Linnud

Väike tihane pruuni otsaga: kirjeldus ja aretus

Pin
Send
Share
Send
Send


Pruuni tihane või pundunud hall ja selja ja kurgu (lõug) ülaosa on värvitud mustaks. Põsed ja kõht on kaetud hallikasvalge ploomiga ning põhjapoolsetest linnudest pärit lindudel on põsed valged. Tiibal on tavaliselt ähmane heledus. Seksuaalset dimorfismi ei väljendata, mistõttu emane on mehest eristamatu.

Pruuni otsaga tibu on välimuse juures väga sarnane must-peaga tihvtiga, mida on raske eristada välitingimustes. Neid segavad sageli isegi ornitoloogiaspetsialistid, kuid kui te vaatate tähelepanelikult, märkate erinevusi mitte ainult värvi, vaid ka hääle ja harjumuste poolest.

Nii on halli sõlme tagakülje värvus hall, "hiir" värvi ja must kork ulatub pea tagaküljele terava pigtailina. Kõri kohapeal on üsna suur, nagu oleks udune.

See on lihtne eristada, milline on hääl hallikaspruun chickadee, kuna hall gaichek on väga eristavaid tung, et on võimalik läbida "Prameileva-gay. gee. gee. ". Kui selle tungi esimesed silbid on tõmbuvad, karjuvad, siis viimased on karmid ja venitatud, justkui stressiga. Sellist rullikut korratakse peaaegu iga minuti järel ja sellega kaasneb õhuke sinine silmaga kükitama. Hall-gaithekil on eriline, resonantsne ja üsna madal nutt: “chi-chi-chi-fi-tsifik. ".

Abielu laulmine on mõlemas liigis täiesti erinev, mida saab kuulata alates märtsist. Need on kõlavad ja puhtad viled - “Tiu-tiu-tiu. "Kordus hallis tiigis 5-6 korda järjest. Sel juhul laulavad esimesed kolm tabamust mõnikord viimasel kolmel kõrgemal toonil ja kogu laul on omamoodi kurb toon.

Paju tärk on levinud kogu metsaalasse, mõnikord tungides metsamustra ja metsa-steppi. Kaukaasias ja Lõuna-Kurilides see puudub. Pruuni juukse tihvli talvitumiskohad sisenevad pesitsuspaigasse, Venemaal on laialt levinud hall tibi. Selle võib leida Põhja-Arkangelist ja lõunasse Ukrainasse, samuti elab see kogu Siberi taigas Kamtšatka ja idaosas Okhotski. Talvelrände ajal sisenevad halli tihvtide talad kaugemale lõunasse, kohtudes isegi Ukrainas.

Mõlemad gaicheki liigid erinevad pesitsuseelistustes, sest pruun tibu eelistab haruldasi lehtmetsasid ja hall eelistab toore segatud okasmetsasid ja elab ka kaugemas taigas.

Gaichki on väga mobiilsed ja isegi ebamugavad: nad ei veeta üht minutit puhata. Nad liiguvad nutikalt isegi okste kõige tihedamates plexudes, otsides seal erinevaid putukaid. Kui tihane muutub suuremaks saagiks, hoiab ta seda oma varbadega ja ta purustab nokk tükkideks. Ta jälgib tähelepanelikult kõiki pragusid ja pragusid puukoores ja puude harudes lootuses saagi leidmiseks. Ja väike tibu toitub peamiselt kõigist väikestest asjadest, sealhulgas väikeste ämblike ja putukate munadest, poegadest ja putukate vastsetest, otsides hommikust õhtuni toitu. Talvel pakuvad linnud ja lumetormid tihti tiheda kuuse metsades, kus tuul ja lumi ei tungi. Sügisel ilmuvad nad eluruumi lähedusse, aedades ja pargis ning harjuvad kunstliku söötmega, sattuvad sageli söötjatesse.

Suvel söövad niggawid ainult loomasöödat, mis on küllaltki piisav, siis sügisel hakkavad nad tarbima erinevaid seemneid. Gaichi, nii pruuni otsaga kui ka halli, süüa päevalilleseemneid, külvamaid, mitmesuguseid rukkilille, salvei, hapukurk, serpukha ja paljud teised, peamiselt Compositae'ist. Nad haaravad hea meelega emaluu seemneid, kogudes need kuivadest varrastest, mis ulatuvad lumest allapoole metsateede servades ja mööda servi. Väga sageli leidub seemneid ja talveunevaid putukate vastseid.

Varakevadest naasevad kõndimiskohad oma pesitsukohtadesse. Hallide mütside lemmikud pesitsusjaamad on kurtide ja soostega metsavoogude kaldad, kus on mädanenud lehtpuupuud, suurte okaspuude hulgas. Pesa asetatakse õõnsasse, tavaliselt väga madalast maapinnast, kõige sagedamini mädanenud kännu või purustatud puidust pehme mädanenud puiduga. Õõnesse haaramine naise poolt võtab 8 kuni 25 päeva. Gnezdovaya vooder on väga nõrk, mis on valmistatud õhukestest, purustatud kiududest, samblast või isegi lihtsalt puidu mädanemisest, ja sulged, vill ja alla on väga haruldased. Ventilatsiooni läbimõõt on 25-35 mm, õõnsa sügavus on 100-200 mm.

Pesa ehitus toimub aprillis. Täielikke sidureid täheldatakse mai esimesel poolel. Haudemunad kestavad 13-15 päeva. Kana on pesas 17-19 päeva. Tibude lahkumine langeb juuni lõpus - juuli esimese kümnendi jooksul.

Väike tihane pruuni otsaga: välimuse kirjeldus

Linnul on väike tihe keha, pikkusega kuni 14 cm ja massiga 9-14 g, lühike kael ja hallikaspruun värvus. Üsna suure pea ja pea taga on mattmust varju. Enamikul seljal, keskmistel ja väikestel tiibadel, õlgadel, nadhvoste ja seljatükkidel on pruunikas-hall värv. Põsed on valge ja hall. Kaela külgedel on okra toon. Kõri ees on nn dickey - suur must kohapeal. Arvel on tumepruun värv. Linnu põhi on määrdunud valge, kerged okkeritoonid, jalad ja käpad on tumehallid.

Paju tingimustes saab paju tibu kergesti segamini ajada. Nende vahe on see, et pulbril on pigem matt kui läikiv must kork ja harilik pikisuunaline riba teisese tiiva tiibadel. Nende lindude kõige silmatorkavam omadus on nende laulmine.

Elupaigad

Pruuni otsaga chickadee leidub Euraasia metsavööndis, mis algab Suurbritannia ja Prantsusmaa keskosade idaosast ning lõpeb Vaikse ookeani ja Jaapani saarte rannikuga. Põhjas elab see puitunud taimestiku, Skandinaavia ja Soome metsatundra piirkondades. Lõunas asuvad need stepid.

Paju tiib on kaldunud elama okaspuude, mägiste ja segametsade tasandikel, kus kasvab mänd, lehis, kuusk, samuti jõgede ja märgalade lammid. Siberis elab ta tumedate okaspuudega taigas sphagnum rabadega, paju puudega ja leppe paksudega.

Euroopas elab see enamasti lammimetsade põõsakasvatuse, metsa servade ja põldude vahel. Mägipiirkonnas on näiteks 2000–2745 m kõrgusel, näiteks Tien Shanis. Väljaspool aretusperioodi kipub lind tunduvalt tõusma. Näiteks Tiibetis täheldati pulbrit 3960 meetri kõrgusel merepinnast.

Eluviis

Selle liigi linnud pesitsevad aprillis ja mais. Need on valdavalt istuvad õõnsustes, mis asuvad kändude ja surnud puudega maapinnast väikesel kaugusel. Väike tihane on pruuni otsaga, nagu rähnid, eelistab õõnestada oma eluruumi mädanenud lagunenud puidust. Õõnsa sügavus on umbes 20 cm ja läbimõõt 6-8 cm.

Linnud tegelevad pesa korraldamisega paarikaupa, mida nad leiavad sügisel. Esimesel eluaastal mehed otsivad naistele lähima territooriumi (mitte rohkem kui viis kilomeetrit). Kui nad seda ei tee, sõidavad nad kaugemale metsade piirkondadest.

Pundi pesa tegemiseks kulub keskmiselt üks kuni kaks nädalat. Selleks kasutavad linnud harusid, puude koort, koort, villa ja sulgi. Ploomide pesad erinevad teiste gaichexi liikide eluruumidest, sest nad ei kanna sambleid oma koju. Tit - pruuni otsaga tib - armastab teha vahemälusid taimeseemnetega, kuid unustab enamasti aare asukoha.

Pulber sööb erinevaid väikesi selgrootuid ja vastseid. Sel viisil toovad tibud metsamajanduse jaoks tohutut kasu, sest nad reguleerivad putukate arvu. Lisaks toituvad taimede viljad ja seemned.

Suvel jagatakse noore tihase toitumine võrdselt loomse ja taimse päritoluga toidu vahel. Talvel söövad nad peamiselt kadaka, männi ja kuuse seemneid. Chicks toidab ämblikud, liblikas röövikud lisades köögivilja sööda. Täiskasvanud põõsad söövad vihmausside, mesilaste, näriliste, kärbeste, sääskede, sipelgade, puugide ja isegi teod.

Taimsetest toitudest toidus on sellised teraviljad nagu nisu, mais, kaer ja oder. Marjadest eelistavad jõhvikad, mägede tuhkud, vasikad, mustikad ja cotoneaster. Lindude söötja külastab väga harva.

Aretus

See hooaeg langeb kokku pesakonna ajaga. Mannekeenid leiavad esimesel eluaastal kaaslase ja jäävad koos, kuni üks neist sureb. Pruuni otsaga gaicheki eluiga ei ole rohkem kui üheksa aastat.

Meeste abielu on kaasas lauludega ja tiibu loksutades. Enne paaritumist pakuvad nad demonstratiivselt naistele toitu. Enne munemise algust jätkavad linnud pesakonna paigaldamist. Seega on koorumise alguses munad kaetud pesakonnaga. Tavaliselt koosneb munemine 5-9 valgest munast, millel on punakaspruunid täpid. Koorimine jätkub kogu poolkuu jooksul. Sel ajal toodab mees emale toitu ja kaitseb pesa. Mõnikord lendab naine mõnda aega eluruumist välja ja toidab ise.

Koerad kooruvad asünkroonselt kaks kuni kolm päeva. Kõigepealt on need kaetud haruldase pruunikas-halli fluffiga, noka õõnsusel on pruunikas-kollane toon. Naine ja mees söövad noori koos. Keskmiselt toovad nad saaki 250-300 korda päevas. Öösel ja külmadel päevadel istub tiitel, pruuni otsaga tihane, lahutamatult õõnes, soojendades selle järglasi. Nestlings hakkab vähehaaval lendama 17–20 päeva pärast sündi, kuid nad jäävad endiselt sõltuvaks oma vanematest, sest nad ei suuda iseseisvalt toitu saada. Juuli keskel koputavad lindude perekonnad koos karjatamiskarjades, kus lisaks tissidele on võimalik leida ka pikas, kroonid ja nuthatches.

Pruuni otsaga tantsu vokaalsel repertuaaril ei ole sellist mitmekesisust nagu näiteks must-pea. Liigitatakse kahte tüüpi laule: näitlik (kasutatakse paari meelitamiseks) ja territoriaalne (pesitsuspaiga tähistamine). Esimene tüüp koosneb mitmetest hõõguvatest pehmetest vilistavatest helidest. tyi "Või" Tii ... Tii ... ". Willow tit (foto vaata allpool) teeb selle laulu samal kõrgusel või aeg-ajalt tooni. Chubby laulda aastaringselt, kuid kõige sagedamini toimub see kevadel ja suvel teisel poolel.

Territoriaalne vile on palju vaiksem võrreldes demonstratiivsega ja sarnaneb vahelduva trilliga, millel on vahelduv prits. Seda teevad sagedamini mehed kui naised. Samuti laulavad paljud linnuvaatlejad närvilist laulu. Korduma kippuvad kõned on hariliku hariliku tšiili "chi-qi" tüüpiline tüüp, mille järel saate peaaegu alati kuulda räigast ja karmimat "jee ... jee ...".

See on ka huvitav!

Willow tit - intelligentne ja vilgas tihane, kes elab Aasia ja Euroopa metsades. Närvimetsade armuke, putukate vastsed, taimede seemned ja mitte jääda põrgutama inimese laua jäänuste juurde.

Lindude hulgast esineb esmapilgul liike, mis ei ole märgatavad. Ja mitte liiga kuulus, võib-olla sellepärast, et nad ei spin päevas oma silmade ees, nagu varblased või tissid, või nad ei saa kiidelda luksuseni, nagu papagoid või paabulinnud. Üldiselt ei ole neil inimestele populaarseid omadusi. Kuid nende olemasolu raskused ja vastupidavus, millega nad seda ületavad, väärivad austust. Ja väikestel, kuid vapradel ja tugevatel tükkidel on kõik õigus neid võimalikult palju õppida.

Tume metsa taga, kõrged mäed ...

Hiljuti kuulus väike lindude esindaja, "puhlyak", sinise peaga perekonnale. Olles õppinud paremini harjumusi, välimust ja eluviisi, on ornitoloogid mõistnud, et see on täiesti sõltumatu lindude rühm. Seetõttu olid need eraldi perekonnast välja toodud, millele anti naeruväärne ja kiinduv määratlus.

Gaichas on jagatud kahte alamliiki: Mustpeade ja pruuni otsaga. Need lapsed ei eelista eriti isikut ja eelistavad veeta oma elu kurtide läbitungimatutel metsadel. Nad võivad tulla eluaseme juurde ainult viimase abinõuna, kui nad on sunnitud külastama nälga. Isegi toitumisega toitjad külastavad väga vastumeelselt.

Oma kodumaal valisid gaashes Euraasia ja Ameerika okaspuude, Kanada ja Kaukaasia mägede ja taiga piirkondade, samuti Karpaatide, Sahhalini ja Jaapani saarte.

Pulbri välimus ja kirjeldus

Pruun-peaga gaichekide perekond erineb miniatuursetest suurustest, ainult 12 cm, maksimaalselt 14 cm. Pluss väike saba 5-6 cm. Tüdrukute kaal ei ületa 10-15 grammi.

Linnu välimus on üsna silmapaistmatu:

  • Peaga tume, kaugele ulatuv müts. Erinevus kahe liigi vahel on see, et must-peaga gaichis on see kork söe-must ja must-pruunides terades annab see pruuni tooni.
  • Linde kael on valge ja musta "liblikaga" rinnal.
  • Selja ja saba kohal olev ala on hallid, kõik on sama pruunika varjundiga.
  • Kõht valkjas gamma.
  • Kahvatukollase tooni küljed ja alumine külg.
  • Lend ja saba suled on hallid, samasuguse pruuni kui taga.

Lindu nimetati pulbriliseks pulbriks, sest halbade ilmastikutingimuste või külma ajal pehmendab see suled tugevalt. Nendel hetkedel ei ole selle ploome vaevalt märgatav. Jah, see ei hakka säratama kõik vikerkaare värvid, kuid selle saba ja laiad avatud sulgedega tiivad sarnanevad sel ajal kolme väikese terasest fänniga, millel on omavahel ühendatud selgelt määratletud servad. Väga ilus vaatepilt.

Muusikalised anded

Me ei saa lihtsalt öelda tibi laulmise võimeid. Arvestades lindu eraldatud elupaika, ei ole tihti võimalik oma trillide tunnistajaks olla. Need, kellele see oli õnnelik, ühel häälel ütlevad - helbed on maitsvad! See on suurepärane! Ptahi repertuaar ei ole varieeruv, vaid kolm on:

  • territooriumi määramiseks
  • paaride otsimine paaritamisajal,
  • meessoost väljendus kaastöötajana tema sõbranna.

Aga kui sa teadsid ainult, kuidas inspireeriv, meloodiline ja õrnalt täidab nigga oma laule, kuidas see lummab oma häält ja hellitab kõrva. Lindu muusikalised võimed kompenseerivad rutiinse välimuse täielikult.

Toitumine ja toitumine

Gaichka armastab süüa. Kas see on hämmastav, kuidas selline suur hulk toitu sobib väikesesse, puhta väikese keha juurde? Kuid lind ei ole ainult ahn, see on ka metsa korrapärane. Selle ülesanne on vabastada puid koorega erinevatest parasiitidest. Mis pichuga ja teeb väga rõõmuga. Putukad ja nende vastsed moodustavad suvel söögilaua poole. Teine pool on taimse päritoluga toit: seemned, puuviljad, marjad, isegi seened. Nad armastavad nisu, kanepi, maisi ja odra põllul teravilja pidu.

Talvel on köögivilja toit toitumise aluseks. Jõulupuude koonuste seemned, seeder, jugapuud. Loomasööda puudumist täiendatakse magavate putukate, vastsete ja röövlite väljavõtmisega puu koore alt. Tähelepanuväärne on see, et Gadgeti süüa ei lähe peaaegu kunagi maapinnale, eelistades koguda seda otse põõsast, varrest või varrest.

Elu ja käitumise iseloomulikud tunnused

Paksuke - linnud on istuv, rändavad harva. Me võime öelda, et see pere lind. Nad otsivad oma hingesugulast kaua enne pesitsusperioodi, võtavad sügisel endale endale kaaslase, kes varustavad perekonna pesa ja alles pärast kuuekuulist õnnelikku elu üheskoos hakkavad nad ette valmistama aretamiseks.

Sõltumatud linnud tuginevad ainult oma tugevusele ja ei võta kunagi kedagi vasakule pesa. Nad õõnestavad ise oma maja, pehmete, mädanenud puiduga tarindites. Sel eesmärgil on kopsakas vananenud kasepuud, lepa, haab - kõige lemmikvõimalused.

Paar õõnsat õõnsust, 20 cm sügav, üsna lai sissepääsuava - kuni 8 cm. Raske töö võtab keskmiselt 2 nädalat. Eluruum on paigutatud koorega, okstega, sulgede ja loomakarvadega eluruumidele. Ja nad ei kasuta kunagi pesa pesemiseks samblaid.

Video "Little Brown Tit'i laulmine"

Armastusega varustatud pesa on valmis ja selles on soe ja hubane. Muide, väikesed linnud on väga tarkad. Selleks, et oma maja tähelepanu ei pöörata, eemaldavad nad kõik õõnsad väljapoole jäävad liistud või peidavad nõeladesse.

Ptahas ei ela eluks ehitatud pesades. Eelmise aasta pesitsuskolooniad naasevad väga harva. Pärast talvitamist ja järglaste aretamist algavad sügisel tsükkel uuel viisil: eluaseme otsimine ja paigutamine, talvitamine, haud. Ja hüljatud majades elavad teised lindud rõõmuga: veretalud, tiir, hobuserauad ja muud metsamaalased.

Põgenikul on maania, mis varjab arvukalt vahemälu koos seemnete reserviga. Kuid ainult nende mälu peaaegu alati ebaõnnestub. Väga harva võivad nad hiljem ise oma aardeid avastada ja selliste hoidlate kuhjudes tuua uusi puid välja uute põlvkondade jaoks.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org