Linnud

Kuidas sarvilind näeb välja ja toidab

Pin
Send
Share
Send
Send


Falcons - ülemaailmselt laialt levinud röövlindude perekond. Nende nimed pärinevad sõnast "falx" ("sirp"), rõhutades seega omapärast kuju, mida nende tiivad lennu ajal võtavad. See aitab neil saavutada märkimisväärset edu suurel kiirusel manööverdamisel. Näiteks peetakse peregrine falconit maailma kõige kiiremini linnu tõttu, kuna ta suudab ohvri tagaajamise ajal saavutada kiirust 320 km / h. Taevasse planeerimisel saagiks ta kohaneb, et ta oleks mõnevõrra kõrgem, seejärel langeb ta sellele kiiresti, lööb ta oma käppadega, mis on kehale surutud. Sageli on löök selline jõud, mida ohver sureb koheselt.

Tähelepanuväärne on see, et Ukraina kultuuris nimetati peregrine falconit, kes alates Kiievi venelaste ajast kutsuti porgandiks, ja alles hiljem sai see nimi suuremas mahus, kaasa arvatud teised selle perekonna linnud. Tuleb märkida, et isegi nüüd, kui räägime sarvestest, tähendavad inimesed kõige sagedamini peregrine falconit.

Sapsanipäeva kiskja

Peregrine Falcon ei ole mitte ainult kiire, vaid ka väga tugev lind, mis on enneolematu räpaste seas. See jaotub peaaegu kõikjal, sest see muudab lennud üle maailma. Sa võid temaga kohtuda kogu Euroopas nii kaljurannikul kui ka rasketes kliimatingimustes. Kõige sagedamini leidub peregrine falcon turbaaladel, steppides ja poolpõrandates. Need alad on tema lemmikpaigad puhkamiseks ja jahipidamiseks.

Kesk-Euroopas elavad need röövlinnud valdavalt mägismaa, muutes nende pesad õhukestele kaljudele. Talvel eelistab see lutikas asuda suurte reservuaaride vahetus läheduses, kus see jahtib veelindude eest. Tähelepanuväärne on see, et ainult noored inimesed rännavad, vanad linnud viivad vaid istuvasse eluviisi.

Välimus

Sapsan on härjapõlvkonna lind, kelle keha pikkus on 40-50 cm ja mille tiibade pikkus on 90–120 cm, on märkimisväärne, et isased on peaaegu pooled naised. Isane kaal on 650-800 g ja emane kaal 0,9-1,3 kg.

Enamus lindu kehast on tumehall. Samal ajal domineerivad ploomides tumedad kolmnurkad. Rinna ja kõhu alumine osa on kahvatukollased tumedate triipudega. Ka mustad primaarsed suled on märgatud. Oma suurusega jõuab peregrine falcon väikese varju mõõtmeteni, mis on selle perekonna ülejäänud lindude hulgas pimedas, tumehallilises seljas, värvikas särav kõht, pea pea ja tumedad piklikud laigud silmade all. Sõltuvalt värvide suurusest ja omadustest on selle pähkli kohta rohkem kui 15 alamliiki. Samal ajal on nõukogude-järgses ruumis kolm neist jagatud:

  • tavaline,
  • Kaukaasia,
  • tundra.

Kaks esimest on haruldased lindud ja viimane võib leida ainult lennu ajal.

Sapsan, kes on valinud endale sobiva naise, teeb tema ees paarilennu, mille ajal ta annab oma saagiks. Sellisel juhul, kui naine nõustub kohusetundega nõustuma, pöörab ta õhku ja kui ta taevas alla ujub, võtab ta meeste küünistest saaki. Pärast seda peetakse paari kujunenud ja saab edasi valida sobiva pesitsuspaiga, mis enamasti esineb suurtel metsadel, mille hulgas on suured mägipiirkonnad.

Kergete kaljude pragudes pesitsevad peregrine sepad, kuid nad eelistavad kasutada varjupaiga teiste röövlindude pesasid, mida nad korrigeerivad nii, et särg on kõige mugavam. See pesa on üsna avar, mahutab vanemaid ja tibusid. Lisaks sellele on selle disaini ja paigutuse kättesaamatuse tõttu see turvaliselt röövloomade eest kaitstud. Juhul, kui peregrine sepad peavad ehitama pesa maapinnale ja kivid, piirduvad nad primitiivse pesakonna seadmega, mis on kokku pandud mitmest harust ja suurest sulest. Kui pesa on heas kohas ja kvaliteetne, võib mitmete põlvkondade lind seal elada järjest. Lisaks on igal paaril peavaru hävitamise korral alati mitu vaba pesa.

Aretus ja tibud

Paks on lind, kes tõugab rohkem kui üks kord aastas: kevadest keskpaigani (periood sõltub otseselt selle elupaiga piirkonnast), samal ajal kui sidurite munade arv ei ületa kunagi 4 tükki. Haudumist teostavad mõlemad vanemad kuu aega. Pärast etteantud ajavahemikku ilmuvad täielikult moodustunud tibud pruunikasest munadest, söötmine kestab 1-1,5 kuud, samas kui mõlemad vanemad hoolitsevad tibude eest.

Vastsündinud tibu on kaetud õhukese fuzziga ja soojendatakse pesas naissoost, samal ajal kui mees on hõivatud toiduga, mida nad ja naised, väikesteks tükkideks rebitud, söövad tibusid koos. Lapsed kasvavad üsna kiiresti ja ühe kuu vanuselt hakkavad tiivad seisma. Samal ajal jätkab kääbus-tibu oma vanematega pikka aega pärast pesast lahkumist. Selle aja jooksul õpib ta mitte ainult täiskasvanute harjumusi, vaid ka nende jahipidamisoskusi.

Falcon on lind, mille puberteet algab ühe aasta vanuselt, kuid moodustab oma paari ainult kolmeaastaselt. Peregrine falcons on monogaamilised linnud. Moodustunud paar elab kogu oma elu koos. See on seletatav hästi arenenud aretuskonservatismiga, see tähendab, et talvel soojematesse piirkondadesse lennanud särg, naaseb järgmisel kevadel oma pesitsuspaigale. Pärast seda liigub paar uuesti pesa järgmisele paigutusele.

Peregrine Falcon

Falcon on lind, kelle jaoks on parem jälgida järglaste kasvatamist. Selle aja jooksul püüavad linnud jahti pesale võimalikult lähedal. Falcons enamikul juhtudel hover kõrge kõrgusel, hoolikalt vaadates sealt oma tibud. Seda lindu on kerge eristada õhus, kuna see on suur ja eriline kuju, mis sarnaneb sirprega. Teistel aegadel võib Peregrine Falconsid näha mitmesuguste veehoidlate lähedal, kus nad jahipidavad veelinde.

Hoolimata asjaolust, et need röövlindud elavad samas kohas elamise ajal, ei liigu selle liigi esindajad ühes kohas. Igal paaril on oma suur ala. Selle peal söövad ja inkubeerivad linnud tibusid. Üksikute paaride pesade vaheline kaugus võib ulatuda mitmele kilomeetrile.

Seotud liigid

Peregrine falcon on saksa perekonna lind, mille kõige iseloomulikumaks jooneks on suurus.

Näiteks Arktikas elavad alamliigid on maailma suurimad ning kõrbes elavad inimesed on vastupidi väikesed. Sapsan on üks päikesepaistelisemaid hobuseid, kes on päevasõidul. Sel põhjusel on seda pikka aega püüdnud inimesed, kes on sepistatud. Nende tegude tagajärjel on nende porgandite juba väheoluline populatsioon vähenenud.

Väärib märkimist, et särg on lind, kelle peamised suled on esimesel eluaastal pikemad (olenemata nende elupaigast). Seetõttu on nende tiivad palju laiemad kui tulevikus. Selline struktuur vähendab oluliselt noorte üksikisikute jahipidamisoskusi, kuid aitab neil lennata.

Peregrine falconi peamine toit on linnud ja nende suurus ei oma tähtsust. Sapsan suudab rünnata nii lõvi kui ka raske hani. Juhul, kui lindu suurus ei lase seda õhku hukkuda, teeb peregrine falcon seda, kukutades maapinnale, sest saagikoristuse ajal arenevad peregrine falcons tohutu kiirusega ja tihti juhtus, et pungal ei olnud aega ohvri teravat manöövrit aeglustada ja mõnda aega kukkuda mingisugune barjäär.

Peregrine falcons on ideaalsed jahilinnud, kuid nagu kõik teised sarvikud, kui nad hakkavad seda jätkama, jätab ta oma saagiks, mis on teised röövloomad, kes püüavad sarviku kasutamist.

Röövlindude liigid

Kõikid röövlindudele kuuluvad ööpäevased lindud võib jagada mitmeks etniliseks rühmaks:

  1. Kestrellid on enamasti pimedad piparkoogid, millel on tumedad mustrid ja mõnikord hästi eristatavad sooerinevused. Sellest hoolimata on selles rühmas eraldiseisvad mõned Aafrika liivakalaliigid, milles hallid värvid domineerivad.
  2. Choglocks on üsna suured, hästi ehitatud linnud, millel on seljas tumehallid ja enamasti tumedad suled oma põskedel, mida mõnikord nimetatakse "vuntsideks". See lein on leitud talvel kõigis NSVLi varem kuulunud piirkondades.
  3. Kolmandaks rühmaks on suured härjad, mille suurus ulatub mõnel juhul väikese Hawk'i mõõtmeteni. Enamikul juhtudel on neil ka mustad "viski" ja tihti pea peal must värv. Ülejäänud värvi domineerivad hall-punane värv. Vastupidiselt kahele eelmisele rühmale on see pärg, mille liikidel on palju heledam ploom. Lisaks on mõnedel neist kõhuosas tumedad triibud, mis on paigutatud horisontaalsesse järku.

Mõnel juhul eristuvad sellised suured härjad eraldi rühmaks - Hierofalco alamperekonnaks, kuna nendel lindudel on ploomis tugev värvipigmendi sisaldus, mis muudab need väga sarnaseks Hawksidega.

Falcon Protection

Põõsaste sigade mõju teiste lindude populatsioonidele on nende populatsioonide vahelise äärmise vahemaa tõttu äärmiselt väike. Lisaks ei ole selle sarviku jahipidamine sama tõhus kui esimesel pilgul, sest ainult üks kümnest rünnakust on edukas.

Kuid tänu valitsevatele keskkonnatingimustele ja pidevatele ohtudele, mis hävitavad nende haruldaste lindude pesitsuspaiku, on pähklite populatsioon pidevas ohus, kuigi enamik liike on loetletud punastes raamatutes üle maailma. Seepärast sõltub sellest, kas sellel pungil on tulevik, sõltub ainult meist.

Mida süüab looduslikes tingimustes?

Falcon on röövlind, mis on võimeline lendama rünnama ja sööma. Selles on teda aidanud pikad tiivad, teravad küünised ja terav pilk. Mõne sekundi jooksul jõuab ta ohvrini ja kannab teda küünistesse.

Falcon Diet

Looduslikel tingimustel toidab liblikas linde, mis jõuavad keskmise suuruse juurde, mõnikord jahib neid, kuid ainult harvadel juhtudel.

Kõige sagedamini röövib röövloomad lindude turgudel leiduvaid merelinde, seda on lihtsam püüda seal. Falcon võib valida ka lindude linde (surnud otsad, kuulsused, loonid), noori naisi, kajakaid (hallid, kolmest varbast, hõbedast), liivapippe, merepõhjajalgseid, ermine.

Hobused, kelle elupaigaks on mets, valivad metsa linde, nagu must torm, valged sülemid, kullavad öökullid ja varblane ja sinine jalas öökull. Peamised toidud sellistele porganditele - valged õunad.

Mõnikord võivad need kiskjad küttida imetajaid - jäneseid, oravaid ja lemminguid. Falcon suudab rünnata parte, kubemeid ja koduseid tuvisid.

Söötade toitmine sõltub hooaja muutumisest. Mida süüab talvel talvel? Selle aja jooksul muutuvad valged sülearvutid peamiseks ja peaaegu ainukeseks toiduks, kui nad külma vee läheduses elavad, võivad nad ka jahti veeta linde.

Jahi ja toidu omadused

Igal päeval sööb pähkli umbes 200 grammi, kuid see kõik sõltub elupaigatingimustest, mõnikord võib maht olla rohkem. Kui kiskja toidetakse ja tal on piisavalt toitu, siis ta sööb ohvrilt ainult suuri lihaseid. See lind ei söö kohe ohvrit, alguses toob see selle kohale, kus see kukub ja lõikab. Kui on tibusid, siis mees toob saaki ja naise käärid ja toidab teda.

Härja on suur jahimees, see püüab ainult linde oma nokaga ja siis murdub kaela ja pea taga. Tänu nendele lindude omadustele on need iidsetest aegadest hoolimata korraldanud praakid, mis on praegu populaarsed.

Falconi kirjeldus

See on planeedi peamine tiibadega linn.. Falcon on võimeline liikuma õhus kiirusega kuni 320 kilomeetrit tunnis. Terava nägemisega ja tugev jahimees, kes suudab näha ohvrit kilomeetri kohta. Ladina keeles peetava lindu nimi sarnaneb "falco" -le, see on sõna "falx", mis tähendab sirp. Tõepoolest, kui te vaatate lonksu lennul, leiate tiibade sarnasuse sirpriga.

Iseloom ja eluviis

Jahipidamiseks vali hommikul ja õhtul. Saak tavaliselt väiksemaid linde. Carrion ei ole kunagi söönud. Saagi saagiks kasutada erinevaid jahipidamisstrateegiaid. Nad võivad suure kiirusega sukelduda suurest kõrgusest. Ideaalne jahtima ja lendama. Ülejäänud päeva eelistavad nad lõõgastuda kaugetes kohtades, seedida toitu. Pesitsuspaikade jaoks valitakse puulambad ja kivimid. Harva, kuid võib hõivata teiste inimeste lindmaju. Maapinnal ei pesitse kunagi.

See on huvitav! Falcons armastavad korraldada õhust mänge taevas, näidates oma lennu manööverdusvõimet ja ilu. Sageli näib, et nad kiusavad teisi röövlinde, näidates end ära.

Nad suudavad õhku tõusta väga kõrgelt, kui teised linnud ei jõua. Nad moodustavad paari ja valvavad tugevalt oma perekonda sissetungidest. Kõik kaasaskantavad Hawksid looduse järgi. Ja nad sõidavad mitte ainult looduse kutsumisel, et talvel mugavalt veeta. Mõned teevad seda kogu elu jooksul. Erinevalt teistest sulgedest röövloomadest on see lind kergesti taltsutatud.

Mitte üldse karta inimest ja võib isegi elada inimeste eluruumide lähedal.. Hobuste jahitaktika on ka lõbus. Ornitoloogid ütlevad tavaliselt, et ohvriks lööb "peks". Ja tõepoolest, käitumine on mõnevõrra sarnane. Ta ületab saaki kiiresti ja kiiresti, rünnates ülevalt. Lööb tugeva löök koos konksu nokaga. Üks selline streik on piisav, et tappa väike lind.

Mõnikord tundub, et nad hirmutavad maapinnalt saaki, see lendab üles ja siis haarab see hoopis õhus. Ei ole võimalust pääseda isegi neelamistelt. Röövloom ohverdab 25 kraadi nurga all kiirusega kuni 100 kilomeetrit tunnis. Nii juhtub, et sepad tunduvad mängides saagiga: nad võivad „puududa” konkreetselt ja jätta trajektoori, kuid kui nad on lahti, annavad nad uue rünnaku ja haaravad sihtmärgi.

See on huvitav! Falcon on kõigi lindude seas kõige intelligentsem liik.

Linnud on võimelised koolitama ja praktiliselt ei karda inimest. Kui riietus sisaldab tingimata klassiruumis mänguelemente. Samas ei tohiks unustada, et isegi kui hernes on hea kontakt, ei ole see koer ega kass, vaid hirmuäratav röövloom. Nad suudavad harjuda omanikuga ja isegi näidata kiindumust, kuid vajavad siiski erilist tähelepanu suhtluses osalejale.

Falconi liigid

Falconi perekond sisaldab 11 perekonda. Nende hulgas on:

  • Karakary.5 perekonnad: must, krasnogorlye, mägi, karanchi, lärmakas.
  • Falcons. 6 perekonda: naermine, mets, ameerika kääbus, väike, kääbus, sarvikud (Falco).

Nendest perekonnast saksaid (Falco) on peamine ja kõige arvulisem. Sisaldab 40 alamliiki, mida saab jagada peamisteks esindajate rühmadeks:

  1. Hävitab - väikesed, tiheda punase värvusega linnud. Seal on hallid, kuid peamiselt Aafrikas. Tuntud näriliste jahimehena. Seal on 12 sorti: Madagaskar, Seišellid, Mauritius, Molukkaan, hallikas, harilik, suur, rebas, stepp, hall, triibuline, passerine,
  2. Cheglocks - suur ja sihvakas lind tumeda halli ploomiga ja mustade suledega põses piirkonnas. Maailmas on viis sorti: Eleonora, Aafrika, Ühine, Ida- ja Austraalia,
  3. Falcons - kõige tüüpilisem rühm. See sisaldab hõbedat, õhtut, punast rindu, Uus-Meremaa, pruun, hall, must, Vahemeri, Altai, Mehhiko, lühike,
  4. Turumti jakas punane juuksed keskmise suurusega lind, millel on oma pea kohal iseloomulik telliskivi. Asub India ja Aafrika territooriumile.
  5. Kobchik - väikesed liblikad, mis on parameetrites ja käitumises väga sarnased tuumoriga. Kaal ei ületa 200 grammi. Nokk on lühike ja nõrk. See toidab ainult suuri putukaid. Rõõmuga söövad draakonid, rohutirtsud, rohutirtsud ja suured mardikad. Huvitav tunnus on see, et ronk valib pesast mahajäetud “majad”. Saab elada kuni 100 esindaja pakendis. Siirduge ka karjadesse.
  6. Derbnik - elab peamiselt Põhja- ja Ida-Euroopas. Väike, peenike välimus, lühike, terav tiib ja pikk saba. Ta elab jõe orudesse, sfagnumi soode. Väldib tihedaid tiheid ja tumedaid metsasid. See toitub peamiselt väikestest lindudest. Haruldane alamliik, mis suudab maa peal pesa.
  7. Laggar - suur, suur lind. Aktiivselt kasutatakse jahipidamisel. Питается другими мелкими пернатыми. Но охотится и на сусликов, зайцев.
  8. Балобан – распространен в Центральной Азии, Казахстане, Сибирь, Туркмения, Иран, Афганистан, Китай. Считается одним из самых опасных подвидов. В длину вырастает до 60 см. Размах крыльев до полутора метров. Очень похож на сапсана, но отличается более светлым оттенком окраса и формой крыльев.
  9. Кречет – редкий и самый крупный из соколов. Массивный, крылья длинные и острые. Самец весит около 1 кг. самка примерно 2 кг. От сапсана отличается более длинным хвостом. Распространен в Европе, Азии, Северной Америке. Существует отдельный подвид кречетов на Алтае. Включен в Красную Книгу.
  10. Сапсан– самая быстрая птица на планете. Крупная птица, классический представитель соколиного рода. Распространена по всему миру, кроме Антарктиды,
  11. Шахин – также называют пустынным соколом из-за предпочтения жизни в пустынных местностях. Мельче сапсана по габаритам. В окрасе более рыжие, охристые оттенки. Naine kaalub ligi poole rohkem kui mees. Naise kaal ulatub 765 grammini, mehed kaaluvad tavaliselt 300-350 grammi. Pimendav vaade.

See on huvitav! Falcon - gyrfalcon, mis on kujutatud Kõrgõzstani embleemil. Ja mündil 500 Kasahstani kujutises on kujutatud sarvik - Saker falcon.

Elupaik

Need röövlinnud elavad peaaegu kogu maailmas, välja arvatud põhja- ja lõunapoolused. Talvel lendavad ainult noored inimesed. Mature jääb kodus, liigub külma lähemale reservuaaridele. Nad armastavad steppide ja pool-kõrbe. Krechety eelistab põhjapoolsete riikide rannikualasid. Euroopas on mägesid ja kalju. Peregrine sepad sõidavad peaaegu kogu oma elu ja sa saad nendega kohtuda kõikjal maailmas.

Falconi toitumine

Sööb väikesi linde, närilisi, putukaid. See võib süüa konnad, maod ja mõnikord kala. See toidab kõiki soojaverelisi loomi, kelle suurus on väiksem. Röövlil ei ole mingit võimalust särki ette näha ja eriti põgeneda. Nokk konks annab tugeva löögi ja seejärel lind lõhub rümba peale.

See on oluline! Vangistuses on hädavajalik toita seda mängu, vastasel juhul võib haukkas väga haige.

Selleks, et seedetrakt toimiks katkematult, on paljudel lindudel suled ja väikesed luud. Looduses, saades kogu saagiks, saavad nad kõik, mida nad vajavad kohe. Mõni tund pärast sööki moodustatakse kangelane, mis lind hävitab.

Tervetel lindudel peaks olema korrapärased plaastrid, mis ei sisalda vereplekke ja ebameeldivaid lõhnu. Koduse toitmise korral andke hiirtele, rottidele ja väikestele lindudele täielikult nahad eemaldamata. Fed sõltuvalt vanusest. Mida vanem on linn, seda vähem on vaja söötmist.

  • Kahe nädala vanuses - umbes 6 korda päevas. Samal ajal on vaja anda väikesed lihatükid, mis on leotatud nõrga soolalahusega. Seda tehakse ema sülje simuleerimiseks, mis aitab tibu korralikult seedida.
  • Kuni kuu - umbes 5 korda päevas
  • Kuni poolteist kuud - 3-4 korda,
  • Kuni täieliku ploomi lisamiseni 2 korda päevas.

Paljunemine ja järglased

Falcons on monogamilised. Paar on moodustatud paaritumise ajal. Lõunapoolkeral elavate lindude puhul kestab periood juulist augustini. Aga põhjapõõsaste esindajate jaoks on kuupäevad muutunud: veebruarist märtsini. Perekonnatants esitati otse taevas. Meessoost esineb tihti kingitus naistele, kes oma nokkades on elegantsete ja kiirete lendude ajal. Mõnikord saab vaadata, kuidas naissoost ja isast kiirustades kiirustavad, klammerdades oma küüniseid. Nii saavad nad lennata kuni 10 meetrit.

Pesitsuskoht valitakse hoolikalt. Eelistatud on turvalised konksud. Naisel on kuni neli punast värvi muna. Arvatakse, et mida raskem on naise kaal, seda rohkem ta annab järglastele. Munad inkubeeritakse mõlemad vanemad omakorda. Koostamine kestab umbes kuu.

See on huvitav! Hilisemate tibude arv pesas sõltub toidu piisavusest: mida rohkem on see, seda rohkem on munad.

Falcons on hoolivad vanemad. Kana on kaitstud pesa ägeda kaitsmisega. Aga niipea, kui pungad kasvavad, umbes kuu aega pärast sündi, peavad nad kohe pesast lahkuma. Vastasel juhul on oht, et nende vanemad, kes tunnevad end loomulike konkurentide noortes kasvades, võivad sattuda agressiooni. Nende lindude puberteeti saabub üks aasta.

Looduslikud vaenlased

Falconil on üsna vähe vaenlasi. Need on peaaegu kõik suured röövloomad. Ka ohtlik neile ja öökullidele. Rebased, vennad ja valgetuhkrud röövivad pesasid, söövad tibusid. Kuid pähkli peamine vaenlane on inimene, kes hävitab ökosüsteemi, hävitades lõbusalt või kasutades mürgiseid põllumajandusmaade kasvatamiseks.

Rahvastik ja liikide seisund

Praegu sisaldab punane raamat gürafikone, mis on väheneva liigi kujul. Altai Falconi väljasuremise ohus. Ei ole usaldusväärset teavet selle kohta, et need Altai põrgu isikud, kes on praegu maailmas, on geneetiliselt puhtad.

See on oluline! Ka ohustatud Saker Falcon, Peregrine Falcon ja Kestrel.

Falcon on inimesele juba pikka aega teada. Ta oli alati suurepärane jahimees: terava nägemisega, tugev ja välkkiire. See lind on pikka aega olnud tõeline inimeste sõber, kes koostas sellest muinasjutte, pühendas saga ja elas jumalana. Õhuruumi kuningad, hirmuäratavad röövloomad ja ületamata jahimehed on kõike sepikest.

Falcon: linnu kirjeldus ja fotod. Millised on pähklid?

Tõelised pepud

Tõelised pähklid on lindude seas kõige täiuslikumad kiskjad. Perekonna esindajate suurus on väga erinev. Kobchiki ja kestrellide pikkus on 23-35 cm ja mass 100-250 g. Krechety kasvab kuni 60 cm ja kaalub keskmiselt 2 kg. Mehed on naised väiksemad. Härjaploomide värvis on tavalisemad hallid, punased, pruunid, mustad ja hallid toonid. Keha kõhu pool on tavaliselt kirev.

1. Vahemere Falcon (lat. Falco biarmicus), foto autor: Derek Keats, CC BY 2.0. 2. Sparrow's Kestrel (lat. Falco sparverius), foto autor: Mike linnud, CC BY-SA 2.0. 3. Kestrel (lat. Falco tinnunculus), foto autor: Andreas Trepte, CC BY-SA 2.5. 4. Baloban (lat. Falco cherrug), foto autor: Harold, CC BY-SA 3.0.

Pähklit on lihtne eristada selle iseloomuliku vertikaalse maandumisega „veerus” ja pika teravusega tiibades. Röövlindu tiivad ületavad oluliselt saba suurust. Nende kuju ja pikkus aitavad kaasa märkimisväärse kiiruse kujunemisele sukeldumislendudel ja vilgas manööverdamises õhu vertikaalse liikumise ajal.

Kõige kiiremini lendav lindude vaheline lend on peregrine falcon. Ülaltoodud saagile sukeldudes on selle pähkli maksimaalne kiirus 322 km / h.

Autorifoto: Derek Keats, CC BY 2.0

Falconi saba. See on lõpus veidi ümardatud ja muljetavaldav pikkus.

Sparrow Kestrel (lat. Falco sparverius). Foto: Gregory “Slobirdr” Smith, CC BY-SA 2.0

Lindu pea on keha suhtes suur ja ümardatud. Oma külgedel on mustad “vuntsid”, mida väljendatakse erineval määral. Perekonna esindajate nokk on lühike, terav konks lõpus, väga tugev. Sõrmuste süsteemseks tunnuseks on hambad ülemise noka lõikuril ja vastasküljel olevad sooned - alumisel nokal. Põlemine, nad moodustavad hirmuäratava relva.

Falconi silmade ümber on paljas, sulgedeta ring. Lindi silmad on ümmargused tumeda iirise abil.

Autorifoto: Benjamint444, CC BY-SA 3.0

Reaalsetel pekadel on pikad jalad, suured jalad, piklikud varbad ja tugevad teravad küünised. Cochlea alumine (metatarsal) osa on võrgusilma.

Hobuste, peregriinide ja teiste perekonna esindajate nutt on sarnane terava, tõmbuva ja laiendatud „ki-ki ...”

Jahi- ja välismõjude viisi järgi võib kõik perekonna liigid jagada kolme rühma:

See on perekonna linde, kes pärinevad härjaliikidest. Neid iseloomustavad punased tormid keha ülemises osas ja tihe konstitutsioon. Erinevused on mõnikord märgatavad sama liigi naiste ja meeste vahel. Nad jahtivad peamiselt maismaaloomadel: roomajad, putukad ja närilised.

Nad on õhemad ja suuremad kui esimesed, ja nende seljakottidel on terasest või tumedast toonist. Mustad suled ("rästikud") kaunistavad oma peade põsed. Cheglocks jahti väikestele lindudele.

  • Falcons, nagu me neid nägime

Suured linnud, millel on sama värvi "vuntsid" ja "kork". Värvimisel on märke kahest eelmisest rühmast. Neil on halli seljaosa, millel on punakad täpid. Kõht on horisontaalsed triibud ja torso on värvilisem kui teiste perekonnaliikmete puhul. Kõigil selle rühma sääridel on tumedad hallid sabad, millel on valge serv. Nad jahivad suuri linde ja maismaaloomi.

Mõned teadlased eristavad Saker Falconit, gyrfalconit, Lannerit ja Laggari kui eraldi taksonit Hierofalco. Väliselt on need linnud sarnased Hawksidele. Nende kontrastseks ploomiks on domineerivad helepruunid ja punased toonid, täpiline kõht või lühikesed löögid.

1. Hall-habemega Kestrel (lat. Falco cenchroides), foto autor: Patrick_K59, CC BY 2.0. 2. Turumti (lat. Falco chicquera), foto autor: Cks3976, CC BY-SA 3.0. 3. Lõuna-Mehhiko Falcon (lat. Falco femoralis), foto autor: Elaine R. Wilson, autoriõigusega tasuta kasutamine. 4. Õhtu Falcon (lat. Falco rufigularis), foto autor: Joao Quental, CC BY 2.0.

Metsametsad

Metsametsadel on kõht ja saba. Värvides meenutavad nad haukreid ja silmade ümber asuvat näoketast. Lindude suurused varieeruvad. Väikseim on triibuline metskoor (lat. Micrastur ruficollis), mille keha pikkus on 30 - 38 cm ja mass 150 - 200 g. Suurim on latiiniline krae. Micrastur semitorquatus) keha pikkusega 45-60 cm, kaaluga 500-750 g. Värvimuutused on iseloomulikud kõigile perekonna liikmetele. Seal on heledad, tumedad, oranž-punased ja triibulised metskärksed.

Autorifoto: Dario Sanches, CC BY-SA 2.0

Ameerika kääbuspähklid

Need on väikesed linnud, mille keha pikkus on 28 kuni 30 cm, ümarate tiibadega ja ümar saba, millel ei ole aluspinnal selgelt väljendunud täiendavat hamba. Lindude ülakeha värvus on pruunikas. Keha põhi on kerge, laiguline, triibuline saba, tiivad on tumepruunid. Eripäraks on väikeste ereda valgete täppide olemasolu tiibade katte suledel. Mehed, naised ja noored ei erine üksteisest värvi poolest.

Foto: Jorge La Grotteria, Kõik õigused kaitstud

Falcons mureneb

Need on perekonna ja kogu pere väikseimad esindajad. Nende keha pikkus on 14-19 cm, tiivad - 9-12 cm, kaal - 35-45 g. Microhierax latifrons), Borneo saare endeemiline keha pikkus 14-15 cm ja mass 35-45 g. Kõigil selle perekonna sarvikutel on kontrastne värv: tumepruun või must ülemine ja valge põhi. Ainult punase ja musta jalaga kääbus-sarvedel on punakas või punakas kõht. Mõned liigid on värvi poolest mõnevõrra erinevad, mis peegeldub nende nimes: valge-ees, sorokhi.

Vasakpoolne foto: Punase jalaga kääbuspähkli (lat. Microhierax caerulescens), autorifoto: Dr. Raju Kasambe, CC BY-SA 4.0. Parempoolne foto: Filipiinide kääbuspähkel (ladina Microhierax erythrogenys), foto autor: James Gagen, CC BY-SA 2.0.

Väikesed pähklid

Nende keha pikkus on 19-28 cm, kaal 45-70 g. Lindude värvus on kirev.

Aafrika väikesed pähklid (lat. Polihierax semitorquatus) on tiibade tuhk-hall kattega suled ja sama värvi. Ta on kontrastinud silmade ümber valgeid "klaase", mis on sama värvi kui kaela tagaküljel ja keha alumisel küljel. Lindi tagaküljel on särav kastani mantel, silmad on raamitud palja naha helekollase värviga ja käpad on sama helepunase värvusega.

Aasia väikeses pähklis (lat. Polihierax insignis) naised on värvitud heledamaks kui meestel. Neil on tagaküljel olev kastanpunane esiosa, mille pea ja kaela “kork” on sama värvi. Isane selja ja pea on hallid. Liigi iseloomustavad särav valge nadhvoste, oranžkollased paljad rõngad silmade ümber ja sama värvi käpp. Lindude tiivad on suhteliselt lühikesed - 11-15 cm, kuid teravad. Väikeste sarvede saba pikkus on 7-13 cm, ülemise alumise serva ääres on väikesed lisahambad.

Autorifoto: Bernard DUPONT, CC BY-SA 2.0

Naeravad sarvikud

See on monotüüpiline perekond, mida esindab üks liik.

Naeruv liblik on lind, millel on tumepruun selja ja sama tiivad, triibuline saba ja räpane kuldne-kreem või õled alumine keha. Kaelapea pea peal on ka õled ja kirev. Must "mask" läbib pea ja silmade tagaosa. Värvimine ja vertikaalne maandumine naerma falcons on nagu perekonna liikmed Falco, kuid erineb nende kaalust (400-650 g) ja keha pikkusest (45-50 cm).

Autorifoto: Andreas Trepte, CC BY-SA 4.0

Kuhu sarvikud elavad?

Tõelised pepud elada kogu maailmas, välja arvatud Antarktika, olles kosmopoliitne perekond. Esineb sagedamini avatud aladel või alternatiivsetes metsades ja tavalistes ruumides. Neid võib näha ka kaljudel ja kaljudel. Kui inimeste suhtumine nende poole ei ohusta ohtu, siis nad asuvad inimtekkeliste maastike lähedale, otse linnadeni.

Erinevad liigid hõivavad erinevaid elupaiku. Krechet eelistab põhjapoolseid riike, elab sagedamini ookeanis, tundras, kus on palju lindude rock-asulaid. Peregrine falcons migreeruvad, külastades kogu elu Aafrikas, Ameerikas, Aasias ja Euroopas. Kestrelid elavad Uus-Meremaal, Uus-Guineas, Uus-Kaledoonias, Madagaskaril ja Mauritiusel, Seišellidel, Austraalias, Ameerikas ja Euraasias asuvates stepides ja poolsaavutustes Aafrika riikides. Cheglocks asub Vahemere saartel, Jaapanis, Indoneesias, Kurilides, Sahhalinis, Uus-Guineas, Austraalias, Aafrika riikides, Vahemere kaldal - Tuneesias, Alžeerias, Atlandi ookeani rannikul, Araabia poolsaarel, Soomes, Araabia poolsaarel, Soomes, Norras. , Rootsi. Teised perekonna liikmed on Kanadas, Uus-Meremaal, Austraalias, Uus-Guineas, Lõuna-Ameerikas ja USAs.

Naeravad sarvikud elavad Amazonase metsades, samuti asuvad nad Lõuna-Mehhikosse Uruguayni ja Põhja-Argentiinasse.

Metsametsad leidub Kesk- ja Lõuna-Ameerika niisketes troopilistes piirkondades.

Ameerika kääbuspähklid Nad elavad Põhja-Argentina pampas ja poolpõrandates.

Väikesed pähklid - Kirde-ja Edela-Aafrika poolsaavutuste ja kuiva savannide elanikud, samuti Kagu-Aasias harva kasvavate puudega alad.

Dwarf falconsvõi härjad, helbed - Kagu-Aasia troopilistes metsades elavad lindud, Põhja-Indiast ja Kagu-Hiinast Filipiinidesse ja Malai saarestikku.

Autorifoto: Henrik Schulze alias Smittel, CC BY-SA 4.0

Hobuste elustiil ja omadused

Härja on vapper, arukas, arukas ja tugev lind. Ta jahtib hommikul või õhtul ja päeva jooksul peidab ta üksildasesse kohta ja seedib rahulikult saaki. Neil lindudel on fenomenaalne valvsus: nad täheldavad ohvrit 1,5 km kaugusel.

Mitte-üllas pähklid (kestrellid, kääbuspähklid, punased jalad) hoiavad sageli meeleavaldusi, mis näitavad võimet pöörduda lennu ajal. Nad mängivad ja nalja, korraldavad suurte lindude korraliku jahtimise, kiusavad neid. Selliseid sarvikuid on lihtne tame. Mõned neist ei karda üldse inimesi ja asuvad neile lähemale: näiteks on punane kestel.

Kõigil sarvikutel on võime väga kõrgele lennata ja vähesed neist söövad porgandit. Noble liigid elavad paarides, hoolikalt valvates oma perekonda kiskjate ja sugulaste eest. Peaaegu kõik sepised sõidavad, kuid mõned teevad seda kogu aeg, teised lendavad talveuneks ja teised lendavad ainult perioodiliselt. Ameerika kääbus liblikas lendab hästi, kuid teeb seda vastumeelselt. Ta eelistab puude ronida ja samal ajal pigem papagoi.

Autorifoto: Derek Keats, CC BY 2.0

Aretuskonksud

Falcons on linnud, mis kipuvad moodustama paare ja nende abielu tseremoonia näeb ette demonstratsioonilende. Mees ja naine võivad kiirustada, küüntega kinni haarata ja lennata umbes 10 meetrit. Lisaks esitleb mees oma sõbra kingi oma nokas.

Falcons ehitavad sagedamini pesasid ise, kuid mõnikord on nad hõivatud teiste röövlindude või korvide valmisehitustega. Mõnikord sunnivad nad omanikud kodust lahkuma. Väikesed esindajad võivad elada looduslike puude, süvendite, nišide või tehispesade õõnsustes. Falcons elavad kivimitel, kaljudel, puudel, õlgades, kõrgetel hoonetel, maapinnal asuvates kaevatud avades. Linnumunade munemise kohad ei vasta enamasti ühelegi kohale. Allosas on ainult nende allapanu, toidujäätmed ja suled.

Aleut (must) Falconi pesa (ladina keel: Falco peregrinus pealei). Foto: Cephas, CC BY-SA 3.0

Sapsana pesa (armor. Falco peregrinus). Autorifoto: Peter Wegner, CC BY-SA 3.0

Naised asetsevad 1-6 ümmarguse valge munaga, mis on kaunistatud punakaspruunidega. Suurtel pookidel on tavaliselt väike sidur. Munad inkubeeritakse naise poolt, kuigi mees vahetab teda mõnikord lühidalt. Haudumine kestab kuus. Mõnikord teevad vanemad aja jooksul vigu ja saavad ainult esimestel tibudel edukalt istuda, kuna lammaste munade vahe on 1-2 päeva.

Vasakpoolne foto: Gyrfalcon muna (ladina Falco rusticolus), autorifoto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Foto keskel: porgamuna (lat. Falco vespertinus), autorifoto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Parempoolne foto: tavaline munajas (lat. Falco tinnunculus), foto autor: Didier Descouens, CC BY-SA 3.0.

  1. Naeravad sarvikudvõi sarvedpesad ise ei ole ehitatud, vaid hõivatud tühjade õõnsuste, teiste röövlindude pesade ja kivide lõhetega. Asetage 1-2 muna, mis inkubeerib ainult naissoost. Isane kannab toitu naissoost ja tibudele, kui nad on veel väikesed. Koostamine kestab 40-65 päeva. Siis toovad mõlemad vanemad toitu. Nestlings lahkub pesast 8 nädalat pärast koorumist.
  2. Metsametsad tehke müüritööd puude, õõnsuste, koobaste, kivide, mahajäetud majade õõnsustes. Kuivperioodil paigutasid nad 2-3 valget muna, inkubeerides neid vihmaperioodil 33-48 päeva.
  3. Ökoloogia Ameerika kääbuspähklid halvasti mõistetud.
  4. Väikesed pähklid hõivata teiste inimeste pesasid, mida kõige sagedamini ehitavad kangjad. Oma munemise ajal on 2-3 munaga kaetud valge koorega.
  5. Dwarf falconsvõi pähklisarnased, sagedamini ehitavad pesad õõnsustesse, munevad valget värvi. Sotsiaalsete kangrute pesades elab Aafrika pügmee.
  6. Tõelised pepud:
    • Kestrud pesitsevad kaljudel, maapinnal olevates avades, kaljudel, sealhulgas õõnsustes puudel. 4-6 kollakaspruuni roostes peitsitud munade munemisel
    • gyrfalcon ei ehita pesasid, eemaldab need härjadest või mägedest, vooderdab neid kuiva rohuga, sambla ja sulgedega,
    • Punase jalaga sepik elab hüljatud pesades nelikümmend ja vares, harvemates õõnsustes ja nišides. Naisel on kuni 6 muna ja neid inkubeeritakse. Mees hoolitseb oma sõbra eest, toidab teda,
    • Kasvatajate tibud vajavad ruumi ja lähedal asuva veehoidla olemasolu. Nad pesitsevad sagedamini kivide ääristel 20-80 m kõrgusel maapinnast, tundras: piki reservuaaride või kivide paljandeid. Harvemini hõivavad nad teiste lindude pesasid. Mehhiko särts võib ka kohapeal pesa. Самка откладывает от 2 до 5 яиц красноватого или буровато-красного цвета с более темными крапинами.

Половой зрелости соколята достигают к году жизни. У молодых соколов крылья более широкие из-за развития маховых перьев. Это мешает им охотиться, но хорошо помогает научиться летать.

Детеныши сапсана (лат. Falco peregrinus). Автор фото: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York, CC BY 2.0

Чем питается сокол?

В добыче пернатых хищников преобладают грызуны, ящерицы, птицы и крупные насекомые. Также соколы могут поедать змей, лягушек, иногда рыб. Suured liigid saak keskmise suurusega imetajatele: gopherid, jänesed. Tavaliselt püüavad sepised lendamisel saaki, jõuavad lendava või jooksva ohvriga viskama. Väikesed loomad haaravad nokk, suured uimastavad või tapavad sõrad.

Naeravad sarvikud (Laughing falcons) - gurmaanid, nad röövivad maod, sageli mürgised, sisalikud, väikesed närilised, nahkhiired ja puidupoegad ning on ka kalurid.

Metsametsad nad söövad väikseid linde, suudavad meelitada iseloomulike helidega passiine. Nad püüavad ka sisalikke ja närilisi.

Ameerika kääbuspähklid armastan süüa putukaid, väikseid linde ja sisalikke.

Väikesed pähklid nad toituvad peamiselt suurtest putukatest, harvemini sisalikud, maod ja väikesed linnud.

Dwarf falconsvõi hobused, helbed, väikesed saagid, mis on püütud lennult või haudadest, otsides seda kõrgete puudega. Nad söövad liblikad, draakonid, suured mardikad, termiidid, rohutirtsud, väikesed linnud, hiired, sisalikud.

Tõelised pepud:

  • Jahilõikajad vaatavad värisevat lendu või väikeste lindude ja suurte putukate ahvenat (draakonid, mardikad, kriketid, rohutirtsud, rohutirtsud ja Medvedok). Nad toituvad väikestest loomadest (nahkhiired ja tavalised hiired), konnad, sisalikud, maod. Ohver haaratakse küünistega ja tapetakse pea taga oleva nokkade poolt.
  • punased kaelalinnud püüavad väikesi linde: swifts, swallows, larks, lendavad putukad: mardikad, draakonid, nahkhiired,
  • Punased jalad on härgid, kes tihti jahivad putukaid: rohutirtsud, draakonid, mardikad. Harvemini püüavad nad väikesed närilised, kahepaiksed ja sisalikud. Nad söövad varblasi, mõnikord võivad nad püüda isegi suuremaid linde, näiteks tuvi,
  • putukate, nahkhiirte ja väikelindude saakloomad: kuldnikud, mustad mütsid, rosellid, varblased. Vahel püüavad nad hiiri ja muid maismaaloomi,
  • õilisad härjad (derbnik, peregrine falcon, gyrfalcon, saker falcon, tuhk jne) püüavad linde: mesilased, orioolid, sandpipers, pääsukesed, larkid, varakushek, wagtails, kuklid, hoopoes, väikesed varblased, skorpionid, nahkhiired. Harvemini toituvad nad maod, närilised, sisalikud ja putukad, küülikud, gopterid, rotid. Mustad pähklid söövad porgandit. Gyrfalcon tundras sööb lindude basaaride (kajakad ja antics), tundra ja valgete paunade, väikeste passeriinide, lemmingide, jäneste ja oravade elanikke. Gyrfalconi püütud saak kannab pesasse või muusse turvalisse kohta, kus see puruneb.

Kobchik (lat. Falco vespertinus). Foto: Andy Morffew, CC BY 2.0

Falconi eeldatav eluiga

Naeruva pähkli maksimaalne eluiga looduses määrati ribastamise tehnikaga. Ta oli 16 aastat ja 3,5 kuud. Loomaaias elasid selle perekonna linnud 14 aastat.

Ameerika kääbuse, metsametsade ja porgandite, helbete tundmatu eluiga.

Arvatavasti on perekonna Small Falcons esindajate maksimaalne eeldatav eluiga 20 aastat.

Mis puudutab tõelisi sarvikuid, siis elas looduses vanim tütarlaps 16 aastat vana, samasugust kuupäeva täheldati vangistuses elava sarviku puhul. Kannatri keskmine eluiga on 11 aastat. Peregrine Falconi teadaolev pikaealisus: vangistuses elav lind elas 25 aastat.

Maailm meie ümber 6-9-aastaste laste jaoks. Bird "Falcon"

Falcon on talvine röövlind. Tal on kiire lendamine. Kõva kõvera nokk, väga terav nägemine. Härjapunane on värvitud pruunikas-beež. Käpadel olevad küünised on teravad, teravad nagu noad.

Falcons pesitsevad kõrgete puude peal või kivise mägede õõnsustes, soojendades nende eluruume alla, suled ja rohu terad.

Harilik sinine taevas tõuseb saakloomale tavaliselt kõrgel. Nähes väikest lindu, jäneset, valget tuhka või mõnda muud väikest looma, viskab ta kividega enda peale, pisarab ta teravate küünte ja tema nokaga.

Kas teadsite, et jahimehed kasutavad jahikoerad sageli jahipidamisel? Spetsiaalselt koolitatud lindudega jahimeeste nimedeks on hunnikud või paarikud.

Sokolniki

Ma lähen Sokolniki. Vana

Oli viinamarju, soo,

Ja pettus hoiti

Sokolniki õpetas linde

Nagu kivi, langege rebastele.

Tema verine duelli

Küünalda teda, klammerdudes oma kaela,

Ja nõrga pisaraga ja võita tiibadega.

Ainult park tuletab meelde minevikku:

Ei ole linde, puud.

Siin on kaasaegsed ruumid

Ja ainult mõnikord peidetud nimed

Kaua läinud elu kiht.

Vastake küsimustele

• Kuidas näeb välja sarvik?

• Mida ta sööb?

• Kuhu sarvikud pesitsevad?

• Miks on üks Moskva linnaosa Sokolniki?

• Kes jahti Sokolniki?

• Mida näitas Sokolniki iidsetel aegadel?

Falconide vaenlased looduses

Kõik suured röövloomad ei taha süüa liha, sealhulgas kotka öökulli. Munad nende sidurist varastavad sageli marjad, valgetuhkrud, rebased ja lapsed. Enamik hobuseid surevad nende inimeste elupaikade hävitamise, toiduainete pakkumise vähenemise ja pesitsuspaikade häirimise tõttu. Sageli surevad linnud kaitsmata elektriliinidel.

Derbnik võitlus (lat. Falco columbarius). Autorifoto: Bear Golden Retriever, CC BY 2.0

Inimestele kasside kasulikkus ja kahju

Falcons on looduse järjekorrad, nad hävitavad palju närilisi. Seeläbi reguleeritakse nende arvu ja tagatakse, et inimene säilitab teraviljasaagi.

Paljud sepikaliigid on kergesti taltsutatavad. Nad võivad aidata inimestel jahti, kaitsta lammaste karju röövloomade, aedade ja põldude eest väiksematelt teravilja-, puuvilja- ja köögivilja söövatelt lindudelt. Falcons on Moskva Kremli mälestiste kaitseks ametlikus riigiteenistuses. Nad sõidavad varesed, tuvid ja muud inimtekkelised linnud kuldsetest kuplidest, säästes seeläbi erosiooni ja sellele järgneva hävitamise hooneelemente. Brasiilia lennujaamas sõidavad sarved koos lõugadega ka rajast eemal. Nad takistavad õhusõidukitega õnnetusi, mis võivad olla suurte lindude kontsentratsioonide tõttu.

Sokolovit, samuti teisi röövlinde, hoitakse kõikjal, hoolimata sellest, et mõnikord võivad nad kodulinde, sealhulgas kanu, ära viia. Aga see juhtub ainult omanike ebaõnnestumise tõttu.

Huvitavad faktid sabade kohta

  • Suurim sepi on gyrfalcon. Selle tiibade span on 125-160 cm, Venemaal elab vaid umbes 1000 paari güraalseid.
  • Maailma väikseim särts on Mauritiuse karu (lat. Falcopunctatus). Nende arv on lindude elupaikade raadamise tõttu vähenenud. Tänapäeval on looduses vaid kaks paari neid haruldasi sarvikuid.
  • Muti on kuni 20 cm pikkune pärg, mis ründab linde, mis ületavad selle suurust: vutid, piiskad ja tümeliad (lat. Garrulax). Indias kasutati jahtunud toite. Omanik hoidis lindu käes, seega ilmus paariku nimi: “dregs” tähendab “käputäis”.
  • Falcon on kujutatud AÜE, Kõrgõzstani ja Islandi relvadel.
  • Vana-Egiptuses austati mõrtsut, seda peeti päikeselooja Ra kehastuseks.
  • Falconry ilmus umbes 2500 aastat tagasi. Idast Euroopasse, alates XII sajandist, andis see kirg ristisõjadelt tagasi tulnud rüütlid. Euroopa aadel oli kiindumus, ja koolitatud linnud olid väga kallid.
  • Erinevates riikides kasutati jahipidamiseks erinevaid tüüpe. Vene armastajad jahti koos gyrfalcons ja peregrine falcons, Iraani - punase peaga, Lähis-Ida - koos Saker Falcons, India - koos turumdi ja hägusus. Ameerika Ühendriikides ja nüüd hunt Ameerika või varbariljaga (ladina keeles). Falco sparverius).
  • Ninasõõrmed ees ninasõõrmetega aitavad sarvkestel suunata kiiret lendu õhuvoolust ninast.

Saker Falcon (lat. Falco cherrug). Autorifoto: DickDaniels, CC BY-SA 3.0

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org