Ma tahan kõike teada!

Milline lind tõugu tibusid talvel?

Pin
Send
Share
Send
Send


See väike tibu lind on väga ebatavaline. See on veidi suurem varblane. Naistel on rohekas-hall ploomid, millel on sulgede servadelt kollased täpid, ja isased on tõelised kaunid: punane jope ja hall dickey. Kuid mitte huvipakkuvate ristlõikude üle - seal on heledamad linnud. Neid eristatakse mitmest kohalikust pichugist kahe teguriga: papagoi nokka ja pesitsusaeg. Lapsed tulevad neile talve lõpus. Oli juhtumeid, kui emane istus munades raskes külmas temperatuuril -35 ° C. Miks on ristitud tõugu tibud talvel? Vaatame.

Kui külmad päevad tulevad, on meie metsad tühjad. Enamik linde toidetakse lõunasse. Aga mõned ikka veel jäävad: rästikud, piitsad, lumepaljad. Me arvame, et linnud põgenevad külmast. Tegelikult nad sõidavad pärast nende söötade sööta. Need lindud, kelle toit koosneb langenud lehtede all magavatest veadest, ning ka need, kes surevad akaatsia ja seemnekoonuse kuivad kaunad, jäävad meiega talveks. Nende Venemaa alaliste elanike seas on lind klest. Tema nokaga, mille otsad lõikuvad nippidega, valib ta seemned seemnetest. Piiniapähklite väljavalitu ja neil on sitke käpp. Nad hoiavad haru ja ripuvad tagurpidi. Nagu papagoi, aitab põõsas puude ronimisel ise oma nokaga.

Aga miks ristuvad talvel tibud, sest isegi mustad linnud ja varesed toovad kevadel külma, kui see on külm? Looduses annavad loomad järglastele rikkaliku sööda täieliku kindlustamise. Lõppude lõpuks ei pea vanemad mitte ainult toitu ise leidma, vaid ka noori kasvatama. Ja mis süüa ristsildid? Nende kõige maitsvamaks delikatessiks on okaspuud. Veebruaris või märtsis on koonused avatud ja need terad on täisvaates. Puuduvad teised jahimehed, kes söövad pähkleid läheduses - oravad magavad õõnsustes ja teised linnud ei ole veel saabunud. Söö - ma ei taha. Siin on paar risti ja hakkab pesa tegema.

Naistele, kes otsivad naise, otsitakse koha kuuse tiheda haru vahel. Fluffy kroon, lumega pulbristatud, katab selle usaldusväärselt ja noored tungivad külma tuult. Ehitamiseks kasutatakse ainult parimaid soojusisolatsioonimaterjale: sambla, samblike, sulgede ja isegi loomade karusnaha. Seetõttu on linnupesad soojad ja usaldusväärsed. Chicks ei ole külmutamine - sest nende ema soojendab neid. Muide, nende talud on sünnil normaalsed - isale on lihtsam purustada seemneid ahne kõri. Kui noored võrsed kaks kuud vanad, hakkab nende nina painutama. Brood õpib toitu omal käel - hea, koonuse seemned ei ole kõik välja kukkunud.

Siiski ei ole küsimus „miks talvel tibude kasvatamine tibudel” on täiesti õige: järeltulijad võivad ilmuda suvel, eriti mitte kaugel põllult, kus päevalill valmib. Kuid piraatide reididel põllumaadel ei ole ristandid üksi, nad konkureerivad teiste lindudega. Kuid ajavahemikul veebruarist märtsini on nende laius. On ainult üks "aga": okaspuuviljad iga viie aasta järel. Sellepärast pichugam vajab tiirlema. Üks talv on Moskva piirkonnas palju, samas kui järgmine on Karjalas sadu kilomeetreid.

Meie "põhjapoolsed papagoid" on jagatud mitmeks liigiks. Sosnovik - suurim, elab metsades. Elovik on pisut väiksem ja väikseim on valge-tiibadega risti. Oleme juba vastanud küsimusele, miks on ristitud tõuaretus tibud talvel, aga kas sa tead, miks neid nimetatakse püha lindudeks? Kuna nende surnukehad ei lagune, vaid jäävad kahekümne aasta jooksul võimatuks. Sellel nähtusel on lihtne selgitus. Lind omaette, nii palju vaigulisi aineid, koguti okaspuudest, mida ta oli oma eluajal juba mummiks muutunud.

Milline lind tõugu tibusid talvel

Lindmis ei kiirusta oma elupaika lahkuma talvelja vastupidi, isegi omandab järglasi, on nimi crossbill. See lind ei karda külma. Nad on lihtsalt talvekuudel haudemunad ja õendusabi. Crossbill viitab finšipere. Teda peetakse härjapõlvede ja varblaste sugulasteks.

Kodu eripära need linnud on nende nokk. Tal on ebatavaline ristküliku struktuur. Loodus on mõeldud põhjuseks. See on tänu sellele nokale männikoonuste ja -peetiste seemned. Söötmise ajal eelistatakse okaspuid. Kuna koonuste seemned küpsevad talvel, siis kooruvad need lindud talvel tibusid. Praegu on neil piisavalt toitu, et ennast toita.

Kuidas ristsooned talvel ellu jäävad

Talvekuudel ilmastikutingimused ei ole kõige tavalisemad lindude elupaigaks ja pesitsuste kasvatamiseks nii palju rohkem. Kuidas crossbill on kohanenud külmaga? Järgmised tegurid aitavad tal edukalt võita:

  • lind sööb palju, sest külmas vajab see palju rohkem energiat,
  • pesad ainult kohtades, kus puuduvad tugevad tuuled,
  • karjääri nende tibude kohta paaris,
  • hästi külmutatud nii täiskasvanud linnud kui tibud.

Nii saavad paari paari lindude ühised jõupingutused tibude püsti tõusta. Ma ei lõpe kunagi, kuidas meie maailm töötab. Isegi väikesed linnud suudavad hoolitseda oma väikelaste eest, nagu inimesed. Rist oma tibude eest hoolitseminekuni nad pesadest lahkuvad. See võtab aega umbes kuu. Aga kuni tibud muutuvad täiesti iseseisvaks, möödub veel üks kuu.

Karastatud iseloomuga linnu kangelane

Linnu kangelane, kes toodab oma järglasi aasta karmimatel kuudel, nimetatakse Klestiks. Sellel on väike habras keha ja see kuulub laululindu. Klest kuulub harjaperele ja seda peetakse varblaste ja härjapõõsaste lähedaseks sugulaks. Venemaa territooriumil on kahte tüüpi: lõhk-elovõi ja mänd. Lisaks on taigas Siberis lehma kasvualadel arvukalt valge-tiibadega ristandeid. Klest on okaspuude, harvemini segametsade elanik, kuid te ei saa seda seederite istandustes täita.

Meeste laulmine tundub ärkamas talvel magavat metsa, karjäärihooldus algab juba jaanuari lõpus, kuigi kõik sõltub kliimavööndist. Mõne aasta jooksul on ristanditel võimalik toota kahte haudu: talvel ja suvel. Lindude peamine toit on kuuse- ja männikartuste seemned, mille väljavõtmiseks on neil kõik seadmed. Täiendava toiduna, eriti näljavate aastate jooksul, võib päikesekuju välja külastada vahtrade ja tuhkade seemneid, suuri putukaid, looduslikke marju.

Miks talv on pesitsemise aeg

Klestil on väga kitsas toidualane spetsialiseerumine, mistõttu see sõltub tugevalt okaspuukooride saagist ja nende küpsemise ajast. Okaspuud erinevad "vilja" sageduse poolest, st iga 3 kuni 5 aasta järel moodustub suur hulk koonuseid. Suve lõpuks moodustuvad koonused valmivad ainult talvel ja kevadel algavad nad täielikult, valades seemned niiske metsa põrandale. Klest ei saa suve lõpus tibusid kasvatada, kuna söödat pole veel ja varakevadel ei ole enam sööta. Seega ei ole lindudel lihtsalt mingit muud võimalust oma perekonna laiendamiseks, kuidas munad ja nuumakarjad äärmuslikes tingimustes kooruda.

Toiduvarude ebastabiilsus sunnib ristteed samaaegselt juhtima istuvust, rändlust ja rändet elustiili. Nad pesitsevad seal, kus on toitu, ja selle otsingu käigus saab lennata olulisi vahemaid. Selle tulemusena võib ühe piirkonna elanikkond aastate jooksul oluliselt erineda.

Naised munevad veebruaris ja märtsis-aprillis muutuvad tibud iseseisvaks.

Keskkonnaalane kohanemine

Elujõuliste järglaste tootmiseks raske külma tingimustes ei ole kerge ülesanne. Evolutsioon lubas ristvormidel mitte ainult kohaneda konkreetse dieediga (modifitseeritud nokk sobib ideaalselt seemnete eemaldamiseks koonustest), vaid ka töötama välja järglaste säilimist soodustavad käitumisomadused.

Mis aitab Klestal ellu jääda ja võistlust jätkata? Selgitada saab järgmisi tegureid:

  • kõrge kelmus (kehatemperatuuri säilitamiseks on vaja palju energiat),
  • hoolikalt pesa valimisel (väga kõrge, suure filiaali all, tuulest kaitstud),
  • hoolikas lähenemine pesa ehitamisele,
  • järeltulijate hoolitsemine (kui emane inkubeerib munad, hoolitseb mees oma toitumise eest, vanemad toidavad tibusid kuni täiskasvanueani),
  • nii täiskasvanute kui tibude kõrge külmakindlus.

Naine ehitab pesa ja isane toob ainult ehitusmaterjali väikestest kuuskestest. Pesa on üsna lai ja sügav. Naine soojendab seinu sammaliga, põhi on kaetud alla ja suled. Esimene munakoti istub naissoost puukidega, vastasel juhul oleks see külmunud. Kokku võib ühes siduris olla kuni 4-5 muna. Koostamine kestab umbes 2 nädalat. Kui tibud tulevad, jätkab naine nende soojendamist ja mees muretseb. Kui lapsed kasvavad, on naisel võimalik pesast mõneks ajaks lahkuda. Selle aja jooksul võivad sulgumata kollapead minna stuporisse, kuid nende jaoks ei ole see tingimus surmav. Nad taastuvad kohe, kui naissoost naaseb.

Vanemate õrn hooldus

Kui tibud söövad, pakutakse koorega jahvatatud okaspuude seemneid, mis on niisutatud vanemate süljega. Toitlustus toimub iga tunni või poole tunni tagant. Nokka eriline struktuur ei võimalda isasel tibusid tavapäraselt toita, sisestades oma nokk tibu nokkse. Ta peab "tükkideks" tükkideks lahtisideks. Selles protseduuris näitab lõhk angelic kannatlikkus: kui ühekordne langeb, võtab ta selle üles ja proovib uuesti.

2 nädala pärast põgenesid tibud ja nädala pärast hakkavad nad pesast lahkuma. Siiski ei ole nende kimpud isetarbimiseks piisavalt vormitud, nii et vanemad söövad neid endiselt. Noored saavad täieliku sõltumatuse kahe kuu vanuseks.

Ristkoerte elatusvahendid on väga huvitatud. Oma elu jooksul toidab käsn oma keha kuuskeseemnetega vaiguliste ainetega, mistõttu pärast surma on tema keha mumifitseeritud juba aastaid. Murdes muhke ja ekstraheerides ainult veerand seemnetest, muutub lõhk tahtmatult kaaslaseks oravadele, kes selliseid muhke maapinnalt korjavad. Avamata koonused, maapinnale kukkumine, oksüdeerumine ja enam avatud, seetõttu sobivad pikaajaliseks ladustamiseks.

Kes on rist?

Okasmetsades on hobuslane - ristlind. See lind on suurem kui varblane, kuid väiksem kui jõgi. See lind on ainulaadne. Fakt on see, et crossbill tõuseb talvel tibusid. See asjaolu on üllatav, kuid sellele on selgitus. Ja seletuseks on see, et ristandid toituvad koonuste, sageli kuuse, seemnetest, kuid neile sobivad ka mänd ja kuusk. Muide, sellepärast on ristlõksu nokk sellisel ebatavalisel ristikujulisel kujul: väga mugav on seemnete eemaldamine koonustest sellise nokaga!

"Kuuskook" lastele

Nende ristiroogade pesad on toidetud „kuuse putraga” - kuuskesete seemnetega, mida täiskasvanud linnud oma nokal purustavad ja niisutavad süljega. Ja tibud päeva jooksul süüa sellist "putru" palju! Okaspuu metsades küpsevad koonused just külmas, mistõttu ristkoerad kooruvad talvel tibusid. Teisel aastaajal, kui sellist küpsetatud seemneid ei ole, ei ole lastel lihtsalt midagi toita!

Ristid - Enesevälised vanemad

Järeltulijate ootamisel korraldavad põõsad kuuskesed hubase pesa, soojendades seda seest pehmetest materjalidest: samblast, villast, nende suledest ja alla. Selles pesas on emane 3 kuni 5 muna ja inkubeerib sidurit kaks nädalat. Praegu toitub see Papa-crossbill'iga. Lapsed kooruvad üsna abitu, vanemad aitavad neil ellu jääda: ema soojendab neid, isa toob toitu.

Vanematel on piisavalt aega, et oma lapsi toita. Esiteks, kuna nad on väikesed ja ei tea, kuidas lennata. Teiseks, nende talad on ikka veel sirged ja te ei saa sellist nokktõvest seemet. Aja jooksul lapsed kasvavad üles, seisavad tiiva ääres, nende talad muutuvad ristilõikeseks ja nad muutuvad täiesti sõltumatuks. Tänu kuuse koonustele, mis talveks valmivad, võimaldavad tibud elada ja jõudu saada!

Nii saime teada, kes talve tibusid aretab ja miks talvel, mitte suvel, nagu teised linnud. Ülejäänud linnud vajavad putukaid nende järglaste toitmiseks, mida loomulikult talvel ei leita. Aga liblikate lindid ei ole vajalikud, andke neile muhke!

Miks ja millist lind talvel tibusid kasvatab?

Tundub, et looduses kehtivad kõik üldised seadused. Näiteks hakkavad linnud, võttes arvesse ilmastikutingimusi, alustama oma pesade ehitamist kevadel ja maikuus on tibud. Kuid looduslik mitmekesisus ilmnes selles küsimuses. Me ütleme teile mida linnud tibusid kooruvad talvel ja miks sel konkreetsel kellaajal.

Pingviinid liigitatakse lendumatuteks lindudeks.. Aga nad on suured ujujad ja sukeldujad. Nende lindude keha pikeneb, kuid pigem lihav. Pea on väike ja paigutatud painduvale lühikesele kaelale. Nokk on terav ja tugev, mõeldud jahipidamiseks. Paksudel lühikestel jalgadel, mis asuvad 4 sõrmega, ühendatud membraanidega.

Pingviin säilitab alati keha rangelt vertikaalse positsiooni ja lühike saba, millel lind sõltub, aitab säilitada tasakaalu. Ploomil on tihe ja tihe struktuur, mis kaitseb keha vees hüpotermia eest.

Need linnud hoiavad suuri kolooniaid, looduslike tingimustega on nad sunnitud eksisteerima suurema osa aastast väga madalatel temperatuuridel. Siinne suvi ei kesta kaua ega ka soojust. Seega ei jää pingviinidele midagi. kasvatada nende järglasi -40 ° C juures.

Kuidas pingviinid tibusid kooruvad

  • Nad panevad oma munad lumega kaetud jäälaua keskele. Soojematel aladel võib sidur koosneda kahest munast, külmas - emane on 1 muna ja siis läheb see mehele ja ta läheb toitu otsima. Kuigi isa tegeleb inkubeerimisega, sööb ta palju ennast ja kogub tulevase vasika jaoks täieliku toitu.
  • Mees tõmbab muna paelade ja katete vahele kõhupiirkonna nahaga, säilitades seega soovitud temperatuuri. Ta ei saa lahkuda, sel juhul külmub muna koheselt. See juhtub, et nälja ohus viskab mees muna ilma naise ootamata ja ujub ära söötmiseks.
  • Naasmisel määrab naissoost naise asukoht pakendi keskel ja kiirustab teda. See juhtub, et vastsündinud tibu ei ela. Pakendis on juhtumeid, kus isad, kes on oma järeltulijad kaotanud, püüavad teda teistest pingviinidest ära hoida ja neil on tõelised võitlused.
  • Sööda erinevate kalade järglasi: anšoovised, sardiinid, silverfish. Naine taastab maos pooleldi seeditava toidu. See varu, mille ta kaasa toonud, on piisav umbes 2 kuud. Isa kogu aeg toidetakse merel, mille järel ta naaseb perekonda.

Kleest - taiga elanik

See metsas lind on loetletud Moskva Punases Raamatus, kuna see on viimastel aastatel olnud suhteliselt haruldane. Klest elab okasmetsades. Suurusena on see lind veidi suurem kui varblane. Meeste ja naiste hulk on erinev.

Mehed on heledad, punased, naised on tagasihoidlikumad, nende hulk on hallikasroheline. Risti nokk sarnaneb papagoi nokaga. Loodus tegi selle nii, et linnud saaksid kergelt kooretükke, oksad, koorikoonid ära lõigata.

Toitumise klesti aluseks on kuuse ja muude okaspuude seemned. Kui toitu ei ole piisavalt, sisaldavad lindude toitumine teiste taimede seemneid, mida on võimalik saada, ning putukaid.

See on veel üks lind, kes tõustab talvel järeltulijaid. Seda selgitatakse lihtsalt. Täpselt Talvel küpsevad seemned kuuskestesSee tähendab, et tibud ei jää ilma toiduta, sest nende toitumine koosneb okaspuude purustatud seemnetest.

Ristide järglased

  • Talvekuudel ei ole rändkariloomadel praktiliselt võistlejaid ressursside eest võitlemisel. Enamik linde lendab talveks soojadesse riikidesse, oravad on talvel pikalt maganud. Klambrite toit on rikkalik, mistõttu hakkavad nad praegu pesasid ja luugipesasid ehitama.
  • Pesa naise jaoks valib koht tiheda kuuse kroonis. Kuuspuude katmiseks mõeldud lumekapslid muudavad pesitsuspaika tuulele ja külmadele kättesaamatuks. Ka pesa ristluude struktuuri materjal kasutab soojust säilitavat materjali. Kursuses on suled, alla, loomakarvad, samblaosad.
  • Ristimine toimub veebruaris ja märtsi alguses. Mõnikord otsustab paar jaanuaris alustada järglaste aretamist. Ema soojendab poisid oma keha soojusega. Ja paavsti rist tegeleb täielikult toidu saamisega. Ta toob naise kuuseemned, purustab neid, niisutab neid süljega ja toidab tibusid, unustamata ennast toita.
  • Kahe kuu vanuste aastate alguses hakkavad klambrite järeltulijad kummarduma ja esimest korda üritavad lapsed ise toitu saada, pesast välja.

Некоторые ошибочно считают, что зимой потомство выводит также зимородок, полагаясь на его название, но нет.

Эти птицы хоть и живут на территории нашей страны, но не зимуют здесь. А вить гнезда они начинают, возвращаясь ранней весной с зимовки. На зиму пары этих птиц, вообще, распадаются, снова соединяясь по весне, чтобы дать жизнь потомству.

Когда птица клест начинает выводить птенцов: описание клеста, питание и образ жизни

На нашей планете обитает множество разных видов птиц. Kevadel ja suvel on nad pesa paigutamise ja järglaste aretamise pärast alati hädas. On ka linde, kes tibusid tihe külmuses. Ristid kuuluvad sellesse lindude kategooriasse ja kasvatavad tibusid äärmuslikes ilmastikutingimustes. Millised on need linnud ja miks nad on sellised iseenesest vanemad?

Risti kirjeldus

Lind kuulub vürtside järjekorda, milleks on koo perekonna klambrid. Rist loetletud Moskva Punases Raamatussest see kuulub teistesse harulduste kategooriasse.

Lind on veidi varblast suurem ja väga ebatavaline, keskmine kaal on 50 grammi ja keha pikkus 17 cm.

See elab ainult okasmetsades ja on ainulaadne, kuna tal on talvel tibusid tõug.

Naistel on hall-roheline ploom ja kollased laigud tiibade servades. Meestel on vaade veelgi atraktiivsem, need on tõelised ilu. Neil on ülakeha karmiinpunane värvus koos halli lõhega.

Väliselt ei paista lind mitte ploomide, vaid selle nokaga. Sellel on omapärane struktuur, sest nende nokk on väga sarnane papagoi nokaga. See on väga võimas, ja selle alumine ja alumine osa on ristunud, teravad otsad ulatuvad välja.

Tugev nokk muudab need kergesti purunenuks:

Lind ronib puid ja toitub kuuse- ja muude okaspuude seemnetest. Nokkade struktuuri eripära aitab saada seemnepuid okaspuude istandustele. See toit on nende lemmik ja põhiline, kuid nad tarbivad ka muud toitu:

  • muude taimede seemned, t
  • putukad.

Eluviis

Klestat võib kutsuda lärmakas ja üsna liikuv päevalind. Lainelise lennutrajektooriga lendab ta kiiresti kohalt. Laulud löövad üksteist pakendis lendamisel. Nad muudavad mütsid kep kep.

Mitte kõik linnud ei sõida talvel soojadesse maadesse. Paljud jäävad talve veetma püsivas kohas. Nad jäävad, sest seal on võimalus süüa, välja arvatud teiste toitude kubed.

Langenud lehtede all jäävad vead, taimede kaunad on sobiva toidu, aga ka terade terad. Selline toit aitab tal talvel ellu jääda, viibides oma kodudes. Crossbirdi võib nimetada alaliseks elanikuks.

Linn on mitte ainult omamoodi nokk, vaid ka vastupidavad jalad. Linnud leiavad koonuseid, valides sealt terad.

Sageli juhtub, et linnud lahkuvad territooriumilt, kus muhud on juba otsa saanud, ja lendavad toidu otsimisel teise metsa. Paljud inimesed teavad, et okaspuud annavad 4-5 aasta jooksul ühe korra.

Kooned küpsevad alles suvel ja talvel on nad juba rabed ja kuivad. Kui soojus tuleb, avanevad koonused ja seemned langevad maapinnale, pärast mida nad annavad uusi okaspuude võrseid.

See aastaaeg rändrahvade puhul on kõige meeldivam, sest neil on palju toitu.

Ristid ja järglased

Ristide jaoks on peamiseks toiduks okaspuude, peamiselt kuuse ja männi koonused. Kõige suuremat korpuste koristusperioodi peetakse talve alguseks. See seletab, miks ristkoerad toodavad järeltulijaid talvel. Linnud on tagatud rohkete söödaga ja ei karda, et tibud nälgivad. Vanemad vajavad ka jõudu, et mitte ainult oma järglasi tuua, vaid ka seda tugevaks kasvatada.

Sel kellaajal ei ole linde peaaegu üldse ja oravad peaaegu alati magavad oma õõnsustes Klestovil on võimalus süüa nii palju kui soovite. Selle aja jooksul hakkavad linnud oma pesasid tegema, sest nad usuvad, et kõige soodsam aeg on tulnud.

Naine valib pesa kõige tihedamates kuuskides. Kui lumi katab puude pisikesi oksi, võib naine turvaliselt katta pesa tuulest ja külma ilmaga sellises eraldatud kohas. Hoolitsevatel vanematel pesa ehitamisel kasutatakse kõige isoleerivamat materjali:

Selle tulemusena tundub valmis pesa väga usaldusväärne, soe ja hubane. Lisaks on soe pesa ka ema soojus, ta soojendab tema järglasi hoolikalt. Kui tibud on sündinud, on nende nokk normaalne.

See võimaldab vanematel toita neile hakitud pähkleid, imetades nende suust toitu. Pärast seda, kui tibud on sünnist alates 2 kuud vanad, hakkavad nende hunnikud lokkuma. Alaealised hakkavad järk-järgult õpima toitu omal käel, tõmbades selle koonustest välja.

Neil on ikka veel palju toitu ja nad saavad seda ainult koorest.

Ajavahemikku veebruarist märtsini ristandite puhul peetakse parimaks ajaks toidu rohkuse tõttu. Tavaliselt alustavad nad munade munemist sel ajal, kuid see juhtub, et jaanuaris. Linnud armastavad asuda peamiselt kõige külmematesse piirkondadesse. Talvel temperatuur sellises piirkonnas võib minna -35 ° C-ni. Linnud ei karda külma põletamist ja nad ehitavad pesad vaatamata rasketele külmadele.

Linnud on üsna tihe ja soe ploom, mistõttu taluvad tugevad külmad hästi. Vanemad teevad kõik, et hoida oma tibud külmumist. Niipea, kui emane paneb esimese muna, istub ta kohe selle peal ja soojendab seda.

Naine istub pidevalt munade peal ja ei lahku pesast tulevaste järglaste päästmiseks. Mees hoolitseb toidu eest tulevase ema eest.

Kui tibud ilmuvad, siis ka ta jätkab toidu hankimist kogu perele.

Okaspuude rikkaliku saagi otsimisel võivad linnud pikki vahemaid sõita. Kui nad seda leiavad, võib produktiivne mets olla uus pesitsuskoht.

  • Mihhail Ivanovitš Danilov
  • Printige välja

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org