Loomad

Aafrika savannide elevant: mida ta toidab ja kuidas see elab

Elevandid on alati põhjustanud ja põhjustavad inimeste vastu suuremat huvi. Nende tohutu suurus, jõud ja tugevus inspireerivad hirmu ja austust. Elevandid on maailma suurimate imetajate järjestuses teise koha poolest. Lubage mul teile meelde tuletada, et esimese koha vääriliseks sai sinine vaal.

Aafrika savanna elevant (lat. Loxodonta africana)

Suurim elevantide sarnane elevant on aga Aafrika savanna elevant, kelle keha pikkus ulatub 6-7,5 meetri ja kõrgus õlgadel on 2,5-3,5 meetrit.

Maailmas on vaid 3 elevantiliiki, millest 2 kuuluvad perekonna Aafrika elevantidesse (see on savanna ja metsade elevandid) ja 1 - Aasia (India elevant). Aafrika elevantide elupaik on üsna ulatuslik - see on kogu territoorium Sahara kõrbest lõuna pool. Kuid tal on mõningane killustatus, mis on tingitud nende loomade arvu olulisest vähenemisest alates XIX sajandist. Näiteks ei saa praegu Savannah elevante leida Gambias, Burundis ja Mauritaanias. Enamasti leidub neid ainult rahvusparkides ja varudes, kus nad on ohutud.

Aafrika savanna elevandi elupaik

Neid leidub mis tahes territooriumil, olenemata maastikust. Peaasi on see, et nende loomade ülekuumenemise vältimiseks oli piisavalt toitu, vett ja varju.

Aafrika elevandid on suuremad kui India. Meeste keskmine kaal on 5 tonni, naised 2,5-3 tonni, kuid nende hulgas on tõelised hiiglased kuni 4 meetrit ja kaaluga 12 tonni. Üks selline elevant oli isegi loetletud Guinnessi rekordite raamatus kui suurim maaimetaja. Selle kaal oli 12,24 tonni.

Kuid nende kahe tüübi tunnusjooneks on mitte ainult üldised mõõtmed. Teine oluline parameeter on kõrvade suurus ja kuju. Aafrika elevandid on peaaegu 1,5–2 korda suuremad kui India. Sellised suured kõrvad täidavad teatud tüüpi termostaadi funktsioone. Suur pind ja suur hulk kapillaare võimaldavad elevandil ülekuumenemisest vabaneda. Kõrva aja veetmine tekitab õhuvoolusid, mis kiirendavad oluliselt soojusülekande protsessi.

Suured kõrvad

Ainult elevandid võivad kiiluga olla nii hämmastav organ, mis on moodustunud nina ja ülemise huule sulandumise tulemusena. Aafrika elevantidel on selle pikkus umbes 1,5 meetrit ja kaalub umbes 135 kg. Trunk koosneb enam kui 40 tuhandest lihast ega sisalda üht luu, mistõttu on see nii paindlik ja piisavalt tugev. Selle peamine eesmärk on toidu hankimine. Selle abil saavad elevandid haarata ja korjata üsna väikesed esemed. See aitab tal 2 protsessi pagasiruumi lõpus.

Koori otsas on nähtav 2 väikest protsessi

Lisaks on pagasiruumis palju muid funktsioone: pumba roll joogivee või suplemise ajal pagasiruumi lõpus on lõhna organid, see toimib ohu edastamise ja hoiatamise vahendina. Lisaks armastavad elevandid üksteist puudutada, mille eest nad ründavad nende sugulasi külgedel pagasiruumi abil.

Teine kaunistus ja samal ajal hirmutav elevantide relv on kõrvad. Aafrika elevandi isastel kasvavad nad 2,5 meetrini ja kaaluvad umbes 60 kg. Põõsad kasvavad kogu looma eluea jooksul, seega on võimalik kindlaks määrata selle vanus. Nende abiga saavad elevandid kergesti kaitsta iga Aafrika kiskja eest.

Hiiglaslikud kõrvad

Tangid on ülemise lõualuu lõikehambad. Lisaks nendele "hammastele" on elevantidel ka molaare. Neist on mõned, 4-6 tükki, kuid suurused on tõsised. Igaüks neist võib ulatuda 30 cm pikkuseni ja kaaluda umbes 3,7 kg. Kogu elu jooksul on elevandid vaid kolm korda muutunud: piimjased on püsivad ja juba küpses eas. Aga hambad kipuvad kandma (65-70 aastani). Pärast seda sureb elevant kurnatuse tõttu, sest see ei suuda enam toiduga toiduga hakkama saada.

Elefante võib nimetada sõna-sõnalt paksuks. Nende naha paksus ulatub 2-4 cm-ni, vaatamata sellele on see väga tundlik erinevate vigastuste suhtes. Seetõttu võtavad naha hooldamise kvaliteedis olevad elevandid vett, muda ja tolmu vanni, leevendades looma tüütuid putukaid.

Ujumine

Elevandid liiguvad peaaegu vaikselt. Seda teeb võimalikuks spetsiaalne elastne mass, mis asub naha all.

Isegi elevandid ei näe hästi, kuid seda puudust kompenseerib suurepärane kuulmine ja lõhn. Kommunikatsiooni ajal kasutavad nad puutetundlikku keelt või valju trompetihelinaid, mida saab kuulda 10 kilomeetri raadiuses.

Aafrika elevandid elavad väikestes perekondades koos matriarhiaga. Iga perekond koosneb peamisest naissoost, vanematest tütardest koos noorte ja veel ebaküpsete järglastega (mehed ja naised).

Elevantide perekond

Küpsetele meestele ei ole ruumi. 10–12-aastaste aastate saavutamisel eemaldatakse nad perekonnast ja hakatakse juhtima ühte elustiili. Esimesed paar aastat pärast meeste väljasaatmist võib jälgida ema karja, hoides teda piisavalt kaugel. Kuid küpsema vanuse tekkimisega liiguvad mehed karjast välja ja moodustavad oma meessoost ettevõtted.

Peres järgivad kõik kahtlemata peamise naise juhiseid. Pärast tema surma on selle positsiooni hõivanud vanem naine. Vanemad “lapsed” (naised) hoolitsevad nooremate eest. Hiljem, kui nad ise on noored, jäävad nad endiselt gruppi.

Enamik päevi on elevantidega pühendatud toidu ja toitumise otsimisele. Nad kasutavad ainult taimseid toite: lehti, juure, puude ja põõsaste koort, võrseid ja nii edasi. Kõik sõltub ajutise viibimise kohast. Vanad inimesed, kellel on juba halvad hambad, sõidavad soode, et toituda pehme soo taimestikust, kus mõne aja pärast surevad nad vanadusest. See on koht, kus legend sai oma juured sellest, et kõik elevandid tulid soos surema.

Samuti on nende jaoks väga oluline joogivee olemasolu. Päeval elevandid saavad juua 100 kuni 220 liitrit vett. Kuivperioodil, kui kõik jõed ja väikesed veeaukud kuivavad, kaevavad elevandid oma voodis augudesse, kus veekihtide vesi koguneb. Joo omakorda, jälgides vanemust.

Rändete ajal võivad karjad ajutiselt ühendada. Juhtkonna kokkupõrked on selle aja jooksul haruldased.

Elevandid magavad seistes, kogunevad tihedatesse rühmadesse ja ainult lapsed magavad magama ajal maapinnal. Ilmselt on see tingitud asjaolust, et täiskasvanud ei soovi päevasel ajal soojendatavast maast täiendavat soojust saada. Vanematel loomadel, eriti meestel, on raske ööseks elama asuda, sest jõud ei ole samad ja suured tangid tõmbuvad alla. Kuid nad leidsid sellest olukorrast väga originaalse väljapääsu - mehed panid oma käpikud termitermitesse või toetusid suurtele puude harudele.

Elevantide eluiga on üsna pikk - 65-70 aastat. Hea hoolega vangistuses võivad nad elada kuni 80 aastat. Elevandi lapsepõlv kestab kaua. Meeste seksuaalne küpsus toimub ainult 10–12 aasta jooksul ning naistel 12–15 aastat ja ebasoodsate elutingimuste korral 18–22 aastat.


Aretushooajal, mis kõige sagedamini esineb vihmahooaja keskel, kutsuvad naised isadesse, tehes valju trompeti heli.

Rasedus kestab veidi vähem kui 2 aastat - 20-22 kuud. Sünnituse ajal lahkub elevant pakendist ja sellega kaasneb teine ​​elevant, kes kaitseb raseda naisi. Elevant on sündinud üsna suur - kaaluga 100–120 kg ja kõrgusega umbes 1 meeter. Pool tundi hiljem võib ta jalgadele seisma ja saata emaga karja juurde. Kuni 1,5-5 aastani toidab emane piima piimaga, kuigi alates 2. eluaastast suudab laps juba praegu köögiviljatoitu süüa. Naised toovad kogu elu jooksul 2–9 poisid.

Elevandid armastavad ujuda ja mõnikord veega oma peadega, jättes pagasiruumi hingama pinnale. Kui jõgi on väike, hakkavad nad kivist ja tammi harudest looma. See tõestab veel kord, et elevandid on väga intelligentsed ja intelligentsed loomad.

Elephant trunks vee kohal

Elevantidel on abi ja vastastikune abi tugevalt arenenud. Haavatud sugulased aitavad hoida jalgu, seisavad külgedel ja ei lase tal langeda. Siin on veel üks uskumatu ja samal ajal natuke kurb fakt. Võttes arvesse käitumist, saavad elevandid ära tunda oma surnud sugulased. Mõned isegi kaitsevad looma jääke röövloomade tungimisest. Elevandid hakkavad hiljuti surnud loomade üle puhuma.

Isegi neil loomadel on suurepärane mälu. Nad mäletavad suurepäraselt kõiki oma pereliikmeid, õigusrikkujaid ja neid, kes nende heaks teevad (see puudutab eelkõige isikut). Nad võivad süüteo toimepanijad pärast aastaid tagasi pöörduda, kui nad jälle kohtuvad.

Sajandeid on inimesed oma liha, toornahkade ja kärnide eest Aafrika elevandid hävitanud. 19. ja 20. sajandil hävitati need loomad halastamatult elevandiluust ekstraheerimiseks, mis kasutati erinevate kallite esemete valmistamiseks. Selle tulemusena oli nende loomade arv 1980. aastate keskpaigaks vaid 350–450 tuhat inimest. Aafrika elevant oli väljasuremise äärel. Nad elasid ainult inimestel raskesti ligipääsetavates kohtades ja savannides hävitati nad peaaegu täielikult.

Elevandid

Sellise hävitamise tempoga oleksid Aafrika elevandid 1995. Aastaks maapinnalt kadunud. Aga tänu Jumalale, mees muutis oma meelt õigel ajal. 1988. aastal keelati elevantide jahipidamine ning algas varude ja rahvusparkide loomine. Nende loomade arv hakkas aeglaselt kasvama. 2004. aastal muutis Aafrika elefant Rahvusvahelises Punases Raamatus „ohustatud liikidest” staatust „haavatavateks liikideks”.

Elefant - kirjeldus, omadused ja fotod.

Elevandid on loomade hiiglased. Elevandi kõrgus on 2–4 m. Elevandi kaal on 3–7 tonni. Aafrika elevandid, eriti savanna, on sageli massiga kuni 10–12 tonni. Elamu võimas kere on kaetud paksu (kuni 2, 5 cm) pruuni või halliga nahaga, millel on sügavad kortsud. Elephant cubs on sündinud hõreda kammaga, täiskasvanud on peaaegu taimestikud.

Looma pea on tähelepanuväärsete kõrvadega üsna suur. Elevandi kõrvadel on üsna suur pind, õhukesed servad on põhjas paksud, reeglina on need hea soojusülekande regulaator. Hõõgavad kõrvad võimaldavad loomal jahutamist suurendada. Elevandi jalg on 2 põlvekaarti. Selline struktuur muudab elevandi ainsaks imetajaks, kes ei saa hüpata. Jalgade rasva padja keskel, mis tõuseb igal sammul, mis võimaldab neil võimas loomadel peaaegu vaikselt liikuda.

Elevandi pagasiruum on hämmastav ja ainulaadne organ, mille moodustavad ühendatud nina ja ülemine huul. Tendonid ja enam kui 100 tuhat lihased teevad selle tugevaks ja paindlikuks. Pagas täidab mitmeid olulisi funktsioone, pakkudes samal ajal loomale hingamist, lõhna, puudutamist ja söömist. Läbi pagasiruumi kaitsevad elevandid, vett ise, söövad, suhtlevad ja isegi kasvatavad järglasi. Teine välimuse „atribuut” on elevandi käpikud. Nad kasvavad kogu elu jooksul: mida võimsamad on pärlid, seda vanem on nende omanik.

Elevandi saba on umbes sama pikk kui tagajalgad. Saba ots on raamitud jäikade juustega, mis aitavad putukaid ära hoida. Elephandi hääl on spetsiifiline. Heli, mida täiskasvanud loom teeb, nimetatakse metssigadeks, elevantide vilkumine, sosistamine ja möirgamine. Elevandi eluiga on umbes 70 aastat.

Elevandid saavad ujuda väga hästi ja armastavad vee protseduure ning nende keskmine kiirus maismaal jõuab 3-6 km / h. Lühikeste vahemaade ajal suureneb elevandi kiirus mõnikord 50 km / h-ni.

Elevantide tüübid.

Elusate elevantide perekonnas on kolm peamist liiki, mis kuuluvad kahte perekonda:

  • perekond Aafrika elevandid (lat. Loxodonta) on jagatud kahte tüüpi:
    • savanna elevant (Lat. Loxodonta africana) iseloomustab hiiglaslik suurus, tumedad värvid, arenenud tusksid ja kaks protsessi pagasiruumi lõpus. See elab mööda ekvaatorit kogu Aafrikas,

    Aafrika elevant (savanna elevant)

    Forest African Elephant

    Liigid liiguvad sageli kokku ja annavad üsna elujõulisi järglasi.

    • Rod India (Aasia) elevandid (lat. Elephas) ​​sisaldavad ühte liiki - India elevant (lat. Elephas maximus). See on väiksem kui savann, kuid sellel on võimsam keha ja lühikesed jalad. Värv - pruunist tumehallini. Seda tüüpi elevantide eripära - väiksed nelinurga kuularid ja üks protsess pagasiruumi lõpus. India või Aasia elevant levitatakse India troopilistes ja subtroopilistes metsades, Hiinas, Tais, Laos, Kambodžas, Vietnamis, Brunei, Bangladeshis ja Indoneesias.

    Elephant Festival Indias

    Kus ja kuidas elefandid elavad?

    Aafrika elevandid elavad peaaegu kogu kuuma Aafrika territooriumil: Namiibias ja Senegalis, Keenias ja Zimbabwes, Guineas ja Kongo Vabariigis, Sudaanis ja Lõuna-Aafrikas, tunnevad elevandid Zambias ja Somaalias suurt. Kahjuks on peamine osa kariloomadest sunnitud elama riiklikes varudes, et mitte saada barbarite-salaküttide saagiks. Elevant elab mistahes maastikul, kuid püüab vältida kõrbe ja liiga tihedaid troopilisi metsasid, eelistades savanna vööndit.

    India elevandid elavad Kirde-ja Lõuna-Indias, Tais, Hiinas ja Sri Lanka saarel, elavad Myanmaris, Laoses, Vietnamis ja Malaisias. Erinevalt Aafrika kontinendi stipendiaatidest armastavad India elevandid metsamaadesse asuda, eelistades bambusest troopikat ja paksu põõsaid.

    Mida elevandid söövad?

    Ligikaudu 16 tundi päevas on elevandid hõivatud toidu söömisega, söömise ajal umbes 300 kg taimestikku. Elevant sööb rohi (sealhulgas rogoz, papüür Aafrikas), risoomid, koor ja puude lehed (näiteks India ficus), looduslikud banaanivili, õunad, marulid ja isegi kohv. Elevandi toitumine sõltub elupaigast, kuna Aafrikas ja Indias kasvavad erinevad puud ja rohi. Need loomad ei mööda põllumajanduslikke istandusi, põhjustades nende külastuste tõttu märkimisväärset kahju maisi, maguskartuli ja muude põllukultuuride põllukultuuridele. Tuskid ja pagasiruumid aitavad neil toitu saada, närida. Elevandi hambad muutuvad, kui nad lihvivad.

    Loomaaias toidetakse elevante heina ja roheliste toorainetega (suured kogused) ning nad annavad loomadele ka köögiviljad, puuviljad, juured: kapsas, õunad, pirnid, porgandid, peet, arbuusid, keedetud kartulid, kaer, kliid, paju oksad, leib ja ka lemmik elevantide, banaanide ja teiste kultuuride delikatess. Päeval looduses sööb elevant umbes 250-300 kg toitu. Vangistuses on elevantide toidu tarbimine järgmine: umbes 10 kg köögivilju, 30 kg heina ja 10 kg leiba.

    Täiskasvanud üksikisikud on tuntud „veemahutid”. Elevant joob päevas umbes 100-300 liitrit vett, nii et need loomad asuvad peaaegu alati veekogude lähedal.

    Elevantide paljundamine.

    Elevandid moodustavad perekarju (9–12 inimest), sealhulgas küps juht, tema õed, tütred ja ebaküpsed mehed. Elevandi naine on perekonnas hierarhiline seos, mis küpseb 12-aastaselt, 16-aastasena on ta valmis järglasi. Küpsed mehed lahkuvad karjast 15-20-aastaselt (Aafrika vanuses 25 aastat) ja muutuvad üksi. Igal aastal langevad mehed agressiivsesse seisundisse, mis on tingitud umbes 2 kuu kestva testosterooni suurenemisest, mistõttu klannide vahel esineb sageli üsna tõsiseid seoseid, mis lõpevad vigastuste ja vigastustega. Tõsi, see fakt on oma pluss: konkurents kogenud vendadega lõpetab noorte meessugude varase paaritumise.

    Elevantide paljunemine toimub igal aastaajal. Elevandi mees läheneb karjale, kui ta tunneb naise valmisolekut paaritamiseks. Tavalises ajal üksteisele lojaalsed, mehed korraldavad abielu võitlusi, mille tulemusena võidab võitja naissoost. Elevandi rasedus kestab 20-22 kuud. Elevantide sünnib ühiskonnas, mis on loodud karja naissoost, kes ümbritsevad ja kaitsevad naist tööõnnetuses juhusliku ohu eest. Tavaliselt kaalub üks beebi elevant umbes sentnerit, mõnikord kaksikuid. 2 tunni pärast tõuseb vastsündinute elevant jalgadele ja imeb imetama ema piima. Mõne päeva pärast liigub poeg kergesti koos oma analoogidega, sidudes pagasiruumi oma pagasiruumi külge. Piima toitmine kestab kuni 1,5-2 aastat ja kõik imetavad naised osalevad protsessis. 6-7 kuu pärast lisatakse piimale taimne toit.

    Miks kardavad elevandid hiiri?

    Alateadliku hirmu kohta, mis väidetavalt on hiiglaslikel elevantidel näriliste perekonna väikestele liikmetele - hiirtele - paljudele teada. Kuid mitte igaüks teab, et see asjaolu on tõenäoliselt müüt. On olemas legend, mille kohaselt oli iidsetel aegadel nii palju hiiri, et nad vaatasid elevandi jalgade rünnamiseks, lõid peaaegu loomade luustesse ja asusid seal naaritsa. Sellepärast on alates sellest ajast alates elevandid hakanud magama, mitte lamades, vaid seistes. Selles on vähe loogikat, sest paljud loomad, nagu hobused, ei karda hiiri üldse, kui nad seisavad. А вот предположить, что лежащему слону грызун может забраться в хобот и перекрыть ему доступ воздуха, что привело бы к смерти слона – намного вероятнее, тем более, несколько таких случаев было зафиксировано.

    Есть еще одна теория, немного смешная, но все же: мыши, забираясь на слона, сильно щекочут исполина своими цепкими лапками, от чего слон испытывает постоянную потребность чесаться, а сделать это ему довольно трудно. Kuid kõik sellised eeldused olid teadlaste poolt lõhutud: nad olid veendunud, et elevandid on hiirte suhtes absoluutselt ükskõiksed, koos nendega loomaaias viibides rahulikult, võimaldades pisikestel närilistel oma sööki jäänud pidu ja nad ei karda neid üldse.

    Miks on elevilil pikk nina?

    Pagas on elevandi kõige silmapaistvam eripära. Ligikaudu 1,5 meetri pikkuse ja 130–150 kg kaaluva keha pikkuse saavutamiseks on see kehaosa lihtsalt vajalik nii loomade kui ka inimeste käte, nina või keele jaoks.

    Elevantide esivanematel, kes elasid kaugel minevikus soodes, oli väga väike pagasikärp: ta lubas tal vee all hingata. Miljonid evolutsioonilised aastad sundisid elevandi eelkäijat soodest välja, suurendasid tohutult looma suurust, mille tulemusena tuli elevandi pagasiruumi kohaneda ka uute eksistentsitingimustega.

    Tungrulliga tõstab elevant üles ja kannab kaalu, rebib palmipuudest mahlaneid banaane ja paneb need suhu, sest kui ta tõmbab vett järvest või jõest ja korraldab ise põletava soojuse ajal duši, teeb valju trompetimise helisid, korjab lõhnad, aitab ennast juua, aitab lõhna, aitab ennast juua, aitab ennast lõhna, aitab ennast juua, veega lõhna suhu. Üllataval kombel on pagasiruumi kasutamine multifunktsionaalse tööriistana üsna keeruline teadus, mida väikesed elevandid ei pea kohe: lapsed astuvad sageli oma pagasiruumi, seega hoolitsevad mommies elevant kannatlikult ja mitu kuud õpetavad oma lapsi kasutama seda vajalikku protsessi. .

    Eriomadused

  • Aafrika elanikud ütlevad, et elevantidel on salapärane koht, kus nad surevad vanaduses või haiguse tõttu. See on seletatav asjaoluga, et peaaegu mitte keegi ei leidnud surnud elevantide pähkleid. Siiski on eksperdid need oletused hajutanud. On tõestatud, et poegid tarbivad elevandiluu pähkleid, kui nad surevad. Sellisel lihtsal viisil katavad nad kasulike mineraalühendite puudujääki. Elevandi pagasiruumi pikkus võib olla 7 m. See ilmnes nina ja ülemise huule ületamise tõttu. Pagasiruumis keskendub umbes sada tuhat lihaskiudu. See aitab inimestel teha helisid, juua, hingata.
  • Pagasiga loomad haaravad erinevaid objekte ja suhtlevad omavahel. Aafrika inimestel on pagasiruumis mitmeid protsesse. Need on vajalikud muru purustamiseks, puude ja oksade purustamiseks. Täpsed loomakarjad loputatakse. Mõnikord otsivad nad määrdunud vett, savi kuivab välja ja hirmutab kahjureid, tekitades mingi tõkke. Elevandid eristuvad suurte kõrvade poolest. Nad on suuremad kui India esindajad. Üksikisikutel ei ole rasunäärmeid, nii et ei tea, kuidas higistada. Kõrvad täidavad soojusülekande funktsiooni, kui keha soojeneb, soojust vabaneb nende kaudu.
  • Loomulikult kasutavad loomad ventilaatorina kuulmisorganeid. Nad hirmutavad tüütuid kärbseid ja teisi putukaid. Tähelepanuväärne on see, et elevandid ei suuda hüpata ega sõita. Nad õppisid kiiret sammu kiirelt liikuma. Kuid põlvekaitsete struktuur ei võimalda loomadel sõita. Eripäraks on jalgadele spetsiaalsete padjade olemasolu. Nad näivad olevat kanged, nii et loomad liiguvad vaikselt, hoolimata nende kaalukategooriast. Need samad padjad kalduvad laienema.
  • Loomadel on naha paksus üle 3 cm, mõned usuvad, et need isikud on kohmakad. Kuid vajadusel suudavad nad kiirendada 30 kilomeetri tunnis. Isegi märgaladel jalutavad inimesed ilma hirmuta. Neil on suurepärane nägemine. Aga juhindudes nende lõhna ja kuulmisest. Samuti usaldage ühendust. Silmade ripsmed on väga tihedad ja pikad, kaitsevad tolmu eest. Elevandid ujuvad hästi ja armastavad seda teha kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis. Saab ujuda, ilma et puudutaks jäsemeid põhja kuni 6 tunni jooksul. Kui üksikisikud teevad helisid, kuulete seda 10 km kaugusel.
  • Eluviis

    1. Sageli moodustavad kõnealused isikud looduslikke karju. Igaüks võib olla umbes 15 looma. Väärib märkimist, et sellises perekonnas on ainult naisi. Ja nad on omavahel seotud suguluses. Sellises karjas domineerivas matriarhias.
    2. Huvitav on see, et sellised metsloomad ei talu üksindust. Seetõttu püüavad nad hoida rühmi, et pidevalt suhelda oma sugulastega. Tähelepanuväärne on see, et esindatud isikud jäävad oma perekonda kuni nende surmani ustavaks.
    3. Sellise rühma liikmed püüavad alati üksteist aidata ja hoolitseda. Loomad tõstavad isegi järglasi koos. Elevandid kaitsevad alati üksteist ohtude eest ja aitavad nõrgemaid sugulasi.
    4. Meeste puhul on üksikisikud enamasti üksildased. Enamasti püüavad mehed naistegrupi lähedal hoida. Väga harvadel juhtudel võivad nad moodustada oma karjad.
    5. Tähelepanuväärne on see, et noored elavad kuni 14-aastases rühmas. Pärast seda võivad järeltulijad valida, nad võivad jääda pere juurde või moodustada oma karja. Huvitav on see, et elevandid näitavad surnud sugulase suhtes suurt kaastunnet. Isikud on väga kurvad.
    6. Sellised elevandid austavad oma sugulaste jääke. Nad ei astu neile kunagi ja liiguvad need kõrvale. Huvitav on see, et elevandid võivad isegi tunnustada oma sugulasi jääkidest.
    7. Ülejäänud nende inimeste elu on üsna huvitav. Sellised loomad magavad mitte rohkem kui 4 tundi päevas. Ja pühade ajal on neil peaaegu alati vertikaalne asend. Huvitav on see, et inimesed kogunevad ringi ja üksteise vastu.
    8. Mõned vanemad elevandid püüavad panna oma suured oksad puu või terminaalsuse peale. Väärib märkimist, et nende inimeste lähimad sugulased - India elevandid, eelistavad magada lihtsalt lamades. Nad asuvad puhkamise ajal vaikselt maapinnal. Sellised loomad on väga targad ja nende aju struktuur on keeruline.
    9. Täiskasvanud aju kaal võib ulatuda kuni 5 kg. Seega võib täpselt öelda, et metsloomade maailmas on elevantidel kõrgeim luure. Esindatud isikud on nii targad, et suudavad end peeglisse tuvastada. Seetõttu on elevandid ise teadlikud.
    10. Sellised on vaid delfiinid ja ahvid. Tähelepanuväärne on, et elevandid ja šimpansid saavad kasutada ainult erinevaid tööriistu. Arvukad uuringud on näidanud, et asjaomased isikud kasutavad puult hargnemisvahendina haru. Elevantidel on suurepärane mälu. Sellised loomad mäletavad erinevaid kohti ja inimesi, kellega nad suhtlevad.

    Aretus

    1. Kasvuperioodil ei ole paaritamisperioodil tõsist ajakava. Kuid on kinnitust leidnud, et vihmaperioodil suureneb märkimisväärselt elevantide sündimus. Naistel esineva estruse aeg kestab vaid paar päeva. Sel ajal karjub ta meest.
    2. Paar moodustatakse mitu nädalat. Ainult sellisel ajavahemikul liiguvad naised karjast eemale. Huvitav on see, et meessoost elevandid on homoseksuaalid. Probleem on selles, et naissoost saab ainult üks kord aastas. Lisaks kestab rasedus kaua.
    3. Meestel on sageli vaja seksuaalpartnerit. Seetõttu on neil kuskil minna, kuidas alustada samasoolisi suhteid. Naine jätkab järglasi peaaegu 2 aastat. Enamikul juhtudel on sündinud ainult üks laps. Sel juhul, kui naissoost sünnib, on kohal kõik pereliikmed. Nad on alati valmis aitama.

    Elevandid on unikaalsed ja väga huvitavad loomade esindajad looduses. Sellised isikud elavad peamiselt karjades. Iga pereliige kaitseb alati teist. Elevandid hindavad selliseid suhteid ja üksteist austavad.

    Aafrika elevandi kirjeldus

    Aafrika elevant - suurim maa imetaja meie planeedil. See on palju suurem kui Aasia elevant ja suurus võib ulatuda 4,5-5 meetri kõrgusele ja selle kaal on umbes 7–7,5 tonni. Kuid on olemas tõelised hiiglased: suurim avastatud Aafrika elevant kaalus 12 tonni ja selle keha pikkus oli umbes 7 meetrit.

    Erinevalt Aasia sugulastest esineb nii Aafrika kui ka emaste Aafrika elevandi okste. Suurimad leitud pikkused olid üle 4 meetri ja kaalusid 230 kg. Nende elevante kasutatakse kaitseks röövloomade vastu. Kuigi selliste suurte loomade loomulikke vaenlasi praktiliselt ei esine, on juhtumeid, kus näljased lõvid ründavad üksildaseid, vanu ja nõrgenenud hiiglasi. Lisaks kaevatakse elevantide abil maad ja eemaldatakse puust koor.

    Elevantidel on ka ebatavaline vahend, mis eristab neid paljudest teistest loomadest - see on pikk paindlik pagasiruum. See tekkis ülemise huule ja nina ühinemise ajal. Tema loomi kasutatakse edukalt rohu valimiseks, veega kogumiseks ja nende sugulaste tervitamiseks. Huvitav tehnoloogia on. kuidas elevandid joogiveega vett joovad. Tegelikult ei joo ta läbi pagasiruumi, vaid kogub vette ja saadab selle seejärel suhu ja valab selle välja. Sel viisil saavad elevandid niivõrd vajaliku niiskuse.

    Huvitavatest faktidest nende hiiglaste kohta väärib märkimist, et nad suudavad oma pagasiruumi kasutada hingamistoruna. On juhtumeid, kui nad veeti vee all, kui nad magasid läbi pagasiruumi. Huvitav on ka asjaolu, et elevandid saavad "kuulata oma jalgadega". Lisaks tavalisele kuulmisele on neil jalgadel erilised tundlikud alad, mille kaudu nad saavad kuulda mulla vibratsiooni ja määrata, kust nad tulevad.

    Vaatamata sellele, et neil on väga paks nahk, on see väga õrn ja elevant suudab tunda, kui suur putukas istub. Samuti on elevandid õppinud täiesti põgenema kõrvetavast Aafrika päikesest, pihustades aeg-ajalt liiva, mis aitab kaitsta keha päikesepõletuse eest.

    Aafrika elevantide vanus on üsna pikk: nad elavad keskmiselt 50-70 aastatisased on märgatavalt suuremad kui naised. Enamasti elavad karjad 12–16 inimesest, kuid varem, vastavalt reisijate ja teadlaste andmetele, olid nad palju suuremad ja võisid olla kuni 150 looma. Karja juhib tavaliselt vana naine, st elevantidel on matriarhia.

    See on huvitav! Elevandid kardavad mesilasi väga. Tänu oma õrnale nahale võivad nad põhjustada palju vaeva. On juhtumeid, kus elevandid muutsid oma rändeteid tänu sellele, et suur tõenäosus kohtuda looduslike mesilastega.

    Elephant - sotsiaalne loom ja nende üksikisikud on äärmiselt haruldased. Karja liikmed tunnevad üksteist, aitavad haavatud vennad ja kaitsevad järeltulijaid ohu korral. Konfliktid karja liikmete vahel - haruldus. Elevandid on väga hästi arenenud lõhna ja kuulmise tunne, kuid nägemus on palju halvem, neil on ka suurepärane mälu ja nad mäletavad oma kurjategijat pikka aega.

    On olemas ühine müüt, et elevandid ei saa oma kaalu ja struktuuriliste omaduste tõttu ujuda. Tegelikult on nad suurepärased ujujad ja nad saavad söötmiskohtade otsimisel ujuda olulisi vahemaid.

    Elupaik

    Varem levisid Aafrika elevandid kogu Aafrikas. Nüüd, tsivilisatsiooni ja salaküttimise tekkega, on nende elupaigad oluliselt vähenenud. Enamik elevante elab Keenia, Tansaania ja Kongo rahvusparkides. Kuivhooajal sõidavad nad värsket vett ja toitu otsides sadu kilomeetreid. Lisaks rahvusparkidele on need looduslikud ka Namiibias, Senegalis, Zimbabwes ja Kongos.

    Praegu väheneb Aafrika elevantide elupaik kiiresti, kuna üha rohkem maad antakse ehitus- ja põllumajandusvajadustele. Aafrika hariliku elevandi elupaikades enam ei leita. Elevandiluu väärtuse tõttu on elevantidel raske elada, nad muutuvad sageli salaküttide ohvriteks. Elevantide peamine ja ainus vaenlane on inimene.

    Kõige tavalisem müüt elevantide kohta on see, et nad matavad oma surnud sugulased teatud kohtades. Teadlased veetsid palju vaeva ja aega, kuid ei leidnud mingeid erilisi kohti, kus loomade kehad või jäägid oleksid koondunud. Selliseid kohti ei ole tegelikult olemas.

    Võimsus. Aafrika elevandi toitumine

    Aafrika elevandid on tõeliselt rahuldamatud olendid, täiskasvanud mehed saavad süüa kuni 150 kilogrammi taimset toitu päevas, naised on umbes 100. Nad võtavad toitu tarbides 16-18 tundi päevas, veedavad ülejäänud aja selle otsimiseks, 2-3 magama tundi See on üks kõige madalama hoiatusega loomi maailmas.

    On eelarvamusiAafrika elevandid armastavad maapähkleid väga ja kulutavad palju aega nende otsimiseks, kuid see ei ole tõsi. Loomulikult ei ole elevantidel midagi sellise delikatessiga vastu ja süüa seda vangistuses. Aga siiski looduses ei söö.

    Noorte puude rohi ja võrsed on nende peamine toit, nad söövad vilja kui raviks. Oma kavalusega kahjustavad nad põllumajandusmaad, talupidajad hirmutavad neid ära, sest on keelatud tappa elevante ja nad on seadusega kaitstud. Toidu otsimisel veedavad need Aafrika hiiglased suurema osa päevast. Poisid pöörduvad kolmeaastaseks saamiseni täielikult taimset toitu ja enne seda toituvad ema piima. Umbes 1,5-2 aasta pärast hakkavad nad lisaks emapiimale järk-järgult täiskasvanute toidule. Nad tarbivad palju vett, umbes 180-230 liitrit päevas.

    Teine müüt ütleb, et karjast lahkunud vanad mehed saavad inimeste mõrvariteks. Loomulikult esineb inimesi elevantide rünnakuid, kuid see ei ole seotud nende loomade teatud käitumismudeliga.

    Müüt, et elevandid kardavad rotte ja hiiri, kui nad oma jalgu hammustavad, jäävad ka müütiks. Loomulikult ei karda elevandid selliseid närilisi, kuid neil ei ole ikka veel palju armastust.

    Aafrika elevandi liigid

    Praegu on teadus teadlik kahest Aafrikas elavatest elevantidest: savannast ja metsast. Sarvedega elevandid elavad tasandike laiudes, on metsast suuremad, tumedat värvi ja omavad pagasiruumi lõpus iseloomulikke protsesse. Seda liiki levitatakse kogu Aafrikas. See on savannide elevant, mida peetakse Aafrika, nagu me seda teame. Looduses liiguvad need kaks liiki väga harva.

    Metsa elevant on väiksem, halli värvi ja elab Aafrika troopilistes metsades. Lisaks suurusele erinevad need lõualuu struktuuris, nad on selles pikemad kui savannis. Samuti on tagajalgadel asuval metsa elevandil neli varvast, savanna on viis. Kõik muud erinevused, nagu väikesed kõrvad ja väikesed kõrvad, on tingitud asjaolust, et neil oli mugav läbida tihedaid troopilisi paksusi.

    Teine populaarne müüt elevantide kohta on see, et nad on ainsad loomad, kes ei suuda hüpata, kuid see ei ole tõsi. Nad ei saa tõesti hüpata, seda pole lihtsalt vaja, kuid sellisel juhul ei ole elevandid ainulaadsed, sellised loomad hõlmavad ka hipposid, ninasarvikuid ja lõhesid.

    Vaadake videot: NYSTV - Nephilim Bones and Excavating the Truth w Joe Taylor - Multi - Language (Veebruar 2020).

    Загрузка...
zoo-club-org