Linnud

Hoopoe: unustamatu välimusega lind

Pin
Send
Share
Send
Send


Tõenäoliselt esimesed muljed, mida on võimalik saada lindude maailma esindajaga - naljakas ja ilus segu! Hoopoe - lind on väga elegantne. Oma erksate värvidega ja väga selge must-valge tiibuga on see hämmastav mitte ainult juhuslikule vaatlejale, vaid ka ornitoloogile.

Liigid kuuluvad paavstide perekonda, mis on laialt levinud kogu paleearktika piirkonnas, mida sageli näevad Hispaania ja Põhja-Aafrika inimesed.

Kirjeldatud on mitmeid perekonna alamliike:

  • Upupaindica, India ja Ceyloni elanik.
  • Upupalongirostris, mis ilmselt on üks indokiinlaste riikidest.
  • Upupamarginata, eriline Madagaskarile.
  • Upupaafricana või alaealine, kes elab Lõuna-Aafrikas: Bambali idaosas ja läänerannikul asuvasse Zambezi.

Tavaliselt on need kõik väga sarnased, neil on väikesed erinevused.

Bird hoopoe: kirjeldus

Linnul on väikesed suurused. Selle keha pikkus on harva 30 cm, must on kergesti äratuntav valged tiivad ja saba sulgedega, samuti ülemine ja pikk õhuke nokk, mis on kergelt kumerad. Pea, kael ja rind on punase tooniga oranžid, kõht on heledam. Mida heledam on linn, seda vanem on. Mehed ja naised on praktiliselt samad.

Liikide visiitkaart on pea pikk mobiilne tuft, mis koosneb kahest punakaspruunist sulest, mille otsas on must serv. Lindude esindaja maandumisel ilmutab ta ventilaatorit.

Nüüd sa tead, mida hoopoe lind välja näeb.

Spread

See liik on Euroopas laialt levinud (selle esindajad on oma püsivad elanikud), samuti Siberis, Aasias ja Põhja-Aafrikas. Samuti leiti Madagaskarist ja Sahara-tagusest Aafrikast.

Hoopoe - rändlind. Suvel elamine peamiselt Euroopas ja Põhja-Aasias, sügisel lendab see lind tavaliselt lõunasse talvesse, troopilistesse tsoonidesse. Kõige sagedamini rändab hoopoe Aafrikasse ja Indiasse, ehkki elab mõnikord kogu aasta Hiinas ja Kirde-Aafrikas.

Tavaliselt asub lind seal, kus on avatud ala, kus veedetakse palju aega maapinnal. Hoopoe'il on üsna nõrgad tiivad, kuid see suudab märkimisväärselt pikka lendu, mida tõendab tema harjumus harjuma: lind ilmub sageli tavapärastest elupaikadest väga kaugel paiknevates kohtades. Tema võime lennata näitab ka seda, et porgand püüab kiiresti tõusta äärmuslikule kõrgusele ja jätab sageli tagaajamise.

Hoopoe - linn, mis ilmub igal aastal Euroopas, kõige sagedamini kevadel. See ei sobi vangistusega, nii et kodumajapidamistes on registreeritud väga vähesed aretuslambi juhtumid.

Migratsioonifunktsioonid

Hoopoe, mille foto on artiklis, liigub vahemiku põhjapoolsetesse piirkondadesse. Ränne (enamik neist toimub öösel) toimub laialdaselt kogu Euroopas ja kogu Vahemere piirkonnas ning tõenäoliselt ka kogu Saharas. Kuigi ornitoloogid juhivad tähelepanu sellele, et „mustal mandril” on lindude populatsioon rände seisukohast aastaringselt mitteaktiivne. Tõenäoliselt on enamik Euroopa sisserändajaid talve Sahara-taguses Aafrikas või Indias, Türkmenistanis ja Aserbaidžaanis.

Rändeperioodide kestus on oluliselt hilinenud. Sügise levik katab ajavahemiku juuli keskpaigast oktoobri lõpuni või isegi novembri lõpuni. Hargid hakkavad Saharast lõuna pool lennama augusti teisel poolel, kuid enamik linde saabub sinna septembris ja oktoobris.

Tagasilendud algavad veebruari algusest. Massiliikumine toimub ajavahemikus märtsi keskpaigast aprillini ja lõpeb mais.

Elupaigad

Hoopoe - linn, kes valib sellised elupaigad:

  • Wasteland.
  • Niidud ja karjamaad.
  • Metsa stepid.
  • Savannah.
  • Mägipiirkonnad.
  • Metsapiirkonnad.

Maapinnal peab olema taimestik, et linnud saaksid kergesti toitu saada. Samuti peaks olema "vertikaalsed", kus nad saavad ehitada oma pesad, näiteks puud, kivimid, seinad ja heinakübarad.

Inimeste hoopoe looduslikus elupaigas tehtud muudatused viisid sellele, et need linnud elavad tavaliselt ka:

  • Viinamarjaistandused.
  • Taimsed aiad ja viljapuuaiad.
  • Oliivisalud.
  • Pargid ja koduaiad.

Huvitav on see, et lindu hoopoe, mille elupaigaks on peamiselt tasandikud, leidub ka mägistes piirkondades kuni kahe tuhande meetri kõrgusel ja see tõuseb harva üle selle.

Mida süüa sööb?

Hoopoe (lindude foto näitab oma ilu) toidab peamiselt putukaid - kärbseid, rohutirtsuid, termiite, liblikaid, sipelgatusi, kuigi ka ämblikud, ussid ja vastsed moodustavad olulise osa selle toitumisest. Tema lemmiktoit on erinevate liikide mardikad. Kui vead on piisavalt suured, purustab lind kõigepealt nokkuga neid maapinnale ja sööb seejärel neid osades. Ta neelab vähe vigu ilma tarbetute tseremooniateta.

Hoopoe valib kõige sagedamini need putukad, kes elavad sõnnikus, mullas, lagunevas puidus. Pikkade kaardustega nokkade esindaja tõmbab need kergesti pehmest puust või maa-alusest kohast. Hoopoe - hea söögiisuga lind. Sügisel võivad need linnud muutuda nii rasvaks, et mõned gurmeerid avavad neile jahi. Muide, mõnes Lõuna-Euroopa riigis, 19. sajandil, peeti röstitud hoopoe peeneks delikatessiks.

Aretus

Hoopoe on monogaamne lind, kuigi paari ühendus tundub kestvat vaid ühe hooaja. Need linnud on ka territoriaalsed, kusjuures mehed nõuavad tihti omandiõigust teatud territooriumil. Võistlused ja võitlused rivaalide (ja mõnikord naiste) vahel on tavalised ja võivad olla ägedad. Linnud püüavad oma kimpudega võistlejaid kiskuda.

Hoopoe korraldab tavaliselt eluruumi auku, puul või õõnes. Pesal on kitsas sissepääs, võib olla ebaühtlane või kogutud erinevatest jäätmetest, sellest tekib ebameeldiv lõhn, mis hirmutab vaenlasi.

Munade inkubeerimise eest vastutab ainult naine. Siduri suurus varieerub asukohast sõltuvalt: põhjapoolkeralinnud lindudel on rohkem mune kui lõunapoolkeral ja kõrgematel laiustel asuvatel lindudel on suuremad sidurid kui linde lähemal ekvaatorile. Kesk- ja Põhja-Euroopas ja Aasias on siduri suurus umbes 12 muna, samas kui troopikute ja subtroopiate vahel on siduril tavaliselt 4–7 muna. Munad on munemise ajal ümmargused ja piimjas-sinised, kuid varieeruvad kiiresti pesa mustuse tõttu, igaüks kaalub 4-5 g. Siduri vahetamine on võimalik, kui esimest reprodutseerimiskatset ei ole edukalt kroonitud.

Inkubatsiooniperiood algab siis, kui emane on esimene muna ja kestab 15 kuni 18 päeva. Seetõttu kooruvad tibud asünkroonselt. Inkubeerimise ajal söövad hoopoe mehed naisi.

Nestlings koorub sulgede sulgedega, päeva jooksul ilmuvad esimesed tõelised suled, mis hiljem kasvavad. Lapsed toituvad kõigepealt isa poolt, hiljem naissoost naissoost naissoost toitu otsides. Noored hoopheads põgenesid 26-29 päeva ja jäid vanemate juurde veel ühe nädala jooksul pärast seda, kui nad on kaetud täieulatuslike suledega.

Üldiselt ei peeta hoopooside populatsiooni ohustatuks. Mõnede hinnangute kohaselt varieerub looduses lindude arv 5-10 miljonilt inimeselt. Mõned alamliigid vähenevad nende elupaiga ökosüsteemi häirete ja salaküttimise tõttu. Euroopas, hoolimata asjaolust, et ornitoloogide hinnangul on 700 000 aretuspaari, on viimasel ajal vähenenud rahvastiku suurus. Hoopoe on Saksamaal ja mõnedes teistes riikides ohustatud.

Vähem ja harvem on põhjapoolsetes piirkondades hoopoe (lind). Paljude Vene piirkondade punane raamat (näiteks Lipetsk, Moskva, Tver, Novosibirsk) sisaldab selle lindu andmeid.

Huvitavad faktid

Teadlased uskusid kunagi, et kõva pesa halb lõhn on põhjustatud toidust, mida ta leiab väga kahtlastes kohtades - sõnniku hunnik, mädanevad puuliigid. Kuid hiljuti leidsid ornitoloogid, et seda lõhna heidavad ise linnud ise kaitseks. Röövloomade ründamisel tekitavad täiskasvanud linnud ja tibud salakaalu, millel on terav lõhn. Need eritised, mis lõhnavad (kui ma ütlen seda) mädanenud liha, katavad ploomi, pesa. Teadlased usuvad ka, et saladus hoiab ära parasiidid ja toimib antibakteriaalse toimeainena. Huvitav on see, et rände ajal lakkavad linnud seda eraldamast.

Hoopoe on lind, mis oma nokkade struktuuri tõttu ei suuda toitu maapinnalt üles tõmmata, nii et see sööb üsna originaalsel viisil: see võtab toiduga oma nokaga, viskab selle õhku, haarab selle avatud nokaga ja neelab selle. Nagu tsirkuses!

Mõnikord on kuumadel kuudel lind Islandil. Aga ta ei tõmba kunagi.

Kui hoopoe märkab röövlindu, surutakse see maapinnale tihedalt ja levib selle tiivad, muutudes õhust nähtamatuks.

Välimus

Korralduse Hornbirds ja Khododi perekonna esindajad eristuvad tiibade ja saba triibuliste mustade ja valged sulgedest, pikast ja üsna õhust nokest ning ka suhteliselt pikk tuft, mis asub peapiirkonnas. Kaela, pea ja rindkere värv võib sõltuvalt alamliikidest varieeruda roosakas varjundis pruunikaspruuni värvi.

Selle liigi esindajaid eristavad üsna laiad ja ümarad tiivad, mis on väga iseloomulikud ja kontrastse valge-kollase ja musta triibuga. Sabaosa on pikk pikkus, must, keskel lai valge riba. Kere kõht on roosakas-punane, külgedel on mustad pikisuunalised triibud.

See on huvitav! Tšetšeenides ja Ingushes peeti paganluse aegadel hoopoe ("tushol-kassid") püha lindudeks, mis sümboliseerivad viljakuse jumalannat, kevadel ja lapseloomadel Tusholit.

Pea piirkonnas asuv harja on oranžpunase värvusega, mustade suledega. Tavaliselt on lindu haru keeruline ja selle pikkus on vahemikus 5-10 cm, kuid maandumise protsessis lahustavad ninasarvikukorralduse esindajad ja Udodovye rühma perekond ülespoole ja ventilaatoriga. Täiskasvanud linnu nokk 4-5 cm pikk, kergelt kaardus.

Keel, erinevalt paljudest teistest linnuliikidest, on oluliselt vähenenud. Jalgpind on plii hall. Lindude jäsemed on piisavalt tugevad, lühikese pluss- ja nüri- küünte juuresolekul.

Eluviis, käitumine

Maa pinnal liigub hoopoe kiiresti ja üsna kiiresti, mis meenutab tavalisi tähtnikke. Järsku ärevuse esimeste märkide ja lindude täieliku põgenemise korral võivad sellised sulged olla madalad, maapinna külge kinni haarates, saba ja tiibade levitamisel ning selle nokka tõstmisel ülespoole.

Nende järglaste inkubeerimise staadiumis ja tibude söötmisel toodavad täiskasvanud linnud ja lapsed õlisidet eritavat õli, millel on terav, väga ebameeldiv lõhn. Sellise vedeliku vabanemine koos väljaheitega on mingi kaitsekiht väikese suurusega maapinnaliste röövloomade eest.

See on lindu iseloomulik omadus, mis lubas tal saada inimeste silmis väga "hoolimatuks" olendiks. Lennu ajal on kõvadele aeglane, libisev nagu liblikad. Selline tellimuse esindaja Hornbirds ja Udodovoe perekond on aga lendamisel üsna manööverdatavad, mistõttu õnnestub hõimunud röövloomadel seda õhku harva kätte saada.

Seksuaalne dimorfism

Selle liigi poegade ja emasloomade välimusel ei ole üksteisest olulisi erinevusi. Hornbirds'e ja Udodovye perekonna noorte lindude värvus on üldiselt vähem küllastunud värvid, mida iseloomustab lühem nokk ja lühendatud tuft.

Hoopoe tüübid

Hornbirds ja Udodovye perekonna (Upupidae) perekonna esindajate hulgas on mitmeid alamliike:

  • Upupa epops epops või ühine hoopoe, mis on nominaalne alamliik. See elab Euraasias Atlandi ookeanist ja lääneosast Skandinaavia poolsaarele, Venemaa lõuna- ja keskpiirkondades, Lähis-Idas, Iraanis ja Afganistanis, India loodeosas ja Loode-Hiinas, samuti Kanaari saartel ja Loode-Aafrika
  • alamliik Upupa epops peamine elu Egiptuses, Põhja-Sudaanis ja Ida-Tšaadis. Praegu on see suurim alamliik, tal on pikem nokk, ülakehal on hallikas toon ja saba piirkonnas kitsas sidumisriba,
  • Upupa epops senegalensis või Senegali hoopoe elab Alžeeria territooriumil, Aafrika kuivas vööndis Senegali territooriumilt Somaaliasse ja Etioopiasse. See alamliik on väikseim vorm, millel on suhteliselt lühikesed tiivad ja esmasel lennulinnul märkimisväärne hulk valget värvi.
  • alamliik Upupa epops waibeli on Kamerunist ja põhjapoolsest Zairest Ekvatoriaal-Aafrika tüüpiline elanik ja läänes Uganda territooriumil. Alamliigid on väga sageli Ida-Keenias. Välimus sarnaneb U. e. senegalensis, kuid erineb tumedamates toonides,
  • Upupa epops africana või Aafrika hoopoe asuvad Ekvatorias ja Lõuna-Aafrikas Zaire keskosast Kenya kesklinna. Selle alamliigi esindajad on tumepunased, ilma tiibade välispinnal valged triibudeta. Meestel on tiibadega tiibu tiivad eristatavad valge alusega,
  • Upupa epops marginata või Madagaskari hoopoe on Madagaskari põhja-, Lääne- ja Lõuna-lindude esindaja. Suuruselt on selline lind märgatavalt suurem kui eelmistel alamliikidel ja seda iseloomustab ka pisemate ploomide ja väga kitsaste valged triibud, mis asuvad tiibadel.
  • alamliik Upupa epops saturata elab Euraasias Venemaa lõuna- ja keskosast Jaapani saarte idaosas, Lõuna- ja Kesk-Hiinas. Selle nominaalse alamliigi suurused ei ole liiga suured. Alamliikide esindajad erinevad selja taga veidi halli värvusega, aga ka kõhupiirkonnas on vähem väljendunud roosakas varjund,
  • alamliik Upupa epops ceylonensis elab Kesk-Aasia territooriumil Lõuna-Pakistanist ja India põhjaosast Sri Lankal. Selle alamliigi esindajad on väiksemad, tavaliselt on neil punane värv ja valge värvi haru otsa puudub täielikult,
  • alamliik Upupa epops longirostris elab India Asomi, Indokiinas ja Bangladeshis, Ida- ja Lõuna-Hiinas ning Malacca poolsaarel. Linn on suurema suurusega kui nominaalsed alamliigid. Võrreldes U. e. ceylonensisel on tiibadel värv ja suhteliselt kitsad valged triibud.

See on huvitav! Vanim kadunud perekond Messelirrisoridae peetakse vanimaks lindude rühmaks, mis on sarnane kaasaegsetele hoopodele.

Isegi mis tahes alamliigi püütud täiskasvanud kõvadele on võimalik inimestega kiiresti harjuda ja mitte lennata temast eemale, kuid juba täielikult sulgedega tibud on kodus.

Elupaik

Hoopoe on vana maailma lind. Euraasia territooriumil on lind levinud kogu läänes, kuid lääne- ja põhjaosas praktiliselt ei pesitse Briti saarte, Skandinaavia, Beneluxi riikide ja Alpide kõrgete mägede piirkonnas. Baltikumis ja Saksamaal on hood tavalised. Euroopa osas esindavad perekonna esindajad Soome lahe, Novgorodi, Nižni Novgorodi ja Jaroslavli piirkondade, samuti Baškortostani ja Tatarstani vabariikide lõuna pool.

Siberi lääneosas kasvavad linnud 56 ° C tasemele. Achinski ja Tomski jõe äärde ning Bai- tali järve, Lõuna-Muya Trans-Baikali vahemiku ja Amuuri jõe valgala idaosas. Mandri-Aasia territooriumil leitakse peaaegu kõikjal, kuid vältida kõrbepiirkondi ja tugevaid metsaalasid. Ka Udodovi perekonna esindajaid leidub Taiwanis, Jaapani saartel ja Sri Lankal. Kaguosas asuvad nad Malai poolsaarel. On juhtumeid, kus Sumatra ja Kalimantani saare osa rändavad harva. Aafrikas paikneb peamine valik Sahara piirkonna lõunaosas ja Madagaskaril elavad nad kuivamas lääneosas.

Reeglina asuvad hoopod lamedale või mägistele aladele, kus eelistatakse avatud maastikke kõrge rohu puudumisel koos individuaalsete puude või väikestega. Kõige rohkem jõuab rahvastik kuivades ja soojades piirkondades. Perekonna esindajad elavad aktiivselt steppide rünnakutes ja niitudes, asuvad serva või metsa serva lähedal, elavad jõe orudes ja jalamil, põõsastel rannikualadel.

Sageli leidub Pododeid maastikul, mida kasutavad inimesed, sealhulgas erinevad karjamaad, viinamarjaistandused või viljaistandused.. Mõnikord on linnud asulates, kus nad söövad prügilatest pärinevaid jäätmeid. Пернатые предпочитают избегать сырых и низинных участков, а для создания гнездовий используют дуплистые старые деревья, расщелины среди камней, норы в речных обрывах, термитники, а также углубления в каменных строениях. Активен удод исключительно в светлое время суток, а на ночлег отправляется в любые пригодные для таких целей убежища.

Рацион удода

Основа питания удода представлена преимущественно самыми разными мелкими по размерам беспозвоночными животными:

  • putukate vastsed ja poegad, t
  • Mai mardikad,
  • sõnniku mardikad,
  • mertvoyedami
  • rohutirtsud,
  • liblikad
  • steppe,
  • lendab
  • sipelgad
  • termiidid
  • ämblikud
  • puidu täid
  • sentipedes,
  • väikesed molluskid.

Mõnikord on täiskasvanud hoopod võimelised püüdma väikesed konnad, samuti sisalikud ja isegi maod. Lind sööb ainult maa pinnal, otsides oma saaki madala rohu või taimestiku pinnal. Piisava pika nokka omanik valib tihti sõnnikust ja prügikastidest, otsib toitu mädapuidust või teeb pinnasesse madalad augud.

See on huvitav! Liiga suured mardikad lööb maha kohapeal, purunedes üsna väikesteks osadeks ja seejärel süüakse.

Sageli on karja kariloomadega kaasas tellimuse Hornbirds ja Udodovoe perekonna esindajad. Hoopoe keel on lühike, nii et need linnud ei suuda mõnikord saaki otse maapinnalt alla neelata. Selleks viskavad linnud toitu õhku, seejärel püüavad ja neelavad selle.

Looduslikud vaenlased

Hoopoe hirmutab vaenlasi, kiiresti klammerdudes maa pinnale levinud tiibadega ja tõstes nokka. Selles positsioonis on nad sarnased midagi täiesti arusaamatut ja kujuteldamatut ning seetõttu kohutavat ja absoluutselt ebaolulist.

Samuti on see huvitav:

Hoopoe's ei ole looduses liiga palju vaenlasi - haruldane loom julgeb süüa ebameeldivat lõhna ja ebameeldivat saaki. Üheksateistkümnenda sajandi lõpus söödeti Saksamaal täiskasvanud hoopoe ja tibude liha ja leiti "üsna maitsev".

MIS EATS

Tavaliselt hoopoe otsin toitu kohapeal. Niidud, karjamaad või muru, millel on õhuke ja pikk nokk, saab ta putukad või nende vastsed. See lind armastab suuri karusid, püüab ämblikke, usse, skorpione ja isegi väikesi sisalikke.

Vahel hoopoe saagi putukad õhus. Püütud saak, ta tapab ja siis viskab üles, püüab ja neelab. Talvel sööb sipelgad ja termiidid. Tibude sööt on umbes sama suur kui täiskasvanud linnud.

LIFESTYLE

Hoopoe tunnusjooneks on kroonpea. Kui see lind on midagi hirmunud või närviline, tõstab ta oma paugud. Hoopoe tõstab ka paugu hetkeks, kui ta istub maapinnal või filiaalil. Hoopoe lennul on kergesti äratuntav mitte ainult kontrastse ploomiga, vaid ka spetsiaalse lainelise lennuga, millel on aeglased, vahelduvad tiivad. Esmapilgul võib hoopoe segi ajada suure liblikaga, tundub aeglane ja kohmakas, kuid tegelikult see lind lendab väga nutikalt ja kiiresti. Röövloomade eest põgeneb hoopoe, lendades ülespoole - sel juhul ei saa kiskja rünnata ülakülge ja haarata seda oma küünistega. Henshocks lendavad augustis või septembris oma pesitsuspaikadest eemale ja reisivad Aafrikasse ja Sahara-tagusse Aafrikasse talvel ja mõnikord Vahemere rannikule. Linnud naasevad oma pesitsuskohtadesse aprillis, kui põhjaosas on õhk piisavalt soe.

Paljundamine

Hoopid on monogamilised linnud - nad loovad paarid eluks ja naasevad samasse pesitsuspaika. Praegune mees laulab abielu laulu, peites haruldast taimestikku. Ta hoiab oma nokka üles, peenestades oma kaela sulgi, tõstatab sõjalikult oma tufti ja püüab meelitada oma partneri tähelepanu. Pärast paaritumist paneb pesakond ilma pesakonnata naissoost vana puu õõnsuses 5 kuni 8 muna.

Sageli kasutavad pesad pesades seinaid, kivide vahele jäävaid lõhesid või harukesi. Mõnikord liidavad linnud õõnsust muru või sambla teradega, kuid kõige sagedamini pesas ei ole pesakonda. Munad hoopoe matt valge hallikas, sinakas ja okraalne kate. Naine inkubeerib neid 15-16 päeva, mees sel ajal toob toitu. Nestlings koorub paari päeva pikkuse vaheajaga. Nad on juba kaetud. Alguses soojendab naine neid ja mees toob nad toitu. Hiljem, kui väikelastel on esimesed suled, sõidavad vanemad koos toiduga.

Nelja nädala vanuselt lahkuvad tibud juba pesast. Hoopoe pesade kõrval on ebameeldiv lõhn. See on "keemiline kaitse". Hoopsidel on spetsiaalne nääre, mis toodab teravat lõhna, mis hirmutab vaenlasi. Naine ja tibud võivad "lõõgastuda" vaenlase sööbivooluga, millel on tugev lõhn.

HUVITATAVAD FAKTID, TEAVE.

  • Noorte hoopoe on väga tõhus relv. Kui vaenlane satub õõnsasse ja tibud on ohus, eraldavad nad õli näärmest ebameeldiva lõhnaga ainet, mis vallandatakse ründajale. See lõhn viib vaenlase ära ja säästab tibude elu. Selle võime jaoks nimetatakse hoopoe-d "haisevateks kulleriteks".
  • Ühes iidses legendis öeldakse, et kangelane oli kord kullaga. Inimesed jälitasid linde pidevalt väärismetallist. Linnud palusid kuningas Saalomoni abi, kes kuldse kroonide asemel andis neile sulgede ornamenti.
  • Hoopoe hinnati iidses Egiptuses väga. On isegi hieroglüüf, mis kujutab hoopoe pea ja ülestõstetud tupsut kroonil.
  • Suvekuudel oli Hoopoe näinud kaugele põhja, isegi Islandil. Kuid see lind ei suuda sellistes külmades piirkondades pesa.
  • Hoopoe, mis avatult leitud röövlind on salvestatud salakaval viisil. See surutakse maapinnale, avab väga laialt oma tiivad ja saba suled ning nokk tõuseb üles. Siis on ülalt nähtavad ainult tiibade kontrastsed mustrid, mille tõttu kangelane praktiliselt ühineb keskkonnaga ja kiskja seda ei märka.

PINNAKOMBILISED OMADUSED. PIIRITE KIRJELDUS

Pea: väike, hele oranž, pikk, õhuke, kergelt kaardus nokk. Lindu iseloomulik tunnus on mustade otsadega pikkade sulede kroonil olev tuulepudel. Tutt on nähtamatu, see tõuseb ainult maandumisel või kui kangel on midagi vihast.

Tiivad: laiad ja ümarad, selged mustad ja valged triibud, mis on lennu ajal väga selgelt nähtavad.

Saba: astus samade mustade ja valged triibudega nagu tiivad.

Kõht: oranžpruun.

Jalad: üsna lühike, sobib maapinnale sõitmiseks (sellega hakkab kangelane pidevalt pöörama oma pead)

Munad: kerge oliivikas, kollakas, hallikas või rohekas varjund. Naine on 5-8, mõnikord isegi 12 muna.


- elupaikade elupaik

Kus see elab

Mõnes kohas on hoopoe rändlind. See pesitseb peaaegu kogu Euroopas, välja arvatud Skandinaavias. Mõnikord ilmub hoopoe Lõuna-Inglismaal. Lind elab kogu aasta jooksul Aafrikas, Indias ja Lõuna-Aasias.

KAITSE JA SÄILITAMINE

Hoolimata sellest, et Kesk-Euroopas on hoopoe arv vähenenud, ei kasutata praegu selle liigi päästmiseks kaitsemeetmeid.

Hoopoe. Potatuyka. Brateevogradi linnud. Video (00:00:33)

Moskvas ei ole metsa biotoopidel hoopoe tõuaretust, vaid Marino filtreerimisvälju, mis ei ole Moskva jõe lähedal Marino liivase aluse lähedal. See oli 1996. aastal. 10 aasta möödudes hakkas hoopoe ilmuma Mariinski muldkeha lõpus asuvates tiitel.
Hoops korraldab pesakondi ajutiste hoonete ja teiste varjupaikade katuse alla ning toidu jaoks sõidavad nad naabruses asuvatesse aedadesse Maryinole ja üle Moskva jõe Brateevskajani, kus on ka palju aeda.
Neid täheldatakse ka kevadel lendudel üle Brateevskaja ja Mariinski üleujutuste.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org