Loomad

Mesi mäger, kiilas mäger, mesi. Kes see loom on?

Pin
Send
Share
Send
Send


Hämmastav metsaline elab Aafrikas ja Aasias, esmapilgul selle välimusega tähelepanu. Keegi näib, et ta on kohutav dandy, kes on ise villale värvinud, ja keegi arvab, et ta on visanud selja taha kerge tekk, mis on ilusalt tema tumeda karusnahaga.

Seda "moes" looma nimetatakse "mesi mägiks" või "kiilas pahviks". Me esitame teile selle imelise vähe looma huvitavaid fakte.

Nendel mesi mädariljatel on võimas keha, millel on lühikesed käpad ja saba. Nende kaal võib ulatuda 13 kg-ni ja pikkus - 80 cm, kiilaspüüniste pea on lai, nina on terav, silmad on väikesed ja kõrva ei ole! Esiküljel on käpad väga teravad ja suured küünised, mis suuresti aitavad loomadel jahti ja kaevata.

Kõikides Aafrika ja Aasia piirkondades on mee kõrvetised, välja arvatud väga kuumad ja niisked alad.

Need on öised loomad, kes peidavad päeva jooksul oma soontest soojust. Nad suudavad kaevata väga sügavaid augusid (kuni kolm meetrit), mis joondavad pehme rohu ja magavad. Üllataval kombel ei veeta mesi mädanikud peaaegu ühte öösel ühte rida samal õhtul - loomadel on korraga mitu "eluruumi". Mesi badgers on üksildased, kes kogunevad rühmadesse üsna harva. Igal loomal on oma territoorium, mille piirid on haisev saladus.

Nime põhjal on selge, et need loomad on suured armastajad, kes on mesi nautima, mille eest nad saavad kõrgetel puudel ronida. Honey badgers otsivad mett koos ühe linnuga - suure meadiga. Nime põhjal on selge, et see lind lennuki kõrgusest leiab mesilase pesad ja hakkab karjuma. Mesi mädanik on seda signaali kasutanud, küüned hävitavad mesilaste kodu ja söövad mett ning mee marker tõmbab mesilaste vastsed üles. Igaüks on õnnelik, välja arvatud loomulikult mesilased! Samuti soovivad nad puuviljades ja juured.

Kuid mesi mädanikud on röövloomad, nii et nende peamine toit on närilised, rebaste lapsed, antiloopid, linnud, munad, krokodillid, konnad, skorpionid, putukad ja maod. Huvitav, aga mesi pahur on võimeline toime tulema ka suure kilpkonnaga, mis on "riietatud" tugeva koorega!

Kalju kõrrelised on väga agressiivsed ja julgeid, nii et neil pole peaaegu ühtegi vaenlast. Neil on väga paks nahk, mida maod ja röövloomad ei hammasteta ning teravad küünised ja hambad on samuti hea kaitse. Kui mee ämber lõhnab ohtu, ründavad nad kõigepealt, isegi kui vaenlane ületab nende suuruse ja kaalu. Paljudel juhtudel on neil õnnestunud vabaneda pühvlitest, lõvidest ja muudest ohtlikest loomadest nende teedelt.

Honey badger sööki

Mesi badgers ründavad maod, sealhulgas mürgised. Ja siin juhtub midagi, mida teadlased ei suuda veel seletada. Kui looma hammustab mürgine madu, siis hakkab tal olema krambid ja sarnane surm, kuid see võtab aega mitu kümmet minutit ja mesi pahv, nagu oleks midagi juhtunud, tõuseb üles ja jookseb ümber oma äri.

Mesi mägil on teine ​​"relv" - hais, mida nad ohu korral eraldavad.

Honey badger - tark loomad. Kuivades aegades, kuivade jõgede lähedal, kaevavad nad augud, mis seejärel täidetakse veega ja mis on mesi mädaniku ja teiste loomade jootmise koht.

Naissoost mee mära kannab kuni neli noort, kes elavad koos emaga umbes aasta. Mees ei osale noorte kasvatamisel. Nende loomade elu on umbes kolmkümmend aastat.

Looduses ei ole paljusid kiilasõite, kahjuks aitab inimene ka nende elanikkonna vähendamisele. Kohalikud ei meeldi, et mesi mädanikud hävitavad kana koopad taru ja varastatud kanad, nii et nad on püütud püünistega ja tapetud.

Viimastel aastatel on mesi mära väga populaarne.

Kuidas näeb välja mesi

Väljaspool meenutab mesi mädanik tema kahte lähimat sugulast - sama suur mära ja vilja. Täiskasvanud mesi mära keha pikkus on umbes 77 cm ilma sabata, kaal ulatub 7-13 kg, mehed on suuremad.

Röövloomade keha on tihe ja tihe, jalad on tugevad ja suhteliselt lühikesed. Ees käpad on relvastatud teravate küünaldega, umbes 4–5 cm pikkused, hästi kohandatud sügavate aukude kaevamiseks ja kaevamiseks. Sõrmede vahel kasvavad nahkjad membraanid, paljad käpapadjad. Röövloomade saba on lühike, mitte üle 25 cm.

Erinevalt lühikestest mädanikest on mee mära hästi määratletud üleminek kaelast peaga. Kolju on suur, koon on lai, kitsenev kiil tuim nina. Metsalise võimas lõualuu peidab suuri, teravaid hambaid. Silmad on väikesed, tumedad, kõrvad on oluliselt vähenenud ja peaaegu tundmatud.

Mesi mära keha on kaetud jäikade lühikeste juustega. Enamikul inimestel on kontrastne must ja valge värv, millel on selge värvipiir. Pea, selja ja saba ülemine osa on hallikasvalge. Koon, jäsemed, küljed ja kõht on mustad. Kongo džunglis ja mõnedes Aafrika mandri piirkondades on absoluutselt mustad mullid.

Mesi märgi vokaalses repertuaaris on lai valik erinevaid helisid: hissing, grunting, murskamine, vilistav hingamine ja kägistamine.

Mesi mära tundub mõnevõrra ebamugav, kuid tema paks tihe nahk, teravad küünised ja hambad on suurepärane evolutsiooniline seade ellujäämiseks paljudes ohtlikes röövloomades asuval alal.

Koonhunaja. Foto tagasi mesi. Mesi mädaril on rohkem käsi oma eesmistel käpadel kui tagajaladel. Mesi tagumik kontrollib kaamera vastupidavust, suured küünised on nähtavad.

Kuhu elavad mesi mägid?

Honey badgers on erakordselt kuuma kliima elanikud, Aafrikas levivad loomad peaaegu kõikjal. Aasias leidub loomi Araabia poolsaarel, Türkmenistanis, Tadžikistanis, Usbekistanis, Kõrgõzstanis, Indias ja Nepalis.

Loomad väldivad niiskeid ja niiskeid piirkondi, mistõttu neid leidub harva troopilistes metsades ja kõrbetes. Mesi mädanikud eelistavad asuda metsa-steppidesse ja rohumaale, mägedes tõusevad nad kuni 3 000 meetri kõrgusele merepinnast.

Mesi pahvri piirkond Aafrikas ja Aasias.

Eluviis

Mustelidae perekonna tüüpilised liikmed, mesi badgers on üksildased ja paarid luuakse ainult paaritamisperioodil. Uuringute kohaselt on naissoost üksikute osade pindala umbes 140 km 2. Meeste isiklikud alad on tavaliselt suuremad ja ulatuvad 638 km 2-ni ning võivad lõikuda mitme naise omandiga. Loomade piirid ei tähenda, vaid teavitavad konkurente nende kohalolekust, tõstes esile anal näärmete lõhnavat saladust.

Mesi badgers on hämaras röövloomad, aga halva ilmaga või inimtegevusest puutumata kohtades leidub seda sageli päeva jooksul. Mesi mädanikud jäävad iseseisvalt kaevatud, kuni 3 m sügavuses asuvatesse orudesse. Mõnikord kasutavad röövloomad teiste loomade tühjaid auke - porupiina, gerbili või korsakit.

Igal mee mädaril on oma saidil mitu rookeriat ja iga päev katab pikad vahemaad toidu otsimisel harva ühte auku kaks päeva järjest.

Oma hirmu ja agressiivsuse tõttu on mee ämber märkimisväärselt sarnane mustellae, wolverine'i sama ebatavalise esindajaga. Üllatusega hirmunud või kinni püütud mettelapik võib isegi lõvi vastu võidelda, rääkimata sellest, et see ründab pühvleid ja lehmi, mis on palju kordi suuremad. Ja ainult surmava ohu korral kiirgab mee halb hirmu, pundab saba ja põgeneb, käies hüppelises galopis.

Mesi mägiratas on liival. Honey badger saaki otsides.

Mida süüa mett

Hoolimata mettest on mee kõrrelised tüüpilised kiskjad, vilgas ja halastamatu, kelle toit on valdavalt loomasööt. Honey badgers hunt peamiselt maapinnal, kuid nad ronivad puude ideaalselt, ekstraheerides mett ja linnumunad.

Mesi badgers on omnivores, nii et nad on võrdselt õnnelikud jahtima närilisi, sisalikke, skorpione, putukaid, linde ja nende mune. Röövloom võib rünnata noort rebast või antiloopi ja isegi väikest krokodilli.

Mesi ämber kaevab maapinnast välja gopherid, siilid ja talvituvad kilpkonnad. Suurepärane lõhnataju lõhnab looma pinnalt saagiks ja püüab sinna jõuda pigem kuni 2 m pikkuse tunneli kiiresti.

Ärge püüdke mesi mädarõika, ja taimsest toidust kasutage harva taimede risoome, magusaid puuvilju ja marju.

Röövloom väldib inimeste eluruume, kuid kui see osutub lähedaseks, ei ole hirmu sattuda kanamajja ja röövida kodulinde.

Mesi pahur ründab julgelt lõvi, kui nad teda ähvardavad. Foto mesi mägist loomaaias. Mesi badger leidis mingi riide või koti.

Mesi pahur ja mürgised maod

Muude roomajate seas söövad mesi mädanikud hirmuäratavamaid mürgemaid maod, nagu koobra. Loomade reageerimist madu mürgile ei ole veel täielikult uuritud. Kindlasti on teada, et pärast maduhammustust, nagu peaks, murrab krambid ja langeb surnud.

20-40 minuti pärast jõuab "surnud" metsaline äkki oma meeltesse ja nagu midagi poleks juhtunud, läheb see oma tegevuse juurde.

Mesi, mesi mäger ja medookazchik

Mesi raamat elab kuumades riikides - väike lind, kes pärineb tütrest. Aborigeenide ja mõnede vaatlejate avalduste kohaselt leiab mee marker mesilaste pesa ja meelitab mee rohu tähelepanu, paisutades metsalise ees fluffitud sabaga. Siis lendab see edasi ja nii, et mesi ei jää maha, istub puude okste.

Sellisel lihtsal moel juhib mee marker mee pesa mesilase pesasse. Röövloom fumigeerib mesilased ebameeldiva lõhnaga ja sööb rahulikult mett.

Puudub teaduslik kinnitus otsese seose kohta mee raamatu ja mee mära vahel. Niidud on kummalised linnud, kelle tähelepanu meelitab kõiki ebatavalisi ja nad võivad võrdselt viia loomale mesilase ja leopardi pesa.

Aretusfunktsioonid

Mesi badgers on polügamaalsed loomad, paaritumine paari ajal ja mees lahkub naiselt kohe pärast paaritumist. Nagu enamik sinepirooge, on peremeesloomade sünnitusele kulumine perioodi jooksul 5 kuni 6 kuud. See on tingitud embrüo viivitatud implanteerimisest, tegelik rasedus kestab mitte üle 65 päeva.

Sündid esinevad ühes augus, kuiva rohu voodis. Sündib 2-4 alasti, abitu kutsikas, mille ema toidab piimaga. Tõenäoliselt turvalisuse huvides tõmbab naine perioodiliselt järeltulijaid teise pesasse.

32-35 päeva pärast sündi näevad kutsikad oma silmist ja 3 kuu vanuselt tulevad nad emaga. Kui kutsikad on piisavalt tugevad pikkade matkade jaoks, hakkab perekond emapiirkonnas tiirlema. Poisid jäävad oma ema juurde kuni aasta ja mõnikord pikemad noored mehed moodustavad oma bakalaureusgruppe 4-5 inimesele.

Vangistuses elavad eksootilised loomad umbes 26 aastat, looduses ei ole nende eluiga kindlaks määratud. Mesi mädanike omanike väidete kohaselt on need loomad kergesti taltsutatavad ja eristatavad sobiva, rõõmsameelse dispositsiooniga.

Naissoost meekärja kutsikaga. Naissoost meekärja kutsikaga.

Honey mära ja mees

Kohalikud inimesed leiavad, et mesilased on kahjurid, mis kahjustavad karja, varastavad kodulinde ja hävitavad mesilased. Mürgitatud söödad ja lõksud vähendasid mee sööjate arvu teatud vahemikus, peamiselt Lõuna-Aafrikas. Sellele vaatamata tänu tänapäeva suurele jaotusvööndile on need hämmastavad loomad üsna arvukad ja elanikkonna seisund ei põhjusta teadlaste hirmu.

Jaotumine ja elupaik

Mesi mära on loom, kes on levinud Aafrikas (lõunasse põhja suunas, umbes Sudaanisse, Etioopiasse ja Somaaliasse), Palestiinas, Süürias, Araabia poolsaarel, Afganistanis, Iraagis, Indias ja Türkmenistani kõrbes. Neid võib leida ka Kasahstani ja Karakalpakia lõunaosas.

Nende elupaigad on kõige mitmekesisemad: kõrbed tihendatud muldadega, jõe orud ja jalamile. Eriti eelistavad nad kohti, kus on võimalus peita (mitte lamedad reljeefid). Nende elupaikade lemmikosadeks on keerulised raied ja sademed liivase või savi pinnaga.

Maailma halvim metsaline on mädar-mesi. Ei nali!

Kõige kohutavam metsaline maailmas on mädar-mesi. Ja see ei ole nali. Ta juhib karjaloomade hinnanguid. Kui kirjutad Youtube'ile “badger-honey badger”, siis ilmub koheselt välja: „Kaks mesi mädanikku 6 lõvi vastu”, “mee pahur vastu leopardi ja hüena” vastu ja sellised asjad.

Hobune-mesi mädar on praktiliselt surematu loom, nii et ta ei karda kedagi. Tal on väga paks nahk, mis ei suuda hammustada ükskõik millise fangiga, samas kui ta saab selle naha sees kõigis suundades pöörata. Ta elab peaaegu temast sõltumatult nagu ta karusnahk.

Ta hävitab kergelt mesilaste pesad, samas kui mesilased teda ei hammusta. Veelgi enam, ta on väga huvitatud madudest. Mõnikord nad hammustavad teda. Sel juhul langeb ta surnuks ja võib nii umbes pool tundi. Selle aja jooksul lagundab tema keha mürki ja elab.

Kuna keegi ei saa teda lüüa, ei näe ta ühtegi "piire", ründab kõike, mis liigub ja mida saab süüa, isegi kui saagiks on palju suurem kui see, nagu tohutu python.

Me seisisime Namiibia telkimislaagris rahvuspargis, kui meie laagrisse tulid kaks sellist mesi. Kõik olid hirmul. Keegi ei saanud oma teed. Nad läksid laagrist laagrisse, ronisid lauad, pühitsesid kõik, mis neil oli, ja liikus edasi.

Laagri lõpus pöördusid nad prügikastidesse, mis olid kõrged ja millel oli kaan. Mesi badgers hakkasid teda küljelt hüppama ja lõpuks kaevandas kasti maapinnale, pärast mida kaevasid kaane ja kontrollisid selle sisu.

Keegi meist ei julgenud teda ära hoida. Kõik vaikselt kaalutud ...

P.S. Nimekiri minu lähimatest reisidest, millega saate liituda:

30.09 - 09.10 Assoorid. Vaalad.
20.10 - 08.11 Antarktika, Falklandid ja Lõuna-Gruusia
15.11 - 28.11 Madagaskar
7. jaanuar - 18. jaanuar, Namiibia, Sambia, Zimbabwe, Botswana.
19. jaanuar - 25. jaanuar, Etioopia

Tõeline sõber - medoukazchik

Huvitav fakt on kiskja lindude "vastastikku kasulik koostöö" - mee valjuhääldi, mis avastab mesilase pesad ja saadab sõitjale tingimusliku vilkuva signaali ronida ja neid hävitada. Lind lendab harust filiaalini ja selle järel läheb maitsele gourmet. Selgub, et saladus on see, et mee lugeja armastab mesilaste vastseid, mida nad ise ei saa. Siis jõuab vapper mee halb päästa, kelle huvid langevad kokku salakaval lindu huvidega.

Meelelõhnade abielu ja järglaste hooldamine

Eespool kirjeldatud loom on mesi, mis kohtub vastassugupoole isikutega ainult paaritumisperioodi jooksul ning pärast seda läheb see tagasi oma kohale, kus ülejäänud aasta viib oma tavapärase üksik elustiili. Naine kulub poegade kandmiseks umbes kuus kuud. Tavaliselt sünnib 1-3 kutsikat, mis on sügavad augud esimesed 14 päeva. Ema hoolitseb järglaste eest ja ei jäta lapsi enne, kui nad jõuavad ühe aasta vanuseni.

Mesi badger on loom, kes kaitseb oma noori. Naine, kes võitleb oma elu ja kutsikate ohutuse eest, võib julgelt lööda sellisele suurele kiskjale nagu lõvi. Teisi tõsiseid vaenlasi ei ole, ja loom ise võib põhjustada tõsiseid kahjustusi teravate hammaste ja küünistega esimesele rünnatud loomale.

Honey badger kahjur

Üks looma mesi ämber elab üsna laias valikus, nii et teda ei ole nii lihtne kohtuda. Inimesed tajuvad kiilas pahalikku pahatahtliku kahjurina, kuna see lõikab sageli karja, hävitab kana koostöö ja hävitab mesilase pesad. Külades on lõksud mesi mädarlaste ja mürk-sööda lõksu, mis on mõnedes piirkondades, eriti Lõuna-Aafrikas, viinud selle kiskja populatsiooni vähenemiseni, kuigi mee ämber ei ole väljasuremise ohus.

Üldiselt ei ole tänapäeval kalju kalju elustiili looduses väga hästi uuritud. Imetaja eluea kohta pole isegi täpset teavet. On teada, et loomaaia tingimustes võib meerik elada 25 aastat.

Honey badger (loom): kirjeldus

Loomal on ebatavaline karvavärv, mis on selgelt määratletud piiril keha keskel. Põhivärv on tumepruun, mõningase metallilise läikega, kuid keha ülaosas ja pea peal värvitakse karusvalge värvusega värv ja see tagaküljel olev valgusjoon jõuab külgedeni ja langeb peaaegu kõhule. Saba ots on must.

Esmapilgul on see väga naljakas, kaitsetu ja armas olend. Tegelikult on see väga arukas, kiire ja julm. Seetõttu on see tuntud kui üks julgemaid ja metsikumaid loomi.

Honey badgers tungivad julgelt ohtlikule ja suurele saagile. See on julge kiskja, kes elab tavaliselt üksi. Ainsad erandid on emad ja vasikad, kes elavad koos, kuni neist välja kasvab suur mesi.

Kalju kalju loom näeb välja nagu mesi. Tema lihaskere on piklik ja tema käpad on paksud ja lühikesed. Esijaladel on pikad (4-5 cm) kõverad. Põranda ja sõrmede vahel on väikesed membraanid. Selle keha pikkus on umbes 80 sentimeetrit, saba - 25 cm, meeste kaal on keskmiselt 12 kilogrammi ja emased 9 kg.

Looma pea on loll, suur ja kõrvad vähenevad. Paksu naha all on suured rasvavarud. Кожица, хоть и толстая, но свободная, что позволяет животному легко скручивать свое тело, чтобы ухватиться за напавшего на него врага.

При беге медоед издает хрипящие громкие звуки. Живут они около 24 лет.

Это агрессивный и вспыльчивый хищник, всегда готовый сразиться с любым врагом. Медоед – животное (как отмечалось выше), имеющее толстую кожу. Sellepärast saab ta oma armastatud mett vabalt regeerida, kartmata mesilaste nõelamisi.

Need kiskjad julgevad isegi mürgiseid madu rünnata. Tuleb märkida üks huvitav fakt. Snakebiidi saamise järel külmub mesi mädanema pärast kukkumist, nagu oleks surnud, kuid mõne aja pärast hüppab ta käppadele ja viibib tema rivaalist eemale.

Selle looma vaenlased on koerad ja hundid, võistlejad - rebased, korsakid, karakallid, saagiks lindud ja kõrbe varesed. Tuleb välja, et mesi mädar on loom, kes on mõnes kohas endiselt haavatav.

Umbes cubs

Poegade aretamise ja sellele järgneva söötmise perioodil võib neid loomi täita rühmades (kuni umbes 5 isendit), keda jahti koos. Reeglina on tegemist järglastega emaga, kuigi väga harva täheldati meeste rühmi.

Aafrika mesi mägirootade aretusperiood võib toimuda erinevatel kuudel ja Türkmenistanis sügisel. Tavaliselt sünnib üks naine keskmiselt 1-2 (väga harva 4) täiesti abitu pimedatest poegadest. Silmad avanevad 32-35 päeva pärast. Lapsed hakkavad aukust välja tulema 3 kuud pärast sündi ja nad jäävad ema juurde, kuni nad jõuavad ühe aastani.

Väikelased kasvavad kiiresti, mõnikord kasvab vanemakodust lahkumise ajaks isasmaal suurem ema. Kuni selle hetkeni liigub naissoost turvavööst iga kahe päeva tagant ohvriks. Ta kaevab pidevalt uusi kodusid. Mesi badger on suurepärane kaevur.

Poisid õpivad oma toitu saama. Väga mitmekesine toit on mesi. Loom kui sööb, õpime allpool.

Mesi mädaraha

Rasva rasva nahk ja üsna äge tuju aitavad selle metsalise enda eest seista.

Need kartmatud loomad huntavad isegi mürgiseid madu, sest nende paks nahk ei ole kerge keha õrnamatesse kudedesse sattuda. Lisaks toituvad nad närilistest, putukatest, roomajatest ja kahepaiksetest.

Mesi badger on loom, kes ei karda ja otsustab varastada isegi puus peidetud jaguari saaki. Tegelikult on ta kiskja-polifage, kes sööb kõige mitmekesisemat ja kättesaadavamat loomatoidu. Oma dieedis domineerivad peamiselt siilid, kilpkonnad, väikesed loomad ja linnud. Ta jahtib sisalike, termiitide, rooside, sipelgade, ämblike, skorpionide ja teiste putukate eest. Toiduaineid ja köögivilju sisaldavad: puuviljad, mugulad, juured, marjad ja melonid.

Kui mee hirv, toitu otsides, leiab looduslike kimalaste ja mesilaste pesasid, on ta hea meel süüa nii mesi kui putukate vastseid, hävitades oma kodu täielikult.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org