Linnud

Flycatcher - passeriini lind

Põõsapüüja linnuliik kuulub Flycatcheri perekonda. Kesk-Euroopa territooriumil elavad selle pere esindajad vähe. Välimuselt on see lind silmapaistmatu, väike. See on väiksem kui varblane. Sellest hoolimata toob lind inimestele palju kasu, hävitades kahjulikke putukaid. Ladina keeles kõlab liigi nimi nagu Ficedula hypoleuca.

Hüppeliigese juures on nokkade baasi lähedal harjaste, mis täidavad puutetundlikkust. Silmad on tumedad, ümmargused. Otsal on nokk suunatud, kuid alus on lai. Kuna linnul on üsna pikad tiivad, on see võimeline kiiresti lendama. Keha ülaküljel asuval lennuki peal on tiibade värv mustadel ja tiibadel. Kõhul, osaliselt tiibadel, sabal ja ka otsaesisel valgel ploomil. Selle linnu jalad on õhukesed, hallid.

Hobusetõmbes on sabal olevad saba suled suhteliselt lühikesed. 4 sõrmega paadid. Kolm on suunatud ettepoole ja üks tagasi. Nad kasvavad teravad küüned. Selle linnu keha pikkus on vaid umbes 12 cm, tiivad on 22 cm.

Elupaik

See liik viitab tüüpilistele rändlindudele. Nende pesitsuspaigad on levinud kogu Euroopas. Nad ei ela ainult selle maailma osa lõunaosas. Võite lindu kohtuda Lääne-Siberis ja Aafrika loodeosas. Nad elavad peaaegu kõikjal, kus on kõrged puud. Saate näha okaspuu okaspuidust, lehtpuidust, segametsadest. Mõnikord asuvad nad elama aedadesse ja põldudesse ning isegi mahajäetud linnadesse või kalmistutesse. Lind eelistab talve troopilises metsas.

Aretus

Mehed naasevad talvitumispaigast paar päeva varem kui naised. Üks mees võtab tavaliselt 2-3 krunti, kus ta leiab erinevaid õõnsusi või linnumajaid. Armastas krundi, lind laulab valjult, et teavitada oma naabreid, et territoorium on juba hõivatud. Laulmine meelitab naisi. Nad valivad endale partnerid niipea, kui nad kuumast Aafrikast naasevad. Ühel mehel võib samal ajal olla mitu emast tähelepanu. Igaüks toimub mehe poolt.

Kui järglased ilmuvad, aitab mees vaid ühe naisega selle eest hoolitseda. Kõige sagedamini on see esimene, kes lendas kõne ajal. Kõik teised naised omakorda reageerivad ka teiste meeste kutsele. Seetõttu on väga sageli, et sama siduri tibudel on erinevad isad. Niipea, kui naine pesa ehitab, paneb ta kohe munad. See toimub mais. Munade arv on vahemikus 4–7. Need on sinakasrohelised. Inkubatsiooniga tegeleb ainult naine. See periood kestab umbes 2 nädalat. Ja sel ajal toob mees meestele toitu. Vanemad söövad tibusid röövlite ja erinevate väikeste putukatega.

Eluviis

Kui lind elab pesitsuspaikades, ei sõida ta oma kohast eemale, vaid jahib. Kui tibud kasvavad üles ja seisavad tiiva ääres, kogunevad lendsaapad karjadele, et talveks lennata. Seal hoitakse neid pakendis, koos nad otsivad toitu ja veedavad öö puud.

Lindude peamine toitumine on putukate lendamine. Mõnikord saab süüa ja ämblik. Nad jahtavad sagedamini, röövides vargusi. Ta leiab mugava koha, kus sa saad ohvrite ohutult vaadata. Kõik naabruskonnad tuleks näha sellest ahvenast. Niipea, kui varjupaigast näeb taevavõsaja saaki, kohe maha ja lendab selle järel. Putukas, keda ta haarab oma tugeva ja sitke nokaga.

Kuna lindude tiivad on üsna pikad ja kitsad, võib see kiiresti lennata ja teha erinevaid manöövreid. Mõnikord võib see õhku lühikest aega õhku tõmmata, et saak otse lehest välja tõmmata.

Vahel on tema jaht erinev. Ta istub puude kroonil harul ja vaatab röövleid, sabades saba. Kui flycatcher märkas ohvri, siis ta kindlasti teda kinni püüab. Mõnikord otsib ta kohapeal putukaid.

Seotud liigid

Flycatcheri perekonda kuulub 275 linnuliiki. Kõik need on väikesed ja elavad Euraasia ja Aafrika territooriumil. Nende toit koosneb erinevatest putukatest ja ämblikest. Mõned perekonda kuuluvad liigid on väga eredad. See viitab liikidele, mis on leitud subtroopikas ja troopikas. Ja need, kes elavad mõõduka kliimaga piirkondades, on ränne. Nad pesitsevad põhjapoolsetel aladel ja lendavad soojadesse riikidesse talveks. Nad elavad mis tahes tüüpi metsades. Lisaks võib neid näha linnas, näiteks aias või aias.

Huvitavad faktid

  • Flycatchers toovad inimesele palju head. Lõppude lõpuks hävitavad nad palju kahjulikke putukaid, sealhulgas neid, mis kahjustavad metsi. Seetõttu on see liik mõnes riigis kaitstud.
  • Mõned sellesse perekonda kuuluvad liigid elavad mägedes. Oranž-kaelaga lennuki pardal elab Himaalaja kuni 4 tuhat meetrit. Ta küttib tiigrites, lendades metsade ülemistesse piiridesse.
  • Kõigist flycatcheritest on olemas väljasuremisohuga liigid. See kehtib nende liikide kohta, mis asuvad väikesel alal. Nende hulgas on džungel flycatcher. Seda vaadet saab leida ainult umbes. Negros. Siinkohal on liik väljasuremisohus, sest saarel metsad kärbitakse suure intensiivsusega. Kui looduse hävitamine sellel saarel ei lõpe, kaob vaade täielikult. Lõppude lõpuks ei saa te kusagil mujal maailmas sellist lindu leida.
  • Paljud flycatcherite perekonna liigid ehitavad oma pesad kaussi kujul. Neil on need puul või tihe põõsas. Mõnikord võib pesa leida mahajäetud maja krakitud seinas. Nende hulgas on liigid, mis annavad kahele järglasele ühe hooaja.
  • Flycatcherite tüübid

    Need linnud kuuluvad Sparksi rühma ja hõlmavad kuni 300 liiki kogu maailmas, millest ainult viisteist on Venemaal. Kõige tavalisemad on väikesed lendajad, hallid ja pihustid. Need on rändlinnud, kes veedavad talve Aafrikas ja Lõuna-Aasias.

    Väikesed linnud, kelle kaal ei ületa 25 grammi, erinevad peamiselt oma tooriku värvist. Kõigil lendkangidel on lai nokk, millest madalamate nokade nõgus paistab hästi. Elastsed harjased asuvad nokkade aluse ja servade lähedal, mis katab mõnede liikide isegi ninasõõrmed. Nad aitavad lindudel lindudel püüda. Tiivad on üsna kitsad, kuid pigem pikad.

    Hall lendleht

    Need linnud erinevad oma sugulastest kõige tagasihoidlikumates ja mittespetsialistlikes värvides - keha ülemine osa on hallikaspruun, alumine on helehall ja väikeste plaastritega. Hallkapsas on üsna väike lind, harva suurem kui varblane. Neid saab kuulda väga harva, see on väga lihtne, nagu lind ise.

    Istub filiaalil vertikaalselt, tihti libisedes oma tiivad, justkui oleks see ette võtmas ja valvab valvsalt lähedal asuvaid putukaid. Põgenedes kohapeal, jätkab ta oma saagiks õhku.

    See pesitseb peamiselt metsas, eriti seal, kus on palju surnud puitu ja purustatud puid, eelistades päikesepaistelisi servi ja glade. See lind ei ole erinev salakaval ja üsna sageli võib seda leida parkides, väljakutes, maamajade lähedal. Madala võtmega tagasihoidlik välimus võimaldab neil lindudel jääda märkamatuks ja kasvatada järeltulijaid peaaegu inimelu kõrval.

    Hall flycatcher on lind, mis üsna hilja hakkab pesa ehitama, sest see lendab ainult mai keskpaigaks. Ainult naine tegeleb ehitusega, kasutades taimset kiudu, õlge ja kuiva rohu. Pesakonna pesakond on reeglina väga vähe ning koosneb sulgedest ja villast. Juunis ilmub sidur, mis koosneb 4–6 rohelisest munast, mis on kaetud täppidega.

    Väike Flycatcher

    Lind on väga sarnane võluriga, välja arvatud sabal valged laigud, mis on lennu ajal hästi nähtavad. Võrreldes halli flycatcheriga ja peenkalgiga on peamiseks eripäraeks ingveripunkt rinna ääres, eriti suur ja särav täiskasvanud meestel. Noh ja muidugi palju väiksemad suurused - selle linnu keha ei ületa 10 cm ja selle kaal on ainult 11 grammi.

    Väikese lennuki laulmine on raske teiste lindude häälega segi ajada. Tema murelik vihine on kurb ja isegi kurb. See pesitseb peamiselt varjulistes, suure kasvuga metsades, tavaliselt kuuskeses või kuuskeses, kus on rohkem kurtide paksusi. Väikesest suurusest hoolimata on lind pesitsusalal, mis on palju suurem kui teiste paaksaagide liigid, reeglina on see umbes 300 meetrit.

    Üks kord aastas on naissoost neli kuni kuus valget muna väikesteks roostetavateks tükkideks, millest 14 päeva hiljem ilmuvad halliga kaetud tibud. Olles tugevamaks saanud ja pesast välja võtnud, on nad veel mõnda aega lähedal. Väike flycatcher on kõigi eespool loetletud liikide haruldane lind.

    Elupaigad

    Flycatchereid leidub nii Euroopas kui ka Uuralis, Siberis, Kaukaasias, Lõuna- ja Kesk-Aasias ning Aafrikas. Kõik linnud (välja arvatud lõunapoolsed piirkonnad) on rändavad. Augustis või septembris läksid nad talveks Aafrikas, Süürias, Iraagis, Jordaanias, Pakistanis ja Indias.

    Lennukite elupaigad on metsade servad, madal metsa- ja kasvanud põõsad.

    Flycatcherite toidu koostis sõltub paljudest tingimustest: see on ilm ja kellaaeg, valgus, see tähendab kõik, mis mõjutab putukate aktiivsust. Reeglina on selgetel soojadel päevadel lennuki peamine toit kärbsed, liblikad ja draakonid. Vihma ilmaga kasutavad toitu röövikud, vastsed, mardikad ja ämblikud, mis peidavad puude oksad ja lehed.

    Käitumise tunnused

    Putukate jahtimise viis põhjustab nende lindude üksi jäämist. Kärbija võib pikka aega istuda filiaalide vahele, kiirustades järsult pärast lendavat putukat, haarates selle lennult ja siis naaseb oma kohale.

    Pesitsusperioodil valvab mees väga armukalt oma territooriumi, laulab valjult, meelitades naisi. Pesa ehitamist teostavad tavaliselt mõlemad vanemad, välja arvatud hall flycatcher (lind, mille kirjeldus on toodud eespool).

    Kuni 500 korda päevas peavad paari paaksaagrid pesitsema oma kana toitu oma tibude toitmiseks. Kogu söötmisperioodil, mis kestab keskmiselt kaks nädalat, tapavad liblikad kuni poolteist miljonit putukat. Kaalu järgi on see umbes 1,5 kilogrammi. Kasu, mida flycatcher putukate hävitamisega toob, on vaieldamatu.

    Flycatcher Small: välised funktsioonid

    Väike hall lind kuulub passerine järjekorda, perekonna Flycatchers. Selle suurus on väike (mitte rohkem kui 12 cm), ploome on üsna igav, mis on pigem eelis kui puudus: saagi lindudele ei ole nii lihtne seda näha.

    Väikelennukil on sihvakas, kergelt piklik ovaalne keha. Saba on õhuke ja pikk. Pea on suur, suurte tumedate silmadega. Must nokk on keskmise suurusega. Käpad on tume, lühikesed küünised. Väike flycatcher, kelle hääl on üsna hämmastav, teeb üsna originaalsed helid. Selle linnu laul koosneb kahest või kolmest korduvast "tsirkusest" ja neljast või viiest hõõguvast helist, millel on madalam toon. See lihtne meloodia ei sega teiste lindude häältega, see on pikk ja lihtne meeles pidada.

    Meeste värv

    Täiskasvanud isas on pea ja kaela ülemise osa värvus pruunikas hall või tumehall. Nadhvoste ja tagasi hallikaspruun. Ülemine saba suled on sametine must. Euroopa alamliigi väikelennukil on suur, erkpunase või okra värvusega kohapeal, kaelal ja ülemisel rinnal. Punkti värvi intensiivsus ja suurus sõltuvad linnu vanusest. Suuremad ja heledamad on vanades meestes.

    Kaelast ulatub hall värv rinnapiirkondadesse ja servade ümber on punane täpp. Rinna alumine osa ja saba saba sulged, kõht - valge. Alumine katte tiib on valge kuni kerge oker. Ülemine ja tiiva tiivad on pruunid. Tsentraalsed roolimehed on mustad, ülejäänud on kahekihilised: ülemistel alustel valge ja must. Nokk on pruuni pruun, veidi alumine osa alumise aluse juures. Jalad on pruunid ja mustad. Silma iiris on pruun.

    Kuidas naised on värvitud?

    Täiskasvanud emasel on ülemises torsas hallikas-pruun või pruunikaspruun. Juhtimis- ja sabaotsad on sama värvi kui isane. Pea on külgedelt veidi heledamad. Keha põhi on valge, helesinise tooniga. Saba peal on alumine kate valge. Ülemine katte ja tiibu tiivad on pruunid, väikese pruuni seguga.

    Väike flycatcher, mis on toiduvalmistamises täiesti nõudlik. Ornitoloogide sõnul söövad need lapsed kõike, mis sobib oma miniatuurse nokaga. Väikese lennuki võtmine sõltub suuresti ilmastikutingimustest: headel päevadel püüavad need linnud kärbsed, väikesed liblikad, draakonid. Lennukid ei keeldu hobuslaste eest, kes on lennanud oma jahimaa territooriumile.

    Halva ilmaga, kui lende on võimatu teha, sööb lind röövlid, väikesed vead ja muud putukad, mis peidavad vihmapuude puud. Meie kangelanna varjub ka vihma eest. Flycatchers huntavad peaaegu kõiki õhus leiduvaid putukaid, kuid nad ei pööra nende tähelepanu.

    Huvitav on see, et flycatcher suudab oma lehed oma nokaga kergelt tõsta ja selle all on see kindlasti toitu. Need võivad olla ämblikud, sipelgad, väikesed vead jne.

    Pesa ehitus

    Huvitav on see, et flycatcheri (naissoost) pesa varustab ainult oma looduslikke materjale. Ta kudub seda õrnalt samblast, õhukestest rohumaadest, puitkiududest, lindude kohest. Väljas on lind mõnikord taandunud samblike ja õhukeste okastega.

    Salve sees on voodriga samblikujulised, mägironijate juuksed nagu antennid. Avatud pesa (mitte õõnes) on tavaliselt väikese kausi kujul. Läbimõõduga ei ületa see 50 mm, sügavus - 45 mm. Väikese lennuki pesa on raske leida, sest see on hästi varjatud ja linnud on väga ettevaatlikud ja hoiduvad puude ülemistes harudes.

    Tibude ilmumine

    Juunis ilmuvad pesasse munad, mis ei ole tavaliselt rohkem kui kuus. Koor on värvitud sinakas värvi tumedate toonidega. Naine inkubeerib mune ise kaks nädalat. Munade suurused on 19 x 14 mm. Ohtu tundes lindude ümber liiguvad rahulike hüütega linnud, mõnikord võivad nad isegi imiteerida rünnakut kutsumata külalise vastu, kes püüab pesa kontrollida, lennata, pöörates seda oma nägu.

    Mõlemad vanemad toidavad tibusid. Järglased kasvavad väga kiiresti ja ühe kuu vanuseks saavad nad iseseisvaks. Ja vanematel on selle aja jooksul aega teisele paigaldamisele.

    Chicks: ploom

    Esimene tibude tükk on pruunikas-pruun, suledel on kerged okra laigud. Craw, kurgus ja ülemine rind on helepruuniga mustvalge oker. Selle intensiivsus väheneb kõhu ülemises osas. Joonise põhjas puudub täielikult.

    Alumine saba saba on valge. Esimene noorte lindude postlegged (talv) varustus on väga sarnane täiskasvanud naise värvusega. Siiski on ülemise ja ülevoolava katte veljed vähem väljendunud. Varajastest haududest pärinevate noorte lindude pesitsusriietuse muutus algab juuni keskel. Selline osaline molt katab peaaegu kogu väikese ploomi, välja arvatud ülemine läbipaistmatu ja sekundaarne hooratas.

    Hiljutiste sugulaste järglastel lõpeb esimene molt tavaliselt augusti lõpus ja septembri alguses. Talvimisperioodidel näitavad ainult harvad esimesed aastad kurgus üksikuid punaseid sulgi. Täiskasvanud sulanduvad kaks korda aastas: talvituspaikades ja pesitsuspaikades pärast abielu aega täielikult enne sünnitust.

    Välimus Ptahi

    Kärpkannu keha suurus on umbes 13 cm pikk. Kui ptah levib oma tiivad, on nende pikkus 22 - 24 cm. Kärpkonnitseja kaalub umbes 19-20 grammi.

    Pihustaja (lat. Ficedula hypoleuca)

    Naised ja isased erinevad ploomivärvi poolest. Mehed on must seljas, nende tiivad on ka mustad ja kaunistatud valge triibuga. Meeste kõhuosa on valge. Naised ei ole sama värvi. Pealegi on suled värvitud hall-pruuni tooniga, kõhuosa on valkjas. Rinna - okra kate.

    Pihvitser valmistub pesa valmistamiseks.

    Silmad, jalad ja nokk värvitud värsketes värvides on värvitud tumedates värvides. Tuleb märkida, et kõigil noortel on ploomil sama värvus kui naistel, ja ainult küpsemise korral muudavad isased oma värvi.

    Kuula kuulsa õhupüüdja ​​häält

    Kärbik on väga agile ptah, see liigub suure haruga mööda harusid. See lind on väga aktiivne, praktiliselt ei istu ja suudab terve päeva veeta. Ja niipea kui ta ei väsinud?

    Siiski on olemas jõud, mis võib paikseks muutuda ja olla kurb - see on igav ilm. Kui tänav on sünge ja päikest ei ole, istub kärnkärvel vaikselt oksale ja vaevalt liigub.

    Mis sööb vähe laulu lennuki

    Главной пищей для этих пернатых считаются насекомые. Мухоловка-пеструшка ест личинок пилильщиков, личинок божьих коровок, мух, гусениц, пауков, цикад.

    Насекомые составляют основу рациона мухоловок пеструшек.

    Кроме того, эта птаха питается плодами фруктовых и ягодных растений.

    Выведение потомства у мухоловки-пеструшки

    Прилетев из теплых краев, птички приступают к строительству гнезда. Tavaliselt kulub see protsess 3 kuni 10 päeva. Põhimõtteliselt munad paigutatakse mais. Üks naine suudab edasi lükata umbes 5 - 8 tükki. Haudemunad kestavad umbes kaks nädalat. Kogu selle aja jooksul hoolitseb "perekonna isa" hoolikalt naise eest, tuues oma toitu otse pesasse.

    Pestles kannab toitu tibudele.

    Maailmale ilmunud tibud elavad pesas umbes 2–2 nädalat, seejärel alustavad järk-järgult iseseisvat tegevust. Aga nende laste vanemad ei ole veel kaugel. Isegi nädala jooksul hoolitsevad nad nende eest ja toidavad neid.

    Põõsakuristid elavad looduses umbes 9 aastat.

    zoo-club-org