Linnud

Mis eluslindud elavad Venemaal

Pin
Send
Share
Send
Send


Röövlindud (Falconiformes, Falconiformes), lindude eraldumine, ühendavad viit perekonda (kondoome, sarved, Hawks, sekretärid, koopiad), 290 liiki. Pikkus ja kehamass 15 cm-st kuni 35 g-ni (beebi särts) kuni 110 cm ja 15 kg (kondoomid).

Levitatud kogu maailmas, välja arvatud Antarktika. Hõivata kõik looduslikud alad ja maastikud. Nokk on tugev, kumer konks. Selle alus on kaetud palja, erksavärvilise nööriga, kuhu avanevad ninasõõrmete välised avad.

Jalad on tugevad, pikad ja teravad küünised. Sõrmed on suhteliselt pikad, kui padja poolel olevad padjad on saagiks. Põhiseadus on tihe, ploome on jäik, kere külge tihe.

Värv on hele, hallid ja pruunid toonid. Mõnede porganditega toidetud liikide puhul ei ole pea ja osa kaelast. Värvimine meestel ja naistel on sama, kuid naised on meestest märgatavalt suuremad. Ameerika vultuuridel on mehed suuremad kui naised.

Squad'i perekonnad

Toitumine koosneb peamiselt lindudest ja väikestest imetajatest. Suured kotkad püüavad ahvid, libed, väikesed antiloopid ja isegi koerad.

On liike, mis toituvad peamiselt kaladest või roomajatest (kõige sagedamini maod). Täiendav (harvem peamine) toit on lülijalgsed.

Porgand ja vultuur söövad porgandit. Nokk kasutatakse saagiks, mistõttu on kõige võimsamad talad kala söövad kotkad, mis tegelevad suurte, libedate ja tugeva kaaluga saagiga või püüdjatega.

Nad jahtivad varitsusest, vaatavad tihti lendamise ajal saaki, mõned jälitavad õhus. Plii päev elus, mõned liigid - hämarik. Põhja- ja mõõdukatel laiuskraadidel rändavad mõned liigid.

Polüunia on tuntud mõningates Luneas'es, polünnides Buzzards'is. Pesitsusperioodil hoitakse neid paarides eraldi aladel. Mõned asuvad kolooniad (vultuurid, väikesed härjad). Mõlemad vanemad ehitavad pesaplatvormi harudest puudel või kaljualustel.

Falcone'i kasutavad teiste röövlindude või korvide hooned. Naised kooruvad 25–60 päeva jooksul 1–6 muna sidurit, kes sel ajal saavad meestelt toitu.

Röövlind koos kirjaga

Kana toidab mõlemad vanemad. Paljudes liikides arenevad ühe pesa tibud ebaühtlaselt ning vanemad (ja mõnikord ka vanemad) tapavad sageli nooremad. Suurte kiskjate puhul sõltuvad tibud pikka aega nende vanematest. Lõuna-Ameerika üksik tibi Harpy kotkas (Harpia harpyja) istub pesas peaaegu pool aastat. Ja veel kuus kuud, juba teades, kuidas lennata, veedab pesast kaugel ja saab sööta vanematelt.

46 liiki kasvatatakse Venemaal. Kuldne kotkas (Aquila chrysaetus) - suurim kotk metsaaladel ja mägedes. Toit on tema jaoks hirvede ja hirvede vasikad, jänesed, rebased, marmotid, gopherid, peopesad, lumekellid, tiged, haned, pardid, mantlid.

Goshawk (Accipiter gentilis) elab tiheda metsaalaga, millel on vanad puud. Ta toidab imetajaid ja linde. Krechety (Falco gyrfalco), sackers (Falco cherrug), hõimud (Falco peregrinus) püüavad linde õhus, lendades kiirusega kuni 200 km / h. Röövloom lööb kogu keha ja jalad.

Kesk-Venemaal kohtub tavaline poiss (Buteo buteo) on tavaline Põhja-tundras zemnyak (B.

lagopus), stepides - kurgannik (Buteo rufinus). Iidsetest aegadest alates on paljudes riikides laialt levinud saaklindude jaht. Praegu on see massihobi kujul säilinud araabia maade riikides.

Kasahstanis ja Kõrgõzstanis on võimalik näha kuldse kotka jahipidamist.

Röövlindud

Enamik päevaseid röövlinde liigitatakse Falconiformes (Falconiformes):

Öösel elavaid linde esindavad öökullid (Strigiformes), mis sisaldavad kahte perekonda:

Sellesse järjekorda kuulub umbes 270 liiki. Need on keskmise suurusega linnud. Üks suurimaid liike, Ameerika Condor, on umbes 115 cm pikkune tiib, mille tiivad on kuni 275 cm.

Väiksematel röövlindudel - nn kääbuspagul - on tiibade pikkus 9-10 cm.

Röövlindudele on iseloomulik, et otsas on kõverdatud tugevad konksudega nokad, mille alus on kaetud palja, erksavärvilise nahaga - kindaga, mille külge avanevad ninasõõrmed. Mõõduka pikkusega röövlindude jalad, kumerad ja tavaliselt teravad küünised (ainult sekretäridel on pikad jalad). Küünised ja nokk tapetakse ning viimane ja saagikoristus. Sõrmed on suhteliselt pikad, istmikupoolel on padjad, mis hoiavad saaki.

Põhiseadus on tihe, ploome on jäik ja keha külge tihe. Värv on tavaliselt tuhm, enamasti hall, pruun, punane või must, sageli koos valge seguga. Mõnede porganditega toidetud liikide puhul on pea ja osa kaelast paljad, mitte sulgedega.

Esmaseid esmaseid sulgesid on 10, sekundaarsete primaarsete sulgede arv on erinev, kõige sagedamini 12, kuid mõnedes hästi hõljuvates suurtes liikides (näiteks vultuurides) 19-20. Saba on tavaliselt lühike (välja arvatud sekretär), ümar või nikerdatud 12 saba sulest (mõnedes suurtes liikides 14).

Öösel kiskjad: lindude nimed ja lühikirjeldus

Venemaa röövloomad, kes elavad öösel ja hämarikus aktiivset elustiili - see on peamiselt kotkas öökull. Nad sobivad ideaalselt elutingimustega, neid võib leida Altai külmades mägedes ja Türkmenistaniga piirnevates kuumades piirkondades.

Sarnaselt paljudele röövlindudele peeti öökulli kahjulikuks sulgeks. Aga ta küttib peamiselt närilistel, st ta ise hävitab kahjurid.


Pölled, erinevalt öökullidest, on puhtalt öised linnud. Neid peetakse kõige vanemateks röövelleks olevate tiibadega olenditeks: arvatakse, et esimesed öökullid ilmusid umbes 250 miljonit aastat tagasi.

Need öised linnud lendavad absoluutselt vaikselt, neil on suurepärane kuulmine ja nad võivad täielikult pimeduses haarata ohvri, oma toitu.

Venemaal levinud röövlindude nimed

Zimnyak, erinevalt, Furfooted Buzzard. Kõige tavalisem röövlindlaste vene tundra.
Osprey on kala eelistav kiskja. Seda levitatakse mitte ainult Venemaal, vaid kogu maailmas, välja arvatud Antarktika vöönd.
Steppe Eagle - elab suurtes piirkondades Musta mere rannikust kuni Transbaikaliani.
Põllurihm - elab kõikjal avatud piirkondades taiga lähedal, tundras ja metsa tundras.
Vaata videot röövlindude võimsusest.

Buzzard (buzzard)

Buzzard (sarich) on päevakütt, Hawk'i perekonna röövlind. Venemaal elab Uuralis ja Siberis, eelistab asuda metsadesse ja tundra. Lind on keskmise suurusega, keha pikkus on umbes 55 cm, tiibade pikkus on kuni 130 cm, seda küttivad väikesed närilised ja väikesed linnud ning halva jahipidamise ajal toidab ta karja. Ta sõidab soojadesse maadesse augusti keskel või lõpus või septembri keskel naaseb pesitsuskohta aprillis või mais. Hirmus elab ja jahib üksi, kuid kogutakse karjadesse enne väljumist. Härja ehitab lehtpuude ja okaspuude, kuivade okste ja harjapesi pesasid ning ta on kootud rohu varredega. 3-4-5 muna munemisel toimub munemine aprillis või mais, tibud ilmuvad 33-36 päeva, mõlemad vanemad söövad neid kuni 44-50 päeva, kui nad pesast välja ja hakkavad iseseisvalt sööma. Üldiselt ei ole härrad halvad vanemad ja vangistuses võivad hoolitseda teiste tibude eest.

Buzzard (buzzard)

Kobchik on Falconi perekonna jahimees. Lind ei ole suur, keha pikkus kuni 33 cm, tiiva pikkus kuni 35 cm, tiibade pikkus kuni 77 cm, kaal umbes 200 grammi. Ehkki buzzard on röövlind, püüab see harva väikseid närilisi, sisalikke ja konnasid, peamine saagiks on suured putukad - mardikad, rohutirtsud, draakonid. Vahel käivad varbad ja isegi tuvid tema küünistega. Munad pannakse teiste inimeste pesadesse, nende kohad jäävad ellu, nad võivad ise valida oma õõnsuse puukambris või auk. Siduris on 3-4 muna, isas ei osale nende inkubeerimisel peaaegu. Kobchik elab tervetes kolooniates, kus võib olla kuni sada paari. Mais rändab lind rändlennul, lendab augustis Aafrikasse või Lõuna-Aasiasse. Suur tibude, peamiselt peatoitena esinevate putukate, peamiselt poegade ilmumine. Venemaal elab punakasjalgne liblikas metsa-steppides, Baikali kaldal, Jakutias, Primorsky krai's.

Kobchik

Kite päeva jahimees Hawksi perekonnast. Venemaal näete punaseid ja musti tuulelohesid, kokku on 8 liiki. See on keskmise suurusega linn, mis kaalub veidi üle 1 kg, kuid pikkade tiibadega on nende pikkus kuni poolteist meetrit. Venemaal elab lohe peaaegu kõikjal, Smolenski piirkonnast Kaug-Idasse ja Arkhangelskist Kaukaasia mägedesse.

Punane tuulelohe eristub kahvli sabaga, kuid sellel ei ole erilist julgust ja kiirust, nagu teised sugulased. Harksaba küttib üsna omapärasel moel - see tõuseb suurele kõrgusele ja sealt ootab saak, et saak kiirustaks seda äkki, segadusse ja kannaks seda karmides küünistes. Nende saak - kodulindude tibud, samuti konnad, sisalikud, suured putukad, maod, hiired, jänesed. Pesi on ehitatud kõrgetele puudele ja on vooderdatud leitud või varastatud riidest, paberist ja muust prügikastist. 2-3-4 muna munemist, naised inkubeerivad neid. Must tuulelohe on pisut vähem punane ja selle tume on tumedam. Sügise alguses sõidab lohe Aafrika või Aasia soojadesse riikidesse ja naaseb kevadel Venemaale.

Kite

Gyrfalcon on Falconi perekonna päevapüüdja. Gyrfalcon on parimatest suurimatest pähklitest - selle kaal on umbes 2 kg, tiibade pikkus on kuni 140 cm, keha pikkus on kuni 60 cm. Siberis. Mõnda rästiku rändliiki, mõned - istuv, metsa tundralt sügisel sõidavad veidi metsadeni lõunasse. Gyrfalcon jahib väikeseid ja suuremaid imetajaid ja linde, see võib püüda jänes, partridge, part. Paar gyrfalcons ei ehita pesa, ta kasutab munade munemiseks mädakaid või väiksemaid röövlinde, kui nende pesad asuvad kivimites, nišides, karniisides ja kaetud kattega. 3-4 munaga munemise ajal ilmuvad tibud 30-35 päeva pärast pesast kuue nädala pärast. Krechet on hea, väärtuslik jahimees, kuid ta ise muutub sageli salaküttide saagiks, suvel võib põhja põhja püüda arktilise rebane lõksu.

Krechet

Filin või Pugach

Öökull või pugach on öökütt, öökullerind. Kotka öökulli pikkus ulatub 75 cm-ni, tiibade pikkus on 190 cm, naiste kaal on umbes 3 kg ja meestel kuni 2,5 kg. Venemaal on mitmeid kotka-öökullide liike - kotka öökull, kala-kotkas, habemel öökull, pikakarvaline öökull. Venemaal elab kotkas öökull seal, kus on toiduga varustatus, nimelt suur lind, jänesed, gopherid, hiired ja muud kättesaadavad loomad. Seetõttu ulatub öökulli elupaik meie riigis Sahhalinist ja Kurilisaartest läänepiirini. Öökull võib elada ja süüa erinevatest maastikest taigast steppini ja kõrbeni, kuid paljunemiseks vajab ta metsasid, kiviseid nõlvaid, kõrgesid ja mägesid. Lind on istuv, ei karda inimest ja võib asuda linna mahajäetud hoonetes.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org