Linnud

Neelake: mida sööb söömine ja kus see elab

Meil on hea meel leida see linnu väljaspool meie akent, sest kui pääsukesed saabuvad, tuleb kevad. Tegemist on rändlindudega, millel on pikad teravdatud tiivad ja sujuvamad kehad. Selle keha kuju tõttu on nende lend väga kiire. Neid nähakse sageli põldude, aedade, järvede kohal, kus putukad on rikkalikud. Neid tunnustab kahvli saba. On legend, mis ütleb, et see lind aitas inimestel jumalatelt tule varastada, vihane jumal viskas söe põletades sinna, mis oma saba keskele lüüa.

Neelake: kirjeldus

Neelidel on metallist sinine-must värv, rinnad ja kõht on helehallid, noorte otsmikel on punapea ja täiskasvanutel on rinna- ja otsaesine valge. Neil on pikk süljega saba, millel on üksikud suled. Neel on tiibadega tiivad, neil on välised roolisulged (madratsid), meestel on nad veidi lühemad kui naistel.

Täiskasvanud mehe suurus on 17-19 cm pikk, sealhulgas saba 2-7 cm, tiivad on 32-34,5 cm, lind on 5,3 lööki minutis õhus ja kaalub 16-22 g. see tähendab, et naine on neelama. Lindi kirjeldus on väga kiire ja sageli segaduses. Pea on lameda lühikese nokaga. Täiskasvanutel toimub molting kord aastas umbes augustist märtsini.

Neel (ja muud väikesed passeriinid) on tihti tiibade ja saba sulgede kahjustused väikeste aukude kujul, sellised avad on loodud parasiitide - lits-täide ja puugide - abil. Ka nende väikelindude vaenlased on nahkhiired ja saakloomad.

See lind on väga levinud, seda võib leida kogu maailmas, välja arvatud põhjapoolsed piirkonnad. Neelamise lend ei ole kiire, tavaliselt on kiirus 5-10 km / h 7–9 m kõrgusel maapinnast või veest. Samal ajal on ta väga manööverdatav, kuna ta vajab õhku putukate püüdmist. Lennu kohal võib vesi samaaegselt ujuda, vees sukelduda.

Putukamahulised pääsukesed. Lennu ajal õhus püüavad nad putukaid oma laiahaardeliste taladega. Halbates ilmastikutingimustes võivad linnud süüa mõned marjad, seemned ja surnud putukad. Pikaajaline sadestumine võib tekitada probleeme toidu otsimisel, mis toob kaasa selle, et neelavad tibud surevad. Lend liiguvad üle vee, sukeldavad lindid veesse ja karvad niiskust jooma.

Pesitsemine

Kevadsed pääsukesed jõuavad ümber aprilli, nad ehitavad taladesse, maja katuste või kivide äärde, muda ja taimede kiudude pesa, seestpoolt kaetakse need õlgedega ja alla. Olemasolevaid pesasid uuendatakse ja kasutatakse korduvalt peaaegu 50 aastat. Aeg pesa ehitamise algusest kuni noorte lahkumiseni on 44 kuni 58 päeva. Liiga kiire konstruktsiooni või niiskuse tõttu võivad pesad kokku kukkuda või langeda.

Maja ehitamiseks koguvad linnud tiikide, pudpide ja kraavide servadest mustust, täielikuks ehitamiseks peate lennama pudelisse pesasse umbes 1000 korda. Muda ja hoonete pesade kogumine - sotsiaaltegevused kivikarjadele. Basseinide pinnal on nende taladest arvukalt väikesi auke.

Folk omens

Ilmastikust on palju rahvamärke, millega inimesed seostavad sellise linnu käitumist neelana. Nende kirjeldus on esitatud allpool:

  • Vihma korral: kui linnud ujuvad ja ärritavad, siis pesasse, siis pesast, kui lend toimub vee või maa kohal madalal.
  • Kuiva ilmaga - kõrge lend.
  • Enne tormi - lend üles ja alla.

Mis neelab süüa

Kuna neelamine kulutab lendu peaaegu kogu aeg, toidab ta lendu. Avatud nokaga õhku tõusvad linnud haaravad sise- ja putukad, mis on peamine toit. Swallows eelistavad ka vead, rohutirtsud, küünlad ja draakonid.

Lennu ajal avavad linnud oma suu, püüdes erinevaid putukaid, mida nad pärast suu täitmist neelavad. Lindude kiirendatud seedimine ei võimalda neil jahtida.

Pärast sündi ei saa tibud lennata kuni 2 nädala vanuseni. Alguses söövad neelavad oma järglaste poolt oma voodis püüdnud putukad tibude suhu, mida nad omaette neelavad.

Vee vajadus tagastatakse avatud nokaga kogutud vihma tilkade ja aurude tõttu. Veekogude lähedal asuvad või nende läheduses lendavad pääsukesed suudavad oma nokaga väikese osa vett koguda.

Neelake Swallows kogub materjale pesade ehitamiseks.

Neelamiste välised omadused

Paljud sama liigi linnud erinevad üksteisest oluliselt, sõltuvalt nende elupaiga piirkonnast. Neelab vastupidi, on piisav hulk sarnasusi:

  • väike nokk laieneb alusele
  • suur suuõõne
  • tiivad on kitsad ja pikad, ulatuvad 32-35 cm kaugusele,
  • rafineeritud keha, mille kogupikkus on 9-24 cm, erineb laia rinnaga,
  • madalad padjad, mis takistavad liikumist tahkel pinnal,
  • kogu kehas täheldatakse tihedaid ploome.
  • selja värv erineb teistest osadest ja erineb terase värinast,
  • olenemata vanusest ja soost, on lindudel sama värvi,
  • kaaluga linnud jõuavad 12-65 grammi.

Aga esmapilgul on lindude identiteet kõike erinev.

Neid kutsutakse muldade kaljude lõhetesse rannikulpääsukesed. Need isikud on väiksemad kui nende vennad, ja neil on pruun ploom, millel on eriline halli värvus, mis paikneb piki rinda ja kõhu.

UrbanpääsukesedNad on värvi heledamad ja jagunevad keha tumedasse ülemisse ossa ning alumises ja sisemises osas valget värvi.

Swallows elavad maapiirkondades, täiendades nende toitumist liblikate ja sääskidega. Rusticpääsukesed veidi rohkem, kuid nende keha on peenem ja elegantne. Selle liigi eripäraks on punase märgi olemasolu otsmikul ja kaelal.

Neelake elupaika

Swallows jagatakse mitmesse kategooriasse:

  1. Rändavad, need, mis külma hooaega lähenedes lendavad sooja servani. Pärast talve naasevad neelad pesadesse.
  2. Külgsed pääsukesed elavad soojades riikides, kus kliima võimaldab lindudel elada aastaringselt, kuid mitte mõneks ajaks soojade riikide lendamiseks.

See jagunemine võimaldab teatud piirkonnas näha, et lind liigitatakse rändeks või elama. Neid saab täita Ameerika, Euroopa ja Aasia territooriumil. Kirde-Aafrika sobib ka neelamiseks.

Neelake lennu ajal. Neelake, võib-olla noor või erinev. Neelake lennu ajal. Neelake lennu ajal. Neelab juhtmeid.

zoo-club-org