Linnud

Mis erineb öökullist

Pin
Send
Share
Send
Send


Owl ja kotkas öökull kuuluvad putukate perekonda Owls (Latin Strigiformes) (perekonnas on üle 200 liigi).

Nendel lindudel on sarnasused, näiteks mõlemad linnud põhjustavad röövelliku eluviisi.

Maailm on nende jaoks must ja valge, nende silmad on fikseeritud kogu oma elu ja nende pead pööravad rohkem kui 180 kraadi. Vaatamata sellele, et nad kuuluvad samasse järjekorda, on neil lindudel erinevusi.

Mis vahe on öökull ja öökull?

Öökull erineb suure keha suurusega öökullist. Mõned allikad väidavad, et öökull on suurim öökullilind. See ei ole aga kõikidel juhtudel nii. Näiteks on massiivne kala samaväärse öökulli pikkusest pisut madalam.

Kotka öökulli pikkus on umbes 60-75 cm, tiibade pikkus on 160-190 cm, isane kaal on umbes 2,5 kg, emane - 3,0 kg.
Habe tawny keha pikkus on 60-85 cm, tiivad on 140-150 cm, isasmass on umbes 1,3 kg ja emane 1,4 kg.

Kotka öökulli iseloomulik tunnusjoon on “sulgedel kõrvad” (mõnikord sarnased paksud kulmud), mis on tegelikult pea piklikud sulged. Nende ülesandeks on aidata pühade ajal keskkonda ühendada.

Kotka öökulli tagaosa ja pea peal on tumedad pikisuunalised triibud. Selle värvus sõltub vahemikust. Euroopas ja Hiinas on see pruunikas-must, Siberis ja Kesk-Aasias - koor ja hallikas. Värvus võib olla ingveri ja ookri toone, mis muudab selle linnu öösel jahtimise ajal silmapaistmatu.

Öökulli keha värvus on palju lihtsam, see on tugevam, enamasti hall.

Kotka öökullade silmade värvus võib varieeruda helekollast kuni heleda oranžini. Öökullide silmad võivad olla helekollased, punased, tumepruunid.

Toitumine ja elustiil

Kotkas öökull suudab jahtida päevas ja öösel, öökullid on ilma hea "päevavaatuse".

Mõlemad, nagu öeldud, on röövloomad, kuid jahtub suurema, erinevalt öökullidest, saagiks. Selle ohvriteks võivad olla isegi fasaanid, ronkad ja sarvikud.

Enamasti toidab see närilisi, jäneseid, siile, kuid see võib kergesti minna sisalistele, kilpkonnadele, maodele, kahepaiksetele ja kaladele.

Pullid toituvad peamiselt väikestest närilistest, putukatest ja kaladest.

Lendavad öökullid on peaaegu vaiksed, samal ajal kui mõnede kotka (näiteks kala) liikide kuulmisel kuuldakse helisid meenutavaid helisid.

Erinevus tiibade ploomides.

Öökullidel roolimis- ja lennusulgede servades on kerge pehme pubescence. Tiib on ülaosas ümardatud ja tiiva ventilaatori spetsiaalne painutus pärsib hõõrdumist üksteise sulgede vastu. Väliste aurude serval olevad sooned on ainult osaliselt ühendatud. Kõik see aitab kaasa selle mürarikkale lennule.

Paaritamismängud

Kui nad on tõuaretuseks valmis, siis algab märguandeperiood. Kuna öökullid on valdavalt öised linnud, ei ole neil tavapäraste lindudega võrreldes tüüpiline nende värvi flirtimise ajal muuta. Pölled tuginevad heli organite tajumisele. Mehed sõidavad kohalt kohale või istuvad puul, kutsudes naise hoot.

Abielu mängud ja need ja teised ei ole reeglina tõsised erinevused ning lisaks laulule võivad nad sisaldada isaste ja emaste vibusid üksteisega, puudutades nende kimpusid, söötmist.

Aretus

Pulgad ja öökullid elavad oma püsiva elu tõttu paarides. Haritud paar säilib reeglina aastaid või kogu elu.

Nende lindude paljunemisel ei ole erilisi erinevusi. Peamiselt öökullid munevad üks kord aastas kevadel. Sügisel pesitseb, mida harva täheldatakse, tibud tavaliselt surevad.

Munad pannakse nii, et haudemunade ajal on tibudel sööda maksimaalne kättesaadavus.

Näljahäda aastatel ei tohi nii linnud kui ka teised linnud munasid üldse panna, kuid on ka teisi võimalusi, kuidas vähendada sidurite munade arvu. Näljased naised, keda tavaliselt toitub isane, võivad huntida. Sidurite munad on ülejooksud ja embrüo sureb.

Tuleb märkida, et kõrgelt spetsialiseeritud öökullides, näiteks kala öökullis, on siduril harva rohkem kui kaks muna, samas kui tavaline munade arv öökullis on 3-4.

See on tingitud asjaolust, et kala öökull on raskem tibi toitmiseks, eriti talvel, kui veekogud külmutavad. Kotkas öökullil on laiem annus, mistõttu on tal lihtsam söötida järglasi.

Öökullide ja öökullide välimus

Peamised erinevused öökullide ja öökullide vahel seisneb nende lindude välimuses. Öökull on palju suurem kui tavalised öökullid, mõnede keha pikkus ulatub 70 cm-ni ja kaal on 4 kg. Pöllise kaal ületab harva 2 kg.

Kõige märgatavam välimine erinevus öökullide ja öökullide vahel on “kõrvade” olemasolu. Pullidel on oma peadel ploomi ja öökulli silueti ilmudes on kõrvadele sarnanevad sulged koheselt nähtavad. Kotka öökulli "kõrvad" mängivad mitte ainult kaunistusi. Tänu neile on lind suuteline helisid mitu korda paremini saama kui öökullid.

Kolmas välimine erinevus öökull ja öökull on värvi värv. Pöllekollased on värviliselt värvitud peaaegu monotoonselt. Ainult mõnes kohas võib värv tumeneda või olla kergem. On mõningaid öökullide liike, millel on absoluutselt lumivalge värv. Näo ketas ei pruugi öökulli kehast erineda, mõnedel inimestel on mustade silmade kontuurid ja tumedad habed.

Kotka öökulli peas on erilise heledusega. Sellel linnul ei ole näoketast. Valged või hallid laigud kaare vormis asuvad silmade kohal, nokk - must täpp, nn habe. Silmade ümber on lai must must äär ja nokka mõlemal küljel on kaarjad valged või helehallid. Silmade kohal olevad mustad suled muutuvad sujuvalt "kõrvade" kuju.
Lisaks ei ole kotka öökulli keha kunagi monofooniline. Punakas-kollane värv on kombineeritud tumedate triipudega, mis asuvad selja- ja peaosas. Punasel öökullil on väga sarnane öökull, sest pea on "kõrvad". Erinevalt oma suurest sugulastest ei ole lind siiski suur ja selle keha värv on enamasti monofooniline.

Eluviis ja toitumine

Öökullade erinevusi öökullist vaadeldakse mitte ainult välimuse, vaid ka elustiili poolest. Pölled jahti ainult öösel. Kotkas öökull võib olla ärkvel mitte ainult öösel, vaid ka päeva jooksul.

Öökull toidab peamiselt väikseid närilisi. Öökull võib tänu oma muljetavaldavale keha suurusele püüda mitte ainult hiiri, vaid ka suuremaid loomi. Hobused, mõnede loomade noored, keha suuruses öökullist halvemad linnud langevad sageli selle lindu toitumisse. Öökull küttib isegi väikest metskitse.

Lennu ajal teeb öökull palju helisid, millest mõned meenutavad vilistamist. Lendud öökullid ei saa kuulda, see muudab selle täiesti vaikseks. See efekt tuleneb tiibade paljususe erinevusest. Öökullides on tiibade otsad ümardatud, öökullides sarnanevad nad aga teravamaks. Seetõttu kasvab öökull lendu ajal ja öökull lõikab läbi õhu, andes samas iseloomulikke helisid.

Samuti väärib märkimist, et öökull on üsna haruldane lind, mida oma looduskeskkonnas ei ole nii lihtne näha. Öökull on punases raamatus loetletud ja ohustatud liik. Seal on palju öökullide liike, nad elavad praktiliselt igal territooriumil.

Owl: väliste omaduste kirjeldus

Öökullile iseloomulik kõige iseloomulikum omadus on suur suu ja suured ümmargused silmad. Öökull, kumer, lühike, ninasõõrmed asuvad selle põhjas.

Öökulli ploom on paks ja pehme, tiivad on ümarad, suured, saba on ristkülikukujuline. Lisaks on metsas metsa võetavate lindude tiivad lühikesed ja need, kes eelistavad avatumat ala (ja sagedamini lendavad), on pikad. Kuid nad on ikka veel suured, võrreldes kehakaaluga, mis võimaldab lindudel lennata, kergesti planeerida, vaikselt ja ilma suurte pingutusteta.

Tavaliselt on öökullidel „kaitsev” ploomivärv, mis võimaldab neil seguneda keskkonna toonidega ja jääda päeva jooksul märkamatuks.

Metsades elavad öökullid, tavaliselt pruunikas toonid. Ja kõrbes asuvad öökullid eristuvad kergema (punaka) värvusega.

Naised erinevad meestest suuremates suurustes, kuid nende suled on peaaegu samad. Ainult polaarsete öökullide puhul on lumivalge ploomi ja naistel on sulgede, millel on märgatav pruunikas varjund.

Mis erineb öökullist, kaaluge veidi madalamat.

Öökullpere lapsed

Pullid on suhteliselt väikesed suurema ehitamisega öökullid. Suled puuduvad. Linnul on selgelt määratletud must esiplaat, millel on valge ääris.

Lühike saba annab visuaalse pettuse idee tiibadest - need tunduvad pikemad kui tegelikult. Jalad on erineval kujul öökullidega varustatud: lõunas - nende sõrmed on kaetud harjastega, põhjaosas - ploomid on kuni küünisteni.

Nööri all on neil must täpp, mis meenutab habet, mis on raamitud valgete, piklike laigudega. Silmade vahelised rullid on helehallid, kulmude kujul (poolkuu-kujuline), paiknevad niska suunas näo ketast. Õpilased on mustad, silma iiris on kollane. Silmad on väikesed, nokk on kollane.

Vahel (idamaine populatsioon) nende hulgas on täiesti mustad linnud, kus nende helekollased silmad on näoketast selgelt eristatavad.

Naised ja siin on suuremad kui mehed ja need ei ole värvides eristatavad.

Öökull erineb öökullist heledam ja küllastunud hallivärvus, helge, hästi määratletud näoketas paljude kontsentriliste ringidega, “habe”, “kõrvade”, keskmise suurusega kollaste silmadega ja tumedama värviga.

Ilus lind öökull. Kuidas öökull erineb öökullist?

Öökull on ebatavaliselt atraktiivne lind. See on suurem öökull, mille tiibade pikkus ulatub 150 kuni 170 cm ja iga tiiva pikkus on kuni 50 sentimeetrit. Selle kaal on umbes 2 kg.

Täiskasvanud lindudel on roostes kollane värvus, mis on tihedalt pruunistatud mustade toonidega.

Tema silmad on punakas-kollased, nokk on tume, võib öelda must. Tema pea külgedel on suled, mis moodustavad midagi kõrvu (midagi pistmist tegelike kõrvadega). Nii naistel kui ka meestel on sama värv.

Mis erineb öökullist: foto

Ühine öökull on röövlindude liigid öökullide järjekorras. Öökull ja kotkas on erinevad liigid.

Igal öökullide linnul on oma omadused.

Ja mis vahe on öökull ja öökull? Esiteks, öökullid on arvukamad kui öökullid.

1. Öökull on palju väiksem kui kotkas öökull, ja sellel ei ole sulgede kõrvu nagu esimene (välja arvatud kõrva öökulli liigid).

2. Enamikul öökullidel on pea esiküljel lühike, kõva sulgede nimbuss, millest öökull puudub.

3. Pölled lendavad väga vaikselt ja lihtsalt planeeritult ning öökulli tiivad toodavad lennu ajal kuuldavaid helisid.

4. Öökull jahib reeglina väiksematele loomadele ja suur jänes või isegi noor hirved võivad olla öökulli saagiks.

Elupaigad

Öökull on kõige tavalisem öökullide liik.

Mis vahe on öökulli ja öökulli vahel elupaikade osas?

Öökull on lind, kes suudab kohaneda kõige mitmekesisemate ja ettenägematumate eksistentsitingimustega. Seda võib leida Ussuri piirkonnast tihedates metsades ning polaarmetsades Mezenis ja Altai mäestikus Taigas ning Ukraina steppides ja Mongoolia kõrbetes.

See võib elada ka Tien Shani mägedes, Pamirsi idaosas ja Tiibetis (isegi kuni 4000 meetri kõrgusel merepinnast). Öökull elab suurepäraselt kõikjal ja talub kõiki ilmastikutingimusi.

Pulgad elavad ka peaaegu kogu maailma territooriumil, ekvaatorist kuni karmide külma põhjapiirkondadeni. Neid võib leida kõikjal: merede kaldal, mägedes, kõrbetes, steppides. Enamik sellest linnuliigist elab metsades (ja metsamaades).

Mitte paljud neist (näiteks soo öökull) eelistavad suuremaid avatud ruume. Ja mõned öökullid, erinevalt öökullidest, pakuvad vabatahtlikult katuste all asuvaid asundusi ja majade pööningul. Neid näete linnade pargipiirkondades. See on veel üks hetkedest, öökulli ja öökulli vahe.

Oluline on märkida öökullid, mida inimesed mõnikord kasutavad saagiks lindudena, kuid selles on üks miinus - seda lindu on raske õppida. Kotkas öökull - see on väga haruldane. Lisaks sellele on lindude omanikud sageli väga ohtlikud rünnakud, kui neid hooldatakse ja kasvatatakse valesti.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org