Linnud

Kestreeli tavaline: kirjeldus, elupaik ja eluviis

Pin
Send
Share
Send
Send


Välimus ja käitumine. Väike, tuvikeelne, suhteliselt laiaulatuslik ja pikakarvaline. Veidi suurem kui punase jalamilõika ja derbnika, veidi väiksem kui chelok. Kuju on õhuke, jalgadel olevad sulged “püksid” on peaaegu arenematud. Keha pikkus on 32–39 cm, meeste kaal 115–252 ja naistel 154–310 g, tiivad on 65–82 cm.

Kirjeldus. Üldine värvus on okker-punane tumedate täppidega, põhi on ülemine kergem. Esmased primaarsed sulged ja nende katte suled on üleval tumepruunid, tiiva alaosa on kaetud väikeste tumedate täppidega. Täiskasvanud isane erineb heledamast mantlist naissoost, väiksema hulga tumeda pestriini tilgakujulise ja ülemise noolega monotoonse halliga “kapuutsiga”, monokromaatne hall saba, millel on must apikaalne riba, millel on kitsas valge ääris.

Naisel on korg, selja ja saba punane, tihe muster, kate pikisuunaline ja tagakülg. Nadhvoste ja saba küljed on reeglina hallikas, saba kitsaste põikribadega ja laiem apikaalne riba, mis on ka valgega piiratud. 1-2-aastased isased on naistele sarnased. Noored on naissoost sarnased, kuid hämaramad, suuremad pikisuunalised ja mitte tilkade sarnased täpid rinnal ja kõhus.

Täiskasvanud lindude orbitaalrõngas, tšillid ja jalad on kollased, noored - kahvatu, sinakas või rohekas toon. Võrreldes teiste väikeste põõsastega on ühisel tuulelinnal kõige laiemad tiivad, mis on ninaga. Suurenedes ja planeerides avaneb lind sageli pika saba, millel on selgelt nähtav (eriti isas) must preapical riba. Kõikidest sarvestest, välja arvatud steppide vürts ja steppide derbnik naissoost, erineb see ka punastes toonides tiibade tagaosas ja ülemises osas ning tiibade punaste aluste ja nende tumedate otsade vaheline kontrast on ülevalt nähtav.

Sarvkesta naissoost erineb stepi torku emast üldiselt proportsioonides ja sabal olevast laiest apikaalsest triibust. Igal vanusel erinevad mõlema soo linnud steppikestest ümarate, mitte kiilukujuliste, sabade, tumedate, mitte valgete küünistega, kitsad tumedad "vilved" oma põskedel. Täiskasvanud mees on ka suur areng tumeda pestriini selja-, kõht-, rindkere- ja tiibades, sinise-halli bändi puudumine tiibadel.

Hääl. Kõrge ja sagedanevihjeid vihjeid ", Palvetades toidu emasloomade ja sletki - pikema ja vibreeriva"cree-and-and. ».

Jaotus, olek. Jaotatud peaaegu kogu Euraasias ja Aafrikas. Mägedel on see kuni 4500 m kõrgusel merepinnast. Vahemikus lõuna pool ja enamik Euroopast asus, Venemaalt ja mõõdukad Aasia alad rändavad talveks lumeta piirkondadesse, kaasa arvatud Ante-Kaukaasia, Musta mere piirkond, Kaspia meri. Pesitsevate liikide arv ja edu sõltub näriliste arvust. Venemaa Euroopa osas oli see liik üsna tavaline, kuid viimastel aastatel on üldine arv vähenenud, mille põhjused on teadmata.

Eluviis. Avatud kuivruumide tüüpiline elanik metsaalal on seotud servade ja põllumaadega. Valmis asuma inimtekkeliste maastike juurde, kuni linnadeni. Söötmisel domineerivad väikesed närilised, lõunas - sisalikud ja putukad, vähem sageli linde. See jahtub madalal maapinnal, lendav lend ei ole kiire, mõnikord plaanib või lööb oma tiivad ja saba lahti. Tüüpiline jahipidamisviis - riputage libisevatel tiibadel saagiks, seejärel sukelduge alla. Sageli vaatab ta poegadest ja traatidest hiirte ja hiirte eest.

Saabub varakevadel. See pesitseb korvide pesades puud, kaljude niššides, kivimites, hoonetes, kunstlikes pesakastides, mõnikord kaevudes, nišides ja õõnsustes. Poolkoloniaalsed asulad on teada. Siduril, tavaliselt 3–6 roostevärvilise munaga, mis on tüüpilised sarvikutele, inkubeerivad ainult naised umbes kuu aega, tibude toitmine kestab 27–35 päeva.

Esimene poegade komplekt on valge, teine ​​on hallikasvalge. Pesas on vanemad vähem rahutud ja agressiivsed kui teised. Noored linnud suudavad järgmisel aastal pärast sündi paljuneda, kuid ei ole veel saanud täiskasvanu lõplikku riietust. Kasvab talveks septembris-novembris. Mõned inimesed tungivad keset sõidurada, peamiselt asulates.

Kestrel või Common Kestrel (Falco tinnunculus)

Kestrel falcon (stepp, tavaline): kirjeldus

Kestreeli stepp ja tavalised on üksteisega väga sarnased. Steppipähk on palju väiksem, kuid samal ajal palju ilusam. Fotograafid eelistavad tulistada seda lindu, eriti meest. Tal on uskumatu säravad tiivad. Vanker on helepunane, ilma täppide ja kirjatud punktideta. Pea on värvuselt sinakas-hall ja kiilukujulises sabas on must äär. Stiilse pähkli vahel on silmatorkav erinevus valge küünised. Kestrel võib riputada taevasse pikka aega. Kuid see libiseb pidevalt oma tiivad. Ja steppipakk ripub liikumatult. Jah, ja elad need linnud eelistavad kolooniaid. Nad tahavad sööta putukaid, samal ajal kui ühine tuuletõugu püüab ja sööb närilisi, harvem suuri putukaid.

See lind on leitud Aafrikas ja Euraasias. Venemaal on üks kõige populaarsemaid Lõuna-Uuralis elavaid sepi, Altai, Transkaukasia on tavaline tuulelind. Sarviku elupaik ja elustiil on hästi uuritud. Lind levib peaaegu kogu meie riigi territooriumil, välja arvatud tundra. Mulle meeldib muidugi suurte jõgede, metsa-stepi ja väikeste metsavööde üleujutuste kallastel. Tihe mets ei ole tema jaoks, sest see toodab toitu avatud ruumis.

Viimastel aastatel on tsivilisatsioon aktiivselt absorbeerinud väikese pähkli looduslikku elupaika, nii et see „liigub” ja asus suurepäraselt Euroopa megalopolidesse. Ja inimese lähedus ei hirmu teda üldse.

Tavapärane

Kestrel on tavaline, üsna tagasihoidlik värvi lind. Väikesed pähklid toidavad sisalikke, hiiri ja mõnikord suuri putukaid. Saagikoristuse saavutamiseks võib ta peaaegu maapinnast lennata ja pikka aega kinni pidada saagist. Olles märganud, et lind hakkab tihti oma tiibu klappima, ripub üles ja kukub järsult alla.

Tugevad küünised käppadel ja terav nägemine tulevad lindu toitu saamisel. Kestreelis on nägemine teravam kui inimestel, enam kui 2,6 korda. Kui inimestel oli sama, siis oleks kergesti loetav okulaatori kontrollnimekiri 90 meetrist! Eksperdid ütlevad, et väike pärg on suurepäraselt ultraviolettkiirgust. See annab talle võimaluse tunda maapinnal või rohul olevat näriliste uriini jäänuseid. Sellest tulenevalt võib tavaline tuuletugevik kergesti vaevata jälgida ja tappa neid loomi. Falconi perekond on perekond, kuhu tuuletugevik kuulub. Eraldi ta on, nagu te teate, Falcon ja perekond - Falcons.

Naine ja mees

Sellel lindul on väljendunud seksuaalne dimorfism. Naine on meessoost lihtne eristada pea värvi järgi. Isasel on helehallid pea sulgede toonid. Pea on lihtne pruun. Tagaküljel on halvasti nähtavad mustad laigud, enamasti teemantide kujul. Saba ja sabaosa tagaosa on kaetud heleda helehalliga suledega. Saba otsa servad on mustad triibud valge servaga. Selle all on koor suled ja vaevumärgatavad helepruunid. Kõhu ja tiiva sulged on peaaegu valged.

Naine erineb meessoost ilusast põikist tumeda triibuga, mis jookseb üle taga. Tal on pruun saba, millel on palju põikribasid ja otsas on selge serv. Kõht on triibutatud allpool ja palju tumedam.

Noor meessoost vürtsikas meenutab esimest korda naissoost värvi. Ainult tiivad on veidi lühemad ja ümardatud. Fly suled on kaunistatud kerged veljed. Nike ja silma rõnga paksenemine noortes - kahvatult sinisest heleroheliseks ja täiskasvanutele kollaseks. Saba on ümardatud, sest saba suled on lühikesed. Täiskasvanud üksikisikute tiivad katavad saba suled, tumedad kollased jalad, väga tumedad küünised. Ühise tuuletüki mass on veidi üle 200 grammi, isas jõuab vaevalt 300-ni. Meeste keskmine pikkus on 34,5 cm ja emane 36 cm, sellise väikese linde tiibade vahe on 75-76 cm.

Kus on pesa?

Talveelupaikadest saabub väike pekk aprilli keskpaigas - mai alguses. Pesa on keeratud paarikaupa. Harvemini võib leida veel paari paari või isegi kolooniat, kuid mitte rohkem kui 10 lindu.

Kestrel tavaline pesa eelistab mitte väga avatud servi ja isegi elektriliinidel. Harvemini võib tema kodu leida väikestel kaljudel või jõgedel, järskudel pankadel. Pesa struktuur ei ole kaasatud, nagu enamik sarvikuid, kuid leiab, et tühjad pesad, mida maagid, vankrid või orud loobuvad. Mõnikord võib kestrellide perekonda leida iseseisva puu õõnes ja see ei ole oluline, et õõnsus oleks tühi. Lind lihtsalt vaheldab võõrustajaid ja elab. Valitud pesa täidab sümboolselt mitu haru.

Munade paigutamine ja inkubeerimine

Sõltuvalt ilmastikust hakkab ühine tuulelind munade munemise kohta aprilli lõpus. Naine inkubeerib okere toonides umbes 5 erksalt täpilist muna. Kuid ornitoloogid leidsid pesad 8 või enama munaga. Müüritööd kestavad ainult üks kord aastas. Harvadel juhtudel, kui kõik munad surevad, võib lind veel teha ühe munemise. Ainult emane inkubeerib järglasi. Mees töötab ülalpidamisel.

Chicks ilmuvad kuu aega hiljem. Kuulake kohe ja vaata. Valguse ilmumisel on väikesed pähklite tibud kaetud kõige õrnama valge ja sama valge nokaga ja sõradega. Võimaliku ohu korral langevad nad selja poole, paljastades teravad küünised ülespoole või lihtsalt asuvad pesa põhjas. Vanemad on mõlemad järeltulijad aktiivselt seotud. Laste isu on "tõsine". Toit nõuab palju ja sageli. Ühel päeval tapavad kaks vanemat järeltulijaid rohkem kui kakskümmend väikest närilist! Sel õnnistatud ajal toovad nad põllumajandustootjatele ja aednikele hindamatut kasu. Ja nad ütlevad, et "tühi" lind. Vale, sest selle panus saagi säilitamisse on suurepärane! Noor vanker vahetab aeglaselt ploomi värvi täiskasvanuks. Praegu on tibud juba ümbritsevast elust huvitatud ja vajavad veelgi rohkem toitu.

45-50 päeva pärast on noor pirn valmis esimeseks lennuks. Sel ajal näete pesa serval "võimlemisõppusi". Varsti on tuuletõugu tibud tiiva äärde ja lähevad koos oma vanematega talvitumispaigani septembri lõpus - oktoobri alguses.

Arv ja vaenlased

Viimastel aastatel on ühine tuuletõkke läbinud suurte ribide. Seetõttu leidsid ornitoloogid, et lind võib olla teisaldatav, märgatavalt rändav või istuv. Seda tuulepiirkonna käitumist mõjutavad ainult toiduainetega varustamine selle elupaikades. Peamine rändetee süüab Lõuna-Euroopasse. Väga sageli nähti neid Hispaanias, Poolas, Belgias, Saksamaal ja isegi Põhja-Aafrikas.

Sellel lindul pole vaenlasi, kui see on mees. Eelmise sajandi seitsmekümnendatel oli võimalik oma käpad hea tasu eest edasi anda. Kestreeli arv on järsult langenud. Selle põhjus - lindude suur usaldus inimestele. Alates 2000. aasta algusest on Kestreeli arv samal tasemel.

Sarvkesta kirjeldus

Kestrel - ühisnimetus 14 perekonnast Falco (falcons), kes elavad Euraasias, Ameerikas ja Aafrikas. Nõukogude-järgses ruumis paigutati kaks liiki - ühised ja steppide kestad.

Ühe versiooni kohaselt pärineb slaavi nimi "kestrel" omadussõnast "tühi", kuna lind ei sobi sarvele.. Tegelikult on linnud, kes on sepistatud (sageli USAs), nii et versiooni võib pidada valeks. Tõe lähemale, ukraina hüüdnimi (ja selle tõlgendus) “borivіter”: kui libiseb, pööratakse lind alati vastupidi.

Välimus

Tegemist on väikese ilusaga, millel on uhkelt istutatud pea ja harmoonilised vormid, laied tiivad ja pikk ümar saba. Vankeril on suured ümmargused silmad, puhas konksu noka ja tumedad kollased käpad mustad küünised. Keha suurus, värvus ja tiibade pikkus varieeruvad erinevates liikides / alamliikides, kuid üldjuhul ei tõuse tuuletugevus rohkem kui 30–38 cm, kaal 0,2 kg ja tiibade pikkus kuni 0,76 m. Täiskasvanud üksikisikute otsad jõuavad saba otsa. Väikseim kannel on Seišellid.

Kere pikkus ei ületa 20 cm ja tiibade pikkus on 40–45 cm, üldine ploomi on pruun, tuhav, pruun või punakas. Tumedad täpid on näha ülemistes suledes. Üks silmapaistvamaid on Ameerika (passerine) tuuleluu, mille isased üllatavad kontrastidega. Oma punastes punastes, helehallides, valgetes ja mustades kombineerituna (naised värvitakse tagasihoidlikumalt).

See on oluline! Noortel lindudel on lühemad ja ümardatud (võrreldes täiskasvanutega) tiivad ja ploomivärv sarnaneb naistega. Lisaks on noortel helesinine / heleroheline tserem ja silmade ümber löögid: vanematel lindudel on need tavaliselt kollased.

Venemaale tuttavad kestad (steppid ja tavalised) on üksteisega väga sarnased, välja arvatud see, et esimene on veidi väiksem kui teine ​​suurus ja tal on pikem kiilukujuline saba. Ja veski tiivad on veidi kitsamad.

Iseloom ja eluviis

Iga päev sõidab tuuletugevus oma jahipiirkonna ümber, libistades kiiresti oma laiad tiivad. Soodsate õhuvooludega (ja isegi sööda saagiga) lülitub tuuletugevus planeeringule. Need sarvikud on võimelised lendama õhus, näiteks suletud ruumis, ja kui nad taevas ärkavad, pöörduvad nad silmitsi vastassuunalise tuulega. Punasilma silmad täheldavad ultraviolett- ja uriinimärke (heledalt näidatud valguses), mis jäävad väikestele närilistele.

Mida intensiivsem on kuma, seda lähemal on see saak: kui ta seda näeb, lööb lind alla ja kaevab selle küünised, aeglustudes juba maapinna lähedal. Peaaegu kõik kestrellid võivad hõlpsalt hämmastada erakordselt suurejoonelisel väriseval lennul (see võime eristab neid enamikest teistest väikestest sarvestest).

Sellisel juhul pöörab lind saba ventilaatoriga ja vähendab seda veidi, tihti ja kiiresti tiibades. Tiivad, mis liiguvad suure õhukoguse ulatuses laia horisontaaltasandiga, et tagada riputamise võimalus (10–20 m kõrgusel), mis on vajalik ohvri vaatamiseks.

See on huvitav! Kestreeli nägemus on teravam kui inimeste nägemine, 2,6 korda. Sellise valvsusega mees võiks ülalt alla lugeda Sivtsevi lauda, ​​olles temast 90 meetri kaugusel. Mehed kiirgavad vähemalt 9 erinevat helisignaali ja naised - juba 11. Heli varieerub sageduse, pigi ja mahu järgi, sõltuvalt sellest, mis põhjustas kestrelit karjuda.

Sidumine aitas kindlaks teha, et vanker (sõltuvalt piirkonnast) võib olla istuv, teisaldatav või rändlinduna väljendatud. Liikide rändekäitumine sõltub toiduainete hulgast või nappusest. Rändavad kestrellid lendavad madalalt, tavaliselt ei tõuse üle 40–100 m ja ei katkesta lendu isegi halbade ilmastikutingimuste korral. Kestrelid võivad lennata üle Alpide, mis on seletatav nende vähese sõltuvusega ülestõusevoolust. Vajaduse korral lendavad pakid üle liustike ja piikide, kuid sagedamini joonistavad marsruudid mööda läbipääsu.

Seksuaalne dimorfism

Naiste kestad on suuremad ja raskemad kui mehed, keskmiselt 20 g võrra. Lisaks on emasloomadel kalduvus kasvatamise ajal kaalus langeda: sel ajal võib naissoost kaal ületada 100 g. Mida suurem on emane, seda arvukam on selle sidur ja tervislikumad järglased. Meestel aasta jooksul ei muutu kaal peaaegu.

See on oluline! Seksuaalset dimorfismi jälgitakse ploomi värvis, eriti lindude pea katmiseks. Naissoost värvitakse ühtlaselt, samas kui mehe pea on värvitud erinevalt kehast ja tiibadest. Seega on mehe hobusetõus pea alati helehall ja naissoost see on pruuni värvi, nagu kogu keha.

Samuti on meeste ülemine koorik tavaliselt värvilisem kui naistel, mis näitab suuremat määrimist keha alumisele (tumedamale kui meessoost) osale.

Kestrel-rühm

  • Falco punctatus - Mauritiuse karjäär,
  • Falco newtoni - Madagaskarilinn
  • Falco moluccensis - Moluccan Kestrel, levinud Indoneesias,
  • Falco tinnunculus - ühine Kestrel elab Euroopas, Aasias ja Aafrikas.
  • Falco araea - Seišellid
  • Falco cenchroides - hall-habemega või Austraalia kestrel, leitud Austraalias / Uus-Guineas,
  • Falco tinnunculus rupicolus - ühise vürstiriigi alamliik, mis on eraldatud eraldi liiki Falco rupicolus, elab Lõuna-Aafrikas, t
  • Falco duboisi taasühinemise kestel - väljas surnud liik. Kokkutulek India ookeanis.

Grupp afrikas hallid kestrels

  • Falco dickinsoni - Dickinson's Kestrel, mida tuntakse ka mustal taustal, on Lõuna-Aafrikas levinud Ida-Aafrikas.
  • Falco zoniventris - Madagaskari triibuline kest, mis on Madagaskarile endeemiline
  • Falco ardosiaceus on hall kest, mis on leitud Kesk-Lõuna-Aafrikast.

Neljas rühm on ainsad Falco sparverius'e liigid, kes elavad Põhja- ja Lõuna-Ameerikas - Ameerika või varbad.

Elupaik

Kestrelid on hajutatud üle maailma ja neid leidub Euroopas, Aasias, Ameerikas, Aafrikas ja Austraalias. Пернатые легко адаптируются к разным ландшафтам, преимущественно равнинным, избегая как излишне густых чащ, так и безлесных степей. Пустельга селится на открытой местности с низкой растительностью, где в изобилии водится мелкая дичь (объект птичьей охоты). Если кормовая база богатая, птицы быстро приспосабливаются к различным высотам. При отсутствии деревьев пустельга гнездится на опорах линий электропередач и даже на голой земле.

See on huvitav! Kesk-Euroopas elavad linnud mitte ainult metsad / servad, vaid ka haritud maastikud. Kestrel ei karda olla lähedane inimestele ja on üha enam linnas, asudes elamurajoonides või varemed.

Steppide härja elab steppides ja poolpõrandates, kus see pesitseb lahtiselt küngas, kivide varemed ja rikutud kivi sidurid. Venemaa Euroopa osas valib ta pesitsevate orude, talade (maalihete kaljudega) ja jõe orud, mille pankadel on emakivimite paljandid. Lõuna-Siberi ja Lõuna-Uurali mägedes lendavad linnud jõgede orudesse, lagede külgedele, harja nõlvadele, jäänud mägede kivistele paljanditele, lamedatele kõrgustele ja mägedele jäävatele servadele.

Kestreeli dieet

Kestrel, nagu paljud sulgedega röövloomad, kleepub oma küünised ohvrile, lõpetades löögi pea taha.. Jahindus toimub prisadast (sambad, puud, palisokov) või lennult. Sageli esineb jahipidamist ja see on edukam külma ilmaga, värises lennus - soojal hooajal (21% edukatest rünnakutest 16% talvel).

Lisaks harjutatakse kõrgematest sukeldumist erijuhtudel, näiteks äkilise rünnaku korral suurele hulgale väikestele lindudele, kes asuvad põllumajandusmaal. Päripäeva igapäevase toitumise koostis sõltub kliima ja maastiku elutingimustest.

Loomad, keda jahtima

  • väikesed närilised, eriti kõhnad,
  • väikesed laululinnud, sealhulgas maja varblased,
  • looduslike halli tuvide tibud, t
  • vesirotid,
  • sisalikud ja vihmaussid,
  • putukad (mardikad ja rohutirtsud).

See on huvitav! Energiatarbimise kompenseerimiseks peaksid igapäevased sarvikud sööma 25% nende massist. Lahangu korral leiti surnud lindude maos keskmiselt paar pooleldi lõigatud hiirt.

Putukaid ja selgrootuid söövad rühmad, kes veel ei tea, kuidas toota suuremaid loomi, samuti täiskasvanud kestrellid, millel on väikesed imetajad.

Paljunemine ja järglased

Kesk-Euroopas täheldatakse märtsis-aprillis vaheldumisi, vahelduva tiibade vaheldumisi, pooltelge ümber telje ja libisemist. Meeslendudel, millega kaasneb kutsuv hüüd, on kaks eesmärki - naise meelitamine ja krundi piiride panemine.

Sagedamini kutsub naissoost abikaasat, kes maandub meestele lähemale ja teeb nutma, mis meenutab näljase tibu heli. Pärast vahekorda lendab partner pesasse, kutsudes oma sõbra helisema. Jätkates müra, istub mees pesas, kriimustades ja süvendades seda küünistega ning kui naissoost ilmub, hakkab see hüppeliselt põnevalt üles ja alla hüppama. Et naine istuks valitud pesa peal, hoiab mees mehe eemale püütud raviga.

See on huvitav! Puuvilla pesa väljaspool puu näeb välja nagu madal pinnas või puhastatud ala, kus on 3 kuni 7 kirevamuna (tavaliselt 4–6). Naised istuvad tihedalt siduritele, jättes need alles ohus: sel ajal liiguvad nad üle pesa, tekitades iseloomulikku murettekitavat lõhenemist.

Steppide tuuleluu eelistab ehitada niššisse pesasid, savikivide ja kivide pragusid, kivide või mägistel nõlvadel. Kestrellide pesad leiduvad kivist hoonetes (steppide seas) ja veiste suvelaagreid katva betoonist tala õõnsustes. Hispaania populatsioonid varustavad pesad sageli elamupiirkondades, ronides katuse all olevatesse nišitesse. Steppide tuuleluu moodustab kolooniaid (2 kuni 100 paari), 1–100 m pesade vahel. Vahemaa erinevate kolooniate vahel on 1 kuni 20 km.

Looduslikud vaenlased

Kui tibud metsa külge viivad, ei muuda vanker (nagu ka ülejäänud sepikad) pesa ehitamisega, hõivates need, keda on jäänud marjad, varesed ja vankrid. Seda lindude triot loetakse tuuletüdrukute loomulikeks vaenlasteks, mitte täiskasvanuteks, vaid sidurid ja kasvavad tibud.

Ka roosad ja inimesed hävitavad tuuletõugu pesad. Viimane ootamatu uudishimu jaoks. Kolmkümmend aastat tagasi langesid pihtad jahimeeste eesvaatele, kuid nüüd juhtub see harva. Aga Maltal hävitati vintpüss tulistamisega täielikult.

Rahvastik ja liikide seisund

Aastal 2000 ilmus tuulelinn „Maailma ohustatud linnud” enamasti 2 liigi tõttu, mille olemasolu on ohus. Need liigid (Seišellid ja Mauritiuse raied) on samuti loetletud IUCNi punases nimekirjas.

Mauritiuse Kestrelit, kus on kokku 400 inimest (alates 2012. aastast), peetakse Mauritiuse saare endeemiliseks ja on negatiivse demograafilise suundumuse tõttu tunnustatud ohustatud liikidena. Seišellide vagu on klassifitseeritud ka ohustatud liikidena. 800 lindu ei kasuta rännet ja elab ainult Seišellide saarestikus.

IUCNi punase raamatu järgi hinnatakse steppide tuulelinde maailma elanikkonnast 61–76,1 tuhande inimese kohta (30,5–38 tuhat paari) ja määratakse talle „kõige vähem haavatava” staatus.

See on huvitav! Vastupidiselt eelmise sajandi teisel poolel täheldatud tõsisele vähenemisele on liik muutunud stabiilseks ja isegi suurenenud mõnes piirkonnas. Kuid Venemaa Punases Raamatus nimetatakse steppide merilinnu ohustatud liikideks.

Kõige arvukamad liigid on ühine tuulelind, kelle Euroopa elanikkond (IUCNi järgi) ulatub 819 tuhandest kuni 1,21 miljoni lindu (409–603 tuhat paari). Kuna Euroopa elanikkond moodustab umbes 19% kogu maailma elanikkonnast, on kogu elanikkonna arv lähenemas 4,31–6,37 miljonile täiskasvanud linnule.

Lääne-Aafrikas põhjustasid elupaikade seisundi halvenemist põhjustavad antropogeensed tegurid kestli kadumise:

  • massiline karjatamine,
  • puidu kogumine
  • ulatuslikud tulekahjud
  • pestitsiidide kasutamine.

Euroopa kariloomade kaotus on seotud ka põllumajanduse intensiivistumisega ja eelkõige kloor- ja muude pestitsiidide kasutamisega. Vahepeal kuulub tuumor ka kõige kasulikumate lindude hulka: väljadel hävitab ta aktiivselt rooside, põldude hiired ja hamstrid.

Vaadake videot: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer Heat Wave English Test Weekend at Crystal Lake (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org