Linnud

Vaade: Sylvia borin

Loading...

Välimus ja käitumine. Keskmise suurusega Slavka, suurem kui hall, kuid väiksem kala Slavka, keha pikkus 12,5–15 cm, tiibade pikkus 20–25 cm, kaal 14–24 g Üldiselt - tüüpiline slavka, suhteliselt lühikese nokaga ja veidi lühenenud, sirge lõpeb sabaga, need märgid eristavad seda pikema ja samaväärse värviga roostekividest, millel on pikem ja ümar saba. See erineb nendest, mis liiguvad peamiselt piki horisontaalseid või kaldu asuvaid harusid põõsaste kroonides, mitte aga rohttaimede vertikaalsete varredega, samuti hääl- ja biotoopide ajastamisega.

Kirjeldus. Värv on tagasihoidlik, monotoonsem kui teiste slaavlite värv, mis sarnaneb pilliroo värviga: oliivihalli ülemine, valkjas põhi, mille külgedel on helepunane varjund, kõri, kõht ja aluskarva valgus, peaaegu valge. Mehed ja naised on värvides eristamatud, esimesed sügisvarustuses olevad noored linnud erinevad täiskasvanutest tertsiaarsete lendude sulgede kergematel tippudel, samas kui tiib tervikuna värvub siiski palju ühtlasemalt kui noortel hundi huntidel. Silmad on mustad, nende ümber on halb nähtav, väga õhuke valgusrõngas, silmade kohal on ainult väike helge kulm. Nokk ja jalad on hallid, suhteliselt kerged. Eripäraseks värvaineks on väikeste ähmaste hall-hallide laigude olemasolu kaela külgedel, mis on kontrastsed ümbritsevate pruunikate piirkondadega. See erineb noortest härgkaladest oma läikiva alusvillaga ja tiiva kontrastse mustri puudumisega.

Hääl. Laulab tavaliselt põõsaste sügavustes või madalate puude kroonides, harva ilmub silmadele. Laulud on tavaliselt lühemad kui Chernogolovka laulud, mis kestavad 3 kuni 8 sekundit, kuid võivad üksteise järel järgida peaaegu katkestusteta, neid tehakse tavaliselt kiiremini, ilma pausita ja ei hõlma ilusaid, nn flöödimärkmeid, mis on üldiselt rohkem sarnanevad ühtlase müra juurde, mis on tõusva ja alandava tooniga. Mõnikord tundub, et nad kõlavad küüniseks. Ärevuse korral tekitab see tüüpilise võlu, ühe ja seeria. Kui laulmine ei tee praeguseid lende.

Jaotus, olek. Gnezdovoy valik on peaaegu kogu Euroopas ja Lääne-Siberis Jeniseis. Talved Aafrikas. Saabub suhteliselt hilja, tavaliselt mais, lendab septembris või oktoobris. Tavaline, kuid mitte arvukas, peaaegu kogu Euroopa Venemaa liik, välja arvatud selle lõunapiirkonnad.

Eluviis. See elab mitmesugustes biotoopides, kus põõsad pärinevad praktiliselt vaeste puude kergest metsast, kaasa arvatud jõgede lammide suhteliselt niisked alad, samuti aiad ja pargid, kui neil on piisav hulk puidupuid. Chernogolovka mõnevõrra paksem ja sügavamalt paksema kujuga pesa on põõsaste harude või rohumaade taimede vahel, mis ei ole kõrge maapinnast kõrgemal. Pesitsuspaigas on mitu meest lõpetamata pesa. Munades 2–6, tavaliselt 4–5 erinevat värvi muna, nagu Mustpeade. Peaaegu ainult naissoost inkubeerib sidurit 10–12 päeva, mõlemad vanemad toituvad pesadelt, lend lahkub pesast 9–12-aastaselt. Vastsündinud tibud on alasti.

Ta toidab putukaid, mida ta kogub oksade ja lehtede, rohu varre ja suve lõpus väikeste marjade pinnalt.

Vaadake videot: Keväisiä hetkiä auringonpaisteessa (Juuli 2019).

zoo-club-org