Linnud

Hall Heron - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Pin
Send
Share
Send
Send


Hall hall ilus ja väga ettevaatlik lind. Kogu hoiatuse ajal sundis kurb kogemus esivanemate poolt, kes minevikus maapinnalt peaaegu kadusid. Paaritusperioodil on lindudel eriti ilus ploom. Need trofeed on inimesed pikka aega jahti pidanud, andes heronitele võimaluse oma järglasi istuda. Naised kasutasid oma mütside kaunistamiseks jahilinde. Tänu ajale on võetud meetmeid lindude kaitseks, on nüüdseks kenned elavad ja kasvavad.

Hall Heron: Kirjeldus

Nende olenditega rääkimine on rõõm! Nad on graatsilised ja ilusad, nende sees on mingisugune aristokraatia. Heron on suur, pikakarvaline lind. Täiskasvanud üksikisiku kaal ulatub 2 kg-ni, pikkus 90-100 cm ja tiivad ulatuvad 175-200 cm-ni. Härjajuur on üsna kitsas, kaunistatud suure nokaga, roosakas ja kollasusega, meenutades rohkem kui see, mida linnud oma nina ja suuga kasutavad. Tagaküljel on "pigtail", mustanahaline hunnik. Kael on väga pikk ja paindlik, see painub lennu ajal tagasi. Keha pea, kael ja alumine osa on määrdunudvalge, ees on tumedad täpid. Ülejäänud keha sulgede värv on sinine. Käpad on ka kollase tooniga hallid. Paarimisperioodil näeb linnu väga ilusana, nokkade värv muutub palju heledamaks ja kuulsaks õitsetakse.

Hall Heroni elupaik

See ilus lind on Euroopa ja Aasia healoomulises kliimas, Aafrika mandril on ka sellised elanikud. Riikides, kus vesi veekogudes külmub talvel, lendab hall heeringahoone, et veeta Aafrikas talve. Venemaa on ka külmade riikide nimekirjas, nii et linnud veedavad siin vaid 6-7 kuud, toovad oma järeltulijad ja lendavad kuumale riigile puhkuseks jaanalindudele ja jõehobudele, kuid kevadel kohtame neid jälle. Hallide geenide koloonia ei muuda nende elukohta, need linnud on pühendunud oma pesitsuskohtadele.

Lindude asustatud tavalised kohad - mitmesuguste reservuaaride, näiteks jõgede, järvede, ojade, soode kaldad. Ei ole vahet, kui on vett, isegi kui see on veel värske, isegi soolane. Reservuaari valimisel on ainult üks tingimus, see peab olema madalas vees, mis toimib ühe söögitoa jaoks, kus see toidab.

Kas heron võib laulda?

Hall Heron, mille kirjeldus võimaldab teil esitada ilus, pikakarvaline, uhke lind, on kahjuks häält ära võetud. Lihtsamalt öeldes, ta ei tea, kuidas laulda, vastupidi, oma karjääridest, mida ma tahan oma kõrvu sulgeda. Eriti kui teil on õnn olla nende pseudo-lauljate koloonia lähedal, käituvad nad väga mürarikkas kohas. Ahvena ja tibude söötmise ajaga kaasneb nende valju hüüatus, nad soovivad ka lendamisel tihti hämarata. Härjad teevad hämarad, karmid ja kõverad helid, mida kuuldakse "fraark". Need on laulude esitajad!

Tundlik jahimehe lind

Kogu maailmas teavad nad, et heronit peetakse kõige jõulisemaks jahimeesteks. See lind otsib saaki madalas vees. Tänu ilusale vaatele ja teravale, nagu pistikule, pikale nokale, ei jää halli esineja kunagi ilma toiduta. Ükski väikestest väikestest praadidest ei ole välklambi suhtes immuunne.

Hobune kiskja liigub aeglaselt ja vaikselt läbi oma “söökla” vees, püüdes pöörama tähelepanu saagile. Kui liiga palju ohvrit püütakse, siis halli härja, ilma segadusteta, jõuab kohe oma nokaga jõuga või raputab pead pea küljelt, püüdes seda enne söömist tappa.

Lind neelab oma saagiks täiesti pea. Halli geeni toitumine on üsna mitmekesine, kuid seda ei saa nimetada taimetoitlaseks. Tema lemmiktoit on kala, angerjad, viletsad kahepaiksed. Lisaks nendele delikatessidele võivad putukad, roomajad, koorikloomad ja väikesed närilised pääseda heroni menüüsse.

Paaritumisaeg

Grey Heron on väga huvitav käitumine paaritumisajal. Pesa ehitab mees. Kui linde talviti mujal, siis linnuliikide tugevam sugu tuleb esmalt pesitsusalale ja püüab kohe hõivata paremat pesa. Kui see nii ei ole, siis ehitab mees, nagu tõeline mees ise.

Abielu tseremoonia järgmine etapp on see, et naissoost, kes vaatab meest, kellel on hea “maja”, sõidab tema poole, paludes naise, kuid esimest korda ta kindlasti ta ära viib. Pesa omaniku asukoha saavutamiseks peab pruut näitama püsivust ja kannatlikkust. Olles naissoost mitu korda järjest jälitanud, laseb mees lõpuks oma territooriumile. Selline sobitamine lõpeb seal ja paar loob perekonna, kuid selline abielu kestab mitte kauem kui aasta. Järgmisel hooajal ootavad linnud uusi mänge ja teisi partnereid.

Hallid pärlid on eeskujulikud vanemad

Hallid heeringad tibusid tibusid ainult üks kord aastas, ja harvadel juhtudel, kui järglased ebaõnnestusid, tehakse teine ​​katse. Need pikakarvalised linnud on eeskujulikud vanemad, nende eest hoolitsemine järglaste eest kuvatakse alguses, kui pesa on just ehitamisel. Halli heeringa „kodu” on terviklik immutamatu linnus, samal ajal on see ohutu ja hubane tibude varjupaik. Pesa on väga suur, umbes 80 cm läbimõõduga, umbes 60 cm kõrgune, keskmine on kaetud pilliroo ja rohuga. Eluase on ehitatud suurel kõrgusel.

Munad pannakse üksteise järel iga 2 päeva järel, kokku 3–5 muna. Haudemises, mis kestab 26 päeva, osalege isal ja emal. Ilmunud tibud on kaetud halliga, ploomid hakkavad ilmuma umbes nädala pärast.

20 päeva jooksul ei jäta hoolivaid vanemaid lapsi üksi pesasse, kes neid üksteist rinnaga toitvat, nii et ei vihm ega kõrvetav päike ei kahjusta tibusid. Kui lapsed tahavad süüa, hakkavad nad väikeste taludega koputama oma vanemate kimpusid. Isa, kes on kohustatud, või ema, kes on kohustatud, purustab oma toitu otse oma nokasse. 50-55 päeva pärast hakkavad vähe hallid pärlid lendama.

Need pikakarvalised linnud harjusid olema ettevaatlikud ja ei lase isikul, kes on lähemal kui 200 m, kuid teadlastel õnnestus loor üles tõsta ja teada saada palju huvitavaid asju halli heroni elust. Looma maailm on nii ilus ja põnev!

Elupaik

Euraasias on see lind väga laialt levinud. Ta ei ela ainult kõrbes ja mägedes kõrgel kõrgusel. Nad elavad ka Kagu-Aasias. Lõunas ulatub hall heeringa elupaik Vahemerele. Liikide esindajaid võib leida mõnedes Aafrika mandri piirkondades. Nad elavad riigi lõuna- ja idaosas, Madagaskaril ja Maldiividel.

Kõrge mägedes sa ei vasta sellele linnule. Maksimaalne kõrgus, mille juures nad lendavad, on 1000 m. Nad elavad mageveekogude lähedal, mõnikord merede või järvede lähedal soolase veega. Lindude jahipidamine madalas vees.

Liigi kesk- ja Lõuna-Euroopas elavate liikide esindajad elavad pidevalt samal territooriumil ja lendavad ainult aeg-ajalt lõunapoolsetesse piirkondadesse. Need inimesed, kes elavad kaasaegse Venemaa territooriumil, sõidavad talve soojale Aafrikale. Ja need elanikud, kelle alaline elupaigaks on Kesk-Aasia territoorium, lendavad Hiinasse, Indiasse.

Mis on alamliik

Erinevates piirkondades elavad pärlid jagunevad alamliikideks. Me loetleme peamised.

  1. Ardea cinerea cinerea - see alamliik elab Euraasias. Nende elupaigad levivad Lääne-Euroopast Zauralye'i.
  2. Madagaskaril on hallid pärlid, mis kuuluvad sellisele liigile nagu Ardea cinerea firasa.
  3. Ardea cinerea monicae - Mauritaania rannikul.

Soolised erinevused

Erinevate soo eristamine ei ole lihtne, isegi kui me neid tähelepanelikult vaatame. Kuid need erinevad. Seega, kui kohtute kahe erineva sugupoolega isikuga, kes on lähedal, saate määrata soo. Meestel on tiib pikem - 46 cm ja noka pikkus on tavaliselt üle 12 cm, naistel on need kehaosad lühemad kui mitu sentimeetrit või rohkem.

Aretus


Hall Heron on monogamiline linnuliik. See tähendab, et nad moodustavad paari ja jäävad kogu elu jooksul tõeks. Juba aasta vanuste või kahe-aastaste vanusena saavad inimesed seksuaalseks.

Paarimisperioodil omandab nende nokk heledam värv, oranž või roosa. Muul ajal on see hall. Lisaks muutuvad lindude teised kehaosad heledamaks. See esineb mõlemas soos.

Külma- või parasvöötmes elavad pärlid lendavad talveks. Nad naasevad koos sulatamisega, mis toimub märtsi teisel poolel või aprilli alguses. Niipea, kui linnud pärast talvimist naasta oma pesapaikadesse, hakkavad nad pesa ehitama. Soojematel aladel elavad ja talvele rändamata populatsioonid ei ole mingil konkreetsel hooajal.

Esiteks hakkab mees pesa varustama ja siis - kutsuma naise. See lindude rituaal on väga ebatavaline. Kui isane hall heron nõuab naissoost, siis teeb ta libiseva heli, tiibu laotades ja oma nokka ülespoole suunates. Naine tuleb oma nutma, kuid mees ei lase teda, pesast eemale. See juhtub mitu korda. Kuid sellisel juhul, kui hiljem naine vastab kõnele, seda kiiremini ta enam teda jälitab. Kui pesa isane on korralduse algusest möödunud 2 nädalat või rohkem, moodustatakse paar kohe. Pärast seda täidavad nad pesa koos.

Selle liigi esindajad paigutatakse väga kõrgele puudele või suurtele põõsastele. Materjal on oksi, oksi ja pilliroogu. Pesa on koonilise kujuga, tasane, allapoole suunatud. Selle läbimõõt on 65-80 cm ja kõrgus umbes pool meetrit. Selle liigi esindajad seostuvad oma pesaga. Aasta-aastalt naasevad nad samasse kohta järglaste tootmiseks.

Naistel on keskmiselt umbes 5 muna. Kuid mõnikord on nende arv vahemikus 3 kuni 9. Need on sinised ja valged laigud. Munad osutuvad sageli kahest küljest. Iga 2 päeva tagant pannakse hall munaga. Nende koorumine algab niipea, kui esimene ilmub. Munad kooruvad iga partneri poolt.

27 päeva pärast kooruvad tibud. Neil ei ole ploomi ja nad vajavad oma vanemate hoolt. Vaid nädal hiljem hakkavad ilmuma esimesed suled. Kolm korda päevas kinnitab hall heeringa toitu maost ja toidab oma noori. Kuid sageli juhtub, et kõik ei saa toitu. See toob kaasa asjaolu, et vanemad, tugevamad tibud saavad lihtsalt nooremaid süüa. Mõnikord saavad nad neilt toitu varastada.

Kui tibude vanus läheneb kuus, püüavad nad esimest korda startida ja hakata jahti õppima. Pärast veel 2 kuud hakkavad inimesed iseseisvalt elama.

Linnuvahe


Selle liigi esindajad toodavad ebaviisakalt helisid. Nad paistavad krampida, kuid väga väikesed ja lühikesed. Selline lind teeb lennu ajal heli. See valju nutt on kuulda üsna kaugel. Selle karjuga saab lindude lähenemist tunda palju varem, kui see on nähtav. Kui ta läheb maale, teeb ta mitu korda tugevat ja teravat nutt, mis meenutab ka rööpa.

Heron võib teha muid helisid. Kõige sagedamini võib neid kuulda, kui linnud on kolooniates ja nende pesast kaugel, sest individuaalselt vaikivad nad tavaliselt. Helisignaal, mille väljastab halli heeringa liigi esindaja, on käpp. Kui lind näitab agressiooni ja väljendab ohtu, antakse välja pikaajaline vibreeriv nutt.

Huvitavad faktid

  • Hallide geeniliikide esindajad omavad erilist ainulaadsete signaalide süsteemi, mis võimaldab neil suhelda. Lind on võimeline väljendama erinevaid emotsioone. Pika kaela kohalolek aitab teda selles. Kui lind on ähvardatud, kaob see kaela, justkui ta hakkab kiirustama. Tuft, mis asub pea kohal, tõuseb. Sellele järgneb karjutus.
  • Samuti on tervitatav signaal. See avaldub nokkklõpsu ajal, kui lind näeb oma kaaslasi. Nad käituvad ka abielu rituaali ajal.
  • Selle lindu liha on täiesti võimalik süüa. Vahel jahijad tulistada heron maitse seda. Kuid arvustuste kohaselt ei ole see meeldiv maitse, seega ei ole nende lindude jahindus väga tavaline.
  • Varem oli see üsna populaarne roikkumine, mille objekt valiti sageli täpselt halliks.
  • Hall Heron: Kirjeldus

    See on üks perekonna suurimaid esindajaid. Linnu kaal ulatub kahe kilogrammini, keha pikkus on veidi üle meetri, tiibade pikkus on 1,5–1,75 m. Linnupea on kitsas, kaunistatud suure roosaga nokaga, mis sarnaneb pistoga. See on väga terav ja pikk - kuni kolmteist sentimeetrit.

    Päikesel on “pigtail” - must hunnik hunnik. Kael on pikk ja väga paindlik. Pea, kael ja alumine kere on värvitud määrdunud valge värviga, ees on tumedad täpid. Ülejäänud kehaosas on suled värvitud halliks sinakas tooniga. Käpad on ka hallid, kuid neil on kollane toon.

    Paarimisperioodil tundub hall heeringat eriti muljetavaldav: nokk muutub palju heledamaks ja iseloomulik pigtail lahustub. Iiris on kollakas rohekas varjundiga. Silmade ümbruses on rohelised heledad rõngad.

    Lennu ajal voldib hall kaevik oma kaela, mis võtab S-tähe kuju nii, et pea toetub seljale. Jalad tõmmatakse kaugemale saba otsast. Sellepärast on lendava lindu siluett mõnevõrra küünarnukiga, mille väljaulatuv osa moodustab kaela kõvera. See on peamine erinevus heronite ja teiste pika kaelaga lindude vahel - kraanad, toonekurgid, mis hoiavad oma kaela otse lennu ajal, ja nende pea ulatub kaugele ette.

    Kõhu, rindkere ja kubeme puhul katkevad sulgede otsad sageli ja murenevad väikesteks kaaludeks, muutudes eriliseks pulbriks, millega pärlid pihustavad. See protseduur on vajalik selleks, et nad ei jääks kala lima kokku. Ornitoloogid nimetavad seda pulbriliseks pulbriks, mis esineb kõigis heroniliikides. Seda omapärast heronipulbrit kantakse pikliku küünega, mille keskosas on sälgud.

    Seksuaalne dimorfism hõbedase heina värvi juures puudub, linnud erinevad ainult suuruse poolest: isased on oluliselt suuremad kui naised.

    Elupaik

    Ja nüüd saate teada, kus hall härjajooks elab. See liik on levinud Aasias ja Euroopas: Atlandi ookeani, Jaapani saarte ja Sahhalini kaldast, lõunas Sri Lankast ja Loode-Aafrikast, põhja pool Yakutskist ja Peterburist. Lind tavaliselt Madagaskaril. Hibernate paljudes India, Indokeina ja Aafrika piirkondades.

    Tõenäoliselt mäletavad paljud meie lugejad Nikita Mihalkovi läbitungivat laulu sellest filmist „Sõbralik romantika”, kus on sellised jooned:

    "Shaggy kimalane - lõhnav humal,

    Hall Heron - pilliroo sees ... "

    Tõepoolest, paljudes piirkondades eelistab selle liigi heron ehitada pesasid pilliroogu, näiteks Türkmenistanis. Lisaks on nende pesad näha puud.

    Hall Heron: tibude tüüp

    Tuleb märkida, et hallid pärlid on imelised vanemad. Kõik muret järglaste aretamiseks jagavad nad võrdselt. Üheskoos ehitavad nad puude, suurte põõsaste, pilliroogade või pilliroogade pesa. See on tagurpidi koonuse kujuga.

    Kahepäevase intervalliga on naissoost neli kuni kuus muna, mis on värvitud rohekas-sinise värviga. Nagu kõik vasika eraldumise liikmed, on selle liigi sugukond tüüpi tibu. Teisisõnu, tibud on sündinud alasti ja täiesti abitult, kuid samal ajal nägevad. Alates esimesest minutist vajavad nad hoolt ja vanemate suuremat tähelepanu.

    Pärast esimest muna asetamist hakkavad vanemad hakkama ja naised ja mehed vahelduvad. Ehk on esmasündinu alati suurim. Kui kõik tibud kooruvad, söövad hoolivaid vanemaid neid koos. Seitse või üheksa päeva pärast ilmuvad tibudesse esimesed suled ja kahe nädala pärast on nad jalgadel.

    Eluviis

    Enamasti on lind halli heina - rändav või rändav. Ainult mõnes kohas elab ta istuv. Venemaal on hall heron tüüpiline pikamaa rändaja. Ornitoloogide poolt läbi viidud helisemise analüüs näitas, et halli heeringa talvitumise põhjused on hajutatud suurel territooriumil. Näiteks Lääne-Siberist ja Venemaa Euroopa osast lendab suur hulk heroneid Aafrikasse Sahara kõrbest lõunasse.

    Teine osa sellest elanikkonnast ei lähe nii kaugele ja jääb talveks Lõuna- ja Lääne-Euroopa riikides. Kagu- ja Lõuna-Aasias, Aafrikas, on Malai saarestikus härja hall või tal on püsiv või teisaldatav eluviis. Kõige sagedamini rändavad heronid väikestes rühmades, kuid mõnikord kogunevad nad suurte karjadeni kuni kakssada viiskümmend lindu. Üksikud heronid on läbipääsul äärmiselt haruldased.

    Lend talveks

    Need linnud lendavad üsna kõrgel, mitte ainult päeva, vaid öösel. Sügisränne toimub tavaliselt hämarikus, pärast päikeseloojangut ja päeva jooksul peatuvad karjad puhkama ja sööma. При взлете большая серая цапля делает очень быстрые взмахи крыльями, а ноги свободно повисают в воздухе. Набрав нужную высоту, птица подбирает ноги и дальше летит плавно, с размеренными движениями крыльев. Иногда она недолго парит в воздухе.

    В полете стаи цапли образуют прямую линию или клин. Гнездятся серые цапли колониями, в которых бывает до двадцати гнезд. Euroopas, kus nüüd need linnud on kaitstud, on suured kolooniad, mis koosnevad tuhandetest pesadest. Siiski on olemas eraldi pesapaarid. Mõnikord on kolooniad segatud: muud tüüpi pärlid, lusikad, ibis asuvad nendesse. Meie riigi keskvööndis, kus ei ole leitud teisi härjaliike ja ibis, moodustatakse monovide kolooniad.

    Grey Heron võib olla aktiivne igal ajal kellaajal, neid ei saa nimetada ei päeva- ega öölindudeks. Pikaajaliste vaatluste käigus tehti kindlaks, et nende lindude aeg jaguneb järgmiselt:

    • 77% ajast, mil nad jahti ja ärkavad
    • 5,9% ajast, mil linnud magasid,
    • 16,6% tegeleb hügieeniprotseduuridega.

    Huvitavad andmed, kas pole? Haiglane seisab olulise osana oma elust, liigutamata, kaelat tõmmates, ühel jalal ja teisel vajutades.

    Hallidel on hea nägemissüsteem. Pikk ja paindlik kael võib väljendada erinevaid emotsioone. Näiteks ähvardades vaenlast, kummardab kuppel kaela, justkui valmistuks viskamiseks, ja tõstab ta pea peale. Tavaliselt kaasneb sellise kujutlusega ähvardav nutt. Kui linnud üksteist tervitavad, klõpsavad nad kiiresti oma kimpudega. Sellist klõpsu saab kuulda abielu rituaali ajal.

    Puhkamisel peitub härja pea abaluude vahel. Hoolimata üsna suurest suurusest ei ole looduslikke tingimusi heronit lihtne märgata. Mitte väga kogenud ja tähelepanelik teadlane märkab teda alles siis, kui ta on tema lähedale jõudnud. Heron sel hetkel sirutab kaela, kõlab valjult "Krak" ja tungib kohe taevasse.

    Halli geeni toitumine on ainult loomasööt. See on aktiivne, vilgas ja äärmiselt räpane kiskja. Iga maa või veeloom, kellega heron suudab füüsiliselt toime tulla, muutub selle saagiks. Aga kuna need linnud veedavad suurema osa oma elust reservuaaride kaudu, ei ole raske ära arvata, mida hall heeringa sööb.

    Domineeriv seisund nende toitumises on kala, mis ei ole pikem kui kakskümmend viis sentimeetrit ja kaaluvad mitte rohkem kui viissada grammi. Härja ei keeldu hallidest konnadest, erinevatest putukatest, koorikloomadest, limustest. Maal on see tavaliselt sisalikud ja väikesed närilised, maod, suured rohutirtsud, mardikad ja roostikud.

    Kuidas härja hunt?

    Hall kääbus on väga vilgas ja vilgas jahimees. Ja tema arsenalis on palju viise jahti, ja nad kõik on üsna erinevad. Huvitav on see, et erinevad inimesed eelistavad kasutada oma toidu hankimise meetodeid. Kõige sagedamini seisab härja liikumatult või aeglaselt rändab läbi madala vee, vaadates oma ohvrit.

    Siis visatakse pea täielikult laienenud kaelale - ja saagiks on lindu. Mõnikord avavad nad sellise jahi ajal tiivad. Võib-olla nad hirmutavad saaki või varjutavad vett, et saak oleks lihtsam näha.

    Harilikuid heroneid on näha ka ebamugavates tegudes: nad ei taha oma naabritelt (kajakad, kormoranid) saagist varastada. Kuid mõnikord röövivad need tark varesed. Hallid pärlid võivad jahtuda kolooniast eemale liikudes, kuid võivad lennata märkimisväärselt kaugemale (kuni kolmkümmend kilomeetrit).

    Laul

    Hariliku heeringa repertuaar on üsna mitmekesine, kuigi ornitoloogid viitavad nendele vaikivatele lindudele. Kõige sagedamini võite kuulda kare ja kergelt lohutavat karjumist, mis sarnaneb varese lühikesele karjäärile. Seda avaldavad reeglina heronid. Seda saab kuulda väga kaugel.

    Kõik teised hallide härgade helid eraldavad pesitsemise ajal kolooniatesse. Lühike gag on häiresignaal, pikaajaline vibreeriv kõri kõneleb agressioonist. Kurtide lühike kõverdamine tähendab seda, et pakendis on mees. Linnud, mis kogunevad kolooniasse suurtesse rühmadesse, „pidevad” omavahel pidevalt läbirääkimisi, tehes kõverusi ja hüüab.

    Kaitse seisund

    Tänapäeval on hallide härgade arv peaaegu kõikides oma laiaulatuslikes piirkondades üsna kõrge. Tänapäeval kuulub lind vastavalt rahvusvahelisele staatusele liikidele, mille olemasolu ei põhjusta tõsist muret. Viimaste andmete kohaselt on selle liigi koguarv vahemikus seitsesada tuhat kuni kolm ja pool miljonit inimest. Selle linnu arvukamad populatsioonid Venemaal, Jaapanis ja Hiinas.

    Viimasel ajal oli tegemist haruldaste liikidega, kes vajavad kaitset. Grey Heron Kirovi piirkonnas, näiteks 2001. aastal, kantakse piirkondlikku Punase Raamatusse. Kuid juba uues väljaandes (2011) jäeti see liik kaitstud loetelust välja, kuna nende arv regioonis taastati.

    Kuid mõnedes Venemaa piirkondades on hall harilik harul endiselt haruldane. Kamtšatka punast raamatut täiendatakse selle liigi järgi, vastavalt Venemaa, India ja Jaapani kokkuleppele rändlindude kaitse kohta.

    Haiguste kirjeldus ja omadused. Mida näeb heron?

    Haiguste tüübid erinevad mitte ainult värvi, vaid ka kasvu poolest. Heroni suurused varieeruvad laiaulatuslikult: näiteks väike heron ulatub kuni 40-60 cm kõrguseni ja suur heron on suurusega kuni 1,5 meetrit.

    Nende lindude keskmine kaal on 2,5 kg. Erinevate liikide lindudel on kõige sagedamini monokromaatiline värv. Heron on valge, punane, must, hall ja mõnikord kahetooniline. Enamasti on heronitel tumedad käpad ja kollane nokk, kuid mõnikord on harilikud mustad pärlid. Lindude hulk on sile ja härja pea on sageli kaunistatud tuftiga, mille suurus sõltub linnuliigist, kuid kõikides liikides ei ole tufti.

    Härja pea on pikal kaelal, mida nad jahi ajal välja tõmbavad. Härja nokk on pikk ja sirge. Niisuguse heroni nokka struktuuri tõttu on libe kala püütud ja sealt kinni peetud.

    Õhukesel ja pikal jalal on tugevad sõrmed ja saba on terav ja lühike. Haiglane kõnnib suurte sammudega, umbes 0,5 meetrit, ja toidu otsimise ajal muutuvad tema sammud väiksemaks, kuni 25 cm.

    Heron on lind, mis viib vee-eluviisi. Ta ei sukeldu, ei ujuda, sest tema suled kergesti märjaks saavad. Kõikidel veelindudel on sabaäärne nääre, mille tõttu vabaneb rasv, mis ei anna lindudele märjaks. Erinevalt veelindudest ei ole heronil ühtegi, nii et härja suled ei ole niiskuse eest kaitstud.

    Haiguste maksimaalne eluiga on 23 aastat.

    Haiguste tüübid.

    Üldiselt on umbes 14 liiki herons. Kõige tuntum nende liikide seas on:

    • Great Blue Heron,
    • Hall Heron,
    • Must heron
    • Must-kaelusega heron,
    • Red Heron
    • Suur Egret.

    Punase raamatu juurde lisati suur valge heron, kuid hiljem oli võimalik selle numbrid taastada.

    Kuhu pärand elab?

    Heron on lind, kes elab üle maailma, välja arvatud polaaralad ja Antarktika. Haiglane elab mitmesugustes reservuaarides, näiteks järvedes, jõgedes, soodes, roostikutes ja niisketes niitudes. Põrsaste pesad on ehitatud puude harude okstele. Paljusid linnuliike peetakse väikestes rühmades. Need kolooniad võivad nõuda erinevat arvu inimesi. Põllukultuuride eripära on see, et linnud ei jõua tihedatesse karjadesse, vaid eelistavad lihtsalt üksteise lähedust. Kohtades, kus on vähe toitu, elab karjakassi serv kaugel ja suured kolooniad elavad ainult söödas. Hiiglaslik heron ja mitmed muud liiki heronid elavad ainult ükshaaval.

    Põhimõtteliselt elab heron mülgas. Marsh herons valitakse sõltuvalt aastaajast, suvel - värske veega, talvel - ranniku märgaladest soolase veega.

    Mis sööb heroni?

    Geeniks on lind, kes toidab vees ja veeloomadel, nagu konnad, maod, putukad, närilised, kalad, molluskid, praad ja koorikloomad. Lisaks võib ta süüa teisi tibusid, väikseid närilisi või rünnata väikest jänest või küülikut. Linnud hunnivad varitsusest. Nad käivad madalas vees ja otsivad ohvrit ning seisavad mõnikord pikka aega ühes kohas ja ründavad võimalust. On suured loomad, nagu näiteks pühvlid, ninasarvikud ja elevandid, mis loodavad kasu saada hirmulistest putukatest.

    Miks seisab härja ühel jalal?

    Mõlemad täiskasvanud ja lapsed ei tea sageli, miks pärl seisab ühel jalal. Heron on põlveliigese erilise struktuuriga lind. Kui jalg lahti libiseb, lülitatakse sisse lukk, mistõttu lind võib seista väga pikka aega, andes puhkust teisele. Jalg surudes keha külge soojendab, sest vesi tiigis võib olla külm. Veelgi enam, selline härjapüük on hea varjatus jahil, sest lindu teine ​​jalg ei paista välja ja kangelased ohverdavad seda rohu või pilliroo jaoks. Pika aja jooksul on väärt heronit ja see ei liigu, saagi püüdes tiigis, ja siis õigel hetkel lööb ja lööb selle oma pika nokaga.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org