Loomad

Ussuri (Himaalaja) karu

Pin
Send
Share
Send
Send


Himaalaja (muidu valge rinnaga, Ussuri) elab Sikhote-Alini reservi lähedal Venemaa, Hiina ja Korea piiril. Siin on see, et Kaug-Ida tsoonipuu metsad. Paljud väikesed jõed on korduvalt selle läbi lõiganud.

Suuruselt on Himaalaja karu täpselt pool pruuni karu suurusest. Tema kõrgus ei ületa 1,5-1,7 meetrit, turja kõrgus on 0,8 meetrit, kaal 120-140 kilogrammi. Naised ja isegi vähem, harva üks neist jõuab 100 kilogrammi. Oodatav eluiga on harva üle 25 aasta. Karusnahk ei ole pikk, meeldiv puudutus, must, harvem punane. Rindkere keskel on valge “V” - kujutismärk. Tänu temale nimetatakse Himaalaja karu "kuu karu".

Enamik aega kulutab Himaalaja karu puu, kus ta leiab vaenlastelt toitu ja peidab. Söödana on see pähklid, marjad, puuviljad, noored võrsed ja idanenud risoomid. Armastab meelt pidu. Mõnikord toitub see sipelgadest, konnadest ja molluskitest. Näljasel aastal ärge põlguge ja pööra. Inimesi ei rünnatud.

Himaalaja karu teeb puude ronimisel nn karupesad. Nad esindavad filiaalide keerdumist, mis tõesti näevad välja nagu suured pesad.

Himaalaja karu korraldab oma pesa pehmete puiduga puude õõnsustes (näiteks pärn, seeder või pappel) ja väga harva maapinnal. Õõnsad Himaalaja karud valivad suured ja kuivad. Selle sissepääs peaks katma kasvava puu kõrvale jäävad oksad, nii et sinna ei satuks sademeid. Kui sisselaske suurus ei sobi karu suurusega, laieneb see lihtsalt puidu liigist hammustades. Kui karu korraldab seedri, siis kevadel puruneb see lihtsalt rottitud seinas uue aukuga. Paprika õõnes on reeglina liiga toores, kuid kuna Himaalaja karu juhib pappi viimases kohas. Denis tõuseb alati tagurpidi. Tagades, et see on piisavalt avar ja kuiv, kraabib ta hoolikalt barrelist ja püüab tasandada oma tulevase talvise korteri “seinu”. Kõik see prügi langeb denni põrandale ja muutub seejärel omamoodi sulgpeeniks, millele see on nii pehme ja mugav magada. Himaalaja karu magab tavaliselt selja või kõhuga. Viimasel juhul peidab ta oma nägu jalgade vahele. Kui õõnsuses ei ole piisavalt ruumi, magab karu pool istuvas asendis. Talv kulutab talveunest. Kevadel kipub kogunema rasva.

Suve alguses algab paaritumisperiood. Talvel toob naissoost 1-2 kiisu. Nende kaal ei ületa 0,3-0,4 kilogrammi. Nad kasvavad väga aeglaselt ja muutuvad suhteliselt sõltumatuks alles 2-3 aasta pärast.

Seal on Himaalaja karu ja vaenlased - see on Amuri tiiger ja imelikult on tema nõbu pruun karu.

Ohu korral tõmbab naissoost Himaalaja karu oma poisi puusse, samal ajal kui ta püüab vaenlast nii palju kui võimalik juhtida.

Praegu ei ole maailmas üle 6 000–8 000 inimese. Neist umbes 5000 Venemaal. Igal aastal väheneb nende arv peamiselt salaküttide tõttu 4–4,6% võrra. Karu sapipõie (Hiina "universaalne" meditsiin) huvides hävitavad salaküttid sageli isegi poegade naisi.

Kuidas must Ussuri kiskja näeb välja?

Need karud on üks väiksemaid nende perekonnas. Pikkuses kasvab nende keha umbes 180 cm ja keskmine täiskasvanud loom kaalub 150 kg.

Nende loomade välimus vastab nende nimele. Karusnaha värvus on must ja rinnaga on kaunistatud valge või helekollane täpp nurgas. Looma karv on päike lühike, siidine, siidine ja väga paks. Peaga karvad kasvavad eriti suurepäraselt, nii et pea näib keha taustal olevat suur.

Seoses Himaalaja karude puitliku elustiiliga. loodus on andnud neile tugevad küünised, mis aitavad kindlalt haaratsite ja harude külge kinni. Küünised on teravad ja kõverad.

Täiskasvanud Himaalaja karu on tõsine kiskja, mida isegi Ussuri tiiger kardab kohtuda

Himaalaja karu loomade harjumused ja elustiil

Erinevalt teistest karu perekonna liikidest on must Ussuri karu kohanenud elama mitme inimese perekondades.

See loom veedab suurema osa oma elust puude kroonides. Seal kannab karu soojust, kahjulikke putukaid ja toidab. Aga Himaalaja karu liigub osavalt mitte ainult puude kaudu, ta tunneb ennast vabalt maapinnal ja ujub vees väga hästi. Tema kehal on suurepärane plastilisus.

Talv veedab õõnsuses, kahe meetri kõrgusel maapinnast. Kui tema jaoks võib ta tulla ja lõhe kivis. Nad juhivad istuvat elustiili, lahkuvad oma tuttavast territooriumist ainult siis, kui toit on otsa saanud.

Ja mida Himaalaja puu kannab?

Toit on ka seda tüüpi iseloomulik omadus - 85% selle toitumisest on köögiviljatoit. Ta sööb sibulaid ja taimejuure, marju, pähkleid, tamme. Armastab mett. Kuid siiski on Himaalaja karu endiselt kiskja ja seetõttu kasutatakse seda mõnikord toidu putukatena, vastsetena, kahepaiksetena ja suurematel loomadel. Ta oskab metsikult hirmuärasid hülgata, neid ületades ja tugeva löökiga, mis purustab ohvri kaela.

Järglaste aretamise protsess

Nende loomade paaritumisaeg algab suve saabumisega ja kestab juulini. Pärast paaritumist kannab Himaalaja naissoost karu umbes 8 kuud. Sündivad 1-2 last, nad kaaluvad mitte üle 400 grammi. Nagu ka teised karud, naissoost valged habemelised karud sünnivad talveunestamise ajal. Vastsündinud poegad on pimedad ja väga abitu, nii et ema-karu, palju kauem kui ülejäänud isikud, ei tule välja oma pesast: ootab, et tema lapsed tugevneksid.

Himaalaja karupoegad jäid ilma emata ilma julmade jahimeeste süüta

Kolme kuni nelja aasta vanuselt muutuvad karupoegad suguküpseks. Ja selle liigi esindajad elavad umbes 25 aastat.

Musta Ussuri looduslikud vaenlased kannavad, kes nad on?

Himaalaja karu ründavad suuremad röövloomad, nagu Amuri tiiger ja pruun karu. Mõnikord satuvad Himaalaja karud ilvesele ja hundidele. Aga tavaliselt kõik need kiskjad-vaenlased ründavad noori inimesi. Kui valge rinnaga karu on 5 aastat vana, muutub see palju tugevamaks ja siis ei tunne paljud loomad seda vastu.

Nende ema tapeti, kui nad olid vaid paar päeva vanad.

Himaalaja karu kui inimkalapüügi objekt

Nende loomade väärtus on nende liha ja karusnahk, mistõttu muutuvad Himaalaja karud poacheri jahi objektiks. Rahvameditsiinis on selle looma sapipõie väga teretulnud ning hiina jaoks on Himaalaja karu käppade liha väga populaarne kulinaarne roog.

Nende orbude looduse taastamine on väga raske ...

Kuidas nad välja näevad?

Himaalaja karu on väljapoole ebatavaline ja täiesti võluv. Need karud on pooled pruunide metsaomanike suurusest. Üsna väikeste mõõtmetega on need karud ümardatud. Nad näevad välja nagu heasüdamlikud karusnahad. Pole ime, et Hiina võrdlevad neid pelmeenidega.

Nende karude koon muudab oma väljendit pidevalt, loomad näitavad emotsioone peaaegu nagu inimene. See funktsioon on tingitud nende teravast ninast ja suurtest ümmargustest kõrvadest, mis ulatuvad silma nurkadest kaldu. Kui ühendate ninaotsiku, silmade nurkade ja kõrvade joontega, saate puhta ja kõrge kolmnurga.

Kui väikesed nad on?

Himaalaja karu kirjeldamisel on peaaegu alati väikesed mõõtmed võrreldes teiste selle perekonna röövloomadega.

Keskmiselt on Himaalaja mehed järgmised:

  • keha pikkus - 1,5 kuni 1,7 m,
  • turjakõrgus - umbes 80 cm;
  • kaal - 120-140 kg.

Naised on palju väiksemad.

Kas nad on ainult mustad?

Himaalaja karu ei ole sada protsenti brunet. Tema lühikese läikiva karvaga on alati varju. Lisaks mustale leitakse Himaalaja tume pruun ja määrdunud punane.

Igal neist on valge või kollane "lips" rinnal. Koht on kujundatud ebatäieliku kuu. See võimaldas kutsuda teda "kuu karu".

Elupaik

Kui Himaalaja kannab elu, saate aru loomade nimest.

Whitechesti valjem on nähtav:

  • Hiina põhja- ja idaosas, t
  • Primorsky piirkonnas, Altai piirkonnas, Habarovski territooriumil,
  • Põhja-Koreas
  • Pakistanis, osaliselt Afganistanis ja Iraanis.

Sellised karud elavad ka Jaapani põhjaosade territooriumil ja loomulikult Himaalaja territooriumil.

Kuidas nad on inimestele abiks?

Lisaks loomaaedadele elavad Himaalaja karude taludes. Seal hoitakse neid mitte ainult, vaid ka aretatakse. Tõuaretuse peamine eesmärk - karu sapi kaevandamine. See ekstrakt ekstraheeritakse looma sapipõiest. Selle peamine keemiline komponent on ursodeoksükoolhape. Karu sapi on paljude traditsiooniliste ravimite peamine koostisosa.

Kahjuks mõjutab isegi inimlik kaasaegne tara (ilma looma tappa) karu tervist ja selle eluiga. Taluelanikud elavad mitte rohkem kui 5 aastat.

Karu talud ei ole ainult Venemaal, vaid ka teistes riikides:

Paljud kogukondlikud organisatsioonid on loomakasvatuse vastu karude kasvandustes. Kuid karjakasvatusettevõtted on Aasias ja idas ravimite toorainete peamised tarnijad. Karude sapi kasutatakse mitte ainult traditsioonilises meditsiinis, vaid ka farmaatsiaettevõtetes.

Kuidas nad looduses elavad?

Himaalaja karude elustiil erineb nende loomade teistest liikidest. "Kuu karud" eelistavad veeta suurema osa ajast puud. Eriti armastavad nad vanu linde ja suuri popeleid. Isegi talveunest on Himaalajad paigutatud suurtesse puude õõnsustesse ja nad tahavad uinakuda.

Puud teenivad Himaalajaid mitte ainult hubaseks talveks ja kohaks, kus saab uinakuda. Siin päästetakse valged rinnahoidjad nii kesetest kui ka nende vaenlastest:

Mehe juures on karu suhe keeruline. Kuigi ajakirjanduses on inimestele rünnakute kohta aeg-ajalt aruandeid, on nende pilt muinasjuttudes üsna rahulik. Jah, ja jälgides loomade harjumusi loomaaias, võime täheldada paljusid omadusi, kuid mitte agressiooni.

Kuid ärge unustage, et isegi selline armas ja lahke välimusega Himaalaja jääb kõigepealt metsloomaks, kes on täielikult võimeline kaitsma nii oma territooriumi kui ka ennast välise ohu eest, sealhulgas inimeste kohalolekust .

Mida nad söövad?

Toit rohkem kui pool koosneb taimsetest toitudest. Nende igapäevase toitumise aluseks on:

  • tammetõrud
  • pähklid,
  • seemned,
  • marjad,
  • põõsaste võrsed
  • maitsetaimed,
  • mahlakad risoomid ja sibulad.

On olemas hiina lugu, mis räägib, kuidas karu läks talupoegasse köögiviljas ja tõmbas seal köögivilju. Selline krunt ei ole nii fantastiline. Näiteks Moskva loomaaias sööb karu rõõmuga porgandeid ja kapsasid, põhjustades alati avalikkuse rõõmu ja kiindumust, kes vaatavad söötmist.

Ärge unustage, et need kannavad ja valgu komponendid oma dieedis. Sageli regaleeritakse:

Need karud ei meeldi jahtida, kuid rõõmuga söövad nad kellegi saagiks jääd.

Mis eristab karu-gubakit?

Himaalaja Guba karu on eraldi liik. Väliselt on need loomad väga sarnased "kuu karudega". Siiski on käsn väiksem ja palju suurem.

Karud elavad Indias, Ceylon. Gubach, samuti valge rind, elab vangistuses hästi. Moskva loomaaias on neid.

Tuntud gubachy alates "moon karud" ja toitumise eelistusi. India metsa karvane elanik eelistab putukate pidu, sipelgad kasutavad oma erilist gastronoomilist armastust. Nende karude huulte konstruktsioon muudab antikantide saak väga lihtsaks. Huulte pisut pikliku kujuga, nagu toru, kannab ja sai selle nime.

Kui kaua Himaalaja karud elavad?

"Kuu karude" keskmine eluiga on 25 aastat. Soodsates tingimustes ja loomaaedades võivad karud elada kuni 35 aastat.

Nende loomade paaritumisaeg algab suvel. Karu sünnib üks või paar noort, igaüks kaalub alla 500 g, väikelapsed kasvavad aeglaselt, isegi ühe kuu vanuselt, on täiesti abitu. Himaalaja kasvab reeglina vaid kaheaastaseks, reeglina mitte kõik elavad sellel vanusel.

Need karud on juba pikka aega punases raamatus loetletud. Kuid neid ei tunnistata haavatavateks või ohustatud liikideks, st nende loomade jaht on lubatud, kuigi see on piiratud.

Musta karu kirjeldus

Morfoloogiliselt sarnaneb see liik eelajaloolisele karule.. Teadlaste sõnul on ta enamiku karude esivanem, välja arvatud panda ja silmapaistvad karud. Ehkki üldiselt esindavad seda taimtoidulised, millest mõned võivad näidata agressiooni märke nende inimeste ja loomade suhtes, kes on neile jahipidamise kuulutanud.

Välimus

Aasia karu on musta ja helepruuni koon, valkjas lõug ja kiilukujulisel rinnal tugevalt valge täpp. Valge rinnaga karu ebaproportsionaalselt suured väljaulatuvad kõrvad on kella kujuga. Saba pikkus 11 cm Täiskasvanud karu õlgade laius on 70-100 cm, kõrgus umbes 120-190 cm, sõltuvalt looma soost ja vanusest. Täiskasvanud mehed kaaluvad 60 kuni 200 kg, keskmine kaal on umbes 135 kg. Täiskasvanud naised kaaluvad vahemikus 40-125 kg. Eriti suur on 140 kg.

Aasia mustad karud on välimuselt sarnased pruuniga, kuid neil on kerge keha struktuur, mis on õhem esi- ja tagarihmad. Himaalaja karu huuled ja nina on suuremad ja mobiilsemad kui pruun. Mustade karude kolju on suhteliselt väike, kuid massiivne, eriti alumise lõualuu piirkonnas. Selle pikkus on 311,7 kuni 328 mm ja laius 199,5–228 mm. Kui naine on 291,6–315 mm pikk ja 163–173 mm lai. Kuigi loom on enamasti herbivoor, ei ole kolju struktuur sarnane pandade kolju struktuuriga. Neil on kitsamate väliskülje kaared, külgmised voldikud ja ajalised lihased on palju paksemad ja tugevamad.

See on huvitav! Keskmiselt on täiskasvanud Himaalaja karud veidi väiksemad kui Ameerika mustad, kuid eriti suured mehed võivad ületada teiste liikide suurust. Samal ajal on Himaalaja karu mõttesüsteem rohkem arenenud kui pruun karu.

Himaalaja karul on unikaalne käpa struktuur, isegi katkiste tagumiste jäsemete korral, võib see siiski puust üles ronida, kasutades ainult esipaneele. Sellel on tugevam ülakeha ja suhteliselt nõrk tagajalg kui liikidel, kes veedavad pikka aega maapinnal. Isegi valgekarva karu esiääradel olevad küünised on veidi pikemad kui tagakülgedel. See on vajalik puude ronimiseks ja kaevamise võimeteks.

Iseloom ja eluviis

Aasia mustad karud on päevasel ajal, kuigi nad on öösel inimeste eluruumides sageli külastajad. Nad võivad elada pereliikmetes, mis koosnevad kahest täiskasvanud inimesest ja kahest järjestikusest peremeestest. Himaalaja karud on head ronimisvahendid, nad ronivad kõrgustesse, et varjata vaenlasi, jahti või lihtsalt lõõgastuda. Ussuri piirkonna järgi veedavad mustad karud kuni 15% oma ajast puud. Nad murdavad oksad ja oksad, et parandada söömise ja magamise koha. Himaalaja mustad karud ei talve.

See on huvitav! Karud valmistavad oma dens'i ette oktoobri keskel ja magavad neis novembrist märtsini. Nende uksed võivad olla paigutatud õõnsate puude, koobaste või aukude, õõnsate palkide või järskude, mägiste ja päikesepaisteliste nõlvadega.

Aasia mustad karud on mitmesuguste helisid. Nad rüüstavad, vinguvad, kuradavad, säravad. Ärevuse ja viha ajal tehakse erihelisid. Nad kostavad valjult hoiatuste või ohtude edastamisel ja karjuvad, kui nad võitlevad. Teiste karude lähenemise ajal teevad nad vastassugupoole hõivamise ajal keele klõpsu ja “kõverad”.

Elupaik

Neid levitatakse Himaalaja, India Subkontinendi põhjaosas, Koreas, Kirde-Hiinas, Vene Kaug-Idas, Honshus ja Shikoku, Jaapani saartel ja Taiwanis. Mustad karud elavad tavaliselt leht- ja segametsades, kõrbetes. Nad elavad harva Himaalaja suvel rohkem kui 3700 m kõrgusel ja langevad talvel 1500 meetrini.

Mustad karud asuvad kitsas riba Iraanist kagust idas läbi Afganistani ja Pakistani, India Himaalaja jalamil Myanmaris. Musta karud on kõikides Kagu-Aasia mandri riikides, välja arvatud Malaisia. Nad ei viibi Hiina kesk-idaosas, kuigi neil on riigi lõuna- ja kirdeosas fookusjaotus. Neid võib näha Venemaa Kaug-Ida lõunaosas ja Põhja-Koreas. Enamik neist Lõuna-Koreas. Musta valge karu rinnad on leitud ka Jaapanis, Honshu ja Shikoku saarel ning Taiwanil ja Hainanil.

Aasia mustade karude arvu kohta puuduvad selged hinnangud. Япония собрала данные относительно 8-14,000 особей, обитающих на Хонсю, хотя надежность этих данных не подтверждена официально. Оценки популяции ЗСК России – 5,000-6,000. В 2012 году японское Министерство окружающей среды, зафиксировало численность популяции – 15,000-20,000 особей.Indias ja Pakistanis tehti ligikaudsed hinnangulised andmed ilma täiendavate andmeteta, mistõttu arvestati 7 000–9 000 indiviidi ja 1000 Pakistanis.

Himaalaja karude toitumine

Valged rinnahoidjad on oma tuumiku poolest rohelisemad kui pruunid sugulased, kuid pigem röövellikud kui Ameerika mustad karud. Erinevalt pandast ei sõltu valge rinnaga karu madala kalorsusega toidu pidevast varustamisest. See on kõikjalik ja ebamõistlik, annab väikeste koguste eeliseks kõrge toiteväärtusega toidu. Nad söövad palju, paigutades selle keha rasva ladustamiseks ja seejärel rahulikult talveuni toidupuuduse ajal. Puuduse ajal sõidavad nad jõe orudesse, et pääseda mädaplekkide ja putukate vastsedele.

See on huvitav! Himaalaja mustad karud on kõikjalised. Nad söövad putukaid, vigu, vastseid, termiite, porgandeid, mune, mesilasi, igasuguseid väikseid prügi, seeni, maitsetaimi, lilli ja marju. Nad söövad ka puuvilju, seemneid, pähkleid ja teravilja.

Mai keskpaigast kuni juuni lõpuni täiendavad nad oma toitu roheliste taimede ja puuviljadega. Juulist septembrini ronivad selle liigi karud puudest, et süüa linde kirsi puud, koonuseid, viinamarju ja viinamarju. Harvadel juhtudel söövad nad kudemise ajal surnud kalu, kuigi see on palju väiksem osa nende toitumisest kui pruunkaru. Need on pigem röövellikud kui Ameerika pruunid karud ja nad on võimelised teatud korrapärasusega tapma kabiloomade, sealhulgas koduveiste. Looduslike saakide hulgas võivad olla hirved-muntzaki, metssigad ja täiskasvanud pühvlid. Kill valge karu saab, katkestades ohvri kaela.

Paljunemine ja järglased

Sikhote-Alinis algab mustade karude aretusperiood varem kui pruuni karu, alates juuni keskpaigast augusti keskpaigani.. Sündimine toimub ka varem - jaanuari keskel. Oktoobris kasvab raseda emaka emaka maht 15-22 mm-ni. Detsembri lõpus kaaluvad embrüod 75 grammi. Naise esimene pesakond on umbes kolmeaastane. Tavaliselt taastatakse karu perekondade vahel 2-3 aastat.

Rasedad naised moodustavad reeglina 14% elanikkonnast. Sünnitus toimub koobastes või puude õõnsustes talvel või varakevadel pärast tiinusperioodi 200-240 päeva. Cubs kaalub sünnil 370 grammi. 3. päeval nad avavad oma silmad ja 4. päeval võivad nad iseseisvalt liikuda. Allapanu võib koosneda 1-4 kuupist. Neil on aeglane kasvumäär. Mai lõpuks jõuavad lapsed vaid 2,5 kg. Nad muutuvad täiesti iseseisvaks 24-36 kuu vanuselt.

Looduslikud vaenlased

Aasia mustad karud võivad mõnikord rünnata tiigrite ja pruunide karusid. Neil on ka vaenulikkus leopardide ja huntide pakenditega. Euraasia ilves on potentsiaalselt ohtlik kiskja valge karusnahakarjade jaoks. Mustad karud domineerivad Kaug-Ida leopardides tihedas taimestikus asuvate piirkondade füüsilise vastasseisu tõttu, samas kui avatud aladel domineerivad leopardid, kuigi selliste kohtumiste tulemus sõltub suures osas üksikute loomade suurusest. Leopardid on teadaolevalt alla kahe aasta vanuste karupoegade saagiks.

See on huvitav! Tiigrid jahti ka musta karu. Vene jahimehed võivad tihti kohtuda, kui valged rinnahoidjad kannavad röövelliku tiigri jälgi. Kinnitusel on jääkide läheduses näha tiiger-väljaheiteid.

Et põgeneda, kannab karu kõrgele puudele, et oodata, et kiskja on igav ja ta lahkub. Tiiger võib omakorda teeselda, et ta on pensionile jäänud ja ootab kuskil kaugel. Tiigrid küttivad regulaarselt noori karusid, täiskasvanud sageli võitlevad.

Mustad karud liiguvad reeglina turvavööndisse tiigrite rünnakutelt viie aastaselt. Whitechest - vaprad võitlejad. Jim Corbett jälgis kord pilti sellest, kuidas Himaalaja karu tagaotsas tiigri kontsad, hoolimata asjaolust, et osa peanahast rebiti maha ja tema käpa vigastati.

Rahvastik ja liikide seisund

IUCN on teda klassifitseerinud haavatavaks, peamiselt metsade hävitamise ja väärtuslikele kehaosadele. Aasia must karu on loetletud kaitstud loomana Hiinas. Ka teda valvatakse Indias, kuid kostjate reformi ebatäiuslikkuse tõttu on raske kohtusse pöörduda. Ka valge rinnatüki elanike jaoks võitlevad Jaapanis aktiivselt mustad karud. Lisaks sellele ei ole ikka veel tõhusaid meetodeid Jaapani mustade karude säilitamiseks. Valged rinnahoidjad on loetletud Punane raamat Venemaal kui haruldasel liigil, kes on nende kaitseks keelatud jahtida. See liik on loetletud ka Vietnami Punases Raamatus.

Hiina musta karude elupaikade peamiseks ohuks on metsade hävitamine. 1990. aastate alguses vähendati musta karu piirkonda 1/5-le enne 1940. aastat. Isoleeritud isikud seisavad silmitsi keskkonna- ja geneetilise stressiga. Siiski on üks nende olulisematest põhjustest, mis on nende kadumatu kadumine, kalapüük. Kuna musta karu käpad, nahk ja sapipõie on väga kallid. Samuti põhjustavad Himaalaja karud põllumajandusmaa - ja mesindusseadmete kahjustamist.

See on oluline! Ka Indias on musta karu salaküttimine ohjeldamatu ja Pakistanis on see ohustatud liik.

Kuigi karu salaküttimine on kogu Jaapanis hästi teada, ei tee ametiasutused olukorda vähe. Tapja kahjureid harjutatakse siin aastaringselt saagikuse suurendamiseks. Alates 1970. aastatest on nende püügiks laialdaselt kasutatud lõksukaste. Hinnanguliselt peaks tulevikus hävitatavate karude arv vähenema tänu vanade traditsiooniliste jahimeeste arvu vähenemisele ja noorema põlvkonna kasvule, kes on vähem kalduvad jahti.

Kuigi mustad karud on Venemaal kaitstud alates 1983. aastast, on Aasia elanikkonna kasvava nõudluse tõttu karu kandmine endiselt peamine oht Venemaa elanikkonnale. Paljud Hiina ja Korea päritolu töötajad, kes väidetavalt töötavad puidutööstuses, on tegelikult seotud ebaseadusliku kaubandusega. Mõnede vene meremehede sõnul saate osta karu kohalikelt jahimeestelt, et müüa Jaapanis ja Kagu-Aasias. Metsatööstus kasvab Venemaal kiiresti, mis on tõsine oht Aasia musta karu elupaigale. Õõnsusi sisaldavate puude lõikamine jätab musta karu peamiseks elupaigaks. See sunnib nad paigutama oma dens maapinnale või kividesse, muutes need tiigrite, pruunide karude ja jahimeeste suhtes haavatavamaks.

Puitide koristamine ei ole enamasti Taiwani musta karu tõsiselt ohustanud, kuigi uus poliitika, mis käsitleb maa omandiõiguse üleandmist riigilt erahuvidele, mõjutab mõningaid madalamaid elanikke, eriti riigi idaosas. Samuti võib potentsiaalselt ähvardada uue ristsaare maantee ehitamine läbi karu elupaiga.

Lõuna-Korea on endiselt üks kahest riigist, mis võimaldab hoida musta karu vangistuses. Nagu 2009. aastal teatati, elas 74 karjafarmis umbes 1 374 isikut, kus neid hoiti tapmiseks traditsioonilise Aasia meditsiini jaoks.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org