Linnud

Fieldbird - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Märtsist aprilli lõpuni lahkub mägede tuhk talvitusaladest ja lendab Euroopas ja Aasias asuvatesse pesitsusaladesse. Sealsed linnud loovad paare ja muru, sambla ja sõlmedest ehitavad tassikujulised pesad, mis seestpoolt on kaetud märja savi kihiga ja seejärel vooderdatud pehme kuiva rohuga.

Pesa paikneb harude kõrgusel maapinnast kõrgemal. Mägijäägid pesitsevad kolooniates, kuid nende pesad asuvad üksteisest kaugel ja mitte ümber, nagu merelindudel. Vaatamata kaugusele on naabrite vahel ikka veel võitlusi. Põldsõja naissoost on 5-6 muna. Ainult naissoost inkubeerib sidurit. Rukabniku alasti pimedad tibud on koorunud 12-16 päeva. Haudemunad tibusid pesitsevad 12-13 päeva, neid toidavad nii emane kui isane.

LIFESTYLE

Metslindude rästik leidub Euroopas sageli rändeperioodil. See kasvas Kesk-Euroopas juba XVIII sajandi lõpus. Vahemiku praegune vahemik on märgatavalt liikunud lõunasse. Aastatel 1840-45 linnud ilmusid Bohemia põhjaosas ja 1860-1880. aastal ning lõunapoolsetes piirkondades.

Talvel kombineerib mägede tuhk teiste liikide piiskadega. Need lärmakas linnud söövad koos põldudel ja heinamaadel. Maapinnal liigub põldude hõõguv iseloomulikesse hüppedesse, hoides seda sirgelt. Ohtu täheldades sirutab ta veelgi rohkem ja vaatab ringi. Vaenlastest põgeneb karjapõõsad, lendavad õhku vastu tuul ja langevad alla lähimale puule.

Sügisel rändavad põldud kogunevad suurtesse karjadesse. Nende lindude lahkumise aeg võib varieeruda sõltuvalt ilmastikust ja marjade saagist.

Mägi tuhk on marjade jaoks väga kiindunud. Rowan on oma elus nii tähtis, et kui marjad on saagikoristuse ajal rikkalikud, veedavad mägede tuhkud talve kodus. Mustlind sööb ka muid taimseid ja loomasööta. Ta tarbib vihmausside, teod, putukad ja ämblikud.

Talvel, kui linnud ei suuda murda läbi tahke jääkesta, jahutavad maa, sööb viljapõõsad marju - mägede tuhkade, looduslike rooside, viburnumi, viirpuu ja viljapuu vilju. Sügisel reguleerib lind õrnalt õunte, pirnide ja teiste viljadega. Fieldbird toidab maapinnal ja puudel. Putukate otsimisel läheb ta isegi värskelt küntud väljadele.

Sageli on võimalik jälgida, kuidas suur linnukarjad "tills maa", uurides seda sõna otseses mõttes sentimeetrit sentimeetriga. Sügisel korraldavad põllutäitjad tõelisi bankette puuviljapuudel ja põõsastel. Pärast ühe taime täielikku koristamist lendavad nad üle teise.

RABINNIKI TÄHELEPANEKUD

Sügisel on lihtsam jälgida rohujuure kui aretusperioodil. Oktoobris lendavad nende lindude suured karjad Skandinaavia poolsaarelt lõunasse, peatudes Venemaa Euroopa osas. Külmadel sügis- ja talvepäevadel valivad mägedes metsiku roosi või viirpuu põõsad, mida nad toidavad. Aias või pargis on jalgade sõdurite pesa lihtne leida iseloomuliku laulu abil, mida on raske mitte kuulda. Mõnikord segatakse põldsõduri eeslid segamini. Erinevalt shriyabast on lindude pea hallikas-terase värvusega, selja ja tiivad on kastan. Mägi tuhk ei karda külma, nii et linnud lendavad lõunasse ainult siis, kui nende pesitsuskohtades ei ole piisavalt toitu.

HUVITATAVAD FAKTID, TEAVE.

  • Külmadel talvedel ei talu metslindude rästik toidupuudust, nii et kui toitu on vähe, rändavad linnud lõunasse. Nõrgad inimesed surevad teel.
  • Metsa sõduri sugulane, valge verine, sai oma nime suurte, valged, hästi märgistatud ribadeks silmade kohal.
  • Põld-põld on võimeline vaenlast rünnama, „pommitades” seda oma väljaheidetega. Hõlmatud kiilukihi kihtide kihis, mida vaevu lendas.
  • Gurmaanid hindavad õrnalt, mädaniku tuhkade kadakakaitselist liha.
  • Need linnud pesitsevad Gröönimaal 1937-38. Üks karja, mis lendas Norrast lõunasse, pärast tugevat tormi, viidi tuul läbi Gröönimaale, kus ta asus.

RABINNIKI OMADUSED. KIRJELDUS

Nike: terava kollase nokaga kogub mägede tuhk kohad ja putukad kohapeal ning pisarad ka oksadelt.

Täiskasvanud linnud: pea ja kaela ülemine pool on hallikas-terase värvusega, mustade heledate laigudega. Keha dorsaalne osa on tume kastan, tiivad ja saba on must-pruunid, ülalinn on hall. Rindkere on roostes-punane mustade pikisuunaliste laigudega, kõht on valge.

Noorlind: Tundub, et see on täiskasvanud lind, kuid sellel ei ole halli pea saba ja muster ei ole nii mitmekesine. Jalad tumenevad vanusega.

Müüritööd: koosneb 5-6 kahvaturohelisest munast, millel on roostevärvilised täpid.


- terve aasta
- talvel
- Suvel

Kus see elab

Blackbird elab metsafestivalidel, parkides, aedades ja põldudel. Selle linnu suvel on Skandinaavia poolsaarelt Ida-Siberi territoorium. Enamik metsa tuhka talve Vahemere põhjarannikul.

SÄILITAMINE

Mustlind on levinud kogu piirkonnas. Negatiivne mõju selle liigi populatsioonile võib teha mitmeid väga külmasid ja näljaneid talve järjest.

Drozd rowan. Brateevograd.wmv. Video (00:00:52)

Moskvas on rohusõja sõjavägi levinud rändaja ja osaliselt talvitav liik. Brateevos on viimastel aastatel Brateevski kaskaadipargi territooriumil tihti näha Saburovski laskumist, samuti Maryinski tööstusjäätmete läheduses. Aastaringselt täheldatakse mõlemal pool piki Moskva jõe kaldal mõlemal kaldal muldasid, kus on rongiga maandumisi.

Eluviis

Nad kannatavad üsna halvasti. Kui talvel ei suuda nad endale toitu leida, sõidavad nad talveks ohutumaks alaks. Samal ajal sureb rände ajal üsna palju linde. Ilmastikutingimused mõjutavad numbreid. Kui mitme aasta jooksul on talvel liiga palju külma, väheneb liikide arv.

Need linnud on väga sarnased teiste mustlindude esindajatega - belobrovik. Nad on sarnased nii käitumise kui ka toitumise osas. Seetõttu ühendavad nende kahe liigi esindajad sageli ühiseid karju. Rowani marjad on nii nime saanud, sest Rowani marja on nende lemmiktoit. Nad eelistavad elama, kus saab seda palju süüa. Nad hõivavad teatud territooriumi, mis ei ole kõrvuti lähedal, ja kaitsevad seda teiste lindude eest, kes soovivad ka hobune.

Nende lindude käitumine on üks. Kui nad ründavad vaenlast, hakkan tavaliselt rünnama oma väljaheidetega. Teiste lindude jaoks, kes ei meeldinud jalaväele, kujutab see endast teatavat ohtu. Lõppude lõpuks, kui lindu suled on pesakonnas määritud, jäävad nad kokku. Selle tulemusena kaotab lind lendamise võime. Sageli on vales kohas asuvatele inimestele sarnased rünnakud põldude eest.

Need linnud kipuvad tegema palju müra. Samal ajal teevad nad kõike ebameeldivaks. Neil on kuum ja mulliv hääl. Kui lind on mingil põhjusel hirmunud või vihane, on need helisid eriti karmid ja valged. Selle linnuliigi laulmine ei ole ka väga atraktiivne. Jah, ja te kuulete seda väga harva.

Fakt! Tugeva ärrituse ja rahulolematuse hetkedel tõstab lind oma saba. Selle põhjal mõistavad teised linnud kohe, et rohutirts on rünnakuks valmis.

Sellel liigil on karm temperament, mistõttu on üsna kerge provotseerida mägirohutajat võitluseks ja skandaaliks. Seda on juba ammu võrdsustatud saagiks olevate lindudega, kes seda sageli kasutavad. Sageli on nende pesad varesarjade ohvriks. Mõned neist tõrjuvad härja, et teda häirida ja provotseerida võitlust, samal ajal kui teised rahulikult munad võtavad.

Võimsuse omadused


Kõige mitmekesisem toitumine mägedes tuhas suvel. Nad söövad putukaid, usse ja ka ämblikulaadseid. Mõnikord saavad nad tigu süüa. Ja kui erinevad marjad hakkavad küpsema, läheb lind nende juurde. Eriti nad armastavad rohujuust.

Nad armastavad puuvilju, näiteks õunu ja pirne. Lind kontrollib vilju ja marju, istub otse oksale või valib nad maapinnalt. Need linnud on tõeline magus hammas.

Kui suur hulk roosikest on küpsenud, ei sõida nuhtlus lõunasse, kuid talvel jääb veel pesitsuskohtades. Talvel söövad nad mitte ainult rootsut. Aga koer tõusis, vanem, viburnum.

Veebruaris on eriti raske leida toitu. Kui kõik marjade varud on söödud, hakkavad linnud vees leiduvaid selgrootuid sööma. Kevadel söövad nad põllul. Kui maa on kündmisel, leiad palju erinevaid putukate vastseid.

Pesitsemine

Enne munade paigutamist paigutab pesa paar neist piiskadest. Naine on otseselt seotud ehitusega. Ja isane valvab nüüdsest tulevikus elamu. Ehitatud pesa on kuju sarnane. See on valmistatud kuivatatud rohust, mis on omavahel ühendatud savi ja juurtega. Sisepind on vooderdatud pehme materjaliga. Reeglina asub selle linnu pesa puul, võimas okste koha asemel. Nad pesitsevad väikestes kolooniates, kus on umbes 6-7 paari. Mõnikord on kolooniad arvukamad.

Paaritumine algab mai alguses. Ühes munevad linde umbes 4-7 muna. Neil on kamuflaaživärv - rohekas, väikeste pruunide laigudega. Hatch oma naise. Samal ajal ei too isane toitu isegi toitu, nii et lind peab toitumise otsimiseks segadusest lahkuma.

Chicks ilmuvad mai keskel. Nad lendavad ka oma vanematelt üsna kiiresti - mai lõpus. Hoolitse mõlema järglase eest.

Juba juunis alustab paar rändlast teist sidurit, kus reeglina vähem mune. Vanemad toovad nende tibude juurde erinevaid marju.

Lindude kasu ja kahju

Kuigi need linnud armastavad looduslikke marju, kuid kui nad puutuvad kokku aiaga, kus kasvavad kultuuri põõsad ja magusad marjad ja puuviljad, söövad need viljad endiselt ebaküpseks.

Nende lindude karjad ründavad tihti maasikaga põldu, põhjustades neile märkimisväärset kahju. Kui aias pole puuvilju, siis nad söövad metsa. Ja kui kirsid küpsevad, saabuvad korallid ja õunad jälle aeda.

Aga mägede tuhk, need linnud toovad ka mõned eelised. Linnust välja tulevaid seemneid ei seedu, siis kasvab palju parem. See on tingitud lindude maomahla toimest. Mõned aednikud teavad seda ja kasutavad mägede tuhka kasvatamisel.

Lindi välimus

Metsa sõduri välimus erineb teisest tüübist. Tema keha pikkus ulatub 30 cm-ni ja kaal on 130 grammi, tiibade pikkus on kuni 45 cm, linnu värvus on huvitav: mägede taga ja õlad on pruunikas (mõned inimesed märgivad, et see meenutab mantlit), mägi pea ja taga on hall-hall, ja saba ise on tume, isegi kaugelt must. Rindkollane kollakaspruun, plekid on hajutatud. Naiste värv ei erine meeste keha värvist. Mantel nende seljal on natuke pehmem ja laigud rinnal ei ole nii heledad.

Lindude väljanägemise hooajalisi muutusi ei ole täheldatud. Kevadel muutuvad suled ja täpid rinnal heledamaks kui teistel aastaaegadel. Kevadel on nokkjas kollane värv ja sügise alguseks muutub veidi pruuniks.

Mustlindu hääl ei ole meeldiv hääl. Hirmu või ärrituse hetkel sarnaneb see krahhi ja karjuga. Tänavapilti laul ei ole ka kõrva jaoks väga meeldiv (erinevalt tavaliste piiskade suurepärasest laulmisest). Need linnud laulavad harva, tavaliselt muutes seda "teed". „Gri-gri-gri” sarnane signaal tähendab, et helistatakse ühes kohas.

Lindu olemus

Euroopas on asperlased hüüdnimeks saanud ja see ei ole õnnetus. Lind - tõeline kolermaatiline temperament. See on tähelepanuväärne liigse heleduse ja ärevuse pärast. Kui naised on munade haudemiste ajal häiritud, lööb ta raevu vaenlasele, pritsides väljaheitega. Röövlindude linnud, mis sageli põhjustavad pesade hävitamist. Õnnelikud varesed jagunevad rühmadeks ja mõned mängivad mustlindudega järele, teised rahulikult varastavad tühjadest pesadest munad.

Kui karjajooks on mingi mures, tõstab ta alati saba üles. Nii hoiatab ta lähedalasuvaid linde nende valmisolekust võidelda. Saba laulu ajal on ta lõdvestunud, kuid igal hetkel on ta ülespoole ülespoole tõusmiseks valmis.

Söötmise toitmine

Suvel söövad lindude pihustused, mägede tuhk. Nende igapäevase toitumise aluseks on vihmaussid, putukad, ämblikud ja molluskid. Kui marjad valmivad, toovad mustad linnud neid rõõmsalt, eriti toorpuuviljas. Aastatel, mil puudel ja põõsastel on eriti palju marju, jääb rästnik isegi Venemaale talveks. Talvine mustlind võib toituda ka viburnum, astelpaju. Kui talve lõpus ei ole marju jäänud, toidab rästik veeselgrootuteid, mida ta leiab jäävabadel vedrudel ja madalatel aladel.

Kui talvel ei ole piisavalt sööta, siis jääb põllulaev Venemaale, kuid läheb Kesk-Aasiasse või Vahemeresse.

Elupaigad

Tavaline mädanik - lind on üsna tavaline, elab Euraasia mandri territooriumil, selle põhjaosas. Sa võid kohtuda temaga peaaegu kogu Euroopas kuni Siberisse. Mõnikord asuvad Aafrika ja Aasia mäestikukolooniad. Kuid need passeriinide esindajad ei ole Hispaanias, nad on väga haruldased Inglismaal ja Prantsusmaal.

Eelistab pesa kõrgetel puudel, lemmikute seas on lepp, paju. Mõnikord sõidavad nad niisketes mägedes sööta. Linnu lemmik-elupaigaks on metsa servad, metsad, kerged okasmetsad niiskuse allikatest ebaolulisel kaugusel. Pimedas paksuses tiitel ei täida neid.

Nad kuuluvad rändesse, talvel eelistavad nad Lõuna-Euroopas, Väike-Aasias, Aafrika põhjaosas. Minnes soojadesse maadesse, naaseb lind piisavalt varakult ja aprillis algab paljunemine. Kui aga Euroopa riikide linnud leiavad piisava koguse toitu, ei rännata, nad veedavad talve pesitsuspaikades ja viibid istuvale elustiilile.

zoo-club-org