Linnud

Mida näeb välja rästik, selle toit ja liigid

Mida näeb välja räbu linnu, kus see elab ja mida see toidab?

Kui te küsite lastelt linde, kes talvel meie maad lahkuvad, kuulete tihti rästikest, nagu meie riigis levinuimad nomaadilinnud.

Vaatame lähemalt neid linde:

  • välja selgitada, mida nägu välja näeb
  • kus elab
  • mis toidab
  • kuidas see paljuneb
  • milline väärtus on looduses.

Thrush on mustlindude perekonna liige, mis on osa passerine grupist. Planeedil on umbes 60 liiki, Venemaa metsades on umbes 20 liiki.

Kõige sagedamini leidub meie riigi sega- ja lehtmetsades: piitsalaulamine, põldpõllu, mustlind, belobrovik, maelhead. Harvem on näha valged silmad, punane kõri, Siberi, oliiviõli ja punased piiskad.

Lõhed on väikesed linnud, pikkusega 18-28 cm. Neil on tugev kollane nokk, sihvakas, õhuke kere ja tugevad jalad ning märgatav, üsna pikk saba.

Wingspan võib ulatuda 35-40 cm kaugusele. Ploom võib olla sama tihe kui mustlind, või lahtine, nagu mägede tuhk või mantel. Kaal on vahemikus 40 kuni 100 grammi. Lindude olemus on väga rahutu, olles karjades kokku võtnud, käituvad nad väga mürarikkalt ja häälekalt.

Aretus

Kevadel ehitavad mustad linnud avaraid ja väga usaldusväärseid pesasid. Nad tahavad kasutada sambla, samblike, kuiva rohu ja oksi kui ehitusmaterjalina. Tugevdage kodu saviga, soojendades seest ja suled.

Asetage pesad puudesse või põõsaste keskele, mitte kõrgemale kui 5-6 meetrit maapinnast. Mustlinnud võivad ehitada pesad vanadele kändudele, kõrgele rohule maa peal.

Naised panevad umbes 6 muna, võib olla kaks sidurit aastas. Munad on heledad, sinised või rohekaspruunid. Esimene munemise aasta aprilli lõpus - mai alguses, teine ​​juuni lõpus - juuli alguses. Naine inkubeerib sidurit umbes 2 nädalat.

Pärast järglaste ilmumist püüavad mõlemad vanemad kanasid sööta, pesitsedes pesast umbes 200 korda päevas, otsides putukaid, vastseid ja marju.

12–15-aastaselt püüavad tibud lapsevanemast välja lennata, kuid nad ei suuda end ise toita, praegu sureb enamik noori inimesi.

Soolaste toitumine sõltub aastaajast. Talvel on need peamiselt taimede seemned, puuviljad ja marjad ning kui külmal aastaajal on piisavalt toitu, ei pruugi viljapõrandad soojadesse maadesse lennata, vaid jäävad talveks.

Suvel ja sügisel sõidavad metsadest pärinevad mürarohked karjad meie aedadele ja viljapuuaedadele, marjaistandustele, nad võivad hävitada kogu marjakultuuride saagi (maasikad, kirsid, kirsid, mesilase).

Rõõmuga söövad nad putukate vastseid, teod, vihmaussid. Aednike puhul on mustad linnud peapõõsasteks peetavad jalgpallid ja tõhusaid viise selle vastu võitlemiseks ei ole leitud.

Laulujutt

Laulu laul ei ole madalam kui öösel, mille vokaalsed võimed on. Paljud lindude trillide armastajad eelistavad laulda rästikuid, mõnikord peetakse neid vangistuses puurides.

Sellel väikelinnul on pruun ploom, kõht on punakas-kollane tumeda laiguga. Jaotatud Kaukaasia, Siberi, Kesk-Venemaa metsades.

Need linnud talvavad Ida-Euroopas, Aasias ja Põhja-Aafrikas.

Nad korraldavad oma pesad metsa servadele, noortele lehtedele. Linna piires on pargid ja väljakud valitud inimestest ja transpordist eemal. Hoogu saab nautida aprilli lõpust hilja sügiseni. Toitumises vali putukad, vihmaussid, vastsed. Suvel nad armastavad pühenduda metsamarjadele.

Üldine jahvatamine

Mustlinn on meie riigi territooriumil kõige arvukamad liigid. See toimub peaaegu kõikjal, välja arvatud põhja laiuskraadidel. Omab eksimatut laulmist.

See on pisut suurem kui tärklis, seljas on laigulised suled ja must pika saba, kõht on peaaegu valge, külgedel on kollakas varjund.

Avalike velveside eripäraks on see, et nad eelistavad elada suurtes gruppides, kuid ehitavad pesad üksteisest piisavalt kaugele. Kuid selleks, et rünnata aiad ja viljapuuaedu nagu suured lärmakas karjad, hävitades kogu saagi.

Suurtes rühmades eelistavad nad oma pesasid kiskjate eest kaitsta, luues valju müra ja häireid, rünnates vaenlasi. Naised üksi munevad, söövad ise, mehed osalevad ainult järglaste toitmisel ja koloonia valvamisel.

Blackbird

Blackbird on teine ​​Blackbirdi perekonna liik, mida iseloomustab oma lauluvõime ja ebatavaline välimus.

Meestel on mustad ploomid, silmade ümber - kollane serv. Nokk on võimas, kollane. Käpad on hallid.

Naistel on kirev ploom.

Blackbird on üks laululinde. Eriti meessoost vokaalid kohtumise ajal, kevadel ja järglaste väljanägemise ajal muutusid viljad meloodilisemaks ja õrnamaks.

Erinevalt teistest mustlindude liikidest ei taha mustad koguneda karjadesse, viia üksildane elustiil, paigutada pesad oma sugulastest eemale. Peamiselt mustad linnud sõidavad soojadele maadele talveks, välja arvatud need, mis elavad Kaliningradi piirkonnas ja Põhja-Kaukaasias.

Nende lindude roll looduses ja tähtsus inimestele on ebaselge. Ühelt poolt on rästikud vägivaldsed kahjurid, mis hävitavad marjade ja puuviljade saaki. Kuid järglaste toitmise ajal hävitavad nad suure hulga putukaid, säilitades organismide tasakaalu looduses.
Vaata fotosid rästikest ja kuulake laulvaid.

Kuidas paadi linnuke näeb välja? Kirjeldus ja foto

Lõhed on väikese ja keskmise suurusega linnud. Nende keha pikkus varieerub 13,5 kuni 30 cm (vastavalt mõnedele allikatele kuni 33 cm), kaal - 21–175 g, tiibade pikkus 20–50 cm.

Väikseim perekonnaliige on halliga kaetud lühike arve (ladina keel). Catharus gracilirostris). Tema keha pikkus on 13,5 - 16 cm, kaal - 21 g. Turdus fuscater), ulatub 28-30 cm pikkuseni (mõnede andmete järgi on 33 cm) ja kaalub 128-175 g.

Suur vasakpoolne mägi (Ladina Turdus fuscater), foto autor: Calderonfrancisco, CC BY-SA 4.0, parempoolne harilik suu lühike arve (Ladina Catharus gracilirostris), foto autor: Francesco Veronesi Itaaliast, CC BY-SA 2.0

Lindude pea on väike, suurte ümmarguste silmadega must. Silmade silmade suurus näitab, et nende esivanemad olid valdavalt öised loomad.

Paljudel liikidel on nende silmade ümber palja ring, mis erineb muust peast erineva värvusega. See on valge, punakas, kollane. Mõnikord on silmade all muster heleda värvi kujul.

Autorifoto: Asavaa, CC BY-SA 3.0

Lindude nokk on õhuke, lühike või üsna pikk, kuid alati tugev. Põõsasüdamik on veidi kumer ja ninasõõrmed on avatud.

Mõnedes liikides meenutavad silmade kohal olevad harjased suu nurgas kulmude ja pintslitega.

Autorifoto: Arjan Haverkamp, ​​CC BY 2.0

Autorifoto: Bernie, avalik domeen

Lihakeste keha on sihvakas või paks, lühikese või keskmise pikkusega, kergelt terava või ümardatud tiivad. Tiibade alumine osa erineb reeglina ülemisest värvist. Tiibade väike suurus on tingitud asjaolust, et enamik linde sõidab vähe ja kõige sagedamini söövad nad metsa alumisest tasandist. Rändlustehastes on tiivad suuremad ja teravamad.

Perekonna kõige kiirem liige on mägipiirkond, mille maksimaalne kiirus on 70 km / h.

Rändevill. Autorifoto: William H. Majoros, CC BY-SA 3.0

Saba pikkus ja kuju on erinevad. See võib olla ventilaatori kujuline, ümar ja terav. Tiiged istuvad tihti, olles langetanud tiivad ja raputanud saba - see on antud perekonna lindude iseloomulik omadus.

Enamikul juhtudest on tugevad ja üsna pikad või keskmise pikkusega jalad. Jalgade tagumine varvas on keskmisest lühem ja klapi klapid on ühendatud tahkeks plaadiks. Erakalastes on jalad lühikesed ja nõrgad. Igasugused perekonnad liiguvad maa peal hüpates.

Ameerika põõsas. Autorifoto: Matt Reinbold Bismarckist, ND, USA, CC BY-SA 2.0

Lindude värvimine on mitmekesine ja varieerub tugevast ja silmatorkavast (pruun, hall, pruun või kirev) heledale ja kontrastsele. Mõnikord on ploomivärvides metallist, punast, hõbedast sinist, sinist, rohelist, punast, lilla ja oliivi tooni.

Mustlindudel on tihti must või valge sulg. Mõnedel liikidel on mantel, kork (kroon) või krae, mis on muust kehast erinev.

Laulujutt. Autorifoto: Zeynel Cebeci, CC BY-SA 4.0

Roheline Kohoa. Autorifoto: Umeshsrinivasan, CC BY-SA 3.0

Orangehead Thrush. Autorifoto: JJ Harrison ([email protected]), CC BY-SA 3.0

Lindude jalgu ja nokki saab värvida roosa, kollase, kiltkiviga, mustade või pruunidena.

Alumine keha on samuti ülemise värviga kontrastitud. Saba- ja tiibsulged on sageli valge.

Andide erakliim. Autorifoto: Luis Fernando Serna Agudelo, CC BY-SA 4.0

Värviline seksuaalne dimorfism varieerub mõõdukalt värvitud liikide praktiliselt puudumisest väljendunud. Vahel ilmnevad erinevused meeste ja naiste vahel keha ja tiibade suuruses. Aretushooajal on paljudel mustadel linnudel seljas selged ja laigulised mustad kohad.

Väikeste liikide pesitsusvarustus ei ole sarnane esimeste aastate ja vanade piiskadega. Skaleeruv, harva tilkamiskujuline difuusne muster on tavaliselt arenenud üle kogu noore keha: sulgede keskosa on kerge, servad on tumedad. Üldine taustavärv on hallikas või okra, sabal ja süles on heledamad toonid. Suurte mustlindude pesitsusvarustus on pigem täiskasvanute riided.

Autorifoto: Bardrock, CC BY-SA 3.0

Mustlindude hulgas on albiinod (punaste silmadega) ja leukistid (normaalse silmavärviga). Eriti sageli võib linnades ja külades näha valgesid linde, sest seal on stabiliseeriva valiku mõju minimaalne ning kiskjad püüavad harva üksikisikut värvi.

Põgenikud - üks parimaid lauljaid lindude seas. Laulmise ilu, nad saavad võistelda ööselkäijatega. Paljude liikide isastel on keerulised ilusad laulud. Laulus saab kuulda flöödist, kellast, viiulist. Sammlaulu laulmine on ühekordne ja mitmekülgne, rohkem kui 60 hõimuga. Perekonna parimad lauljad on mustad ja laululinnud.

Rästike keel ei koosne ainult lauludest. See sisaldab ka kutsungeid ja hoiatusi.

Blackbird Leukist. Autorifoto: Franco Visintainer, CC BY-SA 3.0

Kuhu elurakk elab?

Põgenikud elavad kogu maailmas, välja arvatud Maa polaarsed piirkonnad. Mõned pereliikmed on endeemilised, neid leidub ainult teatud kohtades: näiteks Sumatran Kohoa (ladina keeles). Cochoa beccarii) elab ainult Indoneesia saartel ja halli mullaga (lat. Geokichla cinerea) on Filipiinide endeemiline. Tegelike viljade perekonna esindajad on kosmopoliidid, kes elavad kõikjal maailmas, välja arvatud Antarktikas.

Venemaal elab umbes 20 liigi liiki. Kõige sagedamini on laulu, lollakas, must, belobrovik ja slovyab. Harvemini näed valged varbad, red-toed, oliivi- ja Siberi. Need tormavad talve Lõuna-Euroopas ja Ukrainas, Ciscaucasia ja Väike-Aasias. Lennake märtsi lõpus tagasi.

Kõigis looduslikes piirkondades on õõnesid: arktilistest kuni troopiliste kõrbeni, taigast kuni ekvaatorini. Mõõdukates laiuskraadides pesitsevad linnud lendavad enamasti talveks. Aga marjade ja seemnete rikkaliku saagiga jäävad nad talveks. Troopikas elavad liigid on enamasti istuvad, vähem tõenäoliselt rändavad linnud.

Thrushes eelistavad elama metsades või põõsastes. Harvem asuvad nad steppides, kivimites, piki jõe kaldasid ja kaljudega. Nad elavad mägimetsades kuni 5000 meetri kõrguseni. Enamik kukleid on ettevaatlikud ja salajased loomad. Kuid on ka neid, kes ei ole enam kartnud inimest ja elanud inimeste kõrval. Näiteks mägede tuhk, must ja ekslemine rabad asuvad parkides, aedades, lilleaedades.

Mägi tuhk puu peal. Autorifoto: xulescu_g, CC BY-SA 2.0

Põrsaste tüübid: foto ja kirjeldus

Allpool on mõnede kõige tavalisemate rästike liigi kirjeldus.

  • Blackbird (lat.Turdus merula)

Lind, kes näeb välja nagu jõgi. See on üks perekonna suurimaid liike, selle pikkus on 25-26 cm, tiibade pikkus on 15 cm, üksikisikute keskmine kaal on 100 g, maksimaalne 125 g. Meestel on ainult mustad pruunid jalad, kollane nokk ja silmade ümber. Naised ja noored, kellel on tumepruun top, valge kurk ja oranž täpiline kõht. Naise nokk on igav, silmade ring ei erista. Erinevus, mis tõmbab jõe pealt, on kergesti nähtav. Tärklisel on üleujutusega ploom, mis on isasmaalas monotoonne.

Blackbird elab Kesk-, Väikeses ja Kagu-Aasias, Euroopas, Venemaal, Põhja-Aafrikas. Tarnitakse Uus-Meremaa ja Austraalia. Õhtul ja hommikul saate kuulda tema meloodilist laulu, mis meenutab flöödi heli. Alarm ja kutsuge topelt: "chak-chak." Mustad linnud teevad tihti sarnaseid klammerdumisele, cicking'ile, karjumisele ja pragunemisele.

Mees. Autorifoto: Zeynel Cebeci, CC BY-SA 4.0

Naine Autorifoto: Walter Geck, CC BY-SA 4.0

  • Laulujutt (lat.Turdus philomelos)

Linnus on 21–25 cm pikkune, kaaluga 11–12 g, tiivad on kuni 11–12 cm pikkused, nii meestel kui naistel, kellel on tavaline oliiv-pruun top, kollakas-oranž pool ja rind, valge kurgu ja kõhuga. Keha kõhuosa on kirev. Nokk ja jalad kollase tooniga. Samm on tuntud oma hääle poolest, kus trillid ja viled erinevad erineva suurusega ja teatud pikkusega pausidega. Arvatavasti edastab laulu laulujutt sõnad: „Philip Philip, tule ja tule, jooge teed, jooge suhkrut ja suhkrut”.

Euraasia metsa- ja metsa-steppide tsoonides on tavaline, et metsas tundra ja stepi metsaaladel on linde. See talvib Vahemeres, Põhja-Aafrikas, Väike-Aasias. See tutvustati Austraalia lõunaosas ja Uus-Meremaale, kus elama asus.

Autorifoto: Zeynel Cebeci, CC BY-SA 4.0

  • Mägi tuhkvõi tavaline piits (lat.Turdus pilaris)

See on üks perekonna suurimaid esindajaid, keha pikkus on 25-29 cm, tiiva pikkus - 15 cm, keskmine kaal - 105 g, maksimaalne - 130 g, tiibade pikkus - 40-46 cm. Eri sugupoolte esindajad ei erine välimuse poolest. Mägi tuhk tundub väga atraktiivne, nende keha on kontrastne: kork, kael, talje ja nadhvoste helehall, selja ja tiivad on pruunid ja saba on must. Rind ja kõri on oranžid, mustade horisontaalsete laigudega, alumine ja kõht on valged. Tiiva sees on hall-valge. Nokk on tume servaga kollane. Põllukarjad on tuhmemad, kuid tüütuid, mis erinevad mustast sabast.

Ashberry teeb peaaegu pidevalt erinevaid helisid, selle härja hääl on nagu pragunemine, cackling, creaking või screeching. Tema laul on vaikne, libisev pidu. Isa laulmine annab signaali järglastele, et on aeg pesast lahkuda, teised mehed teatavad, et territoorium on „reserveeritud”, ja röövloomad hoiatavad, et lind võib enda eest seista. Mägi tuhk tõuseb ja elab suurema osa oma elust Euroopas ja Siberis (Šotimaalt ja Prantsusmaalt Jakutiasse), tihti seal talvitudes, eriti kui mägi tuhk toodab suurt saaki. Nad sõidavad harva talvitusaladele Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas, Vahemeres, Kaukaasias, Kesk-Aasias ja Kashmiris.

Autorifoto: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0

Foto: Hangsna, CC BY-SA 4.0

  • Tarabavõi uduvõi suur hall (iidne) hobune (lat.Turdus viscivorus)

Lind on umbes tuvi suurusega, keskmine keha pikkus on 27 cm, maksimaalne pikkus on umbes 30 cm, tiiva pikkus 15 cm ja kaal kuni 150 g. See on oliivihalli paun, mille peal on kreemjas toon ja valge kõht, mis on kaetud mustaga. Tiiva alaosa on valge. Seksuaalne dimorfism ei ole väljendunud.

Härja slyaba hüüded sarnanevad helikombinatsioonile "Crr". Laulmine koosneb lühikestest flöödist, mida korratakse pauside järel.

Lind tõuseb Siberi, Euroopa, India, Kesk- ja Ida-Aasia, Kaukaasia ja Loode-Aafrika segametsades. Talved Kaukaasias, Krimmis, Lääne-Euroopas, Loode-Aafrikas, Lääne-Aasias.

Autorifoto: Alun Williams333, CC BY-SA 4.0

  • Belobrovik (lat.Turdus iliacus)

Teiste vene nimedega linnud: whitebird, beaverbird, pähkli piim. See on veidi väiksem kui laulev mees, lühem saba, keha pikkus on 20-24 cm, tiibade pikkus on 33-34 cm, rinnahoidja kaal on 50-75 g. Mehed ja naised on sarnased, neil on pruun seljaosa ja pruunid laigud valgel kõhus. Kõige silmapaistvamad tunnusjooned on silma kohal olev kreemvalge triip, punased küljed ja tiiva alumise külje esiosa.

Whitebirdi mädanemunad on sinakasrohelised väikeste punakaspruunide laigudega. Blackbird toidab kõiki oma tibusid samal ajal, tuues mitmed ussid oma nokasse ja jagavad neid noorte vahel.

Whitebird laulab väga ilusti. Ta avaldab lühikesi kuuldavaid trikke, mida eristab nende individuaalsus ja sõltub elanikkonna geograafilisest asukohast. Enamasti edastatakse neid helikombinatsioonide abil: “fi-ta-fi”, “chiv-chiv-turly” või “try-ryu-ryu”.

See pesitseb Euroopa ja Aasia põhjapoolsetes piirkondades, Islandist lõunasse Põhja-Šotimaale, idas läbi Skandinaavia, Balti riikides, Põhja-Poolas ja Valgevenes, Venemaal umbes 165 ° -ni. D. Chukotka autonoomse piirkonna juurde. Viimastel aastatel on see laienenud Ida-Euroopas, kus ta pesitseb Põhja-Ukrainas ja Lõuna-Gröönimaal. Belobroviki on rändmusta lind, kes talvel Lääne-, Kesk- ja Lõuna-Euroopas, Loode-Aafrikas ja Edela-Aasias ida suunas Põhja-Iraanini.

Autorifoto: Andreas Trepte, CC BY-SA 2.5

  • Rändevill (lat.Turdus migratorius)

Длина тела – 23-28 см, размах крыльев – 31-41 см, вес самцов – 72-94 г, вес самок – 59-91 г. Длина его крыла равна 11,5-14,5 см. Цвет головы странствующего дрозда варьирует от угольно-черного до серого, с белым кольцом вокруг глаз и белым горлом с черными прожилками. Rind ja kõht on punane-punane, alumine osa ja tiiva alumine pool on valged. Üles hall või oliivihall. Naine on värvitud hämarama tooniga. Lindude nokk on erekollane, jalad on pruunid või pruunikad. Laul on kahe- ja kolmesilbiline, vilgub lõpus ja heliseb lõpus.

Rändav pauk on laialt levinud Põhja- ja Kesk-Ameerikas (USA, Bahama ja Bermuda saared, Kanada, Kuuba, Guatemala, Mehhiko, St. Pierre ja Miquelon). See puudub ainult Kanada Arktika saarestiku saartel, Hudsoni lahe kaldal ja Mehhiko läänerannikul. Augustis rändavad põõsad põhjast lõunasse. Väga harva lendavad Lääne-Euroopasse, Gröönimaale, Jamaica, Haiti, Puerto Rico ja Belize.

Mees. Autorifoto: Kristof vt, CC BY-SA 3.0

Naine Foto: PookieFugglestein, CC0

  • Kollane ninaga lühike kõri (lat.Catharusaurantiirostris)

Seda leidub Colombias, Costa Rica, Guatemala, El Salvador, Honduras, Panama, Mehhiko, Nicaragua, Venezuela, Trinidad ja Tobago. Selle looduslikud elupaigad on subtroopilised või troopilised kuivad, märgad mägipiirkonnad, mägede ja tugevasti halvenenud metsad.

See on väike drozdovi liik, mille keha pikkus on 14 kuni 17 cm ja mass on 21-32 g. Sel on oranž nokk, silmade ja jalgade ümber sama värvi ring. Linnupiirkonna põhjaosas on pruun selja- ja ülemine osa (kork), valge rinna- ja kõht. Kollakasvärviliste mustade lindude lõunapopulatsioonidel on hallid küljed ja rinnad. Nende laul on suhteliselt kehv ja mitte muusikaline.

Autorifoto: Nigel Voaden Suurbritanniast, CC BY-SA 2.0

  • Muldkeha maapõue (lat.Zoothera dauma)

Suur esindaja perekonnast, mille keha pikkus on 27–30 cm, kaaluga 100–150 g ja tiibade pikkus 44-48 cm. Suvel on mädarõika tagakülg kuldne-oliivikollane, mustade sulgede otsad moodustavad skaleeriva mustri. Chin ja kurgus tavaliselt ei ole plekke. Kõhu eesmine osa, kaasa arvatud rindkere ja küljed, on valge kollaka varjundiga või kuld-okeriga, kuid mõlemal juhul on suled mustad otsad. Jalad on kollakaspruunid, pruunikas nokk, mis on kollaseks.

Mustlind pesitseb märgades okaspuudes, peamiselt Ida-Aasias ja Siberis. Viljapõõsaste põhirassid on enamasti rändavad, kes lendavad talveks Kagu-Aasiasse. Harva lendab Lääne-Euroopasse.

Autorifoto: Chun-Chieh Liao, avalik domeen

  • Siberi löökvõi Siberi maakera (lat.Geokichla sibiricavaremZoothera sibirica)

Lindude keskmine kehapikkus on 20 cm, selle kaal on 60-72 g. Suhteliselt lühike saba, mida iseloomustab terav seksuaalne dimorfism. Tumehall-sinine värvusega täiskasvanud meeste hulk on kaugelt must. Meeste kõht on valge. Linnu silmade kohal on laiad valged "kulmud", saba välimine serv on valge. Naised on värvitud oliivispruuni peal ja kollakasvalge, punase ristikujulise põhjaga. Naistel on beeži varjul kulm ja kulm. Mõlema soo tiibade alumine külg on must, topeltvalged triibud.

Ärevuse hüüded ja härja kutsumused on nagu pragunemine, tülitsemine, siristamine. Hüppav laul, kellaga lõpus, üks või kaks silbi.

Siberi mustad linnud Jeniseist lõunapoolsetele Kurilidele ja Sahhaliinile on tavalised, samuti pesitsevad nad Manchurias, Jaapanis ja teistes Kagu-Aasia riikides (Hiina, India, Indoneesia, Põhja-Korea, Korea Vabariik, Laos, Malaisia, Mongoolia, Myanmar, Nepal, Singapur, Tai, Vietnam). Hibernate Kagu-Aasias.

Autorifoto: Ken, Yao, Jaapan, CC BY-SA 2.0

  • Sinine Sialia (lat.Sialia currucoides)

Kere pikkus on 16-20 cm ja kaal kuni 30 g. Mehe tagakülg on tumesinine, kõri ja kõht on sinised. Naised on hämaramad, halli või valge kõhtuga, tiivad, saba ja ülakeha sinised triibud.

Lindu trill on kõlblik, õhuke, inimene saab kuulda kui “chur-chur”.

Suvel elab Sialia Alpi mägedes ja metsades 1500 meetri kõrgusel merepinnast Lääne-Ameerikas. Talvel rändab sinine sialia selle mandri tasandikele või Mehhikosse.

Mees. Autorifoto: Elaine R. Wilson - NaturesPicsOnline, CC BY-SA 2.5

Naine Foto: Allan & Elaine Wilson, CC BY-SA 3.0

  • Beloshenikovymädanik(lat. Turdus albocinctus)

Linnu keha pikkus on 26-28 cm, kaal - 96-105 g. Isane on must, lai valge kaelarihm: lõugast rindkere keskele ja alumise osa tagaküljele. Silmade ümber paiknevad jalad, nokk ja rõngas on lõhe.

Ta elab Bhutanis, Hiinas, Nepalis, Indias ja asub Bangladeshis ja Myanmaris. Himaalaja elab 2250-4300 m kõrgusel subtroopilistes ja troopilistes mägimetsades.

Autorifoto: Dibyendu Ash, CC BY-SA 3.0

Vaimude vaenlased

Looduses on rüvedel palju vaenlasi, nende hulgas on teiste perede linde. Linnumunad ja tibud on eriti haavatavad. Röövlaste nagu pesad, jays, põõsad, Hawks, öökullid meeldib hävitada pesakondade pesasid. Oravad, moorid, siilid, kassid ja muud loomad armastavad ka munade ja tibude pidamist. Maod on neile ohtlikud. Mustlindude täiskasvanud püüavad röövlindud: peregrine falcons, hoblocks jne.

Mustad linnud julgelt ja nende võime piires kaitsevad pesa ja tibusid. Mehed karjuvad naisi ja naabreid ohust. Koloniaalsed piiskad, nagu mägirohk, võitlevad röövlite vastu. Alguses hirmutavad nad potentsiaalseid vaenlasi valju nutt ja oma tiibade libisemisega. Kuid see ei aita alati. Äärmuslikul juhul on neil algne kaitse: linnud visavad oma vaenlased jalgadele, liimides lindude sulged. Sageli aitavad mustad linnud kaitsetuid naabreid, peenikuid ja liblikaid, et juhtida pesasid puudutavaid oravaid.

Autorifoto: Dario Sanches, CC BY-SA 2.0

Lihavoolude väärtus looduses, kasu ja kahju inimestele

Õunate, kirsside, aroomi, maasikate, maasikate, punaste ja mustade sõstrade, viinamarjade, vilja valmimise ajal hävitatakse aiad. Seepärast on suhetes inimestel lindudel "pingeline". Kuid kuna rästikud toovad loodusele märkimisväärset kasu, toituvad putukatest ja muudest selgrootutest, ei ole inimesel kunagi olnud nende täielikku hävitamist.

Aias ja suvilad peavad tegelema mustlindudega. Saagikoristuse ajal aitab ainult reguleeritud lindude laskmine, sest ükski lindude tõrjemeetod ei anna stabiilseid tulemusi. Lindude hirmutamise abil saate marjapüügi ajal võidelda mägilindude sissetungi vastu. See seade, mille intervall teeb röövloomade helisid: sepised, haukid. Ta aitab vabaneda hõbekogust. Aga seda saab alustada vaid lühikest aega, sest rästikud on intelligentsed linnud ja harjuvad kiiresti tühjade helidega.

Kas nad söövad lihasööki?

Sellised liigid nagu mägede tuhk, slyaba, must, belobrovik ja graybird kuuluvad traditsioonilistesse jahilindudesse. Sügisel ja talvel, kui nad hakkavad peamiselt marju sööma, hinnatakse nende liha eriti gastronoomias. Siis algab jahtide jaht. Aksakov S.T. kirjutab raamatus „Orenburgi provintsi vintpüssi jahimehe märkused“ peatükis „Hobusetõugude liha maitse” kirjutab: „... nad (nuusutama) on keedetud, mis ei ole muud mängu, välja arvatud rästikud, austused marjatoidu austamise tõttu…”.

Vana iidses Roomas oli rasvaseim tuntud oma suurepärase maitse poolest. Sellest valmistati gurmeeroogasid. Hirvlaste eest maksti vapustavaid summasid.

Autorifoto: Romate, CC BY-SA 3.0

Sisseheite sisu kodus

Paljud härrad, kes laulavad ilusti, püüavad ja vangistavad. Kuid kõige sagedamini on lemmikloomana laululinnud ja mustad linnud. Nende liikide esindajad eristuvad laulu ilu ja mitmekülgsuse poolest.

Põldlaev on häbelik ja harjunud vangistusega. Lisaks on see suurepärane puuris hoidmine ja tema laul ei ole eriti huvipakkuv - see on hulk muusikat ja väiksemat muusikat. Kuid ta on välimuselt väga ilus ja sisulises tähenduses vähe tähtis. Ta harjub mehega pikka aega, kuid ta teeb seda paremini kui teised piiskad.

Deryaba suurus sarnaneb dawa. Kui kodus hoitakse, vajab ta avarast linnumajast ja märkimisväärsel hulgal toitu. Puuri miinimumsuurus on 45x35x50cm.

Kõige lihtsam on kevadel paada püüda, sellel aastapäeval ei tohi meeste pevuni segi ajada naissoost. Püüdja ​​täheldab valitud kohta, sest viljad on pidevalt oma kohapeal. Allapanu, kus lind sööb, seab inimene söödaga lõksu. See võib olla tala-samolov või ämblikvõrk. Põldlaevu võib püüda manna abil. Lihtsaim viis on võtta lennureise, mis veel ei tea, kuidas lennata. Kuid nad peavad toidma keedetud mune, vähese rasvasisaldusega kodujuustu jne, õpetades neid süüa toitu mitte oma vanemate nokast.

Seemniku hoidmiseks kodus on vaja avarast puust või bambusest puuri, mille kõrgus on 40 cm, pikkus 70 cm ja laius 30 cm, et vältida lindude vigastamist, on puuri ülemmäär pehmeks tehtud. Puur on paigutatud erinevatel tasanditel ahvenatega, kus on väljatõmbeventilaator, söötmisvoolik ja salv, maja ja vann vannis. Maja vajab vilja, sest linnud armastavad üksi olla. Ja kuna nad on puhtad, armastavad ujuda ja seda iga päev teha, vajavad nad vanni. Pärast ujumist vahetatakse vett kohe, nii et piim ei joo määrdunud vedelikku. Halva toitumise, valguse puudumise ja võimetuse tõttu ujuda rinnal võib tekkida karvane palsam.

Päevasel sooja kellaajal puutub rakk vabas õhus, varjutades seda kõrvetava päikese eest. Üldiselt laulab mädanik harvemini. Oma laulu kuulamiseks pakutakse linde individuaalsete korteritega.

Autorifoto: Matt Reinbold Bismarckist, ND, USA, CC BY-SA 2.0

Mida toita piitsit kodus?

Majale on vaja mitmekesist sööta: nii taimseid kui ka loomseid. Saate süüa lindu vangistuses:

  • toores või keedetud liha
  • ussid
  • mealybug,
  • muud putukad ja nende vastsed, t
  • teod ja nälkjad,
  • marjad
  • viilutatud puuviljad
  • pudrud,
  • leivapuru
  • söödetakse salatiga ja nõges.

Kevadel ja suvel annavad mädanikud rohkem loomset toitu, sügisel ja talvel koosneb pool toitumisest köögiviljatoidust. Vangistuses tõmbuvad harjad harva ja peaaegu ei muutu.

Välimus

Tüvedel on väikesed kehamõõdud, mille pikkus on 18–28 cm, nende õhukeste tiibade pikkus on 35-40 cm, kuid lindude kaalukategooria on täiesti erinev ja sõltub liigist. Mõned linnud ei suuda vaevu jõuda 40 grammi kehakaalu järgi, teised võivad riputada isegi 100 g. Silmad on istutatud pea külgedele, nii et kui nad otsivad toitu, peavad nad oma pead ühele küljele kallutama. Drozd on teistest tiibadest eristatav iseloomulike väliste omaduste poolest.

Neil on väga lühike hall või kollane nokk koos avatud ninasõõrmetega ja silmapaistmatu ploomiga, mis on levinud paljudele passeriinirühmade lindudele. Mõnedel liikidel on halli värvi ja meeldiva täpiga ning mõned on sündinud puhta musta ploomiga. Tiivad on ümarad ja lühikesed suled. Ristkülikukujuline saba on moodustatud 12 saba sulest. Jalad on lühikesed, kuid pigem tugevad, sarvkesta lõpus.

Iseloom ja eluviis

Lindu olemus ei ole lihtne, väga sageli rahutu. Igas stressirohkes olukorras teeb sulgedega inimene paanikat. Näiteks, kui pakendist maha pekstud, hakkab ta närviliselt karjuma väikeste amplituudide ja peatustega. Samm on rändlind, mis võtab talvel väga kaua aega. Mõnikord inimesed ei märka selle puudumist või kohalolekut, kuna lind teeb kõike peaaegu tähelepanuta ja vaikselt.

Lindude liikumine kohapeal toidu otsimisel toimub vahele, kui paar pärast seda on toimunud märkimisväärne paus. Nad naasevad endise mugavuse kohale sooja perioodi jooksul karjades või üksi. Kui saagiaasta, lindude talvel ei kiirusta ja nad võivad isegi jääda talve veetmiseks suvepuhkuse kohas.

See on oluline! Teadlased omistavad ühe lendu sellele, et mõned paki liikmed võivad kaotada oma kursuse ja jääda juhi taga. Selline olukord ei hirmutada linde ning nad jätkavad oma sihtkohale lendamist.

Mustlinnud elavad pesades, mis on ehitatud kevadel ja kividel. Mõnel juhul eelistavad nad asuda otse maapinnale, kuid ainult siis, kui nende elupaigas ei ole kiskjaid.

Mitu vilja elab

Sõltuvalt sellest, kus te elate ja toidu kogust, võivad viljad olla erineva elueaga.. Vangistuses ja hoolikalt elavad nad piisavalt kaua, umbes 17 aastat. Loodusloomade tingimustes ja ka elukohajärgsetes tingimustes elavad nad ka 17-aastaseks. Ebasoodsas keskkonnas, kus on ebapiisav toit ja paljude vaenlaste olemasolu, ei pruugi linnud isegi elada 10 aastani.

Laulevaade

Metsandust saab tundma sügaval ja õhukesel häälel, mis on mõnevõrra sarnane öösõidu lauluga. Ptahit saab tunnustada selle iseloomuliku ploomiga:

  • pruun tagasi,
  • valge või veidi kollaka kõhu juures on väikesed tumedad täpid.

Suvel on kõige populaarsem elupaigaks Kesk-Venemaa, Siber ja Kaukaasia. Talvel eelistavad nad liikuda Aasia, Ida-Euroopa ja Põhja-Aafrika metsadesse.

See on huvitav! Laululugu võib kuulata aprilli lõpust hilja sügiseni. Linnud lõpetavad oma vokaalse tegevuse, kui nad hakkavad karjadesse lõunasse sõitma.

Väljakutse välitegevus ei erine. Tema motiivid on inimese kõrva jaoks üsna vaiksed ja silmapaistmatud. See on kõige levinum liik kogu Venemaal, välja arvatud põhjapoolsed laiuskraadid. Väljakutse suurus on võrreldav peavõistlusega. Välimus on üsna väljendusrikas ja meeldejääv.

Tagaküljel on värvilised suled, kõht - valge, külgedel kollaka tooniga.. Nad eelistavad elada suurtes karjades ja ehitada pesad üksteisest märkimisväärselt kaugel. Mägi tuhk on huligaanlind. Pärast lindu kogunemist võivad need linnud hävitada kogu aednike istanduse istanduse.

Belobrovik

Belobrovik on Põhja-Ameerika ja Aasia elanik. Need linnud on külmhooaja suhtes üsna vastupidavad, nii et nad saavad alustada pesitsemist üsna varakult (alates aprillist hakkavad nad kooruma munad). See liik erineb sugulastest järgmiste väliste andmetega:

  • tagasi pruunikasroheline värv
  • auburn küljed,
  • hallvalge kõht, mis on kaetud rohkete heledate ja tumedate värvidega,
  • tiibade otsas on punaste sulgede serv,
  • silmade kohal on näha iseloomulik valge kulm.

Valge käepideme häält saab kuulda suvel. Tema laulud on lühikesed, kuid silmatorkavad ja trillid.

See elab peamiselt Kesk-Euroopas ja on suurim rinnapiima esindaja. Ta eelistab elama aedades, puude, okaspuude, parkide ja põõsaste juures. Peamine toitumine koosneb marmelaadist, pihlakast, okastest ja jugapuu marjadest. Imelised hõrgud on vihmaussid, viljaliha ja väikesed putukad, mis elavad mullas.

Darabat saab tunnustada selle valge kõhtu abil, kus on väikesed laigud ümber selle perimeetri ja valged tiivad nende alumisest alusest. Samal ajal on seljas hallikaspruun tõus ja varre saba on üsna piklik.

Metsa rästik

See on mustlindude meeskonna väikseim liige. Selle liigi teine ​​nimi on valge kõri mädanik. Asub segamini, mõnikord okasmetsades, mis asuvad mägede nõlvadel. Lindude ploomil on üsna meeldiv värv. Meestel on suled heledamad kui naised. Mehe pea ja õlgade peal on alati sinise-sinise värvi suled.

Metsalöögi kurgus on väike valge täpp, mille tõttu nimetati lindu valgeks kurguks. Rind ja kael on värvuselt erkpunased ja kõhu alumine osa on helepunane. Tähelepanu väärib ka laulmine metsa ilus. Tema laulud on tihti kurvad, kuid on ka pidulikud märkmed värviliste flöötvillidega.

Eelistab asuda elama tihedas India ja Kagu-Aasias. Mehed eristuvad musta ploomi, kastani kõhtu ja valge välise saba poolest. Naised on varjus. Selle liigi nokk on täiesti must ja selle jalad on eredad roosad.

Erinevalt oma kaaslastest shamast ei meeldi mädanik marju ja puuvilju süüa, kuid eelistab rohkem kaloreid sisaldavat dieeti, mis koosneb mardikad, ussid, prussakad, rohutirtsud, draakonid ja liblikad.

Lind sobib ideaalselt selle puurides või puurides, kuna see harjub kiiresti oma elupaiga ja inimese kohaloleku tingimustega. Eelistatakse kuulata hämmastavat ja austavat laulmist, mis oma etenduses on väga mitmekesine.

Mustvalge tõukejõud

Isast saab tunnustada selle iseloomuliku hallikas-sinise selja, kergete kõhtude ja pruunide käppadega. Naistel on ülekaalus punakas külgedega oliiv-pruun värvitoon. Kõri kaetakse rohkesti laiguliste laigudega. Need esindajad eelistavad asuda Lõuna-Aasia piirkondadesse Pakistanist Nepali. Nende lindude hooajaline ränne ulatub Kesk-Euroopa kaldale.

Rändevill

Nad eelistavad asuda elama Põhja-Ameerika aedades ja parkides. Hiljuti hakkasid need esindajad aktiivselt asuma üksikutesse Euroopa riikidesse. Selja-, pea-, saba- ja tiibade värvus on must või hall-tume ning rindkere ja kõht on punase-oranži toonides esile tõstetud. Kurk ja silmad on valged laigud. Lemmiktooted on erinevad liblikad, mardikad ja sipelgad. Hooajal valmivad marjad kirsid, kirsid, sumak, murakad ja vaarikad.

Elupaik

Семейство мелких и среднего размера певчих птиц распространены как в восточном, так и в западном полушарии. Дрозды могут населять разные уголки планеты в зависимости от предпочтений отдельных видов. Большую роль в выборе места своего обитания играет фактор прокормления. Mida rikkalikum on puuviljade ja marjade viljad, seda rohkem linde sellistes kohtades.

Mustlindude toitumine

Sõltuvalt aastaajast võivad linnud süüa erinevaid toite.. Talvel koosneb nende toitumine puuviljadest, marjadest ja taimede seemnetest. Suvel eelistavad nad toitu otsides aia kruntide lähedusse. Väheste aastate jooksul võib inimene marjaistandusi, näiteks mesilase, kirsi, maasika ja kirsi, täielikult hävitada.

See on huvitav! Kõige populaarsem delikatess on toit koos küllastunud valkudega, mistõttu erilise naudinguga linnud söövad mardikate, vihmausside, erinevate putukate ja isegi teod.

Looduslikud vaenlased

Lindude pesa hävitavad ja nende munade varastavad varised varsad muutuvad harude sageli vaenlasteks. Vaenlaste hulka võivad kuuluda ka tütred, oravad, jays, öökullid ja Hawks. Loomulikult ei ole inimene lindude elule väike oht.

See on huvitav! Põõsad on selliste kaitsetute linnuliikide suurepärased naabrid, nagu kurnad ja liblikad. Need liigid asetsevad eriti lähemalt rästikute pesadele, kuna viimane aitab ära viia naabritega oma elukohajärgseid soovijaid.

Rahvastik ja liikide seisund

Pesitsuspiirkonnas asuvate kopsupopulatsioonide koguarv ja nende tarbitud energia muutusid proportsionaalselt ressursside hooajalise arvukusega. Ressursside jagunemine on muutunud võimalikuks, kui ühe liigi kohanemisvõime võimaldab kasutada olemasolevaid ressursse pikema aja jooksul ja teiste soovi taluda ajutist toidupuudust.

Üldiselt ei saa õõnsusi seostada ohustatud liikidega, kuna nende paljunemine on üsna aktiivne ja varane suremus on üsna madal.

Kägu omadused ja elupaik

Kägu bioloogilises perekonnas on peaaegu kõik esindajad pesastatud parasiidid. Nad jagunevad üle maailma - idapoolkera, suurima mitmekesisusega troopilises Aasias. Nad elavad ka Austraalias, Ameerikas, Aafrikas, Vaikse ookeani ja Atlandi ookeani saartel. Ainus koht, kus neid linde ei ole, on Antarktika.

Nõukogude-järgse ruumi territooriumil on kõige tavalisem kägu (Cuculus canorus).

Mõnede kägu liikide elupaigad:

  • Harilik kägu - Euroopa, Aasia ja Aafrika lõuna pool,
  • arvestatud kurk - Guinea ja Mosambiik,
  • fantail bristly kägu - Austraalia ja Tasmaania,
  • drongovia kurgi-troopiline Aasia ja Filipiinid,
  • hiiglaslik kägu - Austraalia, Uus-Guinea, Väike Sunda saared,
  • paabikukk - Lõuna-Ameerika,
  • nelja tiivaga kägu - Mehhiko, Boliivia, Argentina,
  • vastsed kurgid - Florida, Kesk-Ameerika, Lääne-India ja Lõuna-Ameerika.

Erinevate kurkide suurused on suurepärased, kuid neil kõigil on graatsiline keha, pikk saba ja tugevad käpad. Kõige sagedamini elavad nad metsad, kuid mõned liigid eelistavad avatumat ala.

Kägu liigid

Suurt sugukonda on 140 liiki. Need on välimuse, harjumuste ja toidu eelistuste poolest erinevad, kuid enamik neist on pesastatud parasiidid.

On mitmeid käguid alamperekondi:

  • reaalne,
  • kirev,
  • jookseb ringi
  • shportsevy,
  • vastsed ja teised

Üldine kägu kuulub tõelise kägu alamperekonda.

Vormi lühikirjeldus:

  1. Väliselt on lind sarnane väikese kullaga, kuid see sarnasus on ainult pealiskaudne. Tema pea kuju, detailid ja lendude laad sarnanevad sparrowhawnerile, kuid saba on pikem ja kaldu servades kaldu.
  2. Keha suurus on veidi suurem kui tuvi.
  3. Käppadel olevad varbad on suunatud, nagu papagoid ja öökullid - kaks edasi-tagasi.
  4. Värv on üleval halli, kõht on valge ja tumedate triipudega, naised võivad olla hallid või punased.

Lindude toitmine

Kägu sööb putukaid.

Teised kurgid armastavad ka putukaid, kuid lisaks söövad nad ka teisi toite:

  • väikesed sisalikud, maod ja närilised (jahukurk),
  • rohutirtsud ja palvetaja (tolbukovi kägu),
  • puitunud taimede pehmed puuviljad, eukalüptiseemned, munad ja väikelindude pesad (hiiglane kägu).

Kui tavaline kägu paneb mingi teise pesasse muna, sööb see kõige sagedamini ühte neist juba seal. Tema jaoks on see suurepärane valguallikas, mis täiendab kasutatud jõude.

Metsa lindu eelised ja kahju

Kägu kasuks on see, et see kaitseb metsa putuka kahjurite eest. Kägu on väga särtsakas ja hävitab rõõmuga isegi shaggy röövlid, mida teised linnud ei söö. Enamik linde ei tea, kuidas neid putukaid seedida.

Üldine kägu kaitseb metsat siidiusside eest. Sellise “magustoidu” järel on linnu mao sisepind raiutud rööbaste jäikade harjastega. Aeg-ajalt vabaneb see nendest harjastest, visates need maha mao limaskesta osaga.

Harm toob pesitsevad parasiitide linnud. Kägu tapab peaaegu alati kõik pesa munad, kus see on sündinud.

On väga haruldasi erandeid, kui kägu tõstatatakse koos oma kasvatusvendadega.

Kägu kummalised harjumused

Plantain Cuckoo elab Põhja-Ameerikas. Huvitavad faktid tema kummalistest harjumustest ja elustiilist on üllatavad.

Kukurihm ei pea peaaegu lendama, kuid see töötab kiiresti kiirusega 32 km / h. Ja ta on kuulus ka öösel talveunemise eest, vähendades kehatemperatuuri ümbritseva keskkonna temperatuurini. Ta on nii kiire, et suudab lennata kolibreid, tema toit sisaldab sisalikke, putukaid, hiiri. Kõige hämmastavam on see, et lind jahutab edukalt rattlesnakes. See kägu ehitab pesa iseseisvalt ja inkubeerib tibusid, kuid noorte järglaste kasvatamise meetodid on üsna kummalised. Ta sööb neid lapsi, kes olid liiga nõrk.

Laineline papagoi - kirjeldus, välimus ja omadused.

Harva kasvab rohkem kui 20 cm ja kaalub 40 g. Saba on pikk ja astmelised suled, tiivad 9 kuni 10,5 cm ainult lendamiseks. Jäsemed on konksud ja väga tugevad, koosnevad neljast sõrmest (2 sõrme ees ja 2 taga) pikkade küünistega. Ploom on erineva värvi, mustade triipudega, mis näevad välja nagu lained ja pea on sageli erineva varjundiga. See on selgelt nähtav kahel lilla värvil ja väikesel mustal. Nokk on üsna tugev, kumeras otsas põhja, abiga lind võib jagada tahke toitu. See sobib suurepäraselt ka enesekaitseks.

Laineid papagoid, fotod ja värvid ning kirjeldus

Laine papagoi kuulub papagoi perekonnale. Nende sortide peamine kriteerium on värv.

Looduses on ainult roheline, smaragd roheline. Üldiselt, teised lindude toonid, mis on saadud pärast aretamist. Põhitüüpe on 9, kuid ka mustri või selle puudumisega on seotud eraldamine.

Rohelised - põhivärv on roheline, rinnal, külgedel, kõhul ja peal on erinevad toonid. Kollane otsmik ja põsed.

Sinine - ilus, tume värv koos valge kombinatsiooniga. Tiivad - tumesinine, erksa mustaga. Rind on heledama varjundiga ja peakorpuse taustal erineb heledate lainetega pea valge värvus.

Sinine - õrn ja samal ajal särav värv. Tiivad ja kõht on sama värvi ja pea on puhas valge mustade silmadega, mis näevad välja nagu rüüstavad.

Kollane - kindel värv, tavaliselt must must. Aga sulgede lõpus olevad suled liiguvad kollasest valgele ja sabale. Silmad on punased.

Kollane roheline - elavamad papagoi esindajad. Grudkasvetlo roheline, saba ja saba sees sama värvi. Tiivad ja pea on sidruni värvi, mustade lainetega. Silmad on musta ümbritsetud haloga.

Valge - selline lind on albiino, seda kasvatati juhuslikult ja selline geen võib ilmuda mis tahes papagoi. Sellel on puhas valge värvus, kahvatupunased silmad, hallid jalad ja ainus särav täpp muutub kollaseks nokaks. See lind on eriti ilus.

Spangle - seda papagsi liiki kasvatati Austraalias 1974. aastal. Sellel on valge-hall varjund, nõrgalt väljendunud lained. Väärib märkimist, et muster on pööratud tagurpidi ja näeb välja pigem pitsina, andes ploomile rohkem õhku.

Lilla - erinevad sinist ja sinist ainult tooni, milles violett valitseb. Peamine omadus on saba, millel on sinine-roheline ploom.

Vikerkaarevärviline - nende liikide kõige ebatavalisemad esindajad! Meeldiv värv, mis muutub sujuvalt kõikeks sinise toonideks. Samal ajal on sellel pehmed kollased põsed ja otsmik ning muster on hägune ja tumehall.

Hall - paljud peavad halliks määrdunud, kuid mitte sellisel juhul. Hallidel lainelistel papagoidel on üllas tuhavärv, valge esiosa ja hääldatud mustad lained.

Must –Selle liigi aretasid Saksamaal teadlased ja nimetati seda tumehalli värvi tõttu, mis tundub pigem must. Eriline omadus oli joonistus. Lained ei olnud mustad, vaid valged. Kõik see koos lumivalge peaga muudab papagoi välimuse ebatavaliseks.

Valge tiib - viitab ka sinise tooni papagoidele, millel on üks erinevus. Tema selja ja tiivad on valged, kuid on udune ja mitte ere.

Harlequin - tuntud kui "Taani sulgedest papagoi". Erinev poolvärv. Kui vikerkaare papagoi värvi üleminek oli pehme, siis harlequin on rohkem väljendunud ja jagatud. Näiteks kollane rind ja sinine kõht, kuid muster on sageli täpiline.

Need on peamised budgide tüübid, mis võivad esineda. Kuidas valida poiss või tüdruk?

Kus lainelised papagoid elavad looduses

Lainelised papagoid elavad looduses. Paljud peavad neid ainult kodulindudeks, kunstlikult kasvatatud uusi tõugusid võib omistada sellistele, kuid looduslik roheline laineline papagoi elab looduses ainult Austraalias, on täpsem öelda, et see on tema kodumaa. Nad elavad peamiselt pakendites.

Mida teha lainelised papagoid kodus

Peamine toit on taimede seemned, nii vangistuses kui ka vabaduses. Kui sul on see armas lemmikloom, siis söövad nad lisaks söödale noori võrseid ja lehti, marju ja puuvilju. Kõik sõltub aastaajast ja teatud vitamiinide vajadusest. Lõppude lõpuks on noorte õige ja hea arengu jaoks vaja erinevaid toitaineid.

Papagoi puur

Mis peaks olema laineline papagoi puur ? Standardne ristkülik on suurepärane valik. Loomulikult saate osta väikese ja mitte kallis, kuid te ei tohiks seda teha. Teie lind peaks tulema ühest ahvenast teise, nii et see on õige, kui puur on suur ja see ei ole oluline laineline papagoi või muu. Pöörake tähelepanu võrkudele, neid ei tohi värvida, muidu sööb lind värvi. Mõned käsitöölised suudavad oma lemmiklooma puurida oma kätega, kuid see on väga kallis, vajate oskusi ja valmis ei ole üldse kallis.

Mis peaks olema laineline papagoi puuris

Peamiseks mugavuseks. Puuris on vaja kaubaalust ja tahket põrandakatet, et lemmikloom saaks töötada. Teil on võimalik juhtida kahte kõrvet erinevatel tasanditel, samuti võib teil olla üks väike kiik. Soovitame lisada väike peegel. Papagoid armastavad ennast vaadata ja kujutada.

Puuris on kaks eemaldatavat söötjat. Üks vesi, teine ​​toit.

Kuidas hoolitseda laineliste papagoi eest kodus

Protsess nõuab igapäevast kordamist ja olenemata sellest, kas naine või mees:

  • Uus puur tuleb desinfitseerimiseks kasta keevasse vette.
  • Puhastage pann ja peske põhja iga päev, vastasel juhul võivad ilmuda parasiidid. Aga kord nädalas peske puur täielikult.
  • Laske lennata nii tihti kui võimalik. Kui see ei tööta iga päev, on vaja üks kord nädalas.
  • Asetage puur hästi valgustatud kohas. Soovitame katta puuri tumeda lapiga nii, et papagoi harjuks magama jäämisel.

Sisu temperatuur

Temperatuur ei tohi olla lainepikkustel papagoidides alla 22 kraadi.

Soovitatav on korraldada veehooldusi. Asetage suplusruum puuri või lauale ja hakkab pritsima ja pritsima vette. Ja tema rõõm ja vaatluse rõõm.

Kuidas toita lainelist papagoi kodus

Nende jaoks müüakse spetsiaalset toitu, mis sisaldab erinevate taimede seemneid. Lindude toitmine lisaks toidule võib olla järgmine: köögiviljad (porgandid, kapsas, peet, kurgid), puuviljad (õunad, pirnid, virsikud), marjad (maasikad, vaarikad). Samuti on hea süüa rohelisi - võilillelehed, jahubanaanid ja ristik. Mõnikord on vaja lisada toidule kaltsiumi sisaldavad toidud, munakoor on täiuslik.

Sööda 2 korda päevas, sõltuvalt vanusest. Noortele lindudele, mitte rohkem kui 20 g, ja täiskasvanud 50 g. Valage filtreeritud vesi toatemperatuurile ja vahetage seda iga päev.

Hoidke laineline papagoi

See protsess toimub papagoidides kaks korda aastas. See on seotud esmalt organismi kasvuga ja teiseks hooaja muutumisega. Talvel ilmub veel üks kohev kiht ja suvele lähemal lind lind. Umbes molt kestab umbes kuu aega ja kogu selle aja jooksul peate eemaldama langenud suled.

Kuidas õpetada rääkivat lainelist papagoi

See protsess ei ole keeruline, vaid pigem pikk. Budgies armastavad kuulata inimlikku kõnet ja jäljendada mõned helid.

Ükskõik, kas poiss või tüdruk, alusta temaga 5-aastaselt. Papagoidega rääkides vaadake teda otse, korrake sama sõna intonatsiooni muutmata. See on tavaliselt hüüdnimi. Kui te tulemuse saavutate, proovige õppida sõnu hõõguvate ja murenevate helidega, ütleb ta neid paremini. Koolituses, teie kannatlikkuses, ja sa saad õpetada lainetavat papagoi rääkima.

Kuidas talistada lainetavat papagoi kätte

Pärast lemmiklooma omandamist peaks lind lasta asuda uude kohta, et harjuda teie liikidega. Kõigepealt avage puur ja sisestage õrnalt käsi. Ole kannatlik ja hoidke teda mõnda aega. Korda iga päev ja te märkate, kuidas see teie käel istub, ja tõmmake see papagoi abil ettevaatlikult välja. Te võite ka toidule oma käsi valada ja lükata puuri, õpetada seda süüa.

Laineline papagoihaigus

Haiguse esimesed tunnused on: loid liigutused, uimasus, söömisest keeldumine.

  • Knemidokoptoz - sügeluse põhjustatud haigus. Vigastuse peamised kohad on nokk, jalad ja pärak. Sellised lestad jõuavad papagoiisse halva kvaliteediga toidu, halvasti töödeldud mänguasjade või tänava okastega. Selle haiguse kindlakstegemiseks võib olla iseloomulik kollane kasv, mis on nõelal, käppade koorimine ja lindu pidev sügelemine. Veterinaarapteekides ravimiseks müüakse laia valikut ravimeid ja te peate rakku hoolikalt ravima spetsiaalse lahendusega.
  • Fluffy sööb - Teine parasiit, mis põhjustab tõsist ebamugavust lindude suhtes. Kui märkate tõsist ärrituvust, pidevat sulgede kadu ja sagedast kriimustamist, siis kontrollige selle hõõrdumist. Olete märganud väikeseid mustasid usse umbes 2 mm pikkuseks, seejärel alustage kohe ravi. Selliseid parasiite on raske eemaldada, seega konsulteerige oma arsti ornitoloogiga. Peske pidevalt puuri ja vahetage sööta.
  • Goiteri põletik - tõsine haigus, mis võib põhjustada papagoi surma. Selle põhjuseks on bakteriaalne või viiruslik päritolu. Linn lööb sageli toitu, on märgatavalt kaotanud kaalu ja selle märgatavalt laienenud rinna taustal. Sellisel juhul on ette nähtud spetsiaalsed antibiootikumid, mis tuleks lindist tilgutada oma nokasse.

zoo-club-org