Linnud

Mustpeade (lind)

Pin
Send
Share
Send
Send


Kevadel on segatud ja okasmetsade katusealuste põõsastega (mis on kindlasti lehtpuud), põldudel, varjulistes aedades ja pargis kuulda imelist linnulaulu. Mõned lindude armastajad panid selle metsa laulja - must-peaga slavka ühte rida koos ööbikuga.

Mehed laulavad koidist kuni hämarani, mõnikord vaheajaga päeva keskel. Mustade silmadega hundi laul koosneb kahest osast. Esimene osa (mida tavaliselt kuuletakse ainult lähedastest kohtadest) on üsna vaikne, kõrge, kiirustav "rääkimine", mis koosneb mitte ainult oma fraasidest, vaid ka laenu võtmisest teiste liikide lauludest - hall flycatcher, roheline pilkamine, öösel ja soo vars.

Laulu teine ​​osa (kõige sagedamini on võimalik seda kuulda) toimub väga valjult, selgelt, eraldi ja aeglaselt, selle helid sarnanevad flöödiga.

Seal, kus mustad juhid austavad ja kus nad pesitsevad

Slaavi Mustpeade on Euraasias laialt levinud Atlandi ookeani rannikust kuni Obi oru ja Kuznetski Alatau ning ka Loode-Aafrikas.

See talved Lõuna-Euroopas, Põhja- ja Kesk-Aafrikas.

Slavka-Mustpeade jõuavad aprilli lõpus - mai keskpaigani, kuid nad alustavad pesade ehitamist alles kuu pärast. Mehed alustavad ehitamist, pesitsuspaigas korraldavad nad korraga mitu pesakonda, millest üks on naissoost iseseisvalt. Pesa asub linnupoegade, elderberry, viirpuu, vaarika, põder, mägede, vahtriku, kuuse, männi, viljapuude noortel puudel kõrgel lehel.

Poolkerakujuline pesa on suhteliselt tihe ja puhas, läbipaistvate seintega. Kogu siduril võib see olla 4-6 määrdunudvalget, oliivi- või kollakaspruuni patina ja haruldaste pruunide laigud ja munakriipsud. Mees ja naine inkubeerivad 13-14 päeva.

Pesitsusperioodil blackcap see toidab peamiselt putukaid, ja suvel teisel poolel tarbib ta elderberry, mägede tuhka, mesilase, linnu kirsi, euonymus, astelpaju, vaarikat ja rümpasid.

Pakun teile video, mis rõõmustab.

MIS EATS

Slavka õhuke lühike nokk koos sellega võib jahtida putukaid ja valida marju. Mustpeade suvise toitumise peamine osa on putukad, näiteks kärbsed, kärnad, lehekindlad ja röövlid, mida lind kogub õhukestele oksadele ja lehtedele puude ja põõsaste kroonides. Lisaks sellele lindeb linn sageli kuiva, langenud lehed toitu otsides ja uurib rohu katet. Sügisel sööb mustsilmaga praad ka puuvilju ja marju, levib nende seemneid.

Kus see elab

Musta slaavi leidub enamikus Euroopa piirkondades, väikeses Aasias ja Põhja-Aafrikas. Enamikus pesitsuskohtades on see rändlind, sügisel lendab see soojadesse piirkondadesse. Must-peaga slapstick naaseb pesitsuskohtadesse üsna hilja (aprillis - mai alguses). Kuid suvel õnnestub lindudel tuua kaks järeltulijat. Linnud sõidavad talvitusaladele septembris-oktoobris. Nad veedavad talve Vahemere maades. Briti slaavi elanikkond elab kogu oma territooriumil. Talvel hoitakse linde linnaaedades ja parkides. Must Slava on tavaline metsaelanik, kuid viimasel ajal võib seda leida ka linnaparkidest ja aedadest. Orjad teevad pesad 1-2 meetri kõrgusel maapinnast lehtpuudel või okaspuudel, sageli on pesa näha väikeste põõsaste harudel. Black-Head Slavka'l on elegantne kehaehitus. Naised on meestest veidi väiksemad. Noored Mustpeade on värvusega väga sarnased.

Paljundamine

Linnud talvituspaikadest naasevad oma pesitsuskohtadesse aprillis - mai alguses. Kohe pärast saabumist hõivavad mehed territooriumi ja hakkavad laulma. Laulmisega hoiatavad nad rivaale, et krunt on hõivatud ja kutsunud naise. Meeste laul koosneb vaiksest räägist, mida mõnikord katkestab valju vile. Paarilinnud lähevad pesasse 10-18 päeva pärast saabumist. Sabade pesa asub umbes 1-2 meetri kõrgusel maapinnast, väikestel männipuudel, lehtpuude põõsastes. Linnud ehitavad seda hobusejõhvist ja kuivadest varredest. Naine inkubeerib mune 10-12 päeva. Esimesed päevad pärast koorumist ei kanna pesast välja. 2-3 päeva pärast sõidab emane pesast välja ja alustab poegade toitmist koos meessoost. Vanemad toidavad oma tibusid pesast 10 päeva ja seejärel liiguvad teise siduri juurde.

TÄHELEPANEKUD

Pesapinnal ilmub must-pea löömine üsna hilja - aprillis või mai alguses. Mehed hõivavad kohe pesitsuspaiku ja laulavad oma "pulmade" laulu. Nad laulavad puu või põõsa haru istudes. Mustpea manööri laul koosneb vaiksest "rääkimisest", mis vaheldub mõnikord üsna valjuva viledusega. Mustade silmadega karjääride laulmine on erilise tugevuse ja sonorite poolest. Ta meenutab õrnalt kevadise oja murmumist. Need linnud on tõelised metsaelanikud (eelistavad okasmetsad), kuid sageli elavad nad metsad, pargid ja aiad. Siin elavad must-peamised slaavlased suveks kuni sügiseni ja tibud kaks korda kooruvad.

HUVITATAVAD FAKTID, TEAVE.

  • Mehed eristuvad sellest, et nad saavad jäljendada teiste lindude hääli, näiteks on nende laulus laulu laulud ja mustad linnud, öösel ja robins. Üks selle lindu sugulasi on lollakas.
  • Enne seda, kui Slavok väga sageli majades hoidis. Nende lindude pehme, sillerdav kirss oli nende peremeestele rahustav.
  • Slavki sõidab öösel talvituvatele aladele. Arvatakse, et lindude lennu ajal juhitakse Põhja-Stari positsiooni. Samuti märgiti, et täiskasvanud inimesed lendavad esmalt pesitsuskohtadesse.
  • Väliselt on paljude orjade liigid väga sarnased, kuid need erinevad häälelt. Mõnes slaavis kõlab see laul flöödimuusikana, samas kui teistes on see jooniseline.

BLACK WIDTH OMADUSLIKUD OMADUSED. KIRJELDUS

Mees: otsaesine ja kroon on mustad, pea taga, kael ja ülemjooks on lindis hallid, ülejäänud osa on oliivapruun.

Kandmine: emane on 4-5 muna. Pesakujuline, läikiv, läbipaistev. Munad on valkjad, millel on ebamäärased pruunid laigud.

Nike: lühike ja terav, tume horny. Sobib marjade korjamiseks puudele ja putukatele.

Naine: tema pea on punakaspruun kork, alumine keha pruuni värvusega.


- terve aasta
- talvitumine
- pesitsemine

Kus see elab

Must-silmadega Glory pesitseb kogu Euroopas (see on metsaomanik) ja külgnevatel saartel. Lisaks leidub slaavlasi Väike-Aasias ja Põhja-Aafrikas. Need on rändlinnud, mis talvel Kreekas, Hispaanias ja Põhja-Aafrikas.

KAITSE JA SÄILITAMINE

Kesk-Euroopas on musta silmaga linnud tänapäeval üsna tavalised.

Lindude hääled - Slavka-Mustpeade (Sylvia atricapilla). Video (00:00:59)

Slavka-Chernogolovka elab alamõõduga metsades, servades, puistetes, jõgede kaldal asuvates tiigrites ning tungib mägedesse, samuti aedadesse ja linnaparkidesse. Selle elupaikade territoorium ulatub üle kogu Euroopa, välja arvatud Kaug-Põhja ja siseneb Lääne-Siberisse. See pesitseb Aafrikas loodeosas.
Seda liiki iseloomustab mustade "mütside" olemasolu meeste peal ja punane emastel. Lindude üldvärv on pruunikas-hall ja kõht on mõnevõrra kergem.
üks parimaid lauljaid passeriinide hulgas. Laulu helis, tugevuses ja puhtuses konkureerib Chernogolovka julgelt niisuguste ületamatute lauljatega nagu öösel, must ja laululinn.

Slavka Mustpeade. Brateevogradi linnud. Video (00:01:01)

Brateevos ja Marinas nähakse lindu harva, metsa on vähe. Kõige sagedamini on neid näha hooajaliste ajavahemike jooksul. Kuid mõned inimesed, kes pakendist maha jäid, jäid talveks. Vähemalt talve alguses olid nad näha. Ei tea, kas nad elasid kevadel.
Marinos täheldati kevadel, suvel ja sügisel plintide mäestikus must-peaga slavka.
Yazvenka jõe ääres on Borisovi tiigi kaldal palju neid. Samuti on palju nõgesid.

Mustpea slavka

Slavka-Chernogolovka - linn, mis on meie riigi Euroopa osa. Kuid enamikule meie elanikest ei tunne seda. Igaüks kuulis oma valju ja ülemeelset laulu - nii maa- kui ka linnaelanikud, ükskõik millise lindekooriga põimunud karja hääl, see lind on palju, isegi linnaparkides ja aedades. Kuid vaatamata suurele arvule näeb seda vaid väga tähelepanelik inimene.

Siin tundub, et lind hääl kõlab väga lähedal, siin selles põõsas ... Aga olenemata sellest, kuidas sa vaatad, jääb lind alati nähtamatuks - au on alati hoiatuses, ta näeb alati püüdjat ja nõrgalt peidab, nagu oleks libisemine piki okste ja alati nähtamatu. Olles veendunud, et jälitaja ei ole maha jäänud, lõpetab munkapea laulmise ja alustab oma häirivat “chok-chok” või “chr-chr-chr” - see tähendab, et ta on teie käitumisega rahul.

Selle silmapaistva laulja ploom on täiesti atraktiivne - see on tahke hall. Ja ainult mees Slavka kannab läikivat musta mütsi, mille tõttu sai slaavi nime. Mustlindude ja äsja lendavate tibude emastel on punane kork. Sügisel on noored linnud põranda järgi mütsid: mehed - mustad ja emased - punased.

Slavka-Chernogolovka on öösel ja laulurõõm, mis on üks parimaid putukate lindude hobuslastest lauljaid, seega on meie lauljaid alati soovinud.

Laulu Mustpeade

Iga linnuliigi lauluga saate valida epiteedi, mis kõige enam vastab laulmise iseloomule. Niisiis, laululöögi laul on pidulik, kangekaelne, õhtusöömaaeg on kirglik, võlusid on läbipaistvad ja läbitungivad, tibu on ülemeelik jne.

Mustpeade laul ei ole kunagi kurb või melanhoolne: tundub, et ta täidab chastooskasid, mida ise ei saa laulda kas pidulikult ega entusiastlikult. Chernogolovka nagu ta saab oma laulu rõõmu ja rõõmu.

Mustpeade laul on nagu kaks osa. Esimene neist on gurgling, kiire, pikk, ühendatud, ilma pausideta ning koosneb valjustest ja puhtast viledest. Teine osa on ilus oma flöödihelide jaoks: need puhtad, sügavad flöödipõlved on laulu ja mingi koori apoteoos, siin kõlab “flööt” rõõmsalt ja provokatiivselt nii palju, kui te sellest oodate.

Muidugi on Mustpeade laulud nii individuaalsed kui ka teiste putukate lindude laulud. Mõnes laulus on nn "abielu" või "blot" - ebameeldiv, kõrva lõikav heli.

Seal on riidepuud, kelle laul sisaldab rohkelt eraldi puhta trilli ja põlvi teistest liikidest. Kuid enamasti on need hõimud osavalt parafrasseerivad, muutuvad omal moel ja ainult need, kes tunnevad lindude hääli, saavad tuvastada ja kindlaks teha nende tõelise päritolu.

"Muusikaline" tramm

Olen korduvalt pidanud slampe ja olen alati olnud üllatunud oma kire pärast laulmist. Puurile harjunud Slavka võib laulda igal päeval, võib laulda isegi öösel või üsna ebatavalistes tingimustes.

Mäletan sellist juhtumit. Näitusel osalemiseks pidin tungiva trammiga kiiresti linduga puuri kandma. Puur, nagu alati transiidil, oli pakitud kergesse kangasse. Trammid sõitsid sageli, kuid olid täisvõimsust täis, nagu alati lõpus, vaevu surutud.

Trammil, nagu nad ütlevad, oli õunal kaob. Selleks, et vältida raku purunemist, tuli see peas panna. Ühe käega hoidis ta käsipuu, teine ​​hoidis lindu pea kohal. See oli kuum, väsinud, inimesed - väsinud, ärritunud, reageeris järsult kellegi küünarnukile või jalale.

Lähme. Ja siis, niipea kui tramm rööbastel mööda läks, laulis mu au. Tema rulluv hääl katkestas kõik müra. Inimesed pöördusid peadesse ja leidsid äkki linnuga puuri. "See on kanaari!" - ütles mõni ekspert imetlevalt. Pimedad, väsinud inimesed naeratasid ja trammilõhn muutus, muutus kohe veelgi vabamaks. Nii, slaavlaste laulu all ja sõitsin. Need, kes pigistasid jälle kohe, tõusid üldise meeleolu: "Jah, on ka muusikat!" Ja rahva meeleolu tõusis.

"Koor" laulu

Mitu aastat tagasi peeti iga-aastasel näitusel amatöörlaulude ja dekoratiivlindude Moskva klubis parimaid laule.

Muide, mitu päeva või isegi nädalat kestev võistlus toimub näituste esimestel päevadel - täheldati, et pärast mitut päeva näitusel viibimist on paljud linnud muutnud oma laulu: nad hakkavad lisama teiste lindude lauludest "väljavõtteid".

Veelgi enam, isegi need linnud, kes enne seda alustasid, näitusel laulavad. See nn vastastikuse stimuleerimise nähtus: lindude häälekoor kutsub linde laulma. Nad paistavad kevadel, aretusperioodil. Ja mis on mehe ülesanne sel perioodil? Märkige oma pesitsusala laulu abil. Ja mida intensiivsemalt laulavad ümbritsevad linnud, seda tugevam on hubbub, seda tugevamalt hakkab meie lind laulma. Peale selle hakkab see repertuaaris sisaldama naaberlindude hõimud: see on neile märk, et territoorium on hõivatud ja võõrastele ei ole siin midagi. Tavaliselt on näituse lõpus kuulda selline hubbub, et mõnikord on võimatu kuulda juhendi sõnu.

Püüdmine ja esimesed päevad linnupüüdjal

Slavka-Chernogolovka viitab üsna kapriissetele lindudele, mis vajavad sõna otseses mõttes spetsiaalset suhet alates puurimise esimesest päevast.

Mustpeade on püütud kõige sagedamini kohe pärast saabumist, kasutades selleks käekella linde. Nende puudumisel võite toetuda edukale püügile, kasutades ainult suuri kaalutud võrke, kus kaks assistenti sõidavad slaavlasi.

Kui lind on kinni püütud, on tiivad siduvad ja paigutatakse püsivalt kasti (linnupuust nimetatakse väikest puuri, mis tõmmatakse igast küljest valguse abil).

Esimene nädal on kõige vastutustundlikum. Kuteikeses peaks lind õppima selle jaoks uut toitu võtma ja harjuma puuri väikese ruumiga. Cupcake'i sees pannakse vesi purkidesse ja toit esmalt valatakse otse põrandale.

Toit slavka

Putukate lindudel on ainevahetus väga kõrge. Kolm kuni neli tundi ilma toiduta võib teda hävitada. Seepärast tuleb Slavka alguses koos ööseliste seguga süüa elusa toiduga: mealworms, prussakad, muna- ja munamunad.

Teisel või kolmandal päeval, kui Slavka edukalt elusat toitu võttis, väheneb selle osakaal ja asendusruumi osakaal suureneb: see võib olla riivitud porgandite, keedetud juustu ja liha segu, keedetud kanamunad segatud viilutatud söögiriigadega. Ja ainult siis, kui on kindel, et lind tavapäraselt tarbib toitu, saab selle üle viia uude ruumi.

Rakkude paigutus

Kiltplaatide hooldamiseks mõeldud puur ei tohiks olla avar: optimaalne pikkus on 50 cm, laius 30 cm, kõrgus 35 cm, suuremates puurides linnud jäävad pikka aega metsikuteks, väikestes, jälitavad kiiresti luu ja kaotavad oma välimuse. Sellise raku ülaosa on soovitatav pingutada tihedalt venitatud kangaga: see aitab hirmutada vigastuste eest, kui see ülespoole järsult kasvab.

Vanemad lindude püüdjad sisaldasid tavaliselt kõiki puidust puurides puurides valmistatud putukaid (ööselõksud, rästikud, redstartid, slaavid jne). Bambusest pulgad kasutati vertikaalsetena. Sellised veekindla lakiga kaetud rakud ei ole mitte ainult esteetilised ja kerged, vaid ka lindudele vähem traumaatilised. Puuris peetava esimese kuu jooksul peab lind olema kerge materjaliga kaetud.

Hooajalised omadused

Kevadel püütud slaavlased hakkavad tavaliselt laulma nädalas ja laulavad kuni kaks kuud. Siis tuleb pikk paus.

Juuni keskel hakkavad slaavid sulama. Moltingperiood on linnu elu kõige raskem periood. Paljud armastajad ei julge hoida selliseid linde sula ajal ja nad vabastavad kaljukitsad loodusesse. Ainult hea hoolduse ja hea toitumisega saab praadida turvaliselt uue riided.

Chernogolovka viitab rändlindudele. Meie Mustpeade talv Lõuna-Euroopas, Põhja-Aafrikas ja Aafrika savanniribal.

Tuleb märkida, et talvel ei ole meie linnud tervitatavad. Inimesed püüavad anda oma külalistele kõige maitsvamaid ja tervislikumaid asju ning looduses on kõik teistsugune: meie lindudel on päris raske aeg - nad on talvitumispaikades rahul selliste toitude puhul, mida kohalikud ei söö; kasutatakse kõige mittesöödavaid marju ja seemneid.

Alates juulist valmistuvad lindud looduses lendama: nad hakkavad sööma marju ja hakkavad rasva intensiivselt ladustama. Lennu toimub mingil viisil. Pärast kümneid kilomeetreid lennanud ja kogunenud rasvasisalduse kasutamisega peatub au lühidalt sobivates kohtades. Siin sööb ta palju päevi, kogudes piisavalt rasva teise sunnitud marssi jaoks. Niisiis: ma kaevasin rasva - lendasin, veetsin „kütust” - peatusin, suitsesin uuesti ja lendasin uuesti. Kuna lennukid maanduvad tankimiseks, siis meie mehed peatuvad. Эту особенность надо учитывать при содержании славок и назначении осенней и зимней диеты.

Не перекармливайте!

При отсутствии возможности полета, при неумеренном и обильном кормлении в осеннее и зимнее время птица может настолько обрасти жиром, что полностью потеряет способность к полету. Приходилось наблюдать, как от перекорма славка не могла взлететь даже на жердочку. Selline rasvumine võib lõppeda kahjuks.

Seda funktsiooni mustade peaga slaavide söötmisel tuleb arvesse võtta raku sisus. Suvel on loomasööt peamiselt loomasöödas, sügisel suureneb marjade ja puuviljade osakaal järk-järgult. Talvel peaksid söödas olema söödas marjad ja seemned. Hoolimata sellest, et lind on hea söögiisu, antakse toiduaineid sel ajal piiratud koguses - maksimaalselt kaks supilusikatäit ööpäeva segu päevas.

Valgusrežiim

Wimples on väga valgustundlikud. Valesti valitud valgusrežiim talvel ja rikkalik toitumine toob kaasa hormonaalsed häired.

Valgusrežiimi kehtestamisel on vaja lähtuda asjaolust, et rändamise ajal sõidavad slaavlased lõunasse - nad järgivad pikka valget päeva. Kevadel pöörduvad nad tagasi oma pesitsuspaikadesse pärast sama pikka valguspäeva. Võib öelda, et must-pea ori veedab kogu oma elu väikese valguskiirusega päevavalguse pikkuses. See intervall on talvel 10–11 tundi ja suvel kuni 16 tundi.

Tuleb meenutada, et valgusrežiim on moltimise regulaator. Seetõttu on väga oluline luua teie lindudele sobivad tingimused.

Neile armastajatele, kes neid kodusid arvesse võtmata hoiavad, on lindudel kõige sagedamini häireid, plekkides ilmuvad kiilas laigud, lindudel on liigsed rasvavarud ja ilmnevad teised hormonaalsed häired. Kõige sagedamini, kui algab moltimisperiood, surevad sellised linnud. Soodsate tingimuste loomisel elavad slaavlased kuni kümme või rohkem aastat (looduses on slaavlaste keskmine eluiga 2–3 aastat), need kaovad ohutult, paljud inimesed soovivad lauljaid ja omanikke oma elava dispositsiooniga meelitada.

Evgeny Malakhanov, Brjanski piirkond

Sordid: erinevused ja funktsioonid

Mõtle Slavoki peamist tüüpi.

Aed Slavka - väike teatrisolist. Linnud on Euroopas ja Siberi läänes. Ash-pruun sulgedega smaragd varjuga katab väike keha suurus 13-15 cm.

Hallival esindajal on tegelikult hallikaspruun, mille seljas on punakas toonipulgad, roostevaba kõht.

Slavka-veski või veskid - väga väike pruun lind. Ei kasva rohkem kui 14 cm ja kaal ei ületa 12-15 grammi.

Atlaskaya elab vaid subtroopikas. Ta elab kõrgemal maapinnal, enam kui 1000 meetri kaugusel merest. Teeb talvereise Marokosse.

Jeemen Sinny Slavka on ohustatud liik, kes elab Jeemenis (seega nimi) ja Saudi Araabias.

Pintost provensiini

Pinto on Aasia elanik. See elab 250-2000 m kõrgusel mere lähedal. Lindu on võimalik eristada iseloomuliku laulmise ajal tehtud heli „Chuck”.

Desert Slavka erinev punane-kollane ploom. Suledel on kollane-hall värvus, valge kõht valab oranžiks. Õhuke nokkvärv.

Selle liigi valgete silmadega esindaja sai nime, tänu nõrkadele langevatele väljendunud valgetele triipudele. Lind ise on hall ja kõht on roosa. Leitud Türgis ja Kaukaasias.

Provence'i ilu-flaier - ebatavaline lind, mille ülakeha on hall suled. Madalam ploom on punane.

Mäest mäestikuni

Mountain Slavka elab oma nime järgi. See elab ainult kohtades, kus on üle 2000 m. Linnud asuvad mägipiirkondades, Kasahstani, Iraani või Türkmenistani piirkondades.

Väikseim linnuke, väikseim pereliige: kuni 10 g.

Sardiinia Slavka erineb punaste silmade värvist ja halli ploomist.

Slavka Ryuppelya - ilus väike halli varjupind. Tiibade ja saba sulged on valged laigud mustad.

Hawkworm on suur esindaja: see kasvab kuni 18 cm pikkust, kaaludes kuni 30 g.

Üldine sort

Vaatleme Slavkovi perekonna esindajate peamisi omadusi, kasutades Mustpeade näiteid. See on väike lind: täiskasvanu kaal ulatub 22 grammini, keha pikkus on 150 mm. Väliselt sarnaneb tavalisele varbale. Värvil on peamiselt hallid, pruunid ja mustad toonid. Eripäraks on pea kroonimine: must meestel ja naistel punane.

Linnud on kõikjalised. Suvehooajal püüavad nad sääsed, draakonid ja muud putukad. Külmaga läheb taimede juurde: seemned, marjad.

Looduses on must-head hiilgus levinud Euroopas, Aasias, kauge Siberis ja Aafrikas. Viitab rändlindudele. Eelistab reisida pimedas.

Pesitsusaeg

Lindude elupaigad on metsad ja linnapargid. Linnuvaatlus on põnev protsess. Talveunest tagasi pöördudes hakkab monarh ehitama pesasid. Mees tegeleb ehitusega, püstitades mitu võimalust naissoost valida.

Mehed ehitavad pesasid 2-3 meetri kõrgusel. Aretusviisid võimaldavad lindudel hooajal mitu järglast kasvatada. Slava pakub korraga kuni 5 muna.

Koostamine hõlmas mõlemat partnerit. Chicks sünnib kaks nädalat hiljem. Nad söövad noori, mehi ja naisi 21 päeva.

Koduhooldus: söötmine ja hooldus

Slava läheb inimesega hästi, nii et lindude hoidmine kodus ei tekita palju probleeme.

Kauplustes ostetud üksikisikutega pole probleeme. Metsiku hobuse püüdmine annab paar päeva kohanemiseks. Kui lind on mures, katke puur valge riide või marli abil.

Naistel on lihtne tegeleda. Isegi vabaduse puudumisel leiavad linnud paarid ja munevad. Peaasi on taimede istutamine majas nii, et isastel oleks ehitusmaterjal.

Blackcapi toitmine kodus sõltub ajast. Tibude söötmisel on vaja loomset päritolu valgurikaste toite: putukad, sipelgade munad, söögiriigid. Neid võib leida iseseisvalt või osta lemmiklooma poest. Ülejäänud lindude menüüd saab muuta:

  • teravilja segud, t
  • puuviljad,
  • rohelised
  • köögiviljad,
  • marjad: mustikad, sõstrad, elderberry.

Räägi oma sõpradele uuest huvitavast linnust.

Sarnaselt uue info saamisega.

Vaadake videot: Olav Ehala Uuesti, uuesti Tartu Noortekoor (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org