Linnud

20 kõige ebatavalisematest lindudest, keda te ei ole kuulnud

Pin
Send
Share
Send
Send


Vaja on erinevaid talasid, olulised raiud on olulised! Keegi ema - loodus andis väikese nokka ja keegi sai suurima nokkade omanikuks. Ja on vale arvata, et nokk kasutab linde ainult söötmiseks. Ta on hädavajalik abiline paljudes lindude elu valdkondades. Mis? Millistel lindudel on kõige ebatavalisemad talud?

Siin on mõned huvitavad faktid kõige "silmapaistvamate" talade ja nende "kandjate" kohta.

Rock Cock

Selle linnu nokk, mis elab Lõuna-Ameerika kaljudes, on üsna suur, kuid nähtamatu. Täpsemalt, ta, nagu loor, kaetud suledega. Need suled on kamm, mis algab pea taga ja lõpeb peaaegu nokaga.

Miks see on vajalik? Lõppude lõpuks segab ta pigem toitu kui aitab. Võib-olla, kuid see on vajalik teise jaoks - partneri või pigem partneri meelitamiseks. Fakt on see, et suurimad ja kõige ilusamad harud on meestel, naised on tagasihoidlikumad. Kui kivine kukk hakkab oma partnerit otsima, hakkab ta haripunkti karjuma. Naine valib meest, kelle kammkarp talle ilusam.

Ladina keelest on selle lindu nimi „arktiline munk”, inglise keelest “rasvane mees” ja nimi „ummik” on vene juured. See on ühendatud nüri nüri vormiga.

Teenib nii suur nokka partneri või partneri meelitamiseks. Enne paaritusperioodi, nii meestel kui ka naistel, on kimbud kollased, kuid kohutamise ajal muutuvad nad punaseks.

Naist saab kasutada noorte lindude eristamiseks täiskasvanutest: noortel loomadel on nokk pikk ja õhuke ning täiskasvanutel on see levinud lai.

Vanadel ummikutel on oma taludega vagud. Noore partneri punase nokaga petmiseks tundub, et vanematel pole ummikusid!

Selline mahukas nokk aitab kalapüügi ajal surnud otsad. Ja surnud otsad on kaladest väga kiindunud! Nad sukelduvad vee alla ja ujuvad kiiresti "õhtusöögi" otsimisel, seades liikumise suuna jalgadega ja pöörates oma tiivad. Kui ummikseis püüab ise kala püüda, neelab ta kohe saagi, ei tõuse pinnale, ja kui ta püüab kana tibudele, siis hoiab ta oma nokk. Ta saab korraga haarata mitu kala (kuni 20 tükki), vajutades oma keele nippu ülaosale.

Ja nokk aitab ummikusse kaevata sügavaid augusid haudemunade jaoks.

Inglise keelest tõlgitakse lindu nimeks "kingapidaja". Ilus! Loodus pettis vaese lindu selgelt, kui ta andis suletud ilu välja, kuid võib-olla andis ta kitoglavale midagi vastutasuks?

Hiinas on suurim hulk kõigi lindude seas (loomulikult keha suuruse suhtes). Aga kas kitoglavil on lihtne sellise nokaga elada - meister? Mitte tegelikult.

Lennu ajal surub kitoglav ka puhke ajal rinnale rinnale. Fakt on see, et lisaks chitoglawi nokkale on pea väga suur, nagu nimigi ütleb. Peaga nokaga moodustavad olulise osa kogu linnu kehast. Ükski kael ei talu sellist massi! Tuleb märkida, et kitoglav on üsna suur lind. Selle kaal võib ulatuda 7 kg, tiibade pikkus 2,5 m ja kõrgus 1,5 m.

On selge, et sellise keha puhul ei saa kitoglav kiidelda, ja ta ei vaja seda. Ta ei jookse saagiks, vaid ootab teda, seisab ühes kohas: kaldal või madalas vees. Aeg-ajalt, tema nokaga, „raputab” ta ümbritsevat ruumi, et hirmutada seal peidetud „õhtusöök” ja need on konnad, maod, kalad, molluskid, kilpkonnad ja isegi väikesed krokodillid. Kuid mõnikord võib kaelakaart teha väikese jooksu, kui ta näeb oma elust delikatessiga lühikese vahemaa tagant. Kitoglav haarab oma tohutu nokaga saaki - ämber ja neelab selle terveks.

Minu arvates on nokal veel üks funktsioon. Soojuse vaalutid pannakse munade nokkidesse või juba koorunud tibudesse ja ujuma neid jahedas vees ülekuumenemise vältimiseks.

Curly pelican

Isane lokkis pelikani nokk võib ulatuda 50 cm-ni (see on lindude kasvuga 1,8 m ja tiibade pikkus 3,5 m).

Lennul painutab pelikaan oma pika kaela nii, et nõelaga pea asub kehal, mis on ainult veidi väljaulatuv. Puhkusel lind asetab oma pea ka seljale.

Pelikani alumisele lõualuu külge on paigaldatud nahast kott, mis mahutab rohkem vett. Nipil on pelikani ülemise lõualuu tipus konks, mis muudab libedad saagid oma nokas kergemaks.

Selline nokk aitab pelikaanil kalastada. Selleks alandab lind oma pea veega nagu võrk, haarab kala oma nokaga, muudab selle kerge liigutusega nii, et see siseneb oma kurgu peaga ja neelab selle.

On selge, et saagiks jäämine, pelikant tõmbab oma kotti palju vett. Tema lahti pääsemiseks lööb ta oma nokk ja surub nahakoti rinnale, et sellest sellest välja suruda, jättes seal ainult saagiks.

Pelikaanid veedavad suurema osa ajast veele, nii et nende suled märjaks. Jällegi jõuab nokk päästmisele. Pelican vaheldumisi nokka haarab õõnsuse põhjas ja liigutab selle pensüsteli serva, loksutades vett.

Pelikani nokk on veel üks funktsioon, kuid see puudutab linde, kes elavad kohapeal soolase veega. Nad koguvad vihmavett oma kottidesse joomiseks.

Vaadates tukaani, tundub, et ta pani musta smokingu, valge särgi ja pani tohutu helge nokk, mis ei ole absoluutselt seotud tema kehaga. Keha pikkusega 60 cm ulatub nokk 20 cm ja selle kaal on vaid 5% lindu kogumassist.

Toukani nokk on helekollane, üleval on pikisuunaline punane triip, otsas olev must täpp ja servade serv, nagu sae. Nad vajavad "toidu" säilitamiseks tukaani.

Tekib küsimus kohe: kuidas saab selline lind niisugust kaalu hoida ja miks? Nööri kaaluga on kõik üsna lihtne - see on väga kerge, sest see on õõnes sees (sellel on poorne struktuur).

Kuid olukorras on olukord hullem. Teadlaste sõnul oleks väiksem nokka mugavam, kui toitu "lihvida", oleks mugavam seda lennata, ja oleks lihtsam toitu saada. Aga nüüd peab toukaan söögi tühjendama, haarama selle nõela otsaga, viska selle üles ja haarama selle peaga üles haarama ja lendama.

Mõned eksperdid usuvad, et nokk-toukaanid saavad toitu raskesti ligipääsetavatest kohtadest, näiteks õhukestest okstest, mis ei kanna lindu kaalu. Ka sellise nokaga koorivad toukaanid vilja vilja.

Miks me vajame eredaid nokkevärve? Samuti ei ole selge. See ei hirmuta kiskjaid, kes toituvad tukkidest, nagu ka nende tohutu nokk.

Kuid suurel hulgal aastatel õnnestub toukaan sellisel mitmevärvilisel nokal ideaalselt eksisteerida, mis tähendab, et seda on mingil põhjusel vaja, lihtsalt, me ei ole veel aru saanud, miks.

Üllatav fakt: tukaani nokk läbib veresooni, mis aitab lindul kehatemperatuuri reguleerida.

Kiivri nokk

Selle linnu teine ​​nimi on kiivri kandev hornbill.

Hornbilli nokkade ülemisest osast (baasist nokka keskele) on tihe kiiver. Nööbiga pea ja kiiver moodustavad üle 10% lindu kogumassist. Nad (kiiver ja nokk) on kollased, külgedel on punakas varjund.

Miks vajab Hala selliseid „dekoratsioone”? Raske öelda. Üks asi on kindel, et meessoost kalao võitleb väga osavalt oma hobustega, lendades õhku. Mõnikord on nad nii sõltuvuses, et nad flopivad maapinnale, kuid nad ei pea ikka veel lahingut.

Punane arve kuningas

See kolmekümne sentimeetri pikkune punane nokk on lindlaste sugulane. Ta on kiskja, kes toidab putukaid, teod, konnad, kalad ja väikesed linnud. Selline suur nokk ilmselgelt lihtsustab toidu saamise protsessi.

Flamingo on suur lind, millel on nn. Nööri ülemises osas on karvad - filtrid, mille kaudu lind vabastab vett, filtreerib toitu. Ta võtab vett suhu, sulgeb oma nokka, läbib selle läbi filtri ja neelab toitu.

Hummingbird Mecheklyuv

Hummingbird Mecheklyuvil on 11-tolline õhuke nokk, mis on painutatud ülespoole ja mille keha pikkus on 17-20 cm! Sellega avab lind nektarit ripatslilledest ja püüab ka putukaid laialt avada.

Nende lindude kohta on ilus legend. Kui Kristus risti löödi ja kannatas kõige rohkem valu, lendas lind tema juurde ja üritas küüned oma kehast välja tõmmata. Aga ta ebaõnnestus - ta lihtsalt painutas oma nokka ja värvis rinna Kristuse punase verega.

Ristil ületatakse nõela ülemist ja alumist osa üksteisega. Niisugune nokk aitab lindil oksi, isegi tagurpidi ronida. Beak crossbill võib nõrgalt koonuste seemneid eemaldada, astmestamata.

Brilliant maalitud maali

Tema abielukleitis on mehel reeglina erk sinine värv (mõnikord must). Väljaspool aretusperioodi ei erine meeste värvus naiste omast, on hallikaspruun. Väärib märkimist, et need linnud on polügamaalsed ja lisaks sellele aitavad erinevad partnerid tibude kasvatamisel naisi.

Kroonitud lendaja

Seal on 4 tüüpi kroonitud lendaja. Esmapilgul on lind tavaline, aga kui te seda kiusate, siis märkate, kuidas see lahustab oma šikk. Isastel on sinise otsaga koorega tulised punased suled ja emastel on oranž või kollane.

Scaly Paradise Bird Of

See lind elab uutes Guinea niisketes metsades. See erineb ebatavalistest pika sulgedest. Kui see esmakordselt Euroopasse toodi, arvasid inimesed, et suled ei ole reaalsed.

Paljud peavad seda lindu maailma kõige ilusamaks. See on Guatemala riiklik linn, selle riigi valuuta on selle nime järgi ja selle linnu kujutis on nähtav Guatemala embleemil. Kvezal ei suuda vangistuses elada. Mõned usuvad, et lind võib surnud südamest surra. Vabadust armastavaks ei olnud Kvezal valinud iseseisvusvõitluse sümboliks.

Lilla rull

Kõigepealt erineb see lind oma ereda värvi poolest: rinna on lilla, kõht on sinine, pea ja pea taga on rohelised ja selle silmade lähedal on valge riba. Lisaks on linnu nägu punakas toon ja selle tiibadel on pruuni varjund, mille põhjas on erk sinine.

Samuti väärib märkimist, et paaritamisperioodil näete, kuidas mehed toovad õhku silmapaistvaid akrobaatilisi stunte, et naissoost märgata.

Inca Tern

See lind armastab Vaikse ookeani rannikut Lõuna-Ameerikas (Peruu, Tšiili). See erineb peamiselt oma „vuntsides”, mis tegelikult on valged keeratud talad, millest igaüks võib ulatuda 5 cm pikkuseni, lisaks erineb lind ülejäänud heledate punaste nokade ja punaste jalgadega.

Curly Aracari

Selle liigi nimi sai peapea sulgede ebatavalise kuju tõttu - need on kinkekarpi väänatud nagu lindid. Nimi "arasari" tõlgitakse ladina keelest "pen-keelena" - see näitab nende konkreetsete tukaani keele struktuuri eripära.

Curly arasari elab Brasiilias, Guajaanas, Boliivias, Peruus ja Ecuadoris.

Sinise silmaga uhke paradiisilind

Selle linnu elupaigaks on Indoneesia, täpsemalt Vaigeo ja Butta saared, mis asuvad New Guinea saarest loodes.

Seda paradiisilindu saab eristada lokkis saba sulgede ja ainulaadse värviga. Mehe pea kroon on tegelikult osa nahast, mitte sulgedest.

Guiana Rocki kukk

Selle liigi meestel on peaaegu täiuslik poolringikujuline kerge oranž kamm tegelikult kahe sulgede rida. See ulatub üle kogu lindu ja katab isegi osaliselt selle nokk.

See lind elab Guajaana ja Lõuna-Venezuela troopilistes ja subtroopilistes metsades. Guajaana kivine kuller armastab veekogudes rikkalikke piirkondi - seda võib leida Rio Negro jõe basseini lähedal.

Turaco Livingstone

Seda lindu võib leida troopilises Aafrikas. Ta elab vihmas, mägedes ja kerged metsad. Turakoos langeb harva maapinnale ja ainult joogiveele ja tolmuvannile. Väärib märkimist, et enne kui neid linde nimetati banaanirohutajateks, mis on sellest ajast üsna kummaline nad ei söö banaane.

Brilliant Real Copping

See lind elab Brasiilia, Venezuela, Colombia ja Boliivia troopiliste vihmametsade ülemises osas. Tema maja asub tavaliselt 600 m kõrgusel merepinnast.

Mehed on ilusad. Väärib märkimist, et tumedad lilla suled, mis kaunistavad suurepärase päikesekaitse kaela, paistavad kaunilt päikeses.

Hologorous ringer

Kohe väärib märkimist, et selle linnu metallist helisignaali saab võrrelda kellaga ja see heli on linnu maailmas valjem. Lindu võib leida nii Brasiilia mägede vihmametsadest kui ka Paraguayst ja Argentina põhjaosast.

India Hornbill

See lind paistab silma oma kollase nokaga suure kiiveriga. Hornbilli võib leida Lõuna-Aasia vihmametsadest. Ta on kõikjal, armastab puuvilju, kala ja väikeseid imetajaid.

India hõimud usuvad, et sarveiliku riputatav kolju aitab omandada rikkust.

Väike sultan

Elupaik - Ameerika Ühendriikide kaguosas, Lõuna-Ameerika kesk- ja põhjaosas, see lendab Lääne- ja Lõuna-Euroopasse.

See lind ronib kõrgelt kõrgete taimede varredele. Ta saab hõlpsasti ujuda vees nagu pardi ja kõndida ujuvates taimedes, nagu kana, tänu oma pikkadele sõrmedele.

See lind on papagoidide perekond. Ta elab Uus-Meremaal ja saab temaga kohtuda inimeste elupaikades - suusahoidlates, hotellides turistidele ja laagriplatsidel. Väärib märkimist, et see on ainus papagoi maailmas, mis elab ja tõugab üle 1500 meetri kõrgusel merepinnast.

Valge toonekurg: kirjeldus

Tegurid kuuluvad toonekurgi järgi (toonekurg). Siia kuuluvad ibis ja herons. Kõige kuulsamad pereliikmed on valged toonekurgid. Neil on mitte ainult ilusad pikad käpad ja kael, vaid ka pikk punane nokk.

Toonekurg on ilus, elegantne lind, kuigi sellel on märkimisväärne keha suurus. Tema kaal võib ulatuda nelja kilogrammi ja keha pikkus - 120 cm. Kokku on tiibade pikkus 205 cm.

Turg on lind, millel on pikk punane koonilise kujuga nokk, mille abil tõmbab see kergesti toidust (kala, konnad jne) reservuaarist (sood), toidab ka sisalikke, maod, vihmaussid, teod, hiired, mutid ja putukad.

Miks on toonekurgil punane nokk? See jääb saladuseks.

Täiskasvanud toonekurgudel pole enam häält, sest nende häälejuhtmed on vähenenud. Kõige sagedamini kiirgavad nad oma nokaga lihtsa kliki, mis tähendab tervitust.

Tormid on väiksemad kui mehed ja ploomid on mõlemale ühesugused, enamasti kaetud valged suled, ainult tiivad on mustad. Nende eluiga on üsna pikk, keskmine kestus on umbes 20 aastat.

Koorede levik ja elupaigad

Nende kaunite punaste lindude peamiseks levikualaks on kogu Euroopa, Ibeeria poolsaar, Aasia ja Põhja-Aafrika. Nad talvivad peamiselt Aafrikas, Indias ja Kesk-Euroopa toonekurgid lendavad enamasti Aasiasse. Nad sõidavad kevadel umbes 200 km päevas. Peamised rändeteed on läbi Vahemere, Gibraltari väina, Bosphoruse ja Suezi kõndima. Selle aja jooksul nendel kohtadel sügisel ja kevadel kõrgel kõrgusel taevas saab näha hämmastavat, muljetavaldavat pilti - suurt hulka valgeid toonekurgi.

Peamised asulakohad on mitmesugused kõrvalhooned, majade katused, veidi vähem puud ja kivimid.

Oluline on märkida, et valgete toonekurgude arv väheneb igal aastal nende toiduvarude vähenemise tõttu, mis on seotud kasvatatud põllumajandustoodete intensiivistamise ja keemilise toimimisega.

Toidud ja toonekurgid

Valgete toonekurgude peamine toit on mitmesugused selgrootud ja väikesed selgroogsed, kes elavad nii maal kui ka vees. Nende lemmiktoit on roomajad, kahepaiksed, putukad ja kalad. See üllatavalt kaunis valge lind punase nokaga on kummalisel kombel röövelliku iseloomuga, mis on tingitud asjaolust, et see sööb isegi väikseid jäneseid. Kahjuks juhtub, et kurgid söövad ja mittesöödavad objektid, mis on loomulikult toiduga segi aetud. Ja see toob kaasa lindude surma seoses seedetrakti hilisema blokeerimisega.

Nende lindude eripära on see, et paljud neist kasutavad rohkem kui sada aastat pesi, mis edastatakse järeltulijatele põlvest põlve. Need on üsna vaprad linnud, nad kaitsevad julgelt pesasid ja tibusid teiste röövlindude ja loomade eest.

Pesi, mis sisaldavad tavaliselt 4-5 muna, võivad ulatuda suhteliselt suurtesse suurustesse. Munad kooruvad vaheldumisi isane ja emane, umbes kuu aega hiljem ilmuvad tibud, mis muutuvad täiesti sõltumatuks 70 päeva pärast.

Legendid kurgist

Punase nokaga ja valge ploomiga linnu nimi ilmub paljudes ilusates vanades legendides ja jutlustes. Aeg-ajalt peeti valget toonekurgu pigem austatud linnuks, mis oli seotud heaolu, heaolu, õnne ja õnneliku eluga. Связано с ним также множество хороших сказаний и легенд как на Востоке, так и в Европе, и везде он выступает в роли защитника от любой нечистой силы и в роли хранителя очага семейного, приносящего счастье.

Считалось, что в семье, к дому которой прилетает аист, обязательно появится долгожданный ребенок, в связи с чем на помощь этой птицы и уповали многие семьи, не имеющие детей.

Rahvapärandi järgi andis Jumal sellele linnule valge värvi ja kuradi mustade tiibadega, mistõttu see sümboliseerib lõputut võitlust hea ja halva vahel hea ja kurja vahel.

Kulik-magpie: kirjeldus

See lind kuulub Charadriiformes'i (perekonna sandpiper) järjekorda. See hõlmab ka fifi.

Väga särav ja märgatav lind on nelikümmend aastat vana lind (see on punase nokaga musta linnu nimi). Lisaks heledale punapeale on see varustatud valged rinnad, punased käpad, selja ja tiivad mustaga. See on värvi poolest sarnane teise hästi tuntud lindu - piitsaga, seega sai ta sellise topeltnime.

Linnul on valdavalt must ja valge ploom. Kael, pea ja saba on ka mustad, alumine kõht, rind ja osaliselt külgmine külg on valge.

Hämmastav helepunane värvi nokk on 3 korda pikem kui pea. Punased silmalaud piirduvad väikeste silmadega. Pale roosad käpad sarnanevad kuroravnyhi järjekorda. Keha pikkus on 35-48 cm, kuid tiibade pikkus on keskmiselt vaid 85 sentimeetrit.

Mõnikord on üllatav, kuidas väikese kaela ja peaga lind kannab sellist üllatavalt pikki nokki. Nende lindude kaal on keskmiselt 350-720 grammi, sõltuvalt aastaajast.

Kulik-magpie elupaik

Need suurte punaste kimpudega linnud on nii rändavad kui ka rändeta. Nad asuvad järvede ja jõgede kaldal. Talvel eelistavad nad mitte eriti külmasid kohti: Vahemere ja Atlandi ookeani rannikuid. Pesade jaoks vali sellised kohad, kus on noortele hea toit. Need on enamasti kivised ja liivased kaldad ning mõnikord asuvad nad kividesse.

Sandpiper magpies lendavad Venemaale mai alguses. Nad veedavad talve Lääne-Euroopa põhjaosa suunas: Prantsusmaale, Taanisse, Saksamaale ja Hollandisse.

Sandpiper käitumine

Seda arvukat lindu, millel on punane nokk, võib ära tunda selle terava nuttega. Selle pikad närvid, millel on teravad servad, lihtsustab liiva väljavõtmist aukust või avada rannakarpide klapid kergesti.

Tuleb märkida, et vaalutajate käitumine varieerub väga madalate tõusude ja madalate tõusuteede ajal. Esimesel juhul on nad üsna aktiivsed, kaevavad vetikatest ja liivast toitu. Tõusujooksul ootavad linnud aega, seisates veel kivist, mis ulatub veest välja.

Selline näiliselt suur ja ebamugav nokk mängib olulist rolli nii vee kui ka liiva toidu otsimisel suurtes vahemaades ja õõnsustes.

Toitumine ja pesitsev sandpiper

Lindude elupaikade omaduste põhjal võib teha järeldusi, mis annavad musta lindu pika punase nokaga. Tulenevalt asjaolust, et kulik-nelikümmend elab vee lähedal, siis toitu ekstraheeritakse peamiselt veest.

Nende toitumise aluseks on väikesed kalad, rannakarbid, koorikloomad ja putukad ning viimased on peamiselt suured, näiteks liblikad, draakonid, mardikad ja mõnikord liblikad. Samuti võivad nad toituda ussidest, koorikloomadest ja cadflies'ist. See juhtub, et teiste väiksemate lindude munad võivad olla sandpiperi toidus.

Mustad linnud, millel on punane nokk, teevad pesa mandri- ja saartel. Selleks haudab naissoost auk soostes kohas, selle allosas viskab koor ja koore tükid, seejärel asetatakse pealt 2-4 muna.

Paarid loovad 3-aastastel ja vanematel liivapopulaatoritel. Lindu peetakse monogameaalseks ja eelistatakse üksinduses elama asuda.

Naine ja isane inkubeerivad munad vahetult kuni 4 nädalat, pärast seda kooruvad tibud, mis jäävad pesasse ainult päev enne kui nad on täiesti kuivad. Siis peitsid nad eri suundades üles kivid.

Oma elu esimestel päevadel lähevad nad veele lähemale, kus nad rändavad koos oma vanematega toitu otsides. Sageli peidavad tibud ema tiibade all. Nad ei lähe ühe kuu jooksul oma vanematest kaugele, kuni nad õpivad iseseisvalt lendama.

Klushitsa: kirjeldus, levitamine

Milline on punase nokaga linnu nimi, mis kuulub passeriini (Corvidae perekond) järjekorda? Seal on looduses ja sellises.

Lind, mis on veidi suurem kui alpine (40 cm pikk), on punane nokk (vt foto allpool), mida nimetatakse klushitsa.

See paistab silma teiste lindude seas, kelle punane nokk ja punased käpad on veidi painutatud. Klushitsy suled hõõguvad erinevates värvides. Noortel tibudel on käpad ja nokk kollane ning ploom on must.

Neid linde levitatakse peamiselt kuivades, metsade vaestes piirkondades, mererannikul ja mägismaal. Haruldane klushitsa on Alpides. Enamik selle elupaiku on mäed (3500 m kõrgusel merepinnast) Hiinast, Lõuna-Aasiast ja Lääne-Euroopast.

Selle lindude elanikkonna püsiva vähenemise põhjused, eriti Loode-Euroopas, on viimase kahe sajandi jooksul olnud mägirajade tugev erosioon põllumajandustöö märkimisväärse mõju tõttu.

Hiljutise pesitsemise omadused

Klushitsa pesitseb peamiselt kolooniates ja neid säilitatakse ühes kohas sajandeid. Filiaalidest ehitatud harud, need linnud asuvad tavaliselt koobastes või kivide lõhes, eemal tugevatest tuultest ja servadest.

Haudemunad ainult naistele umbes 18 päeva. Suurenenud tibude kasvuperioodil toidavad vanemad oma noori iga 60 minuti järel, tuues toitu oma submandibulaarsesse püsti. Pesast väljuvad noored umbes 38 päeva pärast, kui nad üsna kindlalt lendavad. Sellest hoolimata ei ole perekond pikka aega lagunenud.

Mis toidab klushitsa?

Need linnud on väga kerged. Nad võtavad sageli toitu mägipiirkondades, kus mägironijad viskavad ja mägimajade läheduses. Tavaliselt ei lase talvel klushitsy ära, kuid nende kolooniate mägedes on tühjad, sest linnud laskuvad jalamile ja orudesse. Hispaanias elavad mäed, mis tavaliselt pesitsevad majade seintes (nii varemed kui ka elamurajoonides), ei ole nii tagasihoidlikud kui mägismaal. Ja toit, mida nad sageli inimeste peavarju lähedale lähevad.

Võrreldes teiste lindudega, kelle toidu sõltuvus ja toidu saamise meetodid on üsna erinevad, on hush peamiselt väikeste putukate, peamiselt sipelgade tarbija. See suhteliselt väike punane nokk sööb endiselt usse, seemneid ja marju.

Tavaliselt süüakse väikestesse karjadesse süüa. Selles olulises protsessis toetavad nad hästi pikki õhukesi nokasid, mis on ekstraheeritud väikesest rohust või mullast (küülikute ja lammaste jäänused).

Natuke musta vodoreze

Musta vee lõikamisel on ebatavaline nokk, mitte ainult kõigi vankrite seas, vaid kogu Põhja-Ameerika lindude seas. Selle unikaalsus ei ole ainult see, et see on väga õhuke ja värvikas (punased ja mustad löögid), vaid ka selle alumine osa on pikem kui ülemine.

See omadus on väga oluline toitevee töötlemise protsessi jaoks. Kuidas see läheb? Suure kiirusega linnud lendavad üle vee, samal ajal kui kanali alumine osa lõikub läbi kanali veepinna ja laskub vette. Kui seal on kala, klõpsab nokk ülemine osa. Selline äärmuslik viis toidu saamiseks ei ole loomulikult riskideta. Musta vodorezovi mõnikord põrkuvad mõned veealused objektid.

Ennekõike kasutavad need linnud ka oma kimpusid, et tappa lokke, millel on julgust tungida nende pesitsuspaikadesse.

Mustad lindud, kellel on punane nokk - see on ainus lindude liik Lõuna- ja Põhja-Ameerikas, kus on sarnane söötmisviis.

Järeldus

See artikkel esitab vaid väikese osa looduses esinevatest lindudest, millel on hämmastavad värvid ja hunnikud. Tegelikult on neid nii palju: erakordne pikkus, erakordsed kujundid ja värvid jne. Ema-loodusele anti igale elusolendile, sealhulgas linnule, oma iseloomulikud omadused, mis on vajalikud nende normaalseks eluks. Lisaks on paljud teinud seda teatud maitsega, nii et nad näevad esteetiliselt ja ilusti.

16 Hyacinth Macaw

Üks suurimaid papagoidliike, millest mõned jõuavad 95 cm pikkuseni ja umbes pool langeb sabale, on tiib 36 cm ja kaalub umbes 1,5 kg. Värviline hüatsintraha koobalt sinine. Küljelt on pea suletud ploomi, alumise alumise serva õhuke riba ja kitsad rõngad silmade ümber ilma suledeta, kuldkollane. Selle papagoi saba on hallikas sinine, pikk ja kitsas. Nokk on must ja hall, suur ja võimas, mees on märgatavalt suurem kui naine. Käpad on tumehallid. Iiris on tumepruun. Araabihääl on väga vali ja terav, kaasa arvatud hirmuäratav prits, mida saab kuulda üsna pikki vahemaid - 1–1,5 kilomeetrit.

Kesk-, Ida- ja Kagu-Brasiilias on suur hüatsintõk. See hämmastavalt ilus lind muutub kergesti tüütuks, sageli tihedalt seotud inimesega, väga uudishimulik, usaldav ja väga hea mäluga. Looduses moodustab hüatsint-ara abielupaar, samuti on 6-12 lindu väikesed peregrupid.

Kalade pesad on ehitatud kivide vahele, puude õõnsustesse või kaevudesse, mida nad kaevavad järvede ja käpadega jõgede järskudel kaldal. Araad jõuavad seksuaalse küpsuseni 3-aastaselt, pärast mida leiab hüatsintõhn oma tavapärases keskkonnas kaaslase. Paaritusperiood algab tavaliselt mais, sidur on kõige sagedamini ainult 2 muna. Arvestades asjaolu, et need linnud pesitsevad raskesti ligipääsetavates kohtades, ei uurita selle papagoi elu piisavalt hästi.

15 Rainbow Toucan

Vikerkaaretukaan on suurim Ramphoslos grupp, mis on levinud Kesk- ja Lõuna-Ameerikas Põhja-Ameerikas. Koosneb 36 liigist. Toukaanid, üsna suured, raskesti ehitatud linnud. Esimene asi, mis vaatab neid silma, on ebaproportsionaalselt suur, õõnes värvikas nokk, mille pikkus on kuni 17 cm. Selle pikkus on peaaegu võrdne lindu torso pikkusega. Linnu keha pikkus on umbes 50 sentimeetrit ja selle kaal on 400 grammi. Selja-, kõhu- ja tiibade ülemine osa on plekk, mis on must matt, kaela ülemises osas - must ja punane. Rind ja põsed on kollase sidruni tooniga, saba alumine osa on helepunane.

Vikerkaar-toukaanid elavad väikestes rühmades 5-10 inimesest. Mehed on naistest veidi suuremad. Nad veedavad öö õõnsustes, tihedalt üksteisega kinni haarates ja haarates oma mahukaid talu oma naabrite tiiva all, mis säästab eluruumi väiksuse tõttu ruumi. Pesi paigutatakse teiste lindude enda õõnsuses või õõnsuses. Rainbow toucans on monogaamilised. Naine on 2-4 munast ja järglaste luuk on 20 päeva pärast munemist. Aasta jooksul võib paar kasvada kuni kolm haudu. Mõlemad vanemad hoolitsevad vastsündinu eest, haududes neid ükshaaval. Linnud toituvad peamiselt puuviljadest, harvemini putukatest või puu-konnadest ja toidupuuduse tõttu võivad nad isegi teiste lindude pesasid süüa.

14 Hornbill

Hornbills on Shrike-tüüpi, mis koosneb 57 liigist, mis on leitud Aafrikas ja Kagu-Aasias, Vaikse ookeani ja India ookeanide saartel. Hornbilli suurus varieerub 30 sentimeetrist väikseimast esindajast kuni 1,2 meetri kaugusele suurimast. Kaalu erinevused vastavalt 60 grammilt 6 kilogrammini. Hornbills sai oma nime suurte pikkade kimpude tõttu, kummardusid järsult alla ja omasid baasil märkimisväärseid erinevaid kuju. Nüvi servad ebakorrapäraste sälkudega ja õõnsuses, kuna need on suurusest hoolimata üsna lihtsad. Kasvuhoovude funktsioon ei ole selge, kuid teadlased näitavad, et nad võivad olla hammaste toetamiseks, karjuste suurendamiseks või naiste meelitamiseks.

Hornbills on enamasti suured, elukad linnud. Pea ja suure nokkade hoidmiseks on neil üsna tugevad kaelalihased. Pea on keha suuruse suhtes väike, saba, kael ja tiivad on üsna pikad ja jalad on väga lühikesed. Enamiku sarvekarvade hulk on must, valge, hall või pruun. Need linnud võivad lennata üsna kaugel, kuigi lend on harva pikk. Lennu ajal läbib õhk tiibade tiibade vaheliste õhuruumide kaudu, mille tulemuseks on vibreeriv heli, mis sarnaneb läheneva rongi heliga.

Mõnedel liikidel on kurgus ja silmade ümbruses paljas nahk ning ülemise silmalau paksud, pikad ripsmed. Hornbills on üsna valju, peaaegu kõigis liikides on sageli korduvaid teravaid, kurtid, ühe- ja kahe silbiga nutt. Seda saab kuulda aeg-ajalt lindude lendamise ajal või siis, kui nad on häiritud. Kui lind on vigastatud või püütud, avaldab see lakkamatu kohutavat hirmu. Seda heli saab kuulda isegi miili kaugusel.

13 flamingot

Flamingo on Flamingose ​​perekonna ja Flamingose ​​vallas ainus linnuliik. Flamingad on levinud Aafrikas, Kaukaasias, Kagu- ja Kesk-Aasias ning Lõuna- ja Kesk-Ameerikas. Roosad või tavalised flamingod on olemas ka Lõuna-Hispaanias, Prantsusmaal ja Sardiinias. See liik on perekonna suurim ja kõige tavalisem liik. Tema kõrgus on 130 cm. Flamingadel on õhukesed pikad jalad, paindlik kael ja ploom, mille värvus varieerub valgest punaseni. Nende eripära on massiivne, kõverdatud nokk, millega nad filtreerivad vett vett või muda.

Erinevalt enamikust teistest lindudest ei ole flamingo nokka liikuv osa all, vaid ülemine. Flamingad elavad suurtes kolooniates madalate tiikide või laguunide kaldal. Flamingo kolooniad on sageli sadu tuhandeid inimesi. Need linnud söövad peamiselt koorikloomi, vetikaid ja putukate vastseid. Patogeensed mikroorganismid arenevad ümbritsevas vees lindude väljaheidete tõttu ja isegi kerge kriimustus nahal võib põhjustada põletikku. 1–3 suurt muna kooritakse muda hüljestest. Flamingad muudavad madalas vees kõrgele koonusekujulisi pesasid, mis on valmistatud muda, muda ja coquinast, ulatudes 60 cm kõrgusele. Nestlings on sündinud hästi arenenud, aktiivsed ja lahkuvad pesast mõne päeva jooksul.

12 Barn Owl

Ühine ait on öökullu perekonna saak, mis on kõige levinum linnu öökulli maailmas. Leitud peaaegu kõigil mandritel, välja arvatud Antarktikas. Selle pikkus on umbes 35 sentimeetrit ja selle tiibade pikkus on 80–95 cm. Lindude kaal on 187–700 grammi. Ploom on väga pehme, kohev. Ülemine keha tavaliselt okker-punane väikeste tume triibud ja täpid. Saba on lühike. Kõigi vultuuride eripära on näo korolla, mis on südame kujuline, tavaliselt valge okra servaga, väikeste punaste sulgede laigud silmade all. Jalad on täielikult suletud sulgedega. Mehed ja naised erinevad üksteisest vähe.

Kõrvad asümmeetriliselt asetsevad - üks neist asub otsaesisel ja teine ​​ninasõõrmetel. See kuuldeaparaadi struktuur aitab lindudel täiesti erineva nurga all kuulda võimaliku ohvri tehtud helisid. Kõige sagedamini teevad laudade öökullid paljunemisperioodil erinevaid helisid - sel ajal karjuvad või hõõrutavad nad karvavalt, lööb, hoot. Tänu oma erilisele, karmile ja rägivale nutmisele "heee" sai linnu vene nimeks "barn öökull". Väljaspool aretusperioodi on linnud tavaliselt vaiksed. Lisaks helisignaalidele klõpsavad mõnevõrra öökullid tihti oma keele, keele või häbistavalt oma tiibadega.

11 Tavapärane Rosella

Üldine Rosella on papagoi perekonna lind, kes elab Austraalia kaguosas ja Tasmaania saarel. Selle keha pikkus ulatub 30 cm ja tiivad on umbes 11 cm. Linnukaal on umbes 50-60 grammi. Selja ülemine külg on must, kuid iga sulgi piirneb rohelise-kollase värvusega, alumine selja on rohekaskollane. Kael ja rindkere on helepunased, rindkere alumine osa on helekollane. Kõht, nadhvoste ja reied on helerohelised. Tiivad lilla-sinine mustade täppidega. Nadkhvoste heleroheline. Naiste värv on tuhmum. Nende põsked on hallikasvalge, kolmnurga kuju ülemise kaela roheline räpane värv on pea taha, nokk ja pea on meestest väiksemad.

Tavapärane rosella elab kõrge inimtegevusega kohtades - savannas, pargis. Nad toituvad looduslike ja haritud maitsetaimede ja mõnede puuviljade seemnetest. Nad võivad kahjustada kultuurikultuure, kuid need toovad kasu ka umbrohtude hävitamisel ja kahjulike putukate söömisel. Roselle lend on laineline, tihti tiivad tiivad, harva lendavad pikad vahemaad. Lihtne liikuda kohapeal. Hääl on üsna vali, kuid mitte ebameeldiv, paaritamisperioodil väljastavad mehed meloodilist vile, peaaegu laulu.

10 Parrot Lori

Lori papagoid, nagu ka mõned varasemad meie hinnangud, on papagoi alamperekonna esindajad. Alamperekond jaguneb 12 perekonda, sealhulgas 62 liiki. Nad elavad Austraalias, Uus-Guineas, Ida-Indoneesias ja Filipiinidel. Pesitse puude õõnsustes ja mitmetes liikides isegi termiitides. Nad toituvad peamiselt õietolmust ja nektarist ning pehmetest mahlastest puuviljadest. Nende keel lõpeb horny papillae harjaga. С их помощью птицы высасывают сок из плодов и нектар из цветов.

Желтоспинные лори обладают скрипучим и необыкновенно резким голосом, благодаря которому легко учатся повторять речь человека и другие слышимые звуки. В процессе обучения лори желтоспинные запоминают до 50 слов и до 15 небольших предложений. Происхождение названия лори изначально определяется от голландского «клоун». Птицы имеют очень сочный и яркий окрас, больше подходящий в качестве наряда для цирковой арены. Aga looduses kaitseb selline maskeering papagoi, mis võib lillede ja lehtede vahel kergesti toita.

9 paradiisilind

Paradiisi lind on pereliikmete perekonna esindaja. Kokku on 45 liiki, millest 38 on leitud ainult Uus-Guineas ja väikesed külgnevad saared. Reeglina on tegemist metslindudega, mõned liigid on vaid kõrge mägimetsaga metsades. Need fantastilised linnud on meie ühiste varesede lähimad sugulased ja väärtus võib olla alates jay'st kuni larkini. Enamikul neist on heledad pložid, mõned tumedad, metallilise varjundiga. Valdavalt on punased, sinised ja kollased värvid. Mehed on tavaliselt värvid heledamad kui naised, paljudel on oma sulgede, külgede või saba sulged, mis kuvatakse keeruliste paaritamismängude ajal.

Linnud toituvad seemnetest, marjadest, väikestest puuviljadest, peamiselt söövad putukaid, väikesed puu konnad ja sisalikud. Tavaliselt hoitakse neid linde üksi. Paarid ei ole nii tavalised. Mõned liigid on monogamilised ja loovad paarid eluks. Paradiisi linnud ehitavad oma pesad enamikul juhtudel oksadesse. Ja ainult kuninglik paradiisilind sobib talle puude õõnsustes. Naine seisab ja inkubeerib ainult 2 muna.

8 Kroonitud kraana

Crowned Crane - suur lind tõeliste kraanade perekonnast, mis viib istuvale elustiilile Lääne- ja Ida-Aafrikas. Lind on umbes 100 cm kõrge, tiibade pikkusega 183-198 cm ja kaaluga 4-5 kilogrammi. Enamiku keha ploomid on mustad või tumehallid, elytra katte suled on valged. Selle liigi peamiseks eristavaks tunnuseks on suur peapea, mis koosneb jäikadest kuldsetest suledest, mille tõttu lind sai oma nime. Põgedel on mõlemal küljel punased ja valged laigud.

Meeste ja naiste vahel ei ole nähtavaid erinevusi, kuigi meestel on mõnevõrra suurem. Noorte lindude puhul on ploomi pehmem, ülakeha sulgede otsad on punased ja põhi on liivase värvusega. Kaela tagakülg on pruun ja nägu on kollane. Elab avatud ruumides - nii soostes kui ka kuivades, kuid eelistab magevee soode, üleujutusi või veepiire. Sageli võib elupaigas näha akaatsiaid või teisi puid, millele linnud ööbivad. Kroonitud kraana ei karda inimest ja elab sageli inimese elukoha lähedal. Omab rahvusvahelises punases raamatus haavatavate liikide staatust.

7 Lõuna-Ameerika Harpy

Lõuna-Ameerika harpy on suur röövlind, metssigel, mis on pärit Hawkide perekonnast, kes pesitsevad ja jahipidavad Kesk- ja Lõuna-Ameerika troopiliste metsade tasandikel, Mehhikost Brasiiliasse. Harpy on kõige suurem saakloomadest. Selle kotka keha pikkus ulatub 110 sentimeetrit, selle tiibade pikkus on umbes 2 meetrit ja selle kaal on umbes 8 kilogrammi. Harpial on tumehall taga, helehall, suure tumedate silmadega pea ja suhteliselt väike, kuid võimas must nokk. Põnevuse hetkel tõstab harpi pea sulged peaaegu vertikaalselt nagu "sarv".

Harpide käpad on väga suured ja võimsad, võimelised toetama väga suurt kaalu, sõrmed on relvastatud väga pika mustaga. Harpi peamine toit on libed ja ahvid, samuti mõned teised Lõuna-Ameerika loomad. Lisaks ründavad harpies araaparrüüte ja on ainsad röövloomad, kes jahipidavad puitu. Harpy külad kannavad sageli sigu ja väikesi koeri. Harpi pesad kõrgete puude kroonis 50-75 meetri kõrgusel maapinnast. Naine on reeglina üks kollakas muna. Tibud arenevad väga aeglaselt ja on pikka aega nende vanemate hoole all. 8-10-aastaselt on harpy-tibud juba hästi lennanud, kuid ei suuda iseseisvalt toita. Võib kiirendada kuni 10-14 päeva ilma iseenda kahjustamata.

6 Golden fasaan

Kuldne fasaan on üks fasaani perekonna kõige eredamaid liikmeid. Kuldsed faasanid elavad Kesk-Hiina mägistes piirkondades kuni 2000 meetri kõrgusel merepinnast, Kagu-Tiibeti mägimetsades ja Assami põhjaosas. Kesk-Euroopas on kuldse fasaani poolväärsed populatsioonid. Mehed on väga ilusad ploomid ja seetõttu on loomaaedades dekoratiivlinde. Kuldsed faasanid väldivad metsa, soo ja avatud alasid. Enamiku aasta jooksul hoitakse kuldseid faasaneid üksi. Kevadel algab lindude käitumine ja nad hakkavad partnerluse poole püüdlema.

Oma kodumaal söövad kuldsed fanaanid peamiselt erinevate põõsaste lehtedele ja võrsetele ning bambusele. Nad söövad ka rododendroni lilli. Päeval söövad nad maapinnal ja õhtul magavad, põgenevad kiskjate eest, kõrged puud. Kuldne faasan hoiab oma territooriumil. Kõrge mägedes elavad linnud langevad päevasel ajal sageli madalamatele aladele. Toitu otsides kulgeb kuldne faasan kerge vaevaga läbi isegi kõige paksemate tärkliste. Euroopas elavate kuldsete faasanide toitumine on vähe uuritud. Tõenäoliselt ei erine Euroopa kuldsete faasanide menüü nende Hiina sugulaste menüüst.

5 Atlandi puffin

Atlandi Tupik on Põhja-Aafrika rannikul ja Atlandi ookeani idarannikul elav linnulind. Keha pikkus 30-35 cm, kaal 450-500 g. Kõrge värvusega nokk on külgedelt tugevalt kokkusurutud. Tagakülg on must, alumine osa on valge. Käpad on oranžpunased. Surnud otsad liiguvad hästi, lendavad, ujuvad ja sukelduvad tiibade ja jalgade abil. Vaatamata suhteliselt väikesele suurusele on lindude eluiga umbes 25 aastat. Täisjõuga koos oma tiibadega võib ummikusse jõudmine saavutada lendude ajal kuni 80 km / h.

Liigutage järskes mererannas rühmades või kolooniates. Nad toituvad väikestest kaladest ja mere selgrootutest. Nad veedavad suurema osa oma ajast merel, kiikides laineid, mõnikord maad mööda. See on aeg, mil surnud otsad võivad viia üksik elustiili, kuigi mõned neist on paarikaupa. Kevadel kogunevad kaldale sadu ummikuid tibude kasvatamiseks. Kõige sagedamini kaevavad need linnud nõelaga mägede järskudel nõlvadel ja mõnikord kivide jalamil olevate kivide vahel.

4 puitipart

Puud või vilistavad pardid on veiseliikide perekond, mis on pardiperekonnast, mis on tavalised troopilistes ja subtroopilistes tsoonides. Pähklitel on partide ja hanede vahel vahepealsed omadused: nad sarnanevad oma kehas olevate pardidega ning pikad jalad ja kaelad, samuti laiad ja nüri tünnid. Mehed ja naised ei erine üksteisest. Ujuda hästi ja sukelduda, kogudes toitu vee ülemistes kihtides, nagu jõe pardid. Kuival maal hoitakse keha püsti. Varbad on konstrueeritud nii, et need jäävad kergesti puude oksadesse, kus mõned liigid mõnikord istuvad - nimelt “puitunud”.

Teine nimi, “vilistavad pardid”, tekkis erilise linnuliiklusviisi tõttu - nad emiteerivad meloodilisi vilistusi. Ploomid ei ole heledad - tavaliselt on selles pruunid, hallid või beežid toonid. Aktiivne peamiselt öösel. Nad toituvad peamiselt veetaimede vegetatiivsetest osadest ja fütoplanktonist, filtreerides vett ülemistes veekihtides. Erinevalt paljudest partidest ei ole teiste liikidega hübriidid moodustunud. Ööbimiskohtades kogunevad nad suurtesse karjadesse.

3 Punane papagoi Ara

Avab kõige ilusamate lindude kolmanda nimekirja - papagoidide perekonnast Red Macaw. See lind elab troopilistes metsades Mehhikos Ecuadori, Boliivia ja Amazonase jõe ääres, eelistades jääda kõrgete puude kroonidesse. Keha pikkus 78-90 cm, tiivad 28 kuni 40 sentimeetrit, saba 50 kuni 62 cm. Pea, tiibade ülemine osa, kael, tagaosa, rinna- ja kõhupiirkond on erkpunased, nadhvoste ja tiibade põhi on särav sinine, kollased triibud läbivad tiivad. Paljad põsed on valgete sulgedega rida. Nadklyuve valge, pruuni-must täpp nokaga ja musta otsaga. Iiris on kollane. Naistel on nokk põhjas väiksem ja laiem ning selle ülemises osas on järsem painutus.

Nad toituvad peamiselt taimsetest toitudest: puuviljadest, pähklitest, puude ja põõsaste noortest võrkudest. Põllumajanduskultuuride valmimise ajal sõidavad nad põllule ja istandustele, mis toovad põllukultuurile märkimisväärset kahju. Nad on väga tihedalt kinnitatud õõnsusega, kus nad pesitsevad, kasutavad seda paljude aastate jooksul paljunemisperioodil. Abielu kestus algab tavaliselt aprillis-mais. Istudes kõrvuti haru juures, pöörates oma sabad vastassuunas, puudutavad papagoid õrnalt üksteise suled ja nad kaasnevad kõigi tegevustega pehmete, gurgeldavate helidega. Siis hakkab mees tantsima, raputama pead, viska tagasi ja noogutama.

2 Mandariini part

Teisel kohal on Mandarin Duck - pardi perekonna lind, mis on levinud ainult Ida-Aasias. Venemaal pesitseb mandariin Amuri ja Sahhalini piirkondades, Habarovskis ja Primorsky aladel. Talved Hiinas ja Jaapanis. See on väike part, mis kaalub umbes 600 grammi. Mees on pea peal ja on värvilisem kui emane. See part paistab mägede ojades, kus on puude oksad, mis ripuvad vee ja jõeäärsete mägimetsade kohal. Mandariin ujub hästi, kuid harva sukeldub ainult vigastatuna. Selle lend on kiire ja manööverdatav, see lendab kergesti, mõnikord peaaegu vertikaalselt. Erinevalt enamikust pardal on mandariini sageli näha, kui istub puude oksadel või rannikualadel. See lind on Venemaa punases raamatus loetletud haruldaste liikidena.

Nad toituvad seemnetest, peamiselt tammetõrudest ja veetaimedest. Samuti söövad mandariinid molluskeid, usse ja kalamarja. Pesi paigutatakse tavaliselt õõnsatesse kohtadesse erinevatel kõrgustel, mõnikord kuni 10 meetrini, kuid harvemini pesitsevad maapinnal. Munades on 7 kuni 14 muna, mida emane inkubeerib umbes 30 päeva. Vabanenud tibud hüppavad iseseisvalt pesast maapinnale. Ilmastikutingimused mõjutavad mandariini kasvatamise edu - tibud on väga tundlikud hüpotermia suhtes.

Kõige ilusamate lindude järjekorras esimene koht on muidugi paabulind. See lind on monotüüpiline liik, st see ei ole jagatud alamliikideks, kuid sellel on mitu värvi variatsiooni. Pakkumis, Indias ja Sri Lankal levib laialdaselt 2000 meetri kõrgusel merepinnast, see elab džunglis ja metsades, haritud maadel ja külades, eelistades põõsaid, metsa puhastusi ja jõekaldasid. Õlitatud inimese poolt. Isase iseloomulikuks omaduseks on saba sulgede ülemine saba sulgede tugev areng.

Keha pikkus on 100-125 cm, saba on 40-50 cm, saba piklikud suled on 120-160 cm. Mees kaalub umbes 4 kilogrammi. Pea, kael ja osa rinnast on sinised, seljaosa on roheline, alumine osa on must. Naine on väiksem, tagasihoidlikum värviline ja tal puuduvad piklikud suled. Peacock on polügamaalne lind: mees elab 3-5 naise rühmaga. Seksuaalne küpsus saavutab kaks kuni kolm aastat. Aretushooaeg on aprillist septembrini. Maandub 4-10 muna otse maapinnale, teeb kuni kolm sidurit aastas vangistuses. Munade inkubeerimisaeg on 28 päeva. Noormees, kes on üks kuni 1,5 aastat vana, kannab naistele sarnast kleiti ja tüüpilised täiskasvanud suled on täielikult välja kujunenud alles kolmeaastaseks. Oodatav eluiga on umbes 20 aastat.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org