Loomad

Baikali loomad Teie nimi (nõutav) Teie e-post (nõutav) Teema teade ▲ ▼ Probleemid Informatsioon on valeTrükised, vale õigekirja ja kirjavahemärgidInformatsioon on kaotanud asjakohasuseTeave teema kohtaInformatsioon leheküljel kordubTekst lehekülgedel ei ole huvitav - see on ainulaadne looduse looming.

Loading...

Baikal on koos oma ümbruskonnaga väga ilus koht, kus võib rääkida hämmastavatest maastikest ja imetest väga pikka aega. See on väga maalilise loodusega maa: vapustavad maastikud, veider varred, suurepärased kaljud ja muu ilu, mis leidub igal sammul.

Baikali järve loomastik on äärmiselt mitmekesine, sest loodus säilib peaaegu algses vormis ja põlisrahvad elavad traditsioonilises vormis. Tänu sellele meelitab see koht igal aastal ökoturisme kogu maailmast.

Baikali järve metsloomad

Seal on suur hulk loomi, millest osa võib leida ainult selles kohas. Näiteks pitser - armas loom, kes on pikka aega olnud selle järve sümbol. Või golomyanka kala - täiesti läbipaistev! Baikali järves esindab loomaelu suur hulk erinevaid kalu, hülgeid jne. Kaldal elavad oravad, sabad, hirved, metssigad, rebased, mis on turistidele väga levinud. Hundid, karud ja ilvesid hoitakse turismiradadest eemal. Linnud laulavad siin kogu päeva. Ja kui me räägime kala, tuurest, harrastusest, siigast ja omulist, on kohalike vete tüüpilised elanikud.

Baikali pitser

Siin on ainus imetajate esindaja Baikali pitser (või pitser). Ja kui me arvestame Baikali probleeme, siis võib märkida, et see loom on väljasuremise äärel.

Seal on mitu hüpoteesi selle kohta, kuidas pitser siin ilmus. Seal on versioon, mis tungis siia Jäämere ääres jõgede jääaja jooksul jääga.

See hämmastav metsaline on peaaegu kogu oma elu vees, kasvades iga 20 minuti järel osa värskest õhust. Talvel hingab ta läbi spetsiaalsete tuulutusavade - väikeste hingamisteede, mida ta tekitab jää allapoole haarates oma eesmiste käppade küünistega. Pitsat ümbritseb laabrites, korraldades need järve alla lume all. Ümbruskonnas on üle 10 erineva kõrvaltoote. Nad suudavad peamise eest kaitsta kümneid meetreid. On tõestatud, et hingamisvõime on kaasasündinud instinkt.

Pitseri peamine toit on golomyanko-goby kala. Päeval sööb ta 3-5 kg ​​värsket kala. Täiskasvanud pitsat sööb aastas kuni tonni kala.

Umbes 4 aastat vana emane saab küpseks. Mehed saavutavad suguküpsuse 1-2 aastat hiljem. Tihenditel on rasedus, mis kestab 11 kuud. Kuni nelikümmend aastat on ta võimeline tootma järglasi.

Veebruaris ja aprillis sünnivad kutsikad. Nad ilmuvad lumepiirkonnas, jääl, nad toituvad ema piimast. Põhimõtteliselt sünnib pitsat 1., mõnikord kaks last, kelle kaal on kuni 4 kilogrammi. Poegadel on valge karusnahk, mis võimaldab neil lumes peaaegu nähtamatuks jääda.

Plommi keskmine kaal on 50 kg, maksimaalne - 150 kg. Ujuva looma kiirus on kuni 20 kilomeetrit tunnis.

Suur golomyanka

Baikalis elavad 2 tüüpi golomyanka - väikesed ja suured. Neid kahte liiki leidub märkimisväärsel sügavusel. Nad jäävad päevas 500 m sügavusele, tõustes öösel 50 m-ni, kuna Baikali vesi on väga puhas, näete neid kaunist roosa kala hõõguvana, kus kõik vikerkaare toonid on umbes 20 cm. In golomyanka keha poolläbipaistev tõttu suur rasvasisaldus (umbes 45%).

Ta on elusad kala. Sellisel juhul sünnivad suured inimesed vastsed sügisel, samas kui väikesel juba juunis. Suure golomyanka puhul on vastsete arv umbes 4000, väike - 2500.

Kala elab kuni 5 aastat. Toidu tarbivad noored kalad ja koorikloomad.

Baikali omul

Omul - peamine kaubanduslik kala. Baikali selge vesi võimaldab elada selles neljas omulliigis: Chivyrkuy, Selenginskaya, Severobaikalskoy ja saatkond.

Sügisel, kudemisperioodil, läksid kõik võistlused oma jõele. Jõe kudemise kursus algab veetemperatuuri ühtlustamisega augustis-septembris. Oktoobris esineb kudemist veetemperatuuril, mis ei ületa 5 ° C. Mäe areng kestab 8 kuud ja noorte vastsete kallak lõpeb mai lõpus. Noorte omul, mis tabab jõe lähedal asuvaid suudmeala, jõgede alamjooksul, soras, jääb siin 1,5 kuud, sest mais-juunis iseloomustab neid kohti kõige paremini veesoojendusega.

Soe madalas piirkonnas alaealised toituvad intensiivselt väikestest chironomid vastsetest, planktonist jne. Vastsed muutuvad noorteks ja niipea, kui järve rannikualade veed jõuavad 11 ° C või rohkem, hajutab alaealine praad järk-järgult üle Baikali järve, kelle loomade maailm on nii rikas ja mitmekesine.

Omul saab täiskasvanuks oma 5. eluaastal.

Erinevate rasside kalade suurused erinevad. Suurim on Selenga võistlus. Suvepüügil on keskmine kehakaal 404 grammi keha pikkusega 35 sentimeetrit. Väikseim suurus erineb Põhja-Baikali rassist, mille keskmine kaal on suvepüügil 255 grammi.

Kalade maksimaalne kaal on 5 kg.

Baikali tuur

Baikali loomastik on väga rikas. Lühidalt rääkides temast on vaja rääkida Baikali tuurest. See elab siin pidevalt ja on seotud jõgedega peamiselt aretamise ajal, mis toimub V. Angaras, Barguzinis ja Selengas. Kuigi ta suudab jõgedes püsivalt elada, eriti esimese kolme aasta jooksul. Alaealised rullivad järve. Selle piirides on tuur levinud laiale piirkonnale. Ta õppis madalat tsooni kuni 200 m. Kudumisperioodil rändavad kalad peaaegu 100 km kaugusel suudmest mööda jõgesid.

Baikali tuur kasvab suhteliselt pikk. Mehed puberteedieas jõuavad 15 aastani, naised on vaid 20 aastat vana.

Kord püüti kala, mille kehakaal oli 200 kg, praegu on harva leitud kuni 90 kg kaaluv esindaja. Naistel on keskmine kehakaal 22,5 kg, pikkusega 160 sentimeetrit, meestel umbes 13,5 kg pikkusega umbes 130 cm. Kala keskmine viljakus - 420000 muna.

Kalatoidu koostis on Baikali järve rikkuse tõttu mitmekesine. Tuuret meelitavad loomad on ussid, molluskid, kevad-kõrvulised vastsed, kirionomid, laigud, shirokolobki, mõnikord alaealiste karpkala ja ahven.

Must Baikal Grayling

Siberi harjumuste endeemiline mitmekesisus. Kala levitatakse kogu Baikali järve (Venemaa) ääres, eriti jõgede suu lähedal, kus see tõug. Elab madalates sügavustes (kuni 15 m) ranniku lähedal, kus on kivine muld.

Soojadel perioodidel rändab ta Baikali suurimatesse lisajõedesse. Sel ajal saavad mehed värvikas, särava riided. Mustal harjus tekib kudemine mais. Pärast seda rullib kala järvesse, praadida ja harjuda kaua aega. Sügisel libistavad nad ka Baikali ja suurte jõgede voodisse.

Mustal harjus on seksuaalne küpsus neli aastat.

Toit: caddis vastsed, kirionomid, gammarids, mayflies ja putukad.

Keskmine suurus on 250 mm kehakaaluga 300 grammi. Musta harjumise maksimaalne pikkus on 530 mm, kaaluga 1,2 kg.

Valge Baikali harjus

Siberi harjumuse endeemilised liigid erinevad mustast kergema värvuse ja mõnede bioloogiliste omadustega.

See elab kogu järve ääres, samal ajal kui see puutub kokku suurte lisajõgede suus, peamiselt järve kirde- ja idaosas.

Valge on mustam. Selle maksimaalne kaal on umbes 2 kg ja rohkem keha pikkusega umbes 600 mm. Kala keskmine suurus on 300 mm ja kaal 500 g.

Kala puhul on tähtaeg seitse aastat. Valge liigi keskmine viljakus on 5 korda rohkem kui must.

Närimine toimub mais, kui vee temperatuur on 14 ° C. Praegusel ajal ladestatakse kaaviari umbes 50 cm sügavusel liivasel rannikul, praad ja kala rullitakse samal viisil kui mustal harjus.

Toit on Baikali rikkalik loomastik: kevadise taimestiku vastsed, caddisflies, chironomids, mayflies, draakonid.

Elk põder

Põder on Baikali piirkonna suurim loom. Selle keskmine kaal on 400 kg, üksikud isased kaaluvad ja 0,5 tonni.Keha pikkus ulatub 3 meetri kõrgusele turjakõrgusega umbes 2,3 m. Samal ajal erinevad isased suurte suurustega naised ja ka neil on kühveldatud, vaheldumisi aastas sarved. Kõige võimsamad sarved ilmuvad meestel 15 aastat. Jaanuaris langevad sarved, uute startide kasv märtsis.

Gon toimub septembri lõpus. Mais rikastatakse Baikali loomastikku - vasikad on sündinud naistele.

Hirve hoitakse 4-6 üksikisiku grupis või üksikult.

Talvel söövad nad suvel puude koorest ja võrseid, mitmesuguseid maitsetaimi.

Muskuse hirv on väikseim hirve, mis elab Baikali järve kaldal. Nende kohtade loomastik on väga mitmekesine. Muskuse hirved on paljude jaoks eriti huvitavad. Keha pikkus on 1 meeter, massiga umbes 17 kilogrammi. Tagajalg on palju pikem kui ees. Ei ole sarved, kuigi meestel on kumerad ja pikad koerad.

Elab taigas, sööb maa ja puu samblikke.

Gon esineb novembris, rasedus kestab umbes 190 päeva. Üks, mõnikord kaks poisi on sündinud.

Hinnates Baikali probleeme, tuleb märkida ka selle liigi kiiret kadumist. See on peamiselt tingitud asjaolust, et see on aktiivselt jahipidamine. See on tingitud kõhupiirkonnast, mis asub kõhul meestel. Muskus on želatiinne, väga tugeva lõhnaga aine, mida kasutatakse parfümeeria- ja meditsiinis.

Punane hunt

Punane hunt - Teine loom, kes on Venemaa territooriumilt praktiliselt kadunud. Irkutski piirkonnas on selle kiskja vahemiku põhjapiir. Inimesed, kellele see haruldane kiskja näeb, ütlevad, et nad näevad välja nagu hunt, rebane ja sarv. Tagumiku punane punane värv koos heleda kõhtu ja käppadega, must saba muudab selle looma väga tähelepanuväärseks.
Ära alahinda oma võimu: suur punase hundi pakend võib võita leopardi või tiigerit.

Poaching, samuti kliima järkjärguline niisutamine ja sellega seotud sügav lumi ning metsa taimestiku pressimine on põhjustanud punaste hundide vähenemist Venemaal.

Omul on Baikali perekonna kõige arvukamad kaubandusliigid (sigiliigid). Järve elab konkreetselt Baikali alamliik (endeemiline), selle neli populatsiooni: Selenga, Põhja-Baikal, saatkond, Chivyrkuy. Kõige arvukamate Selenga elanike seas. Biomass on kokku 25–30 tuhat tonni, Baikali omul ei ole suurim kala - selle maksimaalne pikkus on 50 cm ja kaal - maksimaalselt 5 kg.

Golomyanka on Baikali kõige arvukam kala, mis on osa järve ökosüsteemi toiduahelast. On suur golomyanka ja väike. Suur emane on 25 cm pikk ja isane on 16 cm, emane ja emane väikese golomyanka pikkusega vastavalt 15 ja 12 cm.

Kaasaegne biomass ületab kõigi teiste Baikali kalade biomassi poole võrra. Golomyanka on väga huvitav kala: ilma kaaludeta, ilma ujukipõisuta, viviparous (see ei koo), läbipaistev, elab täies sügavuses (pinnalt põhjani, talub veerõhku 125 baari) ja on peamine Baikali pitseri ja muude kalade toit . Ta toitub planktonist ja teistest väikestest organismidest (suur golomyanka võib süüa väikest). Golomyanka 35% (lihastes - üle 40%) koosneb rasvast. Oma saba kaudu saate teksti lugeda suures trükis. Väike „kasv“ kompenseerib rohkem kui suured rinnaääred, ulatudes keha suurusest 200% -ni.

Siberi tuur

Rääkides Baikali fauna haruldastest esindajatest, ei saa mainida selle veealuseid elanikke. Siberi tuur Kiiresti langev alamliik, mis elab ulatuslikes madalates vetes, suurtes lahtedes ja suurte jõgede suu lähedal. Baikali tuur elab kuni 50-60 aastat või rohkem, ulatudes 100-130 kilogrammi massini, 1,5–1,8 meetrit või rohkem. Eelmise sajandi lõpus koristati Baikalis ja selle jõgedes üle tuhandete tuuride.

Barguzinsky sable

Issand on legendaarne loom, kes ei levi mitte ainult Baikalis: see on leitud kogu Venemaa taiga territooriumil, tema sünnikoht on Ida-Siberi metsad ja mäed. Karusnahk - pehme kuld. Ta on ilus, vastupidav ja sellest väärtuslik. Karusnaha väärtus sõltub värvist - seda tumedam, seda parem. Barguzinsky sable - tumedam.

NSV Liidus hävitati peaaegu täielikult Baikali loomapopulatsioon, kuna püügikvoodid puudusid. Siis nad tulid oma meeltesse ja taastasid nad oma algsele tasemele (XVII sajandil) ning läksid liiga kaugele ja sabel kobistas liiga palju, mis häiris jahipidamist. Tundub, et siiani ei ole selles valdkonnas täielikult korraldatud.

Pikkuses ulatub sabeli 56 cm, pluss 20 cm saba (mitte suurim loom). Hommikul ja õhtul on väga aktiivne. Ta eelistab elada seedermetsades, kuigi ta harva tõuseb puude kroonidesse.

90-ndate aastate alguses maksis Peterburi karusnahkade oksjonil kuluv nahk rohkem kui 100 dollarit, kuid 90-ndate aastate lõpuks oli selle hind langenud 62 dollarini, nagu arenenud riikides, mis kalduvad üha enam kunstlikuks karusnahaks.

Teine Baikali loomade esindaja on metsik. Hirved elavad kogu Euraasias, kuid järve ääres on nad haruldased ja erinevad oma esimese suurusega põdradest. Keskmiselt järvel elava põdra kaal on 400 kgPaljude meeste kaal on siiski rohkem kui pooltoonid. Turja põhjas on kõrgus 2,5 m ja minimaalne keha pikkus 3m. Kõige ilusamatel ja võimsamatel sarvedel on 15-aastane põdra. Soodsates tingimustes on korallide eluiga 25-30 aastat. Nad langevad oma sarved jaanuaris ja uued hakkavad kasvama märtsi alguses. Ruti aeg on september-oktoober ja põder on sündinud mais-juunis. Hirved elavad gruppides 4-8 inimesest, söövad rohi ja võrseid ning talvel - koor.

Huvitavad Baikali elanikud on väikesed hirved - muskushirved, mida mõnikord nimetatakse "kardatähedeks". Põlisrahvad räägivad legendist, kuidas hirv armunud ilvesse, ja selle armastuse tulemusena ilmus muskuse hirv. Need loomad, nagu tihendid, on väljasuremise äärel. Põhjuseks on salaküttimine. Mehed - muskuse allikas, mis on aluseks paljudele parfümeeria- ja meditsiiniretseptidele, ja salaküttid teda ja seega muskuse hirvedele.

Muskuse hirvede maksimaalne kaal on 18 kg ja keha pikkus on 1 m. Sarved on puudunud, kuid meestel on fangid, millega samblikud on pööritult puidust - hirvede lemmiktoit. Gon algab oktoobri lõpus. Fawns sünnib 190-200 päeva hiljem.

Kotkas kotkas

Baikali piirkond ja selle ümbritsevad maad asuvad sellise haruldase linnuliigi piires valge saba See on Irkutski piirkonna suurim pesitsev kiskja ja see on huvitav, sest see on suurepäraselt kohanenud eluga suurte jõgede, järvede, soode ja isegi mere ranniku lähedal, muutudes kvalifitseeritud kaluriks. Kalade jahtimise ajal satub kotk mõnda aega veesse. Tõsine oht liikidele on selle elupaikade hävitamine - metsade raadamine (ja põletamine) veekogude lähedal, märgalade hävitamine ja salaküttimine omab ka teatavat mõju.

Tänapäeval on see haruldane lind kaitstud nii Venemaa kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Esmapilgul elavad kaitsetud, kohmatud olendid Baikali ja vilja maailmas. Tegelikult on nad kiire, vilgas ja halastamatu röövloomad, kes kuuluvad leibkonna perekonda. Nad näevad välja nagu miniatuurne karu. Keskmiselt kasvab wolverine pikkusega kuni 1 m.

See väsimatu jahimees ja reisija päevasel ajal võivad saaki otsides reisida 40-50 km. Nad teenivad teda toiduna: linnud, närilised, munad, porgand. Röövloom võib rünnata surnud või haavatud hirve.

Aborigeenid räägivad palju jutte kuradi salakaval ja pettusest, mida põder kergesti teeb. Ei ole mingit konkreetset paaritumisaega, kuid vilja järeltulijad toodavad reeglina talvel talvel, mille ta tegi lumel. Huvitaval kombel saavad isad kuidagi teada, mis toimub ja tulevad. Nad hoolitsevad perekonna eest - nad toovad toitu naistele ja noortele. Naine võib sünnitada kaks korda aastas, kuid 1969. aasta tähelepanekud näitavad, et see nähtus on väga haruldane. Wolverine'i eluiga on 10-15 aastat. Järvel on neil vaid üks vaenlane - hunt.

Baikali järve ilusas maailmas elavad pruunid karud kasvavad pikkusega 2,5-3m ja turja kõrgusel 1,5 m ja üle selle. See rahulik metsaline on istuv, kuigi vajadusel võib ta otsida toitu kuni 300 km ja naasta. Baikali karud on kõikjalised, kuid eelistavad kala. Talveunerežiimis võib viibida kuni kuus kuud. Берлоги строят основательнее, чем европейские медведи. Четкого времени спаривания нет. За раз медведица приносит 1-4 малышей, которые первую спячку проводят с мамой. В заповеднике медведи живут 20-25 лет.

Рысь – хищное животное семейства кошачьих. Самая северная кошка нашей страны. Ее встречают даже за полярным кругом. Teada on kolm ilvesüüpi: tavaline, kanadalane (mõned teadlased ei ole kalduvad oma eraldiseisvaid liike välja selgitama, kuid neid peetakse alamliikideks), Pürenee on üks haruldasemaid imetajate liike.

Lynx on tõeline kass, kuigi see on suur koer. Keha pikkus ulatub 80-130 cm, turjakõrgus 70. Samal ajal kaalub täiskasvanud ilves vähe. Harvaesinevatel meestel jõuab 30 kg, kuid tavaliselt mitte rohkem kui 25. Naised kaaluvad keskmiselt 18 kg. Käpad on pikad ja suured, nii et saate lundida ja mitte langeda. Keha on tihe, lühike. Saba on ka lühike. Ilves on ekspressiivne, harja kõrvade otstel on peaaegu kõigile tuntud märk. Karusnahk sõltub elupaigast. Ainult selja ja külgede määrimine jääb muutumatuks. Ja värv varieerub punakaspruunist suitsuni päevitusega.

Mitte iga hooaja tõugu, poegad ilmuvad tavaliselt 3-5, mehed ei hooli perekonnast. Lynxi toit on: rebas, jänes, hirved, munad. Rünnakud varitsusest. Wolverinidele jääb neutraalsus.

Legendaarne lumelopard. Seda metsalist ei saa tappa, isegi kui see ründab. Kaitsta turisti on lubatud koos pilleritega noolega. Nii et see loom on haruldane. Alates 1969. aastast ei ole toimunud rünnakuid irbia inimeste vastu. Predators hunt peamiselt kabiloomade jaoks. Välimus sarnaneb kassidele. Igal metsalusel on kiip. Kaal on vahemikus 55 kuni 65 kg, keha pikkus 1,05 kuni 1,1 m. Nad eelistavad märtsi ja märtsi lõpuni, järeltulijad ilmuvad 100 päeva pärast - kaks kuni neli poiss. Täna elavad reservis 49 leopardit.

Selle looma saatus ei ole kerge, sest jänes on toiduks paljudele Baikali kiskjatele. Metsalise kaal on 2,5-5 kg ​​ja keha pikkus on 0,5 m. Nad kaevavad sügavaid orusid - 8-9 m. Nad söövad taimi, talvel söövad nad koore ja oksad. Aastal annab jänes 3-4 pesakonda 2-6 jänest. Valged jänesed elavad suurtes perekondades. Sageli jõuavad nad oma liiki abi.

Baikali järve kaldal elavad unikaalsed rebased. Ainult siin on punased rebased reageerida rahulikult inimestele. Nähes gruppi turiste, nad ei lahku, vaid hakkavad "poseerima", venitades oma nägu naeratades. Vastupidi, turistid jätavad neile toitu, nii et rebaste tulistamisest saadav kasu on otsene.

See graatsiline metsaline erineb mõnevõrra Euroopa metsade sugulastest. Rebas kaalub 10-15 kg ja torso on 80-90 cm pikk (ilma sabata). Saba pikkus - 60 cm, see toimib "stabilisaatorina" sõidu ajal. Rebased elavad Baikalis 15-17 aastat, kuigi teistes kohtades on nende eluiga 3-10 aastat. Aukude rebased on vajalikud ainult ilmastikutingimuste või ohu eest kaitsmiseks ja aretamiseks. Rebas saab kergesti magada kristi all. Baikalis on muuhulgas rebased söövad kala, usse ja vastseid. Puudub konkreetne paaritumisaeg, kuid nad eelistavad sünnitada varakevadel. Lapsed tõstavad mõlemad vanemad. Monogamous. Iga pere elab oma territooriumil. Kui toitu on piisavalt, koheldakse "külalisi" rahulikult.

Kulik - sparrow üks väiksemaid liivakaste. Klyun oma lühikese, täiesti sirge, üsna rabe. Tihk on keskmise pikkusega, sõrmed on lühikesed, tiivad on kitsad, kuid mitte väga pikad. Saba sulgede äärmuslik paar ja nende keskmine paar on veidi pikem kui ülejäänud roolimehhanismid. Alumine osa on valge, rindkere esiosa, struuma, kõri, kaela pool ja põsed punakaspruuni varjundiga ja pruunid täpid. Esmane primaarne must-pruun, sekundaarne primaarne valge põhjas ja musta otsaga. Talvel on varblaste karvakasvatus keha seljas, seljaosade keskosad on mustad, vatsakese on valge ja struupi piirkonnas on määrdunud okra kate ja pruun stratsioon.

Sparrow wader pesa on lihtne fossa koos eelmise aasta purustatud rohuga, sageli põõsa all, mõnikord kuivas liivas kohas. Kuna kõnniteel võib olla Põhja-paju lehed. Sageli on pesa nii halvasti väljendatud, et kui te sellest munad välja võtate, ei leia pesa piire. Täielikult on 4 muna, mis varieeruvad üsna värviliselt, kuid üldjuhul on need veel pruun-oliiviõli.

Munade paigutamine nendesse lindudesse algab. Juuni viimasel kümnendil ilmuvad teisel - juulikuu kolmandal kümnendil, mõnikord kuu alguses. Juuli lõpus - augusti alguses võib täheldada juba täieulatuslikke, kuid sageli mitte lendavaid tibusid. Kuid isegi enne, kui tibud sõidavad, ühendatakse mitmete perede sugukonnad sageli ühises karjas ja hakatakse tundralt enne lendu liikuma.

Ühine pardikasvatus on suur jõe part, selle suurus on kodune part. Mehe pea on roheline, roheline toon, kastanipuuvill, nokk on kollane ja käpad oranžid. Tavapärased sinikae naised on pruunid, tumeda värvusega, sinise peegli all saba, roosakas nokk tumeda keskel.

Euraasias ja Põhja-Ameerikas on tavaline sinikael väga levinud. Ta elab mitmesugustes magevee ja rikkaliku taimestikuga veehoidlates, eelistab pilliroogu, pilliroogu, pilliroogu ja rohttaimedega kasvanud kohti, kuid kus on väikesed ruumid puhta veega. Talvereha talvitumine soojeneb soojematesse piirkondadesse, kus veekogud ei külmu.

Varakevadel lendab pesapaikadesse. Pesa on ehitatud vee lähedal, tuuleklaasi varjupaiga, surnud puu, põõsa või jõulupuu all.

Naine on 8 kuni 16 rohekasvalget muna ja inkubeerib neid umbes kolm nädalat. Pardipoegad saavad ujuda alates sünnist, ainult munast koorudes ja kuivatades, järgivad nad kohe ema veega. Pardipoegad toituvad peamiselt putukatest ja ussidest, mis on koristatud ranniku taimestiku paksudelt, kus hoitakse kogu sinikaid.

Meie riigi põhjapoolsetest ja keskmistest piirkondadest soojadesse piirkondadesse sõidab part hilja sügisel. Ei ole ebatavaline, et pardid leitakse talvel otse linnas, näiteks suurtes tööstuspiirkondades, kus neil ei ole teiste loomade kujul praktiliselt ohtu. Sellistel talvitumispaikadel toidavad alati sinikaelpart, töötajad teenindavad seda ja seda teenindavad jäävabad karjäärid ettevõtete reoveele. Ja see on väga kummaline, et selline määrdunud vesi sobib neile täielikult.

Ogari lindu iseloomulik tunnusjoon on oranž-pruuni värvi heledus, mis on keha põhiosas ja valkjas-oker kaelas ja pea kohal. Mustadel sabadel ja nadhvostiyal on rohekas põlv. Nokk, iiris ja jalad on ka mustad, nagu valged tiivad lendavad. Haruldased ja peened hambad asuvad ülemise alumise serva ja mandli ääres. Lendud linnud näevad tiibade alumises osas kergesti näha muljetavaldava suurusega valgeid täpid.

See suur part, millel on lühikesed nokad, pikk kael ja uhke poos, näeb välja nagu väike hane. Paarimisperioodil on isasel kaelal iseloomulik must rõngas, mis kaob hammaste hooajalise nihke ajal ja emane - heledate suledega pea külgedel.

Teine ogarey tunnusjoon on mürarikas hääl, mis sarnaneb ebamääraselt eesli naabritega. Lennu ajal teevad nad sügava heli "jõugu ...", muutudes igavaks trilliks. Naistel on hääl teravam ja valjem.

Pardi söötmine põletisse leiab end nii vees kui maal. Eelistab taimset toitu: rohumaade ja teraviljade seemneid ja rohelisi võrseid. Aga ärge kartke ja putukad: roosid, haised jne. Vees otsib molluskid, koorikloomad, väikesed kalad ja isegi konnad.

Suve lõpus võtavad ogaris koristatud väljadel külvatud talvikultuuride seemned või kündavad teed, tõmmates välja mahavalgunud terad. Ogari eelistab otsida toitu öösel või hämaras ja puhata päeva jooksul. Kuigi Ogaris on vanemlikust hooldusest vabastatud pärast 2 kuud pärast sündi, saavad nad küpseks ja saavad oma järglasi alles alates teisest eluaastast.

Heeringas

Suur, võimas valge nurk, millel on nurgeline pea. Täiskasvanud linnud, "ülbe" näoilme. Arve on võimas, ilmselgelt mandli kurviga. See elab mere rannikul, jõgede, järvede ja soode ääres. Sageli leidub neid linnades ja prügilates. Keha pikkus 55–67 cm, tiibad 138–150 cm, kaal 717–1525 g.

Täiskasvanud linnus on kere pea ja alumine osa suvel valged, talvel on pea ja kael rohkete hallide või pruunidega. Mantel on helehall, umbes nagu hall hall. Vahetatav must muster tiiva otsas ulatub 5-6 kiikvale. Äärmuslik lennulind (kümnes) on tavaliselt täiesti valge otsaga, järgmine (üheksas) - piisavalt suure tipptasemel valge kohaga. Paljudel lindudel kombineeritakse mõnikord välise primaarse lennusulgede sisekülgedel valgeid keeli, mis on eelviimasel lennulinnul (üheksas) valge tipp-kohapeal. Viies hooratta must põikribal puudub tihti täielikult või osaliselt. Silmad kahvatukollased. Silmalaud on kollased, roosad või punased. Nokk on kollane, oranži täpp on mandli kumerus ja valkjas ots. Jalad on roosad, kollased või hallikas.

Märtsis naaseb pesitsuskohtadesse (Murmanski rannikul). Pesi asetavad peamiselt kolooniad, mõnikord hoonete katustele. Naine ja mees ehitavad sambla, lehtede, varred või oksi pesa, mida nad pesa kõrval leiavad. Munade munemine algab maikuu esimesest kümnendist. Täielikul siduril 2–3, harvemini 1–4 muna, mille värvus on väga muutuv, pruun või rohekas tumeda laiguga. Mõlemad vanemad inkubeerivad 26–32 päeva. Kana hakkab lendama 38–45 päevast.

Ta toidab kala, väikesi imetajaid ja linde, tibusid ja mune, molluskeid, marju, erinevaid jäätmeid, porgandeid. Sageli on kodumaiste prügi prügilates palju.

Fritillary lind - elab Venemaa metsades. Rinnulindude suurus võrreldes teiste lindudega vares. Selle sulgede värvus on hall ja on risttejoonega, mis tingib ripplaste kogu ploomis.

Tänu sellele pulsale sai ta oma nime. Meesel on pea ja tema kurgus must täpp. Pähkliorude tiivad on igav ja lühikesed. See lendab lühikesteks vahemaadeks, eemaldades müra, libistades oma tiivad.

Euraasia ja Aasia metsade levikuala. Räbu on lind, kes elab paarides, eelistades segatud ja kuuse metsi. Viib istuvale, kuid toitu otsides võib teha lühikesi rännet. Metsas elav lind, kes elab suurel hulgal oma elust maapinnal, võib kiiresti liikuda. Ja ainult siis, kui nad hirmutavad, lendavad nad puidesse ja varitsevad pikka aega oma kroonides.

Räbu pesa on paigutatud maapinnale, surnud puude ja tuulekihtide vahele, läbimatu metsaaladel. Vana naissoost on 6-10 muna, inkubeeritakse neid umbes kolm nädalat. Mehed ei osale munade inkubeerimisel ja ei hooli tibudest. Üks naissoost hoolitseb koorunud tibude eest. See kaitseb neid röövloomade ja halbade ilmade eest.

Putukad toidavad putukaid ja nende vastseid, samuti söövad ämblikud. Kasvanud tibud, samuti täiskasvanud linnud, söövad taimset toitu - rohi seemneid, marju, lehti jne.

Talveperiood on tigude jaoks kõige raskem. Selleks, et põgeneda rasketest külmadest, sattuvad linnud lunda, sattudes sellest aeg-ajalt puude ronimiseks ja toidu leidmiseks. Talvel söödetakse sarapuupuru ja kaskade eest.

Golden Eagle on tema perekonna suurim liige: keha pikkus on 76–93 cm ja tiibade pikkus on 180–240 cm, emased, nagu enamik kotkaid, on meestest suuremad. Naise suurim teadaolev mass on 6,7 kg ja isane on 4,6 kg. Hingeldes meenutab kuldse kotka tiiva tagumine serv inglise tähest S. Saba on ümaram ja pikem kui teiste kotkade saba, see avaneb nagu ventilaator lennu ajal. Ploom võib olla punakaspruun või tumepruun, mille pea ja kaela tagaküljel on kuldsed suled.

Enamik põhjapoolkeralt. Venemaal leitakse see peaaegu kõikjal, välja arvatud Amuri piirkond. See elab mägistes piirkondades, metsades, mõnikord võib see asuda kõrbes. See pesitseb metsa saartel, mida ümbritseb soode.

Golden Eagles on tõsised kiskjad. Kuldsed kotkad jahtivad jäneseid, rebaseid, noori kabilisi, erinevaid närilisi ja linde. Nende halvim relv on võimas käpp. Selle kiskja esimesel sõrmel olev küünis ulatub 7 sentimeetri pikkuseni, see on lind, kes annab oma saagile surmava löögi. Ja ka kuldsed kotkad on tõelised tugevad inimesed: nad suudavad õhku tõsta 15–20 kilogrammi kaaluvat saaki!

Kuldsed kotkad vaikselt taevas õhkuvad, otsides saagiks oma teravaid silmi. Võttes arvesse potentsiaalset saaki, pöörduvad röövloomad viivitamatult kiiresti lenduvale lennule ja lohistavad seejärel osaliselt volditud tiivad. Nad haaravad imetajaid kohapeal ja linnud võivad jõuda starti. Kõige sagedamini haarab kuldne kotk ühe käpaga peaga ohvri ja teine ​​- selja taga, et selgitada selg. Vaenlased praktiliselt puuduvad.

Üldine koi

Ühine naarits on pigem mitte suur madu, selle pikkus ei ületa 80 cm, madu pea on lai, emakakaela pealtkuulamine on hääldatud, ülemine osa on kaetud kilpide kuju omavate kasvajatega.

Sealt ja võtab oma nime - shchitomordnik. Näoosa, ninasõõrmete ja shchitomordniku orbiidi vahel on väga soojustundlik fossa. Silmade õpilased asuvad vertikaalselt. Selle madu keha ümbermõõdul on umbes 23 rida rida, millest 155-187 on kõhupiirkonnad ja 33 kuni 50 paari saba.

Mothil on sordid: kivine, vesine, ussurlane, idamaine.

Ülemises kehas oleva naha ühise värvi värvus on tavaliselt pruun või pruunikas-hall, tumedate põikidega. Punktide arv varieerub vahemikus 29-50.

Mao külgedel on horisontaalne rida väikeseid sama tumedat värvi. Peaosa iseloomustab selge mustrijoon ja külgedel on kujutatud selge tume triip. Kõht võib olla kerge, vaevalt hallikas või tumeda pruuni värvi, samade toonidega. Harva on näha sama värvi, rikkalikult burgundia või musti inimesi.

Mustriline madu

Tänu oma võimele kohaneda ideaalselt keskkonnaga, on see tavapärane paljudes maailma osades. Seda hiiliva roomaja võib leida nii Kasahstani Siberi taiga metsades kui ka steppides ning Iraani ja Afganistani kõrbetes. Meie endiste Nõukogude vabariikide, Armeenia, Aserbaidžaani ja Gruusia mägipiirkondades. Elab ka Hiina riisiväljadel. Eripäraks on selle liigi ilus muster ja värvide ja varjundite mitmekesisus.

Üldine taust on hall mustade täppidega. Keha on suhteliselt õhuke ja tal on siledat pinda, mis on tingitud naha nahka. See on ka selle kahepaiksete eristav tunnusjoon teistest maodest. Keha jooksja pikkus 1,5 - 1,8 meetrit. See ei ole mürgine ega täiesti ohutu inimestele.

Tundub suur veekeskkonnas ja puude harudes. Ta eelistab asuda puude, kivide ja maa-aluste orude õõnsustesse. See ujub ja sukeldub hästi. Päikestamine külma ajal, vajaliku energia ja soojuse saamine. Kui see on kuum.

See viib peamiselt päevasel ajal ja nagu kõik talvel talvel asuvad roomajad, toimub see ka septembris - novembris, sõltuvalt elupaigast ja ilmastikutingimustest.

Madu, nagu peaaegu kõik maod, on kiskja. See küttib väikesed närilised, maod ja linnud. Mürgine olemine tapab need enne lämbumisega allaneelamist. Skid on suurepärane kalastaja ja sisaldab oma menüüs ka kalaroogasid.

Samuti ärge kukutage putukaid. Rõõmuga sööb linnumunad, neelates need tervelt. Sagedased kannibalismi juhtumid (süüa oma liiki).

Muskrat - väikesemahuline poolveekogune näriline, kaaluga kuni poolteist kilogrammi. Sellel on paks siidine karusnahk, mis vees peaaegu kunagi märjaks ei tule. Looma värv varieerub tagant mustast tumepruunini, kõhust hallilt helehallani. Tagakülgedel, mis on palju pikemad kui ees, on membraanid. Saba on kaetud kaaluga, toimib roolina, kuid selle pikkus on peaaegu võrdne kehaga. Muskraadi eluiga on umbes kolm aastat, kuid vangistuses võib elada kuni kümme.

Muskrati emakeel on Põhja-Ameerika. Nüüd elab ta Euraasias, välja arvatud tundra ja metsatundra, ning närilised Skandinaavias, Itaalias ja Hispaanias samuti ei meeldinud.

Muskrat elab tiheda taimestikuga värskete madalate veehoidlate kaldal. Aga vee lähedal oma kodu ei tohiks külmutada põhja. See toidab peamiselt taimset toitu, kuid kui see ei ole piisav, võib ta süüa molluskeid, väikeseid kalu. Muskrat elab orudes, mille sissepääs on vee all. Eluruumid teevad veetase muutuste korral tihti kahekordset. Ka muskraadid ehitavad ja hoiustavad varusid talveks. Selle tulemusena moodustatakse kogu maa-aluste tunnelite võrgustik. Vähem sageli on võimalik leida taimede varrastest, põõsaste ja muda harudest ehitatud hooned. Kõrgus on sellised eluruumid ühe meetri kaugusel, nende sissepääs nagu kaevudes on vee all.

Vesi

Veski kuulub hamstrite perekonda. Ta sai oma nime, sest ta elab veeallikate läheduses - jõgede, järvede ja tiikide ääres. Üleujutuse ajal väldib see loom jõed, eelistades elada niitudel ja aedades.

Этот грызун обитает практически на всей территории России – исключением является Дальний Восток, районы Крайнего Севера и Восточная Сибирь. На территории Евразии распространена до побережья средиземного моря. Для обустройства жилища активно роет норы, тем самым нанося вред садам и огородам.

Длина тела с хвостом – до 25 сантиметров, хвост может занимать более половины этой длины. Грызун имеет массивное тело и короткую тупую мордочку. Мех настолько густой и плотный, что уши едва виднеются под ним. У водяной полевки серо-коричневый окрас. Хвост животного покрыт короткой и жесткой шерстью.

Voolavaevus toitub mahlakate taimede võrkudest, puukoorest, vihmaussidest ja aiandusest - nende näriliste suur koloonia võib hävitada kogu saagi, sest need närilised söövad suurt hulka toitu. Nad hävitavad ka puid, kuna nad söövad puukoore põhjas täielikult koorega. Nende näriliste puhul, mis põhjustavad põllumajandusmaale tohutut kahju, on võitlus. Mürgid ei ole väga populaarsed, sest need võivad taimi kahjustada. Ultrasonic näriliste repellers kasutatakse sageli suurte niitude, erinevad püünised on paigutatud. Inimesed, kellel on väikesed aiad, kasutavad võitluses sageli kassirotte.

Altai pika

Vibrissae Altai pikas keskmise pikkusega (50-65 mm). Värvus ja suurus on väga erinevad. Talvine punase ja pruuni tooni varjundi suvel karusnahk - pruunist hallini, mõnikord on mustad koopiad. Kõht on roostes patinas väga tume. Tald on kaetud tumepruun villaga. Keha pikkus 170-250 mm, tagajalgade pikkus 24-35 mm. Kolju kogupikkus on 39 kuni 58 mm.

Kolju ees on lühike. Kolju interorbitaalne ruum on tasane ja lai (4,2–6,0 mm, keskmiselt 12% kolju pikkusest). Aju karp on lamedam. Molaarid on suhteliselt lühikesed. Avaja on kaetud lõualuu luude servadega, palataalsed ja initsiaalsed avad on eraldatud.

Põhjapoolikute poolfossiilsed jäägid on tuntud “Holed Stone” koopast r. Chusovoy, see tähendab selle liigi modernsest levikust Uurali piirkonnas.

Põhjapika leidub peamiselt mägipiirkondades, põõsastel ja taigavööndis, eriti suurte kividega sigade juuresolekul. Siberi pika põhjaosas ei ole asulad seotud kividega. Hõivab mõnikord olulisi kolooniaid. Sarnaselt teiste liikidega teeb ta talveks varude varusid, asetades need kividesse või kivimurdidesse. Hääl on terav prits, mida mõned vaatlejad on rähniga karjunud. Reproduktsiooniandmed on peaaegu olematud.

Blackfoot Groundhog

Mustanahaline marmot on näriliste imetaja närilistest. Seda looma nimetatakse ka Ida- või Kamtšatka marmotiks.

Mustvalge marmoti pagasiruumi pikkus on 540 mm. Reeglina on mustvalge marmoti saba pikkus 28% selle keha pikkusest.

Venemaa loomastikus on suurim marmotide tüüp. Karv on pehme, paks ja pikk. Kere ülemine värv on tumepruun, sest kaitsekarvade mustad pruunid otsad on. Keha põhi on värvitud okker-roostes või okra toonides.

Külgedel olev vill on kerge ja kollane. Tagaküljel olev karusnahk on sageli värvitud helepunastes toonides. Pea peal on värvitud must-pruun või must. Vibu ja põskede alus on heledad, mõnikord punakas varjund. Kõrvad on helepunased, silmade all on tumedad laigud, tumedad huuled. Allpool olev saba on tume ja üleval on tagakülje värvus.

Marmoti koloonias on tavaliselt 4–5-aastaseid lõhesid, umbes 10 rasva (ajutist) lõhet ja ühte talvitavat ööd. Kolooniad asuvad mägede edela- ja lõunapoolsetel nõlvadel reeglina kuni 4200 meetri kõrgusel merepinnast. Talvitava ava kambrid ja läbikäigud asuvad sügavusel pinnase küljes, mis külmub. Talvel langeb selle pinnase temperatuur –16 ° C-ni ja suvel soojeneb ainult + 2 ° C. Suvel on liikumiste parim pikkus tingitud nende suurest pikkusest ja ka suurest hulgast väljalaskeavadest. Kursuste lähedal sulab muld 40–50 cm sügavamalt kui teistes piirkondades. Marmotid teostavad pesakambri seinte sisekujundust kuiva rohu ja maa seguga.

Metssigad erinevad tavalistest sigadest lamedama kehaga. (külgsuunas), hallikaspruunid paksud harjased, mis moodustavad harja kogu harja ääres, musta plaastri ja kahe suure terava koeraga (meestel). Öösel annavad metssea silmad tumepunast värvi. Noored kuni 3 kuu vanused kõndivad triibulisena. Metsikarjade rada jõuab väärtuseni 12 kuni 18 sentimeetrit ja tal on selge muster kõigist neljast sarvest. Kõndides nende tagajalgadel, langevad nad tavaliselt esiosa jäänud rajadesse.

Elupaigana on metssigad valinud segatud taimede, leppide, sarvkesta, tamme, tamme ja männimetsade paksudeks.. Steppides eelistatakse üleujutusi ja vähest puhastamist. Suvel mägedes soovivad nad mäestikuni ronida. Metssigad on tüüpilised kogu Venemaa Euroopa tsoonile, välja arvatud veest ilma jäänud stepid ja äärmiselt põhjapoolsed maad. Tavaline ka Primori piirkonnas, Amuris, Siberi ja Kaukaasia lõunaosas. Viimastel aastatel on liikunud sisemaale kirde suunas, jõudes Prikamye'i.

Metssigad söövad mitte ainult tammetõrud, kuid ka pähklid, langenud viljad, taimede sibulad, risoomid, putukad ja ussid. Kui võimalus tekib, laiendage "dieeti" linnumunade, tibude, konnade, maod, näriliste arvel. Sageli söövad luude rüüstamine. Nad ekstraheerivad toitu maapinnalt, rebides selle karvade ja karmide plaastritega. Talvel valitakse „toidubaasiks” soode, kus mulla ei külmutata. Metssigade nuumamiseks öösel, päevasel puhkusel.

Hirved on väikese hirve sugulane, kellel on ilus keha, ilus nägu ja pikad kõrvad. Suurema osa aastast peetakse hirved üksi või väikestes rühmades. Paaritamismängude ajal täidab isane rutiinset rituaali, mis jookseb ringi sõitva naise poole.

Hirved hoitakse üksikult või kuni kümne looma rühmas. Nad on kõige aktiivsemad varahommikul ja hämarikus - sel ajal võib neid täheldada mitte ainult leht- ja segametsades ning metsade servades, vaid ka põldudel, soodel, kanarbikadel ja okasmetsades.

Vähima ohu korral tõstab mari oma pead ja tähelepanelikult eakaaslasi, kust kuulevad kahtlased helid, samas kui tema kõrvad on suunatud täpselt selles suunas. Sarved on ainult meessoost. Meeste teisel eluaastal ilmnevad kolme protsessiga iseloomulikud sarved. Kuid ainult loomade elu kolmandal aastal saavutavad nad täieliku arengu.

Noortel sarvedel on pehme, sametine nahk, mis on täis paksude veresoonte võrku. Kevadel luuduvad sarved ja mees püüab neid nahalt puhastada, raputades neid puude tüvede ja okste vastu. Hirved karjatavad tavaliselt varahommikul ja hämaras. Ta sööb rohkelt, noored pungad puude lehtedel. Loom haarab alumise lõikehambaga toitu ja kõva närimisrulli (mäletsejalistel puudub ülemine lõikehambumus) ja hammustab seda.

Sügisel, kui rohi muutub väiksemaks, sööb mari rohkem pähkleid ja muid metsa vilju (tammetõrud, kastanid, mustikad, astelpaju, pöök). Lisaks sellele on talvevalikus ka tammetõrud, põllu- ja muud põllukultuurid, mida kasvatatakse põldudel - kuni kevadel ilmub kohale esimene noor rohi. Raskete külmade ajal närib noored oksad puidelt.

Euroopas on hirvede populatsioonid suhteliselt istuvad ja muutuvad ainult karjamaad. Talvel valivad nad vähem lumineid alasid, kus on rohkem noori põõsaid. Mäedel elavad populatsioonid teevad hooajalist rännet. Talvel laskuvad nad mägede alumisele vööle, kus nad leiavad rohkem toitu.

Sable on röövellik loom, kellel on kohev ilus karusnahk, väärtuslik jahipidamise objekt. See loom on üks mändimängu lähemaid "sugulasi" - sabel sarnaneb tema välimusega ja nende harjumused kattuvad osaliselt. Saba, mis on nii tõhus metsas või kivikarjas, on see loom vaid umbes kolmandik kogu keha pikkusest. Kuid see, nagu elu on näidanud, ei ole inimeste jaoks kunagi väga oluline, sest islamil on suur väärtus sabelis.

Sabel ei ole talude seas suurim imetaja. Selle välimuse omadused on järgmised:

  • Täiskasvanud inimese keha pikkus on 40–58 cm, emane on tavaliselt mõnevõrra lühem kui isane,
  • looma kaal - umbes 2 kg,
  • sabeli pea on kiilukujuline, visuaalselt suur, koon on terav, kõrvad on suured, laia aluse, kolmnurkse kujuga,
  • looma käpad on suhteliselt lühikesed ning selle selja tõttu on iseloomulik kõverus,
  • käppade kuju on piisavalt lai, tihedalt karvane (eriti talvel, kui karusnahk katab isegi padjad ja sõrad), mis on seotud iseseisva elustiili iseärasustega.

Looma karusnahk on pehme, kohev, paks. Värv on suhteliselt monokromaatiline - kehal on tumepruun, käpad ja saba on must ja pruun, pea peal tavaliselt veidi kergemad kui kehal. Talvel karusnahk on mõnevõrra kergem, suvel on see tumedam, nii et selle põhitoon varieerub kollakas-liivast pruunikasmustani. Puuduvad iseloomulikud selgelt määratletud kurguvärvid, ainult mõnedel inimestel on see olemas ja tal on udune, fuzzy kuju ja heledam värv kui karusnaha põhivärvil.

Ükski loom või linnu ei sööda toitu. Aga tal on kaks peamist võistlejat jahi - kolonnide ja ermiini ajal. Nendega jagab sabel närilised nii talle väga maitsvad. Seega, kui ta satub kokku ühega neist kiskjatest, siis soovimatu "naabri" tapmiseks jätab isa isegi saagi kinni ja viib tähelepanu vaenlasele.

Siik on lõhe perekonna kala. Kaks alamliiki elavad Baikalis - Sig-Pyzhyanis ja Baikalis. Need erinevad närimiskummide arvu ja külgjoone kaalude arvu poolest. Sig-Pyzhian on järve-jõe vorm ja elab pidevalt. Ta kudeb jõgedes ja sööb järve. Baikali siig on järve vorm, see toidab ja kudeb Baikalis.

Siga levitatakse kogu Baikali järve ääres, kuid kõige rohkem kalu elab Barguzinskis, Chivyrkuisky lahes, Selenginski madalas vees ja Väikeses meres.

Sigovi kaal ulatub 10 kg-ni. Puberteet järve-jõe kujul on harva ebaühtlane, mehed muutuvad seksuaalseks küpseks viiendal või kuuendal ja emastel seitsmendal või kaheksandal eluaastal. Järvevorm muutub küpseks kaheksandal eluaastal. Kasvatus on 35–55 tuhat muna.
Sig-Pyzhian teeb kudemisrände jõgedesse augustist oktoobrini, Baikali siigad sisenevad kudemispaigadesse Chivyrkuy lahes ja septembris Mukhori lahes. Närimine kestab 2-3 kuud.

Täiskasvanud siig söövad molluskid, põhjaelustikke, koorikloomi, putukate vastseid, noori hobuseid.

Lenok on lõhe perekonna kala. Jaotatud kogu Baikali järve ja selle lisajõgede vahel.

Kümne aasta pärast jõuab kala kaal 2 kg ja viisteist 5-6 kg. Suurim püütud oli kaaluga üle 8 kg ja meetri pikk. Lenok jõuab seksuaalse küpsuseni kuus kuni seitse aastat vana keha pikkusega 43-46 cm ja mass 700-1000 g. Fertiilsus sõltub naise vanusest ja suurusest ning ulatub 3 kuni 12 tuhande munaga. Lenoki kudemine tõuseb Baikalisse voolavatesse jõgedesse. Närimine toimub mais-juunis kivise kivise pinnasega piirkondades veetemperatuuril 2,5–9 ° C. 0,5-1,5 m sügavusel sügisel on täiskasvanud kala toit putukate, marjapähklite, kaaviari ja väikeste gobide, mõnikord lenok sööb väikese veega linde ja hiiri, kes satuvad kogemata vette.

Perekonna Salmoni perekonna Taymen tavaline või Siberi kala. Jagatud üle kogu järve. Kala pikkus ulatub 2 meetrini, kaal on üle 80 kg. Taimen tüüpiline kiskja. Ta toidab nii kalu kui ka väikesed loomad, kes on kogemata vees püütud. See saavutab seksuaalse küpsuse 5-6-aastaselt. Kevadel tõuseb kala Baikalisse voolavate jõgede päikesesse, naised munevad ookeani pesades. Naiste forelli viljakus - kuni 30 tuhat muna.

Davatchan on lõhe perekonna kala. Asub Baikali järve põhjaosas, peamiselt Frolikha lahe piirkonnas ja rannikualadel Totma jõest kuni Ülem-Angara ja järve äärde. Frolikha, kust sama nime jõgi voolab Baikalisse. See on Arctic loach'i alamliik. Kala pikkus on 45 cm, kaal kuni 1 kg. Seksuaalne küpsus on kuus aastat. Naiste sigivus 350–1300 munast.

Golomyanka on Golomyanka perekonna kalade perekond, sealhulgas kaks liiki - Big Golomyanka ja Dolykovsky golomyanka või Väike Golomyanka. On endeemiline Baikalile.

Golomyankas on poolläbipaistev viviparous kala, mis ei sisalda kaalusid ja uju põie, mille rasvasisaldus lihasmassis on üle 40% Big Golomyanka's ja kuni 9% Väikeses. Mehed on naistest palju väiksemad. Suurte Golomyanka emaste suurus ulatub 25 cm-ni, meessoost 16 cm, täiskasvanud kala sööb epishura, makrohektopuse, põhja amfipoodide ja nende noorte kaudu. Golomyanka on võimeline vastu pidama rõhule 125 baari ja võib seetõttu elada Baikali põhja.

Suured golomyanka järglased sünnivad tavaliselt sügisel, väikesel kevadel pärast järve puhastamist jääst. Golomyanka saab toota kuni 2000 praadida. Pärast praadi sündi surevad täiskasvanud. Golomyanka on toit paljudele järves elavatele loomadele. See toidab pitsatit ja omulit.

Mis on Baikal?

Alustame siis algusest. Kus on Baikal? See looduslik ime asub Aasia kontinendi keskel Burjaatia ja Irkutski piirkonna piiril. Järv ulatub kirde- ja edelaosas 620 km ja on poolkuu kujuga. See on maailma sügavaim järv ja ka suurim joogivee reservuaar. Püha meri, kui nad seda järve kutsuvad, kuulusid 1996. aastal UNESCO kultuuripärandi hulka.

Baikali järv koosneb enam kui 150 jõest ja ojast ning sellest väljub ainult üks Angara jõgi. See on hämmastav reservuaar, mis ei ole kunagi kaks päeva järjest sama. Järv, mis on külmutatud 6 kuud. Kui sa saad näo selle tohutu vee massi ees, siis saate aru, kuidas loodus võib samal ajal olla loominguline ja salapärane. Ja me peame tänama Baikali selle eest, et ta on loonud paradiisi maa peal, kus loodusseadused kontrollivad kohalike elanike elu ja kus šamaanjumalatel on lõplik sõna.

Baikali olemus: üldine pilt

Baikalis elab 2630 taime- ja loomaliiki ja -loomi, millest kaks kolmandikku on endeemilised. Taimestiku ja loomastiku rikkus ja mitmekesisus on tingitud kõrgest hapnikusisaldusest järve vees, olenemata sügavusest. Baikali taimed ja loomad on väga erinevad: väikseimatelt esindajatelt tohututeni, haruldastest laialt levinud. Näiteks Baikali väikseimad elusolendid on algloomad. Need on ühe rakuga organismid, millest on umbes 300 liiki.

Suur veepiirkond meelitab linde palju kokku, seal leiti kokku 236 linnuliiki, sealhulgas 29 veelindu (pardid, kajakad, hallid pärlid, haned, luiged).

Baikali Taigas on pruun karu, ermiin, sabel, talupoeg, mäger, kaljukass ja põõsas.

Üks huvitavamaid järve elanikke on pitser (Baikali pitser). See on ainus järve veeimetajate esindaja. Nende loomade pikkus on 120-150 cm ja kaalub 65 kuni 100 kg. Hüljeste lähimad sugulased elavad põhjamerel, Ladoga järvel ja Kaspia merel.

Salapärane Baikali pitser: sügava järve kiskja

Tänapäeva maailmas on pitseritel väga oluline roll. Võrreldes nende konkurentidega on neil mõned olulised eelised: näiteks erinevalt saarmastest on tihendid varustatud paksu nahaaluse rasvakihtiga, mis on parim soojusisolaator. Nad ei ole nii tundlikud keskkonnamuutuste suhtes, nagu manaatid, ja mis eristavad neid delfiinidest, suudavad elada külmutavates vetes.

Ei ole täpselt teada, kuidas pitser Baikali järve sattus, kuid tõenäoliselt tungis see Lena läbi iidse Baikali järvede süsteemi. Isegi tänapäeval satuvad tihendid jõgedesse ja saavad ohutult ujuda tuhat kilomeetrit. Seega jõudis Baikali pitser isegi Selonga jõele Mongooliasse.

Isegi 4500 aastat tagasi olid Baikali hülged jahimehedele toiduallikaks. Tänapäeval lõpetatakse hülgepoegade püüdmine täielikult, kuigi täiskasvanute kommertslik jaht on endiselt olemas. Täna varieerub Baikali hüljeste arv 50 kuni 80 tuhat ühikut.

Hüljeste elu algab hiliskevadel, lapsed sünnivad inimese kuubiku suuruseks ja näevad valgust isegi kahe meetri paksuse jää kaudu. Kolmepäevane laps õpib juba ujuma ja mängima kala ja jääga. Vette kastmisel peaks ta olema väga ettevaatlik, et jää sees olev auk ei külmuks. Kuue kuu jooksul lahkub pitsat oma kodust ja sõidab läbi Baikali järve.

Kui jää sulab, rändavad tihendid tihti üle järve, sukelduvad 400 meetri sügavusele, püüavad 29 Baikali järves elavat kala- ja kooriklooma. Tihendid ei pruugi olla nii intelligentsed kui delfiinid, kuid nad on ka väga tarkad. Nad tunnevad hästi Baikali ümbrust ja tunnevad väga suurt tähelepanu teiste loomade vaatamisele päikese käes. Pitser on Baikali sümbol ja elus on näha tõelist õnne.

Tähelepanu! Karud!

Baikali olemus võib olla ohtlik. Taiga vaiksed ja tihe metsad on karude elukoht. Jah, karud või mängukaru elavad Baikalil, nagu kohalikud inimesed neid hellalt kutsuvad. Inimesed kohtlevad neid loomi ettevaatlikult, kuigi nad juba võtavad neid ise. Kogenud jahimees ei lähe kunagi ilma relvata metsa. Не удивительно, что медведей на Байкале называют хозяевами тайги.

В южных окрестностях озера Байкал, особенно в заселенных людьми местах, медведей не встретишь так часто, однако, двигаясь к северу, вероятность этого увеличивается. Больше всего медведей обитает именно в этой части, которая славится своей нетронутой природой и больше похожа на райское место. Меньшее количество косолапых обитает на гористом полуострове Святой Нос. Если вы хотите посмотреть красоты озера Байкал, но опасаетесь встретиться с медведями, то смело езжайте на остров Ольхон. Karud pole kunagi elanud ja ei ela. Vaid üks mängukaru vaatas sealt, kui ta talvel unustas magama jääma ja ületas mandrilt saarele jääjalga.

Järve elanikud

Järvel on 50 liiki kalu. Kõige rohkem rühmi on pullid (25 liiki). Veekogustiku suurim esindaja on tuur. Sturgeon elab Baikali järves umbes 50 meetri sügavusel. Nad on järves suurimad kalad. Selle Baikali kala keskmine pikkus on umbes 2 meetrit ja kaal võib ulatuda 20 kg-ni. Sturgeon elab keskmiselt 60 aastat. Keegi ei püüa seda veel, sest Baikali järve piirkonnas on palju kalureid.

Baikali kõige kuulsam kala on golomyanka. Neil on läbipaistev kahvaturoosa keha, mille pikkus on 15-18 cm, kui nad näevad, paistavad nad kuma. Golomyanka on Baikali hüljeste põhitoiduks.

Lisaks elavad seal suur hulk usse, molluskeid ja koorikloomi. Need koorikloomad on kalade toitumise oluline osa.

Taimede maailm

Baikali olemus lummab kedagi. Järve ümbritseb kaunid mägipiirkonnad, mis ulatuvad 2000 meetri kõrgusele kõrgemale. Rannik on natuke karm ja ulatub 2100 kilomeetri kaugusele. Järv ise koosneb mitmest lahtest ja lahtest. Kokku koosneb Baikal 27 saarest, millest kõige populaarsem on Olkhon.

Pinnal ja vee all on 600 taimeliiki, millest osa leidub ainult siin. Taidis leidub tüüpilist Baikali taimestikku. Madalaim positsioon on valdavalt mändide ja lehisega. Kuus ja kuusk kasvavad veidi kõrgemale. Lõunas ja jõe orgudes on näha kask ja haab. Kohaliku taimestiku kaunistamiseks võib pidada 7 tüüpi rododendreid. Paljud taimed kasvavad Baikalis, mille vilju majanduses kasutatakse laialdaselt - vaarikad, mustikad, jõhvikad, metsik küüslauk, madu küüslauk jne.

Hoolimata asjaolust, et Baikal kuivab järk-järgult ja pidevalt, kutsub ta oma külalisi imetlema kaunist vaatemängu. Metsik maastik peidab paljusid saladusi ja siin võite olla kindel, et inimene ei ole loodust vallutanud.

Millal tuleb

Kui sa ei jõua Baikali jaanuarist maini, kui peaaegu kogu järve pind on kaetud jääga kuni kaks meetrit paks, siis tule suvel. Enamik turiste valivad selle kellaaja, sest see on kõige soodsam aeg nende ekspeditsioonide jaoks - siin ei ole säravat soojust. Järve veetemperatuur tõuseb sel ajal 15 kraadini, tugev tuul puhub, mis võib põhjustada järve laineid kuni 5 meetri kõrgusele ja vee segunemist 250 meetri sügavusele. Üldiselt on Baikal suvel eriti ilus.

Baikali kliima

Juba oktoobri alguses kaetakse lähedal asuvad mäed valge lume vaipaga, kuid järve vesi külmub alles jaanuari alguses. Jää paksuse tõttu võib järve vedada veoautoga. Kui vesi on külmunud, on jää läbipaistev klaasina. Selle all näete kala. See nähtus on haruldane, sest karm külma tekitab jääl mähkimise. Viimased jääjäägid sulavad alles juunis, kuid augusti lõpus võib vesi soojeneda kuni 15-20 kraadi. Baikali loomus võib tuua mõned "üllatused". Üks tuuline päev on piisav, et vee temperatuur langeks uuesti 10 kraadini. Baikali ilm võib igal aastal olla petlik. Sarma juhtub kõige sagedamini talvel ja jõuab orkaani kiiruse ja tugevuse juurde. Sagedased külalised siin on kohutavad tuuled, mis regulaarselt peksid Baikali järve kaldal.

Baikal on hämmastav igal ajahetkel ja kõigil vormidel, kuid mitte alati külalislahke. Enamasti on Baikal karm, millega ta lummab ja käskleb. Kui olete järve käinud, tahad sa siia tagasi ja jälle tagasi tulla. Baikali olemus ei jäta kedagi ükskõikseks.

Baikali järve hämmastavad loomad

Arvestades Baikali järve säilinud looduse esialgset välimust, on siin loomad unikaalsuse ja ainulaadsuse sümbol. Baikali järve faunas on fauna esindatud kogu selle mitmekesisuses. Praegu on umbes 53 kalaliiki, millest kõige sagedasemad on harjus, omul ja siig.

Iga kalaliik on ainulaadne omal moel. Näiteks on täna Baikali omul maitsev delikatess. Ebatavaline, omapärane aroom ja õrn liha kiidetakse kogu maailmas. Lisaks on Baikali omul Baikali peamine kala ja sportliku kalapüügi objekt.

Baikali rikas looduslik mitmekesisus võimaldab elada järves ja selle ümbruses paljude elusloodusega. Nende hulgas on kõige olulisemad liigid:

Põderünn on üks suurimaid loomi Baikali piirkonnas. Põdra kaal võib ulatuda kuni 500 kg. Meeste eripära on suured sarved, mida muudetakse igal aastal uuteks.

Muskus hirved või väikesed hirved, mitte üle 1 meetri. Sarvede täielik puudumine asendatakse pikkadega.

Kuldkott on kõige tavalisem kotkade perekonna Baikali piirkonnas.

Haudakotkas on ilmselt kõige ilusam Baikali piirkonnas elavatest lindudest. Kohalike rahvaste püha lind. Tugevad käpad, heledat värvi pea ja ülejäänud keha tumedad ploomid - standard kogu lindude perekonnale.

Uuri välja, mis looma elab ainult Baikalis

Baikali pitser on hüljeste liik, mis elab ainult Baikalis, so värskes vees. Hetkel on nende elanikkond kuni 100 tuhat inimest. See on väga uudishimulik ja intelligentne loom, keda on lihtne koolitada ja koolitada. See võib kaaluda kuni 140 kilogrammi ja olla kuni 1,7 meetrit pikk.

Baikali pitser on Baikali toiduahela tipp. Tema jaoks on oht ainult mees.

Hülgeid võib jahti pidada. Tema liha süüakse, riided on valmistatud karusnahast ja peeglid peetakse delikatessiks.

Kohalikud usuvad, et pitseri rasv paraneb ja seda kasutatakse kopsuhaigustena.

zoo-club-org