Nad suudavad kuulda 2 Hertsi helisid.

Silmad on ümmargused, erinevad kollase tooni. Nägemisteravus on mitukümmend korda suurem kui inimestel. Rühm biolooge, kes õpivad valgeid öökullid, viisid läbi mitmeid katseid ja said suurepäraseid tulemusi. Need saagiks olevad linnud suudavad avastada nõrga küünlavalgel saaki 350 meetri kaugusel. Selline suurepärane nägemine võimaldab öökullidel edukalt polaarsel ööl.

Polaar öökulli nokk ja silmad.

Hääl on terav, staccato. Polaarvärvi nutmine näeb välja nagu tõmblev kurk või haukumine.

Polar öökullid sulavad 2 korda aastas - suvel ja sügisel. Täielikult talveplekk ilmub novembri lõpuks. Noored jätavad oma esimese täiskasvanud ploomi septembri ja oktoobri ristmikul.

Elab: looduses, keskmiselt 10 aastat vangistuses - kuni 30 aastat.

Kuhu polaar öökull elab?

Bioloogid viitavad polaarse öökulli elupaikale tsirkumpoolseks, st mõlema poolkera arktiliste tsoonidena. Asub Euraasia ja Põhja-Ameerika mandrite tundra tsoonides, Gröönimaa saartel, Wrangelis, Novaja Zemljas, Kolguevis, Beringis ja teistes Arktika saartel. Polar öökullid üle kalduvad lõunasse, ulatudes lehtmetsade lennuväljal. Talvimiseks valib ta avatud alad, harva lendab asustatud aladesse. Nad liiguvad talveks septembri lõpus ja jäävad sinna kuni märtsi lõpuni. Mõnikord jäävad öökullid talvesse, kus nad pesitsevad, eelistades õhukese jää- või lumekihiga alasid. Kevadel naasevad polaarsud poegade aretamiseks ja luukimiseks Arktikasse.

Polaar öökull kuulub osaliselt istuvatesse lindudesse. Mõnikord paisub see, sõltuvalt lumekatte paksusest, rikkalikest jahimiskohtadest ja muudest tingimustest.

Jahindus ja saak

Polaar öökull on tark ja tark jahimees. Peamine saagiks on lemmings. Samuti jahib ta: poika, siilid, jänesed, ermiinid, teised arktilised linnud, arktika rebane. Sageli ei kaota mereannid, linnumunad ja porgand.

  • Lemmings on hamstri perekonna närilised, mis kaaluvad kuni 80 grammi, elavad tundras ja metsas tundras.
  • Haug - väikesed imetajad jäneseliste perekonnast. Väliselt sarnaneb hamstritele. Ei ole närilised. Saatsid selle nime, et saada konkreetseid helisid. Palju pika jõuab kolmesaja grammi.
  • Ermine on lemmikloomade röövloom. Tal on pikk lahja keha. Tundub, et see on karm, kuid suurem. Ermiini kaal on 80-250 grammi. Vaata fotosid ermiinist.
  • Arktika rebane või arktiline rebane on koerakonna kiskja, sarnaselt rebane. Talvel omandab valge värvi. Suvel varjualused ja pruunid. Kehakaal 3–9 naela. Mehed on suuremad kui naised. Arktilised rebased on kõikjalised.

Polar öökullid eelistavad jahti oma pesadest kaugel. See käitumine tõi kaasa ebatavalise nähtuse. Teised polaarsete lindude liigid, tavaliselt kajakad, ehitavad oma pesad tihti polaarvärvi pesade kõrval. Hirmutada öökull oma kiskjate pesast, kaitstes seeläbi rünnakute ja teiste inimeste pesade eest. Valge öökull kaitseb oma pesa ühe kilomeetri raadiuses. Päeval sööb üks polaar õlg keskmiselt 4 närilist ja umbes 1500 aastas.

Polar öökullid eelistavad jahipidamist avatud ruumides, kus puuduvad kõrged taimed, sest ohvrit on nendes raske näha. Jahitamismehhanism on järgmine: öökull, mis istub mäel või lebab maapinnast ülespoole, jälgib saaki, siis kukub alla ja tapab oma võimsa küünega, mõnikord oma nokaga.

Hommikune või õhtune hämarik eelistab õhuküttimist.

Väikesed polaarsete õngede ohvrid on neelatud tervena, suured rebitakse tükkideks nokaga ja söövad. Röövloomade vill, samuti nende küünised ja lindude luud.

Neil aastatel, mil lemmingpopulatsioon on vähenemas, korraldavad polaarsed lindude rünnakud lindude turge ja kahjustavad polaarsete lindude populatsiooni.

Polaar öökull koos saagiga.

Polaar öökulli vaenlased

Polar öökullid ja arklikud rebased ründavad tihti üksteise järglasi. Arktikaid veetakse öökulli pesadest, öökullid ründavad ebaküpseid kutsikaid.

Polaarsed öökullid kaitsevad oma pesa karmilt kõigilt, kes lähenevad, sealhulgas inimestelt. Isane on eriti aktiivne pesa kaitsmisel. Kaitse taktika võib olla erinev, lind valib selle sõltuvalt olukorrast. Lumine öökull võib tõusta õhku ja põrkuda kutsumata külalistele, ähvardades klõpsates nokk ja helides, mis näevad välja nagu varesed. Ja see võib jääda kohale ja sulgeda suled, et tunduda suurematena, tehes lühikesed hüpped potentsiaalsele vaenlasele, ohustades ka hirmutavaid helisid.

Rahvastik Turvalisus. Looduse väärtus

Polaarsete öökullide populatsioon ei ole suur. 100 ruutkilomeetri kohta pesetakse tavaliselt kuni 50 paari. Suur osa elab Wrangeli saarel. See on Arktika ökoloogilise süsteemi jaoks väga oluline, kuna see säilitab stabiilse lemmingpopulatsiooni ja tagab teiste polaarsete lindude ohutu pesitsemise.

zoo-club-org