Linnud

Neelab pesa

Pin
Send
Share
Send
Send


  • Miks neelavad maja pesa all pesasid
  • Kuidas linnud pesasid teevad
  • Swallow Nest: kuidas joonistada pliiatsit

Pesa ehitamiseks vajab neelamine vertikaalset pinda. Ta leiab märjad pinnad pudpides, rullib selle pallideks ja toob selle nina valitud kohale, kinnitades selle pesaga oma süljega. Tugevuse saavutamiseks võib neelamine tugevdada ehitust õlgedega, juustega, varredega. Ehitus on puhtalt mehaaniline, alati sama põhimõtte kohaselt. Uutes tingimustes on neelamine kadunud ja ei saa nendega kohaneda (näiteks ei saa vertikaalse pinna puudumisel pesa ehitada).

Üks sobivamaid pesitsuspaiku on hoone seinad räästa mööda katuste ja uisude all sildade all. Neel püüab valida väljapääsuks sobiva koha ja samal ajal katuse all, nii et hoone ei vihuks vihma eest ja tibud on kaitstud. Põhjus, miks pääsukesed valivad linna pesitsuspaigad, on lihtne - neile on palju toitu. Nad on õnnelikud, et hävitada sadu ja tuhandeid sääski, mustad kärbsed ja kärbsed päevas.

Üldiselt usutakse, et neelavad pesad maja seinal - õnneks. Kuid mitte kõik majade elanikud ei ole sellises naabruses kokku leppinud ja püüavad pääsukesed välja valitud kohast välja saata. Tegelikult on see koha suhtes instinktiivse sidumise tõttu üsna raske.

Kuulus vene loodusteadlane V.A. Wagner viis läbi katsed, milles ta kaalus lühikese vahemaa tagant ja vanemate ees kaalukeste pesad. Swallows pikka aega otsivad oma pesa kohas, kus see oli ehitatud, olid isegi valmis toita teisi tibusid. Teadlane jõudis järeldusele, et pesa ehitamise koht on neelamiste jaoks väga oluline - veelgi olulisem kui pesa ise ja tibud. Seetõttu viib pesa lihtne hävitamine kuhugi, pääsukesed lihtsalt ehitavad uue. Ainus viis lindude hirmutamiseks on teha seinad libedaks, nii et mustuse tükke ei saa kinnitada.

Esimesed kevadise kuulutajad

Kevadel saabuvate lindude kohta rääkige tagasi kooli. Kevadlindud saabuvad väikestesse karjadesse ja esimesed ilmuvad peenikud. Kui jõuad lähemale lehele, näete, kui ilus lind on: milliseid toone see ei sulgu sulle! Ja roheline, punane ja pruun ning pea peal on sinine “kork”. Kaugelt, põrk on nähtav tiibade valgedel triipudel ja seljal.

Pärast põrsaste, mustade lindude saabumist ja Venemaal, keset sõidurada, peetakse vankreid esimesteks lindudeks. Seejärel leiad pargis söestunud, redstart ja varakushek. Neid linde eristab särav värv, näiteks varakushka on sinised rinnad ja sulgede suled on punased, sinised, rohelised ja isegi punased.

Iga lind püüab naasta oma vana pesasse. Aprillis saabuvad pääsukesed ei ole erand. Neelab vene rahva armastust ja austust. Paljud märgid on nendega seotud. Näiteks, kui neelab maapinnast madalalt, tähendab see varsti vihma. Inimesed püüavad neelata pesa kuni järgmise kevadeni.

Linnud ja nende pesad

Üllatav fakt, kuid linnud suudavad ehitada kõige ambitsioonikamad struktuurid. Aga kui palju me inimesed teame, mis lind on pesas?

Linnud munakanade paigutamiseks erinevad üksteisest ja mõnikord väga dramaatiliselt. Kuid igasuguseid lindude pesasid saab jagada nende asukoha järgi:

  1. Maapinnad. Need on ehitatud peamiselt rohust, lehtedest ja väikestest sõlmedest. Venemaal, maapinnal "korterid" elavad kulik, sarapuu ja lokk.
  2. Pesi mägedes. Need asuvad kivine maastik, need on ehitatud röövlindude, näiteks pähklite poolt.
  3. Puudes. Kõigest, mida võib leida, ehitavad meie kevadlindud, peenikud ja piiskad pesad madalal kõrgusel. On väga huvitav, et pesadel on savi ja liiva „tsement”.
  4. Vees / õõnsustes. Vähem levinud pesad, kuid mõnede lindude elus. Nii et vee peal elavad mustad tiirad ja õõnsustes öökullid ja põõsad.
  5. Liiva augud. Mõned linnud, oma kimpudega, kaevavad liiva enda jaoks ja seejärel toovad õled või rohu. See on neelamissõrmiku pesa.

Kuidas eristada neelamist teistest lindudest?

Swallows on väga väikese suurusega, väikese peaga. Käpad on lühikesed ja õhukesed. Isased ja naised erinevad värvuse poolest, kuigi kõige sagedamini palja silmaga see erinevus ei ole märgatav. Neelavad veedavad suurema osa ajast õhus, aga kui nad maapinnale laskuvad, näevad nad, kui ebamugav on nende kõndimine. Linnud söövad putukaid. Tähelepanuväärne on see, et nad saavad ainult lennata.

Neelamiste välimuse peamine tunnusjoon on hargnenud saba, mis sarnaneb nööpnõelaga.

Linnud on sõbraliku iseloomuga, mistõttu nad ei ole vastuolus teiste lindudega ja nad elavad oma liikide lindude lähedal. Kui neelust ründab suurem saaklind, siis see ei võitle ainult vapralt, vaid kaitseb oma pesa viimase poole. Kui kass või inimene satub pesasse, siis võite olla kindel: väike lind kaitseb oma vara üksi.

Neelake liigid

Venemaal on raske leida inimest, kes pole oma elus kunagi alla neelanud. Kuid mitte ainult ei saa neelata Venemaa Föderatsiooni territooriumil, vaid siin elab rohkem kui üks liik. Meie riigis elab umbes 7 seda lindu:

  1. Rustic (killer whale) neelab. Nime järgi võite arvata: see lind on külaelanikele hästi teada. Neel on täiesti must seljaosa ja kael ja otsaesine on punakaspruunid toonid. Maamees neelavad pesad koosnevad õledest, savist ja üllatavalt suledest ja juustest, mis on üks lindudele kõige vastupidavamaid materjale.
  2. Punase kurgu neelamine. See on natuke nagu eelmiste liikide neelamine, kuid selle saba kohal on mitu pikka musta sulet. Üllataval kombel meenutab punase nimmepiirkonna melanhoolne laul kassiga või isegi väikese kassipoegaga.
  3. Coast Swallow. Beregovushka on praktiliselt väikseim kõikide olemasolevate liikide neelamine. Nokk on üsna lühike ja kõva ning värvus on silmapaistmatu - hallikaspruun ploom.
  4. Väike neelamine. Väliselt sarnaneb see rannarannaga, kuid lind on väiksem. Tavaliselt sõidavad nad ümber augusti lõpus, kuid väikeste neelude saabumine registreeritakse märtsi lõpus - aprilli alguses.
  5. Mountain Swallow. Seda nimetatakse ka kiviseks. Värvina sarnaneb see pruuniga, kuid erineb hämmastavast mustrilisest sabast, mida on kõige parem vaadata lendamisel.
  6. Thorny neelata. Seega nimetatakse seda liiki, sest sabade isastel on kaks õhukest ja pikka, niisket sulet. Napetaili saba on pimestav valge rinnaga ja oranž peaga.
  7. Valge näoga neelamine. Neel on musta värvi sinine-metalliline toon. Kahjuks registreeriti Venemaal üsna vähe selle liigi isikuid, nii paljud ornitoloogid ei tunne nende pääsude olemasolu meie riigis üldse.

See ei ole kõik olemasolevad pääsukesed. Kuid isegi sellest väikesest nimekirjast võib järeldada nende mitmekesisuse kohta.

Neelab

Barn Swallow on lihtne kohtuda kõikjal Venemaal. Rannas neelama on lihtsam nimetada, kus teda on võimatu kohtuda: Austraalias ja Antarktikas. Punakarvalised pääsukesed elavad nii Baikali järve kaldal kui ka Lõuna-Itaalias ja Sitsiilias. Talvel lendavad nad nagu enamik pääsukesi Aafrikasse ja Indiasse.

Kivine neelab elab mägismaa. Venemaal on see Kaukaasia ja Krimmi territoorium. Valge nihutatud neelust võib leida Põhja-Ameerikas ja talved Lõuna-Ameerikas ja Mehhikos.

Kuhu neelab pesa?

Neelavad munad on paigutatud väga hästi munade munemise kohtadesse. Kui linnud rajavad pesasid, muutub nende asukoht ainukeseks kohaks, kus neelama mäletab. Instinkt on nii pime, et kui neelab tagasi tibude toitmiseks ja pesa ei ole samas kohas, siis hakkab see ekslikult hakkama teiste toitmisega.

Lamba neelamine eelistab mitte lennata külas või külas, nii et selle pesa on tavaliselt seal. Mõnikord harjuvad mõõkvaalad inimestega ja pesitsevad otse maja katuste all. Seal on neil lihtsam toitu saada, samuti on olemas kaitse tuul ja vihma eest.

Ranniku- ja väikesed pääsukesed pesitsevad vee ääres, kaevavad liiva oma nokaga. Nad elavad väikestes rühmades, kolooniates.

Rocky swallow eelistab ehitada pesa mägedes või kivides, eemal inimestest ja mürast. Kuigi plokkmajade ja tunnelite seintes on pesasid. Tema tassikujuline pesa on savist, süljest ja rohust.

Paaritumishooaja neelab

Neelamiste paaritumisaeg kestab maist augustini ja selle aja jooksul teeb emane kaks muna. Ühes paigaldus - kuni 7 muna. Kahe nädala pärast ilmuvad tibud. Pärast 3 nädalat veetis pesas saab tibud lennata, nii et nad hakkavad iseseisvalt sööma. Naised valivad oma partnerid pikaks ajaks ning valides juhivad nad saba pikkust: pikim saba mees võidab.

Mõnikord jäävad mehed hooajaks üksi. Siis hakkavad nad talvitusest naasmisel teisi paare aitama pesa ehitamisel ja isegi tibude toitmisel.

Neeladega seotud märgid

Üks ülalmainitud märke: kui neelab madal, tähendab see vihma. Kuid on ka teisi. Kui näiteks neelab maja katuse lähedal pesa, siis elavad selles majas head ja lahked inimesed. Aga kui sa alla neelad, siis jätkub õnnetus ja kurbus pikka aega. Kui sa hävitavad neela pesa, ilmuvad teie näole freckles - ka üsna huvitav märk. Kui pääsukesed saabuvad varem kui tavaliselt, siis aasta on viljakas. Ja kui te võtate kivi linnupesast, muutub see talismaniks ja talismaniks.

Neelake kirjeldus

Praeguseks on antud täielik kirjeldus umbes kaheksast tosinatele liikide perekonnaliikmetele. Sellised suletud olendid leitakse peaaegu kõikjal.

See on oluline! Keha ainulaadne struktuur teeb linnu väga manööverdatavaks ja võimaldab tal püüda ka kõige kiiremaid putukaid lennu ajal ning laia piluga suu muudab lindude söömise mugavaks.

Välimus

Hoolimata üsna käegakatsutavatest erinevustest, on kõikjal maailmas teadaolevad pääsukesed, millel on sarnaste omadustega mass, mis on esitatud:

  • tagumises piirkonnas olevad suled, t
  • laiad rinnad
  • pikendatud baasil ja üsna lühike nokk,
  • piisavalt suur suu
  • meeste ja naiste väliste erinevuste puudumine, t
  • keha lähedal asuv ploom
  • pikad sõrmed ja pikad küünised,
  • tibude ja täiskasvanud lindude sulgede värvi erinevuste puudumine.

Muuhulgas klassifitseeritakse pääsukesed mitte liiga suureks keha suuruseks ja lindude tiivad. Kõigi neelamisliikide puhul on iseloomulik, et väga pikad, võrreldes kehaga, on tiivad. Nende maksimaalne ulatus võib varieeruda vahemikus 33-35 cm.

See on huvitav! Neela alumine ots ei ole praktiliselt absoluutselt kohapeal liikumiseks kohandatud ja kui olukord seda liikumist sunnib, liigub selle liigi lind väga ebamugavalt.

Hoolimata üsna muljetavaldavast pikkusest on neelamis tiivad suhteliselt kitsad ja selle kuju sabaosa sarnaneb kahvliga. Selja poolne neelamispind on tume ja kõhtu katvad suled on valged või heledad beežid. Sõltuvalt liigist võib neelamise hulk värvides ja toonides oluliselt erineda.

Elustiil ja iseloom

Swallows kuuluvad ühiste rändlindude kategooriasse, mis toob kaasa ainult igapäevaelu. Selliste lindude saabumine langeb eelmise kevadikuu keskele. Kuu teine ​​pool on eraldatud pesade ja munakanade ehitamiseks.

Munadega munemise protsess kestab keskmiselt veidi vähem kui paar nädalat ja tibude söötmise periood kestab umbes kolm nädalat. Massilise lahkumisega on linnud valmis sügise algusega.

Laulvad pääsukesed meenutavad õrnalt puperdama, mis lõpeb trilliga, mis on väga iseloomulik sellele laululindile. Peaaegu kõik pääsukesed kuuluvad sulgedesse, mis viib sotsiaalse eluviisi, nii et nad kogunevad üsna suurtesse rühmadesse.

See on huvitav! Reeglina püüavad pääsukesed elama looduslike veekogude lähedusse, kus on palju materjali pesakonna ehitamiseks ja sööda putukad, sealhulgas väikesed rohutirtsud, samuti väikesed draakonid ja kriketid.

Väga tihti elavad karjad juhtmetel või muudel erinevatel kõrgustel. Pesi ehitavad ka suured kolooniad, kus iga paar kaitseb territooriumi enda pesa ümber.

Elupaigad ja elupaigad

Swallows veedavad sööda kaevandamise protsessis väga palju energiat ja seetõttu vajavad sellised linnud märkimisväärset summat. Reeglina on enamiku pääsukogude looduslikud elupaigad enamasti lõunapoolsed riigid, kus pinnase ja kliima tingimused on lindude jaoks optimaalsed ning lisaks sellele on piisav kogus sööta.

See on huvitav! Tuleb märkida, et kõik troopilistes tsoonides elavad liigid liigitatakse istuvaks ja liigid mõõdukates kliimavööndites on rändavad, mis sõidavad soojadesse riikidesse alates eelmisest suvekuudest.

Praktiliselt ei ole polaarpiirkondade territooriumil ja parasvöötme põhjaosas kõikidest passeriini järjekorda kuuluvatest liikidest pärit linnud. Neelaste olulist liikide mitmekesisust esindab Aafrika territoorium, kuid selliseid linde leidub sageli ka teistel mandritel. Näiteks on riigi neelamisruum väga lai ja esindab nii suuri kui ka väikeseid asulaid, millel puudub linnastunud maastik.

Toit ja saak neelavad

Nende toidu puhul kasutavad erinevate liikide pääsukesed eranditult kõiki lendavaid putukaid. Isegi väga rasketes, ebasoodsates ilmastikutingimustes ei asenda linnud kunagi sellist tüüpi sööta erinevate vastsete või seemnete ja vastsete abil, mis muudab sellised linnud näljahäda ajal väga haavatavaks.

Stern-territoorium asub reeglina pesast kaugemal kui pool kilomeetrit. Kõige sagedamini püüab neelama saagiks avatud kohad, sealhulgas muru, jõe orud, mägede nõlvad ja väljad.

Toitumise aluseks on putukad, mida esindavad sääsed, kääbus, kärbsed, väikesed liblikad, mardikad ja draakonid. Vahetult enne vihma, niiskuse suurenemisega õhus, on putukate lend märkimisväärselt takistatud ning sel põhjusel langevad pääsukesed üsna lähedal maapinnale, kus asub peamine toidu kogus. Sellise neelamiskäitumise tunnuseks on kujunenud ilmastikutingimustes kasutatavate märkide aluseks.

See on huvitav! Madalad pääsukesed ei ole alati seotud läheneva vihmaga, sest peenel õhtul koguneb märkimisväärne hulk putukaid sageli maapinna kohal ja linnud on sunnitud lendama väga madalale.

Paljunemine ja järglased

Neelikud kuuluvad monogamiliste lindude kategooriasse, seetõttu on täiskasvanud täiskasvanutest moodustatud paarid reeglina elus. Siiski, nagu vaatlused näitavad, on paaritusprotsessi järel isaste pääsukesed üsna sageli teiste pesade lähedal.

Euroopa riikides naasevad neelamised aprillis või mais umbes pesitsuspaikadesse ning loodusliku leviku põhjapoolsete elanike elanike jaoks on iseloomulik pesakond ja munemise ettevalmistamine esimese suvekuu keskel. Nagu näitab praktika, hakkavad Põhja-Aafrika elanikud pesa ehitama märtsi viimasel kümnendil või aprilli alguses.

Looduse tingimustes elavad pesad kõige sagedamini looduslike pääsukesedega kivist koobastes või lubjakivis. Nagu on näidanud pikaajalised tähelepanekud, võivad mõned paarid selliseid linde liituda maismaal asuvate pääsukesedega ja hõivata hüljatud auke savi rannikuvetes.

Neelavad on sotsiaalsed linnud, mis elavad kolooniates, mis koosnevad mitmest kümnest või isegi sadast paarist. Linnulinnud, mis on sellisel juhul ehitatud, asuvad üksteise lähedal ja neid elavad linnud üksteisega koos. Pesa keskmine ehitusaeg on umbes paar nädalat.

Sageli on naistel ja pesa iseseisvale ehitamisele varakult muna munemiseks. Pärast mehe saabumist lõpetamata pesa kõrval on pidevalt tööle ainult üks paari liige ning teine, märkimisväärse osa ajast, otsib ehitusmaterjale.

See on oluline! Suur osa linna neelamistest eelistavad pesitsemist linnas, kus lindude pesad on ehitatud katuste alla, püstitatud akna katuse all ja sildade all ning mõnikord isegi üsna ebatavalistes kohtades, kaasa arvatud jõesõidulaevad.

Внешним видом ласточкино гнездо напоминает закрытую полусферу, а основным строительным материалом для создания такого жилища становятся земляные комья и липкая слюна птиц. Valmis pesa laius on umbes 110-130 mm kõrgusega 70-120 mm.

Neelaja pesa ülemises osas on vajalik väike, nn sisend. Sellise pilu läbimõõt on piisav, et varblane pesasse pesaks. Kui spargel ilmub pesasse, peab neelama lahkuma ja otsima oma eluruumile uue koha.

Pesa sisemus on kaetud üsna pehme voodiga, mida võib esindada rohi, villa ja alla, mida lindud koristavad lennu ajal. Pärast viljastamisprotsessi on emasel umbes viis valget värvi muna, mõõtmetega 1,9-2,0x1,3-1,4 cm, keskmine munade kaal on umbes 1,6–1,7 g, kogu inkubatsiooniperiood kestab paar nädalat, kuid halbade ilmastikutingimuste korral võib see kolm nädalat venida.

Loomakasvatusprotsessis on kaasatud ainult neelaja naissoost, ja kui ilm on hea, võtab mees mehe ära. Vihmastel päevadel peab naine ise ennast toitma.

Sündides on tibud nii nõrgad, et vanemad ise peavad korpused murdma ja aitama nende järglastel sünniga. Pärast seda, kui neelavad tibud on jõudnud kolme või nelja nädala vanuseni, saavad nad iseseisvalt lennata, kuid veel üks nädal söövad mõlemad vanemad.

Looduslikud vaenlased

Suurim oht ​​neelamiseks on piisavalt suur õunapuu, mida iseloomustab kiirus ja agility, ning on samuti võimeline saagiks oma saaki otse õhus. Sellest hoolimata võimaldavad silmapaistvad lennuvõimalused neelamisel kergesti vältida paljude röövloomade kohtumist.

See on huvitav! Eriti ohustatud vaenlased, pääsukesed on teel veehoidlatesse ja otsides materjale pesa ehitamiseks.

Rahvastik ja liikide seisund

Meie riigis elab umbes viis selle perekonna liigi. Enamiku alla neelatud liikide populatsiooni esindab mitu kümmet miljonit ja koguarv on reeglina stabiilne. Mõnes riigis on paljude liikide kaitsestaatus tõusnud kollaseks, mis nõuab suuremat tähelepanu.

Foto pääsukesed

Neelamine, linnaliik või kraatrid (lat. Delichon urbicum) on linnuliik, passerine, neelamisperekond, omamoodi linna pääsukesed.

Lind sai oma nime tänu tavalisele slaavi sõnale „flippers”, mis sõna-sõnalt tähendab „lendamist siin ja seal”.

Neela suurus on varblast veidi väiksem. Täiskasvanud inimese keha pikkus on 12–17 cm, massiga 18–19 g. Nagu kõikidele pereliikmetele, on sellele iseloomulik habras keha: keha on piklik, pea on kergelt lamedaks ja nokk on väike. Saba on väike kaelus, tiivad on kitsad ja pikad. Wing span on 20 kuni 33 cm.

Mehed ja naised on täiesti erinevad. Täiskasvanud lindude pea ja tagakülg on sinakas-must ja sinakas sära. Kõht, nadhvoste ja tiibade vale pool on puhtad valged. Jalad on täielikult kaetud valged alla ja suled. Alaealised on sarnased täiskasvanutega, kuid need on silmatorkavam mustade ploomidega, mis on alumise ja pruunikasvalge värvi.

Sügavkülmutusperiood venib suve lõpust märtsini, sügisel muutuvad väikesed suled ja kevadel suured suled.

Linna pääsukesed sõidavad kiiresti ja nutikalt, kuid mitte nii kiiresti kui küla neelab. Lindude hääl on vaikne ja ekspressiivne, meenutades mürka või pikka sirget.

Linna neelamiste demonstreerimine savi kogumise ajal pesas. Neelake Neelake

Linna alla neelatakse kõikides Euroopa riikides (va Skandinaavia põhjaosas), samuti Põhja-Aafrikas ja mõõdukates Aasia piirkondades.

Neel on tüüpiline rändliik, lindude talvitamiseks lennata Aafrika ja Aasia troopilistesse piirkondadesse.

Erinevalt teistest liikidest eelistab linna neelamine jääda puude lähedusse puhkamiseks. Ja pesitsuskohtade puhul valib ta avatud maastikud - kivise või settekivimite valgustatud alad mägede läheduses.

Kuid väljaspool asulaid on palju vähem levinud kui linnades. Eelistatakse kivi- või telliskivihoone, mis varustavad pesade all maja katuste ja räästa all.

Ta toidab vee lähedal, rohelises taimestikus rikkalikult avatud aladel: muru, väljad ja karjamaad.

Neelake lennu ajal. Neelake, võib-olla noor või erinev. Neelake lennu ajal. Neelake lennu ajal. Neelab juhtmeid.

Nagu kõik pereliikmed, neelab linn jaht ainult õhku. Seetõttu on lindude toitumine putukad: sääsed, kärbsed, kubed, liblikad, cicadad, mardikad ja liblikad. Sageli muutuvad õhu kaudu liikuvad rohutirtsud ja ämblikud toiduks. Ekstraheerimine, kaasa arvatud kõva koorega putukad, neelatakse tervelt ja hästi seeditav.

Vihma ilmaga ei tohi neelata jahti, vaid oodata pesas või peavarjus. Enne jahutamist või halva ilmaga kaevandatakse sööta 10-20 m kõrgusel, langedes maapinnale pärast saagist.

Neelamise madal lend ei ole tingimata seotud eelseisva vihmaga. Peenel õhtul, kui suur hulk putukaid koguneb otse maapinnast, lendavad linnud ka väga madalalt.

Neelake lennu ajal. Neelake lend, tagantvaade.

Neel on monogamiline lind ja haritud paar kestab kogu elu. Kuid pärast paaritumist jõuavad mehed sageli teise pesasse.

Euroopa territooriumil naaseb neelamine aprillis-mais pesapaikadesse, vahemiku põhjapiirkonna elanikele - juuni keskpaigas on Põhja-Aafrika populatsioonid ehitanud pesad alates märtsi lõpust.

Looduses elavad pesad kivise koopaga ja lubjakivide lõhedega. Mõned paarid ühinevad rannikukarjade asulates, kus on jõgede savipankades tühjad augud.

Kuid enamik linna neelamisi eelistavad pesitseda linnades, hoone pesade all katuste all, aknaluju, sildade all ja isegi jõesõidulaevadel. Sotsiaalsete lindude all elavad pääsukesed mitmete kümnete või sadade paaride kolooniates, ehitades pesasid tihedalt ja ideaalselt üksteisega.

Pesa ehitamine võtab aega umbes 2 nädalat. Mõnikord lendavad naised meestest varem ja hakkavad ise ehitama. Lõpetamata pesa lähedal on paari üks liige pidevalt tööl, teine ​​tegeleb ehitusmaterjalide otsimisega.

Pesa näeb välja nagu suletud muldade suletud hemisfäär, mis on liimitud struktuuri kleepuva süljega. Pesa laius on 11-13 cm, kõrgus - 7-12 cm, väike sissepääsuava on varustatud üleval. Pilu läbimõõt võimaldab varblastel sisse minna ja kui see juhtub, peavad neelad otsima uue pesa koha.

Pesas on kaetud pehme voodipesu, vilja ja alla, mis on toodetud lennu ajal. Naistel on 4-6 puhast valget muna, mille mõõtmed on 1,9–2 x 1,3–1,4 cm ja mis kaaluvad umbes 1,7 g. Inkubatsiooniperiood kestab 2 nädalat, halva ilmaga 10 päeva kauem.

Naine tegeleb inkubeerimisega, hea ilmaga toidab mees teda, vihmane peab toitma iseseisvalt. Enne munast lahkumist on tibud nii nõrgad, et vanemad purustavad kesta ise, aidates järglastel sündida. 22-32-aastaselt on tibud juba lennanud, kuid nende vanemad söövad neid veel ühe nädala jooksul.

Neelab pesa. Neel toidab tibusid pesas. Neelab juhtmeid.

Kogu piirkonnas, välja arvatud põhjapiirkonnad, tekitavad neelamised kaks korda järeltulijaid. Sageli osalevad teise põlvkonna tibud aktiivselt teise põlvkonna toitmisel.

Linna neelamise keskmine eluiga on 4-5 aastat, harvadel juhtudel kuni 8 aastat.

Barn Swallow: kirjeldus, elustiil:

Meie laiuskraadidel on kõige arvukam rändlind neelama. Seda väikest ilusat lindu peetakse kevadeks. Iidsetest aegadest on inimesed oma maja katuse all püüdnud neelata pesasid.

Legendi järgi toob neelu pesa perekonnale rahu, jõukust ja jõukust. Lisaks on need linnud inimestele väga kasulikud, sest nad veedavad kogu päeva neile, kes hävitavad kahjulikke putukaid.

Kui kevadel talve ajal tühja pesa lähedal, siis need karmid linnud jälle ümber, maja on tõeline puhkus. Swallows on tagasi - kevad on tulnud! Ja see on tõeline rõõm!

Barn Swallow: kirjeldus

Huvitav teave. Neelake võib nimetada üheks kõige armsamaks rändlinduks. Selle kevadikuju suurus on üsna väike, selle keha pikkus on 15–20 cm, selle pikkade teravate tiibade pikkus on 30–35 cm, väike loomus kaalub vaid 18–20 g. On lihtne ära tunda neelust pikk saba, millel on sügav sisselõige kahvli kujul.

Lindude hulk on sinine - must, ülalt alla - kahvatu beež. Laubal on otsaesist ja kaela esiküljelt kerged laigud pruuni tooniga. Naissoost isast on võimalik eristada sabaga, "tüdrukus" on see veidi lühem kui "poiss". Meeste värv on küllaltki küllastunud, emasloomade hulk on vähem kontrastne.

Elupaik

Väikese linnu elupaik on üsna suur. Lindude neelamisi leidub Põhja-Aafrikas, Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Aasias. Need armas olendid talvel Lõuna-Ameerikas, Aafrikas ja Aasias.

Juba juba linnu nime järgi võib otsustada, et neelab eelistatult oma küla pesa maapiirkonnas.

Neid neelamiskujulisi hooneid näete elamu- ja äriruumide seintel nii külades kui ka väikelinnades. Linnud tunnevad end vaiksemates kohtades palju mugavamalt.

Kõige sagedamini täheldatakse nende pesasid külamehedes või laudas, samas kui suurtel taludel ei ela need linnud.

Nagu varem mainitud, on inimesed juba ammu uskunud, et pääsukesed toovad maja juurde õnne, seega, et linde meelitada oma talusse, korraldavad omanikud spetsiaalseid puitkonstruktsioone, mille nurgad sobivad pesitsemiseks. See aitab hoida väikeste ja kasulike olendite populatsiooni.

Mis alla neelab

Selle väikese olendi toitumine koosneb peamiselt lendavatest putukatest. See menüü sisaldab sääski, kärbseid ja liblikaid. Kui see on jahtunud või vihma väljas, siis putukad peidavad ja küünis neelavad vahelduvaid ämblikke ja rööbastega vahelduvaid putukaid.

Igaüks teab, et enne vihma lendavad need linnud vee peal väga madalalt, aga kas me kõik teame, et nad teevad seda, sest halva ilmaga hakkavad veepinna lähedal elavad putukad aktiivselt liikuma, andes lindudele võimaluse tööjõudu toidu saamiseks.

Kui näljased tibud pesitsevad, peavad paar neelama hommikust õhtuni, et süüa noored noored. Linnud - vanemad toovad oma lastele putukad söögitoru, päevasel ajal vajab viis tibu umbes neljasada portsjonit.

Külade ja linnade pääsukesed: huvitavad faktid

Seonduv liigi neelamisliik on linna neelamine, need on nende rändlindude kõige levinumad liigid. Nende elu kohta on teada palju huvitavaid fakte:

  1. Neela laul koosneb helisemisest “viv-vit”, kuid kui linnud märgivad ohtu, annavad nad murettekitavalt signaali kõikidele tohutu karja liikmetele, hoiatades sellest kõva “kiik”.
  2. Sellest juhtub, et viimasest haudest pärit tibudel ei ole aega, et saada tugevamaks ja nad ei suuda külma ilmaga hakkama koos karjaga soojadesse riikidesse lennata. Sellisel juhul ei lase pääsukesed - vanemad loobuda oma nõrkadest lastest ja jäävad nende juurde, kuni nad talvel lennata saavad.
  3. Aafrika talvitumise ajal toituvad neelad sipelgadest, see sort on väga tavaline lendavate putukate menüüs.
  4. Suhteliselt hiljuti suutsid teadlased tänu neelamiste helisemisele teada saada, et pärast Kesk-Euroopa suveperioodi saadetakse need linnud Lõuna-Aafrikasse talveks.
  5. Pikemate lendude ajal neelama soojade servade juurde, kahjuks surevad nad sageli kurnatusest ja näljast.
  6. Barn Swallow ei suuda elada ilma lauluta. Ta laulab, kui ta otsib lendu toitu, laulab kiikudes, istub juhtmetel ja laulab, kui ta lihtsalt puhkab.
  7. Kui Vana-Roomas pärast sõjavankerite väljakuulutamist võtsid kangelane esimeseks kohaks, siis neelati seos võitja jalgadega ja lind vabastati taevasse kui võidu ja vaba lennu sümbolit.

Linnu küla lind neelab, mis see välja näeb

Tänu pikkadele inimestele tuttavatele neeludele tekkis palju müüte ja legende.

Inimesed uskusid, et nende lindude olemasolu kaitses põllumajandusloomi haiguste ja kirikute ning tulekahjude eest.

Ebauskuse kohaselt on need linnud merel viibijatele head. See on ilmselt tingitud asjaolust, et pääsukesed on maismaalinnud, seega räägib nende välimus meremeestele nende lähedusest rannikule.

Üheksateistkümnendal sajandil püüdis Jean Desbouvry neid harjutada ja õpetada kasutamiseks postilindudena. Tal õnnestus hoida rändavat instinkti noortel lindudel ja veenda Prantsuse valitsust esmase testimise läbiviimisega, kuid edasised katsed on peatunud, kuna neelamine ei talu vangistust ja kaaslasi ainult looduses.

Jaotumine ja elupaik

Neel on ülemaailmne kosmopoliitne jaotus kõigil mandritel peale Antarktika.

See perekond kasutab paljusid elupaiku sõltub lendavatest putukatest, mida võib leida mis tahes avatud elupaigast, sealhulgas:

  • niidud
  • avatud metsamaa
  • savannah, sood,
  • mangroovid ja põõsad,
  • merest mägismaa.

Paljud liigid elavad tehislike maastike all.sealhulgas põllumajandusmaa ja isegi linnapiirkonnad. Maakasutuse muutused on toonud kaasa ka asjaolu, et mõned liigid on laienenud. Kõige muljetavaldavam näide on neelamine, mis koloniseeris Uus-Meremaa 1920. aastatel ja on nüüdseks selle riigi tavaline lind.

Mõõdukas piirkonnas elavad liigid rändavad talvel. On mitmeid troopilisi liike, mis on osalised rändajad või teevad lühemaid rännet.

Mehed valivad pesa asukohaja siis meelitada naisi kasutades, laulu ja lendu. Territooriumi suurus varieerub sõltuvalt liigist, koloonia pesitsevatel lindudel on see ala väike.

Väljaspool aretusperioodi võivad mõned liigid moodustada suuri karju. Arvatakse, et see kaitseb röövlindude eest.

Mitte-sotsiaalsed liigid ei moodusta karju, kuid tibud võivad jääda oma vanematega mõnda aega pärast pesitsusperioodi.

Neelake laulu

Swallows võib toota palju erinevaid helisid, mida kasutatakse elevuse väljendamiseks, suhtlemiseks teiste sama liigi pääsukesedega, hõivamise ajal või häire ajal, kui kiskja asub piirkonnas. Meeste laulud on seotud lindude keha seisundiga ja naised kasutavad neid väidetavalt isaste füüsilise seisundi ja sobivuse hindamiseks. Tüüpiline neelamislaul on lihtne, mõnikord muusikaline chirping.

Suhted inimestega

Inimesed tervitavad neelamisi nende kasuliku rolli tõttu putukate tapjana ja linna pääsukesed võivad kergesti kohaneda pesitsemisega inimese elukohas ja selle ümbruses.

Mitmeaastased pesad

Keeratult on hästi tähistatud pesa kõigil külgedel juba aastaid maapiirkond. Juba mitu aastakümmet on selle hõivatud erinevate inimeste poolt, kes oma loomuliku hoolsuse tõttu aitavad kaasa pesitseva materjali kogumisele. Platvormi paksus kasvab aasta-aastalt, platvorm muutub muljetavaldavaks torniks.

Ohio (USA) Vermilioni all olev kiilasgabeli kuulus pesa oli 2,5 meetri läbimõõduga ja üle 3 meetri pikkune, kaaluga umbes 2 tonni. Tõenäoliselt on see kõige massilisem lindude konstruktsioon nendest, mida ilma venituseta võib nimetada tüüpiliseks pesaks, mis on ette nähtud järglaste aretuseks abielupaarina. Ainult vähesed on madalamad kui Vaikse ookeani valge õlgade kotka Kamtšatka pesas. Musta kaela pesa suurus sarnaneb raskema veoauto rattaga, mille läbimõõt on kaks meetrit ja paksus peaaegu üks meeter. Oma seintes paigutatakse omanike rahumeelsust ära terved linnuperekonnad, mis on üksteise suhtes sallivalt tolerantsed.

Ehitusmaterjalide pesa

Paljud linnud kasutavad seda üsna lihtsat kihtide kihtimise tehnikat. Vesilindudel ei ole materjal harud, vaid erinevad veetaimede tükid. Materjal asetatakse niiskesse olekusse, mis pärast kuivatamist teavitab hoone täiendavat tugevust kuivatusfragmendi "liimimise" tõttu.

Väikesed linnud, kus on miniatuursed pesad, on lemmikmaterjalide hulgas hobusetõrgud ja nad veedavad palju aega nende otsimisel. Olles kleepuv ja vastupidav, toimib see tsemendimaterjalina, sidudes eraldi kuiva rohu kihte ja tagab suurepäraselt pesade kinnitamise puude harudele.

Troopilised nektaripesad

Troopilised nektaripesad on väga iseloomulikud ja kergesti äratuntavad. У большинства видов постройка выглядит как сильно вытянутая груша, висящая на кончике тонкой веточки или же подвешенная к нижней стороне пальмового или бананового листа.„Pirni” alumisel, pikendatud osas on suletud pesakamber paigutatud kitsas külgseinaga, mis on tavaliselt kaetud väikese visoriga. Hoone on väga miniatuurne ja isegi nektari kibe sees ei ole päris sobiv, seega on kana pea pikkade kumerate nokkadega peaaegu alati nähtav. Peamine ehitusmaterjal on taimede kohevik, mida hoitakse koos suure hulga hambavõrkudega, mida kasutatakse ka pesa riputamiseks.

Suure hulga veebi tõttu, mis vilguvad päikese käes, näevad mõnede liikide pesad väga elegantsed ja meenutavad jõulukaunistusi, mis ekslikult olid palmipuudel. Üldiselt tarbib veebis nektarite armastus looduses - vene hobuse nimi, mida rakendatakse selle rühma kuuluvate lindude liikmetele, tuleks muuta hobuvõitjateks. Mõned nektarmajad ei ehita pesasid üldse. Olles leidnud puidust kroonis hea nukkvoodipesa, rakeerivad nad kergelt ühte kohta ja panevad munad tulemuseks olevasse salve.

Räägipesad

Väärib märkimist pilliroo pillid, nad on oskuslikult fikseeritud üksteise kõrval asuvatele vertikaalsetele varredele. Varred läbivad pesa külgseinte, mis toetub tugedele peamiselt hõõrdumise või muda ja muda pahtliga. Kuju sarnaneb kuju nümfile silindriga või kärbitud otsaga palliga, mis on korralikult keeratud rohu ja pilliroo lehtedest. Salve servad on alati tugevalt pingutatud, seestpoolt on mõnikord „krohvitud” sama muda, mis kuivab ja moodustab sileda pinna. Mõnikord liidavad kalamehed pesa elama, kasvava nõgva varre, meadowsweet või paju, ja selle kuu jooksul, mis on möödunud hoone paigaldamisest tibude lahkumiseni, tõuseb see mõnikord peaaegu pool meetrit. Pesa on külgseinte abil kinnitatud pilliroo külge.

"Keraamika kapten" - savipesad

Hõlmatud ehitusmaterjalide kataloogis on ka märja savimullaga. Peamine panus sellele oli tehtud pääsukesed, kivised pähklid, sorochi-kaljukesed ja mõned pereliikmed, kes on lindude ahju ilusa nime all. Valatud pesad on kõige kvalifitseeritud hüljeste hooned ja sarnanevad keraamikale. Need on vormitud väikestest savi tükkidest ja seetõttu on neil peaaegu alati iseloomulik peen-mägine pind, mistõttu tuberkulli arvu järgi on üsna täpselt võimalik arvutada, kui palju materjali osi ehitamisprotsessi käigus pandi.

Shrike larks

Koorikuid on väikesed kirev linnud, kes elavad Austraalia kuivades piirkondades. Vastupidiselt nimele, on nad evolutsioonilisest vaatepunktist rohkem ronilindudele ja tegelikult sarnanevad nad nelikümmendele, millel on pooleks lõigatud sabad. Nad on üsna rahul kõige lihtsamate ülaltpoolt avatute koonusekujuliste pesadega, mis on kinnitatud puude harudele ja mis on tüüpilised enamikule mägedele. Ainus erinevus on see, et larkide pesad on täielikult savist valatud. See annab ainult ühe eelise - võime ehitada õhukestele horisontaalsetele harudele, hoides neid hoone külge, samas kui "standardse" materjali pesade puhul, millel ei ole tsemendi omadusi, peate otsima harude kahvli või tugevdama neid pagasiruumi lähedal, mille kõrval võib marmotid või maod.

Suure kivise pähkli pesad

Suure kivise pähkli pesa näeb välja nagu kitsas kaelusega kann, mis on liimitud kivi põhja. Kannukael, see tähendab pesa sissepääs, on suunatud allapoole ja küljele. Selline "kann" kaalub tavaliselt umbes 4-5 kilogrammi, kuid on ka massiivsemaid struktuure. Seina paksus ulatub 7 sentimeetri ja tugevus on selline, et pesa ei ole võimalik kätega murda. Tsemendimördina kasutavad nuthatches purustatud röövlite, mardikate ja liblikate lima, hävitades neid halastamatult pesa pinnal, mis aja jooksul siin ja seal on kaetud halbade ohvrite tiibade mustriga.

Neelab pesa

Neelapesad eristuvad mitmesugustest vormidest. Kõige lihtsam on ehitada lamba neelasid, mis on avatud pealt - täpselt pool korralikult lõigatud piki tassi, liimitud mööda lõikust seina külge, kindlasti mõne vööri katte all - karniis või kivine ripp. Linna pääsukesed moodustavad pesa, mis on suletud kõikidest külgedest kitsas külje sissepääsuga. Enamasti on hoone kuju-palli lähedal, mis on kinnitatud ülaosas ja tagasi kahe üksteise suhtes risti asetseva tasapinnaga - tavaliselt seina ja katusekattega.

Punase nimmepiirkonna neelu pesa on märkimisväärne vormi äärmise elegantsuse poolest. Pool on lõigatud piki purki üsna pika kaelaga ja on otse lagi külge kinnitatud.

Lindi pesa pesa

Savi käitlemise kunstis ei ole Argentina pampase pliidipindal võistlejaid. Suuruse ja kuju poolest meenutab selle konstruktsioon jalgpalli, mis on kinnitatud tugeva puude haru või samba ülaosa külge. Välimuselt tundub see lihtne, kuid põhjustab selle tugevuse, saavutades 10 kilogrammi kaalu.

Külg sissepääs viib üsna avarasse interjööri - omamoodi fuajee, mille tagaseinale on paigaldatud pesakamber - sügav taskus, mis on valmistatud savist, midagi nagu küünis neelata. Sellesse "tasku" ei ole kerge vajuda, sest eesruumi ülemise serva ja tasku ülemise serva vahel jäävad pliidiplaadid väga kitsaks, nii et nad võivad olla kutsumata külaliste eest ohutud.

Miks linnud savist savi ehitavad?

Savi on ehitamisel tempermalmist ning annab valmishoonetele suure tugevuse. Miks osutusid need eelised lindude ehitustööstusele sellises piiratud ulatuses? Laia pesade ehitamiseks kasutatav savi laialdane kasutamine mõjutab sõltumatult ilmastikuoludest selle lõputuid nüansse. Tema jaoks on liiga kuum ja ta kuivab, sundides tihti juba alanud ehitusprojekti peatama. Vastupidi, see on liiga niiske ja äsja paigaldatud savikihid keelduvad kuivamisest ja kõvenemisest, mis tähendab ka planeerimata pausi ehitamisel.

Lisaks on soovitav varjusse ehitada savipesad. Päikese käes saavad nad kuivada ja kokkuvariseda ning isegi tibud punasel kuumas savis "ahjus" istuvad kõvasti. Seetõttu armastavad neelajad hoonete katuste alla asuda, vältides lõunapoolsetest kivimitest pesade ehitamist ja peaaegu alati varjata neid ülestõusuvate kivist karniiside all ja ahju ehitajad kipuvad munema kevadel võimalikult varakult, samal ajal kui päike ei ole veel täisvõimsust saavutanud.

Lõpuks on savi pesad väga töömahukad. Väga väikese pesa ehitamiseks koos täiusliku ilmaga ja täieliku materjali tarnimisega tuleb paar linna neelamist tarnida 700 kuni 1500 portsjoni savist (välja arvatud langenud), mis võtab aega vähemalt kümme päeva. Korgid ja pähklid koos nende massiivsete pesadega vajavad vähemalt 2000 tükki ja ehitus, millega kaasneb paratamatu seisakuaeg, ulatub mitu nädalat. Ahjud ei varja päikesest pesi ja on seetõttu sunnitud oma jõudu suurendama, et vähendada nende soojendamise kiirust ja vähendada temperatuuri kõikumisi.

Kuid kõik puudused avasid krohvipesad endiselt täiesti uue lähenemisviisi turvalisuse küsimusele. Swallows ja nuthatches on võimalus "kinni" oma maja järsemad kivid, rippus üle kärestikud mägede jõgede või kukkumise põhjatu puude all lagi ja koopad vahel salapärane hämarik ja igavene niiskus, lühidalt, kohtades, kus kiskjad ei suuda . Lisaks kaitsevad kitsas sissepääsuga suletud sissepääsuga kaameratena vormitud pesad ideaalselt järglasi ja mõnikord ka vanemaid vihma ja külma eest.

Savi pinnase abil saate vähendada sisselaskeava suurust õõnesse, nagu meie tavalised libised teevad. Nad asuvad põhiliselt suurte rüüstlindude õõnsustes, läbimõõduga umbes 50-60 millimeetrit, samal ajal kui pähkel on küllalt 35 mm. Pähklihakk kõrvaldab vahe, katmata mulla, muda või sõnniku mulla sissepääsu hoolikalt.

Sellel tegevusel on puhtalt instinktiivne iseloom. Isegi kui pähkel pesitseb väikese sälkuga õõnsuses, katab see ikkagi suures koguses puidu koort, mis on saviga sissepääsu juures.

Swifts pesad

Närvide ja pesade seadme suhet saab kirjeldada kui "kurat-hooldamist". Ehituse peamiseks ehitusmaterjaliks on oma sülg, millel on võime koheselt õhku kõvastuda.

Swift - parim lendaja kõigi lindude seas. Ta elab lendudel - putukate jaht, janu kustutab, mängib pulmi, puhkab, magab ja nii edasi.

Kõige kuulsam sub-orderi esindajate esindaja, 58 liiki, on must kiire - linnamajade ja linnumajade elanik. Selle pesade kuju sõltub pesitsusruumi konfiguratsioonist, võõraste pesitsevate materjalide olemasolust. Põhimõtteliselt tundub pesa üsna tavaline ja on omamoodi tasane leib, mille servad on tõstetud nagu alustass.

Disainiomaduste ja ehituskulude poolest ehitab kõige raskem ja aeganõudvam pesa Kesk- ja Lõuna-Ameerikas elav Cayenne Swift. Hoone riputatakse riputatavast kivist räästa ja välimus on väga sarnane paksule jäätisele, millel on purunenud ots. Vastavalt oma seadmele on pistikupesa toru sissepääsuga. Teravate küünistega kinni hoidmisel tõuseb Swift sisemise seina väljaulatuvale kohale, kus muna asub. Toru ülaosas on veel üks vale kirje, mis lõpeb ummikusse. "Jääpuukeste" pikkus ületab 60 sentimeetrit, mis on neli korda suurem ehitaja enda enda pikkusest. Pole ime, et ehitus kestab ligi pool aastat ja nõuab lindude kannatlikkust ja otsustavust. Taimede kiude ja sulgi ei ole kerge püüda õhus ja loomulikult sülje valmistamiseks piisavas koguses.

Sülje abil on Swiftsil võimalus munad koorumispaigas liimida - see võimaldab neil hallata väikseimatest pesadest ja siduda sidurit kõige hämmastavamas asendis.

Palmipuu pesa

Palmipiirkonna pesa, mis on laialt levinud idapoolkera troopikas, meenutab supilusikatäit ilma kuju ja suurusega käepidemeta. See lusikas on liimitud rippuva palmilehe alumisele küljele peaaegu püsti. Loomulikult jäävad munad kinni - ilma selleta langevad nad kohe maapinnale. "Vastsündinud" tibud siduvad oma teravate küünaldega tihedalt oma riputatavasse hülssi ja ripuvad nii mitu nädalat, kui vanemad rippusid.

Palm Tree Nest kaitseb troopiliste vihmadušide palmi lehed. Harjatud hobused toetuvad ainult oma pesadele vihma eest. Võrreldes oma suurusega ehitavad nad kõige väiksemad pesad kõigi lindude seas.
Aga mitte heast elust, vaid selleks, et pesa saaks oma kehaga vihma eest täielikult sulgeda.

Vahepeal langeb nende lindude pesitsuskohtades troopilises kliimas iga päev, nagu planeeritud - kohe pärast lõunat ja nad on äärmiselt tugevad. Hoone on väike riiul, mis koosneb mitmest koorekihist, mis on küljelt puude haru külge liimitud, taime kiud ja kohev liimitud. Ainult ühe muna jaoks on piisavalt ruumi: inkubeeriv lind peab istuma filiaalil, sest riiul ei talu seda. Seetõttu ei tohiks haru, kus pesa on kinnitatud, olla paksem kui sõrm - vastasel juhul ei haarata tõmblukku sõrmedega kinni. Põnevate troopiliste vihmade all, keset ägeda äikese ajal, väärib harjatud kiirus lindude vanemliku pühendumise sümboliks.

Pähkli pesa

Mida ainult elukutsed ei ole linde nende pesade maksimaalse mugavuse ja ohutuse nimel omandanud! Mõned isegi pidid meistrite ja ekskavaatorite oskused omandama. Need oskused põhinevad sama töövahendi oskuslikul kasutamisel - oma tugeval nokal, mida võib sõltuvalt asjaoludest kasutada taldrikuna või kühvli asemel. Seetõttu on puusepatöötaja ja kaevur lindude maailmas üsna tihedalt seotud.

Enamik kogu maailmas levinud 200 põdra sordist on kohalikud metsaelanikud ja neil puuduvad puude töötlemisel võrdsed võimalused. Kui peamine metsa "puusepp" - soovib - siseneb põnevusse ja läheb tõsiselt äritegevusse, sõidavad "ehitusplatsil" ümber kuni viisteist sentimeetrit. Zhelna on suurim meie tütred, peaaegu varesuurus ja vajab seetõttu avarat „korterit”. Selle õõnsa sügavus ulatub 40 cm, sisemine läbimõõt on 25 sentimeetrit.

"Ehitus" omakorda viib mõlemad partnerid ja harva võtab aega vähem kui kaks nädalat. Töö jätkub maapinnast vähemalt 3 meetri kõrgusel ja mõned paarid tõusevad ligi 15 meetrit. Seega, varakevadel, kuni rohi tõusis, soovib soovitud puu poolt valitud puu kaugelt suurte valgeid kiipe, mis asetsevad kuni 10-12 meetri kaugusel pagasiruumist. Selle liigi õõnsust - isegi "ehitajate poolt" ammu maha jäänud - on lihtne tuvastada sälu kuju järgi - see ei ole tavaliselt ümmargune, nagu teised tütred, kuid elliptilised ja mõnikord peaaegu ristkülikukujulised, tõmmatud mööda pagasiruumi.

Pähklikollane

Enamik tüveleid igal aastal õõnestab uue "maja"vanade üleminek teisele turule ja tegelike heategijatena teiste lindude suhtes, kellel on krooniline vajadus õõnsuste järele. Vene metsa kõige arvukama ja tuntumate puusepatähe suurte täpiliste põõsaste õõnesid elavad peamiselt väikesed laulvad linnud - liblikad, punased varred, tissid. Nad on täiesti rahul 14-15-kraadise ja 20-25 cm sügavusega toaga. Kuid see on eriti oluline ja isegi hädavajalik metsa lindudele, mis on soovitatavad ja mille mahukad õõnsused pakuvad varjupaika sellistele suurtele lindudele, nagu öökullid, tuvid, murenenud ja gogoli.

Patriarhide vanad õõnsad puud on tänapäeva metsades peaaegu välja surnud, mistõttu öökullide, öökullide, klintide jaoks on peaaegu võimatu leida õige õõnes loomulik suurus. Erinevalt teistest põõsastest, kes kalduvad igal aastal oma elukohta vahetama, on soovitav säilitada palju aastaid vanade õõnsustega, mis ei takista tal üldse kevadel uue hoone ehitamist - reservi.
Kogu oskuslikult ei suuda tütred harva algusest lõpuni õõnsasse õõnsusse täiesti terve puu kõva puidust. Seepärast peavad peaaegu kõik põõsad pehmest puidust haavast, kes on kalduvus südame mädanema, lemmikpuu, mis läheb õõnsuste alla. Võimalik, et pagasiruumi koputades enne „ehitamise” algust, määrab tütrus foneetiliselt, kas tasub alustada tööd selle puuga või on parem otsida teist.

Himalaja ja Indokiinas asuvate bambusmetsade üks väikseimaid puusepatähti esindav kääbuspähkel on hästi lahendatud. Bamboo pagasiruum on õõnsad ja jagatud osade kaupa vaheseinte abil. Piisab, kui lind jätkab pagasiruumi 10–20 sentimeetri kõrgusel asuvast vaheseinast - ja tema käsutuses on täiesti valmis pesakamber.

Samas piirkonnas elav punapeapähkel ei ehita üldse õõnsust, kuid tõugab tibusid sees suurte ja kindlasti asustatud suurte puu-sipelgade pesades, mis on hõivatud oma iseloomu elujõulisuse ja valmisolekuga käivitada tugevad lõualuud ja mürgine nõelamine kohe.

Sipelgate ehitusmaterjal on omapärane ja üsna vastupidav puitkiududest "papp", mis on põhjalikult näritud ja süljega segatud. Pähklid teevad antennipesa kesta umbes 5 cm läbimõõduga augu ja panevad munad putukate kambrite vahele. Sipelgade lojaalsuse saladus, mille uskumatu agressiivsus on teada kõigile džungelite elanikele, ei ole veel põldude suhtes lahendatud, eriti kuna sulgedega üürnikud ei ole oma olemuselt tagasihoidlikud ja süüa regulaarselt, isegi ilma inkubeerimiseta.

Ühise karjäärisööja varred

Kaevete kaevamine on suured meistrid. Nad kaevavad oma nokaga ja nad kaevavad maapinda tunnelist oma käppadega, toetades tagasi sissepääsu, nii targalt, et savi ja liiva purskkaev välja auk. Valides koha mugavamalt, paigutasid paljud linnud samal ajal mitu auku, sageli üksteisest korralikus kauguses. Hommikul töötab karjäär ühe kalju kallal, pärast lõunat lendab see teisele ja õhtul näete savi kolmanda koha peal.

Aukude kaevamine nõuab kontsentreeritud jõupingutusi ja võtab palju vaeva. Kuid paar kuningatöötajat töötab suure entusiasmiga ja paar ei paista mitte ainult oma tööd, vaid on innukad ehitamiseks võimalikult palju panust tegema ja ootamatult ootamatult ootama.

Готовая нора – это узкий тоннель длиной от тридцати сантиметров до трех метров, который идет горизонтально или с малым наклоном. Входом нора всегда обращена в сторону реки, а в ее глубине находится круглая гнездовая камера размером с яблоко. Это и есть детская, в которой свободно могут развиваться до пяти птенцов.

Среди пернатых есть немало видов, которые сами себя плотницкими или земляными работами не утруждают, но охотно квартируют в готовых дуплах и норах. Жильцы каждого вида предъявляют к помещению свои требования. Näiteks suured tissid hõivavad tumedamaid ja sügavamaid õõnsusi ning ei talu lõhesid tehispesades. Vastupidi, õõnsatesse pesadesse pühendunud püüdjad ei meeldi pimedusele, mistõttu sai lindude ligitõmbamise praktikas teada "pesitseva vananemise" omapärane mõju. Selle sisuks on see, et enamik lennuki okupatoreid hõivavad hiljuti kerged seintega pesakastid, kuid peaaegu ei asu palju aastaid rippuvaid pesasid, mille seinad on aeg-ajalt muutunud tumehalliks. Aga see on piisav, kui need pesitsuspaigad pesta, nad muutuvad taas atraktiivseks.

Saavutused "kudumistöökoda"

Linnu arhitektuurimuuseumi kõige hämmastavamaid eksponaate pakub “kudumisjaam”. Siin töötavad silmapaistvad käsitöölised, keda kutsutakse nii otseselt kangutajateks, peaaegu kõik on väiksemad kui varblane. „Töökoja töötajad” koosnevad enam kui 100 sorti sorti, peaaegu kõik elavad Aafrika savannades ja metsades. Väike filiaali „kauplus” asub Kagu-Aasias - siin töötab ainult 7 liiki. Kogu kudumise pood, mis moodustab kudurite perekonna, jaguneb mitmeks alamperekonnaks, mis erinevad oluliselt "personali" ja tehnoloogilise protsessi iseärasuste poolest.

Osakonda kuulub ainult 7 sparreliiki. Nad ei suutnud kudumise juhtu päris hästi hallata, kuid see ei takistanud ühel neist - kollektiivsete jõupingutustega - teha näitust, et lindude ehitustööstuses on põhjust pidada kõige raskemat ja kõige kohmakamat struktuuri.

Ehitusinsener

Kõik kudumise pesad on ühe teema variatsioon. See on sfääriline või ellipsoidne kamber, mis on suletud kõikidest külgedest kitsas sissepääsu alt või küljelt. Paljudes liikides viib pesasse rohkem või vähem pikk sissepääsutoru, mistõttu kogu hoone sarnaneb kolvi või retortiga. Kangaste ehitustehnika on väga huvitav. Erinevalt teistest lindudest ei ole nad rippuvad, vaid rippuvad pesad.

Esmalt koo alus. Nukuga, käpadega, soovitud haru ümber libisedes õnnestub lind üsna tihedalt mähkida väikese koguse ehitusmaterjaliga. Seejärel ümbritseb üks naaberharudest ja linnud ühendavad need üksteisega allpool ja ülalt kootud džempriga. Moodustub rõnga sarnasus, mis lõpuks muutub korviks ja seejärel kolbi - sõna otseses mõttes valmis eluruumiks.

Kudurite ehitamist teevad ainult mehed ja paljud neist ei muretse vähemalt ühe korra oma pesade sisse minema. Fakt on see, et eranditult on neil tavapärane ehitustööde teostamine väljaspool ruumi ronida. Pärast teise ribaga saabunud isane hõivab alati ühesuguse tööasendi - rõnga alumisele klambrile, mille nokk jääb pesa tuleviku kaugele seinale ja selle tagaosale tulevase sissepääsu juurde. Seega teostab kuduja ehitust „iseenda“ suunas ja kui ehituse suurus suureneb selle „rünnaku” all, on ta sunnitud üha rohkem tagurpidi minema, hämmastava püsivusega, hoides käpad algses kohas. Ta peab ehituse lõpetama ja kutsuma pruudi vaatama korterit ümberpööratud asendis, see tähendab, et ta ripub tagasi ja hoiab oma küüniseid maja künnise kohal.

Avalike kangrute pesa

Ida-Aafrikast kiirelt edasi liikudes, savannas, millest enamik tegelikke kangelasi elab, Namiibi kõrbesse, mis ulatub kitsast ribast piki Atlandi ookeani rannikut Aafrika kontinendi edelaosas, mida pestakse külma Benguela vooluga. Kohalikud piirkonnad eristuvad kliima raskusastmest ja ei ole lindude poolest rikkad.

Aga mis ornitoloog keeldub külastamast seda ebameeldivat piirkonda Skeletoni ranniku sünge nime all? Lõppude lõpuks, siin näete lindude ehitustööstuse ühte peamist imet - sotsiaalsete kangrute kollektiiv pesa.

Kollektiivse loovuse tulemus on kaugelt nähtav ja sarnaneb suure heinaheiduga, mida tõrjub välja kellegi teise kapriis, mitte maapinnal, vaid puu kroonis. Eriti tihti langevad sellised "kühvlid" wok-cockerbumi liiliatele, millel on äärmiselt paks mahlakas (mahlakas) vars, mis toimib niiskuse reservuaarina, ning ümarad lühikesed ja rüüstunud oksad. “Mound” on kinnitatud kõige paksematele harudele ja on koonusekujuline, tihedalt kokkusurutud kuiva rohu mass, mis on pealt kaetud paksu ja vastupidava tihedalt paigaldatud kipsa okstega ja jämeda taime varrega, moodustades omamoodi katuse.

Avalike kangrute pesa

Elamu pesakambrid asuvad pehme materjali alumisel kihil. Nende sissepääsud on pööratud allapoole ja asuvad üksteise lähedal, nii et pilt on altpoolt vaadates osaliselt kärgstruktuur. Eluruumide ülaosas on mitu põrandat vanad pesad, mida omanikud on pikka aega hüljanud ja mis on täielikult pesitseva materjaliga täidetud.

Kollektiivsete pesade maksimaalne kõrgus (või paksus) ulatub ühe meetri kauguseni, ringikujuline pikkus on 3-4 meetrit. Nende suurejooneliste hoonete ehitamisega tegelevad kümned põlvkondade kangruväelased, kes elavad suurel pesal üheaegselt kuni 500 inimest. Pärast omaenda teenimist lõhub "šokk" ja langeb maapinnale.

Materjali tarnimisel ja paigaldamisel on koloonia elanikkond aastaringselt seotud. Talvel on kangastest madalamal kohal alumine pind ja enamasti läbivad need katusel, kus suurte hoolsustega lohistatakse karmid, kuivanud umbrohutorud ja kuivad ja kipuvad aatsiaalad. Igaühele on meelitav paigutada oma pakkumine teistest kõrgemale, mistõttu on katus paratamatult suhteliselt tavalise koonuse kujuga.

Kevadel saabudes pööratakse lindude tähelepanu üha enam struktuuri „pehmele alumisele alusele“, see tähendab selle alumisele pinnale. Olles leidnud koha siin ja tagurpidi käppadele riputades, kostja kostüüm võetakse vastu oma nokaga, korralikult ja metoodiliselt, tõmmates materjali külge kinni jäänud rohu terade otsad. See töö, st vajab kannatlikkust. Lõpuks moodustub pehme kihi alumisele pinnale fossa, mis süvendab ja laieneb sama hoolikalt, kuni jõuab pesakambri mahuni.

Samal ajal hakkab ehitaja teatud hetkest alates lisama ehitusplatsile täiendavaid tera terasid ja lisab need tavapärasel viisil need fossa ümbritsevasse materjali. Seega kasvab materjali kiht veelgi ja pesakamber imbub üha enam oma paksusesse. Seega kasvab avalike kangrute koloonia pesa aastaringselt, kuid talvel kasvab see ülespoole, samas kui pesitsushooaja alguses kasvab see allapoole.

Kõige hämmastav pesa on ehitatud Aafrika Remezil: see on üldiselt sarnane tavalise Remez pesaga, sellel on kaks sissepääsu. Vale ummikseisu sissepääs on väljastpoolt selgelt nähtav ning pesakambrisse sisenemiseks ei ole seda sageli kerge näha, sest see on kaetud pehme sissepääsutoruga, mida ei ole kerge siseneda isegi omanikele.

Remezovi ehitustööd tegelevad ainult meestega. Tühikäiguline mees paneb aluse ehitamisele ja laulmine meelitab naisi. Kui see ei ole pikk, püstitab mees uue hoone ja laulab selle lähedal. Ehituse tehnoloogia on originaalne. Saabudes ehitusplatsile nõelaga pehmete taimsete kiudude kimp, tugevdab mees neid ühe otsaga tugikontuuril ja hakkab ringi ümber kerima, haarates selle käpadega ja mähkides kiudude põhjale nagu niit rullil. Tund aega toob "ehitaja" 10-15 korda aretusmaterjali. Pärast 3-4 tundi töötamist ühendab isane väändunud oksad üksteisega muru kimbu ristlõikega, nii et pesa alus on moodustunud kolmnurga või rõnga kujul. Nüüd võib isane kanda mitte ainult elastseid taime kiude, mida kasutatakse hoone vundamendi tugevdamiseks, vaid ka suurte kohvipakkide vastu, mis on erinevates kohtades kiudude vahele kinni jäänud ja järk-järgult moodustavad pesa seinad.

Juba esimese konstruktsioonipäeva lõpus on pesa miniatuurne ja puhas korpus käepidemega - paksem ja laiem baasil. Tulevikus suurenevad korvide külgmised servad, augud vähenevad ja katuse kaar sulgub. Nüüd on ainult sissepääsu saali kinnitamine toru kujul ja pesa on valmis. Pange tähele, et täpselt sama toimingute järjestus ja kuni väikseima detaili kokkusattumiseni on iseloomulik ka juba mainitud kangritele, kes ehitavad ka tagumisi pistikupesasid, kuid kasutavad muid materjale ja muid nende kinnitusvahendeid.

Ehitamise ajal on mehed sunnitud valvama oma pesa ümbritsevat ala, sest kui teostatakse järelevalvet, võib hooned, eriti lõpetamata hooned, hävitada teiste meestega, kes vaatavad välismaalasi (samuti eelmisel aastal hüljatud) pesad nagu pesitsusmaterjali ladu.

Remezi perekonnaelu tundub üsna veider, nende lindude abieluliidud on tavaliselt väga efemeersed. Pärast paari kujunemist lõpetab meessoost Remeza kiiresti ehituse (mõnikord naissoost osalusega) ning võib seejärel pühenduda müüritise inkubeerimisele või võib-olla lennata ära ja osta uus pere 25-30 kilomeetri kaugusel eelmisest suvest.

Paljudel meestel on hooneinstinkt, mis on nii valdav, et nad püüavad sageli valmis pesa ehitada müüritise abil, põhjustades rahulolematust ja isegi otsest agressiooni naistel, kellel on munade ohutuse suhtes hästi põhjendatud hirmud. Mõnedel naistel on omakorda aega suvel kokku panna kuni kolm sidurit erinevate meeste pesades. Mõned naised lahkuvad siduritest meeste hooldamisel, mõned on nasizhivat - üksi või abikaasade abiga. Paljud sidurid surevad tänu asjaolule, et vanemad tülitsevad kogu aeg, nad ei saa “kokku leppida”, millised neist on kana.

Neelama: kirjeldus, toit, paljunemine, elupaik

Meil on hea meel leida see linnu väljaspool meie akent, sest kui pääsukesed saabuvad, tuleb kevad. Tegemist on rändlindudega, millel on pikad teravdatud tiivad ja sujuvamad kehad. Selle keha kuju tõttu on nende lend väga kiire.

Neid nähakse sageli põldude, aedade, järvede kohal, kus putukad on rikkalikud. Neid tunnustab kahvli saba.

On legend, mis ütleb, et see lind aitas inimestel jumalatelt tule varastada, vihane jumal viskas söe põletades sinna, mis oma saba keskele lüüa.

Pesitsemine

Kevadsed pääsukesed jõuavad ümber aprilli, nad ehitavad taladesse, maja katuste või kivide äärde, muda ja taimede kiudude pesa, seestpoolt kaetakse need õlgedega ja alla.

Olemasolevaid pesasid uuendatakse ja kasutatakse korduvalt peaaegu 50 aastat. Aeg pesa ehitamise algusest kuni noorte lahkumiseni on 44 kuni 58 päeva.

Liiga kiire konstruktsiooni või niiskuse tõttu võivad pesad kokku kukkuda või langeda.

Maja ehitamiseks koguvad linnud tiikide, pudpide ja kraavide servadest mustust, täielikuks ehitamiseks peate lennama pudelisse pesasse umbes 1000 korda. Muda ja hoonete pesade kogumine - sotsiaaltegevused kivikarjadele. Basseinide pinnal on nende taladest arvukalt väikesi auke.

Folk omens

Ilmastikust on palju rahvamärke, millega inimesed seostavad sellise linnu käitumist neelana. Nende kirjeldus on esitatud allpool:

  • Vihma juurde: kui linnud ujuma ja lendavad ärevalt, siis pesasse, siis pesast, kui lend toimub vee või maa kohal madalal.
  • Kuiva ilmaga - kõrge lend.
  • Enne tormi - lend üles ja alla.

Vaadake videot: Malayil yaro manathodu Pesa - Sathriyan Hd song (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org