Loomad

Lendav orav: kirjeldus, elupaik, värv ja foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Ühine lendav orav või lendav orav on väike näriline. Ta kuulub naistepesu perekonda. Muide, see on ainuke Venemaal elavate noorte alamperekond. Lendav orav sai oma nime tänu hämmastavale võimele planeerida ühelt puult teisele. Nüüd räägime rohkem sellest loomast, selle harjumustest. Lugeja teab, kes on lendav orav.

Looma esindaja kirjeldus

Lendav orav on keskmise suurusega loom, kelle keskmine pikkus on 170 mm. Selle looma saba on kehaga võrreldes piisavalt suur. Keskmiselt on selle pikkus 120 mm. Nüüd vaadake looma kõrvu ja jalgu. Jalgade pikkus - umbes 35 mm ja kõrv - 18 mm. Sellise metsalise kaal on keskmiselt 125 grammi. Tagakülje ja eesmise jäseme ühendab karvaga kaetud naha (“lendav membraan”), mis kulgeb mööda vasika külge. Ta mängib ka langevarju rolli. Esikülge toetab luust, mis lahkub randmest. Lendava orava saba on pikk, kaetud paksu karvaga. Selle looma pea on väike, ümmargune kui tavaline orav. Kõrvad on ümarad, mitte pikad, harjadeta. Peefole ümbritsev ala on must.

Tänu sellele, et loom on öine, on ta suured ja pundunud silmad. Vill on pehme, siidine, õhuke. See muutub talvehooajal eriti paksuks ja lopsakaks. Looma värv on kollakas varjundiga helehall. Saba kergem kui looma keha. Käte ja kõhu sisepind on tuhmvalget värvi. Reeglina lühendab orav kolju nina. Suhteliselt suured lendavad oravtrumli kaamerad.

Kuna ühine lendav orav ronib palju puid, on tema jäsemete luud piklikud, eriti küünarvarre ja jala.

Spread

Ühine lendav orav elab Euraasia taigas ja segametsades. Tema kohtumine on võimalik Soomes, Mongoolias, Hiinas, Koreas, Lätis ja Eestis.

Ühine lendav orav elab õõnsustes. Korraldab pesa puidesse nelja meetri kõrgusel maapinnast. Mõnikord näete selle orava pesasid Lääne-Siberi metsa-steppes.

Mis sööb lendavat oravat

Selle looma toitumise aluseks on võrsed, männipähklid, lehtpuude pungad, okaspuude seemned. Suvel on menüü veidi mitmekesisem, lisatakse erinevaid seeni ja marju. Mõnikord haaravad loomad õhukest, haava, vaheri, paju ja kase koort. Eriti meeldivad lendavad kask ja leppekõrvarõngad. Nende loom päästab selle talveks, keerates selle õõnsasse. Eeldatakse, et ühine lendav orav saab süüa lindude mune ja tibusid. Üldiselt sõltub selle looma toitumine sellest, kus see elab. Näiteks söögipiirkonna kirdeosas sööb loom talvehooajal ainult lehise pungad.

Loomade käitumise iseärasused

Ühine lendav orav on aktiivne aastaringselt. Tema elustiil on hämar, öine. Imetavad naised ja noored loomad ilmuvad päevasel ajal. Tavaliselt veedab tavaline lendav orav oma elust puude, aeg-ajalt maapinnale. Selle valgu aktiivsus langeb külmal aastaajal järsult. Pange tähele, et metsaline ei talve, kuid kui see on külm, kulutab ta pesas aega, kasutades soojal hooajal tehtud toiduvarusid.

Oluline märkus arvukuse kohta

Tulenevalt asjaolust, et niisuguse looma arv väheneb kõikjal, tunnustatakse tavapärast lendavat oravat ohustatud liikidena. Valgevene punane raamat on selle looma nimekirjas. Orav kuulub kolmanda kaitse kategooriasse. 1993. aastal oli valk loetletud punases raamatus. Lisaks on paljude Vene Punaste Raamatute nimekirjades ka lendavad oravad.

Väike järeldus

Nüüd sa tead, kes sellist lendavat oravat või tavalist lendavat oravat, nagu seda nimetatakse ka. Nagu näete, on see väga huvitav loom, kellel on meeldiv välimus. Loodame, et artiklis esitatud teave aitas teil üksikasjalikult mõista, milline loom see on, millised on selle reprodutseerimise ja käitumise tunnused.

Lendav orav - väike "skydiver"

Näriliste välimus sarnaneb oravaga, nii et nad kuuluvad sellesse caudate perekonda. Vaatame lähemalt, kuidas väljakutsuv orav näeb välja, sellega aitab loomade foto.

Orava keha pikkus on umbes 10–20 cm, saba võib olla peaaegu sama pikk: 10–15 cm, see on pidur, mille abil lendavad oravad tasakaalustavad ja kirjeldavad suunda hüppelennu ajal. Väikese vapper inimese kaal on umbes 150-180 g.

Armas mohnatik pea ümmargune kuju suurte mustade silmadega, kui te vaatate neid silmi, lihtsalt tahan ravida kommid, nii et nad on naiivsed ja imploring. Kõrvad on ümmargused, kuid erinevalt tavalistest oravatest ei ole harju. Käpadel on väikesed sõrmed, millel on väga teravad küünised. Tagajalg on palju pikem kui ees, nende vahel on nad ühendatud laia nahavoltiga. Lennu ajal levib valk jäsemeid, voldid ulatuvad ja teatud tüüpi langevarju saadakse, sest selle omaduse tõttu nimetati loomi lendavaks oravaks.

Väikeste „skydiverside“ karusnahk on väga pehme, õrn ja sile, palju parem kui lihtsa oravaga. Loomade elu saitidel näete suurepäraseid pilte, lendav orav näeb neile väga ilusat pilti, mida saab üksikasjalikult ja hoolikalt vaadata. Torso ülemine hõbe punakas varjundiga, alumine - valge. Talvel karusnahk saab igasuguseid halli toone, see muutub soojaks ja kohevaks.

Elustiili valk looduskeskkonnas

Lendavad oravad on säästlikud loomad, nii et nende “laoruum” on täis tarneid, nad veedavad suurema osa ajast, otsides toitu, sa ei saa neid laiskaks nimetada, nad on väga töökad. Nad juhivad aastaringselt aktiivset eluviisi, eelistavad õhtul ja öösel toime tulla kõigi nende asjadega, tavaliselt magavad või vaikselt oma õõnsuste juhtimisel päeva jooksul. Need kirjutamata seadused rikuvad sageli imetava ema-oravaid ja nooremat põlvkonda.

Nad teevad oma majad kõrgeks (4-13 m), õõnsalt varustatud sambla ja rohu abil. Harvadel juhtudel võib oravide maja leida pragude kivimitel, rohkem nagu närilised.

Metsas on peaaegu võimatu leida lendavat küünarnukki, välja arvatud võib-olla tänu madalale lõhenemisele või iseloomulikule pesakonnale. Eriti meeldiv "rääkida" oma oravakeeles, need krapsakad ja krapsakad loomad õhtul, siis nende jutlustatakse kogu metsas. Peaaegu kogu aeg, kui nad veedavad puudel, tunduvad nad ebamugavalt ja ebakindlalt. Töödel kulub saba näriliste soe hooaeg ja külma talveaja jooksul istuvad nad peaaegu alati õõnsustes, toitudes varudest “kapid”.

Hea, rahulik kohev orvude kuningriigi esindaja läheb vastumeelselt vastumeelselt. Aga kui sa puudutad naissoost palsaga, kaitseb ta neid vägivaldselt. Kena väike loom sellises olukorras muutub agressiivseks kurjaks loomaks.

Mida sõidavad oravad söövad?

Mida teevad väikesed rasked töötajad süüa? Kohustuslik orava menüüs - nõelad, okaspuude seemned ja lehtpuude pungad. Lisaks sisaldab dieedis sisalduv orav seened ja marjad. Maiustuste asemel söövad loomad kase ja lepa kõrvarõngaid. Loomulikult söövad nad iga päev, kuid nad ei unusta, et tarneid on vaja teha, need on sünnist peale ehitatud.

Seni, kuni lendava orava lõpuni ei ole uuritud, on see väga looduslikus keskkonnas väga salajane ja kiire. Teadlased ei saa ühisele arvamusele selle kohta, kas see näriline sööb linnumunasid ja isegi tibusid ise. Arutelu jätkub, lihtsalt ütle, et see on võimatu.

Aretus

Pärast paaritamismänge juhib orav lendav orav järeltulijaid kuus. Aastal on karvane emme sündinud kahest kuni neljale oravale. Väikelapsed on sündinud täiesti abitult, alasti ja pimedatena, alles pärast kahe nädala möödumist hakkavad noored seda ümbritsevat maailma nägema. Pooleteise kuu pärast lahkuvad vaprad ja proovivad teha esimesed hüpped. Kahe kuu pärast saavad noored iseseisvaks ja leiavad oma vanemate abita oma toidu.

Looduslikud valgu vaenlased ja pikaealisus

Need armas väikesed loomad oma elupaigas seisavad silmitsi paljude ohtudega. Loomulikult on lendavad oravad väga karmid, kuid nad ei suuda alati jälitamisest eemale pääseda. Neil on palju vaenlasi, neist kõige ohtlikumad: ilves, nüts, moor, särts. Need on röövloomad, kellel on võimalus pesa juurde pääseda, olenemata sellest, kui kõrge see on. Sel põhjusel ei ole looduses oravade elu liiga pikk, vaid umbes viis aastat.

Välimus

Lendav orav kogu oma välimusega sarnaneb väikesele oravale, mis on väikese suurusega, kuid iseloomuliku laia nahavoltiga eesmise ja tagumise käpa vahel, mis on kaetud karvaga - mingi „lendav membraan”. Selline membraan toimib langevarju ja seda kasutatakse aktiivselt kandepinnana, kui närilised teevad hüppeid. Eespool sellist membraani toetab pikk ja sirgekujuline luu, mis pärineb randmest ja on pikkusega ligikaudu võrdne küünarvarre suurusega. Looma saba on üsna pikk, kaetud paksu karusnahaga.

See on huvitav! Peamine erinevus teistest lennuliikidest on see, et ühisel lendav oraval ei ole sõidumembraani, mis asub sabaosa ja tagajalgade vahel.

Täiskasvanud ühine lendava orava suurus on üsna väike. Maksimaalne keha pikkus varieerub 12,0-22,8 cm ulatuses kogu sabaosa kogupikkusega 11-13 cm, tavalise lendava orava jala pikkus ei ületa 3,0-3,9 cm. 170 Lendav orav on ümmargune ja igav pea, samuti suured ja punduvad, mustad silmad, mis on tingitud öö- või hämarikust elustiilist. Kõrvad on ümarad, ilma harjade olemasolu. Kõik alamperekonna Letyaga esindaja jäsemed on üsna lühikesed, kuid tagajooned on alati märgatavalt pikemad kui eesmised. Küünised on lühikesed, tugeva kõverusega, väga teravad ja vastupidavad.

Karusnaha katvad oravad on paksud ja pehmed, silmatorkavad. Sellise metslooma karusnahk on palju pehmem ja palju paksem kui tavaline orav. Keha ülemine osa on värvitud hõbehall-toonides, sageli koos okra või kergelt pruunika tooniga. Lendava orava keha põhi on valge, iseloomuliku kahvatukollase õitega. Silmade ümber on must äär. Saba on väga kohev, märgatavalt kergem kui keha, juuksed, millel on kerge “kamm” erinevates suundades. Talvekarv on eriti lopsakas, hallikas värvi. Oravaid lendavad kaks korda aastas.

Orava elustiil

Orava perekonnast pärinev imetaja näriline on aktiivne aastaringselt. Päeviti võivad ilmneda ka nooremate poegade söötmine. Suur osa ajast, kus lendavad oravad kulutavad, otsivad toitu. Pesa ühine lendav orav elab puude õõnsustes ja kasutab selleks ka põldude või vanade oravate pesade pesastatud õõnsusi. Vahel võib lendav orava pesa leida kivimäest või otse inimese elukoha lähedal, kaasa arvatud linnumajad.

Ümardatud ümmarguste leopardide pesad, mis on volditud pehme sambliku ja sambla, samuti kuiva rohuga. Lendavad oravad pesitsevad sageli pesa täiskasvanud pesades, mis on seletatav selliste metsloomade absoluutse mitte-agressiivsusega ja täieliku sotsiaalsusega. Imetajal ei ole ühtegi konkreetset territoriaalset piirkonda, kuid seda iseloomustavad harilikud ja üsna stabiilsed toitumisteed. Vastupidi, imetav naissoost orav on agressiivsem ja suudab kaitsta oma pesa röövloomade eest.

See on huvitav! Lendavate oravate olemasolu võib viidata mingi "latriinile" väljaheidete vaiade kujul, mis meenutab üsna hele kollase värvusega mune.

Koos normaalsete oravadega veedavad oravad märkimisväärse osa oma elust otse puudele ja langevad väga harva maa pinnale.. Tagumiste ja eesmiste käpa vahel paiknev nahamembraan võimaldab loomal hõlpsalt ühelt puult teisele planeerida, ületades kiiresti 50-60 meetri kauguse. Hüppamiseks ronivad lendavad oravad puu ülemise poole. Lennu ajal levib imetaja oma esiosad väga laialdaselt ja tagaosa surub seda sabaosa suunas, mille tõttu moodustub lendava orava "kolmnurkne siluett". Muutes membraani pinget, lendavaid oravaid kergesti ja hästi manööverdades, muutes oma lennu suunda 90 ° võrra. Sabaosa kasutatakse reeglina ainult pidurdamiseks.

Lendumine orava puu varre kannab kõige sagedamini puutujat, mis on eelnevalt vertikaalses asendis ja klammerdunud kõikide jalgade külge. Pärast maandumist liigub loom kohe puude teisele küljele, mis muudab saagiks vajalike lindude röövimise kergeks. Muuhulgas sõidavad klapid nutikalt ja ronisid kiiresti mööda trunte ja hüpata ühest harust teise, mistõttu on raske sellist närilist metsas märgata.

Kaitsevahend aitab kaasa kaitsevale värvusele ja karusnahale, mis aitab lendaval oraval puuga ühineda. Hämarikus saab kuulda lendava orava häält, mis meenutab madalat ja mitte liiga valju hõrenemist. Külmhooaja alguses väheneb letaalne aktiivsus oluliselt.

Eluaeg

Ühise lendava orava või lendava orava fossiiljäägid on tuntud alates Mioceni perioodist. „Väikese skidiveri” keskmine eluiga looduses on reeglina umbes neli kuni kuus aastat. Piisava hoolega vangistuses on imetajal võimalik elada palju kauem, umbes kümme kuni kaksteist aastat.

Elupaik

Lendavad oravud elavad vanu segatud ja lehtpuudega metsaalasid, mis on segatud haavaga, ning tunnevad end hästi kase metsades või leppes.. Meie Euroopa territooriumi territooriumil eelistavad nad ranniku ääres istutada soode või jõgesid. Liikuvad koonused on okaspuudes haruldased.

Siberi territooriumil elab tavapärasel lendav orav või lendav orav suure kasvuga lehisepuudele ning Lääne-Siberi metsa-stepi tsoonides eelistab ta lindimetsasid või kasepuid. Imetaja põhjaosas järgib lesta taimestiku ulatust. Seda võib leida ka mägipiirkondades, kuid ainult kõrge metsas.

Valgu toitumine

Lenduvate valkude toitumise aluseks on erinevate lehtpuude pungad, samuti okaste, noorte nõelte ja okaspuude seemnete näpunäited, sealhulgas lehis ja mänd. Suvel söövad imetajad marja- ja seened. Mõnikord on lendavad oravad närinud paju või haava, kase ja vaheri õhuke ja noor koor.

See on huvitav! Imetaja ei talve, kuid kõige külmematel päevadel on see ainult pesa sees, söötes talve söödareservi.

Peamine toit on lepi või kase "kõrvarõngad", mida ladustatakse õõnesalade sees õõnes. Mõnede aruannete kohaselt võib ühine lendav orav isegi süüa vastsündinud tibusid, samuti linnumunad, kuid toitumine varieerub märkimisväärselt, sõltuvalt elupaiga põhiomadustest.

Looduslikud vaenlased

Väga armas ja väike loom loomulikus elupaigas ähvardab väga suur hulk erinevaid ohte. Hoolimata sellest, et lendav orav on muidugi väga krapsakas, kuid see ei ole alati võimeline looduslike vaenlaste otsimisest eemale minema. Lüüsid ja talud, samuti martenid, valgetuhkrud, solongad ja röövlindud, sealhulgas sarvikud ja öökullid, on eriti ohtlikud ühisele lendavale oravale või lendavale oravale.

Rahvastik ja liikide seisund

Ühise lendava orava koguarv on liiga väike, mistõttu on haruldane alamperekonda Letyaga haruldane esindus ja euraasia lendavad oravad tüüpiliselt piiratud. Sellise imetaja karusnahk, nagu tavaline lendav orav, liigitatakse ebapiisavalt väärtuslikuks. Isegi vaatamata karusnahkade välisele atraktiivsusele ja pehmusele eristub see väga õhuke ja üsna habras südamik, mis võib oluliselt takistada selle aktiivset kasutamist.

Vangistuses harjuvad lendavad oravad väga halvasti, sest selline näriline peab pakkuma piisavalt ruumi lendamiseks ja hüppamiseks.. Kuid nende aktiivne püüdmine müüa kodune eksootika on paljudes piirkondades väga populaarne. Praegu on Venemaa teatavates piirkondades oluliselt vähenenud lendavate põdraalade liik. Just sel põhjusel on mõnede piirkondade punane raamat sisaldanud lendavat valku, sealhulgas Tatarstani Vabariigi Punase Raamatu lehekülgi.

Lendvalk

Lennukid (Petauristinae) kuuluvad orava perekonda, näriliste alamperekonda. Venemaa metsades elab tavaline lendav orav. See kuulub perekonda Aasia (Euraasia) lendavad oravad, mis ühendavad kahte liiki - ühist lendavat oravat ja jaapani (väikest) lendavat oravat.

Обыкновенную летягу называют «летучей белкой». Keha ebatavaline struktuur võimaldab loomal mitte ainult lennata ühelt puudelt teisele, vaid ka toota keerulisi akrobaatilisi liikumisi: plaan, keerulised manöövrid ja lennundus, mis mõnikord maandub samas kohas, kus käivitus toimus.

Kodune lendav orav

Kodus, et selliseid loomi raske hoida, vajavad nad oma lemmikaktiivsuse tegemiseks palju ruumi - hüpata ja lennata. Sellest hoolimata on paljud eksootilised armastajad selliseid lemmikloomi. Nende eest on lihtne hoolitseda, peamine on tagada õige toitumine.

Lendavad oravad on ilusad olendid välimuses, kuid kui omanik neid päeva jooksul liiga palju häirib, võib see sõrme kergesti vigastada. Kui tekib hämarik, muutuvad nad majutust ja õrnust, midagi sellel ei saa teha - öised loomad!

Väga tihti muutub Austraalia lendav orav lemmikloomaks, seda nimetatakse ka suhkruproteiiniks. See väike loom on saanud teenitud hüüdnime, sest see jumaldab maiustusi. Kui soovite oma kohevaks hellitada, ostke talle spetsiaalsed kommid ja suhkrustatud puuviljad. Sageli juhtub, et orav hakkab öösel nutma, nagu väike beebi. Te võite rahustada maitsvat maitsvat kommi, pärast seda ravib loom rahuneb kohe ja maksab sulle meelde.

Koduliste valkude toitumine peaks hõlmama värskeid puuvilju ja köögivilju, ärge unustage lisada piimatooteid. Toidule lisandunud munakoored või kriit täiendavad kehas kaltsiumi. Kui söötate ja hooldate oma lemmikloomi õigesti, siis võib kodus orav elada umbes 12-15 aastat.

Üldine kirjeldus

Lendav orav on väike loom, kelle keha pikkus on kuni 17 cm ja keskmine kaal 125 g, selle saba on kehaga võrreldes üsna pikk ja 12 cm, mille äärde on planeeritud ja hüpped. Peene villaga kaetud see ühendab eesmise ja tagumise jäseme ning sirutab, kui orav hüppab. Seda membraani kasutatakse langevarju lihtsustatud versioonina. Lendavate oravate pikkus võib paraboolkõvera ulatuses olla 50 meetrit.

Randmest sõidavad oravad jätavad väikese poolkuu luu, mis toetab seda korda. Saba pind on kaetud paksu karusnahaga. Lendava orava pea on ümaram kui tavalise orava pea ja kõrvadel pole harju. Säravad mustad silmad on ümbritsetud tume karusnahaga. Seal on 22 hammast.

Silmade suur suurus ja väljaulatuvus võimaldavad ööklubil sõita. Pehme õhuke kiht muutub talveks paksuks ja tihedaks. Selja naha värvus on hõbedane ja kõht - hall, kollase tooniga. Saba hallil on must piir. Selle peamine värv on kergem kui ülejäänud keha värv. Saba on kerge kummitus villast keskele.

Hooaja vahetamisega muutub ka karusnahkade värvus, muutudes talveks heledamaks. Kaks korda aastas, loomad sulavad. Sügisprotsess algab peast ja peatub saba otsas. Kevadmolt jätkab täpselt vastupidist, alustades sabast ja lõpeb krooniga.

Jäsemete pikad luud, eriti jalad ja käsivarred, on vajalikud puude vahel liikumiseks. Selle käpad on üsna arenenud ja väga karmid ning tagumised on märgatavalt pikemad kui eesmised. Esijäsemel on 4 sõrme, tagumiste jäsemete juures 5 sõrme, istumisasendis heidab loom saba seljale.

Territoriaalne jaotus

Seestpoolt on sellisel pesal talvel sfääriline kuju ja suvel väheneb oluliselt pesakese kiht. Väljaspool õõnsust on rasvane ja krohvitud villamaterjalidega. Venemaa lääneosas püüab orav asuda lammaste lähedale, kus lepp kasvab. Loom eelistab ka järvi ja jõgesid, kus on vanad õõnsad puud.

Lendavate oravate peamine tegevusala on toidu otsimine. Enamik selle toidust koosneb erinevatest taimedest ja puudest. Kassi ja lepa kõrvarõngad - selle looma lemmikhõrguks. Ta teeb isegi varusid talveks, varjates kõrvaklappe oma pesa sees. Suvel söödavad toidule seened ja marjad ning noored võrsed.

Eeldatakse, et lendavad oravad suudavad süüa tibusid ja väikeste linnuliikide mune. Kuid peamine tegur, mis mõjutab looma toitumist, on levikuala. Venemaa põhja- ja läänesõidul on lendav orav talvel ainult lehisega varustatud pungadega.

Sotsiaalsed omadused ja paljunemine

Reeglina elavad oravad üksteisest pesades. Nad ei muuda oma paari kogu oma elu ja reeglina ei jõua konfliktidesse. Lendavad oravad ei näita üksteise suhtes agressiivsust, kuid imetav naine võib näidata iseloomu, mis kaitseb noori.

Lendude reprodutseerimist on vähe uuritud. Aasta jooksul on naisel ainult üks sünnitus ja pesakondade arv on 2-4 poiss. Raseduse kestus on 4-5 nädalat. Esimene haud on sündinud aprillis või mais. Teine aeg on juuni-juuli lõpp. Poegade eest hoolitsevad ainult naised, samuti õpetavad nad marsruute juurdepääsetavate toiduallikate juurde.

Äsja sündinud lendavad oravad on suurusega kuni 5 cm ja kaal kuni 7 g. Vastsündinu saba pikkus ei ületa 1,4 cm.

Oma elu esimestel päevadel on noored pimedad ja alasti, nad saavad nägemise 15. päeval. Noored esimest korda pesast väljapoole pärast poolteist kuud pärast sündi. 2-3 päeva pärast seda sündmust teevad noored lendavad oravad esimesed hüpped ja 50. päeval - esimene planeerimine. Sellest hetkest alates saavad nad täiesti iseseisvad ja hakkavad elama oma vanematest eraldi.

Aga kui kasvamise aeg pidi tulema külmade perioodide ajal, jäävad noored järglased talvel oma vanematega, jäädes sageli ühte õõnsasse ööni.

Vangistuses viibimise pikaealisus võib ulatuda 13 aastani ja looduslikes elupaikades elavad loomad harva kauem kui 5 aastat. Nende peamised vaenlased on suured röövlinnud. Ka lendavad oravad jäävad vaenlastest ja sabadest eemale.

Inimese suhtlemine


Hoolimata nende nahkade ilust, ei kasutata lendavaid oravaid karusnahatööstuses, sest sellest saadav toode kaotab peagi jõudu ja koorub. Sa ei saa koju sõita, sest nad peavad hüppama ja piiratud ruumi eluase ei võimalda tal normaalset elu juhtida, sest loom sureb kiiresti.

Kuid miski ei takista nende kasvatamist loomaaedades. See nõuab avaraid kodumajapidamisi. Reproduktiivsuse säilitamiseks on vaja temperatuuri pikenemist hooajaliselt. Järelikult eeldatakse, et järglased on ainult tänavatel asuvatest loomadest.

Tavaliselt ei näita lendavad oravad agressiivsust inimese suhtes ja kalduvad teda jääma märkamatuks. Siiski on juhtumeid, kus naised ründasid järglasi häirinud inimesi.

Mõnikord elavad oravad inimeluruumi lähedal. Talvel söövad nad teravilja.

Huvitavad faktid

  1. Kui orav leiab pähkli, puruneb see südamikku. Lendav orav puurib selleks otstarbeks kesta.
  2. Looma keha kavandamisel moodustub trapetsikujuline siluett. Saba- ja tagajalad surutakse üksteise külge, esijalad on laialt paigutatud. Membraanide pingete muutmine võimaldab flaieril teostada piloot manöövreid ja pöörata keha 90 kraadi. Pidurdage loomad saba abil. Maandumiseks sõidab lendav orav kõigi nelja jäsemega puukambrisse ja liigub selle vastaspoolele. Tänu sellele tegevusele kaitstakse seda suurte röövlindude eest.
  3. Flaierite jälgi on maapinnal peaaegu võimatu lahti võtta, sest lendavad oravad lähevad väga harva. Harvadel juhtudel ei ole jäljed jäänud oravast palju. Isegi ekspert ei näe alati erinevust.
  4. Enne hüppamist rullub lendav orav väikesteks tükkideks ja siis, kui tema jäsemed toetuvad puule, sirutab ta keha järsult ja suunab käpad ettepoole. Lennu ajal kahekordistub keha pind sirgendatud nahavoldi tõttu.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org