Linnud

Killer Whale: kirjeldus ja foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Kiire vastus: keskmiselt 4-5 aastat.

Neid, keda me nii tihti kohtame, nimetatakse pääsukeseks või pääsukeseks. See on väike rändlind, kes elab enamikus mandrites. Eriti erineb see pika sabaga kahvliga.

Swallows kergesti kohaneda keskkonda, kus nad asuvad, võimaldades neil ellu jääda rasketes olukordades. Nad asuvad vee lähedal. Sageli kasutatakse vanu hüljatud hooneid, kus nad oma pesasid ehitavad.

Linnud saabuvad mai keskel ja hakkavad otsima koha pesa ehitamiseks, kus munad seejärel asetatakse. Neel inkubeerib mune umbes 12-13 päeva, pärast mida toidab tibusid veel kolm nädalat. Viimased lahkuvad pesast juuni lõpuks. Lennu toimub septembris - linnud lendavad Aafrikasse või Aasiasse.

Neelavad toidudena putukaid. Nende hulka kuuluvad kärbsed, erinevad mardikad, draakonid, rohutirtsud jne. Linnud röövivad oma saagi.

Seoses oodatava elueaga ei ole neeladel selles osas midagi kiidelda - keskmine eluiga on umbes 4-5 aastat, kuigi on tõendeid, et mõned linnud elasid 8 või isegi 9 aastat.

Märkused

  • Sergei kirjutab, kui palju samme päevas peaks inimene läbima?
  • Sa = salvestad Kui kaua saate arvuti juures istuda?
  • Michael salvestada Kui palju on kirja Moskvas postiga?
  • Galina Lavrinenko rekordis Mitu nulli on triljonis?
  • Sergei registreerib, kui palju naftat bensiinile bensiinile lisada?
  • Viimased kirjed

    Materjalide kordustrükkimine ja nende kasutamine mis tahes vormis, sealhulgas elektroonilises meedias, on võimalik ainult siis, kui meie saidile pööratakse vastupidist linki, mis ei ole otsingumootorite poolt suletud. Kogu teave sellel saidil on ainult informatiivsel eesmärgil ja seda ei tohiks kasutada iseseisvalt (näiteks raviks). 18+

    Nime päritolu

    Paljude algajate ornitoloogide jaoks on tapjavaal huvitav. Miks nimetatakse seda väikest lindu? Neel sai oma teise nime pikkade ja õhukeste sulgede tõttu. Neid nimetatakse "paeladeks". Sama põhimõtte järgi sai veel üks lind - tapja vaalad.

    Välised funktsioonid

    Tapjavaala suurus on palju väiksem kui varblane - selle keha pikkus on vaid viisteist sentimeetrit ja kaal ei ületa 20 grammi. Linde ülakeha on must, selle ploomil on nõrk metallist läige. Madalamad suled on valge-roosa või kahvatu beež. Kael ja otsaesine on punakaspruun. Saba otsa on kahesuunaline ja selle lõpevad kaks kitsast ja pikka äärmist sulet (paelad).

    Meeste ja naiste vahel ei ole praktiliselt soolist erinevust, välja arvatud see, et meestel on veidi pikemad mehed. Noortel lindudel on heledam värv ja neil ei ole paelasid.

    Killeri vaalal, kelle fotol on selles artiklis näha, on üsna tugev ja tugev hääl. Meeste laulu kuulatakse enne lahkumist talveks ja sügisrände ajal. Mehed laulavad oma laule juhtmete või õhus istudes. Ornitoloogid on tuvastanud mitmeid laulmise intensiivsuse suurendamise piike. Reeglina langevad need kokku munade munemisega kahe paljunemistsükli jooksul ja sügisel peetavate karjade kogumise ajal. Sel ajal on neelamiste laul ilmselt hääl, mis ühendab pakke ja selle liikmeid.

    Eriti ilusad on küla neelavad (tapjavaalad) vaikses ja soojas hämaras. Praegu on nad eriti elav. Laul, mida laulavad laulud, laulavad terve rühma. Ainult esmapilgul tundub, et nende lindude pikaajaline kiristamine tundub ebamäärane ja pidev. Tegelikult laulab mõrva vaal laulud, mis koosnevad erinevatest perioodidest. Igaüks neist lõpeb lühikese ja kuiva praguga. Seejärel järgneb lühike õhuke vile - ja lind alustab uut laulu.

    Perioodiliselt lendab pakett nii, nagu oleks löögil, kuid mõne aja pärast väikestes gruppides naaseb sama puhkepaik, puhastab suled, laulab nende kuulsad laulud ja lendab jälle taevasse. Selliste õhkutõusmistega kaasnevad murettekitavad helid - "kangjad". Pesemise ajal võib sama heli kuulda, kui vanemad on pesas häiritud.

    Killer Whale Nesting

    Need linnud pesitsevad Põhja-Euroopa ja Põhja-Ameerika, Lähis-Ida ja Aasia, Jaapani ja Põhja-Aafrika ning Lõuna-Hiina maapiirkondades. Killeri vaalade talved Indoneesias, Mikroneesia, Lõuna-Aasias. Tavaliselt ehitavad nad pesad piisavalt söödaga kohtadesse. Teine eeltingimus on veeallika olemasolu.

    Enamasti ehitavad nad pesasid erinevates kõrvalhoonetes: pööningul, vannis, lautades, laudas.

    Aretus

    Killeri vaalad on monogamilised, monogaamsed linnud. Abielupaarid moodustuvad kevadel pärast talvitumist. Igal aastal moodustatakse paarid uueks viisiks, kuid on ka juhtumeid, kus pärast edukat peremeest pidamist säilitavad nad kooselu mitu aastat.

    Mehed meelitavad naisi, levitavad sabad ja teevad murenevaid trikke. Paarist lahkunud mehed ühinevad sageli moodustunud "perekonnaga" ja jäävad nendega kogu hooaja vältel. Kuigi nad ei toita tibusid, on nad aktiivselt kaasatud kausi kujundava pesa ehitamisse ja kaitsmisse. Linnud ehitavad seda märjalt savist ja pehmetest rohumaadest. Tavaliselt paigaldatakse see kivi või varikatuse alla.

    Paarimisaeg kestab maist kuni augusti lõpuni. Mõlemad vanemad ehitavad pesa tulevastele järglastele. Hooaja jooksul on tavaliselt kaks looma. Naine asetseb esimeses siduris neljast seitsmest munast, teisel - kolmest kuule. Munad on valged, pruunika, lilla või halliga. Mõlemad vanemad inkubeerivad sidurit.

    Inkubatsiooniperiood kestab umbes viisteist päeva. Nestlings kooruvad täiesti alasti ja abitu. Vanemad söövad lapsi kuni 400 korda päevas ja enne tibu andmist putukad rullivad need kitsasse palli. Lapsed on pesas kakskümmend päeva. Pärast seda perioodi peavad noored linnud lennama õppima.

    Septembri lõpus saate jälgida tibude massilist lahkumist. Iseseisvunud noored linnud moodustavad suured linnukarjad ja lendavad järvede ja soode kaldal otsekui mööda jõe niite. Septembris tõuseb üksikute karjade puhul neelamiste arv tuhandeni ja mõnikord rohkem. Praegu algab lendamine talvitumispaika.

    Killeri vaalade söötmine õhku. Lindud üle avatud kohtade või üle metsa, asustatud alade lähedal, mõnikord karjatatavate loomade ümber, püüavad need linnud erinevaid putukaid. Mõnikord õnnestub neil haarata putukad, mis istuvad hoonete või muru seintel, nad koguvad toidust harva maapinnalt.

    Kuna neelab sõnu sõna otseses mõttes, arvatakse, et nende lindude käitumist saab hinnata lähitulevikus oodatava ilmaga. See ei ole siiski tõsi. Barn Swallows püüab putukaid, lendades alati madalatel kõrgustel. See swifts ja linn neelab hunt suure kõrgusega ja õhtul, kui putukad lendavad, laskuvad nad alla. Igal juhul ei saa pääsukesede käitumist hinnata läheneva vihma alusel.

    Vormi säilitamine

    Killeri vaalad on linnud, kes veedavad suurema osa oma elust õhus. Seetõttu on linnud väga sõltuvad kliimatingimustest. Pikaajalise halva ilmaga surevad nad tohututes kogustes. Näiteks on ornitoloogid hästi teadlikud Šveitsis aset leidnud juhtumist (1974). Siis surid sadu tuhandeid pääsukesed pikka aega suvise ilma puudumise tõttu.

    Mitte ükskõiksed riigi elanikud ei püüdnud linde päästa - nad kogusid pool-surnud linde ja viisid transpordiga soojadesse Vahemere maadesse. Kahjuks surevad riigi neelamised mitte ainult halbade ilmade tõttu. Itaalias on jahipidamine lubatud.

    Kahtlemata mõjutab globaalne inimtegevus negatiivselt liikide arvu. Neelama küla, mida võib näha selle nimest, ei talu betooni ja asfaldi. Rohelise maa, jõgede ja tiikide vähendamine viib nende lindude arvu vähenemiseni. Ja see protsess läheb katastroofiliselt kiiresti.

    Paljudes Euroopa riikides, et neelata ligi, valatakse savi, muld ja sõnnik spetsiaalsetesse mahutitesse, et linde ei puudu pesade ehitusmaterjalist.

    Barn Swallow: kirjeldus

    Huvitav teave. Neelake võib nimetada üheks kõige armsamaks rändlinduks. Selle kevadikuju suurus on üsna väike, selle keha pikkus on 15–20 cm, selle pikkade teravate tiibade pikkus on 30–35 cm, väike loomus kaalub vaid 18–20 g. On lihtne ära tunda neelust pikk saba, millel on sügav sisselõige kahvli kujul.

    Lindude hulk on sinine - must, ülalt alla - kahvatu beež. Laubal on otsaesist ja kaela esiküljelt kerged laigud pruuni tooniga. Naissoost isast on võimalik eristada sabaga, "tüdrukus" on see veidi lühem kui "poiss". Meeste värv on küllaltki küllastunud, emasloomade hulk on vähem kontrastne.

    Elupaik

    Väikese linnu elupaik on üsna suur. Lindude neelamisi leidub Põhja-Aafrikas, Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Aasias. Need armas olendid talvel Lõuna-Ameerikas, Aafrikas ja Aasias.

    Juba juba linnu nime järgi võib otsustada, et neelab eelistatult oma küla pesa maapiirkonnas. Neid neelamiskujulisi hooneid näete elamu- ja äriruumide seintel nii külades kui ka väikelinnades. Linnud tunnevad end vaiksemates kohtades palju mugavamalt. Kõige sagedamini täheldatakse nende pesasid külamehedes või laudas, samas kui suurtel taludel ei ela need linnud.

    Nagu varem mainitud, on inimesed juba ammu uskunud, et pääsukesed toovad maja juurde õnne, seega, et linde meelitada oma talusse, korraldavad omanikud spetsiaalseid puitkonstruktsioone, mille nurgad sobivad pesitsemiseks. See aitab hoida väikeste ja kasulike olendite populatsiooni.

    Eluviis

    Barn Swallow on päevane päev. See on rändlind, mis saabub talvitusest mai keskel. Enne juuni algust on karmid sulgedega olendid hõivatud hoonete pesad, pärast eluasemeprobleemide lahendamist munevad linnud kohe munad ja inkubeerivad. Nad lendavad septembris soojadesse riikidesse.

    Küla pääsukesed elavad suurtes karjades, nad armastavad istuda gruppidel juhtmetel ja valjult kirikus. Nende laul lõpeb meeldiva trilliga. Nad istuvad maapinnal palju tõenäolisemalt kui teised neelavad liigid. Linnud pesitsevad suurtes kolooniates, iga paar paari kaitseb ja kaitseb territooriumi pesa lähedal.

    Mis alla neelab

    Selle väikese olendi toitumine koosneb peamiselt lendavatest putukatest. See menüü sisaldab sääski, kärbseid ja liblikaid. Kui see on jahtunud või vihma väljas, siis putukad peidavad ja küünis neelavad vahelduvaid ämblikke ja rööbastega vahelduvaid putukaid. Igaüks teab, et enne vihma lendavad need linnud vee peal väga madalalt, aga kas me kõik teame, et nad teevad seda, sest halva ilmaga hakkavad veepinna lähedal elavad putukad aktiivselt liikuma, andes lindudele võimaluse tööjõudu toidu saamiseks.

    Kui näljased tibud pesitsevad, peavad paar neelama hommikust õhtuni, et süüa noored noored. Linnud - vanemad toovad oma lastele putukad söögitoru, päevasel ajal vajab viis tibu umbes neljasada portsjonit.

    MIS EATS

    Barn Swallow sööb lendavaid putukaid. Need on eri liiki kärbsed: hummers, siserennud, samuti sääsed ja liblikad. Külma ja vihmase ilmaga leiad neelavad vähe toitu, seega vajavad nad piisavalt aega, et saada piisavalt. On teada, et halbade ilmade korral lendavad neelamised madalale veele - see on sellepärast, et linnud püüavad praegu putukaid, mis elavad vee pinnal ja muutuvad aktiivseks halbades ilmades. Teise versiooni kohaselt on putukate tiibade niiske õhk ja nad on sunnitud lendama madalamale.

    Toidu puudumise korral täiendab neelamine oma dieeti röövikutega ja ämblikega. Neid, kes toidavad tibusid, toob pesasse palju putukaid, mida hoitakse söögitorus. Päeva jooksul peaks pesakonnale tooma üks vanemate paaride paar, kus neid ootab 5 näljane tibu, umbes 400 sellist portsjonit.

    LIFESTYLE

    Neel on rändlind, seega sügisel see jätab pesitsuspaigad ja lendab lõunasse. Talvise kliima ajal ei leia see lind piisavalt lendavaid putukaid - selle peamine toit. Neelake varjualused pärast talvitumispaikast naasmist. See erineb enamikust teistest rändlindudest, mis sattuvad kohe pärast pesitsemist. Enne sügislende ühendavad riigi pääsukesed suurtesse karjadesse, mis võivad arvutada sadu ja mõnikord tuhandeid linde. See juhtub, et mõnikord on linnud sunnitud magama otse pilliroogu või elektriliinide juhtmeid.

    Paljundamine

    Lamba neelamine, välja arvatud pesitsusaeg, viib kollektiivse eluviisi. Aretushooajal elavad nad paarikaupa. Praegu valvab paar oma väikest ala pesa ümber. Sageli liiguvad ühe paari katuse või voolu all mitu paari. Neelamise paaritamisaeg algab mais. Pesa ehitamise ajal koguvad mõlemad linnud väikeseid tükkideks ja niisutavad neid süljega. Sellest materjalist moodustab emane pesa tassina, mis on varustatud mõlema linnuga. Nestlings hatch välja 13-18 päeva. Toit nende jaoks toodab nii naissoost kui ka meessoost. Soodsa aasta jooksul võivad pääsukesed pesitseda kaks korda või isegi kolm korda.

    TÄHELEPANEKUD

    Neel on kergesti äratuntav selle särava, särava, sinise terase sabaga, millel on lilla varjund, ja saba iseloomulik kuju, mille külgedel on sügav pilu ja pikad sabaosad. Suvel, vaadates lamba katuse all, näete peaaegu alati selle lindu iseloomulikku, kausakujulist pesa, mis on lagi külge kinnitatud. Sügisel võib märkida, et neelamised kogunevad suurtesse karjadesse enne talvitumispaika lahkumist.

    HUVITATAVAD FAKTID, TEAVE.

    • Alles hiljuti, tänu lindude sidumisele, kinnitati, et Kesk-Euroopas suvel veedavad pääsukesed lendavad talveks Lõuna-Aafrikasse.
    • Talvel viibimise ajal (Aafrikas) neelab riik sööki mitte ainult lendavatel putukatel, vaid ka sipelgadel.
    • Neelamuusika koosneb kirtsutavatest ja helendavatest toonidest ning lõpeb vile, mis meenutab sisselülitatavate kellade heli. Barn Swallows laulavad lennu ajal ja puhkuse ajal, istudes katustel ja telefonijuhtmetel.
    • Arvatakse, et iidne Kreeka ilmus kuulsat öeldust "üks neelab kevadel".
    • Vana-Rooma sõjavankerite võistluse tulemused kuulutati sel viisil 200 km kaugusel Roomas asuvast Volterrasse: neelad olid seotud jalgade võitjate värvidega ja vabastati.

    VAHELISE KAHJU OMADUSED. KIRJELDUS

    Mees: otsa- ja kõri punakas-punakas, pikk kahvli saba. Tagakülg on sinise terase värvusega, lillase tooniga, saba ploomi valged laigud. Kõht ja rinnus on valged.

    Naine: saba sees asuvad sulged on lühemad ja ploomid on vähem heledad.

    Munad: emane on 3-6 muna. Munad on valged, hallide ja pruunikaspunaste täpidega.


    - neela elupaik

    KUS VILLAGE LÕHKAB, ON VASTU

    Suvel elab see rändlind peaaegu kogu Euroopas ja paljudes kohtades põhjapoolkeral. Talvel elab soojades Lõuna-Aafrika piirkondades. Pesi Põhja-Ameerikas, Põhja-Aafrikas ja Aasias.

    KAITSE JA SÄILITAMINE

    Lamba neelamine on õppinud ellujäämise kunsti ja on inimestele lähedal. Ohus on toidu allikaks olevate putukate allikas.

    Barn swallow pesa (Hirundo rustica). Video (00:00:25)

    Barn Swallow Nest (Killer Whales, Hirundo rustica). Toitmine tibud. Naabruskond küla Novodmitrievskaya, Krasnodari piirkonnas. See neelamine on otsustanud ehitada pesa ebatavalisesse kohta: bussipeatuse katus. Seal oli lihtne siia pääseda, kuid lapsed kasvasid ohutult - keegi ei solvanud neid.

    Külade ja linnade pääsukesed: huvitavad faktid

    Seonduv liigi neelamisliik on linna neelamine, need on nende rändlindude kõige levinumad liigid. Nende elu kohta on teada palju huvitavaid fakte:

    1. Neela laul koosneb helisemisest “viv-vit”, kuid kui linnud märgivad ohtu, annavad nad murettekitavalt signaali kõikidele tohutu karja liikmetele, hoiatades sellest kõva “kiik”.
    2. Sellest juhtub, et viimasest haudest pärit tibudel ei ole aega, et saada tugevamaks ja nad ei suuda külma ilmaga hakkama koos karjaga soojadesse riikidesse lennata. Sellisel juhul ei lase pääsukesed - vanemad loobuda oma nõrkadest lastest ja jäävad nende juurde, kuni nad talvel lennata saavad.
    3. Aafrika talvitumise ajal toituvad neelad sipelgadest, see sort on väga tavaline lendavate putukate menüüs.
    4. Сравнительно недавно ученым удалось узнать, благодаря кольцеванию ласточек, что после проведенного летнего периода в Центральной Европе эти птицы отправляются зимовать в Южную Африку.
    5. Во время длительных перелетов в теплые края ласточки, к огромному сожалению, часто умирают от изнеможения и голода.
    6. Деревенская ласточка неспособна жить без пения. Ta laulab, kui ta otsib lendu toitu, laulab kiikudes, istub juhtmetel ja laulab, kui ta lihtsalt puhkab.
    7. Kui Vana-Roomas pärast sõjavankerite väljakuulutamist võtsid kangelane esimeseks kohaks, siis neelati seos võitja jalgadega ja lind vabastati taevasse kui võidu ja vaba lennu sümbolit.

    Vaadake videot: VINCENT CYR'S GF BABY DASHA HARASSES?! YOUTUBERS EDWINS GENERATION & MINA BELL ILLEGAL! (Oktoober 2021).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

  • zoo-club-org