Linnud

Pika tavaline

Pin
Send
Share
Send
Send


Välimus ja käitumine. Väga väike (tunduvalt väiksem sparrow) lind, millel on õhuke, kaardus nokk, suhteliselt pikk saba ja patroniseeriv värvus. Keha pikkus 12,5 cm, kaal 7-10 g Suhteliselt vaikne ja silmapaistmatu lind. Kõige sagedamini täheldatakse pika ronimist mööda puukarva, samal ajal kui lind liigub mööda seda alt üles, ronides spiraali. Esineb üksikult või paaridena, mis on sageli segatud sinise silmaga koolides. Lendab halvasti ja vastumeelselt.

Kirjeldus. Mees ja naine on värvitud sama. Ülaosa üldine toon on pruunikaspruun, seljas punakas ja nadhvostiya. Tume taustal on ühtlaselt jaotunud heledad triibud, pea peal ja väikesed tagaküljel. Särav kulm on selgelt nähtav, alustades niskast ja lõpeb silmade taga, mis on tegelikult juba kaelal. Sõrm ja silmad on mustad ning kõrva katte suledel tekib kerge tilgakujuline pestriin. Bill on mõõdukalt pikk, õhuke, kaardus allapoole. Alus on tumepruun, mandel on kollakas. Tiibal on mustade, punakaspruunide ja valget värvi kombinatsioonide kompleks. Keha põhi on valge. Saba on kiilukujuline, punakaspruun. Noored linnud on täiskasvanutega väga sarnased, kuid nende värvus on tavaliselt hämaram. Keha ülemine osa on skaleerunud, kuna kõrgete valgusväljade kontuurplekkide keskel on välja kujunenud erinevad tumedad servad. Enamikus vaatlusaluses piirkonnas on ainus pika tüüp.

Kuid Lääne-Kaukaasias, mööda Musta mere rannikut Gelendzhist kuni Abhaasia piirini, elab ühine pika kõrvuti mingi kahekordse, lühikese rusikaga pika. Neid on võimalik üksteisest usaldusväärselt eristada ainult märkide kogumiga, hoides linde käes või kvaliteetseid fotosid. Tavaline pika on lühem nokk ja küünised (eriti tagaküljel) on pikemad kui lühikese sõrmega. Tavalise pika särav kulm on valge, selge ja lai, kulmude esiservad liidetakse tihti noka aluse kohal. Tavalise pikha kõht on valge, külgedel ei ole punast värvi.

Hääl. Väga oluline identifitseeriv tunnus on eelkõige mõlema soo lindude kõned ja mehe sooritatud laul. Tavalise pika kõned on väga monotoonsed, kõige sagedamini on see pikk, õrn vile.srrri. "Hästi väljendunud" vibreeriva "komponendiga, harvem - lühikesed, staccant cries"neid "Või"tii. ". Sageli moodustavad kõned pika seeria. Tavalise pikaha laul on vaikne, suhteliselt pikk ja keeruline lõbu, mille lõpus on trill. Nad laulavad aktiivselt talve lõpus ja kevadel.

Jaotus, olek. Palearctic metsa tsoon. Euroopa Venemaal - Põhja-Taigast metsa-stepi vööndisse, eraldatud piirkond hõlmab Kaukaasia. Istuv liik, linnud teevad väikesed migratsioonid. Pika ei ole oma silmapaistva looduse tõttu suur linn, kuid enamikus selle levilastest on see üks tavalisest metsaliigist. Pika rahvastikutihedus on leviku kõige põhjapoolsemates ja lõunapoolsetes piirides väga madal ning samuti väga haruldased metsad.

Eluviis. See elab erinevat tüüpi metsades, eelistades vanu küpseid puude seisukohti, mis on ideaalne koht pesade ehitamiseks ja söödaotsinguks. Nendes kohtades, kus ühiste pikakade ulatus kattub lühikestega, on tavalisem sagedamini okas- ja segametsades, sageli suurtel kõrgustel, kui lühike vildistatud kanad. Enamikus vahemikus teevad istuv lind, ainult põhja- ja kõrge mägipopulatsioonid, väikesed hooajalised liikumised. Ta toitub väikestest putukatest ja ämblikulaadsetest, mida ta leiab puukoores ja muudes varjupaikades ning sööb männi ja kuuse seemneid. Monogaamiline vaade. Pesa ehitamine algab aprilli lõpus või mai alguses.

Pesa on kõige sagedamini paigutatud puule: pragus, õõnsuses või suures pragus, kooritud koorekihi taga 1–16 m kõrgusel maapinnast, tavaliselt 1–2,5 m. maa peal. Pesa alus on ehitatud väikestest okstest, nõeltest, samblast ja puitkiududest - seda ehitavad mõlemad paari liikmed. Suledest, villast, samblikest ja hällidest valmistatud salve valmistab ainult naissoost. Siduril on 2–9 valget roosakas või pruunikas täppidega munad. Inkubeerimisperioodil on inkubatsiooniperiood 12–20 päeva. Nende peatel tibudel on paksu tumehall, suu on kollane ja nende nokkvaltsid on kollased. Söötmine kestab 12–19 päeva, mõlemad vanemad toidavad tibusid. Umbes kaks nädalat pärast tibude pesast lahkumist laguneb perekond ja noored linnud liituvad putukate putukatega.

Pika või ühine pika (Certhia familiaris)

Välimus

Saba ploom on väga raske ja kahvlik. Lind toetub sellele, kui ta ronib vertikaalsele puukambrile. Keha pikkus on 12 cm, kaal on 7 kuni 13 g. Ülemine torso on helepruun tumeda laiguga. Saba on pruun, kõht on helehall. Nokk on pikk ja sujuvalt painutatud.

Paljundamine ja pikaealisus

Liikide esindajad elavad metsas ja ronivad kaunilt kaunilt. Kevadel hakkab naine pesa ehitama. Ta teeb seda väikese õõnsa või sügava ajukoorega. Kandik on kaetud kuivadest oksadest ja selle sees on vatt ja suled. Munad pannakse mai alguses. Need on väga väikesed ja läbimõõduga 1,5 cm. Peamine taust on valge, lahjendatud pruunidega. Sisaldamisel on tavaliselt 6-7 muna. Lõunapoolsetes piirkondades teevad linnud hooajal 2 sidurit. Põhjapoolsetes piirkondades on ainult üks sidur.

Inkubatsiooniperiood kestab 2 nädalat. Veel 2 nädala pärast lahkuvad tibud pesast ja hakkavad mööda pagasiruumi roomama. Tiiva pealt saavad nad 3 nädalat pärast sündi. Oodatav eluiga looduses on 2-3 aastat. Soodsates tingimustes elavad liikide esindajad 8 aastat.

Käitumine ja toitumine

See linnus on istuv elu. Toit satub puude kooresse, maa läheb väga harva. 70% moodustab see putukatest. Need on infolehed, lehetäide, röövlid, koid, hobused, ämblikud, mitmesugused vastsed, kreekerid. Võib öelda, et ühine pika on metsa terviseohvitser, sest see hävitab mitmesuguseid kahjureid. Taimsetest toitudest toidab see peamiselt seemneid, mis langevad okaspuude koonustest välja. Lind käitub vaikselt, hoiab vaikust, seega on seda väga raske avastada. Puu kere ümber liigub tavaliselt spiraal, otsides puukooresse putukaid.

See liik on suurel alal. Ainuüksi Euroopas on lindude arv hinnanguliselt 15–20 miljonit inimest. Kuid lisaks sellele on Aasias veel hiiglaslik territoorium. Seega võime järeldada, et elanikkond ei ole ohustatud.

MIS EATS

Ühine pika leiab pesa jaoks sobiva koha ja rikkaliku toiduallika metsades, pargis, jõgede metsades ja vanade okaspuudega aedades.

Pika nokk on õhuke ja kõverdatud nagu sirp, nii et see jõuab kergesti putukate ja nende munade vahele, mis on peidetud koore kitsastes lõhedes. Siin leiab pika ka teisi selgrootuid. Lind toitub ämblikest, dipteraanidest, hymenopterast, liblikasest rööbastest ja voodikestest, kuid enamus selle toitumisest koosneb närilistest ja lehtede mardikatest.

Ja kõige enam pika meeldib süüa eri tüüpi mardikate vastseid.

Erinevalt tütrest ei saa pika pingutada ega toitu saada. Putukate tõmmates koorest allapoole, toetub see tugevalt vastu pagasiruumi saba suled ja võtab rünnakust saaki.

Talvel täiendab pikasmenüüd teatud tüüpi seemned, peamiselt okaspuu seemned. See linnud otsivad süstemaatiliselt puust trunki alt üles. Kui pika leiab liiga "produktiivse" puu, siis naaseb see mitu korda teise kontrolli jaoks.

LIFESTYLE

Ühine pika on halb ja lendab vähe. Reeglina lendab lind ainult ühe puu kroonilt teise jalgsi, hüpates uue puu kere juurde.

Toidu otsimisel liigub pika spiraalis ülespoole, samal ajal kui see toetub puu otsale ja säärele. Sageli uurib lind filiaalide allosas.

Pikkade, kumerate küünaldega haarab ühine pika väga tihedalt puude koorega. Viled elavad üksinda, kuid sügisel liidavad nad koos teiste linnuliikidega, näiteks tiibadega. See juhtub, et mõnikord istuvad külmades talvedes kokku kuni 15 lindu koos ja soojendavad üksteist oma keha soojusega.

Alates sügisest sõidavad need linnud kohtades, kus on puud - parkides, aedades ja metsades. Kuid ülejäänud aasta jooksul kaitseb tavaline pika aktiivselt oma maatükki ja ööbimist mis tahes sissetungijalt.

Need linnud magavad tavaliselt koore all olevates pragudes, sageli paigutades need pesakastidesse, millel on väike sissepääs.

Paljundamine

Mees hakkab naise eest aprilli alguses hoolitsema. Ta jätkab oma valitud õhku või sõidab sellega mööda puukambrit. Mees annab oma toiduaineid ja pidevalt laulab. Abielu rituaali ajal värisevad mõlema partneri tiivad ise.

Kesk-Euroopas on ühised pika tõud juunini ja neil on tihti aega kahe sugu kasvatamiseks. Vanemad ehitavad pesa koos. Tavaliselt asub see taga koorest, mis on liikunud pagasiruumist eemale või lagunenud puu õõnsuses. Mõnikord paigutatakse pesa hoone seinale paksus luuderohi. Pika pesa on ebatäpne, ehitatud väikestest okstest, mis on vooderdatud rohu, sulgede ja loomakarvade teradega.

Naisel on mitu valget muna kerge punakaspruuni täppidega ja inkubeeritakse neid 2 nädalat. Vanemad söövad alaealisi koos. Noored tibud lahkuvad pesast 16–17 päeva.

TOIDUJÄRELEVALVE

Ühine pika esineb peaaegu kogu Euroopas, tavaliselt okasmetsades, kuid elab ka segametsades ja parkides, kus on vanu okaspuid. See lind on kartmatu - kui tavaline pika otsib toitu, ei jookse see isegi pärast inimese nägemist. Lühikese vahemaaga lendamisel näete oma tiibadel kergeid triipe. Talvel võib seda lindu meelitada kindlasse söötmiskohta, määrates okaspuupuu koorel putukate lindude veiseliha ja pehme toidu segu. Suvel saab riputada väikese maja, kus tavaline pika on tõenäoliselt pesa. Mõned inimesed segavad pika pähklit sarnase käitumise tõttu puukambris.

HUVITATAVAD FAKTID, TEAVE.

  • Tavapärased laulud koosnevad kahest trillist, millest esimene on alati suurusjärku suurem kui teine.
  • Liikudes mööda pagasiruumi, kasutab ühine pika saba tugena, mistõttu aja jooksul muutub saba nii ebamugavaks ja kustutatakse, et selle sulged kukuvad välja ja muutuvad sagedamini kui üks kord aastas.
  • Ühe metsamaja katuse all leiti viieteistkümne tavaline pika, mis kogunes seal ühte tihedasse segamini. Seega selgus, et linnud olid kaitstud külma ja halva ilmaga.
  • Tavaline pika meenutab hiirt mitte ainult väsimatute jooksude ümber pagasiruumi, vaid ka selle helide pärast - kõrge, shrill kükitama.

ORIENTLISE TOIDU OMADUSED. KIRJELDUS

Munade paigutamine: 4-8 (tavaliselt 6) valge, punaste pruunide munakarpidega, millel on selgelt nähtav nüri ots.

Lennu: ebaühtlane. Linn lendab nagu külgsuunas. Haug lendab ainult lühikestel vahemaadel. Lennu ajal on tiibadel valged triibud selgelt nähtavad.

Nike: pikk, sirp kõverdatud.

Ploom: linde tagaosa on hallikaspruun, valged laigud. Silmade all olev kõht ja triibud on siidiselt valged. Noored linnud on hallid, keha dorsaalsel küljel on rohkem valged laigud.

Saba: pikk, kahvatu, terav. Kahvli saba ots on lennu ajal selgelt nähtav. Saba mängib olulist rolli linde liikumisel puukambrisse.


- tavapäraste kalade elupaik

Kus see elab

Ühine pika viib istuv eluviis. Seda leidub Lääne-Euroopast läbi Kesk- ja Ida-Euroopa ning Aasia ja Himaalaja ning Jaapani.

KAITSE JA SÄILITAMINE

Hoolimata surnud, mädanenud puude suurest arvust, mida lind pesitsusalaks kasutab, leiab ühine pika uusi varjupaiku, kus see kiiresti lahendatakse.

Pika tavaline. Brateevogradi linnud. Video (00:00:49)

Selle lindu pesitsemist Brateevos ja Marinas ei täheldata, kuid on võimalik, et need on olemas. Neid nähakse sageli hooajaliste lendude ajal. Mõned neist jäävad talve kvartalitesse Mariinski hüljatud sadamasse endise liivamaja lähedal ja Brateevskaja lammi vastaspoolel.

Elupaigad ja elupaigad

Haug on linn, mis viib istuvale, harvemini teisaldatavale eluviisile. See on Euroopas tavaline. Samuti Põhja-Aasias, Kanadas ja Ameerikas (USA). Venemaal on pikuha Euroopa osa, mis ulatub Arkhangelskist kuni Krimmi ja Kaukaasiani. Seda lindu ei leita ainult stepis ja kohtades, kus puud ei kasva. Rändamise ajal võib lennata palju kaugemal pesitsusalast. Sageli leitakse väikelinnades. Aasias leidub pika Siberi metsa vööndis, Sahhalinist ja Okhotski merest ida pool, Tien Shani, Mongoolia, Põhja-Iraani ja Kasahstani lõuna pool.

See eelistab leht-, okas- ja segametsasid. Pika nagu vanad puud. Pesitsemisperioodil valib ta vanad leht- ja segametsad. Harvemini võib seda näha okaspuudes. Rändamise ajal toimub aiad, pargid, metsad - kus puud kasvavad.

Kuidas näeb välja pika lind?

Särje tagakülg on hallikas või pruunikas punase värvusega. Ninasõõrmest ja ülalinnast on hallikaspruun. Kõht valge, siidine. Flywings on helepruunid, millel on väikesed heledad täpid. Juhtimine - sama värvi, kuid neil on heledad servad ja naststvolya.

Hõbedane pruunikas ja allpool kergem. Pruun iiris. Jalad on sama värvi, kuid hallikas toon. Noortel poikidel on täiskasvanutel selja- ja piklikud laigud. Noorte värv on hämaram ja kõht on kollakas.

Peamised toidupakid - putukad ja ämblikud. Enamik linde sööb dipteraid, ämblikke ja mardikaid. Enamik armastust weevils. Ka pika toitumises on lehetäide, röövikute, lonkade, voodipoegade, koitide, roomajate ja teiste metsade kahjurite olemasolu. Linnud söövad seemneid, kuid peamiselt okaspuudest ja talvel. Toidu otsimisel otsivad need linnud puidu pagasiruumi, unustamata ühtegi pragu. Kui puul on palju toitu, võib pika sellele mitu korda tagasi pöörduda.

Talvel võib seda lindu ajutiselt õpetada üheks toitumispaigaks, kui te määrate koorele pehmet toitu ja veiseliha. Suvel riputatakse väike maja, kus toit on pidevalt paigas.

Pika lind: aretus kirjeldus

Pika paaritamisperiood algab märtsis. Sel ajal näete meeste võitlusi ja kuidas nad laulavad. Pesi ehitavad pikasid hiljem. Esmalt vali hoolikalt koht. Pikas eelistab kitsaseid õõnsusi või lahtist koort. Kuid pesa asub alati maapinnast madalal.

Kahjurid ehitavad pesad kaheksa kuni kaheteistkümne päeva jooksul. Kuid ainult naised valmistavad seda ette ise, mehed ei hooli oma järglastest. Pesa põhjas on tavaliselt lahtine platvorm, mis koosneb koorest ja õhukestest harudest. Nad satuvad õõnsa seintesse. Selgub, et pesa ei asu selles, vaid muutub tugevamaks keskel. Ülaltoodust on eluruum ehitatud kiududest, segatud väikeste koore-, samblike-, puidu- ja sammalahvlitega. Sisse on vooderdatud paljudest väikestest sulgedest, millele on lisatud villaseid, hobuseid võrke, putukaid.

Ühine pika on viis kuni seitse muna. Kaheksa või üheksa on äärmiselt haruldane. Munad on punakaspruunid, täpid ja täpid. Nad on kõige nüri lõpus. Mõnikord on siduril valged munad, millel on vaevu märgatav roosakas määrimine.

Naine inkubeerib sidurit 13 kuni 15 päeva. Pärast sündi jäävad tibud pesasse samal ajal. Naised söövad neid ämblike ja väikeste putukatega. Esimese siduri tibud hakkavad lendama mais-juunis. Alates teisest - juunis ja juulis. Olles tugevdanud, hakkavad tibud tiirutama, kuid ei lendanud pesast eemale.

Pike - lind, kes sulab esimesel eluaastal. See hakkab juulis muutuma. Lõpetab sula septembris. Vanades lindudes kestab see periood juunist augustini. Ja esimene muuta kontuuri suured tiivad. Väike - hiljem, sula lõpus. Pärast ploomide muutumist muutub see heledamaks. Ja sulgede värv muutub punaseks.

Alamliigid ja muutuvad märgid

Haug - geograafiline varieeruvus. See väljendub keha suuruses ja sulgede värvuse muutumises keha ülemises osas. Kuid see võib olla hooajaline või individuaalne. Ja see raskendab oluliselt geograafiliste liikide määramist. Nüüd on kaksteist. Nende vahelised erinevused on ebaolulised ja neid võib olla väga raske eristada.

Inglismaal ja Iirimaal on värvi pika tumedam kui Lääne-Euroopas. Jaapanis - väljendunud punase varjundiga. Erinev alamliik on samuti erinev. Põhimõtteliselt on nende trill tugev ja pikaajaline, lühikese pausiga. Tema piilumine on see, et lind sai sellise nime.

Pikas elustiil

Ühine pika on vähe ja ei sõida hästi. Põhimõtteliselt on tegemist ainult lendudega ühest puust teise. Pikkade ja kõverate küüniste tõttu hoitakse seda lindu väga tihedalt koorega. Valikud elavad enamasti eraldi. Nad on üksikud. Aga kui sügis tuleb, kari nad koos. Причем с другими видами птиц. Например, с синицами.

В холода они могут сидеть в плотном кольце из 10-15 птиц, согреваясь. Осенью пищухи выискивают места с большим количеством деревьев – парки, скверы, леса. Но в остальные сезоны у птиц существуют свои участки питания и ночевки, которые они воинственно защищают.

Пищуха – птица бесстрашная. Kui ta on toitu otsides, siis ta isegi ei näe, kui ta inimest näeb.

Ta võib isegi laulda. Tõsi, tema trill kahekordne, sarnane augustamine. Teine on alati madalam kui esimene.

Kuna pika saba on toitu otsides toetuseks, siis aja jooksul see kustutatakse, suled muutuvad roostetuks. Seetõttu varjab selle linde saba sagedamini kui mujal.

Pika leidmine ei ole lihtne. Ta hoiab alati vaikset ja tema ploomivärvide värv hästi. Aga mõnikord, kui märkate midagi lumega sobivat, võib sellele siiski hüpata. Röövida saak, ta kiirustab taas pagasiruumi.

Talvel lõpeb pika energilisemaks, elavamaks. Trunksidel hakkab see palju kiiremini libisema ja isegi kokkupõrgetega kokku puutuma.

Kuula ühiste poikide häält

https://animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/10/pishuha-amerikanskaya-certhia-americana-114kb.mp3
Taimsetest toitudest kasutavad pikas okaspuude koonuste seemneid. Pika on väga vaikne, mistõttu on seda raske märgata. Putukaid otsides liiguvad need lindid spiraalis mööda pagasiruumi.

Vaadake videot: Fortnite - Tavaline Forti Stream! Eesti Keeles! (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org