Loomad

Sinine rebane - kirjeldus, elupaik, elustiil

Pin
Send
Share
Send
Send


Arktika rebanel on mitu nime. Sageli nimetatakse seda polaarseks, arktiliseks või „laenatud” rebaseks. Mõnikord on võimalik kohtuda romantilise ja poeetilise nimega - "lume rebane". See on imetaja kiskja, kes kuulub koerte perekonda. Arvatakse, et see loom sobib paremini külma kui teised ja talub ülemäära madalat temperatuuri (kuni -60 ° C).

Välimus

Arktilise rebane suurus on suhteliselt väike. See on väga sarnane rebane, kuid tal on rohkem kükitavat keha, lühendatud nägu ja laiemad ümarad kõrvad. Arktilise rebane keha on piklik, selle pikkus on 50–80 cm, saba on loomal kohev, selle pikkus on umbes 30 cm, turjakõrgus ei ole alati 30 cm.

Keskmiselt kaaluvad mehed umbes 4 kg. Maksimaalne kaal, mis meil õnnestus lahendada, oli 9 kg. Naised on veidi kergemad: nende keskmine kaal varieerub 3 kg piires.

Arktiline rebane erineb rebastest ja teistest hagidest selgelt väljendunud hooaja värvi dimorfismiga. See tähendab, et ühe liigi värvus sõltub aastaajast. Värvi järgi on nende loomade kaks alamliiki:

  1. Valge rebane. Suvel on metsalise karusnaha pruun pruun, talvel muutub see tihedamaks ja puhtamaks.
  2. Sinine rebane. Suvel karusnahk on hallikaspruun, talvel muutub see sinakasvalgeks või suitsuvärviks või muutub värviga sarnaseks piimaga.

Hooajaline värvimuutus sobib ideaalselt jahipidamise ajal. Tegelikult ei ole „sinine” arktiline rebane just karusnaha värviline nimetus. See viitab sellele, et loom on haruldane ja temaga kohtumine on väga edukas.

Sobivus külm

Foks on õnnestunud külma tõttu kohaneda mitmete looduslike paranduste tõttu. Esiteks on see karusnahk. Looma talvekate on tihe ja mitmekihiline, see säilitab ideaalselt soojuse. Teiseks, lühikesed ümarad kõrvad ulatuvad mantli kohal veidi kõrgemale, mis kaitseb neid raskete külmade eest. Kolmandaks, lühendatud nägu ja jalad vähendavad soojuskadu. Neljandaks, isegi käppade tallad on kaetud arkkade rebaste karusnahaga: siin on see paks ja kõva, mis takistab loomade külmumist. Seega hoolitses loodus karuslooma eest ja Arktika rebane ei taga, et talvel külmades külmub.

Muide, see oli juuste olemasolu käpadel, mis andis liigile teadusliku nime (lagopus). Kreeka keelest tõlgitakse seda kui "jänese kätt". Seetõttu nimetatakse Arktika rebane mõnikord rebane rebane.

Elupaik

Kuna te juba teate, et loom kergesti talub tõsiseid külmasid, on see lihtne arvata, kus Arktika rebane elab. Fluffy loomad tunnevad end tunduvalt Arktika ringist kaugemale, elavad rannikul ja saartel Arktika ookeanis, on tundra ja metsa tundra puhul tavalised.

Talvel liigub arktiline rebane pidevalt toidu otsimisel. Ta võib minna Soome lõunaosas, Baikali piirkonnas ja Amuuri alamjooksul. Venemaal peetakse tundra ja metsa tundra Arctic Foxi loomastiku tüüpiliseks esindajaks.

Eluviis

Rebased asuvad kaevudes. Nad kaevavad tõelist labürindi paljude liigutuste ja väljapääsudega. Burrows asuvad liivastel mägedel või rannikualadel, kuid kivid ümbritsevad alati sissepääsu, nii et suuremad röövloomad ei saa seda kaevata. Kuna koht, kus arktika rebane elab tundras ja metsa tundras, on loom kohanenud eluga avatud mägisel reljeefil.

Kas sa arvad, et on lihtne valida koht ja kaevata igavese liigi tingimustes? Külmutatud pinnasesse paigutamine võtab kaua aega. Kui muld sulab, süvendab auk. Nii sinine kui ka valge arktiline rebane korjavad veekogude lähedusse kohti (poole kilomeetri kaugusel). Sobivaid kohti ei ole nii palju, seega kasutab loomade perekond 15-20 aastat ühte auku. Tõsi, talvel on toidu otsimisel sageli vaja liikuda ja ehitada lumi. Kui lumi on piisavalt sügav ja tihe, siis polaarne rebane teeb seal ajutise augu. Sellises varjupaigas võib loom pikaajaline toidu otsimise ajal oodata halbu ilma või elada mitu päeva.

Kui tavapärast saviauku ei ole võimalik kaevata, võivad rebased kividesse asuda või kaevata põõsas väikesed sooned. Kuid selliseid juhtumeid esineb harva.

Hoolimata asjaolust, et arktiline rebane on kiskja, võib seda ohutult nimetada kõikjalaks. Oma toitumises on rohkem kui 120 loomaliiki ja umbes 30 taimeliiki. Kõige sagedamini on menüüs väikesed närilised ja linnud. Kõige tavalisem saagiks on vole-lemmingid ja papagoid. Ookeani kaldal valivad Arktika rebane tahtlikult ära vette tagasi lastud kalad ja erinevad vetikad, eriti merikapsas. Nad on väga mustad ja mustikad, kui ei ole loomseid toite, siis nad saavad süüa maitsetaimi.

Jääkarude kohtades on tihti näha linde. Nad korjavad kala jäänused ja hülgavad liha. Värske liha puudumisel on porgand rahul. Sageli leidub jahilõksusid ja nad söövad neis kõiki loomi (isegi kui lõksus on teine ​​rebas). Sageli vaatavad karusloomad loomade huntide vaatamisel kaugelt ja võtavad seejärel vastu oma saagi jäänused. Vahel võivad nad rünnata suuremaid loomi ise.

Suvel võtavad loomad liigsed toidud maha oma lõhes, kus see kestab kuni talveni. Sinine ja valge rebane - loom, kelle kirjeldust me nimetame, toidab arenenud kuulmine ja lõhn, sest tema nägemine ei ole väga hea.

Sotsiaalne struktuur

Arktilised rebased kuuluvad monogameaalsetesse liikidesse, kuid komandörsaarte (Beringi mere) piirkonnas on esinenud polügaamia. Sageli on perekonnas 1 isas, 4-5 emast ja kutsikat. Sageli võtavad pered orbude lapsendajad. Suurtes kaevu labürindides liidavad mitmed perekonnad mõnikord kokku, siis lapsed elavad väikeses koloonias. Pere jahimaad võivad olla 5 kuni 30 km².

Aretus

Varakevadel hakkavad naised hakkama. Selle aja jooksul võitlevad mehed tihti, väites oma õigust perekonnale. Rasedusperiood on vahemikus 49 kuni 57 päeva. Naised on üsna viljakad: iga pesakond on 7-12 ja mõnikord rohkem lapsi. Mees osaleb järglaste hooldamises naissoost võrdsena. Kuid isegi toitmise aastatel, hoolimata vanemate hooldusest, ei jää kõik kutsikad ellu.

Täiskasvanud polaarfoksil on valge karusnahk, kuid see on sündinud suitsukarva värviga. Karusnahast sinine rebane peaaegu pruun. Lapsed lapsel avavad silmad ainult 10-18 päeva ja 6 kuu pärast jõuavad nad juba oma vanemate suurusele. Esimene kord aukude kutsikatest valitakse 3-4 nädala jooksul. Naised saavad piima toita 8-10 nädalat. Järgmisel aastal on noored loomad võimelised aretama, kuid täpne küpsus toimub tavaliselt kaks aastat.

Mis määrab numbri

Suurim mõju loomade arvule on sööda olemasolu. Hoolimata asjaolust, et loom on kõikjal, vähesel hulgal sööta, eriti lemmingsid ja peibusid, sünnib vähem lapsi ja rohkem neist sureb.

Kohaliku elanikkonna suurus võib massilise rände tagajärjel väheneda. Väljavool algab sügisel ja kevadel pöörduvad paljud tagasi oma tavapärastesse kohtadesse. Aga nälja aastatel surevad paljud teisaldatavad rebased.

Lisaks mõjutas haigestunud haigus ja suured kiskjad. Ja rebane on väärtuslik jahitrofee, mis vähendab ka karja.

Looduslikud vaenlased

Paljud kiskjad jahti neid loomi. Polar öökullid ja kotkad on õhu peamiseks ohuks ja isegi varesed võivad noortest maha tõmmata. Maal on peamiseks ohuks jääkarud, kaljukesed, rebased ja suured koerad.

Kui perekonnad lagunevad, võivad täiskasvanud mehed naaberplatsidel noored konkurendid maha rebida.

Looduslikes tingimustes võivad arktilised rebased elada kuni 9 aastat. Kunstlikul kasvatamisel on loomade elu veidi suurem - 11-16 aastat.

Majanduslik väärtus

Karusnaha kõrge kvaliteedi tõttu on arktiline rebane oluline kaubanduslik loom. Lisaks loomulikule keskkonnale toimub rakkude paljunemine. Saartaludes on loomade poolvaba aretus. Need ei ole liikumise suhtes piiratud, kuid nad on harjunud erisignaalidega, mis eralduvad enne söötmist. Inimeste jaoks on see mugavam moodus sooja karusnaha saamiseks kui metsalise tasuta hunt.

Sinise rebase elupaik

Sinine rebane elab tundras. Nende loomade elu jooksul vali enamasti avatud mägised alad. Nad elavad orudes, mida nad korraldavad iseseisvalt, kaevavad kogu maa-aluse tunneli liivastel mägedel või rannikul. Aukude paigutamiseks valib arktiline rebane alati ala, mis ei ole veest kaugel. Kahjuks tundras ei ole nii palju kohti, kus on võimalik teha auk, nii et elus saavad loomad kasutada samu tunneleid väga pikka aega, aastakümneid ja mõnel juhul isegi sadu, jättes eluaseme tulevastele põlvedele.

Mis sööb?

Hoolimata asjaolust, et Arktika rebane peetakse kiskjaks, kuuluvad selle looma toitumisse ka erinevad taimed. Muidugi on sinise rebase menüü aluseks linnud, aga ka erinevad väikesed närilised. See esindaja ei keeldu koerast ega kaladest ning võib olla isegi kaldale visatud. Arktilised rebased on mõnes mõttes püüdjad, sest nad mõnikord söövad jääkarude poolt jäänud jäänud toitu. Sageli varastavad nad jahimeestelt saaki, tõmmates seda otse püünistest või lõksudest.

Rebaste koristamisel kasutab rebane peamiselt hästi arenenud kuulmist ja lõhna. Koer toetub nägemusele vähemal määral. Foxit saab identifitseerida mitte ainult välimuse, vaid ka omapära kiusamise kaudu, mis sarnaneb tugevalt tavalise kodu koerale.

Arktiline rebane: kirjeldus, struktuur, omadused. Kuidas näeb välja rebane?

Arktilise rebane suurus on nagu punane rebane - keha pikkus on 50-75 cm, saba pikkus on 20-30 cm ja kaalub 4-6 kg, kuigi mõned talvel nuumatud rebased kaaluvad kuni 10-11 kg. Arktilised rebased erinevad tavalistest rebastest lühemate kõrvadega, mis on kaetud villaga, lühikesed käpad, mille padjad on ka villaga kaetud.

Arktilistel rebastel on väga õhuke kõrva, neil on ka hästi arenenud lõhnaju, kuid nende polaarsete loomade nägemine on mõnevõrra halvem, kuid nad näevad ka üsna hästi.

Rebase karusnahk on väga paks ja nende karusnahk on paljude teiste loomade karusnahast kõrgem, mis kahjuks mängis rebaste endile väga halba teenust, kuid me kirjutame sellest veidi madalamale. Ka karjakoed on ainukesed koerte sugukonnast, kelle vill võib värvi sõltuvalt aastaajast muuta, suvel näevad nad punakas-mustad või pruunid ning talvel muutub vill villaks või siniseks.

Ja sinise talvel karusnahk on palju vähem levinud, tavaliselt on nende talvevärv valge, ja arktilise rebane valge värvus on loomulikult valge, ilma kolmanda osapoole toonideta. Talvise karusnahaga arktilised rebased on tuhavärvidega ja tasub märkida, et nende karusnahk on väärtuslikum kui tavaliste valge rebaste talvel.

Suveperioodil ei ole rebaste karvad nii paksud, kuid talvel kannavad nad karusnahka, nende karusnahk muutub tihedaks, väga paksuks ja ühtlaseks kogu kehas.

Kuhu rebane elab

Arktilised rebased elavad Euraasia ja Ameerika põhjaosas, samuti paljudes Arktika ookeani polaarsetes saartel. Neid võib leida Gröönimaa, Kanada, Alaska, Põhja-Venemaa ja Islandi territooriumil. Tundra on nende jaoks kõige mugavam elupaik, kuid mõnikord on metsas tundras leiduvad rebased ka põhjapoolsete merede ja ookeanide rannikul.

Mis rebane sööb

Mis on rebane oma tundras? See karvane loom on kiskja ja see ühendab jahipidamist ja freebies. See tähendab, et mõnikord ei pööra ta söögirooge süüa, nii et mõned jääkarudega kaasas olevad Jõulaste rebased ja söövad oma söögi jäänuseid. Foks ise võib jahti ka, nende loomade kõige sagedasem saak on röövlaste rändamine - lemmings. Sageli jahipidavad rebased huntid valge hane, haned, tundra vuttid, hävitavad polaarsete pudelite pesasid ja püüavad kala.

Vaenlaste rebased

Arktilised rebased võivad muutuda ka teiste suuremate polaarsete röövloomade saagiks: hundid, kaljukesed, rebased ja samad jääkarud. Väikesed rebased võivad saada ka saagilindude ohvriks: kotkad, Hawks, kotkas öökullid.

Kuid loomulikult on Arktika rebane peamine vaenlane inimene ja nende paksu karusnaha põhjuseks on see, mis on muutunud nende hämmastavate loomade massilise hävitamise põhjuseks jahimeeste ja salaküttide poolt. Ja see ei ole üllatav, sest rebase karusnahk on väga, väga mitte odav. Arktiliste rebaste pidev jahipidamine eelmisel sajandil tõi kaasa nende loomade populatsiooni märkimisväärse vähenemise ja isegi nende kaasamise Punases raamatus. Tänapäeval on nende elanikkonna suurendamiseks ilmunud erilised loomakasvatusettevõtted, kus kasvatatakse arktilisi rebaseid. Loomulikult ei toimu see ainult altruistlikest motiividest, mõned vaesed loomad jätkavad kahjuks karusnahkade kandmist, mis on naiste seas populaarsed.

Mednovi rebane

Tuntud ka kui Mednovi sinine rebane, mida nimetatakse sinise talve karusnaha tõttu, mida hinnatakse isegi rohkem kui valge rebane tavaline valge karusnahk. Selle arktilise rebane liigi karusnaha kõrge väärtus on määratud selle väikese arvuga. Mednovi rebane elab Medny saarel, mis on osa komandörisaartest.

Arktika rebane kodus

Eksootiliste armastajate jaoks võite püüda hoida arktilist rebane kodus. Kõige parem on hoida Arctic Foxi avarast puust puuris. Kui arktiline rebane on väike, siis on parem mitte ainult seda hoida, vaid oma vendaga. Sööda Arktika rebane võib olla talle loomulik toit: liha, kala, teravili. Ja kui talvel ei tarbi ta palju toitu, siis suvel, kui tema ainevahetus kiireneb, muutub Arktika rebane tõeliseks ahmaks, mis ei ole üllatav, sest tal on vaja talveks teha rasvavarusid.

Huvitavad faktid rebaste kohta

  • Arktika rebane lõhn on nii hästi arenenud, et see võib lõhnata isegi lumekihi all.
  • Hoolimata nende ilust, puhtusest ei erine need loomad. Seega on nende aukudes üsna sageli võimalik leida jälgi söögikordadest ja allapanuist.
  • Arktilised rebased, mida nimetatakse tavalisest rebane "polaarfoksist", võtsid samuti arukalt arukalt vastu. Jah, need loomad on ebatavaliselt intelligentsed, nad suudavad kergesti ära tunda inimese püüniseid, segavad jälgi, teeselda, et nad on surnud, et nad saaksid kiiresti ära sõita.

Kust rebane elab?

Arktika rebane on levinud kogu Põhjapooluse ümber. Ta on arktilise tundra kohalik elanik. Loom on Põhja-Ameerikas, Skandinaavias, Põhja-Euroopas ja Siberis. Vaatame põhja, komandöride rühma ja Aleuti saare kaare otsa. Mednoy saarel, Beringi mere ja Vaikse ookeani vahel, on säilinud ainus Mednovi sinise rebase populatsioon. Loomade elupaik on vaid 187 km2.

Kuidas teada saada?

Sellist arktilist rebane nimetatakse muul moel polaarfoksiks selle välise sarnasuse tõttu rebane, kuid see on rohkem kükitavat ja vähem mobiilset. Tõepoolest, põhjamaade elutingimustes on vaja säästa energiat ja mõistlikult kulutada energiat. Temperatuuril –60 ° C ei külmu rebas oma sooja, mitmekihilise villakattega. Isegi selle metsalise käpapadjad on kaetud villaga. Lühikesed jalad, väikesed kõrvad ja koon kõik aitavad vähendada soojuskadu. Meeste kaal ulatub 3,5 kg-ni, keha pikkus 50–75 cm, naised on veidi väiksemad. Arktilised rebased on ainukesed koerte perekonna liikmed, kes muudavad karusnaha värvi sügisel. Karusnaha värvi järgi eristada valget ja sinist rebast. Esimene suvel muudab villa värvi valgest mustaks pruuniks ja teine ​​- sinist kohvi, määrdunud pruuni või tumehalliks. Mandriosas ja saartel valitseb valged rebased.

Mis on rebane erinev rebast?
Arktika rebane nimetatakse mõnikord polaarseks või arktiliseks rebaks. Ja hoolimata asjaolust, et neil karvastel loomadel on palju ühist, on vastupidiselt tavalisele rebane rebane kehale rohkem kükitama, koon on lühenenud ja kõrvad on lühikesed ja ümarad. Sõltuvalt hooajast muudab rebane karusnaha värvi. Suvel on tal lühike kollakas-hall karusnahk. Talvel saavad enamik Arktika rebane lopsakas lumivalge "riided".

Punane raamat on loetletud arktika rebane

Praegu on Arktika rebane arv mitu sada tuhat inimest. Elanikkond on suhteliselt stabiilne. Sellegipoolest on viimasel ajal karusnahakaubanduse tagajärjel liigid suuresti kannatanud, kui igal aastal hävitati ilus väärtusliku karusnaha jaoks kümneid tuhandeid loomi.

Ilu ei päästnud, kuid see tappis karusloomade looma, kelle karusnahk oli alati kaunistatud kapriiside, mütside ja karvkatte karvkattega. Ühiste rebaste arvu mõjutab tugevalt olemasoleva toidu kogus.

Nende toitumise aluseks on väikesed karusloomad - lemmings. Mitte iga aasta ei sünni piisavalt, et säilitada tasakaal kiskja ökoloogilises süsteemis - ohver. Üldiselt on sellel loomal Arktika ökosüsteemides üks peamisi kiskjaid. Его потеря может роковым образом сказаться на жизни множества других организмов. Ученые выделяют особей, обитающих на территории России, в отдельный подвид — semenovi, медновский голубой песец, ареал которого чрезвычайно ограничен. Всего существует семь подвидов обыкновенного песца. Официально промысел этих животных прекратили только с 1966 г.Täna on Mednovski sinine rebane kaitstud 1993. aastal asutatud ülemreservi territooriumil.

Kes on sinine rebane?

Algusest peale tuleks kasutusele võtta terminoloogia selgus. Fakt on see, et erinevates allikates ei kasutata mõistet "sinine rebane" alati samal viisil ja see võib tekitada segadust.

Alustagem sellest, et kõik arktiliste rebane liikide esindajad on jagatud kahte põhirühma - valge rebane ja sinine rebane. Esimese rühma loomad, kelle absoluutne häälteenamus on klassikalise hooajalise värvusega: suvel on nende karusnahk tume värv, talvel valge. Sinised rebased on omamoodi "mutandid", kuna neil on aastaringselt tume suvevärv. Seega rakendavad mõned allikad nendele loomadele mõistet "sinine rebane", mis on väga haruldased, kuid mida leidub kõikjal Skandinaavia ja Alaska populatsioonides.

Teistest allikatest nimetavad sinised rebased ainult neid, kes elavad Medüüsaarel saarestiku saarestikus. Ligikaudu sada loomast koosnevat kohalikku elanikkonda esindavad täielikult teise rühma arktilised rebased. See tähendab, et need, kes kannavad aastaringselt tumedat karusnaha. Nende loomade nime järgi nimetatakse neid sageli Mednovski rebasteks. Tuleb märkida, et mõned allikad väidavad isegi, et Mednovi rebased on talvel valged ja suvel pimedad. On ilmne, et sel juhul on ilmne segadus Arktika rebane kahe alamliigi mõistete kohta.

Kuna Mednovi sinine rebane on lihtsalt üks haruldastest populatsioonidest, mis koosneb täielikult tavalisest sinist rebast, kasutame selles ülevaates sünonüümidena mõistet sinine rebane ja Mednovi rebane, sest praktikas ei ole nende vahel erilist erinevust.

Sinine rebane - foto ja kirjeldus

Sinine rebane, samuti lihtne valge rebane, on väike koerte perekonna kiskja ja ainus bioloogilise perekonna esindaja. Väliselt sarnaneb see tugevalt rebane, millest see erineb väiksema suuruse ja karvavärvi poolest. Lapsest on arktiline rebane ka kükitama ja muutunud lühemaks. Arktiliste rebane kõrvad on ümarad ja ulatuvad väga nõrkalt talvkatte üldise taseme kohal, mis kaitseb neid külmumise eest.

Täiskasvanud looma keha pikkus on 50–75 cm, võtmata arvesse saba, mis lisab looma suurusele veel 25–30 cm, turja kasvul on 20–30 cm, vaatamata üsna suurtele mõõtmetele ei ole loomade kaal väga suur: keskmiselt 3,5 kg meestel ja 3 kg naistel.

Kui valge kettu kevadel ja sügisel muudab karva värvi radikaalselt, jääb sinine rebane pimedaks aastaringselt, kuigi ta murrab ajakava järgi. Suvel on Arktika rebane karusnahk pruuni pruuni värvi ja talvel ulatub see liivast tumehallini ja pruuni kohvi. Nimetus "sinine rebane" antakse sellele loomale, sest talvel karusnahk on ilus sinakas sära.

Kevadel kevadel algab suvi-aprill ja kestab juunini. Sügisel kestab karvkatte muutus septembrist detsembrini. Lapsi kõrgeima kvaliteediga karusnahk on täheldatud talve keskel jaanuarist veebruari lõpuni.

Arktilised rebased elavad avatud tundras, eelistades mägist maastikku. Loom elab lõhes, mis kaevab liivastel mägedel ja rannikualadel, moodustades kõige raskemaid maa-aluseid labürinde, millel on mitu sissepääsu. Sel juhul asuvad augud alati vee suhtelises läheduses. Huvitav on see, et tundrates asuvate aukude kaevamiseks sobivate kohtade puudumise tõttu on Arktika rebased kasutanud samu eluruume põlvkondade jaoks kümneid ja isegi sadu aastaid.

Kuigi Arktika rebane on ennekõike röövloom, on toidus ka märkimisväärne kogus taimset toitu. Kuid see põhineb igasugustel väikestel närilistel ja lindudel. Loom armastab ka kala, mitte hülgama, kaasa arvatud see, mida lained rannale visatakse. Arktilised rebased on teatud määral ka püüdjad, kes toituvad sageli sellest, mis jäi pärast jääkarude sööki. Lõpuks varastab loom vabatahtlikult jahimehed, kes on lõksus ja lõksus.

Nagu paljud teised kiskjad, tugineb arktiline rebane rohkem oma hästi arenenud lõhna ja kuulmise tundele, veidi vähem nägemisele. Selle looma hääl sarnaneb tugevalt kodumaise koera tavalise kutsikaga.

Sinise rebase sisu omadused

Kuna ühine valge rebane ja Mednovia sinine rebane on sisuliselt sama loom, on nende aretusreeglid samad. Põllumajandustootja, kes kavatseb väärtuslikuks karusnahaks saada polaarset rebane, peaks nõuetekohaselt uurima kõike, mis on seotud selle looma elutingimustega looduses. Edukas karusloomakasvatus on ainult siis, kui selle organisatsioon võtab neid omadusi arvesse.

Kõik tegurid on väga olulised - karusloomakasvatuse asukoht, seadmed ja puurid arktiliste rebaste jaoks, toitumisomadused, Arktika rebane kasvatamine ja kasvatus. Samavõrd oluline on mõista, kuidas karusnaha värvi seadused kehtivad, et rakendada neid kariloomade parandamiseks.

Rebase karusloomakasvatuse tootmisprotsess sõltub rebane looduslikust tsüklist ja koosneb järgmistest perioodidest:

  • Võistluse ettevalmistamine - periood, mis kestab augustist veebruari keskpaigani. Karusloomakasvatuse personali püüdlused on ette nähtud loomorganismi ettevalmistamiseks paljunemiseks.
  • Gon - periood, mis kestab veebruari keskpaigast maini. Töötajad valivad paarimiseks sobivad naised ja mehed ning tagavad neile sobivad paaritamistingimused.
  • Rasedus naised. Kestab umbes 50-55 päeva.
  • Imetamine. Kestab kuni 40 päeva pärast peksmist.

Pärast laktatsiooni lõppu eemaldatakse noored emastelt ja kogu tsükkel algab uuesti.

Polaarfoksi talu koht

Arktiliste rebaste puhul kehtib sama põhimõte kui kõigi muude karusloomade puhul: mida kaugemal põhja pool talu on, seda parema kvaliteediga karusnahk saadakse loomadelt. Loomulikult sobib sellele tundra tsoon, kuid arvestades, et selles tsoonis on enam-vähem arenenud side ainult mõnes piirkonnas, peavad paljud ettevõtjad avama põhjapoolsest polaarringist lõuna pool nilly karusnahakasvandusi. Vahepeal väljaspool tundra tsooni väheneb rebase karusnaha kvaliteet.

Maastiku tüübi puhul sobib iga tasane ja kuiv ala, eelistatavalt kõrgele, kuid tuulepiirkonna eest kaitstud. Optimaalne on, et talu ümber on palju puid ja põõsaid, mis mitte ainult ei kaitse talu tuulest, vaid loob ka soodsa keskkonnaolukorra.

Puurid ja majad arktilistele rebastele

Loomi sisaldavad rakud peaksid paiknema üksteisest ühe meetri kaugusel ning soovitav on hoolduse hõlbustamiseks puuride ridade vahel jätta vähemalt kaks meetrit. Rakkude ridu peaks kindlasti olema varikatuse eest kaitstud. Lisaks kaitseb varikatus loomade karusnaha põletamist päikese all.

Täiskasvanud loomade ja noorte loomade puurid on valmistatud tahkest võrgust ja maapinnast kõrgemal pool meetrit. Seintel olev võrk võib olla suurem, kuid põrandale tuleb see igal juhul võtta väikeste rakkudega, et Arktika rebased saaksid neid mugavalt käia.

Kuigi looduses elavad rebased peredes, karusloomakasvatuse tingimustes, on parem neid ükshaaval hoida. Ilmselge erand on ainult piimakutsikad. Üksikute rakkude minimaalsed mõõtmed: pikkus 2-6 meetrit, laius 1-1,5 meetrit ja kõrgus 0,6–1 m. Ruumi säästmiseks talus saab teha paaritud rakke ühe külgseinaga, mis on tugevdatud plaatidega. Samal ajal valmistatakse uksed teiselt poolt.

Igas puuris, kus on täiskasvanud polaarfoks, on vaja pakkuda väikest maja, mis imiteerib auk või pesa. Maja mõõtmed peavad olema vähemalt 60 cm lai ja 110 cm pikk.

Täna, kui soovid, saate tellida standardrakke vastavalt valmivale projektile, ilma et nende sõltumatu tootmine oleks häiritud. Tõsi, karusloomakasvatuse loomise algkulud sellest oluliselt suurenevad.

Kuna sinine rebane, mille fotod on siin esitatud, pärineb väga külma kliima piirkonnast, on selle ainevahetus väga kiire, mistõttu nõuab see rohkem sööta kui teised sama suurusega röövloomad. Lisaks varieeruvad looma isu suuresti sõltuvalt aastaajast.

Samuti peate meeles pidama, et looduses ründavad lapsed igale toidule, mida nad leiavad (mis ei ole üllatav tundra rasketes tingimustes). Rakusisalduse puhul tähendab see ülekuumenemise ohtu, kui loomadel on rohkem toitu kui vaja. Noored ja kogenematud isikud on sellisele käitumisele eriti altid. Sel põhjusel on tungivalt soovitatav rangelt järgida rebaste jaoks soovitatava sööda optimaalset kogust. Päeva jooksul on võimsusskeem järgmine: hommikul 30% päevamäärast, pärastlõunal - 15%, õhtul - kõik muu.

Soojal hooajal peaks rebane sööma iga päev umbes 500 g sööta. Talvel väheneb looma söögiisu märkimisväärselt ja see võib olla ainult 350 grammi. Samas peaks suvel toituma rohkem rasva ja talvel vastupidi - valke, süsivesikuid ja vitamiine.

Kuna Arktika rebane on kiskja, tuleb seda söödata loomset päritolu toiduga. Ideaalis peaks sööda päevane tasakaal olema järgmine: 400 g liha (osaliselt võib asendada kalaga), kuni 70 ml piima, kuni 150 g köögivilju ja vähemalt 70 g teravilja. Loomulikult tuleks lisaainetena kasutada vitamiinide ja mineraalide segusid.

Rääkides teravilja söödast. Seda üksust ei saa kuidagi ignoreerida. Arktilistele rebastele tuleks anda nisu, odra või maisi terad. Sobib ka kaerale, hirssile ja päevalilleseemnetele. Viimast võib siiski anda ainult kooritud kujul, vastasel juhul kannatab loom kõhuga.

Köögiviljade puhul on siin kõige optimaalsemad põllukultuurid - kapsas, porgand, peedi, kurat. Samuti on kasulik spinat ja roheline salat. Nende köögiviljade puudusega on lubatud ka loomi sööta kartulitega, kuid ainult hästi keedetud kartulipuru kujul.

Kuna arklikud rebased on väga vastumeelsed tavapäraste köögiviljade võtmisega, mida nad loomulikult ei vasta, segatakse kõige sagedamini kõiki neid sööta liha ja pakutakse putru või hakkliha kujul.

Kuidas kodus hoida?

Sinise rebase kasvatamine kodus ei ole nii lihtne ülesanne, seega peab tulevane põllumajandustootja kõigepealt sukeldama kõik sellise tegevuse üksikasjad. See ettevõte on edukas ainult siis, kui arvesse võetakse kõiki funktsioone. Oluline on pöörata tähelepanu kõikidele teguritele, alustades talu asukohast, rakkude ja korpuste korraldamisest ning lõpetades noorte loomade toitumise ja aretamisega. Samuti on väga oluline mõista, kuidas uue põlvkonna arktilised rebased pärivad karusnaha värvi, et parandada oma lemmikloomade karva kvaliteeti iga kord.

Põllumajandusettevõtte paigutamiseks on soovitatav valida võimalikult kaugele põhja pool asuvad alad. Seega saate loomadelt kõrgeima kvaliteediga karusnaha. Loomulikult on kõige parem paigutada firma tundra. Maastik sobib kõige paremini lameda ja kuiva. Noh, kui ümbritsevat ala ümbritsevad puud ja põõsad, pakuvad nad kaitset tuule eest ning loovad loomadele hea keskkonna.

Vaadake videot: Drooni video Markkuse otsingud Võru linnas (Oktoober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org