Linnud

Mehe kõrval elavad linnud

Pin
Send
Share
Send
Send


Enamikul juhtudel on Venemaa ja maailma metsades ja stepides elavad linnud patroniseeriva tooniga. Pruunid või rohekad toonid võimaldavad nende loomaliikide esindajatel muutuda puude või rohu harude vahel nähtamatuks. Aga mõnikord võib looduses näha erksavärvilisi linde. Näiteks on punase peaga linnud väga muljetavaldavad. Sellised heledad laigud on tavaliselt ka sulgede kaitseks. Kujutades äkitselt kiskja silma ees, segavad nad teda. Selle tulemusena võib potentsiaalne ohver saada aega ja põgeneda.

Nimekiri lindudest, kellel on peaga punased suled

Meie riigis on sellise heleda ehte omanik omane kahjuks mitte nii palju. Peamiselt punased laigud peas on nähtavad ainult lindudel nagu:

Venemaal elab ka täiesti punase peaga linn. See kuulub veelindude rühma. Seda parti nimetatakse punapea sukeldumiseks.

Kõige sagedamini leidub troopikas looduses värvilisi linde. Näiteks on Lõuna-Ameerika riikides elav punane kapsas väga muljetavaldav. Selliste heledate kaunistuste esindajad on troopikas laialt levinud. Teistel on vaid piiratud arv inimesi. Viimane rühm linde hõlmab näiteks hiljuti avastatud zoolooge Manakin Bockermanna, kes elab eranditult Brasiilia Ararip Highlandis. Sellel lindul on lumivalge keha värv ja spordivärv.

Roheline rähn: kirjeldus ja levikuala

Venemaal elab see lindude esindaja ainult Euroopa osas. Idas piirab selle levikuala Soome lahe põhjaosas asuv Volga org. Suurimad roheliste põldude populatsioonid on Saksamaal, Prantsusmaal ja Hispaanias. Kõige sagedamini on see lind lehtmetsa metsades, parkides ja aedades.

Nende lindude peamised eritunnused on keha ja tiibade oliivroheline ploom, samuti pea kitsas helepunane kork. Nüvi all on selle sordi põõsastel tumedad ribad, mis sarnanevad vuntsidega. Nende lindude pea eesmine osa on must ja näeb välja nagu imeline mask roheliste põskede ja punase korki taustal.

Need linnud karjuvad aastaringselt. Nii naissoost kui ka roheliste tütreliste hääl on terav ja pigem õrn. Paljud inimesed, kes on kuulnud neid linnulaule, võrdlevad seda naeru või karjuga. Puudab selle tüdrukuuri harva. Trillid, nagu liigi tavapärased esindajad, otsivad puidust toiduaineid peaaegu kunagi.

Mustpähkli kirjeldus

See punane peaga linn on levinud kogu Venemaal. Paljudes teistes riikides Euroopas ja Aasias on must põkk. See erineb ülejäänud perekonnast keha sulgede ja tiibade söevärviga, samuti pea punane punane kork. Selle hüljeste suuruse suurus on üsna suur.

Võrreldes teiste tütrega on see üks suurimaid liike. See punane peaga kaaluv lind kaalub umbes 500 g. Mustpõõsa tiibade pikkus on 70-80 cm.

Selle linnu nokk on väga tugev. Soovi korral võib lind kergesti purustada isegi mänd, kuusk või seeder. Seetõttu elab must rähn, erinevalt rohelisest, mitte ainult laialehestes, vaid ka okasmetsades.

Selle huvitava ja ilusa lindu üheks tunnuseks on see, et see praktiliselt ei karda inimest. Kui üksikisikud metsa lähevad, näitavad mõned inimesed sageli vastupidi. Sellised põõsad saavad vaadata tunde seente ja jahimeeste kohta, järgides neid ja lennates filiaalist filiaalile.

Hoolimata heleda mütsi olemasolust on must-tüdruku lehtede seas üsna raske märgata. Seda lindu on võimalik tuvastada peamiselt ainult valged trellid, mis on talle näidatud, kui nad püüavad puidust ussid.

Puuduta Tantsu tavaline

Seda metsa röövlindu eristab ka punane täpp peas. Viimase tõeline suurus ei ole liiga suur. Venemaal, Ameerikas ja Euroopas tundub tundra ja metsavööndis tavaline tantsutants. See on lindude esindaja mõnikord Aasias.

See väike lind kaalub vaid umbes 15 grammi. Ta toidab taimede seemneid - peamiselt lepp, mänd ja kask. Keha ülemine osa on punakaspruun, värvilise värvusega. Nende lindude põhi on valge. Sarnaselt seljaga on see kaetud suurte laigudega. Naistel on punase värviga ainult kork. Meestel on ka vaarika rinnatükid. Punase kraani sabal on mitu musta sulgi.

Selle väikese lindu hääl, kelle punane pea on varblale meenutav, on väga hämmastav. Veelgi enam, tema "pi-jook" ja "ühtlane" saab kuulda peaaegu pidevalt. Need linnud ei ole ainult mürarikkad, vaid ka väga karmid. Sellega seoses on nad kergesti konkureerivad oma tavaliste naabritega - tisside ja sneaksidega - hüpates harust filiaalini ja mõnikord riputama tagurpidi, et jõuda sööda juurde.

Punane juhtpank - mis lind?

See lindude perekonna esindaja elab peamiselt Venemaa ja Siberi keskosa mõõdukates laiuskraadides. Suuruselt on punase peaga veelindud veidi väiksemad kui sinikael. Täiskasvanud isik kaalub umbes 700-1000 grammi. Punapea sukeldumine kuulub veelindude rühma. Selle parti tiivad ja kere on helehallid, saba ja rinna must, pea on punakaspruun.

See toidab seda esindatavat linnulihast, peamiselt taimset toitu. Punane päkapikk ehitab pesasid nii mõõdukalt niisketes kui ka kuivades kohtades. Venemaal peetakse seda sukeldumist väärtuslikuks mängulinnuks.

Punane kork Pippra

Need tähelepanuväärsed väikesed linnud Lõuna-Ameerikas on peamiselt Costa Rica, Mehhiko, Panama ja Colombia troopilistes metsades. See toidab punase korgiga pipra peamiselt vilja. Mõnikord sööb see lind taimede seemneid. Pipra huvitav tunnus on see, et kõik toidud lagundatakse kõhuga 15-20 minuti jooksul.

Selle troopiliste lindude esindaja värv on must. Keha, saba ja tiibade taustal on nende punane pea seetõttu väga hele ja tähelepanuväärne. Elustiilina sarnanevad need linnud pigem kodumaiste tissidega. Nad elavad väikestes peredes ja armastavad põgeneda puude ja põõsaste harude vahel.

Selle punase peaga metslindu hääl on üsna resonantne. "Pipra laulab" tihti. Selle linnu isane teeb näiteks perioodiliselt lühikesi helisid, mis meenutavad "psit", märkides sel viisil valitud puu oma territooriumiks. Pipra naised on samuti üsna lärmakas.

Waxwing lind

Sellel lindude esindajal, kes on levinud kogu Venemaa territooriumil, on väga atraktiivne välimus. Vahtpea punane värvus paikneb peamiselt põsepiirkonnas, levides kergelt otsaesist ja mõnikord isegi tufti. Selle linnu kehal on hallikas roosa toon. Tume prillid on silmaga nähtavalt nähtavad. Tume suled kasvavad tema noka, tiibade ja saba all.

Selle tuntud linnu suurusel on palju väikesi - umbes 20 cm, osa pikkusest sel juhul langeb sabale. Waxwings ei laulda sageli. Ja nad teevad seda vägevate loodushuviliste järgi, mitte liiga hästi. Need väikesed linnud elavad peamiselt segatud, kask või okasmetsades. Talvel lendavad need linnud mõnikord linnadesse. Nad toituvad vahamarja marjadest ja puuviljadest.

Haruldane Manakin Bockermanna

Ornitoloogid õppisid selle suurejoonelise ebatavalise lindu punase suledega ainult 1996. aastal. See avastati juhuslikult Brasiilia Ceará osariigi Ararip Highlandis. Manakin Bockermanna elupaik on vaid umbes 1 km 2. See lind näeb välja väga muljetavaldav. Selle ploom on lumivalge. Ainult sabal ja tiibade serval on mustad suled. Selle haruldase manakini peal ei ole märgatav müts, nagu paljud teised lindude perekonna liikmed, kuid erakordse kuju punane tuft, mis meenutab sõjalist kiivrit. Manakin Bockerman elab peamiselt ookeani lähedal, rannikualadel.

Mustpeade papagoid

Eespool kirjeldatud punase peaga lindude täpsed nimed on tuntud peamiselt ornitoloogide ja lindude perekonna suurte fännide jaoks. Kõik inimesed on ilmselt kuulnud papagoidest. Need linnud, välja arvatud paabulinnud, erinevad oma loomuse poolest kõige heledamast värvusest. Loomulikult on selles rühmas ka sulgedest ja silmapaistvatest punastest pähe. Selline värvi lisamine on näiteks kaelakee papagoid. Teisel viisil nimetatakse neid ka sleazholovymiks.

Ozherelovy papagoi ei ole liiga suur. Sellise linnu kogupikkus on sabaga 33-35 cm. Ainult selle liigi isastel on punane pea. Selle papagoi keha on kollane ja selle tiivad on rohelised. Sabas on mitmeid musti täpid. Isast võib eristada ka tumeda ja õhuke kaelakee kaela ümber. Looduses on need linnud tavalised Indias, Pakistanis, Sri Lankal. Euroopas ja Venemaal hoitakse neid sageli rakkudes kodus.

Peas on punane täpp ja üks populaarsemaid kodu lindude armastajate papagoi - Corella. Need peenikesed punased sulged kasvavad põsepiirkonnas. Papagoi Corella suurus on väike - umbes 30 cm koos sabaga. Selle linnu keha värv on tavaliselt lumivalge. Ainult punaste põskede lähedal nina ümber kasvavad kollased suled. Sellel on see värv ja piklik kokkeliel. Selle liigi isased on mõnikord helehallid või oliivid. Seal on ka muid Corella värve. Kuid selle papago põsk on peaaegu alati punane.

Looduses elavad colellae peamiselt ranniku troopiliste vihmametsade all. Samuti võib neid sageli näha eukalüptivõidetes või isegi savannides.

Linnud linnud

Need linnud on samuti väga muljetavaldavad. Mõned armastajad peavad neid papagoi perekonna esindajateks. See arvamus on siiski ekslik. Amadiinid kuuluvad ketruskudede perekonda. Nende karmide väikeste lindude punased laigud asuvad pea kohal mitte kroonil, vaid põsepiirkonnas. Kaaluge kinkusid umbes 80-110 grammi. Tagakülg on hallikasvalge-must. Keha põhi on värvitud valge. Lisaks põskele on jalgadel punane värv, tiibad, nokk ja küljed tiibade all. Naised ja mehed on väljapoole peaaegu samad.

Looduses on elusloodus levinud Aafrikas, Aasias ja Austraalias. Nad elavad peamiselt metsade äärelistes tihedates tiibades. Õnn elab suurtes karjades. Euroopas ja Venemaal hoitakse neid rakkudes.

Ameerika kardinal

Selle linnu pea on peaaegu sama struktuuriga kui manakin Bockermann. Tema paks madal tuft erineb ka kiivri kuju poolest ning erineb ereda punase värviga. Kuid see muutub samal ajal teravamaks ja kõrgemaks, mis annab linnupeale veidi koomilise kuju. Nende lindude keha värv võib olla erinev. Looduses näete halli, kollaka, oliiviõli kardinaali. Kuid sageli metsades on perekonna esindajad täiesti punase värviga.

Need linnud elavad paljudes maailma osades. Kuid kõige tavalisem sort on Ameerika punane kardinal. Selle linnu elupaik on Ameerika Ühendriikide idaosas. Selles riigis armastatakse punast kardinaali ja peetakse uue aasta sümboliks. Sageli sisaldavad Ameerika Ühendriikide elanikud neid linde puurides. Looduses aga eelistab punase tuttiga lind, kes elab eri tüüpi tihedates metsades. Samuti saate teda sageli aedades ja parkides kohtuda.

Kardinaali laulmine on natuke niisama, nagu öösöögi trillid. Ja naised omavad häält peaaegu nii meestel kui ka meestel. Punased kardinalid toituvad peamiselt puuviljadest ja taimede seemnetest. Mõnikord söövad nad rohumaid või cicadas.

Meie suletud naabrid

On palju põhjusi, miks linnud meiega naabruses valivad ja nad on ilmsed. Peamised neist on lahutamatult seotud toidu ja peavarju otsimisega. Pea meeles pääsukesi. Nad ehitavad oma pesad maja katuste alla. Kui räägime varesest, tuvidest ja varblastest, on need linnud mis tahes linna atmosfääri lahutamatu osa.

Isiku lähedal olemine suurendab oluliselt lindude võimalusi elada näljasel ja külmal päeval. Kuid on olemas metsalinde, mis on inimeste tsivilisatsiooni kasust eemal. Ja nende ja teiste kohta ütleme nüüd. Te saate teada, millised omadused eristavad linde üksteisest ja lõpetavad lindude segaduse, sarnaselt välimusega.

Neile sarnased tissid ja linnud

Me tunneme selle väikese tibu oma rinna iseloomuliku kollaka värvuse, tiibade tumeda rohelise värvi ja saba järgi. See kuulub passeriinide gruppi. Üksikisiku suurus on umbes 14 cm ja selle kaal on 20 g. Sõltuvalt elukohast viib see nii istuvale kui ka rändel eluviisile.

Tit on planeedil leidub peaaegu kõikjal. Ta elab Euraasia, Põhja-Aafrika ja Indoneesia piirkondades. Külmade riikide elanikud kalduvad oma kodumaal tõsiste külmade perioodide jooksul sooritama lennud soojade servadega.

Kollakarvalised linnud ei ole lihtsalt tissid. Nende hulgas sarnaneb lindude hulgas chizha, kaerahelbed, mägipiibud, taevas, kollane harja.

Beak ja saba uhkusena

Isikut ümbritseb linnurühm, mida ei saa tähelepanuta jätta. Ja põhjus, miks hämmastavad lindid ja sabad on sellised linnud. Nike on vaja, et nad saaksid puude koor ja maapinnal väikesed putukad röövida. Saba liigub ruumis ja toimib roolina.

„Tailed” eeliseid omab pikakarvaline kollane vanker. Olles üks väiksemaid linde, kannavad nad oma vasika suhtes ebaproportsionaalselt pikka saba.

Graceful õhuke ja pikk nokk on selliste lindude nagu pika, peremeshka ja punase tiibadega stenolasi eristav tunnus. Tuntumad meie silmad üksikisikud, kellele loodus on pika nokka - vankrid, võlvid, pähklid ja mäed.

Tuttav ja lähedane

Venemaal on linde, kellele oleme juba ammu harjunud. Nad ehitavad oma pesad ja omandavad järglasi nii linnas kui ka maal. Mõned lindude kuningriigi esindajad õpivad tänu oma heledatele peadele ja nokkade värvile.

Meie riigi territooriumil elavad erksad kollased nokad. Need on mustad linnud ja mägijõed. Põgeneb järk-järgult metsa ja riigi aedade vahel, kus see massiliselt hävitab suvise elanike tööd. Jõuluu kuulub orjadesse, kuigi see on suurema osa oma sugulaste suhtes väiksem. See on seltskondlik lind, kes elab koos inimesega. Selle toiduallikad on seega puuviljapuud, pargid, aiad ja põllumajandusmaa.

Helge ja tähelepanuväärne

On linde, mida me õpime, vaevalt näeme. Nende visiitkaart on algne haru. Linnet, tantsu tants, vahatamine, kuldnõelad (mõnedes troopilistes liikides) annavad oma omapärase ploomi, mis on sarnane korkiga. Reeglina on see värvitud kontrastsetes heledates värvides. Valdavad punased, kollased, mustad ja valged toonid. Looduskeskkonnas asuvad sellised isikud metsadesse, suurtes piirkondades, kus inimeste kohalolek on minimaalne.

Meie piirkonnas on palju silmapaistvaid harilikke linde ja nad elavad kõikjal. Piirkonna kliimatingimuste tõttu on mõned neist rändavad.

Tähelepanuväärne lind kles-elovik. See lind erineb erakordsest nõnda vormist peale helge ploomi. Selle otsad on kõverdatud nii palju, et nad ületavad üle täht “x”.

Rindkere edasi

Mõned meie suurte laiuskraadidega elavad linnud, millel on erksavärvilised rinnanäärmed, põhjustavad inimeste suuremat huvi.

Selliste lindude kõige kuulsam esindaja on põld. Tema teised nimed on robin, repolov või laadija.

Venemaal koheldi teda alati austusega. Me seostame selle lumine talv. Selle lindu kohta, kes laulavad laule punaseid rinde, kirjuta luuletusi ja laste muinasjutte.

Põrsad kuuluvad peenike perekonda. Söögikütt elab Euroopas, Aasias, Siberis, Kamčatka ja Jaapanis metsaalade territooriumil. Selle värvus sabal, pea ja tiibadel on tumesinine ja hall metallist läike. Rinnaga kontrastne roosa ja punane värv muudab viinamarjaistanduse väga efektiivseks kaitseklasside esindajaks. Lind sööb putukaid ja väikseid limuseid. See kordub kaks korda aastas. Ühel siduril on viis kuni seitse muna, millest paari nädala pärast ilmub tibud.

Teised lindud, kellel on erksad rinnapiimad

  • mõningaid rästiku liike: valge-kõri, valge tonga,
  • mitmesugused võlvilised: smaragd, hiilgav Hildebranti jõgi,
  • varakusha
  • Redstart,
  • Mustpeade,
  • heinamaad ja Mustpeade,
  • Red-breasted hiilgus.

Mõned linnud võivad uhkeldada täpilisest rinnanäärmest: pähklipureja, haud.

Интересно, что отличие горихвостки от воробья, главным образом, заключается в ярко-оранжевом окрасе грудки и большем размере.

Птицы цвета солнца

Некоторых птиц природа одарила особенно щедро. Их оперение переливается всеми солнечными цветами и оттенками.

Среди таких счастливчиков иволга, но она не полностью желтая. Монохромное черное оперение крыльев контрастирует на фоне насыщенного желтого. Пение иволги – излюбленная тема поэтов и музыкантов.

Канарейка или канареечный вьюрок тоже отличается солнечным окрасом. За это птичку очень любят и часто заводят в качестве певчего домашнего питомца. Родиной канареечного вьюрка считаются Канарские, Азорские острова и Мадейра. Lind saabus vanale maailmale koos Hispaania konvistadoritega, pärast seda sai ta aadlike ja kuningate kodu lemmikuks.

Meil on linde, keda kutsutakse Kanaari saarteks, et nad vastaksid oma algsele elupaigale (Kanaari saartele).

Lihtne, kuid siiski eriline

Inimest ümbritseb mitte ainult peened suurepärased linnud. Igapäevaelus näeme tihti inimesi, kelle paljusus ühineb puude, maa ja halli asfaldiga. See nende välimus ei ole juhuslik. Selle põhjuseks on kliimatingimused, elukeskkond, pesapaikade valik, toidu otsimise meetodid ja kamuflaažimise vajadus.

Sulede halli värvus on iseloomulik tuvidele, põldvärvidele, kilpkonnale. Kontrast nende kehal näitab valge sinuse ribasid.

Pruunid suled, mida siin sageli leidub: varblane, mädarõika, lõhn ja öösel.

Linnud on värvi mustad: varesed, vankrid, jackdaws, punased nokad. Varesed segavad mõnikord nende lähimad sugulased Austraalia karjääridele ja vankritele.

Heledad aktsendid

On linde, kelle välimust iseloomustavad erimärgid, mille järgi neid tunnustatakse. Eelkõige räägime taevasest tiigist. Tema kael ja valge pea on raamitud teiste vasika osade kollaste-hallide toonide taustal sinise tooniga.

Goldfinch erineb pea punaste sulgede punast värvi. Kollaste sulgedega tiivad on musta äärega. Kogu lindu keha pruun-beež.

Kuulmine, kajakad ja Inca ternid on käpaga isikud, kelle nahk on punane. Ema-loodus premeeris sellist värvi pardile, värvides seda võimas lindu nokaga.

Punast pigmenti ei leidu mitte ainult naha, lisandite ja sulgede värvis. Vaata lähemalt tuvi või öökull. Te näete oma silmades verise tooni olemasolu.

Must ja valge maailm

Sagedane esinemine esimeses perekonnas on must-valge “klassikaline”. Seda ei peeta eksootiliseks ja seda leidub kõikjal. Mõnikord segatakse musta suled hallikasega. See värv on tingitud lindude eluviisist, nende elupaigast ja muudest teguritest. Värvigrupi kõige heledamate esindajate seas on põgenik, nelikümmend tavaline, lurik ja ka valge vanker.

Tumehallid ja mustad linnud, kellel on tiibade piirkonnas valged triibud: hall shrike, nelikümmend, põgenik.

Valge kapsas, vaatamata oma nimele, ei pruugi alati täiesti ühevärviline. Tema pea on sageli värvitud mustaks, mõnikord pruuniks.

Meie suur maailm on täis erinevaid linde. Mõned neist on radikaalselt erinevad, teised on sarnased. Kuid ühel või teisel viisil on nende vaatamine väga huvitav ja informatiivne harjutus.

Kui teile meeldis see artikkel, jätke kommentaarid selle kohta, mida lugesite, ja jagage ka oma sõpradega teavet sotsiaalsete võrgustike kohta.

Squad'i perekonnad

Suurim tellimuse esindaja, ronk, kaal on 1100–1 600 g, väikseimad passeriinid (närilised) kaaluvad 5–7 grammi ja mõned nektaripillid kaaluvad 3–4 g. Nende talud on erineva kujuga, sageli enam-vähem sirged.

Mõõduka pikkusega pool ja sõrmed 4, esimese sõrme taha. Küünised on kõverad, ainult selja- (esimesel) sõrmel võib mõnikord olla pikk ja enam-vähem sirge küünis. Tiivad võivad olla pikad ja üsna teravad (nagu pääsukesed) või lühikesed ja tuhmad. Primaarsete primaararvude arv on 9–11, alaealine - 9. Mõnikord on kõige sisemised sekundaarsed hoorattad märkimisväärselt piklikud, moodustavad nn. Roolisulged on tavaliselt 12, kuid võivad olla 6-16. Esimene hooratas on vähearenenud ja seda saab avastada ainult tiiva hoolika uurimise teel.

Seksuaalset dimorfismi väljendatakse suuruses, häälena, tihti ploomi värvina, mõnikord meessoost khokhlovi ja kaunistavate sulede arendamisel. Passeriinide ajud jõuavad kõrgele arengule.

Sõnajuhtide, varbade ja teiste struktuuri ja eluviisi omaduste põhjal jagunevad passerine linnud neljaks osaks: laia arve või horny-beaks (Eurylaimi), ühe perekonna ja 14 liigi puhul, kes elavad Aafrikas ja Kagu-Aasias, karjuvad või türannid 12 perekonda ja peaaegu 1100 liiki, kes asuvad peamiselt Lõuna-Ameerikas ja idapoolkera troopikas, poollauljad kahe perekonnaga ja neli liiki, kes elavad Austraalias, Oscinesis, levinud kogu maailmas, numeratsioon kõige rohkem liike (umbes 4000) ja kombineeritakse tavaliselt 44–56 perekonda.

Kokku on eraldiseisvalt tänapäevaste kontseptsioonide järgi 60 kuni 72 perekonda. Suurim ebakindlus passerine järjekordade perekondade süstemaatikas on lauljate alljaotuses.

Varblased on laialt levinud kogu maailmas. Enamik neist on soojade ja kuumade laiuskraadide metsades, põhjas väheneb laululindude arv. Enamik passerine liike on seotud puu ja põõsaste taimestikuga.

Mõned neist, nagu pikas, nuthatches, vere apelsinid, veedavad peaaegu kogu oma elu puudel. Neelavad veedavad suurema osa oma elust õhus. On suhteliselt vähe maaliike (lambid, välja arvatud yule, wagtail, küttekehad ja chekana). Väga paljud passeriinid on istuvad, kuid enamik liikidest, kes elavad hooajaliste elutingimuste järsu muutusega kohtades, on rändavad.

Luiged ja haned

Luiged on suured (45–160 cm pikad lendudel), säravad pikakarvalised linnud, täiskasvanutel valge ja noortel hallikaspruun.

Hane on suur (66–88 cm pikkune lend), linde taga tumedad, kõht on kerge või musta laiguga. Kontrastne valge saba ja nadhvoste on alati vees nähtavad. Mõõdetud tiibade klapp, löögisagedus on poole rohkem kui pardidel.

Noored luiged eristuvad halli-sinise värviga.

Täiskasvanud valgedel hobustel on erinevalt ubahambast kõhul mustad täpid. Valgetel Belarlastel on hall kõht.

Jõgi pardid

Vee peal asuvad jõekardid erinevad silueti sukeldumisest. Jõgi pardidel on vee kohal kõrge saba alati selgelt nähtav, samal ajal kui sukeldumispartidel ei tõuse saba vee kohal.

Kõige lihtsam on diferendi naissoost ja sviyazist eristada pea kuju järgi.

Lairiba on kõikidest teistest partidest erinev laia massiivse nokaga.

Kahekordsed pesad

Kõigist lindudest on kõige lihtsam meelitada aiale topelt pesaga linde. Selline õõnsatest õõnsatest pesakondadest koosnev rühm, mis on õõnsustatud põldude poolt või moodustunud mädapuu tõttu, ehitavad pesad ka kuivade puude kooritud koore tagaküljele, pööratud juurtesse, puust.

Tavaline tärklis

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Tavaline peajalg on musta ploomiga, millel on läikiv metallist sära, saba ja tiivad on pruuni värvi. Sügisel muutuvad jõgikeste ploomide muutused, sellel ilmuvad valged täpid ja noortel lindudel on kaelal plekk kergem. Selle rühma nurgad asuvad külade ja külade lähedal. Tavaline tärklis leiab toitu sagedamini kohapeal, mõnikord puud.

Pesi on paigutatud puude, pesakastide või puumajade õõnsustesse. Munad pannakse kevadel (mai-aprill). Müüritööd - 5-7 sinist värvi muna. Linnud söövad mitmesuguseid putukaid, millest enamik on meie aedade ja köögiviljaaedade kahjurid (aia kühvlid, pragud, maod, kapsaslamm). Hinnanguliselt hävitab tibu, kes toidab oma tibusid, kuni 8000 mai mardikat ja nende vastseid.

Roosa kullake

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Roosa tärniga pea, kael, saba ja tiivad on mustad, metallist läike, ülejäänud roosa. Noortel inimestel on ploomid heledamad. Täiskasvanud linnul on pea peal. See on Venemaa lõunaosas asuv rändlind. Pesi on paigutatud kivide tühimikesse, kaljude lõhedesse ja küttepuude palkidesse. Munade munemine toimub mais-juunis, koosneb 4–6 sinist värvi munast.

Roosa tärklis hävitab aktiivselt rooside ja muude putukate kahjurite. Ainult hommikusöögiks vajab roosa merevaik kuni 50-60 üksikust roosi, see sööb päevas kuni 200 suurt putukat.

Hallikas kuldne

Selle tärkliseliigi hulk on hall, ülakeha, pea ja kõhu pooled on valged, kael ja päike on mustad, nokk on helekollane. Meeste hulk on heledam, noortel on ploomiks punakas.

Hall tärklis on rändlind, kes elab segametsades ja metsades, hoiab karjades. Mai-juunikuu munemine koosneb 4–8 sinist värvi munast. Lapsepõlvest tuttav pilt: põllul töötav traktor ja värskel kündmisel pealtnähvad. Hallikas jõuluvana menüü koosneb peamiselt putukate vastsetest ja vihmaussidest.

Sparrow Brownie

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Naiste ja meeste varblil on erinev ploom. Isastel on hall pea, kõri ja rindkere ülemine osa on must, kõht ja õlgadel olevad triibud on valged, pruun riba liigub nokast silma. Naistel ja noortel on ploomi pruunikas-hall, keha alumises osas on see kergem. Valged ja tumedad laigulised laigud tagaküljel.

Maja varblane elab peaaegu kogu Venemaa metsapiirkonnas. Asub linnades ja külades. Pestab hoonete katuste all hoonete katuste all linnumaja, mägede nõlvadel.

Müüritööd toimuvad aprillis-juulis, koosneb 5-6 munast, mis on valge või hallikas-sinine, pruuni värvi värvi.

Maja varbad söövad oma tibusid putukate, lestade, lülijalgsetega, täiskasvanud lindude toitumist täiendatakse erinevate umbrohtude seemnetega.

Väike varblane

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Põllu varblane on väiksem kui maja varblane. Selja-, tiibade ja pruunikas-pruuni värvuse tagaküljel on tumepruunid, pea peal on kastan-pruuni värvi „kork“. Küljed on valged, rindkere ja kõht on valkjas, kurgus on must ja põskedel on must täpp. Samasuguse värvusega naised ja noored linnud, kuid veidi kergemad.

Väike varblane elab kogu Venemaa territooriumil. Pesitsemisperioodil järgib ta puukultuure, teisel ajal eelistab taluehitisi ja karjakohti.

Pesad asuvad õõnsustes, maja katuste all linnumajades. Munade paigaldamine toimub aprillis-juulis, koosneb 4-8 valkjasest või hallikast, tumedate täppidega munadest.

See toidab noori linde väikeste vead, ämblikud, hymenoptera ja muud putukad. Esimese tüve tibude hulk koosneb saeveski kuduri, männipuuliha, jalgade eellase vastsedest. Teise looma tibude toitumisstruktuurile lisatakse erinevad mardikad, ulatudes kuni 80% -ni sööda kogumassist.

Tähelepanekud näitavad, et varblased toidavad tibusid tund aega tunnis, see tähendab keskmiselt 300 korda päevas. 15 päeva vanemad jõuavad pesasse 4500 korda.

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Põõsas on pea ja kaela ülaosa hall värviline, ülejäänud on musta värvi, selja ja õlgade metalliline läikega. Jackdawid elavad peamiselt Venemaa Euroopa osa ja Siberi lõunaosas. Jackdawid hoitakse pakendites. Tegemist on tuttavate linnade külade ja küladega. Jackdawid armastavad pesa elamute katuste all, õõnsustes, korstnates, orudes.

4–6 sinakasrohelise munaga munemine pruunil täppalal teeb aprillis-juunis jackdawid. See on kõikjalik lind, see toidab oma tibusid erinevate selgrootutega, suurte mardikate vastsedega. Isegi väikesed närilised võivad saada selle toiduks. Närilised nagu lehekindlad, jahvatatud mardikad, elevandid, tumedad mardikad, klikkijad. Ülejäänud toit on taimne toit: herned, kaer, läätsed.

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Taevasõsa otsmik ja põsed on valged, kõri, rinnaäärne riba ja põskede ümber on must, rinnus ja kõht on kollased. Peas on sinine “kork”, sinine plož on ka tiibadel ja saba, selja on roheline.

Ta elab Venemaa kesk- ja lõunapoolsetes piirkondades. Sinine tihane kasvab lehtköögistes aedades. See on istuv ja eksitav lind. Pesi on paigutatud puude õõnsustesse. Taevas tibude munad on valged, punaste pruunide laigudega, taevas jätab need aprillis-mais. Lammutus koosneb 5–10 munast.

Taevaliku puu toit koosneb peamiselt putukatest, harvemini taimestikust. Sinine tihane toidab oma tibusid näriliste ja nende vastsete, voodikoerte, liblikate röövlite, väikeste dipteraanide ja vooderdatud ämblikutega. Suures koguses hävitab sinine tihane aia ja metsa peamised kahjurid: paarituid siidiusse ja sajandeid.

Laulmisperiood on märtsi keskpaigast juulini keskpaigani, kuid sügisel laulab see harva.

Valge eesliit

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Tuubi tagakülg, tiivad ja saba on pruunikas-hallid, pea ülemine osa ja nokk on kohapeal pruunid. Asub okas- ja segametsades. Pesi pesades.

Valged munad, millel on punakaspruunid laigud, olid aprillis-juunis. Müür koosneb 7-8 munast. Külma ilmaga hakkab toit otsima koju.

See putukaviljas lind hävitab suure hulga kahjureid. Kitarrid toidavad peamiselt vead, röövlid, koi koid, lusikad, koid. Kui tibusid söödetakse, lendab kollane tihane pesa juurde kuni 20 korda tunnis.

Laulmine algab jaanuari-veebruari alguse lõpus ja lõpeb kevadel.

Crested Tit (Grenadier)

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

See tihane sai nimeks suure valge valkja, mustade põiksuunaliste triipudega pea peal. Selja, tiibade ja saba hulk on hallikaspruun, kurgus ja silmade kohal olevad triibud on mustad. Keha on pruunikas varjundiga valge.

Harilik tibu elab Venemaa Euroopa osa männimetsades. Talvel külastab ta oma isiklike maatükkide aeda, otsides puid alamate harude juures toitu. Harilik tihane sööb putukaid ja ämblikke. Armastab rohukesi, lehtede mardikaid, klikkijaid, mõnikord kasutab taimede seemneid.

Harilikud tissid pesad õõnsustes, millel on väga kitsad augud (läbimõõduga mitte üle 30 mm). Sellised õõnsused on tavaliselt väga madalad, peaaegu maapinna lähedal.

Laulmine algab veebruaris-märtsis, sagedamini talve ja suve lõpus.

Suur tihane

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

See on suurim igasugustest tissidest. Pea, kõri, triibud kollasel rinnal on mustad. Tiivad ja saba on sinakas, seljas on roheline või kollakas hall, põsed ja kohapeal asuv koht on valged.

See elab enamikus Venemaalt. Talle meeldib asuda jõgede kaldal asuvasse tiiglasse. Nest sobib õõnes. Valged munad, millel on punakaspruunid täpid, olid märtsis-juunis. Müür koosneb 9–13 munast.

Toit, nagu kõik tissid, leiab puudest ja põõsastest. Eelistab loomade toitu, talvel sööb ka taimset toitu. Suur tihane sööb päevas nii palju toitu, kui ta ise kaalub.

Regulaarne laulmine algab veebruari lõpus.

Üldine Redstart (Coot)

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Meeste ja naiste mantlite hulk on mõnevõrra erinev. Mehe peal on pea, kaela ja seljaosa tuhkjas hall, otsaesine on valge, pea küljed, kurk on must, keha põhi ja saba on eredalt punased. Naisel on ka punakas saba, kõht on okra-valge ja ülejäänud tume on pruunikas-hall. Noortel lindudel on pruun ploom, millel on kahvatuid punakesi ja punast saba.

Redstart Venemaal ja Lääne-Siberi lõunaosas elab. Redstarting pesad on näha kivide lõhed ja Redstart meeldib asuda all katused elamute ja bluegrass. Redstart-munad on valged või helesinised. Müüritööd koosneb 4-6 munast.

Lind toidab oma tibusid ja toidab putukaid. Mantel on erinevad jahipidamisviisid, toidu otsimisel võib see maapinnal käituda nagu vanker, püüda õhku putukaid, nagu lennuki, koguda toitu puude harudel ja põõsas, nagu lind või lind.

Pihustaja

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Peas ja kaelas, seljas, tiibades, saba mustas, otsas otsas kitsas riba, tiibadel triibud, otsmik ja alumine torso valge. Ploomid noortel lindudel ja emastel hallikaspruunid.

Обитает мухоловка-пеструшка в европейской части России и юге западной Сибири. Гнезда строит в дуплах. Яйца откладывает в мае-июне, яйца имеют светло-голубой цвет, кладка состоит из 5–7 яиц.

Питается мухоловка-пеструшка мухами, бабочками, долгоносиками, щелкунами, личинками щелкунов, хрущами, листоедами, древесными клопами и другими насекомыми.

Мухоловка серая

Аудиозапись: Adobe Flash Player (версия 9 или выше) требуется для воспроизведения этой аудиозаписи. Скачать последнюю версию здесь. К тому же, в Вашем браузере должен быть включен JavaScript.

Hallkõrvitsas, ülakeha, saba, tiivad on pruunikas-hallid, pea ja taga on pikisuunaline pruun munn. Keha alumine külg on valge, pruunikas patina ja kiilud rinnal ja rinnal.

Harilik flycatcher elab kogu Venemaa ja Ida-Siberi Euroopa osa. Paksete harude põhjas lahtise koore taga või õõnsustes sobivad pesad ka katuste all. Mai- ja juunikuus asetati 4-6 rohekat roostetavat munakoti.

Harilik flycatcher püüab lennu ajal putukaid. Päeva jooksul saab ta süüa kuni 450 lenda. See on äärmiselt vähene lind, mõnikord võivad kaks paari samaaegselt elada sama pesa eri nurkades. Hall flycatcherit on saidile väga lihtne meelitada.

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Pea ja rinnakorv mustal kleitil on mustad, põsed, pea tagaosas ja rindkeres on valge ploom. Tagakülg on hallikas oliivisinisega, tiivad ja saba on pruunikas-hallid, kõht ja küljed on valge ja okra tooniga. See on väike lind.

Moskovka elab üle okaspuude ja segametsade kogu Venemaal. Linnud kipuvad sageli tissidega. Kui nad ei pesitse, lendab küladesse ja küladesse, hävitades aiad ja aiad putukate kahjurite eest. Tusk pesa asub õõnsustes.

Moskva sööb peamiselt putukaid, kuid talvel täidetakse toitumine puu seemnetega, peamiselt okaspuudega. Ta armastab mardikaid, röövleid, Lepidoptera poisid, ämbreid, väikseid usse, roomaid, männipõõsakute.

Ta hakkab laulma veebruaris.

White Wagtail

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Vanglas, pea tipus, kuklas, struumas, rindade ja saba peal on must ploom, taga on hall või must, otsaesine, riba nikust silmani kõrva, saba külgedel olevad triibud ja tiivad ja kogu keha põhja on valged. Noorte wagtailside puhul on ploomid hallid ja ilma mustad laigudeta.

Wagtailid asuvad jõgede ja teiste veekogude üleujutustes. See on tuttav kodu kodu aed. On kogu aeg kohapeal, töötab üksi, vähemalt - paarikaupa. Pesi on ehitatud õõnsustesse, majade katuste all, kaljude niššidesse ja kivimurdidesse.

Vankri munad on valged, halli laigudega, mis lasevad need maha aprillis-juulis. Lammutus koosneb 5-6 munast.

Piirkond, kus vanker otsib toitu, on üsna suur, toitu otsides lind lindist 200-300 meetri kaugusel.

Valge vanker sööb ainult loomasöödat: lendavad putukad, ämblikud, sügelised, mardikad. Suur kasu saagist aias, kus see lind liigub kiiresti ümber vangide, kes otsivad saaki. Wagtailid ei meeldi kõrgel rohul, neid meelitavad rohkem rajad, rajad, mis on kasvanud umbrohuga.

Nad laulavad harva - ainult pesitsusperioodi alguses.

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Selle linnu keha ülemine pool on hallikas-sinine, tiivad ja saba on pruunikas-must. Nipist silma ja kõrva vahele on must triip, valge saba saba, valge kurgus, rindkere ja kõht valge punakas varjundiga.

Nuthatch elab peaaegu kogu Venemaa metsades. Nuthatch ronib puud, mõnikord ühendab linnukarju. Tavaliselt viib see teisaldatava elu. Pesi on ehitatud õõnsustesse, õõnsuste sissepääs on kaetud saviga, et vähendada selle suurust.

Nuthatch paneb munad aprillis – juuni. Lammutus koosneb 6–8 valgest munast, punaste pruunidega.

Pähkli toit koosneb putukatest (lehtede mardikad, magamiskotid, koi vastsed, liblikad jne) ja puu seemnetest (sarapuupähklid, tammetõrud, vaher seemned, lepaemned, okaspuud).

Tagahoovis on pähkel võimalik elada linnumajades, titmouse, riputada 4-8 meetri kõrgusel, eelistab pesakodu. Pähkel ei talu oma vendade pesitsemispiirkonnas, samas kui ta ei pööra mingit tähelepanu teistele topeltpesa omanikele, näiteks võib ta elada võõrastel koloonias.

Nuthatch hakkab talve lõpus korrapäraselt laulma ja laulmine lõpeb lootuse alguses.

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Lind, millel on ilus suur ventilaatoriga tuft. Hoopoe ploome on telliskivipunane, kõht on kerge, tiivad on mustad, laiad valged triibud, saba ja saba on mustad, saba alus on valge.

Hoopoe armastab avatud ruume, elab Venemaa lõunapoolsetes piirkondades, seda võib leida ka Moskva piirkonnas. Sobib pesadesse õõnsustesse, kividesse, kivide lõhetesse, kaljudesse. Müür 3-9 on tehtud mais-juunis, munad on hallikas. Ta leiab toitu kohapeal, toidab erinevaid selgrootuid.

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Vanker on väike pärg. Sellel on laiad tiivad ja pikk saba. Tugikarva pagasiruumi ülaserv on ümmargune, ümmarguste täppidega, kere põhi on pikisuunaliste triipudega okraarne, pea on hall, tumeda triibuga saba otsas. Noorte lindude puhul on ploomi kergem ja ähmane.

Asub kogu Venemaa territooriumil peale tundra. Ühine lind külades ja külades. Pesi õõnsustes, pööningutes, vanade vareservade ja vankrite pesades. Pinnakate tehakse aprillis-mais, see koosneb 4-6 okra värvilisest munast, punaste pruunide laigudega.

Kestreeli toit - väikesed närilised ja suured putukad (roosid, rohutirtsud jne).

Venemaa kesksetes piirkondades on tavapäraseks taldriks, mis korraldab oma pesasid pööningul.

Väike öökull

Helisalvestus: selle helisalvestuse esitamiseks on vajalik Adobe Flash Player (versioon 9 või uuem). Laadige alla uusim versioon. Lisaks peab teie brauseris olema JavaScript lubatud.

Öökulli ploom on monokromaatiline, helepruunid on helepruunist punakas-liivavärvilised. Öökull elab Venemaa lõunapoolsetes piirkondades, tekitab pesasid lõhes, mida sageli kaevab, muutes need üsna sügavaks. Samuti armastab asuda pööningul mahajäetud hoonetes.

Munad olid aprillis-mais. Müür koosneb 4-8 valgest munast. Öökullid - väikesed närilised, võivad aeg-ajalt ka väikesed linnud püüda, armastavad sisalikke, suuri putukaid.

Väike öökull hävitab aktiivselt hiire sarnased närilised, mistõttu tuleks see igal võimalikul viisil isiklikesse krundidesse meelitada.

Järgmises - kolmandas osas saab tutvuda materjaliga, rääkides avatult pesitsevatest lindudest.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org