Linnud

Waxwing - lind koos peaga tuftiga

Loading...

Waxwing (Bombuse) on lind, mis kuulub monotüübilisse waxwing perekonda (Bombillidae), mis sisaldab kolme liiki. Mõni aeg tagasi kuulusid pruunikad alamperekond Silk waxwings, kuid nüüd on nad eraldi Ptiloganatidae perekonna esindajad.

Artikli sisu:

Waxwingi kirjeldus

Waxwings - linnud on väikesed, kuid neil on üsna helge ja märgatav värv. Praeguseks on teada ja kirjeldatud üheksa liiki, mis moodustavad paar pered: siidist vaha ja vaha. Varem olid kõik üheksa liiki sama perekonna esindajad. Kõigil Sparrow-tüüpi lindudel ja Sviristelle perekonnal on väga iseloomulik ja atraktiivne välimus, kuid seksuaalne dimorfism sellistes lindudes ei ole selgelt väljendunud.

Vahamäe laulmine sarnaneb “sweri-ri-ri-ri” või sviriri-sviriri murenevale libisevale trillile, mis on väga sarnane flöödiga, mis põhjustas liigi ebatavalise nime. Kuumvaha monotüüpse perekonna esindajate lend on järjekindlalt lihtne ja üsna kiire.

Välimus

Täiskasvanud inimese keha pikkus ei ületa 18-23 cm, keskmine kaal on vahemikus 55–68 grammi. Vahasilmadel on pea peal hästi märgistatud tuft. Värvus on roosakas-hall, mustade värvidega, kollaste ja valged triibud. Sabaosa, kurgu piirkond ja silmade läbiv riba on musta värvi. Teiseste tiibade sulgede näpunäidetel on väikesed erksad punased plaadid, mis on selgelt eristatavad ainult põhjaliku uurimise abil. Saba serval on väga märgatav kollane triip ja tiiva ääres on kitsas valge värvi riba.

Erinevatel tüüpidel on mõningane väline erinevus. Amur või jaapani vaha (Bombils jaronis) on väikese suurusega varbkera, mille pikkus on umbes 15-16 cm ja millel on nii punased otsad, kui ka punased tiivad. Ameerika või Cedar waxwing'il (Bombilla cedr Forum) on vähem helge ja märgatav värvus, tavaline vaha (Bombillа gаrrulus) on sileda, enamasti pruuni mustade ja kollaste märgistega.

See on huvitav! Noored, kes on sügisel enne esimest moltit, on pruunikas-hallid, pruuni valkja kõhuga ja tibu riided on iseloomulikud kastanipuude ja saba ja tiibade kollase värvusega.

Lindi nokk on suhteliselt lühike ja suhteliselt lai, mis sarnaneb hobusetõrje nokaga, millel on sirge alumine mandel ja veidi kumer tipp. Lindu jalad on tugevad, neil on kumerad küünised, mis sobivad hästi harude haaramiseks, kuid mitte kiireks liikumiseks. Sabaosa on lühike. Seal on identsed saba suled. Lindude tiivad on üsna pikad, tippu moodustab kolmas sulgi ja esmane esimene sulg.

Iseloom ja eluviis

Waxwing on enamasti väga istuv lind, kuid aktiivse paljunemise perioodil eelistavad liikide esindajad suurtes karjades, mis intensiivselt rändavad rikkaliku dieedi otsimisel. Sellistel lindudel on aasta jooksul ainult üks täissurm, mis täiskasvanutel toimub oktoobris ja novembris. Noored linnud erinevad osaliselt moltimises, nii et nad hakkavad oma talvise riideid esimesel talveplatsil muutma suvel viimasel kümnendil.

Kiriku vaimude monotüüpse perekonna esindajate septembri eksemplarid omandavad juba praegu kurgu piirkonnas iseloomuliku tumeda koha. Esimese sügisperioodi alguses väljutab lind äärmiselt väikest mahutit ning rooli- ja lennusulged jäävad muutumatuks kuni järgmise aasta sügiseni.

Kui kaua kestab vaimuvastus

Waxwing on ühiste varblaste üks lähemaid sugulasi ja sellise lindu keskmine eluiga looduslikus elupaigas on umbes 12 aastat. Waxwings hoitakse sageli vangistuses, kuid sellised linnud on harva käsitsi valmistatud.. Hooldus- ja hooldusreeglite range järgimine võib sellise laulva lemmiklooma eluiga kesta umbes viisteist aastat.

Elupaik

Amur või Jaapani vaim on Põhja-Aasia elanik. Meie riigis on sellised linnud levinud Amuri piirkonnas ja Primorye põhjaosas. Talvel on Jaapani ja Korea, samuti Hiina kirdeosasse Jaapani ja Lõuna-Korea vahetus. Ameerika või cedar waxwing elab avatud metsapiirkondades Kanada ja Põhja-Ameerika Ühendriigid.

Selliste lindude talvitumisala on üsna ulatuslik ja ulatub Kesk-Ameerika lõunapoolsemasse ossa ning vahatamine lendavad Ukraina lõunapoolsetesse piirkondadesse, Krimmi, Põhja-Kaukaasia ja Transkaukaasia territooriumile. Sageli leidub Volga jõe delta ja Uurali suu, Türkmenistani ja Usbekistani, Tadžikistani ning Kasahstani ja Kõrgõzstani territooriumil.

See on huvitav! Biotoop on valdavalt okas-tundra või taiga okaspuude ja kaskade alad, mis koosnevad männist ja kuuskist, kasest, kuid Siberi idaosas märgitakse lehvimetsade seas pesitsusperioodil vaha.

Tavaline vahatamine oli laialt levinud põhjapoolkera taigase metsa tsoonis. Selle perekonna linnud elavad haruldaste okaspuude ja segametsade territooriumil, taimestikuga kasvanud mägedes, samuti kliirensitel. Lindude ränne lõunasse toimub kõikjal mitte varem kui märgatava külma ilmaga või lumesadu.

Peaaegu kõikjal lahkuvad vaimud kodumaalt mitte varem kui esimese sügise kuu keskel. Eriti suured linnukarjad esinevad ajavahemikul sügisest kuni talve esimese pooleni. Kevadliikumine põhjas on reeglina teostatud väikeste karjadega.

Toitude vaheline toit

Amur või jaapani vaenlased söövad peamiselt taimset toitu, näiteks puuvilju ja marju. Kevadel kasutavad sellised väikesed linnud taimede pungasid toiduks ja suve algusega täiendatakse lindude toitumise põhiraha igasuguste kahjulike putukatega. Kõige sagedamini hoiavad linnud suurtes linnukarjades, tihti püüavad nad putukaid ja söövad vastseid ja noori taimeõite.

Suvist marjakultuuridest eelistavad linnud Kalina, vahulisi ja mullakesi. Linnud toituvad ka oravornist, Siberi õunast, kadakast, dogroosist ja astelpaju. Talvise külmhooaja jooksul leidub tihtipeale lindukarju meie riigi keskosa tsoonis asuvates asulates, kus nad toituvad peamiselt rändkarja marjadest.

Paljunemine ja järglased

Kõige tavalisem on suurtel aladel ja erinevates biotoopides kerge metsa pesitsev pesa küpsetel puudel.. Linnud jõuavad seksuaalse küpsuseni ühe aastaselt. Intensiivse pesitsemise hooaeg kestab maist juulini. Puude ülemises osas on täiskasvanud linnud pannud tassikujulise pesa. Tugeva pesaga pesa saamiseks kasutatakse rohu, juukseid, sambla ja okaspuude okste. Pesas olev salv on vooderdatud koorega õrna ja pehme samblikes ning mõnikord on salves nõelad. Kõige sagedamini kasutatakse pesitsemisel metsa servapiirkonda, veekogude ja teiste pesitsevate paaride lähedust.

Igal aastal otsib waxworm uut partnerit. Naissoost meessoost kohtab ka tema partneri toitmine marjadega. Naine on nelja kuni kuue sinakas-hallise värvusega, mustade-lilla täpidega. Munade munemist inkubeeritakse ainult naissoost paar nädalat. Sel ajal võtab meessoost kõik sööda eest hoolt, mida võib esindada putukate ja marjapõllukultuuride viljadega. Maailmale ilmunud järeltulijad muutuvad umbes kahe või kolme nädala jooksul täiesti sõltumatuks.

See on huvitav! August on aeg, mil kõik tänavu tiibale sündinud tibud ja sellele järgnev talvikarja moodustumine on laialt levinud.

Amur või jaapani waxworms pesa lehis-ja seeder metsa tsoonides ja paaritumisperiood kestab talve lõpus. Sellist tüüpi emaslooma munemise jaoks ehitatakse väike pesa, mis reeglina asub üsna õhukestel kõrgete puude välistel harudel. Isevalmistatud pesa naissoost täidab taimsete kiududega. Üks selline sidur sisaldab 2 kuni 7 hallikas-sinise värvusega muna. Inkubeerimisprotsess kestab keskmiselt ühe nädala ja kogu perioodi kestus võib kesta umbes 16-24 päeva. Mõlemad paarid lindudega toidavad sündinud tibusid.

Looduslikud vaenlased

Tänapäeval vaenutajad on väga paljude metsloomade ja röövlindude eelistatud toidu allikas, nii et neil lindudel on oluline roll loomulikus toiduahelas. Waxwormi peamised vaenlased on martens, weasels ja Hawks, magpies ja varesed, samuti öökullid.

See on huvitav! Märkimisväärne osa liikidest ei ole kaitsva värvusega, mistõttu muutuvad säravad täiskasvanud linnud röövloomade saagiks ja munakarjade liikmed ja oravad aktiivselt söövad.

Väiksed linnud, mis kuuluvad kolme liiki monotüüpse vaha-liigi hulka, hävitavad aktiivselt erinevaid kahjulikke putukaid ja takistavad samuti tõhusalt nende populatsiooni järsku suurenemist. Muuhulgas on waxwings paljude kultuuride seemnete loomulike levitajate hulgas ja aitab kaasa mõnede taimede intensiivsele levikule.

Rahvastik ja liikide seisund

Praegu on mõned hästi teadaolevad vahatrassid halvasti arusaadavad, kuid IUCNi sõnul on selliste lindude üldpopulatsioon üsna arvukas, seega ei saa selle seisund teadlastele muret tekitada. Praeguseks on Amuuri vahatamine loetletud punase raamatu lehekülgedel.

Selle liigi esindajate koguarvu vähenemist soodustas Hiinas talveks lendavate isikute kontrollimatu püük, kus selliseid linde kasutatakse mitmesuguste toitude valmistamiseks või peetakse dekoratiivseteks lemmikloomadeks.

Vahamaterjalide kirjeldus

Inimeste Waxwingerit peetakse „lindu iluks”, mis ei suuda laulda, vaid ainult kirju ja viled, andes iseloomulikke trikke - „sviririri ...”. Vahamägede pakendid, hästi riietatud harjatud linnud meelitavad alati inimeste ja maapiirkondade inimeste tähelepanu. Need lühikese jalaga linnud on tärklisest veidi väiksemad. Nende topid on kaunistatud suurte roosade tuttidega. Väike keha (umbes 15-18 cm pikk) on kaetud roosakas-halli ploomiga. See on pruunikas hall punase ploomiga, kaugel on see roosakas hall. Mustadel tiibadel on selgelt nähtavad kollase ja valge värvi triibud. Saba, kurgu ja riba silmade läheduses on mustad. Saba serv on kollase triibuga, tiivad on kaunistatud kitsas valge triibuga. Lähedal on näha sulgede punased otsad.

Suvel elupaigad ja waxwings'e pesitsused on kogu Venemaa taigavöönd, sealhulgas metsatundra. Need on okaspuud, segametsad ja riigi põhjapiirkonna puhastused. Kõige sagedamini leitakse waxwings kohtades, kus kasvab kuus, kask ja mänd. Altai mägedes pesitseb spetsiaalne alamliik. Juuniks naasevad vaenud oma pesitsuskohtadesse. Nad ehitavad pesad erinevatele puude kõrgustele. Pesa on valmistatud ehitusmaterjalist, mis on alati olemas. Need on kuivad oksi, rohu varred, sammal ja samblikud. Kogu konstruktsioon (läbimõõduga üle 20 cm ja kõrgus umbes 10 cm) on vooderdatud pehmete suledega ja alla. Siduril on kolm kuni seitse tuhavärvilist või hall-lilla muna, millel on hallid täpid ja mustad täpid. Enamasti asetatakse kolm-viis muna. Kahe nädala pärast ilmuvad tibud. Rändlindudel õnnestub tibud kooruda, enne kui nad hakkavad soojematesse kohtadesse lõunale lähemale lendama.

Waxwings võib lennata Kaukaasiasse, Krimmi ja Kesk-Aasiasse. Teel (kaks korda aastas) sügisel ja varakevadel jõuavad keskmisesse riba suured karjad. Nad ilmuvad Moskva piirkonnas tavaliselt talve esimesel poolel, mõnikord jõule. Ornitoloogidel on rohkem võimalusi nende lindude uurimiseks „migreerumise” ajal. Hõredalt asustatud ja ligipääsmatutel põhjapoolsetel aladel on waxwings salajane istuv eluviis.

Waxwings puul

Söögivahendite toitmine

Oma kodumaal söövad waxwms marju, väikesed puuviljad, pungad, noored võrsed ja putukad. Linnud said käe, et püüda sääski, draakoneid, liblikaid ja kubemeid lennult ja leida vastsed. Sügisel peavad vahatorud nendest kohtadest eemal olema nii külmalt kui näljast. Nad on tingitud vajadusest leida sellised kohad, kus on palju toitu. Reisides muutuvad waxwings tavaliselt "taimetoitlasteks". Kui on palju marju, peatuvad linnud mõneks ajaks ja söövad palju. Neile meeldib mägede tuhkade, kadakate, viburnumi, looduslike rooside, marjade ja muude puude ja põõsaste marjad.

Waxwings on suurepärane isu. Ausad sõdurid söövad palju ja kiiresti. Nad neelavad marju tervena. Sellises koguses, et nende kõhtadel ei ole aega toidu seedimiseks. Naljakas, kuid nende lindude saabumise kohta võib leida nende väljaheited. Osaliste ja seemnete jäänuseid sisaldavate pooleldi lagundatud marjade oranžpunased laigud värvivad maja ees olevad sammud, pimedad alad ja alad. Seemned, mis on “vahatestidest” idanevad kõige juhuslikumates kohtades. Need linnud külastavad mõnikord söötjad ja hea meelega seemned ja kuivatatud marjad.

Pärast paari nädala pimestamist lendavad pakid ära ja eksivad ühest kohast teise. Lennu vahemaa sõltub toidu kogusest uutes kohtades. Talve lõpus - varakevadel ilmuvad Moskva regioonis taas vahatamine, mis toidavad ülejäänud marju ja haavapuu ja paelapuude pundeid.

Waxwings juhtmetel

Jootud vahajased

Waxwings on mõnikord purjus. Väsinud lindude käitumine on juba ammu teada. Mitte ainult meie riigis, vaid ka teistes riikides, näiteks Skandinaavia riikides. Sellised olukorrad tekkisid ka Ameerikas, kuid linnud sõid seal teisi puuvilju. Drunk waxwings on leitud mitte ainult sügisel, vaid ka kevadel. Mõnikord põhjustab mürgistus puude mahla. Näiteks vaher mahla. Tema trikk kevad voolab mööda pagasiruumi ja oksasid koorega kahjustamata. Waxwings puruneb sageli soojas ja niiskes sügisel, kui nad saabuvad põõsadesse ja puud jätkasid palju marju, eriti mägede tuhka. Sellistes kliimatingimustes hakkab marjade mahl hakkama. Ausad sõdurid neelavad kõik, isegi kääritatud marjad, rünnates neid tervetes karjades.

Ameerika ornitoloogid uurisid "purjus" vahatuste käitumist ja muutusi nende kehades. Selgus, et lindudel on oma riskirühm. See vahatiip. Kui suur hulk marju süüakse, algab lindude söögitorus fermentatsioon. Maksal ei ole aega koormusega toime tulla. Alkohol muudab lindude käitumist. Purjus jäänud vahakarjad ei ole üldse naljakas nägemus. Linnud lõpetavad kosmoses navigeerimise. Nad ei suuda sirgjoonel lennata, sattuda takistustesse, langeda, vigastada ja isegi surra. Ja kuna takistused on tihti aknad, maja seinad ja inimesed ise, hakkab elanikkond paanikasse minema. Teave ilmub agressiivsete purjus jäänud vaimude eest, kes püüavad inimesi rünnata ja linnu terroriseerida.

Elupaik

Vaenulind linn eelistab Venemaa taigavööndit. See on selle suvise elupaiga ja pesitsemise koht. Sa võid teda metsa tundras kohtuda. Ta eelistab segametsad, pistikud ja hvoyniki, mis asuvad riigi põhjaosas. Linnud, mändid ja kuused valitakse kõige sagedamini lindude elupaikadeks.

Waxwings - rändlinnud. Külma ilmaga alguses liiguvad nad lõuna poole, kus kohad on soojemad. Mõned karjad sõidavad Krimmi, Kesk-Aasia ja Kaukaasiasse. Enamik eelistab keskmist sõidurada. Reeglina ilmub Moskva regioonis talve esimesel poolel ja mõnikord jõulude ajal vaenulind.

Rändamise ajal on ornitoloogidel suurepärane võimalus neid linde uurida. Tõepoolest, kaugel ja hõredalt asustatud põhjapiirkonnas on waxwings juhuslik ja salajane eluviis.

Kodulind sööb linde väikesed puuviljad ja marjad, noored võrsed ja pungad. Armastage linde ja putukaid. Nad saavad käe lennata kubemeid ja sääski, liblikaid ja draakoneid. Waxwormid toidavad ka vastseid.

Sügise alguses lahkuvad linnud oma elukohast. Sõitmine sealt ei ole nii palju külm kui nälg. Nad lendavad ära otsides kohti, kus nad toitu leiavad. Reiside ajal muutuvad vahatamine taimetoitlasteks. Nad peatuvad kohtades, kus on palju marju. Ülejäänud lindude ajal proovige süüa piisavalt. Нравится им рябина и можжевельник, калина и барбарис. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Huvitav on see, et vahamaterjali välimus ilmneb nende väljaheitega. Linnud jätavad punastoranžid laigud, mis koosnevad pooleldi lagundatavatest marjadest koorikuga. Selline pesakond värvib majade ja astmete ees maja ees. Seemned, mis jätavad vaha, võivad mõnikord kasvada erinevates kohtades. Külastage neid linde ja tehismasinaid. Nad haaravad kergesti kuivatatud marjad ja seemned.

Pärast seda, kui pakend veedab mitu nädalat ühes kohas, lendab see teise. Uue elupaiga valik sõltub toidu kogusest. Waxwings ilmub taas äärelinnas talve lõpus või varakevadel. Siin nad toituvad ülejäänud marjadest, samuti poplaste ja haavade juba punduvatest pungadest.

Imelik käitumine

Vahest lind on mõnikord "purjus". Sellist imelikku lindude käitumist on teada juba pikka aega. Seda nähtust täheldati mitte ainult Venemaal. Sellised olukorrad tekkisid Ameerikas ja Skandinaavia riikides.

"Purjus" vaha võib täheldada mitte ainult sügisel, vaid ka kevadisel hooajal. Mõnikord provotseerib mürgistus puude mahla. Kevadel voolab selle trikk mööda pagasiruumi, millel on kõige vähem kahju koorele. Kuid sagedamini langevad vaha sügisel, kui ilm on soe ja niiske, purjus. Lillede saabumisel põõsadesse jäänud marjade mahl hakkab sellistes tingimustes käärima. Ausad linnud söövad kõike. Nad neelavad ja käärivad marju.

Ameerika ornitoloogid uurisid "purjus" olevate vahade käitumist ja muutusi nende kehas. Selgus, et suure hulga marjade söömise korral algab nende käärimine söögitorus. Samal ajal ei saa maks suurenenud koormusega toime tulla. Lindude kehasse püütud alkohol muudab lindude käitumist. Jooksvaid waxwings ei ole naljakas nägemus. Linnud ei liigu ruumis. Nad ei saa sirgjoonel lennata, lõhkuda erinevatesse takistustesse, langeda, vigastada ja mõnikord surra.

Elupaikade, rändlindude või mitte

Waxwings on sagedased külastajad linnadesse talvel, kuid nad on salajased, nii et suur osa nende käitumisest ei ole täielikult arusaadav, sealhulgas hooajalised liikumised.

Oleks korrektne nimetada neid tinglikult nomadilisteks, sest kui nad sõidavad talveks teistesse piirkondadesse, siis on nad lühikesed vahemaad. Talvel nende lindude jaoks talveks sõitmise soov ei pruugi tekkida, kui on olemas kerge talv ja tuttavale piirkonnale palju toitu.

Elukoht on Põhja-Ameerika, Põhja-Euroopa ja Aasia, okaspuud ja segametsad. Sügisel liikuvad karjades lõunasöögid, mida võib leida praegu ja talvel, et leida neid Kesk-Venemaal, Prantsusmaal, Poolas ja Itaalias.

Mõned karjad sõidavad Krimmi ja Türgisse. Waxworms, kes elavad Ameerikas, elavad suvel lõunaosas mandril, lendavad talvel Mehhikosse.

Välimus Kirjeldus

Waxwing - väike lind, keha umbes 20 cm pikk, kaal 60 g. Pen-värv - hall roosase tooniga, see toon on peas heledam. Pea tagaküljel on vürtsikas tutt, tiivad otsadesse mustade ja valged laigud, söe-must täpp noka all. Euraasia waxwings'e naised ja isased on sama värvi.

Siidist (ameerika) vahajas mees on sinise tooniga must, kuid naine on hall ja silmapaistmatu. Neil on pikk, terav saba ja punased silmad. Ornitoloogid arvavad, et mustad vahatavad peaksid olema eraldi liigid.

Pesitsemine ja aretamine

Rangelt monogaamseid vaha ei saa nimetada. Kevadel paarist valides valivad nad eelmise aasta partneri, kuid mitte alati.

Pesa on ehitatud okaspuudele, mis ei ole maapinnast väga kõrge. Kuiv rohi, oksi, nõelu - sellest ehitada pesa, põhja on vooderdatud villa ja sambla sissekannetega.

Naisel on kuni 5 väikest sinakas muna, ei jäta pesast inkubatsiooni ajal, mees kannab toitu. Mõne nädala pärast, kui tibud kooruvad, sõidavad mõlemad vanemad ise ja väikelapsed toitu. Veel 15 päeva pärast muutuvad tibud iseseisvaks.

Võimsuse omadused waxwings

Söö nii väikesi putukaid kui marju, puuvilju. Toiduvalikud waxwings erinevad sõltuvalt vanusest ja aastaajast. Nestlings toidab putukaid, püüdes neid otse lennata.

Toit on liblikad, draakonid, sääsed, keset. Köögiviljadest suvel võib waxwings leida mooruspuu ja marmelaadi. Sügisel lähemal vaevavad vahatavad õunad, looduslikud või need, mida aedades ei koguta.

Külmumise alguses, kui vahamärgid juba talvel sõidavad, lülituvad nad marjadesse: nad söövad Kalina, mägede tuhka, vasikaid ja jõhvikaid, kadakas. Kui lind on korjatud marja maapinnale, siis ei lase vaha kunagi tema alla.

Marjade all olev puu või põõsas on märk sellest, et vahatünnid olid seal pidu.

Halb omen vaadeldakse, kui vahatamine lööb hüsteeriliselt läbi akna või ukse, mõnikord sureb. Selle selgitus on lihtne: nad haaravad ja käärivad marju, millest nad kaotavad oma orientatsiooni.

Need hoolimatute lindude seemned on suurepärased. Peck marjad innukalt ja palju, ilma seemneid kahjustamata, ei mao nende kõht täielikult nii palju toitu. Lendudes uutesse kohtadesse, kus nad otsivad toitu, laotavad vahakarbid seemneid pikematel vahemaadel.

Laulvad vaha, tema vaenlased looduses, kodustamine

Helid, mida waxwing avaldab, on väga erinevad: meloodiline hellitus nagu kella, vilistamine ja kiristamine, kõrged toonid.

Lindu nime päritolu - Vana Vene "pundunud" (vile häälega). Teine versioon - sõna "toru" järgi laulavad nad sageli sellisena.

Nende peamised vaenlased on saagiks olevad linnud: öökullid, Hawks, härrad. Oravad ja martenid on nakatunud vahafarmidega, nad hävitavad pesasid ja söövad mune ja tibusid.

Vaevu on lihtne hoida puuris, kuid kui see üksi lahendub, muutub see istuvaks ja peaaegu ei laulda. Parimad tingimused vangistuses - suur linnumaja, kus on paar lindu.
Vaadake videot selle kohta, mida nad on, need vahatused.

Harilik hõim

Meie planeedil on palju linde, sealhulgas harilikku. Sõltuvalt kliimavöönditest ja ilmastikutingimustest, mis valitsevad Maa erinevates osades, valivad need linnud endale mugava keskkonna. Neid iseloomustab elustiil, toitumine, isiksuseomadused, käitumine ja keha suurus. Tingitult ühendab kõik need linnud lõbusa tufti, mis on maalitud pea peale.

Harilik linnud sisaldavad:

  • vahatamine
  • tavaline pits,
  • Remeza kaerahelbed,
  • hoopoe,
  • sarvjas põõsas
  • paabulind
  • goatsina,
  • chomgu,
  • kakatoo
  • Põhja-kardinal,
  • sekretärilind
  • jay ja teised.

Paljud neist harilikest linnudest leidub rikkalikult meie kodumaa avatud ruumides. Teised on eksootilised ja elavad kuuma troopikas.

Talvilindude vahatamine

Waxwings on Vene metsades elavad väikesed, kuid väga tähelepanuväärsed linnud. Täiskasvanu individuaalne kaal on kuni 70 grammi ja keha pikkus ei ole suurem kui 18 cm. Lindude tiivad ja saba on mustad, heledate kollaste ja valged laigud.

Waxwing esineb äärelinnas, Siberis, Krimmis, samuti Kaukaasias ja Kesk-Aasias. Ta ei karda külma, nii et ta tunneb end mugavalt riigi põhjaosas, taigas ja metsas tundras.

Lind sööb mägede tuhka, looduslike rooside, puude mahla vilju, millest see mõnikord purjus. See juhtub, kui ta sööb kääritatud marju või nektari. Edasine ebapiisav käitumine sellises seisundis ähvardab agressiivsuse, teiste lindude vigastuste ilmnemist ja ohtu sattuda kohalike kiskjate kätte: martens, oravad, öökullid ja Hawks.

Põllu chibis

Veel üks harjakas, kes elab Venemaal ja ka Persias, Indias ja Hiinas. See on särav, värvikas sulgedega ja erineb teistest suhteliselt suurte põldude lindudest. Täiskasvanud lind kaalub 110–330 grammi ja selle keha pikkus on kuni 30 cm, Chibise mustad ja valged suled hõõguvad päikeses väga kaunilt ja on metallist läikega.

Elupaikana valib mänd avatud alad: niidud, stepid, väljad, kus kartul kasvab, ja haruldased metsad. Oluline on, et maastikku iseloomustaks kõrge niiskustase ja läheduses on veehoidla.

Toiduna valib ta linnuga putukad ja väikesed selgrootud.

Chibis loob ühe paari eluks, ehitab oma pesad maa pinnale. Üks sidur ei sisalda korraga rohkem kui nelja muna.

Crested lark

Selle tufti lindu iseloomustab tagasihoidlik suurus: selle kaal on kuni 45 grammi ja vasika pikkus ei ületa 19 cm. Larkile on iseloomulik hallikaspruun. Väline homeliness aitab kaasa kuiva rohu, lehtede ja oksade heale varjamisele ja maapinnale. Larki pea peal on väike.

Larkide lemmik-elupaikadeks on teed, liivakaevud, haruldased metsad, samuti raudtee mulded. Väike lind toidab putukaid ja teravilja. Seepärast liiguvad sügisel lambakarjad soojadesse maadesse: Korea, Aafrika, Keenia, Araabia, Euroopa edelaosas.

Pärast paaritumist ilmuvad larkide pesasse kuni viis helekollast või beeži värvi. Naine inkubeerib järglasi kaks nädalat. 10 päeva pärast sündi on tibud iseseisva täiskasvanuelu jaoks valmis.

Kaerajahu Remez

See lind, millel on peaga tuft, on üsna väike. Ta kaalub ainult 20 grammi ja tema vasika pikkus on 15 cm, väliselt on see väga sarnane tavalisele varbale. See erineb selle tekitatavast materjalist ploomiga, värvitud hall-beežidega, valge ja punase triibuga. Meeste tuft on veidi suurem kui naistel. Kaerajahu elupaik on sood, mille lähedal on joogiveekogu, samuti avatud ruumid, kus kasvavad põõsad.

Remez kaerahelbed toidavad peamiselt putukaid ja teravilja. Kui nad kaovad, läksid need linnud Ida-Aasias talvel.

Kaerahelbed ehitavad pesad otse maapinnale. Lindude varjamiseks kasutage süvendeid või põõsaid.

Metsad ja veelindud harjasid

Tavalised metsad ja sooalused linnud on terav koorik, jay, hoopoe, goatsin ja chomga.

Paks, nagu see on teada, on metsa terviseohvitser. Selle spetsiifiline pea ja natuke pikk nokk luuakse selleks, et lihtsalt ja tõhusalt parasiite välja tõmmata puu koorest. Mis puudutab välimust, siis paistab linnus väga värvikas ja helge. Pikk tuft on sulgede tunnus.

Väike jay on ka beež-pruuni või sinise-mustade toonide värvi alla kuuluva tufti omanik. Mustad ja mustad ja valged peakatted. Leht- ja käsitöömetsade elanik armastab süüa vigu, sisalikke, väikesed närilised, konnad. Tugev nokk, mis on kaarjas, aitab lindule toitu saada.

Hoopoe - veel üks metslindude maailma ilus esindaja. Tema haru on väljendatud väga eredalt, aga ka teised linnugripi märgid. Lindude ploomid tagaküljel, rindkere ja kõhu beežil. Värvilised ja mustad triibud tiibade ja saba piirkonnas on väga muljetavaldavad.

Crested Chomga ja Goatsin eelistavad elupaigana reservuaare ja soode. Goatzin on troopiline soojust armastav lind. Chomgi puhul elab ta Vana maailma territooriumil.

Eksootiline tuttidega

Kaugekuumate riikide sulgedega elanikud kipuvad tundma väga elegantseid ja helgeid. Harilik koos mitmekülgse ploomiga on nende lindude üks tüüpilisi värve.

Välismaal elavate lindude arv, mis looduses on korooneeritud, sisaldab:

  • kakatoo, millel on mohawkile sarnane suur tuft,
  • sekretärlind (sagittarius serpentarius), millel on graatsiline põhiseadus, pikad käpad, tuft, tiivad ja saba,
  • paabulind, sealhulgas haruldane valge sort,
  • Põhja kardinal helepunaste suledega.

See nimekiri oleks ebatäielik ilma kõige peenemate troopiliste lindudeta. Me räägime paradiisi müütilistest lindudest. Sellesse kategooriasse kuuluvad 45 sorti. Enamik neist elab Uus-Guineas. Sellest eksootilisest sordist eristub kuue teravusega hariliku paradiisi lind. Tema pea kohal on kuus heledaid sulgi, mis meenutavad kroon. Nende suurus on võrreldes keha pikkusega ebaproportsionaalselt suur, mis näib väga ebatavaline.

Kui õppisite sellest artiklist midagi kasulikku, jätke selle alla kommentaarid ja jagage sõpradega sotsiaalseid võrgustikke.

zoo-club-org