Linnud

Black Swift: linnu kirjeldus, elupaik, toit

Võib-olla kõigile teadaolev lindude kiirus. Seda võib näha nii linnas kui ka väljaspool. Ja see ei ole üllatav, sest vahetused on üks levinumaid lindude esindajaid planeedil. Nad elavad kõigil mandritel, välja arvatud Antarktika ja mitmed saared.

Suvel lendavad need linnud läbi õhu valjusti helisema. Inimesed on nendega harjunud ja ei pööra neile enam tähelepanu, kuid nad ei tea, et nad näevad tõeliselt ebatavalisi linde.

Eluviis

Lindude kiirus kuulub kiiresse järjekorda. Üldiselt on looduses umbes kaheksakümne liigi esindajat. On rändliike ja istuvaid inimesi. Reeglina elavad karjad karjades ja eelistavad pesa kolooniates, mis mõnel juhul jõuavad mitme tuhande paari juurde. Need linnud on aktiivsed varahommikust õhtuni.

Mida söövad söögid

Kõnealused linnud sõltuvad väga hästi ümbritsevast temperatuurist ja ilmastikutingimustest, mis on nende peamine eristav tunnus. Kui lind paastub, võib tema kehatemperatuur langeda 20 kraadini. Sellepärast on neil lindudel võimalus sattuda mingi stuporisse.

Söödakse putukaid, mis on kinni püütud õhu käes nagu võrk. Kui toitu ei saada, imavad linnud teatud tüüpi talveunest ja saavad veeta mitu päeva sellises seisundis, kuni ilmastikutingimused paranevad. See võime ei ole ainult täiskasvanud, vaid ka selle liigi tibud. "Talveunest" saavad nad kinni pidada umbes üheksa päeva, samas kui vanemad lendavad mõne kilomeetri kaugusel toidu otsimisel.

Pikkade lendude toitu toomiseks nimetatakse ilmastiku migratsiooniks. Talvine lind liigub tavaliselt augustis. Sellegipoolest sõltub kõik sellisel juhul ilmastikust.

Aretus

Need linnud pesitsevad puude, õõnsuste, kivide, orude ja koobaste lõhede all. Kõik sõltub elupaigast. Linnud elavad metsades, linnades, mägedes ja kõrbetes. Paarid loovad elu.

Lõikamispesa on ehitatud taime kiududest, okstest ja sulgedest, mida linnud lendavad. Igal aastal naasevad linnud endiste pesade juurde. Eluehitus kestab umbes nädal.

Naised kooruvad munad 16–22 päeva, mil mehed lendavad toidu otsimisel ära. Siduris on tavaliselt valged munad, võib olla neli või ainult üks.

Chicks ei jäta kiiret pesa 33-39 päeva, sõltuvalt ilmastikutingimustest. Vanemaid toidetakse mitu korda päevas koos sülje ja putukate kokkusurutud tükkidega. Siis lendavad tibud ära, sest nad on juba täielikult valmis iseseisvalt elama.

Huvitavad faktid

  • Swifts ei tea, kuidas ujuda ja kõndida, ja saab istuda ainult puude oksad ja lennata. Seetõttu joovad, söövad ja isegi lendavad linnud lindudel.
  • Kui ilmnevad halvad ilmastikutingimused ja Swifts mõistab, et nad ei saa tibusid toita, visavad nad munad pesast välja.
  • Need on kõige kiiremad linnud, mille lennu kiirus võib ulatuda 170 kilomeetri tunnis.
  • Mõned liigid suudavad lennata magada, samas kui puhkeaeg võib ulatuda mitu tundi.
  • Looduses elavad need linnud kümme kuni kakskümmend aastat.

Erinevus pääsukestest

Swiftid ja neelad on värvi ja suurusega väga sarnased, mistõttu neid segatakse sageli. Kuid lähemal uurimisel selgub, et tegemist on täiesti erinevate lindudega. Nad kuuluvad isegi erinevatesse tellimustesse.

Suuruse poolest on swifts ja swallows üsna võrreldavad: sama tiiva pikkus, sama keha pikkus, kuid noorte kiire kaal on kaks korda suurem kui neelamine. Need erinevad värvi poolest. Hoolimata asjaolust, et nende ja teiste pimedus on pimedas, on vahetustel rohekas varjund, lõual on väike valge täpp ja kurgus. Kiiruse eripära on ka terav nokk, millega ta näib taevast kärpides (seega nimi).

Neeladel on tavalised linnu käpad, millel on kolm varvast, mis on suunatud ettepoole ja üks-tagasi. Tänu sellele käpa struktuurile hoitakse linde kergelt ahvenal ja liigutatakse piki maad.

Kas vahetused on unikaalsed. Kõik neli sõrme on suunatud ettepoole, nii et lindudel on väga raske oma tasakaalu hoida. See omadus määras hoonete une stiili: nad riputasid peaga tagurpidi, sest nad ei saa seista. Peale selle on ettepoole suunatud sõrmed raskesti toest välja võtta, kuid kui linnud taevasse tõusevad, unustavad nad, kui rumalad nad maapinnale näevad. Lendudel võib kiiruseni jõuda kuni 170 km / h, samal ajal kui neelab ainult 60 km / h.

Teine erinevus on see, et pärast talvitamist jõuavad mullid viimasena, samas kui neelad on kevadel.

Eriomadused

Swiftsi lähedaste sugulaste seas on kolibri lind. Kiiruse üks omadusi on see, mida ta avaldab. See heli on väga tugev ja pikaajaline. Kõige aktiivsemad õhtused. Linnu vanust saab määrata sulgede värvi järgi. Noortel inimestel on see kahvatu, täiskasvanutel on tumedad sinised ja rohelised modulatsioonid. Mida vanem lind, seda tumedamad on suled. Kiiresti lõigatud pruunid käpad, lühikesed. Sulejaotus veedab suurema osa oma elust õhus, sest pärast maandumist on tal raske maha tõmmata ja startida.

Kiire saab sõita kiiremini kui lennuk, kuid ülimuslikkus on languse lähedal. Kui lind satub isikule rõdult juhuslikult, siis ei saa ta iseseisvalt lennata ning see on ronimisliikumine horisontaalsel pinnal. Swifts - ustavad linnud. Nad valivad oma partneri eluks. Linnud elavad oma pesa kokku, naasta seal igal aastal. Neil on puude, kivide ja koobaste kõrge pesa. Nende lindude linnud on ilusad.

Välimus

Black Swift näib väga neelavat. Väike ümmargune valge täpp on lõual ja kurgus selgelt nähtav. Silmad on tumepruunid, arve on must ja jalad on helepruunid või pruunid. Lindi nokk on lühike, kuid laia suu ava. Naised ja isased väliselt ei erine üksteisest, ainsad asjad noortel inimestel on sulgede värvus kerge, piirnev on määrdunudvalge. Suvel kaob suled päikeses veelgi.

Kui vaatate fotot, tundub kiire nagu tuvi. See lind hüüab kevadel valjult, nii et kui see elab linnades, annab see teistele palju ebamugavust. Kõige tavalisemate vahetustüüpide hulka kuuluvad valged, mustad, vuntsid, palm ja pindil.

Elupaik

Black Swift on Euroopas tavaline. Seda võib leida Aafrikas ja Aasias. Swift on rändlind, kuid eelistab pesitsemist Aasias ja Euroopas, kus kliima on kergem. Swift on üks vähestest liikidest, mis eelistavad kolooniates suurtesse linnadesse asuda, mistõttu linnaelanikud saavad tihti näha tohutuid lende taevas. Enamasti liigub ringi ümber kõrghoone ülemise korruse. Esialgu valisid mustad inimesed veel ühe elupaiga - need olid mäed ja kivid, millel oli tihe taimestik. Linnus eelistab ka asuda lähemale inimestele ja veekogudele.

Mõõdukates kliimavööndites on vahetused võimalikult mugavad. Kevadel ja suvel on palju putukaid, nii et seal on midagi süüa. Sügise külma ilmaga lendudes lendavad talvised talvised talved Lõuna-Aafrikas. Põhja-Aasias ja Ida-Euroopas on musti inimesi. Siberis eelistavad linnud asuda, kus on männimetsad. Paljud suured linnad: Kaliningrad, Kiiev, Peterburi, Dušanbe.

Talvimine ja elustiil

Swift on lind, kes eelistab talve soojades piirkondades ja soojuse algusega naaseb alati oma kodumaale. Swifts on valju ja lärmakas, nad tahavad lennata mitte üksinduses, vaid pakendites. Suurem osa lindude elust kulub lennu ajal. Nad teevad tihti oma tiivad, kiirelt lendavad. Vormi omadus - võime teostada planeerimislende. Kui ilm lubab, konkureerivad õhus olevad linnud üksteisega, muutes järsud pöörded ja valjusti nutma.

Black Swift on liik, mille iseloomulikuks tunnuseks on maapinnal kõndimisvõime puudumine. Siiski võivad nad tugevatest ja tugevatest käpadest kinni jääda kaljude ja vertikaalsete seinte külge.

Kui kiiresti nad sõidavad?

Milline on mustal kiirusel lendamise kiirus? See lind on kiiruse rekord. Ta ei ole mitte ainult väga kiire, vaid ka vastupidav. Täiskasvanud kiire sõidab kiirusel 110-120 km / h, isegi kiiremini kui neelamine. Kiiruse välimus on otseses proportsioonis liikumise kiirusega. Sulgedega kaetud silmad, mis kaitsevad neid lennu ajal. Bird black Swift tunnistatakse maailma kõige kiiremini ja selle elustiil sõltub ilmastikust. Kiiruse eripära on vabaduse armastus. Kogu tema elu veedab taevas, peaaegu kunagi maapinnale langedes. Ornitoloogid registreerisid kiireima kiiruse - 170 km / h. Nad arendavad seda tavaliselt horisontaalsel lennul. Swift ei saa kõndida ega ujuda, sest jalad on liiga lühikesed. Lind eelistab istuda kivide, traatide, postide, puude ja teravate küüniste külge.

Dieet

Otsustades musta kiire kirjeldust, on see väike, kuid väga tugev lind. Tema toitumise alus - putukad, vead, ämblikud. Toidu leidmiseks kulutab ta palju aega õhus, lendades kohast teise. Halbade ilmastikuolude korral on swifts sunnitud oma elatise saamiseks suure vahemaaga lendama. Lindu eripära on kahjurite hävitamine (koid, sääsed). Sellepärast eelistab linnus asuda megaabritesse. Tema majutuskohad on sambad, puud, kõrged ehitised. Kiirus on nii tugev, et see suudab kogu öö õhu läbi lüüa ja maha kukkuda. Täiskasvanud inimesed tõusevad kuni kolme kilomeetri kõrgusele ja võivad ka kaotada kolmandiku oma massist, kahjustamata nende tervist.

Lindu vaenlased

Swifts on lind, kes lendavad väga kiiresti, mistõttu on neid raske püüda, eriti musti loomi. Aga muutused muutuvad endiselt atraktiivseks objektiks kõhu lestadele. Need parasiidid põhjustavad ohtlikke haigusi. Täiskasvanud ja patsiendid on sageli ka röövlindudele ja kassidele. Paljud linnud surevad elektriliinidega kokkupõrke ajal lennu ajal.

Kirjeldus, välimus, iseloom ja värv

Väljaspool on kiirus väike lind, millel on tihe piklik keha kuni 20 cm, lame pea ja lühike kael. Nokk on nagu väike tühi kolmnurk. Kuju kujuga tiivad sarnanevad mõõgaga, kitsad ja kergelt kumerad. Tiiva pikkus ulatub 17 cm ja pikkus 40 cm. Täiskasvanu kaal kuni 200g. Inimese aktiivsus on kogu päeva jooksul kõrge ja eeldatav eluiga ulatub 5-6 aastani.

Tumepruunidega rohekate toonidega linnud on väga äratuntavad. Valge krae lõugas kaunistab keha. Silmad, nokk ja jalad mängivad ka keha värvi. Ainult käpad on suured ja lühikesed, helepruunid, silmad ja nokk on tume.

Miks lind lendab pidevalt

Põhiosa lendudest lendab, sest maa peal võib igal ajal saada kiskja ohvriks. Kuid see ei ole ainus põhjus, miks nad veedavad kogu oma aja taevas.

Lindi iseloomulik unikaalsus on see, et see praktiliselt ei oska kõndida. See on tingitud jalgade struktuurist. Neil on vaid 4 sõrme küljele. Seepärast on maa peal väga raske tasakaalu säilitada. Samuti ei saa ta jalgadel põrgatada ja liikuda.

Kiire võib jääda taevasse 3-4 aastat: seal ta sööb, magab ja kaasab. Looduslikult on linnud väga krapsakad, kuna nad arendavad lendu kiirusega kuni 120 km / h, mis on kaks korda kiiremini alla neelata. Isegi nad ehitavad oma pesad kõrgel kõrgusel: puude õõnsustes või kaljurannikutes.

Kuidas swifts magab

Lisaks sellele, et lind magab lennu ajal, suudab ta unistus ühes kohas kavandada. Ornitoloogid Rootsis asuvas ülikoolis on arvanud, miks see juhtub. Radioaktiivsete ühenduste ja vaatluste tulemusena ilmnesid järgmised mustrid:

  • kiire enne magamaminekut suureneb umbes 3 tuhat meetrit,
  • muudab suunda tuule suunas, pöörates iga 50-60 sekundi järel.

Tänu sellele meetodile lind lind lihtsalt lendab mööda kindlat teed ühes kohas. Kui tuul on mõõdukas või nõrk, sarnaneb trajektoor ringile, kui see on tugev, siis romb või ruut.

Vaenlased ja muud mured

Oma võime tõttu lennata ei ole Swiftil püsivaid vaenlasi, välja arvatud üks kahjur. Cavity tick on võimeline sisenema nii täiskasvanute kui noorte kehasse ning põhjustama tõsiseid haigusi: alates dermatiidist jäsemete halvatuseni.

Linnas elavad linnud on sageli kasside ohvrid. Looduses, mõnikord esines juhtumeid, kus Swifts oli kokku puutunud saaklindudega võitluses, mille vastu nad surid. Samuti täheldati olukordi, kus kogu kolooniad surid kõrgepinge ülekandeliinide rünnakust.

Praeguseks ajaks linnud ei usalda inimesi. Tõenäoliselt on see tingitud asjaolust, et 19. sajandi lõpus me jahti tibusid, pidades nende liha maitsvateks.

Lindude annus ja temperatuur langevad

Lind sööb ainult putukaid. Nokk ja lõualuu sarnanevad võrguga, millega nad koguvad väikseid vigu. Suur hulk putukaid paigutatakse korraga suhu, nii et must (tavaline) kiire peetakse kahjuritõrje assistendiks.

Linnud võivad oma pesast lahkuda, kui seal on vähem putukaid. Põhimõtteliselt tekib selline olukord siis, kui algavad vihmad ja väiksed vead peidavad maapinnal ja puude koor. Sellega seostatakse rahvusmärk: kui kõrged lendavad kõrgel - ilm on hea, kui madal - oodake vihma. Selgitus on lihtne - õhuniiskuse suurenemine põhjustab putukate maapinnale lähemale laskumise. Seega on linnud sunnitud nende järel vähenema.

Swifts on väga tundlik suviste madalate temperatuuride suhtes. Seoses jahutamisega väheneb kehatemperatuur ja lind satub stuporisse. Enamasti juhtub see tibudega, sest nad ei saa kehva ilmaga kohalt lahkuda. Sellises seisundis suudavad nad 9-12 päeva halbade tingimustega toime tulla ilma mingite eriliste tagajärgedeta.

Seksuaalne küpsus ja paljunemine

Pärast esimest eluaastat algab murranguline puberteet. Kuid täiskasvanutest saavad vanemad alles kolmandal aastal. Pärast seda paljunevad kaks aastat aktiivselt.

Mees leiab õhus õhus ja jääb eluks. Paaritumine toimub taevas ja pärast pesitsemist. Pesa paiknemise koha kõrgus ei tohiks olla alla kolme meetri. Seepärast valib noorpaar kalju või kõrge puu, peamiselt jõe lähedal. Linnahooned pesitsevad kõrgete hoonete rõdude või katuste all.

Naisel on 2-3 muna. Koerad kooruvad pärast 16-22 päeva inkubatsiooni, sõltuvalt ilmastikutingimustest. Nad on alasti ja pimedad. Imikute vaheline intervall võib ulatuda 24 tunnini, kusjuures esmasündinu on kõige tugevam. Kahe nädala jooksul avavad tibud silmad ja on kaetud kohevaga.

Nii ema kui isa tegelevad kunagi näljane poiste toitmisega. Nelikümmend päeva toovad nad iga päev neid tuhandeid putukaid, mis on oma süljega segatud. Pärast viimast küpsemist lahkuvad lapsed pesadest ja alustavad oma täiskasvanuhti taevas.

Sarnaselt, kui artikkel oleks kasulik, tee sõpradele repost.

Kommentaarides jaga oma tähelepanekuid allahindluste kohta.

Soengu kirjeldus

Swift - keskmise suurusega linnul on pikad, kitsad poolkuu kujuga tiivad ja lai saba. Kiirusel on terav lühike nokk. Eriline tunnusjoon on käppade struktuur - kõik neli kiiret sõrme on suunatud ettepoole, nii et nad ei saa kõndida maapinnal või sellest maha võtta. Swifts on väga kiire linnud, võib jõuda tohutu kiirusega. Swifts veedavad palju aega lennu ajal, nii et nad söövad ja magavad lennul. Nad söövad peamiselt lendavaid putukaid - sääski, kärbseid ja kubemeid.

Swifts on väga levinud, elavad peaaegu kõikjal. Väga sageli võib neid leida linnapiirkondades. Nad pesitsevad kõrgetes hoonetes, mägedes, kivide ääres, puude õõnsustes.

Swiftit võib segada seguga, kuna need on välimuselt väga sarnased.

Vaadake järgmist joonist:

See näitab:

  1. Must Swift - keha pikkus kuni 16 cm, kehakaal kuni 52 g, tiibade pikkus kuni 48 cm.
  2. Pintail kiire - keha pikkus kuni 20 cm, kehakaal kuni 140 g, tiibade pikkus kuni 53 cm.
  3. Whitebelt kiire - keha pikkus kuni 18 cm, kehamass kuni 41 g, tiibade pikkus kuni 43 cm.

Iseloom ja eluviis

Need linnud eelistavad elada kolooniates. Selline eluviis aitab neil hoida kõike kontrolli all, jälgida neid ümbritsevaid muutusi ja aega, et pääseda võimalikust ohust.

Vahetused sõltuvad suuresti ümbritsevatest looduslikest teguritest, kliima- ja temperatuuritingimustest. Lemmikute hõivamine, kui nad ei ole lendudel, on nende istumine kaljudel, mille jaoks nad osavalt kinni teravate küünistega.

Olulise toitumise lõikamiseks. Если у них появляются проблемы с едой, что особенно часто случается в период холодов, стрижи словно включают уменьшенный расход своей «батарейки». По-другому говоря, они становятся менее активны, словно пребывают в загадочном оцепенении. Это помогает птице расходовать энергии намного меньше, чем обычно.

Такое состояние может продлиться до нескольких дней, до наступления лучших погодных условий и появления возможности раздобыть себе еду. See on iseloomulik ka väikestele tibudele.

Kuid neil on veel üks põhjus. Seega võivad lapsed oma vanemate jahtimisest oodata. Ooteaeg võib kesta umbes 9 päeva. Kokkuvõttes avaldub hobuste aktiivsus varahommikul õhtuni.

Alates augustist on Swifts'i sooja servades rändamine talveks. Kuigi selle aja täpset aega ei ole võimalik kindlaks määrata, sõltub see kõik ilmastikust. Kui üldjuhul rahuldavad muutuste täielikud ilmastikutingimused täielikult rände, siis saab seda täielikult edasi lükata.

Seetõttu võib öelda, et mõningate vahetuste puhul on nad istuvad linnud. Eriti puuduvad suured linnad, kus õhutemperatuur on tavaliselt kõrgem kui metsas või steppis.

Kiire tibu

Autor lindude kiire kirjeldus omab kuuma tuju. Neid ei saa nimetada kavalaks ega ettevaatlikuks. Neid suuri teasereid on korduvalt peetud võitluseks oma ringis või teiste lindudega.

Sageli on sellised võitlused piisavalt tõsised. Sellistel hetkedel unustavad Swifts kõikidest ettevaatusabinõudest ja täielikult "sõjas". Lendudel ei takista vahetamine peaaegu midagi ega ohusta seda. Ainus lind, kelle kiire peaks olema ettevaatlik, on särg.

Swiftide toitumine koosneb ainult putukatest. Nad püüavad neid oma suuga, meenutades võrku. Neelaja kurk võib koguneda iseenesest väga paljudele putukatele. Seetõttu peetakse neid linde kahjulike putukate vastu võitlemisel suurepäraste abilistena.

Selle sulgedega ümberpaigutamine võib sõltuda toidu olemasolust elupaigas. Niipea kui putukad on ilmastikutingimuste tõttu väiksemad, siis niisutab ja muudab oma elukohta.

Black Swift - lind, keda ei saa keegi ületada

Kas olete kuulnud Ptah'ist, mis lendab lennukiga? Ei? Siis on aeg tutvuda linnu nimega Black Swift.

Black Swiftil on väliseid sarnasusi pääsukestega, kuid Swifts on veidi suurem. Linnudel on lühikesed jalad, mis on paigutatud selliselt, et neil oli mugav seista sileda pinna külge. Need linnud ei lasku kunagi oma vabal tahtel maa peale, sest nad muutuvad röövloomadele haavatavaks. Mustad vahetused veedavad suurema osa oma elust õhus.

Black Swift (Apus apus).

Horisontaalsel lennul on vaheldumised kõige kiiremini suletud, ja sügisel on need pungad vananenud.

Mitte ühtegi lindu ei jõua musta kiire õhku, sest need linnud võivad lennata kiirusega 180 kilomeetrit tunnis! Sellel kiirusel võib lind kergesti konkureerida väikese „maisikäruga”.

Kuid suur reisilennuk ei suuda kiirust ületada, sest lihasjõud on madalam kui reaktiivmootorid.

Kuidas lind kiireneb

Mustadel vahetustel on pikad, teravad tiivad, mis on kujutatud sirpena. Beak lühike must, väike saba, lõpus otsas.

Keha pikkus on 16-18 cm, linnud kaaluvad 90 kuni 110 grammi. Nende tiibade pikkus jääb 38-40 cm.

Enamik nende elu vahetustest on lennu ajal.

Ploomil on must-pruun värvus, mis paistab päikese käes nõrgalt rohekas varjundiga. Kõri ääres on helepunane värvus, mis on nähtav vaid lähedal. Jalad on helepruunid, silmad on tumepruunid.

Naiste ja meeste ploomi värv on sama. Noorte keha värv on kergem kui täiskasvanutel. Suledel on hall serv.

Swabit Habitat

Migratsioonilennud on musta värvi elu lahutamatu osa. Suvel pesitsevad linnud suurel alal Siberi ja Hiina läänepiirkondadest Hispaaniasse. Põhjas pesitsevate lindude puhul valitakse Venemaa, Soome ja Norra subarktilised alad. Lõunas on tõugud mustad käigud Alžeerias, Marokos, Iisraelis, Türgis, Liibanonis ja Lähis-Idas.

Mustade karvade karjad teevad end valjusti tunda.

Kesk-Aasia lõunaosa ja kogu Euroopat hõlmav pesitsusala ei kehti ainult India kohta. Ka mustad värvid ei ole Koreas, Hiinas, Kagu-Aasias ja Austraalias.

Talvel saadetakse vahetust Lõuna-Aafrikasse. Samuti tunnevad need linnud ekvaatori juures mugavalt.

Kuulake musta kiire häält

https://animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/09/strizh-apus-apus.mp3
Mustadel vahetustel on kaks helitooni - madal ja kõrge, mehed laulavad madalatel toonidel ja naised laulavad kõrgetel toonidel. Õhtul kogunevad linnud suurtesse karjadesse ja karjuvad valjult kogu linnaosale.

Musta swifts eelistavad elada linnas.

Tänapäeval loetakse mustad mütsid linnakodanikeks, sest nad ehitavad oma pesad inimeste eluruumide lähedale. Need linnud on huvitatud suurtest hoonete ehitamiseks sobivatest hoonetest ja inimesed ise ei taha maiustusi.

Haridus

Mustad vahetused moodustavad paari aastaid, Strizhi pöörab suurt tähelepanu pesa ehitamisele. Töö toimub kogu nädala jooksul. Linnud ehitavad pesad koopadesse, kivide vahel, puude õõnsustes, kõrghoonetes. Viimastel aastakümnetel on mustade vahedega sagedamini leitud megaablite piires.

Mustade vahetustega pesa ehitamine on eriline: linnud koguvad kohevaks, oksteks ja väikeseks prügi, liimivad kõik selle sülje abil ja sellest massist ehitatakse järk-järgult pesa. Pind kuju meenutab suurt tassi.

Naissoost on 2 valget muna, harvadel juhtudel on munad 3. Mõlemad vanemad on pesitsevad. Üldjuhul kestab inkubatsiooniperiood 2 nädalat, kuid sõltuvalt ilmastikutingimustest võib see olla rohkem või vähem.

Kui toit ei ole piisav, võib paar sidurist lahkuda ja teise kohale lennata, sel juhul ei ole neil sel aastal järglasi. Alaealised lahkuvad pesast kuu aega pärast sündi, kuid kui ilm on halb, võivad nad pesas istuda 2 kuud.

Mustade vahetustega pesad on erakordse omadusega - ebapiisava toitumise korral satuvad nad stuporisse, mis võib kesta kuni 2 nädalat. Vanemad leiavad sel ajal kohti, kus on rohkem toitu. Kui tibud pesast lahkuvad, hakkavad nad täiesti iseseisvalt elama ja ei naasma oma vanemate juurde.

Mustade vahetuste eluiga on keskmiselt 7-8 aastat, mõned liigi esindajad võivad elada 15 ja 20 aastat.

Palun valige tekst ja vajutage Ctrl + Enter.

Kõik umbes allahindlused: millised on linnud, kus nad elavad ja talvituvad, mida nad söövad

Ilmselt mitte sellise inimese maailmas, kes ei oleks kunagi kuulnud rändlindust, mida nimetatakse "kiireks" või mustaks.

See must lind sai oma nime tänu lennu iseärasustele: tundus, et pilved nihkuvad oma musta sabaga, mis sarnaneb kääridega. See ilus lind, mis meenutab neelamist.

Talvel lendab see imeline lind, nagu Anderseni muinasjutt „Thumbelina”, neelama soojade maade juurde ja kevadel taandub jälle ja toob oma tiibadele sooja ilmaga.

Kiire või must kiire - üks kiiremaid linde. Tal on unikaalsed tiivad, mis võimaldavad tal arendada tohutut kiirust ja suurepäraselt taevas igal ajal. Keegi ei ole selliseid tiibu, ainult musta kiiret.

Löögid linnud: elu omadused

Mustad värvid elada väikestes karjades. Talvel, kui linnud külmuvad ja neil ei ole midagi süüa, sõidavad nad talvel soojadesse maadesse, lõunasse või Aasiasse. Varakevadel naasevad linnud talvel ja naised hakkavad munema. Kiibid harjuvad kiiresti iseseisva eluga, oskavad lendamise kunsti ja õpivad iseseisvalt oma toitu.

See lind armastab asuda väikestesse nurgadesse, eelistades raskesti ligipääsetavaid kohti.

Võib-olla on see tingitud asjaolust, et sel viisil püüab lind ennast kaitsta kiskjate eest, kes soovivad süüa linnumunasid, samuti inimesi, kes on hävitavad linnupesad. Tuleb märkida, et 19. sajandil oli see väljasuremise äärel.

Eurooplased uskusid, et kodulinnuliha on kõrge maitsega ja kõrge toiteväärtusega ning massiliselt laastatud pesad, et süüa või müüa kodulinnuliha.

Tavaliselt meeldib sellistes kohtades asuda must soeng.nagu:

  • Sügavad õõnsused tammest või muust vägevast ja suurest puud,
  • Müstid järskudel, järskudel jõekallastel,
  • Lõhed kivides
  • Linnades või linnatüüpides elavad linnud tihti katuste all või puitmajade pragudes.

Kuhu Musta Swifti lind talvel?

Kuna must kiire on eranditult putukakas lind, siis talvel, kui lumi Venemaal langeb, muutub lindudele toidu hankimine raskeks: mardikad, ussid, röövlid.

Sellega seoses, hilissügisel, niipea kui see hakkab tunduvalt külmemaks muutuma, linnud lähevad talvel soojenemiseks, kus lund puudub ja sa saad kergesti endale toitu.

Venemaal Kesk-tsoonis elavate mustade talvete talvituskohad:

  • Ekvaator
  • Lõuna-Aafrika
  • Kagu-Aasia (Tai),
  • Indokiin
  • Indoneesia saared
  • Austraalia

Väikestes karjades saadetakse talveks talvitusvahendid. Rändete ajal jäävad linnud rahvarohkeks, püüdes mitte üksteisest eemale minna. Soojades piirkondades kulutavad nad umbes neli kuni viis kuud: niikaua kui Venemaal valitseb külm ilm ja lumi on.

Reeglina hakkavad linnud talveks oktoobri lõpus (konkreetne kuupäev on iga kord erinev ja sõltub ilmastikutingimustest) ning nad naasevad, kui lumi hakkab Venemaal aktiivselt sulama. Reeglina on see aprilli esimene - teine ​​kümnend. Talvimisest tulevad linnud hakkavad kohe paaridesse lagunema, perekondi looma ja pesasid üles ehitama.

Mehed võitlevad emaste eest, hoolitsevad nende eest ja kaitsevad oma territooriumi, samal ajal kui naised munevad ja ootavad neid pesitsevatelt pesadelt.

Swiftit võib sageli leida nii linnas kui külas. Need linnud teevad oma pesad inimese eluaseme kõrvale, kuid samal ajal ei lase neil neid lähedale lasta.

Swift on tõeline "korrastatud" mets ja põld, mis säästab taimi putukate kahjurite eest.

Seetõttu ei saa mingil juhul hävitada vahetusi ja hävitada nende pesasid! Vastasel juhul suureneb kahjulike putukate arv järsult ning taimed metsas ja põllul, aias ja aias võivad olla tõsises ohus.

Kiire must - tõeliselt ainulaadne lind. Sellel on ilus mustvalge värvus, suur liikumiskiirus ja erakordne osavus. Kiire on ootamatutes kohtades lihtne.

Peamine ei ole hirmutada seda imelist lindu ja mitte hävitada pesasid, ja te saate ka neid kuulsaid linde toita oma lemmiktoiduga - ussid ja muud putukad.

Swifts on eriti kasulik aias ja aias, hävitades ohtlikke kahjureid.

Mis eristab kiirust teistest lindudest

Kiirel on palju omadusi, mis eristavad seda paljudest võrdselt väikestest ja silmapaistmatutest lindudest. Üks neist omadustest on väga vali pikk nutt. Swifts karjuvad erinevates võtmetes: isased madalal ja naised kõrgel. Nende karjused on õhtul kõige intensiivsemad. Siis nad karjasid karjadesse ja karjuvad, "lõigates" õhku putukate poole.

Kiiruse silmad sellise jahipidamise ajal on hästi kaitstud spetsiaalse sulgede abil. Tema lindude putukad ei karda, mis on nii kergesti õhus kohanud. Mustade kihtide tiib on pikk, kergelt kaardunud ja terav.

Wingspan - kuni nelikümmend sentimeetrit. Must väike nokk ja väike kahvli saba. Need väikesed linnud kaaluvad umbes sada grammi keha pikkusega seitseteist sentimeetrit.

Noorte inimeste ja lindude värvus on aastatel veidi erinev. Vanematel on rohekas-sinine mäng mustal, kergelt pruunikas ploomil. Aastate jooksul hakkab must domineerima ja muutub intensiivsemaks.

Lähedusest näete kahvatu hall "krae".

Kiirte käpad on ka pruunid, kuid kergemad on ploomid ja silmad on vastupidi tumedamad.

Mustade kiilude jalgadel olevad varbad on samuti üks eripära. Iga nelja käe kõik neli sõrme “vaatavad” edasi, samal ajal kui enamikul lindudel on üks - vastupidine ülejäänud tasakaalu või võime vastu puude harudele kinni pidada.

Swift on võimeline kinni pidama ainult õhukesest pinnast, ta saab seintel ronida, kuid ei suuda maapinnal käia ega hüpata. Kui hoovused langevad maapinnale, on nad väga ohus: kuna nende jalad on liiga lühikesed, ei suuda linde välja tõmmata ja startida, nad vajavad kõrgust, mis võimaldab neil tiibadel "lamada", tuulest kinni.

Samal põhjusel ei suuda lendamine linnarahvaste rõdudesse (mis juhtub harva, kuid see siiski juhtub), kiire lendamine iseseisvalt: kõrged piirded ei võimalda seda teha, ja põrandal saab see ainult tiibadel ronida.

Halva ilmaga, kui putukad peidavad vihma eest, on näljane aeg vahetusteks. Aga loodus on andnud kiirele tibule hämmastava võime - sattuda stuporisse.

Selles olekus ei ole neil vaja toitu ja vanematel on võimalus minna soodsamate jahikohti otsima.

Samal ajal võivad nad üsna kaugel lennata ja jahti kuni 15 päeva.

Musta kiiruse teine ​​tunnusjoon on selle võime saavutada lennuki kiirus, mis ületab lennukiga. See lind on venekeelsete koerte seas kõige reaktiivsem ja ainult selle langemise kiirusel on selle eesnahk.

Paar swifts ja pesa

Vahetused on oma partneritele ustavad. Paar on moodustatud juba aastaid. Koos moodustavad nad oma kodud, kus nad igal aastal tagasi tulevad. Pesa on ehitatud kohevaks, väikesteks prahtideks ja oksadeks. Kõik see liimitakse koos süljega ja valmistatakse tassi kujul.

Swifts pesad asuvad kivid, koopad, puud ja hiljuti neid linde võib sagedamini leida linnades, kõrghooneid.

Haiguste nakatumine kuvas kaks või kolm muna. Nii emane kui isane inkubeerivad neid 14 päeva. See aeg varieerub sõltuvalt ilmastikust ja seega ka võimeist. Väga ebasoodsate ilmastikutingimuste korral võivad vanemad pesast lahkuda, ilma et neil oleks võimalik käesoleval aastal järglasi toota.

Täiskasvanud tibud lendavad pesast välja kuus kuud pärast sündi, kuid kui ilm ei ole samaaegne, saavad nad kaks. Niipea kui noored pesast lahkuvad, algab nende iseseisev elu.

Mis see on, kiire lind: fotod, kirjeldus ja video

Me kõik mäletame, kuidas sülemid suve ajal kiirustavad taevas. On raske uskuda, kuid need väikesed linnud veedavad 90% oma elust õhus ja suvel suudavad hävitada rohkem kui sada tuhat putukat.

Neid segavad paljud neelajate sugulastena. Aga see on ekslik.

Alates aprillikuu teisest poolest septembri esimesele poolele ringleb ringi iga päev taevas.

Kokku on maailmas üle 16 tüüpi vahetust. Neid levitatakse kogu maailmas, välja arvatud Antarktika, Euroopa tundraosa, Siberi põhja- ja idaosa. Kõige levinum on Ida-Euroopas must või torn Swift. See erineb teistest liikidest - tumehallist kuni sinakasmustani.

Arvatakse ekslikult, et kiire sugulane on neelama. Vastavalt bioloogilisele klassifikatsioonile viitab neelamine passeriinile ja kiirele. Lähim sugulane on kolibri. Neelates on need sarnased ainult välimusega. Nagu kolibri, ei lange kiire maapinnale.

See on tingitud tiibade ja jalgade struktuurist.

Ta ei saa oma laia tiibu pöörata. Ja lühikesed jalad, mille sõrmed on suunatud ainult ühes suunas, ei võimalda neil hoida tasakaalu. Seepärast on nad maa peal abitu ja kaitsetud.

Nagu hummingbirds, lendavad swifts suure kiirusega. See võib ületada sada kilomeetrit tunnis. Pealegi jõuavad pääsukesed kiirusega kuni 50-60 km / h. Kiireim kiirus, Needletaili kiire kiirus on umbes 140 km / h.

Taevas võib kiirelt eristada lühikest saba ja iseloomulikku "kriiiiiii". Erinevalt pääsukestest sõidavad nad väikestes karjades ja ilma suurte piruettideta.

Pole ime, et nn. Ainult tibude toitmise perioodil (2-3 kuud) sõidavad nad üle 40 000 km. Raske on uskuda, kuid nende kaks esimest eluaastat ei lange noortel lindudel üldse maha. Nad teevad õhku absoluutselt kõike - nad söövad, kasvavad, magavad, hoolitsevad ja paarivad.

Sõjapiloot avastas teise maailmasõja ajal juhuslikult avastanud, et ämblikud isegi magavad, kui ta laskis "mõned linnud" alla 2 km kõrgusel. Hiljem leiti, et magamamineku ajal ärkavad värvid tiibade liigutamiseks umbes iga viie sekundi tagant.

Vahetatakse sööta ainult putukate eest. Nende suu on võrk, milles putukad püütakse. Niisiis võib kiiret kurku koguda tuhandeid erinevaid putukaid.

Üla- ja eesmise värvi silmad on kaetud tihedate sulgedega - „kulmud” kaitseks prahi ja putukate eest.

Noortel vahetustel on nõelas valge.

Kiire ja see, kuidas see erineb tema "suhtelistest" pääsukestest, on juba välja mõelnud. Nüüd saate teada, kuidas juukselõikus algab.

Söötmise kiirus

Ei ole haruldane, kui tibud pesast välja kukkuvad. Nestlings, kes ei ole veel arenenud, sõltuvad iseseisvalt elamisest. Но если в дикой природе выпадение из гнезда – это стопроцентная смерть, то в городе у них есть шанс. Этим шансом для них может стать человек. Но чтобы вырастить здоровую птицу, необходимо точно знать и строго выполнять правила кормления и ухода за птенцом стрижа.

Этот раздел статьи будет написан по личному опыту выкармливания двухнедельного птенца стрижа. Забегая наперёд, могу сказать, что в конце лета я выпустил на свободу молодого и здорового стрижа.

Kui leiad kiire tibu, siis vaata kohe. Kas on verd, kas kõik luud on terved. Kui märkate kahjustusi, võtke kohe ühendust lähima veterinaararstiga. Ärge kartke valge tükkidelt tibu keha peal. Nad esinevad ploomimise protsessis ega ohusta inimeste tervist.

Püüdke kohe teda toita. Mitte mingil juhul ei saa leiba ega liha toita. Sa pead tapma kas lennata või väikese liblikaga. Putukad peaksid olema keskmise suurusega, sest tibu on ilmselt nõrk ega suuda kohe alla neelata suurt hulka toitu.

Sigade tibude toitmiseks peate:

  • Vajutage õrnalt oma nokk aluse külgedel.
  • Niipea, kui ta avab selle vähemalt veidi, avage nokk õrnalt sõrmega, vajutades õrnalt nokkade põhja. Sa ei saa klõpsata pealt, sest see võib murduda ja see on kindel surm.
  • Samaaegselt nokkade avamisega pange ta putukad ja sõna sõna otseses mõttes sõrmega, mis kõige parem väikese sõrmega, lükake see väga kõri. Ainult sel juhul neelab tibu putukad!

Ära karda, et tibu ei lämmataks. Pesas avavad nad ise oma suu nii laialt kui võimalik ja nende vanemad panevad oma toitu kõri alla. Lõppude lõpuks, linnud ei saa närida toitu nagu sina ja mina.

Esimesel päeval jääb tibu majas, seda tuleb toita iga üks kuni kolm tundi. Sööda istungite vahelt peate tibule pipeti veega ükshaaval andma - kaks tilka. Peamine vedelik, mida nad putukate kätte saavad.

Teie pesitseva kiire toitumine peaks koosnema ainult kärbestest, sääskudest, liblikatest, ämblikest! See tähendab, et ainult nendest putukatest, keda Swifts saab õhku kätte saada või leida, seina maja seinale kinni. Kuid ladybirds-ga ei ole võimalik vahetusi vahetada.

Kõige parem on neid lendab.

Mitte mingil juhul ei tohiks soodsatele tibudele - teradele, teraviljadele, piimale, lihale (toor- ja keedetud), keedetud mune, kodujuustu, dafniat, kalapüügirohke, ladybugs, lennata vastseid.

Swifts 'kõht ei ole võimeline jahvatama terasid, nagu näiteks tuvid. Liha puhul ei ole neil vajalikku ensüümi. Samuti võib liha sisaldada parasiiti, mille vastu ei ole üldse immuunsust. Nakkus põhjustab lindu sajaprotsendilise surma. Ülejäänud tooted, mis ei ole täiskasvanu toidulisandile iseloomulikud, lihtsalt ummistavad mao ja tibu sureb.

"Nest" saab varustada väikese kastiga. Pane kassile allapanu. On soovitav, et otsevalgus ei tungiks kasti. Looduses on esimese 40 päeva vaheldumised igavest hämarikus.

Kuidas koorunud tibu sööb? Kolme päeva jooksul peaks tibu taastuma ja juba aktiivselt reageerima söötmisele. Järgmise ühe kuni kolme nädala jooksul hakkab ta vaikselt kükitama. See ei tähenda, et ta on näljane. Söögirežiim päevasel ajal on iga kolme kuni viie tunni järel.

Ühe söötmisperioodi jooksul tarbitava toidu kogust reguleerib tibu ise. Keskmiselt vajab ta selles vanuses 80-120 lendu päevas. Kalapüügi ajal peaksite proovima mitte tappa, vaid lollida. Kogutud "toit" tuleb hoida külmkapis. Siis on kärbsed elusad, mädanenud ei ole, kuid nad on anabioos.

See toidu säilitamise viis on parim.

Alates juulikuu teisest poolest (ma tõmbasin tibu juuni keskel) tutvustasin oma toitumisele zooloogilisi põõsaid. Müüakse ükskõik millises lemmiklooma poes. Söötmiseks tuleb need jagada kaheks või kolmeks osaks. Zooloogilised bussid on väga toitvad ussid, sest üks uss ühest söötmisest.

Nüüd, kuni augusti lõpuni, kiirendab see oma suled. Pesad on valmis väljumiseks, kui tiivad on pikemad kui saba ja otsad on ületatud. Paar päeva enne väljalendu hakkab kiiret toitu keelduma. Tiibade ristumine ja toidu keeldumine on selged märgid sellest, et lind on valmis vabalt lennama.

Vaadake videot: Taylor Swift - Blank Space (Veebruar 2020).

Загрузка...
zoo-club-org