Linnud

Kus see elab, mis see välja näeb, kui palju lind elab ja kuidas must torm

Pin
Send
Share
Send
Send


Märgistusperiood algab varakevadel, kui lumi hakkab aeglaselt sulama. Isad, kellel on iseloomulikud helid ja mingi tants, kutsuvad oma armastatud kaaslast. Väga tihti paarituvad hooajal võitlused.

Nad meenutavad neid, mis sobivad bankettide kostjatega, kuid mustade soonte puhul on kõik õnneks elus. See on tõeliselt hämmastav ja võrreldamatu spekter. Seda saab isiklikult kontrollida, kui vaatate sellise ebatavalise protsessi videot või fotot.

Mehed veedavad oma jõudu maksimaalselt, et saada naistele tähelepanu. Samal ajal on nad nii mitmekülgsed, et paljunemisperioodil väetab mitu tosin naist. Ka sel ajal on nad üsna arg ja vaiksed. Kuid sellel on oma põhjused: mustad tormid ei ole mõnda aega lendamise tõttu võimelised lendama.

Pärast paaritumist lõpeb meeste “missioon” ja kõik muud kohustused pesa loomiseks ja asustamiseks, munade inkubeerimiseks, edasiseks toitmiseks ja tibude kasvatamiseks kantakse üle naistele.

Must torm elab umbes 8-14 aastat. Inimeste tormiline elatusvahend põllumajandusvaldkondade laienemisel ja nende lindude atraktiivsus jahimeestele vähendab oluliselt nende arvu.

Mis toidab

Mis puutub toitumisse, siis see on väga mitmekesine. Dieet koosneb peaaegu taimsetest toitudest. Nad vajavad ka loomset päritolu toitu, kuid nende elu alguses. Praegu tarbivad nad putukaid väga suurtes kogustes.

Loomulikult sõltub toit elupaigast ja aastaajast. Kevadel ja suvel on nende lindude toitmine väga erinev. Praegu toitub see kase, paju, haava, lehise, puuvillase rohu pungade, puuviljade, erinevate marjade pungadega. Raske külma korral eelistavad nad nõelu, koonuseid, kadakamarju.

Ja sügise algusega, kui must torm elab põldude lähedal, siis ta ilma kõhkluseta ja hirmuäratavatelt aedadelt ja põldudelt. Mõnikord haaravad nad väikesed veerised ja gastroliitid (kõvad seemned). See aitab kaasa nende normaalsele seedimisele, see tähendab, et sissetulevat toitu on lihtsam mopida. Need kivised on eriti olulised varakevadel.

  • See on nutikas lind, kelle kaal on umbes poolteistkümmet kilogrammi ning toidu otsimine võib pikka aega haru külge riputada, jõudes meelitatud marjade või pungadega.
  • Kui talv saabub, suureneb mustade paaride käppade pind sõrmede külgede hornylõhe kasvu tõttu. See aitab lumel paremini liikuda.

Linnuvaim: kirjeldus

Mitmekesine, mittesiduv lind, väikese kana suurus on naissoost must. Suurem ja heledam värviga, sinine, must kuni roheline, lilla või valge - see on must torm. Värvide eraldamine võimaldab väikesel arvul naistel valida paari paljude kirevate ja atraktiivsete meeste hulgast.

Isikute suurused on iseloomulikud kanade järjestusele:

  • naistel on pikkus üle 40 cm, kaal kuni 1 kg,
  • isased on suuremad - üle 50 cm pikkused, kaaluga kuni 1,5 kg.

Nad erinevad teistest kanade esindajatest, mustadest tigedest, täielikult suletud metatarsuse ja tihedalt kaetud sulgede ja ninasõõrmetega. Enamikul tormirühmadel on oma sõrmede alustel ka suled.

Meestel on ainulaadne ilu erkpunase värvi ekspressiivsetele kulmudele ja lüra kujuga sabaosale - mustale lillale toonile ja altpoolt kaunistatud lumivalge suledega. Naiste silmapaistmatu värvus on samuti erinev, väljendatuna põik-halli, kollase ja pruuni triibuga, saba alumises osas valged sulged.

  • lühike põrutav nokk
  • sulgedega peidetud ninasõõrmed
  • ümarad lühikesed tiivad,
  • kärbitud saba lõikamine,
  • suletud jalad
  • küünarnukid,
  • dimorfism - erinevus naiste ja meeste värvide vahel.

Kus must torm on

Röövlite perekonna geograafiat esindavad nii erinevad laiuskraadid kui mandrid. Leitakse erinevaid linnuliike:

  • Põhja-Ameerikas - Kanada ja Alaska avatud ruumides,
  • Euroopas - Briti saartelt Alpidele ja Ardennidele,
  • Euraasias - Läänemerest Ukrainasse,
  • Venemaa Kurski ja Volgogradi piirkondades, t
  • Baikali põhjaosas ja Ussuri piirkonnas.

Lindu võib leida metsa-steppidest ja metsaaladest, palearktilistest ja neoarktilistest tsoonidest. Nende elupaigad on piiramatud, samuti linnuliikide ja alamliikide arv. Need on kaukaasia, kivi, tavalised, kosachid, puusiljad, sarapuupähklid, metsikud, õunad ja teised tigude esindajad.

Pesitsemise ajal rändavad linnud lindenidele ja haavapuudele sügavate metsade kõrgete puudega ning lähevad põletustele ja puhastustele vaheldumisi väljadega, kus saab kasu teraviljast. Sobivate tingimuste puudumisel saavad nad varustada pesasid kase metsades, haruldaste madalate metsade ja metsade servades, kuivade kohtade ja marjade lähedal. Sageli leidub neid põllumajandusmaa ja veetaimede äärel. Kõige populaarsem koht loetakse kasepuideks, mistõttu nimetatakse Saksamaal mustad jänesed kase lindudeks.

Lindude kirjeldus

Grouse on üsna suur linn, millel on suur ja tihe ehitis, lühike kael ja väike pea. Kaal on see üle 6 kg. Pikkus võib oma torso jõuda rohkem kui meetri kaugusele. Erinevus mustade tibude ja teise tibu vahel on sulgedega metatarsus ja ninasõõrmed. Paljudes tormides on neil ka sõrmed. Silmade ümber on paljas ring, millel on punane rasvane värv.

Räbu nokk on lühike, ülaosas punnis ja põhjas paks. Nokkade laius on kõrgem kui kõrgus. Ninasõõrmed on peidetud väikeste sulede all. Ujul on lühikesed tiivad. Saba on kärbitud, lõigatud. Säärega kaetud jalad. Eesmised sõrmed ühendatakse käpadel membraaniga. Tagumine sõrm on kõrge positsiooniga ja suletud bobiga. Nendele lindudele on iseloomulik dimorfism. See tähendab, et naiste ja meeste hulkade värvus on erinev. Naistel on rohkem kamuflaaže ja mitte värvilisi värve.

Black Grouse Sortid

Praeguseks on riisiperekonnas 17 liiki, mis on ühendatud 8 perekonda. Nende hulka kuuluvad:

  1. Tugev tavaline, Severtsov, krae.
  2. Salvei, tavaline.
  3. Sinine torm.
  4. Kanada ja harilik must.
  5. Grouse-Kosach, kaukaasia.
  6. Kivi, tavaline.
  7. Äge, niit.

Kus must torm on

See lind elab Euroopa ja Aasia metsa- ja metsa-stepipiirkondades, alates Püreneede idapiirkondadest ja lõpeb Ida-Manchurias. Seda võib näha Mongoolias ja Šotimaal. Selle linnu elupaigad on järgmised:

  1. Neoarktiline tsoon - Kaukaasia, tavaline, kivi, Siberi torm, sarapuupähkel, õunapuu.
  2. Paleearctic tsoon - Kosach, tavaline, kivi, kaukaasia must.

Neoarktika piirkond hõlmab mõõdukas kliimavööndis vanade ja uute maailmade osariike: Euroopa, Aasia, Põhja-Ameerika. Venemaal on kaheksa liivaliiki: tundra ja valge kapsas, Kosach, kaukaasia, ühine, kivi, sarapuu, siberi torm.

Pesitsemise ajal ei meeldi see lind kõrged puudega kurtide metsaistikud. Ta korjab haabapuud, lindude kasvandused, pistikute ja metsikute lähedale, kasepuid, mis on segatud teraviljasaaduste väljadega, väikesed metsad, servad, kus on kuivad kohad ja marjad.

Milline räpane toitumine

Kui me kaalume mustade tigede toitumist ja otsustame, mida must torm sööb, siis on selle toit sageli köögivilja. Nad söövad loomade toitu, kui nad on tibud. Kuid vanuse tõttu eemalduvad nad loomasöödast. Suvel ja kevadel võib leida mitmesuguseid söödakultuure. Nendel ajaperioodidel tarbivad nad rohkesti rohumaid ja põõsaid, pungasid, lilli, seemneid. Nad vahelduvad sõltuvalt elupaikade geograafilisest asukohast.

Kuna marjad valmivad metsas, kasutavad nad toiduna mustikad, mustikad ja vasikad. Sügisel külastavad linnud väikestes karjades teraviljavälju kaks korda päevas. Talvel külmad, mustad tormid haaravad enamasti taimede, kase, lepa, paju, haava pungad. Lisaks toidab see männikoonuseid ja kadakamarju. Noorte tibude elu alguses vajavad ainult loomasöödad ja toituvad mitmesugustest putukatest, mardikatest, röövikutest, sipelgadest, bedbugidest, ämblikest, cicadadest, sääskedest ja kärbestest. Valgu söötadel kasvavad tibud kiiresti.

Täiskasvanud tormide seedesüsteemis peab olema veeris, mis aitab seedida toitu.

Tugevool

Suured muutused nende lindude käitumises ilmuvad kohe varakevadel. Hõõruge elavamalt ja aktiivsemalt. See viitab sellele, et hetk algab. See toimub igal aastal märtsi erinevatel päevadel, sõltuvalt elupaikade asukohast. Praeguse seisuga korjavad linnud stepipiirkondi, mis võivad olla mitu kilomeetri kaugusel metsast, samuti põllud ja aiad, metsa servad ja mägede põõsastega.

Tavaliselt need kohad ei muutu ja jäävad konstantseks. Seetõttu leiavad jahimehed kiiresti saagi kasutades maandumismeetodit. Tokovische esimesel lennata vanad mehed. Mõne aja pärast liituvad noored. Eelmise aasta tugevamad linnud osalevad koos täiskasvanutega tokovischis. Nõrk must torm seisab kõrvale ja istub äärelinnas.

Tugevool koosneb kahest osast. Esimesel poolel on linnud puudel ja seal on koo. See on nagu mutter, mis on kuuldav mitu kilomeetrit. See uputab teiste lindude häält. Voolu teisel poolel, mida nimetatakse chufirkaaniks, kulgeb must tiged maapinnal olulisel kohal, visates oma pead tagasi, puhudes nende kaela ja pöörates saba.

Praegusel ajal on meeste vahel tihe võitlus, mida nad näevad välja nagu tavalised kodused klapid ja tekitavad üksteisele valusaid lööke. Kaotab lahinguväljalt lahkunud mehe. Praegusel ajal kogunenud meeste arv jõuab tihti sadade lindudeni, kus elab palju mustasid. Tokovische naised lähevad muru servale ja ootavad võitjaid. Siis sõita seal ainult päikesetõusu ja päikeseloojangu ajal.

Hüljeste pesitsus

Linnupesad on paigutatud looduslike marjade kasvukohtade lähedusse: looduslikud maasikad, kivi marjad, mustikad. Nad söövad noori tibusid. Põldudega suletud aladel valitakse kohad, kus munakanad munevad. Väljaspool näeb must tigu pesa maapinnal olevat väikest auk, mis on kaetud sambla, sulgede, okste ja lehtedega. Pesa sügavus võib olla kuni 6 cm ja läbimõõt kuni 22 cm.

Täieliku munakanade puhul saate lugeda kuni 14 tükki, kuid keskmiselt on see umbes 8 tükki okra värvi tumepruunide laigudega. Munade arv sõltub aasta viljakusest. Kui munad on väikesed, tähendab see, et sööt ei olnud piisav. Koostamine algab kohe pärast munade paigaldamist.

Lõunapiirkondades algab see aeg mai alguses ja põhjaosas, mai lõpus või juuni alguses. Eripäraks on see, et vanad naised loovad pesad enne noori linde. Kui munade munemine on hävinud, on neil aega teise munemise edasi lükata. Seetõttu pikeneb mustade soonte järglaste inkubeerimise aeg aja jooksul märkimisväärselt ja seda ei tähenda täpsed piirid.

Tugevool

Kevadise algusega muutub lindude käitumine. Nad muutuvad aktiivsemaks ja elavamaks, mis näitab lähituleviku algust paaritamisperioodil, mis on eriline mustade muldade ja märtsikuu kohta. Tal on oma unikaalne nimi - praegune. See ühendab kahte tähendust - ühelt poolt on see partnerite valimise protsess ja mustade tormide ja tormide paaride kujunemine - praegune ja teiselt poolt abielumängu koht - praegune.

Jooksvad on steppide alad, avatud metsa- või üleujutusniidud, heinamaad, aiad ja metsa servad. Olles valinud ühe koha, ei muutu linnud seda - see jääb püsivaks. See võimaldab jahimeestel jahtida suure hulga saagiks. Peamine on teada saada kindlat kohta ja oodata varitsemisega aega, et saada rea ​​täpseid tabamusi.

Esimene ilmub praegustele vanadele meestele. Aja jooksul jõuavad nooremad isikud neile. Eelmise aasta mehed saavad täiskasvanud esindajatega võrdsetel tingimustel osaleda jooksvalt. Nõrk peab hoidma jooksva marginaali, vaadeldes võistlust küljelt.

Tokovanie algab sõnadega mehed. Nad demonstreerivad oma voorusi, tehes kõigepealt originaalsed laulud, mis meenutavad tuim murm, ja seejärel liiguvad tantsuelementidele - oma sabadesse paiskuvad, on oluline maapinnale külvata, juba emiteerides muid helisid - chufykanie. Ettekanne lõpeb taotlejate võitlustega, mis sarnanevad kukkuvõitlustega, kui vastased üritavad üksteisele valusaid löökseid tekitada. Lahingu ajal imendub must torm nii, et nad ei märka midagi ümber. See muudab need jahimehed kergeks saagiks, kes andsid nina hüüdnime - kurtide mustade tormide. Kaotab selle, kes lahinguväljalt lahkub. Praeguse voolu ajal võib voolu koguda kahest ühikust kahele tosinale ja mõnikord sadadele meestele.

Võitluste lõppedes saabuvad mustad, tervitasid võitjaid ja eemaldati nendega koos paaristamiseks. Naised ei kiirusta meeste valimist, ja tegelikult on neil õigus, et neil oleks õigus, oodates kõige püsiva ja tugeva esindaja määramist.

Grouse pesa

Kõik tiged, olenemata tüübist ja geograafilisest asukohast, elavad suurtes karjades. Eluviisi juhtiv istuv. Toidu leidmisel või ohu korral teeb kari lendudeks üsna suured (kuni 10 kilomeetrit) vahemaad. Nad lendavad ilusti, kuid eelistavad veeta rohkem aega maapinnal, kus nad korraldavad ja pesitsevad.

Tavaliselt on pesa väike sälk, mis on vooderdatud vanade lehtede, sulgede ja sambliga, segatud väikeste okastega. Salve sügavus varieerub 4 kuni 6 cm, läbimõõduga 16-22 cm. Pesakonna peitmine tiigrites. Asukoht valitakse marjakohtadest kaugel - mustika väljad, looduslikud maasikad ja luu lõikamine, mis on tulevaste tibude toit.

Komplektis on 4-14 muna, keskmine on 6-8 muna, millel on pruunika laiguga kerge okra toon. Kana munade arv mõjutab aasta saaki. Mida väiksem on võimalus saada head toitu, seda vähem on munad. Toidu puudumine mõjutab mitte ainult noorte loomade arvu, vaid ka nende tervist. Seetõttu parandab loodus kohe kvantitatiivseid näitajaid.

Hoidke pesa

Niipea kui naissoost on viimane muna, algab koorumine. Lõuna on see periood mai alguses, mai lõpus või juuni alguses. Huvitav fakt! Vanemad naised hakkavad aretama varem kui noored. See on tingitud asjaolust, et kui mistahes müüri kaob mingil põhjusel, võib neil olla aega kõrvale jätta ja teisel istuda. Seega ei ole mustade tigude haudemehhanismidel selget kuupäeva ja piire, mis kestavad pikka aega.

Pärast paaritumist ei osale mehed perekonnaelus. Kõik vastutus tibude pesitsemise, inkubeerimise ja söötmise eest langeb naistele. Järglased ilmuvad kuus, harvem - kolm nädalat pärast inkubatsiooni algust.

Mustanahkade talvitamine ja söötmine

Räbu ja tigeduse istuv eluviis muudab nad eluaegseks elamiseks külmal aastaajal. Kui täheldate nende lindude käitumist talvel, muutub nende sõltuvus kaseviljadest selgeks - kase kõrvarõngad on mustade tigede lemmikjahu ja nende ellujäämise alus näljahooajal. Hea toidulisand on ka mitmesugused põõsaste marjad, mis peidavad lume all ja säilitavad oma toitumisomadused.

Teine tingimus, mis on vajalik talvel edukaks ellujäämiseks, on sügav, kohev lumi. Kui külm on mõõdukas, kulutab karja peaaegu kogu päeva puudesse, tehes aeg-ajalt väikesed lennud toitumispaikadesse. Õhtul söönud hästi, sukeldusid nad otse puudelt lumekonksudesse, kus nad ööbivad. Kõige tõsisemates talvedes, kui temperatuur langeb alla 20-25 kraadi Celsiuse järgi, võivad mustad sooned veeta mitu päeva lume varjupaikades. Sulatamise saabumisel liiguvad nii mehed kui naised puude juurde, kus nad mitte ainult ei veeta terve päeva, vaid ka veedavad öö.

Räbu ja tigeduse istuv eluviis muudab nad eluaegseks elamiseks külmal aastaajal.

Mägilinnud, mis elavad mägismaal, kus talvel toitumine on veelgi madalam kui tasandikul, on oma ellujäämisvahendid. Nad sobisid isegi noorte nõelte ja kuuse seemnete toitmiseks.

Tugevuse tüübid

Mustade soonte tüübid on väga erinevad. Nende atraktiivne kaal ja maitseandmed muudavad linnud jahipidamise objektiks ning nende elustiil ja harjumused lihtsustavad jahimehi jahtima. Nende ilusate lindude röövellik ja mõttetu hävitamine on pannud mõned liigid väljasuremise äärele. Punase raamatu nimekirjas oli kiriku täieliku kadumise vältimiseks.

Kõige kuulsamad sordid on:

  • must jänes või põld, heinamaa,
  • кавказский,
  • голубой или дымчатый,
  • шалфейный (полынный).

Тетерев-косач

Наиболее известный, благодаря широкому распространению, вид тетеревов. Именно с ним, с его раскраской, характерной формой хвоста, белым подхвостьем ассоциируется у любителей и знатоков фауны порода птиц тетерев.

Kosachsi võib leida suurtest steppide ulatusest, metsa-steppidest ja Šveitsi Alpide ja Lääne-Suurbritannia metsadest, idaosas asuvast Ussuri taigast.

Asula jaoks valitakse karjad avatud ruumidega kohad - põldudega, põõsaste, kaskade ja okasmetsade kõrval asuvad põllud, heinamaad, suured aiad. Suvel on avatud ruumid ja põllumajandusmaa nende jaoks toiduainete allikaks ning põõsad pakuvad turvalist varjupaika, kus saate hõlpsasti varjata looduslike vaenlaste (rebaste) ja jahimehed.

Kaukaasia torm

Ta sai oma nime elupaiga järgi - see on Kaukaasia ja Türgi territoorium. Kaukaasia karjad ronivad mägismaal (kuni 3 km), kus nad viivad istuva eluviisi rhododendronite, kadakate ja kasepuudega kaetud nõlvadel. Aretuskarjade puhul langevad naised 2,5 tuhande meetri kaugusele, kus nad ehitavad pesasid.

Nad erinevad oma lähisugulastest - kosachidest ainult miniatuursetes suurustes - naised ei kasva rohkem kui 40 cm ja ei kasuta üle 0,9 kg ning mehed vastavalt mitte rohkem kui 50 cm ja 1,1 kg. Meessoost isikud näevad tagasihoidlikumad - neil puudub saba alumises servas valge suled ja saba ise näeb välja pigem põhja alla painutatud konks.

Teine erinevus Kaukaasia riis on see, et ta võib olla üksi paaritamismängude hoidmisel. Sellised mustad sooned on ohustatud ja on loetletud punases raamatus.

Must torm

Vähe teada, isegi professionaalsete ornitoloogide seas. Seda leidub Põhja-Ameerikas Alaska ja Kanada lõuna pool, Kaljuranniku piirkonnas ja metsades. Sisaldab kahte väga sarnast sorti:

  • suitsune - värv on tumehallides,
  • sinine - kannab sinist rohelist.

Kulm on oranž või punane, aluskall on valge. Naistel on traditsiooniliselt tagasihoidlik pruunikas värvus, millel on hallid laigud ja tume varju.

Pärast kevad- ja suvehooaja veetmist tasandikel asuvate okasmetsade vahel, tibude kasvatamisel läheb kari mägedes kõrgele, kus see veedab kogu talve.

Must torm

Röövlite perekonna suurimad liikmed. Ela Põhja-Ameerikas. Pikkuseni ulatuvad isased 80 cm ja kaaluvad umbes 3 kg. Nad väärivad nii oma nime kui ka kaukaasia mustanahalist, tänu harjumusele asuda kääbuspuu kääbusnäärmete lähedale, mis on nende elupaikades - Rocky Mountainsi jalamil. Põõsas on vaenlaste loomulik varjupaik ja pakub toitu peaaegu kogu aasta.

Erilist tähelepanu tuleb pöörata koirohi välisandmetele või, nagu seda nimetatakse ka salvei tormiks,. Selle originaalset värvi on raske segi ajada mis tahes muuga.

Kuigi värvuse põhivärvid on väga lihtsad - hall, valge ja pruun, moodustavad nende kombinatsioonid ainulaadse pildi. Isaslooma otstesse suunatud avatud sabaosad moodustavad ventilaatori, mis sarnaneb visuaalselt Ameerika indiaanlaste peatoedega (sulgekroon). Luksuslik valge "frill" on ees mustade laigudega kurgus, lõug ja lindude kõht. Pilt on täidetud meeste eredate kollaste kulmudega.

Jänes on üllas lind. Enamik inimesi näeb seda ainult fotos, kuid mäletavad seda, kui lahendada ristsõnu või lastes lastele läbi entsüklopeedia, andes raporti, lugedes kogu klassile. Ülejäänud lind on rohkem teada ornitoloogidest ja jahimehedest, kes teavad selle hinda ja maksimaalset teavet selle kohta.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org