Loomad

Kui palju kaalub elevant

Pin
Send
Share
Send
Send


Maailmas on palju vanasõnu ja ütlusi, kus peategelane on elevant. Näiteks öeldakse inimese kohmakuse kohta "nagu elevand Hiina poes." On veel üks ütlus - “kui elevandi pellet”. See väljend on vastuolus suure ja väga väikese, tähtsusetu ning ka fraasiga "elevant ja mops".

Selle looma populaarsus pole midagi imelikku. Lõppude lõpuks on elevant ainulaadne imetaja, suurim maa peal, mille suurus ei suuda lihtsalt sellele tähelepanu pöörata. Elevandid on muinasjutte kangelased mitte ainult Aafrika ja Aasia riikides, vaid ka nendes riikides, kus neid ei leitud, näiteks Venemaa. Nad on väga huvitavad kõigile taimestiku ja loomastiku armastajatele, eriti inimesed imestavad sageli nende hämmastavate imetajate suurust ja kaalu - Aafrika savannide elanikke. Niisiis, kui palju kaalub Aafrika elevant - mitte India, vaid Must-mandri elanik?

Vastus sellele küsimusele ei ole kindlasti võimalik, sest igal elevandil on tegelikult ükskõik milline kõrgus ja kaal, nagu iga inimene. Näiteks mehed ja naised kaaluvad erinevalt, viimane selles parameetris on palju madalam kui esimesel. Kuid selleks, et määrata ligikaudne kaal - probleem on siiski üsna lahendatav.

Aafrika elevandi kaal

Kui palju Aafrika elevant kaalub tonnides - teadlased, kes uurivad neid imetajaid oma ametialaste kohustuste tõttu, teavad seda. Nende andmetel võib elevant kaaluda 12 tonni, kuid see on haruldane. Keskmine elevant kaalub 2,5–7 tonni (2500–7000 kg). Mehed kaaluvad kaks korda rohkem naisi.

Muide, elevandi raske kaal ei tee seda kohmakas. Elevant on ilus ja elegantne imetaja ning vastupidised sõnad ei ole üldse tõsi. See on looma laimu!

Arvamus elevandi kohmakuse kohta koosneb valedest muljetest pärast loomaaia või tsirkuse külastamist. Piiratud puuris olev elevant käitub ebaloomulikult, sest ta näeb oma valulikke liigutusi tema jaoks ebatavalistes tingimustes ja tundub, et see loom ei ole täielikult armu saanud. Aga need, kes on olnud Aafrikas ja näinud metsas elevanti, ütlevad, et neil ei ole teistest sarnaste parameetritega imetajatest lihtsalt rohkem graatsiaid.

Enne kui hakkate otsima vastuseid küsimusele, kui palju Aafrika elevant kaalub, tuleb kõigepealt teada saada, mis see on. Selgub, et Aafrika elevandid on kahte tüüpi: mets ja savann. Need on üksteisest veidi erinevad, kuid mitte suurused. Metsa elevandid on palju väiksemad kui nende stepide sugulased.

Savanniliikide isased ja emased kaalusid vastavalt 7 ja 2,8 tonni. Esimese pikkus võib ulatuda 7,5 meetri ja kõrgus kuni 3,5 meetrit.

Teave elevantide, vaenlaste ja pikaealisuse kohta

Pole vaja mõelda, et elevandid, kellel on selline hiiglaslik suurus, tunnevad end mugavalt ja kartmatult. Täiskasvanud inimesed peavad pidevalt kaitsma elevante, kellele lõvid armastavad jahti - röövloomad, väga ohtlikud ja elujõulised, tunnustatud nende tugevuse ja majesteetliku asendina kui "loomade kuningad".

Kui keegi on huvitatud, et teada saada, kui palju Aafrika elevant kaalub kilogrammides, siis ainult siis, kui ta on sündinud, siis oletame, et laps võib kaaluda kuni 140 kg.

Elevandid elavad umbes samamoodi nagu inimesed. 20-aastaselt on nad juba täielikult moodustunud. Kui beebi elevant on jõudnud kümne aastani, on see juba röövloomade käeulatuses.

Tõelised loodushuvilised, kes teavad, kui palju Aafrika elevante kaalub kilogrammides, teavad ka Aafrika elevantide elupaiku. On teada, et nad elavad Sahara kõrbemaade lõunaosas. Kuid nende elupaik vähenes pärast XIX sajandi massilist hävitamist märkimisväärselt.

Tänapäeval elavad elevandid ainult rahvusparkide ja varude maadel. Just siin on nad suhteliselt ohutud, kuigi mõnikord käivad salaküttid ja siin - neid ei piira isegi vangla ja seadusliku karistuse võimalus kaitstud loomade tapmise eest.

Aasia elevandid - Aafrika nooremad vennad

Olles õppinud, kui palju Aafrika elevant kaalub, on seda lihtne võrrelda Aasiaga. Aasia elevandid kaaluvad palju vähem kui nende sugulased Aafrikast. Suurimad üksikisikud võivad jõuda vaid 5 tonnini, nii et Aasia elevandiga võitlemisel ei saa Aasia vastu seista. Muide, võitlus elevantide vahel võib kesta tunde. Salvestati kõige kauem lahing, mis kestis 10 tundi ja 56 minutit.

See on uudishimulik

Lõpuks lühidalt uudishimulik. Niisiis, elevandid:

  • Suured ujujad ja vee armastajad.
  • Ei tea, kuidas põrgatama.
  • Nad teavad, kuidas nende jalgadega kuulata.
  • Teeni inimest. Aga ainult Aasia elevandid.

Oluline on mitte see, kui palju Aafrika elevant kaalub, kuid kui palju elevante jääb meie planeedile, kus metsloomad peavad praegu ellujäämise eest võitlema. Nüüd elab Maal ainult 600 000 Aafrika elevanti. Võrreldes inimeste arvuga on see näitaja lihtsalt tühine.

Artikli sisu

  • Kui palju kaalub elevant
  • Miks Zimbabwes on kogunenud 50 tonni elevandiluust
  • Millist looma - veepuhvrit

Elevant on planeedi suurim maismaaloom. Selle kaal sõltub selle tüübist ja päritolust ning võib ulatuda kuni 8 tonnini. Rikastatud elevant on väga ohtlik, viha ta pühkub ära kõik oma teel. On juhtumeid, kui inimesed surid elevantide võimas jalgade all.

Elevantide tüübid ja kaal

Kui võrrelda olemasolevaid maismaaloomi nende tugevuse ja positsiooniga, siis esimeseks kohaks selles ahelas võtab elevant - Aafrika kõige olulisem ja võimsam metsaline. Järgmised kohad kannavad ninasarvikud, jõehobu ja pühvlite karja, ja alles pärast seda ronivad Lion, Beasts King, seda hierarhilist redelit. Ülejäänud jõudu, osavust ja vastupidavust omavaid loomi ei saa enam võrrelda nende afro-shroudide meistritega, nad muutuvad kergesti lõvide saagiks, kes ei keeldu suurte ja tugevamate loomade jahti.

On teada kolm liiki elevante - mets, india ja savannah (Aafrika). Kõik nad kuuluvad samasse imetajate perekonda - elevandid. Esimene tüüp on selle pere kõige väiksem esindaja. Selle kõrgus varieerub 2,4 ja 2,5 meetri vahel ning selle kaal on harva üle 2,7 tonni. India elevant on palju suurem kui mets, kuigi see on Aafrika kaaslastest kaugel. Maailma suurimate maaimetajate arvel on ta teisel kohal. Täiskasvanud mees on 2,5-3,5 meetrit pikk ja tema kaal võib ulatuda 5,5 tonnini.

Aafrika või Savannaya elevantil ei ole jõudu ja jõudu võrdne, selle kõrgus võib ulatuda 4 meetri ja sinu omale ning kaal võib ulatuda 8 tonnini. Naised kaaluvad palju vähem - 3-4 tonni, vastsündinu elevant on sündinud 80-140 kg massiga. 7. novembril 1974 löödi Angolias Mukusso linnas suurim meessoost elevant, kes kaalus 12,24 tonni!

Kui palju elevant sööb ja joob

Looma neljas osa langeb selle pea peale. Sellel massiivsel struktuuril on spetsiaalne söögiseade - võimas närimislihased, molaarid, pagasiruumid ja kärud. Täiskasvanu kaalub 4 rhino või 4 kaelkirjakuga. Päeval sööb metsaline kuni 350 kg sööta ja joob kuni 230 liitrit vett. Toidu otsimisel läbib Aafrika elevant päevas kuni 12 km, võttes puhkuse ja puhkuse. Elevandid reisivad rühmadesse, kus üksikute perede liikmed on üksteisega väga seotud, kuigi mõnikord esineb kokkupõrkeid nagu iga perekond. Karja võitlus on väga haruldane, välja arvatud siis, kui mehed võitlevad naise eest.

Elevantide kaal tüübi järgi

Aafrika elevante (Lokhodonta) nimetatakse Savannaya elevantideks (Lokhodonta afrika), metsa elevantiks (Lokhonta sylsis) ja kääbus elevandiks (Lokhodt creutzburgi). India elevantide liike (Elérhas) esindab India elevant (Elerhas maximus), Küprose kääbus elevant (Elehas Cypriots) ja Sitsiilia kääbus elevant (Elehrhas fаnsioni). Tuntud on ka metsa sirge ninaga elevant (Ralaeolokhodon antiquus) ja paljud teised liigid.

Aafrika elevandi kaal

Aafrika elevandid (Lohonta) on Afrikast pärit imetajate perekond, mis kuulub tellimisrühma rühma. Teadlaste eelduste kohaselt esindab seda perekonda kaks kaasaegset liiki: Savannah elevant (Lokhodonta afriña) ja metsa elevant (Lokhodonta syllotis). Tuuma DNA hiljutiste uuringute kohaselt moodustasid need kaks Lohodont perekonda kuuluvad Aafrika liigid umbes 1,9 ja 7,1 miljonit aastat tagasi, kuid suhteliselt hiljuti peeti neid alaliigiks (Lochoda afrisana afrisana ja L. africanana cyclótis). Praegu jääb kahtluse alla kolmandate liikide, Ida-Aafrika elevandi valimine.

Aafrika elevandid on kaaluliselt kõige raskemad.. Hästi arenenud täiskasvanud mehe keskmine kaal võib olla 7,0-7,5 tuhat kilogrammi või umbes seitse ja pool tonni. Selline märkimisväärne loomakogus on tingitud Aafrika elevandi kõrgusest, mis on turjakõrguses kolm kuni neli meetrit ja mõnikord veidi kõrgem. Samal ajal on metsade elevandid väikseimad pereliikmed: täiskasvanud inimese kõrgus on harva üle 2,5 meetri, kaaluga 2500 kg või 2,5 tonni. Selle alamliigi Savannah elevandi esindajad on seevastu maailma suurimad loomad. Küpsema mehe keskmine kaal võib olla 5,0-5,5 tonni või rohkem, loomade kõrgus on 2,5 kuni 3,5 meetrit.

See on huvitav! Praegu pooleli miljonit Aafrika elevandi üksikisikuid on üks neljandik alamliigi Forest Elephant esindajatest ja umbes kolm neljandikku on Savanny elevant.

Planeedil ei ole maismaaloomi, mis võiksid kaaluda vähemalt poole Aafrika elevandi keskmisest kehakaalust. Loomulikult on selle liigi emane suurus ja kaal mõnevõrra väiksem, kuid mõnikord on seda raske küpsest isast eristada. Täiskasvanud Aafrika elevandi naise keskmine pikkus varieerub 5,4–6,9 m kõrgusel kuni kolm meetrit. Täiskasvanud naise kaal on umbes kolm tonni.

India elevandi kaal

Aasia elevandid või India elevandid (lat. Elerhas mahimus). Praegu on nad ainukesed moodsad liigid perekonnast Aasia elevant (Elérhas) ja esindavad ühte kolmest elefantiliigi perekonnast. Aasia elevandid on savannide elevantide järel suuruselt teine ​​maismaaloom.

India või Aasia elevandi suurus on väga muljetavaldav. Elu lõpuks jõuavad vanimad mehed kehakaaluni 5,4–5,5 tonni, keskmise kõrgusega 2,5–3,5 meetrit. Selle liigi emane on meestest märgatavalt väiksem, nii et sellise täiskasvanud looma keskmine kaal on ainult 2,7-2,8 tonni. Väiksemad esindajad Trunki järjekorras ja India elevantide liigid on suuruse ja kaalu poolest Kalimantani saarepiirkonna alamliigid. Sellise looma keskmine kaal ületab harva 1,9-2,0 tonni.

Aasia elevantide suur suurus ja muljetavaldav kehakaal on tingitud sellise imetaja toitumisharjumustest.. Kõik neli Aasia kaasaegse elevandi alamliiki, sealhulgas India elevant (E. m. Indisus), Sri Lanka või Ceyloni elevant (E. m. Maximus) ja Sumatrani elevant (E. m. Sumatrénsis) ja Bornishi elevant (E. m. .borneensis), neelavad suurtes kogustes toitu. Umbes kakskümmend tundi päevas kulutavad need elevandid igale taimse päritoluga toidu otsimisele ja söömisele. Samal ajal sööb üks täiskasvanud üksik päevas umbes 150-300 kilogrammi rohumaid, bambusest ja muud taimestikku.

Igapäevaselt söödud sööda kogus on umbes 6-8% imetaja kehakaalust. Väikesel arvul elevantidel söönud koor, taimede juured ja lehed, samuti puuviljad ja lilled. Pikad muru, lehestik ja võrsed lõigatakse elevantide poolt välja painduva pagasiruumi abil. Liiga lühike rohi kaevatakse võimsate pekside abil. Liiga suurte okstega koor kooritakse molaaride poolt ära ja haru kannab sel ajal filiaali ise. Põllumajanduslikud põllukultuurid, sealhulgas riisipõldud, banaanide või suhkruroo istandused, on elevandid hävitanud. Seetõttu on India elevandid liigitatud põllumajanduse suurimateks kahjuriteks.

See on huvitav! Aasia elevantide populatsioonide koguarv on nüüd suhteliselt aeglaselt, kuid kindlasti lähenemas kriitilistele tasemetele, ja tänapäeval on meie planeedil vaid umbes kakskümmend viis tuhat ebaühtlast selle liigi inimest.

Mõned teadlased ja eksperdid usuvad, et nende päritolu Aasia elevandid on kohustatud stegodoni, mida seletab sarnane elupaik. Stendogoonid kuuluvad sümptomite imetajate väljasurnud perekonda ja peamine erinevus on hammaste struktuur, samuti tugevama, kuid kompaktse skeemi olemasolu. Kaasaegsed India elevandid eelistavad asuda kergete troopiliste ja subtroopiliste lehtpuudega, millel on tiheda aluskasv, mida esindavad põõsad ja eriti bambus.

Beebi elevandi kaal sünnituse ajal

Elefante iseloomustab kõigi praegu tuntud imetajate seas kõige pikem rasedusaeg. Selle kogukestus on 18-21,5 kuud, kuid lootele jõuab täielik areng juba üheksateistkümnendaks kuuks, pärast mida kasvab see vaid järk-järgult, kasvades kaalu ja suurusega. Naissoost elevant reeglina toob ühe hundi, kuid mõnikord ilmub valgusesse elevantide paar. Vastsündinute keskmine kehakaal on 90-100 kg, kõrgus õlgades suurusjärgus üks meeter.

Vastsündinute elevandil on keskmised pikkused 4-5 cm, muudetud hambad langevad elevandist kaheks aastaks, asendades piimahambad täiskasvanutega. Noored tõusevad jaladelt umbes paar tundi pärast sündi, pärast mida hakkab aktiivselt imetama ema piim. Naine „pihustab” tolmu ja maad vasikale pagasiruumi abil, mis muudab naha kuivamise ja röövloomade lõhna tõhusa maskeerimise lihtsaks. Paar päeva pärast sündi saavad poisid oma karja jälgida. Reisides hoiab beebi elevant oma pagasiruumi oma vanema õe või ema saba ääres.

See on oluline! Alles kuue või seitsme aasta vanuselt hakkavad noored üksikisiku klannist järk-järgult eralduma ja küpsete loomade lõplik väljaheitmine toimub imetaja kaheteistkümnendal aastal.

Kõik sama karja lakteerivad naised tegelevad elevantide söötmisega. Piimatoidu periood kestab poolteist või kaks aastat, kuid elefantkala hakkab aktiivselt sööma igasugust taimestikku alates kuue kuu või seitsme kuu vanusest. Hirmuärasid söödavad ka häbiväärsed väljaheited, mis soodustavad kasvava beebi imendumist tselluloosi imendumiseks vajalike toitainete ja sümbiootiliste bakteritega. Emade hooldus järglastele kestab mitu aastat.

Registreerige purustid massi järgi

Rahvusvaheline ametlik tunnustamine on üsna hiljuti ära teeninud ühe kuulsa Safari pargi õpilase, kes asub Romat-Gani linna piires. Elevandi nimega Yossi on selle pargi vanem ja on tunnistatud maailma suurimaks elevandiks..

See on huvitav! Teaduse ja elu kohaselt oli meie planeedil elanud hiiglasliku elevandi Archidiskódon meridiónalise luustik umbes poolteist miljonit aastat tagasi säilinud 80% ja nüüd püüavad eksperdid taastada selle eelajaloolise looma välimuse Guinnessi rekordiraamatusse.

Safari pargi personali kutsutud ekspert suutis teha elevant Yossi hoolikat mõõtmist. Tulemused olid väga muljetavaldavad - imetaja kaal oli umbes kuus tonni, kasvades 3,7 meetrit. Trunki eraldaja esindaja saba on üks meeter ja pagasiruumi pikkus on 2,5 meetrit. Kõrvade kogupikkus Yosi - 120 cm ja tema oksad pool meetrit.

Kõikide elevantide liikide arv oli Aafrika elevandi savanna, mis tulistati 1974. aastal Angola territooriumil. Selle täiskasvanud mehe kaal oli 12,24 tonni, seega tabas hiiglaslik imetaja Guinnessi rekordite raamatute lehekülgi alles pärast eluviisi.

Elephant Weight Faktid

Kõige huvitavamad ja ootamatumad asjaolud seoses elevandi massiga:

  • Hingamissüsteemile kuuluv pagasiruum on multifunktsionaalne organ, mis võimaldab loomal koguda puutetundlikku teavet, lüüa objekte ja osaleb ka toitumises, lõhnas, hingamisel ja helide loomisel. Nina pikkus, mis kasvab koos huulega, on 1,5-2 m ja isegi veidi rohkem,
  • Täiskasvanud Aasia Aasia elevandi ema mahutavus on 76,6 liitrit ja kaalub umbes 17-35 kg, samas kui Aafrika elevantide keskmine mao maht on 60 liitrit ja kaalub 36–45 kg.
  • Elevantide kolmepoolsetel või kahekordsetel maksadel on samuti üsna muljetavaldavad mõõtmed ja kaal. Maksa mass naissoost on 36-45 kg ja täiskasvanud isas - umbes 59-68 kg,
  • вес поджелудочной железы взрослого слона составляет 1,9-2,0 кг, при этом отсутствуют достоверные данные о любых заболеваниях, которые вызывает какое-либо нарушение работоспособности этого органа,
  • средняя масса сердца слона составляет примерно 0,5 % от общего веса млекопитающего – примерно 12-21 кг,
  • слоны обладают самым большим по размерам и весу мозгом среди всех известных на нашей планете млекопитающих, а его средняя масса варьирует в пределах 3,6-6,5 кг.

Hoolimata hiiglaslikust suurusest ja muljetavaldavatest kaalunäitajatest on isegi täiskasvanud elevandid võimelised piisavalt kiiresti sõitma ning tegema üsna teravaid ja kiireid manöövreid, mis on tingitud selle majesteetliku imetaja ainulaadsest kehakaalust.

Kui palju kaalub elevant sünnil?

Meie planeedi maal elavad suurimad loomad on elevandid. Ja kuigi Aafrika elevant on palju suurem kui tema India sugulane, on võimatu rääkida suurusest, sest kõik sama on nad vaid suured.

Elevandid on üks kõige hämmastavamaid loomi. Eriti armastavad nad veeprotseduure, joovad end oma pagasiruumist. Üldiselt on nende pagasiruum keha multifunktsionaalne osa, sest tänu sellele hingavad, joovad, söövad toitu, nuusutavad, helistavad, pesevad ennast jne.

Seega on elevandi pagasiruumi nina omapärane hübriid käega, mille kaudu toimub objektide püüdmine, säilitamine, liikumine ja muu sarnane. Muide, elevandi pagasiruum koosneb umbes sajast tuhandest lihast. Aafrika elevantidel on kaks väikest protsessi, mis sarnanevad pagasiruumi otsa sõrmega, samas kui India elevantidel on ainult üks selline sõrm.

Küsides, kui palju elevant kaalub, on oluline kaaluda näljase elevandi või täieliku tõsiasja. Lõppude lõpuks, teadlaste sõnul toidab elevant umbes 2/3 kogu ajast, s.t. umbes 16 tundi päevas. Samal ajal neelab täiskasvanud elevant 300-450 kilogrammi taimset toitu, pestes seda 200-300 liitri veega.

Loomulikult ei suuda elevantide noored inimesed korraldada sellist “kõhuõhtut”, kuid nad saavad päevas süüa 50–300 kilogrammi taimestikku, pesta seda sadade liitrites vees. Küsimuse kohta, kui palju tonneid elevant kaalub, on oluline teada, et täiskasvanud inimese mass Aafrika elevantide hulgas on kuni 7 tonni meestel ja kuni 3,5 tonni naistel. Tuleb meeles pidada, et see on hästi toidetud ja mitte näljane looma kaal.

Mis on elevantide uhkus? Muidugi, nende üsna võimas tusks. Väärib märkimist, et umbes kolmandik käpide suurusest on peidetud elevantide keha naha alla. Ja nad kasvavad kogu oma elu, nii et mida vanem on elevant, seda rohkem tuske on.

Ja kuna elevandiluust hinnati varem ja seda hinnatakse nüüd inimestel, saavad paljud elevandid ohvriksid salaküttidele, kes tapavad neid ainult nende salakottide pärast. Tänapäeval on elevandiluu kaubandus keelatud, kuid seda tüüpi must äri ei ole veel täielikult kõrvaldatud.

Kui palju kaalub elevant sünnil? Et vastsündinu elevandi mass on 85–120 kilogrammi. Samal ajal on ta sündinud lühikese sügelusega ja ilma tusskita.

On väga huvitav omadus: seoses täiskasvanud elevandi "kasvuga" on India kõrgeim punkt pea pea ja Aafrika õlad.

Väärib märkimist, et elevandid on karjaloomad, kõik karjas olevad isikud on seotud suguluses. Nad teavad, kuidas hoolikalt hoolitseda oma järglaste eest, seetõttu on karjas isegi spetsiaalseid noori naisi, kes tegutsevad “lapsehoidjatena”.

Nii valmistuvad nad ette oma tulevaste järglaste hooldamiseks. Huvitav on see, et elevandid on mõned loomad, kes võivad naerda.

Mis puutub küsimusesse, kui palju kaalub India elevant, selle mass on palju tagasihoidlikum - kuni 5 tonni meestel ja umbes 2,5-3 tonni naistel.

Elevandid on eluiga umbes seitsekümmend aastat. See arv on siiski üsna meelevaldne, sest umbes 40% meestest ei ela 15-aastaseks. Samal ajal on juhtumeid, kus loomaaias elasid elevantide isikud 82 aastat vana, mistõttu ei ole vaja rääkida keskmisest eeldatavast elueast.

Kuid üldiselt jääb see saladuseks pikka aega, kus surevad elevandid kaovad. Loomulikult, kui vanad, kui nende molaarid kustutatakse, lähevad need kohti, kus on pehmem toit. Kuid nende uuringu käigus leiti väga vähe luustikke, mis tekitasid palju legende elefantide kalmistute kohta, mis ei ole inimkleebile kättesaadavad.

Seega ei ole elevandid mitte ainult üks suurimaid loomi Maal, vaid ka üks kõige intelligentsemaid, huvitavamaid ja samal ajal ka salapärane. Muide, targad elevandid ei ole midagi nõudnud, sest täiskasvanud inimese aju kaal ulatub kuue kilogrammini. On midagi mõelda!

Vaadake videot: EV100 LOREGA LOOMAPARGIS! (Detsember 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org