Loomad

Loomade lõvi: kus see elab, selle toit ja järglased

Pin
Send
Share
Send
Send


Täna on palju lugusid ja legende loomade kuninga elustiili kohta. Kuid selleks, et eristada tõde väljamõeldisest selle kohta, kuidas ja kus lõvid elavad, peate küsimuse põhjalikult mõistma. Tõepoolest, meie planeedi paljude loomade seas eristavad need kiskjad erakordset jõudu ja jõudu. Majesteetlik karv ja kurtav müha annavad lõvele tõeliselt kuningliku ilme. Ja isegi selle looma käitumises on unikaalsed kuninglikud viisid.

Tõsine kiskja

Ükskõik kus lõvid elavad - looduses või vangistuses - jäävad nad alati iseseisvalt. Need on suured tugevad kiskjad, kes omavad suurepäraselt oma liikuvat, paindlikku ja lihaslikku keha. Nad jooksevad väga kiiresti ja osavalt. Nendel röövellikel kassidel on tugevad lõualuud ja suured hambad, mis võimaldavad hoida selliseid üsna suurte loomade maailma esindajaid kui metsikuid. Ja küüniste abiga ei ole lionidele tükkide saagiks rebimine üldse probleemiks. Kuid see pole veel kõik! Tuleb välja, et metsalise keel on tütrega täis, mis võimaldab tal hoolikalt oma nahka hooldada, kirbude püüdmiseks ja puukide eemaldamiseks.

Loomulikult sõltub palju sellest, millisel mandril lion elab: tema elustiil, toodetud toidu mitmekesisus ja isegi selle välimus. Täna looduses on see loom Aafrikas ja Aasias. Samas on planeedil olemas ka maa kiskjasa nimekaim - merilõvi. Ja kuigi nende nimed on sarnased, on loomad üksteisest väga erinevad, ja on täiesti võimatu neid segi ajada.

Eluviis

Lõvi on kasside esindaja, kes suudab päikest ilma vilkumata vaadata. Sellepärast nad kutsuvad teda loomade kuningaks. Kuidas lõvid elavad, kuidas nad elavad looduslikes tingimustes ja võitluses inimese vastu väärivad nende suhtes austust ja tähelepanu.

Need kiskjad elavad perekondades, nn uhked. Need koosnevad reeglina ühest või kahest mehest, mitmetest lionessidest ja poegadest. Täiskasvanud lõvid tegelevad uhkuse elupaikade kaitsmisega, kuna üksikute meeste tungimist juhtub üsna sageli. Lõvik tegeleb jahipidamise ja järglaste kasvatamisega. Lion cubs mängib ja tumble kogu päeva, arendades osavust ja kiirust, mida nad tulevikus vajavad. Pride keskmine arv on umbes kakskümmend inimest.

Lõviosa omandas kümneid ruutkilomeetreid avatud ruume, aga ka paakidega kaetud alasid.

On väga oluline, et lõvide valduses on palju hobuseid. Lõppude lõpuks sõltub röövloomade toitude arvukus nende arvust.

India lionide ellujäämine

Tänapäeval peavad India lõvid jagama oma territooriumi mitte ainult inimestega, vaid ka teiste looduslike kasside - India leopardide ja Bengali tiigritega. Kuid mitu sajandit tagasi domineerisid nad kuni Kreeka rannikuni. On olnud juhtumeid, kus üksikisikud kohtuvad isegi Don jõe ääres. Muistsete legendide kohaselt hävitas Venemaa territooriumil prints Igor ise viimase Bengali lõvi kümnendal sajandil.

Juba 1907. aastal jäi nendest loomadest vaid kolmteist liiki. Kuid uskumatuid pingutusi, mida inimene vangis oma elu päästis. Kaitsealal, kus täna lõvid elavad, võitlevad spetsialistid pidevalt nende loomade elu eest.

Aafrika lõvid

Aafrika lõvid elavad Kesk-Aafrikas. Nende omandis on Savannahi territooriumid, mis mahutavad tohutuid elutähtsaid kohti. Nende täiuslike loomade meeste peamine kaunistus on pea, rindkere ja kaela katvad harjad. Nende keha pikkus on 240 cm ja kaal - 230 kg. Lionesside kõrgus ja kaal on veidi väiksem. Nende looduslike kasside vill on lühike ja paks. Erinevalt oma Aasia sugulastest varieerub nende nahavärv helekollasest rikkaks liivaks. Meeste mehed on peavärvist veidi tumedamad.

Olenemata sellest, millisel mandril elab lõvi Euraasias või Aafrikas, on nende hävitamise probleem inimene sama. Lõppude lõpuks oli umbes kakskümmend aastat tagasi nende Aafrika röövloomade arv üle 230 tuhande. Täna on nende arv kümnekordistunud. Selle põhjuseks on inimese vaenulikkus. Lionide sagedase rünnaku tõttu kariloomadel on nende vastases võitluses mürgised söödad või relvad. Selle põhjuseks oli nende loomade kariloomade vähenemine.

Loomade kuninga elu

Rääkides looduslike kasside elu säilitamisest, ei saa me mõelda, kui palju lõvi elab looduses. Kui aga võrrelda neid kiskjaid teiste loomadega, on nende eluiga üsna lühike. Erinevalt vangistuses olevatest lõvidest elavad lõvid harva harva kolmkümmend aastat. Lõppude lõpuks saavad nad viieteistkümneaastaseks väga nõrgaks, mis ei võimalda neil oma perekonna üle jõudu säilitada. Lisaks ei ela paljud inimesed selle vanuse tõttu teiste meestega võitlemisel. Lionese eluiga on mõnevõrra pikem.

Ei ole ebatavaline, et lõvid surevad lahingutes krokodillidega, mis on nende ainus loomulik ja surmav vaenlane. Nende vahel on igavene võitlus. Kui lõvi suudab krokodilli maismaal hävitada, võtab krokodill talle veekeskkonnas kättemaksu.

Toidu uhkus

Lõvi lemmiktoit on liha. Kuid see on peamine toit, mida see loom tarbib. Ainuüksi lõvi ühe aasta jooksul sööb umbes viisteist suurt looma, kelle keskmine kaal ulatub sada kilogrammi. Huvitaval kombel on toidu peamised liikumised lionesses. Aga kui sööki algab, tuleb uhkuse juht esmalt toidule. See on see, kes valib enda jaoks kõige säravama ja ülejäänud söövad naised ja noored. Ta sööb lõvi perekonda iga kolme päeva järel. Iga liige saab süüa umbes 18 kilogrammi liha. Pärast sööki läheb uhkus kastmiskohale. Pärast head lõunat hakkab pere magama, mis võib kesta umbes kakskümmend tundi.

Tähelepanuväärne on see, et looduslike kasside elupaikades ja jahipidamisel on alati pakitud hyeene või jackale. Ja tihti jagavad lõvi uhked heldelt nende toiduga.

Lõvi hunt

Kõige sagedamini jahivad lions hirved, seebrid, antiloopid ja mõnikord kaelkirjakud. Erandeid ja muid sarnaseid loomi ei ole. Päevasel ajal püüab Lion Pride lõõgastuda varjus ja kui pimedus on sisse lülitatud, läheb see jahi. Reeglina teenib nelja inimese perekond endale vähemalt ühe nädala jooksul suure looma. Leo, kellel on jahi ajal eriline roll, hirmutab ja häirib ohvri tähelepanu. Tema sugulased on varitsuses, peidus rohus ja aeglaselt libisevad. Eriti verise töö teeb tavaliselt noored lõvid ja vana mees juhib kogu protsessi.

Kõige sagedamini on see lõvi, kes on uhkuse saajad. Nad ümbritsevad neile meeldivat looma ja lähenevad sellele aeglaselt. Olles hetkeks valinud, lööb üks tugevate suurte käppadega lionessidest ohvri alla ja põrkab hambad kurku. Üks nelja otsa rünnak jahimeestele edukalt. Niipea, kui lionessid on röövitud saagiks, ilmub meessoost lõvi kogu oma hiilguses, mis hüppeliselt hüppades võib jõuda kuni 60 km / h kiiruseni.

Paljunemine ja järglased

Lõvid on väga armastavad loomad. Võib-olla sellepärast nad paljunevad igal aastaajal. Paarimiseks võtab mees oma tüdruksõbra eemale kohtadest, kus lõvid elavad. Aafrikas võib erinevalt Aasia sugulastest liidril olla neli kuni kuus lionesses. Kui naise rasedus on kolm ja pool kuud, lahkub ta perekonnast järglaste tootmiseks. Selleks valib lioness erapooletu nurgaga põõsaste keskel.

Lion cubs on sündinud pimedaks ja abituks. Nende nahk on kaetud täppidega, mis kaovad vananedes. Keskmine sündinud laste arv ulatub kolmest viiest inimesest, kuid mitte üle poole elab täiskasvanueas. Poegad toituvad ema piimast, kuid seitsme kuu vanuselt hakkavad nad sööma liha. Suure uhkusega saavad lapsed ühineda kahe kuu tulemustega. Täiskasvanud lõvi peetakse ainult viieaastaseks.

Merilõvid

Rääkides lõvidest, ei saa unustada oma vee nimekaim - merilõvi. Nendel nakatunud loomadel, kellel ei ole sarnasust looduslike kassidega, on kasside puhul palju ühist. Ainus erinevus on see, et nad ei püüa kaugrännet ja veedavad talve kaldal. Kui merilõvid elavad, ei ole rohkelt rohelisi rohelisi alasid ja kuumaid päevi nagu savannid. Peaaegu kõik need loomad elavad Vaikse ookeani põhjaosas, aga ka Vaikse ookeani ja Atlandi ookeani lõunaosas. Nende elukoht on Põhja-Ameerika rannik California poolsaarel, Galapagose saartel ja Jaapani mere kaguosas.

Merilõvid toituvad kaladest. Mõnikord peavad selleks, et seda kinni püüda, sukelduda 90 meetri sügavusele. Ka nende molluskide ja koorikloomade hulka võib kuuluda nende mädanike toitumine.

Looma lõvi, välimuse, omaduste, fotode kirjeldus.

Praegustest metsikutest kassidest on lõvi suurus väiksem kui tiiger. Täiskasvanud isane lõvi kaalub keskmiselt kuni 250 kg keha pikkusega 2,5 m. Lioni painduv, liikuv keha on hästi arenenud kaela ja esijalgade lihastega. Lõvi haarde pikkus on 7 cm.

Pikliku koonuga lõvi massiivne pea on varustatud tugevate lõualuudega. Lõviosas on 30 hammast, kuni 8 cm suurused koerad võimaldavad suurte loomade edukalt jahti pidada: hirved, metssigad, seebad ja antiloopid. Keel, mis on kaetud tuberkuloosiga, aitab kiiresti vabaneda vere imemiseks putukatest ja hoolitseda juuste eest.

Lõvi näol on baasil mitu tumedate laigudega rida sorte, mis moodustavad iga inimese jaoks unikaalse mustri. Vastsündinud lõvi poegad on täpilised, nagu leopardid, kuid puberteedi ajal kaovad laigud. Lõvi karusnahk võib olla liivane, pruun või punane. Saba lõpeb suurejoonelise mustaga. Isikutel, kellel on kõrva sees, on “spur” - sulatatud lülisamba lõpp.

Eriline erinevus lõvide vahel on erakordne seksuaalne dimorfism. Lions mehed on palju suuremad kui naised ja neil on luksuslik karv, mis ilmub juba kuue kuu vanustes poegades. Kolme aasta pärast kasvab lõvi karvade hunnik 35-40 cm, värv, pikkus ja pomp sõltuvad testosterooni geneetikast, piirkonnast ja kogusest. Vanematel, maitsestatud lõvidel on kõige paksemad ja kõige peenemad karvad.

See võib tunduda üllatav, kuid lõvid on loomad, kellel on suurim kiskja suurim kiskja. Seetõttu ei erine nad erilise vastupidavuse poolest, kuigi lühikestel vahemaadel sõitmisel võivad lõvid jõuda kuni 80 km / h. Looduslikel tingimustel elavad lõvid 12-15 aastat, vangistuses eluiga 5-7 aastat.

Lõvide liigid ja liigitus.

Lionide liigitusel on 8 alamliiki:

  • aasia(Pärsia, India) lõvi (Ladina keel: Panthera leo persica): sellel on kükitav keha ja klanitud, mitte liiga paks harja. Lõvi kaal on 150-220 kg, meestel 160-190 kg, naistel 90 kg kuni 120 kg. Aasia lõvi kõrgus turjakõrgusest on 1,05 meetrit. Lõvi rekordiline pikkus oli 2,92 meetrit. India liigi kaitsealal elab veidi üle 500 selle liigi liigi esindajat. Aasia suurim lõvi pikkus oli 2,92 meetrit,

Aasia (Pärsia, India) lõvi

  • barbaarne lõvi (barbaarne) (Ladina Panthera leo leo): kõige massiivsem kiskja, kellel on tumedad paksud karvad. Kõikjal asus Aafrika mandril. Kahjuks hävitas inimene lõpuks 20. sajandi alguses. Täna elavad Berberi lõvi järeltulijad vangistuses, kuid me ei saa rääkida liikide puhtast verest. Isane lõvi kaal ulatub 160-270 kg-ni, naise kaal on 100-170 kg. See oli igasuguse lõvi suurim kiskja,

Lõvi, mis võib olla barbaarse lõvi (barbaarne lõvi)

  • Senegali(Lääne-Aafrika) lõvi (lat. Panthera leo senegalensis). Mehed on eristatavad kerge, lühikese karvaga (või selle puudumisega), kerge villaga ja väikeste suurustega. Selle kiskja uhkus on väiksem ja kolju kuju erineb teistest lõvidest. Elupaik asub Saharast lõuna pool Senegali läänes ja ida pool Kesk-Aafrika Vabariiki. Guinea, Nigeeria ja Senegali savannides elab umbes tuhat esindajat. Seda tüüpi lõvi on ohustatud,

  • Põhja-Korea NKL (lat. Panthera leo azandica): välimus on sarnane teiste Aafrika sugulastega. See elab Kirde-Kongo savannas. Selle liigi liigi populatsioon väheneb järk-järgult

  • Ida-Aafrika(masai) lõvi (Lat. Panthera leo nubica) - Aafrika lõvi alamliik. Mehed eristuvad piklikest jäsemetest ja „kammitud” seljavarvast. Isased lõvid ulatuvad 2,5-3 meetri pikkuse pikkusega, kaasa arvatud saba. Lionesside pikkus sabaga 2,3 - 2,6 meetrit. Isane lõvi kaal on 150 - 230 kg, naised 100 - 165 kg. Lionidel ja lionessidel on närimiskõrgus 90–115 cm. Selle liigi liigi - Sambia, Uganda, Mosambiigi ja teiste Ida-Aafrika riikide - elupaigaks on ka Kenya reservid Masai Mara,

Ida-Aafrika (Masai) lõvi

  • edela-Aafrika(katanga) lõvi (Ladina Panthera leo bleyenberghi): erinevad heledad värvid. Ta elab Angola edelaosas Zimbabwesse. Isane lõvi pikkus koos sabaga on 2,5–3,1 meetrit, lõvi pikkus on 2,3–2,65 meetrit. Isane lõvi mass on 140-240 kg, emaste kaal 105-170 kg. Ohustatud liigi liigid on väljasuremise äärel,

  • Kagu-Aafrika(transvaal) lõvi (Lat. Panthera leo krugeri): suured isikud, mehed on pika tumeda harja omanikud. Mõnel esindajal on leukism, mutatsioon, mis on seotud melanotsüütide puudumisega. Sellistel eksootikatel on valge juuksed ja roosa nahk. Transvaali lõvi keha pikkus sabaga on 2,6–3,2 meetrit, lõvi suurus on 2,35–2,75 meetrit tagasihoidlikum. Meeste kaal ulatub 150-250 kg, naised - 110-180 kg. Krugeri rahvuspargis, samuti Aafrika mandri lõunaosas ja Kalahari kõrbes elab üle 2 000 lõvi.

  • Cape Lion (lat. Panthera leo melanochaita). 19. sajandil kadunud alamliik. Viimane lõvi lõi alla 1858. Need lõvid elasid Cape Good Hope'i mäel, mis asub Lõuna-Aafrikas. Seda lõviliiki eristasid kõrvade mustad otsad ja lõvi harja kattis imetaja kõht ja õlad.

Väljasurnud Cape Lion

Koos tiigri, leopardi ja jaguariga moodustab lõvi perekonna Panthera, kelle esindajad võivad omavahel ühendada elujõulisi hübriide: ligereid (tiigrid), leoponeid (leopard + lõvid) ja yagulvas (jaguare + lõvid).

Valged lõvid ei ole alamliik, vaid geneetiline haigus, mida nimetatakse leukismiks, kui karv muutub valgeks. Valged inimesed elavad Krugeri rahvuspargis ja Timbavati reservis, mis asub Lõuna-Aafrika idaosas. Põhimõtteliselt hoitakse selliseid loomi vangistuses.

Kas looduses on mustad lõvid?

Mustad lõvid ei eksisteeri, vangistuses võiks selline liik elada, kuid looduses on see võimatu. Okovangos nägid nad tumeda pruuni lõvi uhkust, mida teadlased nimetasid tihedalt seotud ristumiskohaks. Üldiselt ei ole tõendeid musta lõvi olemasolu kohta.

Kus ja kuidas lõvid elavad?

Lionid elavad kahel mandril: Aafrikas ja Aasias. Lõvikute levik Aafrikas on Sahara kõrbe lõunaosas. Aasias elab metsik lõvi Indias Gujarati osariigi Güüri metsas.

Tegelikult oli varajastes keskajal ajal lõvide elupaik palju laiem: loomad elasid kogu Aafrikas ja Indias, Lähis-Idas, Iraanis ja isegi Lõuna-Euroopas ja Venemaal. Kuid röövloomade elupaikade hävitamine ja inimeste püüdmine on viinud lõvi elupaiga vähenemiseni.

Looduses elavad lõvid Savannas, mõnikord metsades või põõsades. Predaadid elavad väikestes karjades - uhkustes, mis koosnevad 5-6 seotud naisest, nende noortest ja 1-2 täiskasvanud mehest (2 meest võivad olla uhked ainult siis, kui nad on vennad). Noored lõvid, kes on uhkusest välja saadetud, ootab ühte elu, võimalust liituda teise uhkusega või luua oma.

Mida lõvi süüa?

Ööküttimine võimaldab lionidel oma ohvritele võimalikult lähedale hiilida. Lionessid on ilusad jahimehed, vilgas ja vilgas, mis ei ole raske karvaga kaetud meeste puhul. Naised ümbritsevad kabiloomade karja ja ründavad kohe haigestuvat looma. Indias on lõvide saagiks härrad (karid) ja hirved. Aafrika lõvid toituvad metslaste, pühvlite ja seebritega. Suured transvaalsed lõvid tihti jahti kaelkirjakudega.

Mõnikord ründavad lõvid hipposid ja väikseid elevante. Leopardid, cheetahid, hyeenad, elusad, haiged või teiste nõrgemate röövloomade poolt tapetud liigid saavad toiduks lõvidele. Lõvi sööb päevas umbes 7-8 kg liha, naise vajadus on väiksem - selleks on piisav viis kilogrammi liha.

Lõvi - looduses kasvatamine.

Lions tõugab hoolimata aastaajast. Mehed saavad 6-aastaselt suguküpseks, naised 4 aastat. Lionid korraldavad naise jaoks tugevaid lahinguid, mis viivad sageli võistleja surmani. Rasedus lioness kestab 110 päeva. Enne sünnitust lahkub lõvi uhkusest, peites turvalises kohas. Sündivad 1-4 abitu ja pimedad poisid, kaaluga kuni 2 kg. Poegade silmad on avatud 7 päeva jooksul.

Teiste röövloomade ligitõmbamise vältimiseks kannab lõvik ema mitu korda järeltulijaid teisele kohale ja jahutab turvaliselt peidetud lapsi. Piima toitmine kestab 6-7 kuud. Poolteist kuud on lastel lubatud jahti ja liha täiendab.Siis naaseb ema koos poegadega uhkusele.

Lõvi iseloomustus ja üksikasjalik kirjeldus

Isased lõvid on ainsad kasside karvad. Karusnahk annab lõvele erakordse väljanägemise, mis tõi talle nimeks "loomade kuningas". Isane lõvi on üks liigi kõige iseloomulikumaid omadusi. Ta teeb lõvipea visuaalselt, näidates suurepäraselt ilusat välimust. See aitab lõvil kohtuda teiste lõvidega ja Aafrika lõvi peamise konkurendiga - täpilise hünega.

Isased lõvid kaaluvad 150 kuni 225 kg (330-500 naela), naised vahemikus 120 kuni 150 kg (260-330 naela). Lõvide pikkus on 70-100 cm (2 jalga 3 tolli - 3 jalga 3 tolli). Saba tagumine ots on karvane tuft. See kimp peidab seljaaju tipu umbes 5 mm, mis koosneb saba viimasest lõigust, mis on kokku sulanud. Lõvi on ainus kassipoeg, kellel on saba vars, selle tupsutüki funktsioonid ei ole teada. Sünnil on see puudunud, hakkab arenema alles 5 kuu vanuselt ja 7 kuu pärast on see hästi nähtav. Looduses elavad lõvid umbes 10-14 aastat ja vangistuses võivad nad elada üle 20 aasta.

Mis sööb lõvi ja kes jahti

Lõvid on lihasööjad, mis tähendab, et nad toidavad liha. Looduslikes tingimustes jahivad lõvid tavaliselt metsikuid, seebreid ja erinevaid kabiloomasid (kaelkirjakud, pühvlid ja gazellid). Mõnikord jahivad lõvid isegi noori elevante, ninasarvikuid ja jõehobu. Lionid võivad ka saastada saaki hyeenatelt ja teistelt kiskjatelt. Lõvid on kurikuulsad ja söövad närilisi, väikseid linde, jäneseid ja roomajaid.

Lionid, kes püüavad oma saaki, võivad katta jalgpalliväljast kauguse vaid kuue sekundiga. Lõvi silmad on peegeldavate rakkudega, mis suurendavad pilti mitu korda ja võimaldavad teil hoolikalt jälgida oma saaki isegi pimedas.

Loomaaias koosneb lõvide toitumine spetsiaalselt valmistatud kassitoidust, mis koosneb kanadest (huvitav lugu kana kohta), küülikutest (nagu see foto), lambaliha ja hobuseliha.

Kuidas lõvid elavad uhkuses ja mida nad teevad

Lionid muutuvad üldiselt aktiivseks hämaras ja öösel. Lionid veedavad suurema osa ajast, sageli kuni 20 tundi päevas. See toimub paljudel erinevatel põhjustel, sealhulgas energia säästmiseks, soojuse ja tootmispuuduse perioodide ellujäämiseks.

Puhkeperioodidel on lõvid piisavalt suhtlemisvõimalusi. Nad saavad kokku ja magavad gruppides, hõõruvad oma pead kokku, mängivad koos. Kõik see on kasulik nende sotsiaalsete sidemete tugevdamiseks.

Grupi elu võimaldab lõvidel jahti koos. Sama uhkusega lionessid võivad ümbritseda võimalikke saaki, et rünnata seda igast küljest. Üldine jahipidamise jaoks valivad lõvid jälgimise taktika, kuna pika tegutsemise puhul ei ole nad nii kõvad.

Jahi ajal loobuvad lõvid üldjuhul 45-100 meetri (50-110 meetri) tagaajamist. Lionid lämmatavad oma ohvreid, samal ajal kui suuremad saagid surutakse maapinnale kaela abil hingamise blokeerimiseks. See kiskja võib samuti asetada käpa saagi nina, suu või kõri. Lõvi kergesti tabab väikese saagiks ühe oma massiivse käpa löögiga.

Hoolimata oma tohutu tugevusest ja tõhususest, ei ole lõvid alati võimelised rünnakute vastu võitlema. Kui ebaõnnestunud ohver põgeneb, ootavad nad uut. Loomamaailmas on tõhusamad jahimehed, kes püüavad oma saaki rohkem graatsiliselt - need on draakonid.

Aretus lõvid ja nende poegad

Lionessidel on võimalus toota järglasi mitu korda aastas. Kuid täiskasvanud emane lõvi ei tooda järgmist pesakonda, kuni tema poegad on umbes 2 aastat vana. Aga kui kõik prügi sureb, siis hakkab see jälle varsti pärast viimase lõvi poisi surma.

Lionesside rasedusperiood on 110 kuni 119 päeva.. Allapanu keskmiselt 3-6 kuupmeetrit. Poegad on tavaliselt sündinud eraldatud kohas ja kui nad jõuavad 4-6 nädalani, määratakse need lasteaias, mis on uhke.

Lion cubs on sünnil väga väikesed, kaaludes umbes 950 grammi (2-3 naela). Lion cubs on rinnaga lastud umbes 6 kuud ja liha hakkab sööma umbes kolm kuud. Lionessid tõstavad oma lapsi kõik koos ja võivad peale nende ise toita teisi vasikaid. Näiteks loomade veidi küpsenud noormeestega saab vaadata lõvi poegade pilte.

Kui uus mees tuleb uhkusele, võib ta tappa vastsündinud poisid, nii et naised lepivad temaga kokku, et toota oma noori. Noored vasikad hakkavad uhkeldamises osalema 11 kuu jooksul, kuigi nad ei suuda iseenesest ellu jääda kuni umbes 30 kuu vanuseni.

Lionide suremus väikelaste hulgas on väga suur, pärast esimest eluaastat elanud vasikate osakaal on alla 50%. Lõvipakendis täidetakse rangelt hierarhiat.. Lõvi mehed toituvad kõigepealt, siis lõvi ja lõpuks poisid. Uhkuses juhtub sageli, et saak tapetakse üks kord iga 3-5 päeva tagant, nii et paljud imikud surevad nälga. Siiski sest poiss on tõenäoliselt uhkuses sünnil ellu jäädakui see, kui iseenesest on libu poiss.

Kaitse seisund

Nagu tavaliselt, siis kui me oma veebilehel loomade kohta räägime konkreetsest metsalist, lõpetame artikli lõikega "Looduskaitse staatus". Lionide arv kiiresti väheneberinevate hinnangute kohaselt varieerub looduses elavate inimeste arv 16 000 kuni 30 000, võrreldes 1990. aastate alguses umbes 100 000 inimesega. Liikide oht on ka asjaolu, et lõvidepopulatsioonid on tihti üksteisest geograafiliselt eraldatud, mis toob kaasa sellise nähtuse nagu sugulus (tihedalt seotud põimimine).

Aafrika lõvi kirjeldus

Me kõik teame lapsepõlvest, kuidas lõvi välja näeb, sest ühe lapse poolt võib väike laps tunnustada loomade kuninga. Seetõttu otsustasime anda selle võimsa metsalise lühikese kirjelduse. Lõvi on võimas loom, kuid veidi üle kahe meetri pikkune. Näiteks Ussuri tiiger on palju pikem kui lõvi, selle pikkus on 3,8 meetrit. Mehe tavaline kaal on sada kaheksakümmend kilogrammi, harva, kui neil on kakssada.

See on huvitav!
Loomaaedades elavad lõvid või spetsiaalselt määratud loodushoone tsoonid kaaluvad alati rohkem kui looduses elavad vennad. Nad liiguvad vähe, söövad liiga palju ja nende karv on alati paksem ja suurem kui metsik lõvid. Loodusajaloolistes piirkondades hooldatakse lõvi, samas kui looduses olevad kassid näevad ebamääraseid, ebameeldivaid mehi.

Lõvide pea ja keha on tihe ja võimas. Naha värvus oleneb alamliigist erinev. Loomade kuningate peamine värv on aga koor, oker või kollane liiv. Aasia lõvid on kõik valged ja hallid.

Vanadel lõvidel on kõva pea, mis katab pea, õlad ja langeb kõhu alla. Täiskasvanutel on must, tihe harja või tume, pruuni varjundiga harja. Kuid üks Aafrika lõvi, Masai, alamliigist ei ole sellist lopsakat harja. Juuste õlgadel ei lange ja otsmikul ei ole.

Kõigil lõvidel on ümarad kõrvad, keskel on kollane täpp. Täheldatud muster jääb noorte lõvide nahale, kuni lionessid sünnivad poegadesse ja mehed ei jõua puberteeti. Kõikidel lõvi esindajatel on saba otsa harja. On see, mis lõpetab nende selgrooosa.

Elupaik

Ükskord elasid lõvid täiesti erinevates piirkondades kui tänapäeva maailmas. Aafrika lõvi (Aasia) alamliik elas peamiselt Lõuna-Euroopas, Indias või asus Lähis-Ida maadesse. Vana lõvi elas kõikjal Aafrikas, kuid ei asunud kunagi Saharasse. Sellepärast nimetatakse lõvi Ameerika alamliiki ameeriklasteks, sest see elas Põhja-Ameerika maades. Aasia lõvid hakkasid järk-järgult surema või hävitama inimene, mille tõttu nad olid Punases raamatus loetletud. Ja Aafrika lõvid jäid väikestesse karjadesse ainult Aafrika troopikas.

Tänapäeval leidub Aafrika lõvi ja selle alamliike ainult kahel mandril - Aasia ja Aafrika. Aasia Aasia kuningad elavad vaikselt Gujaratis, Indias, kus on kuiv, liivane kliima, savannah ja puhastamine. Viimaste andmete kohaselt on registreeritud kõik viis viiskümmend kolm Aasia lõvi.

Aafrika mandri lääneosas on reaalsed, Aafrika lõvid suuremad. Riigis, kus parim kliima lõvid, Burkina Faso, lõvid üle tuhande. Lisaks elavad paljud neist Kongos, neist on rohkem kui kaheksasada.

Metsloomadel ei ole enam nii palju lõvi kui eelmise sajandi seitsmekümnendatel aastatel. Täna nende ainult kolmkümmend tuhatja see on mitteametlike andmete kohaselt. Aafrika lõvid on valinud oma lemmik mandri savanna, kuid isegi seal on võimatu neid kaitsta jahimeeste eest, kes otsivad lihtsat raha otsides.

Aafrika lõvi jaht ja toit

Lions ei meeldi vaikuses ja vaikuses. Nad eelistavad avatud savannade ruume, rohkesti vett ja asuvad peamiselt seal, kus nende lemmiktoit on asustatud - artiodaktüülimetajad. Ei ole midagi, et nad väärivad pealkirja „savannade kuningas”, kus see loom tunneb hea ja vaba, nagu ta ise mõistab, et ta on isand. Jah Isased lõvid teevad just seda, et nad reeglina puhkavad suurema osa oma elust põõsaste varjus, samal ajal kui naised saavad toitu enda, tema ja lõvi poegade eest.

Lõvid, nagu meie mehed, ootavad lionese kuningat, et teda õhtusöögiks püüda ja ennast süüa, tuua see hõbedasesse. Loomade kuningas peaks olema esimene, kes proovib naissoost tõstatatud saaki, samas kui lõvi ise ootab kannatlikult, et tema mees sööks ja jätaks „kuningliku laua” jäänused tema ja lõvi poegade juurde. Sellest hoolimata ei mõjuta lõvid kunagi oma lionesside ja poegade eest, kui kellegi teise lõvid tungivad neile.

Lõvi peamine toit on hobuslased - lama, metsik, sebra. Kui lõvid on väga näljased, siis nad ei põlata isegi ninasarvikuid ja hipposid, kui nad suudavad neid vees ületada. Samuti ärge laske mängul ja väikestel närilistel, hiirtel ega mürgistel maodel. Et ellu jääda, tuleb päevas süüa lõvi. üle seitsme kilogrammi mis tahes liha. Kui näiteks 4 lõvi ühendavad, siis toob üks edukas hunt neile kõigile soovitud tulemuse. Probleem on selles, et tervete lõvidega on haiged, kes ei saa jahti pidada. Siis saavad nad isegi inimesi rünnata, sest nagu on hästi teada, ei ole „nälg mitte tädi!”.

Aretus lõvid

Erinevalt paljudest imetajatest on lõvid paki kiskjad ja tüürimees igal ajahetkel, mistõttu näete sageli pilti, kui vana lioness põleb päikese käes erinevate vanusekategooriatega lõvikust. Hoolimata asjaolust, et naistel ei ole midagi muretseda, võivad nad rahulikult tõugada lione ja isegi kõndida kõrvuti teiste naistega, mehed, vastupidi, võivad võidelda naiste vastu kuni surmani. Tugevam jääb ellu ja ainult kõige tugevam lõvi omab naist.

Naissoost kannavad poegad 100-110 päeva, peamiselt sünnivad kolm või viis poiss. Lõvi poegad elavad suured pragud või koopad, mis asuvad inimestele raskesti ligipääsetavates kohtades. Lion cubs on sündinud kolmkümmend sentimeetrit last. Neil on ilus, täpiline värv, mis kestab puberteedi alguseni, mis esineb peamiselt looma kuuendal aastal.

Looduses ei ela lõvid pikka aega, keskmiselt 16 aastat, samas kui loomaaias lõvid võib elada ja kõik kolmkümmend aastat.

Aafrika liigi liigid

Tänapäeval on kaheksa Aafrika lõvi sorti, mis erinevad värvi, värvi, pikkuse, kaalu ja paljude teiste omaduste poolest. On lõvide alamliike, mis on üksteisega väga sarnased, välja arvatud see, et on mõned detailid, mis on teada ainult teadlastele, kes on paljude aastate jooksul uurinud kassi perekonna lõvide elu ja arengut.

Lõvide liigitamine

  • Cape Lion See lõvi ei ole enam looduses. Ta tapeti 1860. aastal. Lõvi erines oma kaaslastest, et tal oli mustam ja liiga paks karv, ja kõrvadel olid mustad tutid. Cape Lions elas Lõuna-Aafrika piirkonnas, paljud neist on valinud Cape Good Hope'i.
  • Atlas lõvi. Seda peeti suurimaks ja võimsamaks lõviks, millel oli suur keha ja liiga tume nahk. Ta elas Aafrikas, elas Atlas mägedes. Need lõvid armastasid hoida oma suutlikkust Rooma keisrite valvuritena. Kahetsusväärne on, et viimased Atlasi lõvi löödi jahimehed Marokos 20. sajandi alguses. Arvatakse, et selle lõviosa järeltulijad elavad meie päevadel, kuid teadlased väidavad endiselt nende autentsuse üle.
  • India lõvi (Aasia). Sellel on rohkem kükitavat keha, villa ei ole nii levinud ja nende harja on rohkem libe. Need lõvid kaaluvad kakssada kilogrammi, naised ja isegi vähem - ainult üheksakümmend. Kogu Aasia lõvi ajaloos tutvustati üks India lõvi Guinnessi rekordite raamatusse, mille keha pikkus oli 2 meetrit 92 sentimeetrit. Gujarayetis, Indias on olemas Aasia lõvid, kus neile on reserveeritud spetsiaalne reserv.
  • Katanga lõvi Angolast. Nad kutsusid teda nii, sest ta elab Katanga provintsis. Sellel on heledam värv kui muud alamliigid. Täiskasvanud Katanga lõvi on kolm meetrit pikk ja lõvi on kaks ja pool. Seda Aafrika lõvi alamliiki on juba ammu kutsutud ohustatud, kuna nende maailmas on väga vähe.
  • Lääne-Aafrika lõvi Senegalist. Ka pika väljasuremise äärel. Mehed on õiglased, pigem lühikesed. Mõnedel meestel ei pruugi olla manese. Röövloomade ehitamine ei ole suur, ka koonu kuju, mis on veidi erinev, vähem tugev kui tavalise lõvi omal. Ta elab Senegali lõunaosas, Guineas, peamiselt Kesk-Aafrikas.
  • Masai lõvi. Need loomad on teistest erinevad, sest neil on pikemad jäsemed ja karv ei ole segane, nagu näiteks Aasia lõvi, kuid tagakülg on „korralikult”. Masay lõvid on väga suured, mehed võivad olla üle kahe meetri pikkused ja üheksakümmend sentimeetrit. Mõlema soo turjakõrgus on 100 cm, kaal ulatub 150 kilogrammi ja üle selle. Masai lõvi elukoht - Aafrika lõunapoolsed riigid, elavad ka Keenias, reservides.
  • Kongo lõvi. Väga meenutab nende Aafrika kolleege. Elab peamiselt Kongos. Nagu ka Aasia lõvi, on ohustatud liik.
  • Transvaal lõvi. Varem omistati sellele Kalaharski lõvi, sest kõigi väliste andmete kohaselt oli see tuntud kui väga suur loom ja tal oli pikim ja tumedam harja. Huvitaval kombel täheldati Transvaali või Lõuna-Aafrika lõvi mõne alamliigi puhul pikka aega märkimisväärseid muutusi, kuna selle alamliigi lõvid ei leidnud melanotsüüte, mis eritavad erilist pigmenti melaniini. Nende vill on valge ja nende nahavärv on roosa. Pikkuses on täiskasvanud 3,0 meetrit ja lõvi - 2,5. Nad elavad Kalahara kõrbes. Krugersky reservi loodi mitu selle liigi lõvi.
  • Valged lõvid - teadlased usuvad, et need lõvid ei ole alamliik, vaid geneetiline ebanormaalsus. Leukeemia all kannatavatel loomadel on kerge, valge karv. Selliseid loomi on väga vähe ja nad elavad vangistuses Lõuna-Aafrika idaosas.

Samuti tahame mainida "Berberia lõvi" (Atlas lõvi), mida hoitakse vangistuses, mille esivanemad elasid looduses ja ei olnud nii suured ja võimsad kui tänapäeva "Berberid". Kuid kõigil teistel aspektidel on need loomad väga sarnased kaasaegsetega, neil on samad vormid ja parameetrid kui nende sugulastel.

See on huvitav!
Mustad lõvid ei ole üldse. Looduses ei oleks sellised lõvid säilinud. Võib-olla kusagil ja nägin musta värvi lõvi (seda kirjutavad inimesed, kes sõitsid mööda Okavango jõge). Tundub, et nad nägid seal mustad lõvid oma silmadega. Teadlased usuvad, et sellised lõvid on tingitud eri värvi lõvidest või sugulastest. Üldiselt ei ole ikka veel mingeid tõendeid musta lõvi olemasolu kohta.

Kuidas lõvi välja näeb?

Lionid on suured loomad, kes meenutavad kassi. Nende villas on mitu punast ja pruuni tooni. Reeglina on tagakülg värvitud pruuniks, küljed on punased ja käpad on peaaegu kollased (või valged).

Väga harva võib naise lõvi, st albiinot, sündida valge lõvi. See nähtus on väga haruldane. Siiski ei ole looduses üldse mustad või hallid lõvid.

Mitte kõik ei tea, et enne kui lõvid kohtusid Euroopa lõunaosas, Lähis-Idas ja Kaukaasias, kuid inimesed hävitasid. Kiievi suurhertsog Vladimir Monomakh rääkis oma kohtumisest lõviga XII sajandil.

Lõvi ei ole raske eristada lionsest, mis on kaelal, mis võib katta õlad, rindkere ja looma tagaosa. Arvatakse, et selle abiga hirmutab lõvi vaenlasi ja meelitab lionessit - mida rohkem karvane ja tumedam on, seda rohkem on tal võimalus valida oma valitud. Lisaks eristavad harja värvi lõvi eri alamliigid. Naine on palju väiksem keha suurusest. Mees kaalub umbes 190-230 kg (rekordkaal oli umbes 270 kg) ja emane on mitte üle 150 kg (rekordkaal 180 kg). Sel juhul on isas keha pikkus üle kolme meetri ja emane ei kasva rohkem kui kaks ja pool meetrit.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org