Loomad

Kus lemming elab - kirjeldus, elustiil ja huvitavad faktid

Pin
Send
Share
Send
Send


Näriliste perekonnal on palju erinevaid liike ja väike loom, kelle nimi on lemming, on selles suures nimekirjas. Kui see armas olend elab, mida ta toidab, kuidas see paljuneb, saate sellest kõike sellest artiklist teada saada. Väikesed närilised sarnanevad välimuselt ja elustiiliga hobustele ja hamstritele. Looma väike keha on pakitud värvikasse karusesse, mille tõttu sai ta teise nime - polaarpõletiku.

Lemming: kirjeldus

Enne kui räägime lemmingi elustiilist, kus loom elab ja mida ta sööb, mõtle, milline on rüüstlik näriline. Maal on nende karvaste olendite kohta umbes 20 liiki. Kõik need on üksteisega väga sarnased, kui te ei võta arvesse väikesi liikide erinevusi.

Põletiku keha on väike, kuid samal ajal tihe, selle pikkus on umbes 15 cm, saba on väike (2 cm), käpad on lühikesed, kõrvad on peaaegu nähtamatud, karvad on varjatud. Karvkollane on kollakaspruun, tagaküljel on palju tumedam ja võib olla kirev või hallikaspruun.

Tahaksin mainida kabiloomade lemmingut, erinevalt teistest liikidest kasvavad küünised esirinnastel talvel suured. Tänu sellistele "küüntele" saab loom oma toitu lumestades.

Kus lemming elab?

See kohev beebi võib juurduda, kus on taimestik. Niisiis, küsimustele, kus lemming elab, millises vööndis elab looduses, saab vastata ühel sõna - kõikjal. Kuigi on muidugi kohti, kus see vastupidav ja tagasihoidlik näriline ei saa elada. Kõik lemmikiigid on kohandatud karmidele polaarsetele tingimustele.

Püsiva elupaiga tsoon kuulub Euraasia ja Põhja-Ameerika tundra territooriumile. Arktika ookeani saared on ka armas näriline, keda austavad tema kohalolek. Tähelepanu juhitakse ka kohtadele, kus elavad lemmikloomad Arktika rannikualal Valgest merest Beringi mereni. Seda looma peetakse Uue Maa, Uue Siberi saarte, Põhja-Maa ja Wrangeli saarte põliselanikuks. Nüüd sa tead, kus lemming elab.

Eluviis

Polari koid mõjutavad tundra taimestikku, luues omapärase mikroreljeefi. Miks see juhtub, saate teada, kui kaalute, kus lemming elab, kus ja kuidas ta oma kodu korraldab.

Need närilised elavad kaevudes, mis kaevavad ennast. Lemmingide elukoht on sarnane koopasse, kus on palju mähisjoone, seetõttu piirkondades, kus on palju selliseid loomi, muutub mulla reljeef. Burbides varustavad need Fuzzies oma pesad. Sooja hooajal maapinna all ja talvel külm - just lumekatte all.

Kui ilm on soe ja päike paistab, võib pestrosid sageli näha põrutuste vahelt või istudes nende kaevude lähedal. Spekulatsioon on väga naljakas! Loom näeb naeruväärset, kui istub selja taga, samal ajal kui lemming liigub kiiresti oma esipead ja shrieksid, püüdes hirmutada võimalikke vaenlasi selliste tegevustega.

Toidu otsimisel liiguvad pestri sageli suured vahemaad, liikudes ükshaaval. Kui te vaatate sellist rännet küljelt, tundub, et terve kari liigub. Kõik tänu asjaolule, et liiga palju närilisi liigub ühes suunas. Reisimine, lemmingid suudavad ujuda üle reservuaaride, ujujad on suurepärased. Samuti ületavad nad hirmu ilma igasuguse paikkonna, millega nad oma teel käivad. Kuigi teedel surevad paljud loomad erinevatel põhjustel.

Polaarsete tarude keskmine eluiga on kaks aastat.

Mida Lemmings sööb?

Karvase looma toitumine sõltub lemming-elust. Sööda aluseks on rohumaad või pigem nende pehmed osad. Lemmik delikatess - puuvillase rohu ja sügavusega. Lisaks söövad lemmingid rõõmuga noori võrseid ja lehti paju ja kase, sambla, mustikate, murakate ja muude marjade peal.

Kodulinnuliha toitu nõuab palju, vaatamata nende väiksusele. Päeva jooksul sööb lemming toiduaineid, mis kahekordistavad oma kehakaalu. Kui arvestate terve aasta, saate umbes 50 kg toitu.

Aretus

Isane lemming ei ole homebody, see ei ela pesas, rändab pidevalt toidu otsimisel. Naine on majanduslikum, kahe kuu vanuses on ta juba võimeline paaritama, tuues aastas 6 pesakonda, millest igaüks sisaldab 5-6 last.

Poisid on sündinud abitu ja pimedad, silmad on avatud 10-13 päeva jooksul. 12-15 päeva pärast saavad armas väikesed pesast välja ja elavad üsna iseseisvalt.

Lemmings toodab järeltulijaid isegi talvel, korraldades rohu pesasid lume all. Selline kahjuriridade kiire lisamine kahjustab taime maailma. Loodus, mis nägi ette näriliste omaduse, piiras eriti kiiret paljunemist üks kord mitu aastat.

Lemming: kes see on

See loom on rühma näriliste rühma närilised, pere Khomyakov liige. Lemming on metsik loom, kellel on väike tihe keha. See kaalub vaid 70 grammi, selle pikkus ulatub kuni 15 cm, paks paks vill muudab selle ümmarguseks, kus lühikesed jalad, saba ja kõrvad lihtsalt vajuvad. Tavaliselt võib see olla mustvalge või kirev.

Talvel lemmings ei talve. Nende vill muutub heledamaks, mis teeb loomad lumel vähem märgatavaks. Küünised aitavad liikuda sellisel lemmingkattel. Talvel muutub nende kuju kustutamiseks. Tänu sellele funktsioonile ei lange lemmingsid lume alla ja rebivad selle kergesti ära toidu otsimisel.

Kus lemming elab

Paks villakate võimaldab neil loomadel elada üsna karmides tingimustes. Nad elavad tundra ja metsa tundra looduslikes tsoonides. Tegemist on külmutatud pinnase territooriumiga, kus puudub metsa taimestik. Seal on kääbus paju ja kassid, samblad, samblikud ja vetikad. Kliimaomadused on tugevad tuuled ja kõrge suhteline õhuniiskus.

Sellised tsoonid asuvad Euraasia, Põhja-Ameerika ja paljude Arktika mere saarte territooriumil. Venemaal on see liik Kola poolsaare, Kaug-Ida ja Chukotka territooriumil.

Märkide tunnused

Lemming, mille kirjeldust ja elustiili me oma artiklis arvestame, armastab üksildast elustiili. Isegi oma õlad nad kaevavad üksteisest teatud kaugusel. Tihti alustavad nad oma naabritega võitlusi. Loom või isik, kes läheneb lemmikule, kes on liiga hammustatud.

Oma pesades või laudades veedavad nad kogu talve. Selle aja jooksul serveerib toitu taimede radikaalsed osad. Toidu otsimine on nende põhitegevus. Mõnikord hävitavad lemmingud kogu taimestiku. Tõepoolest, päeva jooksul söövad nad palju rohkem, kui nad ise kaaluvad.

Lemmings ei ole väga sõbralikud loomad. Sa ei saa seda kohevat väikest palli lööma. Ta hakkab kohe hammustama ja seejärel varjab kiiresti oma koobas. Loom jätab oma peavarju ainult öösel.

Lemming: kus see elab, mida ta toidab

See loom on tüüpiline taimne loom. Sammal, teraviljad, marjad, kääbuspõõsaste ja kasside võrsed on lemmingide lemmiktoit. Mõned liigid eelistavad teha varusid tulevikuks. Nad peidavad toiduaineid oma orudes. Ülejäänud talvel on palju raskem. Sellised lemmingud otsivad lumi all toitu. Nad peavad ehitama suure hulga sügavaid samme eesmärgi saavutamiseks.

Väärib märkimist, et nende loomade isu on piisavalt hea. Kujutlege ette, et alla 100 grammi kaaluga sööb noor lemming umbes 50 kg taimset biomassi aastas.

Esmapilgul võib tunduda üllatav, et koht, kus lemmingsid ja rebased elavad, kattub looduses sageli. Tegelikult ei ole see üldse juhus. Asjaolu, et need närilised on rebaste toitumise aluseks. Jah, ja teised polaarsed elanikud ei soovi lemmingidel õhtusöögiks. Nendeks on lumine öökull, ermine ja arktiline rebane.

Tavaline päevaravi on lemmingide teine ​​eripära. Tema sööki kestab tund, pärast mida loom on magamas. See kestab paar tundi. Lisaks korratakse neid protsesse. Ja teil on vaja leida aega söödavate taimede leidmiseks ja järglaste tootmiseks.

Enesetapumüüt

Kõige huvitavam asi lemmingu kohta on nende massilise surma nähtus. Lisaks sellele on see täheldatud perioodidel, mil nende loomade populatsioonide arv suureneb järsult. Selle olukorra müsteeriumile lisandub ka asjaolu, et lemmingud elavad üksinda. Mis paneb nad juhi juurde ohtlikesse kohtadesse, kus nende surm toimub?

Keskkonnakaitsjad usuvad, et see on väljamõeldud. Mõne aasta jooksul oli tõepoolest üksikisikute arvu järsk vähenemine. Talle polnud seletust. Siis avaldas Briti kirjanik Arthur Mee sellest lugu laste entsüklopeedias. Seejärel filmiti enesetapu lemmingi stseen mängufilmis "Valge jäätmed". Aga ta oli täiesti lavastatud.

Looduslikes tingimustes juhtub kõik üsna erinevalt. Saagiaastal reprodutseerivad lemmingud aktiivselt ja ei jäta nende olemasolu ulatust. Ebasoodsa perioodi algus sunnib lemmingut toitu otsima. Nad rändavad massiliselt "parema elu" otsimisel, ületades suured vahemaad.

Lemming reisib, kui nad üksi elavad. Ja terved rühmad on leitud ainult reservuaarides, mis ületavad osa elanikkonnast uppumisest.

Hoofed lemming

See tüüp on kergesti äratuntav esipeade kahe keskmise küünte kuju järgi. Nad kasvavad märkimisväärselt ja muutuvad nagu kahvlid. Teine eripära on must riba. Ta jookseb mööda taga. Teine kael on kaelal. Visuaalselt meenutab see kerget krae. Üldiselt on hauduliste lemmikloomade värvus tuhavärviline, punased laigud külgedel ja hall kõht. Talvel muudab looma karvavärvi valgeks.

Kus selle liigi lemming elab? Selle levikuala on üsna lai. See algab Valge mere idarannikul, sisaldab arvukalt saari ja ulatub Beringi väinani. Kannatatud lemming tunneb tundra territooriumil mugavalt suure hulga sambla, kääbus paju, kase ja märgalasid.

Tema toit sisaldab noori võrseid ja taimi, mustikate ja murakesi. Talvel teevad kabiloomad oma kaevates märkimisväärseid varusid. Tegemist on ühe liikide esindajatega, kes talvel elavad väikestes lumestikutes. Olles paljude polaarsete loomade peamine toit, on neil negatiivne väärtus. Hobusluu on loomulik nakkushaiguste kandja, näiteks tularemia ja leptospiroos. Ta ei allu mitte ainult loomadele, vaid ka inimesele. Nad võivad nakatuda patogeenidega hammustuse, otsese kontakti kaudu saastunud vee, toidu või õlgede kaudu.

Metsa lemmik

Seda tüüpi visiitkaart on pruuni koha olemasolu tagaküljel. Üldiselt on looma värv must-hall. Koht, kus lemming elab, on Euraasia põhjaosa taigavöönd. Need on segad ja okasmetsad, millel on paks sammal voodipesu. Selles katab loom paljude liikumisteed, mis jätkuvad mööda teed. Tema lõhesid võib leida sambla sambast või vanade puude juurtest. Metsa lemming elab kuni kaks aastat, tuues aastas 5-6 poegu pesakonda.

Siberi Lemming

See liik ei muuda talve värvi. Siberi Lemming on üsna suur. Selle pikkus on umbes 16 cm ja selle mass on üle 100 g. Seda leidub Vene tundra ja paljude Arktika mere saarte territooriumil. Siberi lemmingu punases korpuses on selgelt nähtav must riba, mis kulgeb piki seljaosa. Rohelised samblad, väikesed põõsad, puuvillase rohu ja sülged annavad talle toitu. Talvel teevad nad märkimisväärseid varusid lumekambrites või pesades, mis on valmistatud lehtedest ja õlgedest. Siberi lemming on tundra toiduahela oluline osa. Valged öökullid, skuasid, talendid, arktika rebane, ermine, nad on peamine toit.

Lemming Vinogradov

See on endeemiliste liikide parim näide. See elab ainult Wrangeli saarel, kus seda kaitseb kohalik reserv. Selle liigi nimi on kuulus Nõukogude zooloog Boris Stepanovitš Vinogradov. Tema uurimistöö valdkond oli tereoloogia, mis on imetajate teadus. Kui see liik oli sugulaste lemming. Selle eripära on piklik pea ja lai pähe. Talvel muutub see hallist valgest.

Niisiis kohtusime meie artiklis näriliste rühma esindajatega, keda nimetatakse lemmingsiks. Looma kirjeldusel on oma omadused. Nendeks on väike tihe keha, mis on kaetud tiheda varjundiga. Sõltuvalt liigist võib see sisaldada eri värvi täpid või triibud. Habitat lemming on tundra, mis on rikas samblike, territoorium. Need taimed on nende peamine toit koos põõsaste, samblike ja vetikate võrsed.

Kes on lemmikud

Lemmings on hamstri perekonna väikesed närilised. Oma maal on umbes 20 liiki, väliselt on nad üksteisega väga sarnased. Lemmingite keha on tihe, 15 cm pikk, saba on lühike, ainult 2 cm, karv on kollakaspruun, tagaküljel tume, võib olla hallikaspruun või kirev.

Väikesed kõrvad on karusnahas peidetud, käpad on üsna lühikesed. Kooritud lemmingil on talvel küünised eesmistel jalgadel. Nad, nagu küüned, rake lumi talvel, otsides toitu.

Hoofed lemming

Kus lemmingsid elavad

Nende loomade elupaigaks on tundra ja metsatundra tsoon. Lisaks Põhja-Ameerikale, Euraasiale, võib neid näha ka Arktika ookeani saartel.

Lemming elab naaritsates, mida nad ise kaevavad. Burrows kujutavad suurt hulka mähisjoone. Sageli loovad nad omapärase tundra mikro-reljeefi ja mõjutavad taimestikku.

Talvel saavad nad ehitada pesad otse lume alla.

Mink lemming lumes

Ja soojal hooajal tehke pesa auku.

Miks Lemmings sageli tõu

Mehed ei ela pesas, nad liiguvad pidevalt toidu otsimisel. Naised hakkavad küpsema juba 2 kuu vanuselt ja on nii viljakad, et nad toovad pesakondi 6 korda aastas. Poisid on sündinud 5–6 tükki.

Selline viljakus aitab loomadel hoida oma numbreid üsna suurena. Fakt on see, et nende roll nii paljude tundra elanike elus on suur. Lemmings on nende jaoks ühine. On aega, kui loomad paljunevad ebatavaliselt palju - nagu kohev vaip katavad tundra pinda. Siis söövad kõik neljajalgsed ja sulgedega röövloomad ainult neid. Kõige sagedamini on neid jahtinud talud, ermiinid, rebased, hundid ja isegi hirved.

Lemming kohtud

Sellest tulenevalt sünnitavad loomad rohkem lapsi ja linnud paigutavad palju mune.

Polar öökullid ja rebased ajal, mil on vähe lemminguid, ei hakka üldse kasvatama.

Lemmingside kirjeldus, elustiil ja harjumused

Arktikas on väikesed loomad, kes on kohanenud Arktika karmide tingimustega ja tunduvad end üsna mugavana - need on lemmingid. Paljud venelased ei tea isegi, kes nad on, sest neid ei leitud peaaegu kunagi Kesk-Venemaal. Lemmings on hamstri perekonna väikesed närilised. Väliselt on nad sarnased hiirtele, kuigi nad on väga kauged sugulased.

Välimus ja harjumused

Hoolimata armas välimusest on need loomad sageli agressiivsed isegi nende sugulastele. Nad tahavad kaevata üksikuid lohesid, mille eest nad isegi võidavad külaliste vastu. Muide, olles näinud meest, lemmings, isegi väga väikese suurusega, võrreldes tema loogikaga, ei hirmuta, vaid hakkab oma territooriumi kaitsma. Asjade järjekorras - hissiks ja mõnel juhul kiirustamiseks.

Elupaik ja elustiil

Lemmings elab arktilises ja subarktilises tundras, alates Valge mere idarannikust läänes kuni Beringi väinani idaosas - Ameerika põhjapiirkonnad, Arktika ookeani saared, Franz Josef Land, Wrangel Island, Taimõri poolsaarel. Nad eelistavad sammalist tundrat, kus kasvab kääbus koiv ja paju, kivine tundra, veekogude nõlvad, rabed rabad ja sedge-taiga alad, välja arvatud samblik tundra.

Lemmings tegutsevad aastaringselt. Nad on taimsed, süüa erinevaid marju, võrseid, juure ja teraviljaid ning samal ajal on toidud polaarsetele rebastele, samuti arktilistele rebastele, härradele ja eriti polaarsetele öökullidele, kes eelistavad lemminguid mis tahes muule saagile.

Lemmings on üksik loom. Eraldi inimesed kindlustavad teatud alad ja kaitsevad neid naabritest naabritega. Suurte kariloomade perioodidel on põhjapoolsete piirkondade põllumajanduse jaoks tõeline katastroof. Они совершают сезонные набеги на пастбища, где подчистую выедают осоки, мхи, кустарнички, которые необходимы для корма оленей и других домашних животных.

На зиму устраивают гнёзда на земле под снегом. В это время питаются прикорневыми частями растений, которые раскапывают из-под снега. Часто запасают корм впрок, устраивая хранилища вблизи своего гнезда. Кроме того они постоянно вылезают на поверхность в поисках пищи. Особенно это проявляется в темное время суток. Muide, just öösel söötmise ajal muutuvad lemmingid saagiks polaarsele öökullile, mis jahti ainult öösel.

Lemmings'i liigid

Meie riigis on tavapärased mitmed lemmingliigid: mets, norra, siberi, amuri, kabiloomade ja Vinogradovi lemming. Üldiselt on neil värvi ja keha pikkuse erinevused vaid väikesed. Suurimad neist on Vinogradovi lemming, nad ulatuvad 17 cm-ni - need on suurimad kõigist väikestest närilistest.

Metsa lemmik (Myopus schisticolor) - keha suurus on umbes 8-13 cm, kaal kuni 45 g. Värvus on must-hall, tagaküljel on pruunid laigud. Ta elab Skandinaavias taigas Kamtšatka. See eelistab rohkete sammaldega okaspuid ja segametsasid. See toitub peamiselt samblast, marjadest ja juurtest. See teeb samblikes hummockides, puude juurte või sambla kaetud kividega. Naised toovad poisid kaks korda aastas 4-6 tk. Elada 1-2 aastat.

Norra leming (Lemmus lemmus). Suurus kuni 15 cm Värv on kirev, must kollane pruuni pruuni värvi tagaosa. Asub Skandinaavias ja Koola poolsaarel tundra mägedes. Ega kaevata, tavaliselt elab looduslike varjupaikade alla puude juurte all, kivide ja sambla hummockide vahel. Sööb sambla, sedge, teravilja, marju. Naissoost tuuakse 3-4 pesakonda kuni 7 kubikut.

Siberi Lemming (Lemmus sibiricus). Keha pikkus on kuni 16 cm, kaal on kuni 130 g. Värv on kollane, taga on must triip, talvel ei muutu värv. Ta elab Venemaa tundras Põhja-Dvinast Kolyma ja Arktika ookeani saartele. See toitub samblast, sedgest ja puuvillasest rohust. Talvel tundra tunda põõsad ja juured. Talvel elab see lume all, pesades, mida ta teeb lehtedest ja oksadest. Aasta jooksul toob naissoost 4-5 pesakonda, millest igaühel on kuni 12 vasikat. See on Arktika rebane, ermiini ja polaarsete palli peamine saagiks. Pseudotuberkuloosi ja hemorraagilise palaviku kandja.

Amur Lemming (Lemmus amurensis). Pikkus kuni 120 mm. Suvel on värvus pruun, mustal triibul taga. Talvine pruuni karusnahk, halli õitega, seljas tumedad triibud kaovad või kaovad. Ta reprodutseerib samamoodi nagu Siberi lemming.

Hoofed lemming (Dicrostonyx torquatus). Keha pikkus ulatub 14 cm-ni, talvel laienevad eesmise käpa keskmised küünised ja moodustavad küünte kuju. Seega on selle nimi. Suvel on tuhk-halli värvus, mille külgedel ja peaga on tan, talvise heledama värviga. Kõht on hall, piki seljaosa on must triip, kaelal on kerge krae.

Lemming Vinogradov (Dicrostonyx vinogradovi). Nimega zooloogi B. S. Vinogradovi järgi, kes avastas selle liigi Wrangeli saarel. Kus ta siiani elab. Esineb lähedal asuvatel saartel. See on suurim närilistest. Kere pikkus ulatub 170 mm-ni. Ta toidab rohu ja põõsaste eest. Talve jaoks on suured harude varud söödaks. Suuremate ja keerukamate linnade kaevamine. Naine toob aastas kuni 3 pesakonda, igaüks 5-6 poiss. Selle rasedus kestab 20 päeva. Poisid näevad oma nägemist 10-12 päeva jooksul ja kahe nädala pärast tulevad välja kaevud.

Lemming ise hävitada

Lemmings toitub tavaliselt pikka aega samal territooriumil. Samas on soodsatel aastatel, kui pikk suvi ja soe talv söövad piisavalt, on lemmingside paljunemise protsess. Lemmingide arv kasvab nii palju, et üldse ei ole piisavalt toitu, toidupuudus ja loomad hakkavad rändama. Aeg, mil see ränne muutub nende massi ümberpaigutamiseks. Peamiselt rändavad noored inimesed. Koos lahkuvad nad kodudest ja kiirustavad mis tahes suunas. Mitte midagi tähelepanu pööramata, liigub lemmingi elav mass läbi põldude, mägede, asulate, kuni see jääb vee tõkke vastu, olgu see siis jõgi, järv või mere kaldal. Lemmings tungib vette ja ujuda. Samal ajal on oluline osa neist uppuda, kui nad püüavad ületada.

Selliste perioodide ajal saab röövloomade kohale tõeline pidujate pidu. Rebased, rebased, öökullid ja härrad jälitavad neid maa peal. Ärge põlgage selliseid toite ja ratsutamiskoerte ning mõnikord söövad nad isegi põhjapõtrade poolt. Vees katavad uppunud lemmingpehmed sellistel hetkedel veepinna. Neid söövad kajakad, röövkalad ja mereloomad. Selliste migratsiooniprotsesside tõttu väheneb lemmingside populatsioon oluliselt ja järgnevatel aastatel muutuvad nad haruldaseks. Tavaliselt 3-4 aasta jooksul jõuab üksikisikute arv tavapärasele tasemele ja jääb kuni uue massilise paljunemise puhkemiseni. Seega teostatakse perioodiliselt lemmingite enesehävitus ja nende arvu loomulik reguleerimine vastavalt toiduainete arvukusele kogu elanikkonnale.

Kuna lemmings on massloomad, moodustavad nad paljude põhjaloomade toitumise aluse. See rebane ja polaarsed öökullid ja peregriinsed härjad ja gürafoonid. Massirände ajal muutuvad lemmingad lihtsaks saagiks ja kõik, kes tunnevad, hakkavad neid jahtima. Lemming sööda hundid, varesed, lokid, skuas, karud ja mõnikord isegi täiesti rahumeelsed haned ja põhjapõtrad! Kummalisel kombel kompenseerivad taimtoidulised haned ja põhjapõder kehas valgu puudumist.

Selliste perioodide jooksul eelistavad kõik need loomad lemmingsid teiste saakloomaliikide suhtes, isegi nende viljakus on tihedalt seotud teatud hooajaloomade arvuga. Lemmingute arvu perioodiline vähenemine muutub Põhjamaade peamiste röövloomade sündimuse languseks, kuna nad toovad sel perioodil vähem järglasi. Seega on loomulikul viisil reguleeritud mitte ainult lemmikute populatsiooni, vaid ka teisi loomi.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org