Linnud

Mida näeb linnuke lind

Pin
Send
Share
Send
Send


Närimiskumm on väike lind, millel on metallist läike. Ainult tema pea ja rinnus on tuhk. Selle välimus on väga sarnane varesele, kuid selle mõõtmed on märgatavalt väiksemad: keha pikkus on umbes 30 cm ja kaal on harva üle 250 grammi. Täiskasvanud lindudel on silmad eredad, mõnikord sinised, noored inimesed on tumedad. Bill ja jalad on mustad.

Jõuluu on seltskondlik linn, varakevadest hilissügiseni lendavad nad koos vankritega. Pärast kevadel kündmist traktorite järel otsivad linnud maasigasid, putukaid ja nende vastseid. Suvel lendavad konnad ja võlvid, pekid, kes sõidavad niidetud niitudesse ja väljadesse, mis otsivad toitu.

Sügisel, pärast vankrite lahkumist, liidavad nad halli varesedega, veedavad koos öösel õue puude sisehoovis ja linnaparkides. Hommikul lennata linnast välja prügilatesse või väljadesse, kus nad söövad. Talvel mängivad prügimäed nende toitumises olulist rolli ja aitavad mõnikord ellu jääda.

Kuidas eristada rada

Lindude lind jätab jälje, mis näeb välja nagu vares, kuid märgatavalt väiksem. Suuruse järgi käpa prindib pigem segi ajada umbrohtudega. Kuid nelikümmend peamiselt hüppab, ja lumekäigul kevadel, samal ajal pannes rõhku sõrmedele. Seetõttu ei ole keskmine istmik kallus alati trükitud.

Käppadel olevad varbad on mõnevõrra paksemad, lühemate küünistega. See mõjutab printimise pikkust, mis on lühem kui magpie. Astme pikkus on umbes 15 sentimeetrit ja rööbastee laius on peaaegu 5 sentimeetrit.

Tundlik on lind, kes ei hävita teiste inimeste pesasid, erinevalt tema sõbrannadest. Suur hulk putukate kahjurite hävitamist toovad linnugripi esindajad inimestele märkimisväärset kasu. Mõningatel juhtudel võivad nad toidu otsimisel põhjustada aedadele ja melonitele olulist kahju. Aga see ei ole kahju, vaid tahan süüa.

Peamised levitamise kohad on linnad ja suured külad. Harva elab ranniku kivisel alal, metsades leidub ka harva. Jackdaw on lind, kes pesitseb inimese eluruumi lähedal: majade räästa all, pööningul, korstnates, hoonete tühjuses. Mõnikord teeb ta pesa vana puu õõnsuses.

Pesitsemine

Nad elavad eraldi paarides või väikestes karjades. Sageli luuakse vankritega ühised kolooniad. Nad alustavad pesade ehitamist hiljem kui nende naabreid, aprilli esimesel kümnendil. Eluruumi püstitab paar, lohistades esimesed kuivad oksad ja seejärel lappi ja paberit salve katmiseks.

Jackdaw - linnumunade munad mai esimesel poolel. Oma pesas võib olla 3 kuni 7 tükki. Munadel võib olla sinakasroheline või helesinine, rohekaspruuni värvidega. Koostamine kestab 18 päeva. Ilmunud tibud on pesas veel üks kuu.

Galka - rändlind?

Nad elavad Euroopas, Aasias, Aafrika põhjaosas. Linnud, mis pesitsevad Euraasia põhjaosas, rändavad, lendavad oktoobris lõunasse, talvel Hiinas ja naasevad veebruaris tagasi. Euroopas, Kaukaasias, Kesk-Aasias, elab jackdaw istuv. Kuid talvel, mõnikord isegi nendes kohtades, liiguvad linnud pesitsusalal.

Üldised omadused ja kirjeldus

Jackdaw (corvus monedula) on keskmise suurusega linn. Vasika pikkus on sabaga umbes 39 cm. Kaal ei ületa 170-280 grammi. Mehed on veidi suuremad kui naised. See on ainus sooline erinevus.

Linnul on tihe konstitutsioon, mitte suur, kuid tugev nokk. Tagaküljel on plekk värvitud hõbehalliga, tiivad ja saba on hallid. Ülejäänud keha on kaetud mustade suledega.

Linnudel on ebatavaline silmade värvus. Looduses on taeva-sinine ja isegi roheline iiris.

Looduses elavate lindude eluiga on kuni 10 aastat, inimkäes elab 17 aastat. Selle põhjuseks on erinevad elutingimused ja toitumine.

Elupaigad

Need linnud on leitud vanas maailmas, Lääne-Aasias. Mõned elanikud elavad ka Põhja-Aafrika mandril. Põhja- ja idapiirkondades viivad jackdawid rändel elustiili. Vanad inimesed, kellele lennud muutuvad tohututeks, soojadel talvedel jäävad oma kodudesse.

Värvitud instinkt on hästi arenenud, nii et nad liiguvad suurtes kolooniates.

Kuna nende eluruum sobib:

  • puu õõnsused
  • hooned
  • kivide pragud
  • majade katused
  • stendid,
  • loomasöögid
  • teiste lindude pesad.

Jackdawid on seotud isikuga, sest tema kõrval on rohkem toitu. Samas eelistavad nad vanu hooneid ja mitteeluruume, pidades neid optimaalseks koduarenduseks.

Paljunemine ja järglased

Galki noored valivad oma partneri, kellega nad jäävad elu lõpuni. Paari sees on sellised emotsioonid nagu hellus ja hoolsus. Neid väljendatakse partneri sulgede kombineerimisel ja saadud toidu vahetamisel.

Märtsis algavad abikaasad abielu perioodi. Pesi on valmistatud okstest, okstest, lehtedest ja sõlmedest. Pehme kiht koosneb hobuste võrkudest, suledest ja loomade karusnahast.

Mais on emas munad, mille arv on 4 kuni 7. Värv varieerub helerohelisest siniseni. Inkubatsiooniperiood kestab umbes 20 päeva. Kooritud tibude keha on täiesti alasti ja esimesed elupäevad on suletud. Chicks on ahne ja vajavad toitmist iga kahe tunni järel. Paar toidab järglasi 14 päeva, pärast mida on tibud iseseisvalt valmis.

Toite kontroll

Looduses elavad linnud söövad igasuguseid putukaid, eemaldades need puude koore alt. Selleks nimetatakse neid metsaõdedeks ning neid peetakse koos tütrega väga kasulike lindudena. Jackdaws võitlevad mitte ainult putukate vastu, vaid vähendavad ka kahjulike näriliste populatsiooni.

Teisest küljest põhjustavad linnud põllumajandusele olulist kahju. Saagikoristusperioodil ei ole nad teraviljapõldudel teraviljaseemnetel. Puuduvad aedades ja muudes marjades kasvatatud puud.

Jackdaws - osav ja vilgas kiskja. Jahtimise ajal ründab ta äkki tema ohvreid: väikesed närilised, mardikad, liblikad. Linnud, mis elavad veekogude lähedal või mererannal, toituvad kala, molluskitest ja koorikloomadest, mida nad kaldale lainetel veetsid.

Domesteerimine ja taltsutamine

Inimelus on daws olemas juba ammusest ajast. Katsed nende lindude kodustamiseks jätkuvad tänaseni. See nõuab kannatlikkust ja seda pole alati edukas, sest tegemist on metslindudega.

Lemmikloom vajab suurt ruumi, kus ta saaks vabalt lennata. Selleks sobivad avarad ja tugevad linnud.

Mis puutub vangistuses olevasse toitu, siis tuleb iga kahe tunni tagant süüa süüa, purustada toitu ja jõudu. Fakt on see, et tibud ei suuda toitu iseenesest alla neelata. Täiskasvanud kodus vajavad toitu, mis on samasugune kui looduses. See on veel üks raskus mitteeluliste lindude hoidmisel.

Huvitavad faktid

Linnud on üllatavalt hämmastav ja omapärane hääl. Kogunemine karjadesse, jackdaws valjult ja pidevalt "gulps", räägivad omavahel.

Linnud on oma olemuselt väga aktiivsed, rõõmsad, kuid samal ajal üsna kahtlased ja väga ettevaatlikud. Seepärast on väga raske täiskasvanuid inimkäsi kätte saada.

Jackdawidel on fenomenaalne mälu. Nad mäletavad kindlasti isikut, kes oma pesa hävitas, isegi kui nad olid tibud. Kui ta on lähedal, tõstatab lind kohutava hubbubi ja käitub äärmiselt agressiivselt kurjategija suhtes.

Jackdawidel on läbitungiv pilk, mis ei ole omane teistele loomade maailma esindajatele. See, mida see lind ei näe, ja vaatab otse silma. See muudab sulgedest väga fotogeenseks ja selle väljenduseks.

Kui sellest artiklist olete õppinud midagi uut ja huvitavat ning jätate oma kommentaarid ja jagama sõpradega sotsiaalseid võrgustikke.

Bird daw: kirjeldus

Selle liigi linnud, nagu juba mainitud, ei ole liiga suured. Kärts on lind, mille keha pikkus on 30–35 cm ja kaalub 200–280 g, tiivad on veidi lühenenud, pikkusega 65-75 cm, saba on kitsas.

Ploom on tihe. Tiivad, saba ja selja on sinise tooniga mustad. Rind ja pea on hallid hõbedase varjundiga. Jalad vähe must, tume nokk, sinised silmad, väga väljendusrikas ja ilus.

Eluviis

Jackdaw - talvituv lind või rändamine? Sellele küsimusele ei saa üheselt vastata, sest nende lindude eluviis on teisaldatav, istuv ja rändav. Räägime sellest üksikasjalikumalt. Jõulased elavad Kesk- ja Lääne-Euroopas, leiduvad ka Põhja-Aafrikas ja Aasias. Põhja elanikud on rändavad, kõiki teisi selle liigi liikmeid peetakse istuvaks või eksitavaks. Sisserändajad lähevad oktoobris lõunasse talvel ja naasevad veebruaris koju.

Jackdawid on väga krapsakad, toretsevad, seltsivad ja intelligentsed. Nende parimad sõbrad lindude kuningriigi seas on vankrid, linnud armastavad oma põldudel ja aedades ringi liikuda, kummardades üksteise vastu „ka-ka“ iseloomulike helidega. Nad elavad paaridena, kogunedes karjadesse, arvudes kuni kümme lindu.

Tänapäeval eelistavad jackdawid elada inimese eluaseme kõrval ja ehitada pesasid vanadele ja mahajäetud hoonetele. Lindude jaoks on inimeste jaoks palju lihtsam oma toitu saada ja asulates on rohkem suhtlust kui metsapiirkondades ning need linnud armastavad rääkida. Kui metsas elab karjad, siis on nende pesad kõrged vanad puud, millel on õõnsused. Ka mustad karjäärid leiduvad talupoegadel, kivisel rannikul ja istandustes, põllumajanduslike väljade kõrval.

Jackdaw on lind, kes ei kuulu püsivatele taimetoitlastele ja armastab süüa ämblikke või teisi putukaid, vihmausside, molluskite. Kui maastikutingimused seda võimaldavad, võivad mustad linnud jahti pidada väikestele närilistele, nagu voles ja hiired.

Lisaks loomse päritoluga toitudele on teraviljad ja seemned, puuviljad ja marjad kaasatud toitu. Prügikastid ja prügimäed on tõelised lindude sööklad, kus on palju erinevaid toite. Nendes kohtades võite alati leida midagi maitsvat.

Suletud karjäärid on väga tulevikku suunatud ja säästlikud. Kui neil õnnestub toitu suures koguses saada, valmistavad nad puude juurte all, lehtede all või teistes eraldatud kohtades. Halbade ilmastikuolude korral, kui nälg võib ähvardada, aitavad sellised laod neid väga palju.

Elupaik

See lind elab kogu Euroopas, alates Atlandi ookeanist ja Aafrika mandri loodeosas asuvatest mägedest. Lisaks ulatub see vahemik Yenisei ja Altai. Euroopa territooriumil elavad kõikjal. Neid ei saa täita ainult Soomes ja Skandinaavia poolsaarel. Looduslikud elupaigad looduses on merede kivine rannik ja jõgede kõrge kaldad, mäed. Nad ei asu ainult soodes või liiga avatud piirkondades. Ülejäänud maastiku tüübid on sellele linnule üsna sobivad.

Enamikku selle liigi esindajatest võib leida väikelinnades ja linnades, mille läheduses on avatud ala.

On teada, et juba 12. sajandil asusid linnud linnadesse. Tänapäeval elavad need linnud rohkem asustatud aladel kui looduses. Nad valivad vanad hooned, tornid ja muud hooned, et neid elama asuda. Selleks, et jackda ehitada pesa, teeb kõik avatud ruumid. Linnas leiavad nad lihtsalt toitu.

Põhja- ja idaosas asuvad populatsioonid on rändavad. Ülejäänud võivad vaeva otsida.

  1. Alpine. Keha pikkus on 36-38 cm, tiibade pikkus on 74-84 cm, kaalub 190-250 g, nende ploomid on mustad ja läikivad ning nende jalad on värvitud punaselt. Bill on kollane, lühike. Alpi lumepalli tiivad on kitsad. Selle liigi isased on mõnevõrra suuremad kui naised. Alaealised on ka mustad, kuid nende peibutus ei paista. Nende arve on kollakas ja nende jalad on pruunid. Alpi daws elab nii Marokos kui ka Ibeeria poolsaarelt Hiinasse. Nad eelistavad asuda mägedes.
  2. Daurskaya. Nende lindude keha pikkus on 31-33 cm, väliste tunnuste kohaselt on see väga sarnane Euroopa omadega, kuid need kaks liigi erinevad värvainete poolest. Need osad, mis on värvitud hallides Euroopa esindajatele ja valged Dahuri riikides. Nad elavad Ida-Aasias (see on Venemaa ida pool, samuti Korea ja Hiina). Ta elab mägedes mägedes. Samuti jõe orud. Avatud metsas saate kohtuda ka Dahuri aamaga.

Huvitavad faktid

  • Selle linnu vene nimi pärineb vana slaavi sõnast, mida saab tõlkida kaasaegsesse keelde kui „musta“. Seda sõna nimetatakse mõnikord mitte ainult liikide esindajateks, vaid ka lindudeks, kes näevad välja nagu pinnal. Need on varesed või mustad kanad. Varem nimetati seda sõna mustaks juukseks. Arvatakse, et nimi on lindu hääle jäljend.
  • Liigi „monedula” ladinakeelne nimetus tuleneb tõenäoliselt kahest sõnast: „monedula”, mis tähendab münti või raha, ja ka „edo”, mida saab tõlkida kui “ma söön”. Ovid mainib lindu oma "metamorfoosides". See räägib Kreeka printsessist, kes reetis oma riigi raha eest. Sellepärast muutus printsess linnuks, kes armastab säravaid asju väga.
  • Looduses on selle liigi linde nii palju. Seda arvu ei saa täpselt nimetada, kuid arvatakse, et seal on 20–90 miljonit inimest. Enamik elanikkonnast elab Euraasias.
  • Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org