Linnud

Karjane: rändlind või mitte, kirjeldus

Pin
Send
Share
Send
Send


Välimus ja käitumine. Keha pikkus 20–25 cm, tiibade pikkus 34–42 cm, kaal 60–90 g Maapinnal istuva ja kõndiva linde välimus on väga iseloomulik tänu tihedale struktuurile, lühenenud sabale, pikale teravale otsale, suurele tugevale jalale. Lendlind on kergesti äratuntav teravate tiibade kolmnurkse kujuga. Uurimata, lendab hästi, kõnnib ja jookseb, hoiab karju suurema osa aastast.

Kirjeldus. Seksuaalne dimorfism värvi ja suurusega pole peaaegu väljendunud. Värskes sügispeebis on täiskasvanud linnud pimestatud valgete ja okulaarsete täppide ja täppidega, mis peaaegu varjavad kere ja tiibade tumedat värvi. Nokk on tume, silmad on roosad, jalad on roosa-oker. Kevadeks on sulgede otstes olevad kerged veljed järk-järgult väsinud, suled ise teravad. Kevadel tundub peamaailm peaaegu must, tugev metallist läige - pronks, roheline, lilla, lilla. Nokk muutub kollaseks (sinine on punktiir). Paarimisajal hoiustatakse väikese arvuga tagaküljel, tiivad, allapoole.

Noored linnud on pruunid, ähmased pikisuunalised pestrinami, tumedad sääred nokkudest silmani, särav kurgus ja mustjas nokk. Jalad igav, hallikas-buff. Suve lõpus ja sügisel säravad noored linnud läbitungiva musta ja mitmekülgse ploomiga. Lendlindil on suhteliselt lühikesed teravdatud tiivad, millel on särav alumine serv, pikad nööpnõelad, lühendatud saba, need märgid võimaldavad eristada teistest sarnase suurusega linnukarjadest - rästikud ja vaha.

Hääl. Laul on väga mitmekesine, valju, koosneb vibutavatest ja rippuvatest põlvedest, sisaldab mitmeid teiste lindude laenamise laule ning mitmesuguste helide imitatsioone. Lauljaht avab laialdaselt oma nokka, kõri ääres sulgudes, raputab regulaarselt oma pooleldi tiibu. Häire häda ja nutmine on pehme murm. "chrr», «chrrrr". Pisarad kiirgavad hõõguvust, helistavad, helistavad. Pakendis käitub väga lärmakas.

Jaotus, olek. See jaguneb praktiliselt kogu Euraasias taigast subtroopilistesse piirkondadesse, viimastel aastakümnetel asus ta Ida-Euroopasse Transbaikaliasse, Euroopa põhjaosas jõudis metsatunda ja tungis metsa steppidesse ja poolväärikutesse kõrbes mööda metsavööd. Lääne- ja Lõuna-Euroopas, Lähis-Idas, Kaukaasias toimub kogu aasta, piirkonna põhja- ja idapoolsetest sisserändajatest - lumiste talvedega piirkonnad ühinevad kohalike lindudega. Vähemates talvedes väljaspool pesitsuspiirkonda - Aafrika ja Aasia subtroopikas ja troopikas.

See tutvustati Põhja-Ameerikas, Lõuna-Aafrikas, Austraalias, Uus-Meremaal paljudes Okeaania saartel. Euroopa Venemaal tervikuna on see tavaline, kuid arvud on märkimisväärsed, viimastel aastakümnetel on arvud mõnevõrra vähenenud. Keskmise tsooni pesitsuspaikades ilmub märtsi algusest, lume sulamise algusest, lahkumisest augustist novembrini, mõned linnud jäävad talveks lumeta talvede, aga ka prügimägede linnadesse.

Eluviis. Antropogeensete ja mosaiikmaastike iseloomulik vorm, asustatakse asulates, aedades, parkides, linnuhoonete kasutamisel ja tühjuses inimhoonetes. Looduslikes tingimustes pesitseb see õõnsustes, vanades mesilaste söögisaarides ja kaljurullides. Kolooniad moodustavad harva. Selgroogsed on dieedis ülekaalus, mida linnud koguvad peamiselt maapinnal. Vihmaussid, mardikate vastsed kaevavad pehmest pinnast välja, koguvad need kevadel, järgides haritava maa ader. Sageli toidab ta muruplatsid inimeste jalgade all. Harvem uurib ta kroonide või putukate püüdmist õhus (näiteks kabiloomade karjadega). Suvel teisel poolel võib marjade söömine põhjustada põllukultuurile tõsist kahju.

Tavaliselt on monogaamne, kuigi on olemas bigamia juhtumeid. Pärast pesitsuspaiga valimist meelitab mees aktiivselt naisi lauludega, inkubatsiooni alguses langeb tema laulude aktiivsus järsult. Vahel hakkab mees pesa ehitama ilma naissoost, kuid tavaliselt ehitavad partnerid pesa ja kannavad pesitsevat materjali koos. Sidur 4–8, tavaliselt 5–6 kahvatu sinine, kiiresti tuhmuvad munad. Inkubeerimine kestab 11–15 päeva, mõlemad paari kooruvad öösel ainult naissoost.

Nestlings luuk katab kaua paksu hallikasvalge. Kui tibud tulevad, muutuvad elamud õõnsad silmad nähtavaks, linnud lendavad pidevalt toiduga, eemaldavad pesast valkjad pesakapslid, tibud valjuvad. 20–22 päeva pärast koorumist (mõnikord 15–17 päeva hiljem) lahkub sugu pesast. Tavaliselt langeb lahkumine mai keskel või lõpus. Võib-olla on mõnel paaril aeg-ajalt kaks haudu. Kogu suve sõidavad linnud peresid, moodustades järk-järgult suuri karju ja liikudes avatumate elupaikade juurde. Suve lõpus, enne öö veetmist, teevad tuhandeid üksikisikuid tähistavad tärklaste karjad õhku keerulisi pirukette, mis sarnanevad pidevalt muutuvatele pilvedele, kusjuures kõik linnud liiguvad üllatavalt sujuvalt ja sünkroonselt.

Praegusel ajal moodustatakse roostikuid tavaliselt üleöö, vähem puu-kroonides. Sügisel laulavad paljud mehed, kuid vähem aktiivselt kui kevadel. Lahkumine algab augustis, viibib kuni hilissügiseni, väikesed rühmad jäävad vaheldumisi keset sõidurada - veisejaamades, linna- ja linnalähedastes prügilates. Esimesed aastad ei arenda, veedavad suvel rändamist, pesitsevad ainult 2. eluaasta lõpus. Maksimaalne teadaolev eluiga on 20 aastat.

Starling või Common Starling (Sturnus vulgaris)

Lindi välimuse kirjeldus

Paljud tähelepanelikud lugejad on huvitatud lindude kirjeldusest, rändlinnust või mitte. Starlingit peetakse üheks suurimaks ja kõige leidlikumaks linnuks, mis kuulub passeriini järjekorda. Need Starlingi perekonna linnud sisaldavad rohkem kui 100 liiki. Karjamaa suurust peetakse passeriinide keskmiseks. Täiskasvanud lindu kaal on umbes 75 g, keha pikkus - 20-22 cm, tiibade pikkus - 40 cm.

  • Must ploom, metallist läikega, mida saab kevadel kergelt lõhkuda ja pruuniks muuta. Mõnedel lindudel on sulest lillad, pronksid, rohekad, sinakas mängud.
  • Mehed on veidi suuremad kui naised ja heledamad.
  • Neil on terav ja pikk nokk, mis on kergelt kaardus. Arvel on ka võimalus muuta värvi. Suurem osa ajast on ta tublidel must, kuid muutub paaritumise ajal kollaseks.
  • Linnu käpad on suured ja tugevad, pruuni-punase värvusega, kumerad küünised.
  • Sellel on suur keha, lühike kael ja lühenenud saba.

Kas rändlind on levinud või mitte?

Peaaegu kõigis maailma osades on võimalik leida seda gomonlivuy ja chirpingi lindu, sest see kohandub kergesti erinevate loodustingimustega.

Kõige populaarsemad kohad võlvialade lahendamiseks on Austraalia, Euraasia, Uus-Meremaa ja Põhja-Ameerika. Starlings lendavad harva Kesk- ja Lõuna-Ameerikasse. Nad on täiuslikult aklimatiseerunud Venemaal, Prantsusmaal, Jugoslaavias, Kreekas, Pakistanis, Indias, Afganistanis ja Iraagis. Inimesed on need linnud juba Aafrikas ja Austraalias asunud.

Kas rändlind on tavaline pearaamat või mitte? Vastus sellele küsimusele on kahekohaline. Lääne- ja Lõuna-Euroopa jõululised elavad elama, st nad jäävad siia talveks. Aga Venemaal, ida- ja põhjaosas, talvel nad külmad, nii et nad lendavad lõunapoolsetesse riikidesse. Paljud kevadel võisid täheldada - kas jõgi on rändlind või mitte. Artiklis olevad fotod demonstreerivad nende puitmajade kevadist koloniseerimist jõllide poolt, kui nad lõunapoolsetest servadest naasevad.

Nende lindude lemmik elupaik on tasane maastik. Mägipiirkondades ei sõida nad. Eelistatud kohtadeks, kus nad asuvad, valivad nad jõgede või soode lähedal asuvad alad. Mõnikord võib neid leida stepide piirkondades ja kerge metsaga. Sageli leidub jõeohvrite kodusid talude ja inimeste maja lähedal. Nad tahavad asuda nende väljade lähedal, kus nad ise söövad. Enamik linde elab õõnsustes või hoonete niššide all. Samuti ei soovi nad elada inimeste poolt ehitatud hubastes linnumajades.

Lindude elustiili kirjeldus

Starlings elavad kolooniates, kogunevad karjadesse. Sageli näete pilti tuhandetest lindudest, kes lendavad, sarnanedes mesilaste vahega kauguses. Linnud täidavad üksteise järel keerukaid piruette ja kogu pakk näib olevat üks terve organism. Enne maandumist tõmbuvad nad maapinnast kõrgemale ja seejärel murenevad üle laia ala.

Ööseks kogunevad nad ka rühmadesse. Selleks on nad sobivad kohad, kus kasvab paju ja pilliroog. Linna pargis või aias magavad nad vaid puude ja põõsaste harudel. Riikides, kus nad üle taluvad, võivad karjad olla kuni miljon inimest.

Aretusperioodil elavad tärklised oma väikesel territooriumil ja ei luba sinna sinna siseneda. Nad leiavad toitu jõgede, põllukultuuride, aedade, külade pankades. Sööda pesa ei kanna, söövad seda kõrvale.

Starlings on teiste lindude suhtes agressiivsed, nad konkureerivad pesitsuskohtade pärast. Linnud nagu mägismaalinnud ja rohelised põõsad saavad nende käitumise ohvriteks. Selle laululindu eluiga on umbes 10-12 aastat. Vaadates jõllit, näete, et see on üsna krapakas lind, kuigi väike.

Starlings toitumine

Naljakas võllid söövad nii taimset toitu kui ka loomse päritolu. Neile sobivaim kevadtoit on vihmaussid, mis ilmuvad pinnal esimese päikesevalgusega. Nad toituvad ka õnnelikult, et talvel puude koor. Suvel ravivad tärklised ise röövlite, liblikate, rohutirtsude, õunte, pirnide, ploomide, kirsside, kirsside ja enesega. Mõningatel viisidel võib kutsikaid kutsuda kahjurite päästjateks.

Aretusmeetod

Kevadel, jõudes lõunapoolsetest riikidest, sisenevad jõllid paaritumisajaks. Euroopa ja Aasia riikides õnnestub neil tibusid kolm korda kevadest sügiseni kooruda. Selleks jagatakse linnud paarideks. Siis otsivad nad pesitsuspaiku ja paigutavad seal kuivad taimeosad. Linnu peal asetatakse sammal, suled ja rohi. Mees hoolitseb korraga mitme naise eest.

Esimesel munakanalil võib olla 6 kuni 10 tükki. Naine paneb munad üks kord päevas. Siis ta inkubeerib neid. Munad on helesinise värvusega ja ulatuvad 3 cm pikkuse ja 2 cm laiuse poole. Ühe kaal on 6,5 g.

Mõnikord asendab emane inkubeerimisel isane. Chicks on sündinud 11. – 13. Päeval. Nad on täiesti alasti ja pimedad. Alguses käituvad nad täiesti vaikselt. Niipea kui vanemad viskasid munakoored pesast välja, ilmusid tibud. Täiskasvanud hakkavad järeltulijaid otsima. Nad toovad putukad putukadesse, mis on täielik valgusisaldus. Päeva jooksul saavad vanemad toiduks lennata kuni 300 korda. Kolme nädala pärast elavad tibud oma esimese lennu. Erinevate trikkide vanemad meelitavad neid pesast välja.

Kas jõllidel on vaenlased?

Tärklaste kõige kohutavamad vaenlased on varesed ja piitsad. Need linnud suudavad oma pesad hävitada. Ka väikesed linnud kardavad kotkasid, kuldseid kotkasid, peregrine seppe, öökullid, sarvikud. Need röövloomad teevad oma pesa, et otsida munasid ja tibusid, mida nad söövad. Kassid, martenid, maod võivad ka pesasse sattuda ja süüa väikesed tibud.

Inimeste kõrval asuvad Starlings

Inimeste ja jõllide vaheline suhe on kahekordne. Varem olid inimesed rohkem looduses ja imetlesid varakult laulvaid linde. Niisiis, oli juhtumeid, kus tärklised olid puuritud nagu kanaari või öösel. Vangistuses käituvad nad ideaalselt: nad on aktiivselt hirmutavad ja hüpped. Pähklite, nälkade ja Maybirdide hävitamine toovad inimestele märkimisväärset kasu. Nende toidu oluliseks tunnuseks on see, et nad söövad putukaid veel vastsete staadiumis, leides nad maapinnale.

Lisaks kasulikkusele võivad need linnud ka ettevõtte juhtidele kahju tekitada. Söövad puuvilju ja marju, hävitavad viljad viljapuuaedades ja viinamarjaistandustes. Eriti nad armastavad maasikaid ja kirsid. Kahjustatud kaubad pärast nende reidide muutumist tarbimiseks sobimatuks. Põllumajandustootjad võitlevad nende lindude reididega mitmel viisil. Nad on varustatud võrkudega, püüniste, pöördvankrite ja heliseadmetega.

Linnaelanikud ei tunne ka pärisnõelasi, kes saastavad oma väljaheidetega, katuste ja puudega. Pargipingidel ja alleedel on sageli võimalik jälgida ebameeldiva lõhnaga lindude väljaheiteid. Parkide töötajad peavad seda hoolikalt jälgima. Teatud kohtades püüavad jõllid isegi püüda neid võrkudega, hirmutada valgustid ja helisignaalid.

Huvitav informatsioon võõraste kohta

Kui vaatate võnraid, siis saate märkida mõned nende omadused:

  • Lennu ajal teeb jõgi kiire ja sujuva liikumise ning putukate püüdmise käigus - valed.
  • Starlings imiteerib suurepäraselt helisid. Nad kordavad teiste lindude helisid ja hääli. Nad saavad hõlpsasti kujutada telefonikõnet, ukse kriimustust, konnavärinaid, kassi või mingi meloodia sooritamist.
  • Starlings saab lennata oksad sellised suured karjad, mis neid katkestavad.
  • Pesitsushooaja lõpus ühendavad vanad jõllid oma noortega lärmates karjades ja lahkuvad talvel soojadesse riikidesse.
  • Väikesed tärklaste tibud on väga räpased, üks tibu sööb kolm korda rohkem kui täiskasvanu.

Kas öösel on rändlind?

Pole saladus, et öösel näeb välja nagu väike võlvik. Seetõttu on paljud huvitatud sellest, kas öösel ja tärklis on rändlinnud või mitte.

Nightingales on passerine linnud. See on väike lind pruunikas ploomiga, punakas saba, tumedad silmad, pikad jalad. Tänu oma laulvatele talenditele sai öösel sümbol paljudele kirjanikele ja luuletajatele. Paljud ütlevad, et see väike lind ei ole lihtsalt laulmine, vaid valamine. Laulmist iseloomustab eriline sonoriteet, suur hulk intonatsioone.

Seal on rohkem kui 20 ööpüügiliiki. Kõige tavalisem öökäik. See on rändlind ja läheb talveks Aafrikasse. Ööpüünised on asustatud peamiselt tiheda kriimustusega, jõgede või järvede lähedal. Aprillis naasevad ööselised pesitsuspaikadesse. Nad teatavad kohe oma flöödist, klõpsamisest ja lõhestavast laulust öösel või koidikul.

Kirjeldus, välimus

Tüdrukut võrreldakse pidevalt mustlindiga, viidates nende suuruse sarnasusele, tumedale läikivale sulgemisele ja nokkumisele.

Asjaolu, et teie ees on ikka veel peaki, räägib oma lühikest saba, keha väikestes heledates lestades ja võimet maapinnal sõita, erinevalt hüppedest. Kevadel on valguskilbid naistel nähtavamad, kuid sügiseni kustutatakse see sild.

Nokk on mõõdukalt pikk ja terav, vaevu märgatav kaardus allapoole: kollane - paaritumisajal, muudel kuudel - must. Kuni tibud ei ole puberteeti jõudnud, on nende nokk värvitud ainult pruuni ja mustana. Noorte võõrastega esineb ka sulgede ühine pruuni värvus (ilma täiskasvanutele omane helge läige), tiibade konkreetne ümmargusus ja ereda kaela.

See on huvitav! On kindlaks tehtud, et metallist tooni värvi määrab mitte pigment, vaid sulgede disain. Kui muudate nurka ja valgustid, siis muudab värvitoon samuti selle tooni.

Tärklis ei kasva rohkem kui 22 cm, kaal 75 g ja tiibade pikkus on peaaegu 39 cm, sellel on massiivne keha, mis toetub punakaspruunidele käpadele, samaväärne ümar pea ja lühike (6-7 cm) saba.

Ornitoloogid jagavad jõllisid mitmesse geograafilisse alamliiki, mille mustad suled eristuvad metallist läige. Näiteks Euroopa päikesekiired valatakse päikese rohelisele ja lillale, teistes alamliikides kaelavärvi taga, rinnus ja taga sinise ja pronksiga.

Elupaik

Starling elab kõikjal, välja arvatud Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Tänu inimesele on linnus asunud Uus-Meremaale, Austraaliasse, Lõuna-Aafrikasse ja Põhja-Ameerikasse.

Juurdunud tüdruksõbrad Ameerika Ühendriikides püüdsid mitu korda: kõige tõhusam oli katse 1891. aastal, kui New Yorgis asuvasse Keskparki loodi sadu linde. Hoolimata sellest, et enamik linde suri, oli ülejäänud piisav kontinendi järkjärguliseks püüdmiseks (Floridast Lõuna-Kanadasse).

Starling okupeeris tohutuid Euraasia alasid: Islandilt / Kola poolsaarelt (põhjas) Lõuna-Prantsusmaale, Põhja-Hispaaniale, Itaaliale, Põhja-Kreekale, Jugoslaaviale, Türgile, Põhja-Iraanile ja Iraagile, Pakistanile, Afganistanile ja Loode-Indiale (lõunaosas) .

See on huvitav! Idas ulatub vahemik Baikali (kaasa arvatud) ja läänes hõlmab see Assoore. Tüdrukud nägid Siberis umbes 60 ° põhjalaiust.

Osa võõrastest ei jäta kunagi asustatud alasid (nende hulka kuuluvad Lõuna- ja Lääne-Euroopa linnud), teine ​​osa (Ida- ja Põhja-Euroopa territooriumilt) lendab alati lõunasse talvel.

Tavaline tärklis ei ole oma elupaiga poolest eriti valiv, kuid väldib mägesid, eelistades tasasusi soolaste soode, kergete metsade, soode ja stepidega, samuti haritud maastikke (aiad / pargid). Talle meeldib asuda lähemale põldudele ja üldjoontes kaugele isikust, kes pakub rohke toiduvaruga peaosale.

Starlingi elustiil

Aprillikuu alguses koju naasvate rändetärklaste kõige raskem elu. Бывает, что в это время вновь выпадает снег, отгоняющий пернатых южнее: те, кто не успел откочевать, попросту гибнут.

Первыми прилетают самцы. Их подруги появляются чуть позже, когда потенциальные избранники уже выбрали места для гнездования (в том числе дупла и скворечники), и теперь оттачивают свои вокальные данные, не забывая подраться с соседями.

Starling ulatub üles, lai avatud nokk ja libisevad tiivad. Harmoonilised helid ei tule alati oma kaelast välja: tihti kipitab ta ebameeldivalt ja pritsib. Mõnikord imiteerivad rändlindid meisterlikult subtroopiliste lindude hääli, kuid sagedamini saavad vene linnud eeskujuks, näiteks:

  • oriool,
  • lark
  • jay ja rästik,
  • vanglas
  • vutt
  • luud,
  • neelake
  • kana kana
  • part ja teised.

Starlings on võimeline jäljendama mitte ainult linde: nad paljunevad ideaalselt koera haukumise, kassi "meow", lammaste löömise, konnakuristamise, kirglaste vankrite / kärude, hiireklõpsu ja kirjutusmasina koputamise teel.

Laulja kordab lemmikhelisid patteriga, täites etenduse peene lõhenemisega ja “lämbumisega” (2-3 korda), mille järel ta lõpuks peatub. Mida vanem on jõgi, seda ulatuslikum on tema repertuaar.

Lindude käitumine

Tavaline tärklis ei ole eriti sõbralik naaber: see liituda kiiresti teiste lindudega võitlemisega, kui kaalul on pesitsemiseks soodne maatükk. Nii tõmbas Ameerika Ühendriikides peamajad oma kodudest välja Põhja-Ameerika põliselanikud, põliselanikud. Euroopas võitlevad võlvid parima pesitsemise eest roheliste põõsaste ja rulluisadega.

Starlings on seltskondlikud loomingud, mistõttu nad kogunevad karjadesse ja elavad tihedalt asetsevatesse kolooniatesse (iga paari paari). Lennu ajal loovad nad suure hulga tuhandeid linde sünkroonselt, keerates ja maandudes. Ja juba maapinnal "hajumine" suurel alal.

See on huvitav! Pärast järglaste haudumist ja valvamist ärge jätke oma territooriumi (umbes 10 m raadiuses), mis ei lase ülejäänud linde. Toidu jaoks lendavad looduslike reservuaaride aiad, põldud, villad ja kaldad.

Tavaliselt veedavad nad ööpäevaringselt ka gruppides puude / põõsaste harudesse linnaparkides ja aedades või rannikualadel, mis on tihedalt kasvanud paju / pilliroogu. Talvel on talvilaagrite selts võib koosneda üle miljoni inimese.

Põhja- ja idaosas (Euroopa piirkondades) elavad jõllid, seda iseloomulikumad hooajalised migratsioonid on nende jaoks. Seega on Inglismaa ja Iirimaa elanikud kalduvad peaaegu täielikult elama ja Belgias lendavad peaaegu pooled jõllidest lõunasse. Hollandi tärklaste viies osa veedab talvel kodus, ülejäänud 500 km lõunasse - Belgiasse, Inglismaale ja Põhja-Prantsusmaale.

Esimesed partiid liiguvad lõuna poole septembri alguses, niipea kui sügismolt on lõpetatud. Rände tipp on oktoobris ja lõpeb novembris. Üksikud noored tärklevad hakkavad saama kiireima talve, mis algab juulikuu alguses.

Tšehhi Vabariigis, Ida-Saksamaal ja Slovakkias moodustavad talvituvad linnumajad umbes 8% ja veelgi vähem (2,5%) Lõuna-Saksamaal ja Šveitsis.

Peaaegu kõik Ida-Poolas, Põhja-Skandinaavias, Põhja-Ukrainas ja Venemaal elavad jõllid on rändavad. Nad veedavad talve Euroopa lõunaosas, Indias või Aafrika loodeosas (Alžeeria, Egiptus või Tuneesia), mis katab lendude ajal 1-2 tuhat kilomeetrit.

See on huvitav! Starlings reisijad, kes saabuvad lõunasse tuhandete poolt, ärritavad kohalikke elanikke väga. Peaaegu kogu talvel ei soovi Rooma elanikud majast õhtuti lahkuda, kui sulgedega pargid ja avalikud aiad sirutavad nii, et nad hukkuvad mööduvate autode müra.

Mõned jõllid naasevad kuurordist väga varakult, veebruaris-märtsis, kui kohapeal on veel lumi. Kuu aega hiljem (mai alguses) jõuavad koju loodusliku leviku põhjaosas elavad inimesed.

Eluaeg

Tavapäraste tähtede keskmine eluiga on dokumenteeritud.. Informatsiooni andsid ornitoloogid Anatoli Shapoval ja Vladimir Payevsky, kes õppisid Kaliningradi piirkonnas linde ühes bioloogilistes jaamades. Teadlaste sõnul elavad tavalised tärklised umbes 12 aastat looduses.

Toit, tärkliseratsioon

Selle väikese linnu hea eluiga on osaliselt tingitud tema kõikehõlmavast loodusest: tärklis sööb nii köögivilja- kui valgurikkaid toite.

Viimased hõlmavad järgmist:

  • vihmaussid
  • teod,
  • putukate vastsed,
  • rohutirtsud,
  • röövlid ja liblikad,
  • sümfiilid,
  • ämblikud.

Karjakasvatussaarad hävitavad suured teraviljad ja viinamarjaistandused, põhjustades suveelanike söömisega kahju, samuti viljapuude vilju / seemneid (õunad, pirnid, kirsid, ploomid, aprikoosid jt).

See on huvitav! Loomade sisu, mis on peidetud tugeva koorega, jõuab kiivriga lihtsa kangi abil. Lind lisab nokk vaevu märgatavasse auku ja hakkab seda aeg-ajalt laiendama.

Aretuslinnud

Sedendaarsed jõeülesanded hakkavad paaristuma varakevadel, rändel - pärast saabumist. Paarimisaja kestus sõltub ilmastikust ja sööda kättesaadavusest.

Paarid pesitsevad mitte ainult pesakastides ja õõnsustes, vaid ka suuremate lindude (egrets või valge-sabade) eluaseme alustes. Olles valinud koha, kutsub tütarlaps naissoost laulma, teatades samal ajal konkurentidele, et "korter" on hõivatud.

Mõlemad ehitavad pesa, otsides oma pesakonna varred ja juured, oksi ja lehti, sulgi ja villa. Tüdrukud on näha polügeenides: nad mitte ainult ei köida mitu naist samal ajal, vaid ka viljastavad neid (üksteise järel). Polygamy selgitab kolme sidurit hooaja kohta: kolmas juhtub 40-50 päeva pärast esimest.

Siduris on reeglina 4-7 heleda sinise muna (6,6 g). Inkubatsiooniperiood kestab 11-13 päeva. Selle aja jooksul asendab mees aeg-ajalt naisi, kes istub munades.

Asjaolu, et tibud on sündinud, annab signaali koorele pesa all. Vanemad puhkavad killustikuna, enamasti öösel, hommikul ja õhtul otsivad nad toitu, jättes laste toidule mitu tosinat korda päevas.

Kõigepealt kasutatakse ainult pehmet toitu, mis hiljem asendatakse rohutirtsutega, röövikutega, mardikate ja teodega. Kolme nädala pärast võivad tibud pesast eemale lennata, kuid mõnikord kardavad nad seda teha. "Häirijate" hoiatamisega pöörlevad täiskasvanud jõllid pesa lähedale toiduga, mida pigistatakse nende nokk.

Starling ja mees

Inimkonnaga seotud tavaline harjumus on väga ebaselge suhe. See kevadel ja andekal lauljal õnnestus rikkuda tema head suhtumist enda juurde mitme detailiga:

  • sissetoodud liigid on kohalike lindude väljatõrjumine,
  • suured linnukarjad lennujaamades ohustavad lennuohutust, t
  • kahjustada põllumajandusmaad (teraviljad, viinamarjaistandused ja marjad), t
  • on inimestele ohtlike haiguste kandjad (tsüstitseroos, blastomükoos ja histoplasmoos).

Sellega hävitavad ka jõllid aktiivselt põllumajanduslikke taimekahjustajaid, sealhulgas roogasid, röövikuid ja nälkjaid, mai beetlese ja kahe tiibadega putukaid (liblikad, kärbsed ja liblikad) ja nende vastseid. Pole ime, et inimesed on õppinud lindmajaid kokku lööma, tõmbama oma aedadesse ja suvilatesse jõeohvreid.

Elupaik

Starlingi lindude elupaik on piisavalt lai, seda võib leida peaaegu kogu Euraasias, alates taigast subtroopilistele aladele, viimastel aastakümnetel hakati seda täheldama Zaboikale poole, Põhja-Euroopas oli võimalik jõuda metsatundrani, samuti Lääne- ja Lõuna-Euroopasse ja Kaukaasiasse Lähis-Idas. Mõnes piirkonnas elab ta aastaringselt, kuid soojal hooajal karjade arvu täiendavad põhjapoolsetelt piirkondadelt sisserändajad, kus talved on raskemad ja lumine. Nüüd on selge, kas rändlind või mitte.

Mõnikord võib võõraste sõita isegi Aasiasse ja Aafrikasse, kus on mugav subtroopiline kliima. Sooja Lõuna-Aafrikas tutvustati jahedas Uus-Meremaal ja Austraalias ning Okeaania saartel. Venemaa Euroopa osas on tavalises koguses tavalised sordid tavalised, kuigi on märkimisväärseid erinevusi. Hiljutised uuringud näitavad arvu järsku vähenemist.

Karjakas linnu elupaik on piisavalt lai, seda võib leida peaaegu kogu Euraasia territooriumil.

Nende kohtades paiknevad gnezovariya, mis asuvad peamiselt keskrajas, märtsi alguses, kui lumi sulab, ja lendavad augustis ja sügise esimestel kuudel. Mõned inimesed jäävad koju, kui talv ei ole lumine ja elab ikka veel prügikasti lähedal asuvas linnas

Eluviis

Ta eelistab elada linnades ja asulates, täpsemalt parkides ja aedades, kus elavad tühjad õõnsused inimhoonetes või linnumajades. Looduslikes tingimustes elab ta kaljudesse, mahajäetud orudesse, puidust õõnsustesse. Kolooniad moodustuvad harva. Mitte igaüks ei tea, mida sööb nälga, nii et seda küsimust tuleks käsitleda üksikasjalikumalt. Dieetis domineerivad putukad, linnud leiavad puude all toitu. Vastsed, vihmaussid pääsevad pehmest pinnast välja, kevadhooajal järgivad nad niisutamisel maad. Sageli võib neid näha inimeste läheduses oleval murul, palju harvemini uurib ta kroonide otsimist toitu otsides ja ka jahib putukaid lennu ajal.

Starling eelistab elada linnades ja asulates, parkides ja aedades, kus elavad tühjad õõnsused inimhoonetes või linnumajades

Juulis ja augustis lubatakse marjade juurutamist toitu, varasematel jõulukarjadel on põllukultuurile suur kahju. Enamikul juhtudel on monogaam, kuigi bigamani esindajad on registreeritud.

Kogu suve jooksul rändavad linnud oma peredega, karjad järk-järgult moodustuvad, nad püüavad liikuda avatud aladele. Augustis, enne öist une, toodavad karjad, kus on tuhandeid linde, kõige keerukamaid manöövreid, muutes pidevalt nende konfiguratsiooni. On üllatav, et kõik linnud näitavad sünkroonset tööd.

Paljud imestavad, kus tärklevad üleval. Selle aja jooksul moodustuvad ööbimised, tavaliselt puude harudes, kuid enamikul juhtudel roostikud.

Sügise alguses hakkavad mehed palju laulma, kuid mitte sellise pühendumisega nagu kevadhooajal. Väljumine toimub suve lõpus, see võib tõmmata kuni sügise alguseni, starling on rändlind, kuigi mõned inimesed jäävad koju. Kuni 1. aastani ei liigu üksikisikud, nad veedavad kogu suve elustiiliga ja hakkavad pesema ainult siis, kui nad jõuavad kahe aastani. keskmine eluiga on keskmiselt 15-20 aastat.

Aretus

Pärast pesitseva unistuse valimist kutsub mees meessoost naise lauluga, inkubatsiooni algus peatab maksa laulu. Mõnikord ehitab meessoost esindaja pesa isegi ilma naissoost, kuid partnerid tegelevad koos ehitamisega, kulutades palju aega materjalide otsimiseks. Müüril on umbes 4-8 muna, neil on kahvatu sinine värv, mis kiiresti kaob. Inkubatsiooniperiood kestab umbes 2 nädalat, mõlemad vanemad vahelduvad munaga, öösel ainult naised.

Sünnijärgsed tibud on kaetud paksu pika hallikasvalge alla. Pärast tibude ilmumist muutub perekonna elukoht väga märgatavaks, sest vanemad külastavad toitu pidevalt järeltulijaid, võttes pesast valget pesakonda ja laulavad valjusti. 20 päeva pärast muna sündi lendab pesa pesast välja. Reeglina toimub lahkumine mais. Mõned paarid teevad kaks hauda ühe hooaja jooksul.

Tavaline tärklis

Tavaline staar (lat. Sturnus vulgaris) on laululinnu laululind, liikide perekonnad, jõgikonna perekond.

See lind sai oma nime laulu tõttu. Paljudes hulkades, mis on tehtud jõulude poolt, on võimalik tuvastada pragunemist, löömist ja kipitust, meenutades küpsetatud toitu kuumades pannil. Näiteks Tšehhi Vabariigis nimetatakse tärklist "shpachekiks", mis sõna-sõnalt tähendab "rasva".

Sõltuvalt tootevalikust määratleb kaasaegne klassifikatsioon mitu tavapärase tublitüübi alamliiki, mis on veidi erineva suurusega ja mahlade ülevooluga.

Mis näeb välja nurgakate?

Tärkliste struktuur ja hulk on sarnased mustalinnudega, kuid erinevad oma väiksema suuruse ja liikumise poolest maapinnal: kuldnikud jalutavad ja mustad linnud hüppavad.

Starling

Täiskasvanud inimese keha pikkus on 18,7-21,2 cm, mass on umbes 75 g, tiivad on 38,7 cm, põhi on paks, kael on lühenenud. Alusel olevad tiivad on lõpus märgatavalt kitsenevad. Noorte tärklaste tiivad iseloomustab ümar kuju. Sirge, lühike saba kasvab pikkuseks 6,2-6,8 cm, jalad on värvitud helepunase ja punakaspruuni värviga.

Mehed on eristatavad pikliku suledega rinnal ja sinakas täpp noka põhjas. Naistel on rinnal olevad sulged väikesed ja elegantsed ning nokal on punased täpid. Mõlema soo üksikisikute nokk on pikk, terav, kergelt kaardus ja külgedel lamedam. Huvitav tunnus on see, et peajalgsete nokk on tavaliselt must, kuid muutub paaritumise ajal kollaseks. Sel ajal meenutavad tärklised eriti õõnesid.

Täiskasvanute ploomivärv on intensiivselt must, metallist peegeldusega, mis sõltuvalt alamliigist võib olla pronks, lilla, rohekas või sinine, päikesepaistev.

Talvel, enne sulatuse algust, on suled kaetud valge või beežiga, eriti tiibade ja rindkere kohta. Vahetult pärast kevadist sulamist võtab ploome ühtlaselt pruuni värvi.

Karusnahk oksades. Tuginedes filiaalile. Starling puhastab suled. Starling Starling võtab veeprotseduure. Starling võtab veeprotseduure. Starling Starling

Elupaigad ja elupaigad

Ühine jõulus elab kõikides geograafilistes piirkondades peale Kesk- ja Lõuna-Ameerika. 19. sajandil hakati Aafrikasse, Austraaliasse ja Põhja-Ameerikasse impordima Starlingssi, kus liik kohandati edukalt eksisteerimise tingimustega.

Euroopa lõuna- ja lääneosas elavad jõllisid on istuvad, põhja- ja idapopulatsioonid rändavad Euroopa, India ja Aafrika riikidesse enne külma ilmaga. Talve ja pesitsemise vaheline kaugus võib ulatuda 1-2 tuhande kilomeetrini.

Rändlähedased naasevad veebruari-märtsi, põhjapopulatsioonide pesapaikadesse mai alguses, kus naised saabuvad paar päeva hiljem kui mehed.

Talvitavates kohtades kogunevad jõllid suurtesse üle ühe miljoni inimesega karjadesse. Pesitsemise ajal elada väikestes paarides rühmades. Nad eelistavad asuda kortermaastike, kergete metsade, soode ja paisjärvede äärde. Sageli leidub neid maapiirkondades, kus rohkem toitu ja pesitsemise kohta on lihtsam leida.

Mida süütlevad söövad?

Varakevadel on tärklisega toitumine loomne toit. Pärast lumi kadumist söödavad linnud hea meelega vihmausside ja ülejäävate putukate vastsed. Kuumuse alguses jahtivad võlusid liblikad, rohutirtsud, keskajalised ja ämblikud.

Köögiviljasisaldus koosneb teraviljaseemnetest, marjadest ja erinevatest puuviljadest: õunad, pirnid, kirsid, ploomid. Terava ja kõvera nokaga purunevad tärklised kergesti pähklitükiga või purustavad kõvad viljad.

Tuhkunud tuha otsib praetud mardikad. Kärbitud hirvedega vastsed.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org