Linnud

Wild Duck Pochard - veelindude omadused

Pin
Send
Share
Send
Send


Ornitoloogias on perekonna (hõim) sukeldumise süsteemsuse kohta mitmeid seisukohti. Anseriformide kaasaegses klassifikatsioonis, mida 2004. aastal pakkusid vene ornitoloogid Evgeny Koblik ja Jaroslav Redkin, hõimule Netta (sukeldumine) on järjestatud:

  • Punase harjaga Pochard (Netta rufina),
  • punaste silmadega sukeldumine (Netta erythrophthalma),
  • pampase sukeldumine (Netta peposaca).

Aythyini hõimule (mustaks):

  • Punane otsik (Aythya ferina),
  • Ameerika punase peaga Pochard (Aythya americana),
  • Valge silmadega Pochard (Aythya nyroca),
  • Baeri sukeldumine (Aythya baeri).

Punane harilik Pochard

Punane nina või punane sukeldumine on üsna suur lind. Drake liha rümba kaal ulatub 800 g-ni, kuna punase sukeldumise kvaliteet on liha kvaliteedi tõttu kaubanduslik. See pesitseb Vahemerest kuni Ida-Turkestani stepi-ja poolpõrandapiirkonda.

Venemaa territooriumil:

  • Volga piirkonnas
  • Uuralid ja Uralid,
  • Mordovias
  • Altai jalamile.
  • Talvel toimub ränne Lääne-Siberis, Moskva piirkonnas. Tuhanded karjad taluvad Kaspia mere ja Asovi lõunakaldal Issyk-Kulis.

Drake'i abielupaari peamine "trikk" on okker-punane pea ja kurgu ülemine osa, säravpunane-roosa käpad ja nokk, kaela alus mustas, sära, rinnus ja kõht, pruun-pruun tagasi. Peas on väike kohev ploom. Väikesed pruunid pardid erinevad kergetel põskedel sugulastest ja punastest bändidest mustal nokal.

Punane kaelusega sukeldumine on tugev ja suur lind.

Punased sukeldumised lendavad kergesti, kaua lärmakas. Nad on võimelised tegema pikamaa lende ilma puhata. Vees tõuseb tugevalt. Veepinnast kõrgemal lendamisel on nad sellele lähemal ja maapinnast kõrgemale tõusevad nad taevasse.

Huvitav Neid seostatakse jõekartidega, kui nad on suure maandumisega vees, võime kulgeda nutikalt ja isegi maanduda. Lisaks ei närvivad punased ninad toiduks, vaid pööravad tagurpidi, tõstes saba ja käpad vee kohal.

Nad veedavad rohkem aega kui teised kaldal asuvad sukeldumised. Drakes on lakoonilised, isegi paaritumisajal hüüavad nad lihtsalt. Duck kaw "Kerr, Kerr" asemel pigistama.

Punase pea sukeldumine saavutab seksuaalse küpsuse kahe aasta vanuses. Ajal abielu rituaal, drakes lennul fluff ploomid pea, ringi ümber pardid kaldal. Vees näitavad nad tavapärast pardi rituaali - nad kinni panevad oma rinnad, vööri, vile.

Punase ninaga sukeldumise pardid on vähem elegantsed kui drakes.

Sukeldumis pesad on paigutatud tiigi keskel asuvatele vegetatiivsetele saartele või rannikualadele, eelmise aasta suhkruroogadele, hummocks. Pesas on tavaliselt 6-9 hallikas või pruuni oliivi. Koostamine kestab 28 päeva. Punase ninaga linnud on häbelikud ja ettevaatlikud, esimesel ohtul, et part jääb pesast välja, jättes siduri.

Punaste silmadega sukeldumine

Punase silmaga sukeldumise teine ​​nimi on lõunapoolne. See kajastab lindude leviku geograafiat: Ladina-Ameerika, Lõuna- ja Kesk-Aafrika. Punaste silmadega sukeldumine eelistab pesa mageveekogudel. Viib eluviisi.

Punaste silmadega sukeldumise silmade iiris on punane.

Need on väikesed linnud, pikkusega kuni 50 cm, šokolaadi eri toonide ploomid: seljas on rikas tume šokolaadivärv, millel on punakas toon. Kergem toon kõht ja küljed. Drapeedil on pea punane kork ja rindkere hõõguvad lilla. Iiris on iseloomulik punane värv, millest tegelikult pärineb konkreetne nimetus.

Pampase sukeldumine

Pampase sukeldumine viitab Ladina-Ameerika ja Falklandi saarte endeemilistele liikidele. Armastab järvede, lahede, laguunide kergelt soolatud vett. Pampase piik on väga ilus lind. Tume tuhka-sinise värvi seljas ja tiibades on tiivad ääristatud valgega. Kõht on helehall, peaaegu valge. Pea, kael, must rind. Lai valge-hall nokk on üleval helepunane, nina ots on must.

Pampase sukeldumine - part, mida võib leida loomaaedades.

Geograafilisest kaugusest hoolimata meenutavad pampase lindude harjumused meie punase ninaga sukeldujaid. Nad toituvad vee pinnalt, karjatavad kaldal. Pampase part on kuni 12 muna. Haudejaam üksi, ilma mehe abita 27-29 päeva.

Punase peaga Pochard või Blue Duck

Punapea pochard kuulub kommerts-majanduslikesse liikidesse, seda leidub Euroopas, Alžeerias, Tuneesias.

Vene Föderatsiooni pesade territooriumil:

  • Arkhangelskis, Leningradis, Pihkva piirkonnas, t
  • Solovki ja ülemsaarte kohta, t
  • Kuril ridge,
  • Baškortostanis
  • Udmurtia lõunapiirkonnad, t
  • Põhja-Dvina, Jenisei, Angara, Alam-Tunguska, Baikali kaldal.
Punapea sukeldumine on suur ujuja ja sukelduja.

Keskmise suurusega punapea-sukeldumislindud, kaalude kaal ulatub 800–1000 g-ni. Part on pruunikas-punane, kergem ploomivärv külgedel, kaelal, noka põhjas. Pea ees on tumepruun. Kael, struuma ja küljed on pruunid pruunid, kõht on määrdunud valge.

Drake'i pea ja kael, "riietatud pulmakleidiga" okker-punane, sageli lilla-punase helendusega, õlad, rindkere esiosa, struuma - must. Seljajoon on sinakas-hall, väikeste põikidega, värvid on sabale lähemal. Nadkhvoste must. Nokk on hallikas sinine tumedama tipuga.

Huvitav on, et järgmised pardiliigid kipuvad tihendama lendude tiibu.

Punapea sukeldumise tähtaeg ei ole täpselt kindlaks määratud. Abielu mängud algavad migratsiooni ajal ja jätkuvad pesitsuspaikadele saabumisel. Pärast kalda veetamist ujutab tibu mitme mehe ettevõttes ringi, perioodiliselt karjudes.

Punase peaga sukeldujad hoolitsevad hoolikalt nende paari eest.

Drakes paisutavad oma kaela, viskavad oma pead selja peale, painutades oma nokka lahti avatult vertikaalselt ja kaasates nende tantsu madala vile. Siis visatakse pea järsult edasi, kael tõmmatakse horisontaalselt välja, lind hingab õhku jämeda köha "Ikk-Ikk-koo" abil. Rituaali jätkavad naise ja võistlevate isaste ringide liikumine maksimaalse tõstmise või horisontaalselt pikendatud kaelaga.

Huvitav Pärast paari loomist ei jäta drakes sõbranna enne koorumist.

Sukeldumis pesad asuvad pilliroo saarel, ujukis või tiiglas. Munades on 7 kuni 15 muna. Esialgu muutusid rohelised sinakad munad pruuni oliiviks. Pesas olev emane tunnistab meest väga lähedalt ja sageli puruneb otse vette, teeseldes olevat vrakk.

24–26 päeva pärast kooruvad tibud. Päeval nad kuivavad pesas, siis lähevad vette. Kaks või kolm päeva pundunud sukeldumised juba sukelduvad ja leiavad iseseisvalt toitu. Kahe kuu pärast põgenesid tibud täielikult ja seisid tiiva peal.

Punase pea sukeldumise pardipoeg on võimeline toitu saama teisel päeval pärast koorumist

Punase pea sukeldumise lend on kiire, lärmakas. Vette tõuseb lind tavaliselt tuule vastu, maandumine veele on sügav. Ta sukeldub sügavalt ja tihti. Põhja-Ameerika mandril on tavaline iseseisev liik - Ameerika punase peaga sukeldumine. Venemaa territooriumil seda praktiliselt ei esine.

Valge silmadega sukeldumine

Valge silmadega sukeldumine, mida nimetatakse valge silmaga ja chernushka, elab peamiselt Hispaanias, Prantsusmaal, Saksamaal, Poolas, Albaanias, Rumeenias, Ukrainas, Türkmenistanis. See asub Venemaa Euroopa osa lõunaosas, Lõuna-Siberis, Altai jalamil.

Valged silmad - keskmise suurusega lind roostes-kastanipeaga. Keskmine kaal 400-500 g. Nike on lühem ja kitsam kui teised sukeldumised. Drakes'i eripära on iirise valge värvus, tume kõht. Valgete silmadega partidel on sukeldumiste seas kõige maitsvam liha.

Valgete silmadega sukeldumiseks on jahimees tõeline õnn.

Baarid sukelduvad

Baeri sukeldumine (Baeri sukeldumis- või ida-valge silmadega sukeldumine) on nime saanud akadeemiku Karl Baeri võrdleva anatoomia autorist ja ühest autorist.

Sellel on kitsas jaotuspiirkond:

  • Ussuri vesikond
  • Ussuro-Khanka tasandik,
  • Zeya suudmeala,
  • Transbaikalia
  • Manchuuria.
  • Seda leidub Koreas, Jaapanis, Hiinas.

Anatoomiline struktuur ja välimus on sarnased valgete silmadega sukeldumisele, kuid väiksemad - keskmine kaal on 300-400 g. Need erinevad teistest sukeldumistest massiivse kolju abil.

Paaritusperioodil on pea ja kael rohelise tooniga mustad. Põsed on punased. Valge märk lõual. Tagakülg ja nadhvoste must, ilma sära. Silmad on valged või helekollased. Pardid on punakaspruunid, mustad kroonid ja päikesed.

Baeri sukeldumisel on erakordselt särav pardi ploomiks.

Baeri sukeldujatel on omapärane paaritamisrituaal. Ümmargune lend sõidab ümber ühe koha, millega kaasnevad vaiksed hüüded. Esmakordselt kirjeldati seda Ussuri ekspeditsiooni päevikutes Vene reisija Nikolai Mihhailovitš Przhevalsky.

Tähelepanu! Siduri, aretusfunktsioonide, pesade, sööda baasi kohta on vähe ja vastuolulisi andmeid. On teada, et väikesed konnad moodustavad suure osa toitumisest, mistõttu loetakse Indias talvituvate lindude liha ebaoluliseks.

Sukeldumise kanalid

Sukeldumise toitumine sõltub elupaigast, hooajast ja liikide eelistustest. Enamasti järgivad sukeldumised segasööta. Nende menüü sisaldab taimset ja loomset päritolu sööta.

Pardi sukeldumised toituvad sellest, mida saab koguda mahuti põhjast.

Sukeldumise maod leiavad:

  • veetaimede lehestik, võrsed, seemned ja juured, t
  • vee putukate, mardikate, draakonide, peibude,
  • limused,
  • väikesed kahepaiksed, kurnad, leeches,
  • teravilja terad, t
  • vetikad
  • väikesed koorikloomad.

Väikeses videos näete pargi tiigis punast ninast sukeldumist:

Välimus, toidu omadused

Sukelduspartide eripära on suur pea, mis on istutatud lühikese, kergelt paksenenud kaelale. Igasugused keskmise suurusega, kükitatavad, liiguvad mööda maad raskete jalgade tõttu. Pardipoed sukelduvad suurepäraselt, sukelduvad 60 cm sügavusele, jäävad ilma minutita ilma. See tõuseb pärast esialgset sõitu, sirgjooneline lend ei kesta kaua.

Liikide liigid määravad pardide värvilise tooriku, erinevad pildid peegeldavad imeliste lindude ilu. Heledad riided kaunistavad reeglina drakes. Naised on rahulolematud tagasihoidlikuma riietusega. On järgmised pardiliigid:

  • tumenemine
  • gogolid,
  • pompas pardid,
  • marmorist toonid
  • sukeldub,
  • roosapead.

Sukeldumis pardid on monogamous, kuid abielu liit ei kesta kaua. Pärast munade paigaldamist lahkuvad drakes naissoost. Pardi pesad moodustavad muhke, langenud kambrite õõnsustes roostikutes. Naissoost munad on helerohelisel toonil, koguses kuni 10 tükki. Rahvarohke pesitsemise tõttu segatakse müüritisi sageli.

Metsikide toitumine on üsna erinev: nad toituvad väikestest koorikloomadest, kaladest, molluskitest, vetikatest. Nad toodavad toitu, sukeldudes märkimisväärse sügavusega, mis määras perekonna nime.

Tähelepanu! Sukeldusparte peetakse väärtuslikeks lindudeks, kuid selle liha on konkreetse lõhnaga. See nõuab erilist kohtlemist: mängu keedetakse kaks korda, tühjendades vett. Töödeldud liha on valmis kulinaarsete roogade valmistamiseks.

Eri tüüpi omadused

Netta pardi pardid on keskmise suurusega, madala konstitutsiooniga. Vastavalt Venemaa ornitoloogide pakutud kaasaegsele klassifikatsioonile sisaldavad need 3 liiki:

Punase ninaga parte esindavad üsna suured isikud, nende kaal ulatub 1, 6 kg. Drakes'il on silmapaistev värviline sulgede värv: oranž pea, must rinnatükk ja punane nokk vastandub beežide taustaga. Pea on kaunistatud kohevaks. Volgapiirkonnas leidub elupaika punase ninaga partidele - Portugal, Hispaania, Vahemere rannik Venemaal. Nad sõidavad hästi, võimaldades pikaajalist kokkupuudet õhuga. Nad veedavad suurema osa ajast kaldal, sukelduvad halvasti, eelistavad koguda toitu veepinna pinnalt, pööravad sageli oma peaga tagurpidi, tõstes oma võrgupadjad ja saba järve kohal.

Punaste silmadega sukeldujaid nimetatakse ka lõunapoolseteks sukeldajateks, mis peegeldavad nende leviku piirkonda - Kesk-Aafrika, Ladina-Ameerika piirkonnad. Nendele lindudele on iseloomulik väike kaal, need kogutakse väikestesse karjadesse. Pardide isasid domineerivad särav sulgede värv: rinna lilla toonides, pea must, beežpruuni varju taga. Iiris on rikas värvi, mis määras konkreetse nime.

Üks kaunimaid looduslike partide liike on pampase sukeldumine, mis elab Ladina-Ameerikas, Argentina rannikul. Nad eelistavad mere laguunide, järvede ja väinade kergelt soolatud vett. Pampase pardid on ornitoloogide kirjelduse järgi eristatavad värvilise ploomiga. Hallid tiivad piirnevad valge, punase aluse ja musta otsaga valge nokk on mustanahalise rinnaga ja peaga. Nende toitumises domineerivad need taimsed toidud - vetikad, pilliroogud ja mitmesugused seemned.

Mustanahaline perekond: liigi omadus

Perekonna mustad tumedad struktuurid, suur pea, lai nokk. Pöörake välja valge triip, mis jookseb mööda tiivad. Ornitoloogid eristavad 5 mustade sorti:

  • polaarvik,
  • haritud
  • punapea
  • valged silmad
  • Baeri part

Punapea must paisub suurte alade peale. Seda leidub Euroopas, Alžeerias, Baškortostanis, Baikali järve kaldal, Angara, Jeniseis. Mehed kaaluvad umbes 1200 g, naiste kaal on veidi väiksem. Paarimisperioodil omandab drake originaalse välimuse - helepunane pea on vastupidine tagakülje pärl-hall-hõbedale. Naiste silmapaistmatu ploomiks, mis on pruunikas-hallides toonides, võimaldab tal peitajate eest varjata.

Valged silmad avastatakse Austraalia rannikul, Java saarel. Valkjas iirise isased tuvastasid liigi nime. Neile on iseloomulik ilus ploom, šokolaadi-pruuni toonides koos modulaatoritega, kitsas, lühike nokk.

Haruldased liigid on Baer pardid, mis elavad Jaapanis, Koreas, Ussuri vesikonnas Transbaikalias. Nad eelistavad asuda nendes piirkondades, kus on rohi. Baeri partide atraktiivne välimus on tingitud kaunist ploomist - pea on must, smaragdiga särav, pruunid tiivad, millel on lai valge serv.

Sukeldavate pardide suurt hulka esindab särav, ebatavaline, huvitav vesilinnud, mis toovad ilu planeedi olemusse.

Metsiku pardiliigid

Hoolimata linnastumisest, mis hõlmab väikeseid külasid, püüavad kohalikud omavalitsused looduse loodud maastikku säilitada ja täiustada. Järved ja erici puhastavad mustust, tugevdavad rannikut, maastikukujundusega puhkealasid. Kahjuks ei ole sellised tiigid linde alati meelitavad.

Üha enam jätavad linnud neid maha ja asuvad keemilistele järvedele, vaatamata sellele, et ala peetakse loomade, lindude ja kalade elupaikade jaoks ebasoodsaks. Järved on tavaliselt hüljatud, inimesed ei ole seal, keegi ei ole veelindude poolt häiritud. Pardid on harjunud keemiliste vete omapärase taimestiku ja loomastikuga.

Paljud linnupopulatsioonid on oma elupaika muutnud. Ornitoloogid järgivad unikaalset nähtust. Mõnede looduslike lindude populatsioonide isikud hakkasid elama loomaaedades, omandama linnakujusid ja jõgesid. Millised partid on jäänud Moskva piirkonna ja Moskva järvedele?

Eksperdid märgivad, et kõige tavalisem reservuaarides on muutunud sinikaiks. Kariloomad moodustavad üle 90% kõigist looduslikest pardiliikidest. Elanikkond ei ole oma numbreid aastaid muutnud. Sinikaid võib leida peaaegu kõigist Moskva piirkonna tiikidest. Ta harjub inimestega hästi, võtab toidult neid.

Lind on kommertslik, kuid kogenud jahimehed hoiatavad, et inimtegevusest tingitud järvedel elavat sinikaid ei tohi jahti pidada. Tema liha on ebameeldiv lõhn. Mõned kauplejad naeravad õnne. Nad puutuvad kokku hea partiiga. Foorumil naljavad jahimehed, et kui sinikael on lõhnatu liha, siis tõenäoliselt see on rändav, see osutus Moskva lähedal asuvas tiigis avatuks.

Ornitoloogid on täheldanud suuri ogary populatsioone. Nad lahkusid ka tavapärastest linnast väljas asuvatest soostest veehoidlatest. Eriti arvukad olid ogarase lennud 2008. aastal. Linnud kodudest kolisid loomaaedadesse. Rahvastik leidis kohalikud tingimused soodsatena.

See jäi lindude loomakasvatuseks pikka aega. 2015. aastal tähistatakse uut pardi rände lainet, kuid nüüd linna tiigid. Nad kohandasid väikeste veehoidlate müra, veetaimestikku. Nüüd punased pardid tõugavad ja rõõmustavad külastajate silma.

Spetsialistid näevad teist suundumust, mis on muutunud märgatavaks alates 2017. aastast. Sukeldumispaigad hakkasid asuma tiikidest, kus tööstusettevõtted raiskavad oma jäätmed. Nende hulgas on punapea pähklid ja mustad harjased. Nad uurivad Moskvas asuvaid varusid ja maastikukujulisi tiike. Linnud leidsid, et reservuaarides ei olnud ohtu.

Sukeldumis pardid ei ole kaubanduslikud. Nende liha on kala tugev lõhn. See ei sobi toiduks. Chernitesed ei kolinud mitte ainult uutesse järvedesse, vaid hakkasid kiiresti paljunema, suurendades nende arvu. Punase peaga sukeldumine kohandub selle jaoks ebatavaliste tingimustega. Численность поголовья не увеличивается, но радует то, что она остаётся постоянной. Большие поселения нырка отмечаются в восточных областях Москвы.

Техногенные озёра покидают чомги. Их ещё называют поганками. В природе они образуют собственное семейство, но в народе их называют утками. У них необычное оперение на голове. Nõelavaded asuvad kroonil, pea tagaküljel ja kõrvadel, mis moodustavad tupsud ja rätikud. Drakes on paaritumisperioodil erksate toonidega. Tsaritsyno asub kõige arvukam asulinnus.

Selle arvu keerukust vähendas tugevalt. Pardid jäävad endiselt inimtekkelistele veehoidlatele või järvedele, mida inimene ei ole puutunud. Selliste reservuaaride arv väheneb ja parteisarvete arv väheneb. Ornitoloogid ei suuda veel lindude käitumist selgitada, miks nad ei sõida soodsamatele tingimustele. Eksperdid seostavad selle nähtuse pesitsuspaiga päriliku kiindumusega.

Linnastumine mõjutas negatiivselt piimakarja populatsiooni. Moskva lähedal asuvatel järvedel ei ole nad pikka aega näinud. Teal on üks jõe liigi väikestest partidest. Nende elupaigad linnud valivad väikesed metsajärved, millel on rikas rannikuala. Nad ehitavad metsa pesad, varjates neid surnud puidu all või tiheda põõsa taimedes. Ornitoloogid ei suuda seletada söögi kadumise põhjuseid.

Kus parem on pardid vaadata?

Moskva piirkonnas eristatakse peamisi ornitoloogilisi alasid (CATF). Need on piirkonnad, mida iseloomustab suur hulk linde. Mõned neist on looduskaitsealad, seal viibimine on rangelt piiratud. Ornitoloogid eristavad KUTRe, mis on linnuvaatluses kõige huvitavamad:

  • Mytishchi piirkond, platvorm "Mark". Koht on tuntud kui must-pea kajakad. Nende koosseisus eksisteerivad järgmiste liikide pardid: sinikael, chomga, sviyaz, mantel, tuttitud part, punapeapähkel. Naabruskond on ohtlik, sest kajakad võivad hävitada partide pesad, hävitades siduri. Samal ajal karjuvad nad valjusti, nähes ohtu. See käitumine säästab tihti pardide elu,
  • Elk Island Siin on pardiliigid, mis on Moskva piirkonnas haruldased. Nende hulka kuuluvad nova, tibu, punane kaelus. Suurel arvul metsa järvedel sinikael, mantel, sviyaz,
  • Biserovski järv. Pardide hooajalise rände perioodil järve ääres näete merel tumenemist, pinnil, pegaanset, valgete silmadega sukeldumist. Veehoidlas asus lindude perekond sviyazey, grebes, Mallards,
  • Crane Homeland, Sergiev Posadi põhjaosas. Ornitoloogile ja ainult keskmisele inimesele on need väga huvitavad kohad. Sarved ja hall kraanad pesitsevad soodes järvedes. Eksperdid püüavad leida asulaid, millest oli palju. On palju linde. Lisaks sinikaididele ja pindilidele on siin hämar, halli part, meri must. Sergiev Posadit soovitatakse külastada suvel, kui pardil asuv part pardal viibib.
  • Senezhi järv. Järve ääres asus pardipiirkond ja sukeldumisliigid. Seal on väikesed punapea sukeldumise karjad, harilik eebenipuu.
  • Lotoshinsky kalakasvanduses. Veehoidlates elavad 2 liiki kärnkärve, must-kaelusega ja punakaelaga. Tavapärased sinikaapad, piitsad, roosid, hallid part, turpan, lindude sukeldumine.

Ekskursioonid korraldatakse peamistesse ornitoloogilistesse piirkondadesse, kuid saate ka autoga sõita. Kohad on avalikkusele avatud. Eksperdid hoiatavad, et ükski ei tohiks pardipesadesse läheneda, hirmutada linde, häirida neid mingil viisil. Linnud võivad jätta munemise või isegi mahutist lahkuda.

Hoolimata asjaolust, et äärelinna looduslikud märgalad on üha vähem, püüavad partid kohaneda uute väljakujunenud ojadega. Protsess on keeruline, mõned linnuliigid on Moskva reservuaaridest kadunud, kuid ornitoloogid loodavad, et see on ajutine nähtus. Pardid naasevad uuesti pesitsuskohtadesse, rikastades Moskva piirkonna kohalolekut nende kohalolekuga.

Ameerika redfin pochard

Ameerika Mustpeade arv on väike. Põhja-Ameerikas on väike kariloomad. Linnus elab linnukarjades, hõivab metsa tundra tsooni. Blacken võib lennata Ameerika mandrilt Bolshoi Lyakhovsky saarele. See on osa Novorossiyski saarestikus. Siin valib pardi riigi reservkapitali Ust-Lensky territoorium. Linnud on Lääne-Euroopas. Talvel rändavad nad Türgisse ja Põhja-Aafrikasse:

  • Drake'i luupuu erineb naise sulgede värvist. Tema keha on tume. Tiivad on hõbedase tooniga. Peegel on valged õlad, millel on hall serv,
  • pea ja kael on punased. Ameerika sukeldumine paistab silma silmad,
  • nokk valge. Alusel ja otsas on tumedad laigud,
  • naised on täiesti pruun-hallid. Mehed pärast kevadist moltimist on samad,
  • väike lind Meeste kaal 800 g, naised - 500 g,
  • munemise naise hakkab tegema 2 aasta pärast. Ta paneb 12 muna. Inkubatsiooniperiood on 26 päeva,
  • pardipoegad ilmuvad oliiviõli ja tumedate laigudega. Nad teavad kohe, kuidas ujuda ja sukelduda.

Sukeldumise peamine toit on kala, konnad, praad, koorikloomad, molluskid. Enne kevadet ja sügist molt, inimesed lähevad kaldale, kus nad söövad taimede seemneid ja lehti. Seega täiendavad nad keha vitamiinide ja mineraalidega.

Crested blacken

Crested chernenov elab parasvöötmes. Selle elupaik on lai, Islandist Jaapanini. Ornitoloogid on märkinud mitmeid karju Venemaal, Ukrainas, Kasahstanis ja Hiinas. Talvel rändavad linnud Euroopast Põhja-Aafrikasse, Musta ja Vahemere kaldale. Aasia riikidest lindud teevad lende Ida-Hiina mere saartele. Jaapanis ei ole mustumine ränne. Part elab ja ehitab pesasid rikkaliku taimestikuga vaiksetes mere laguunides:

  • keskmise suurusega linnud. Meeskaal 1 kg, naised 800 g. Ploomid emaste šokolaadivärvides. Silma iiris on helekollane või oranž. Vaadake drakes kevadel pärast sulgede vahetamist. Paarimisperioodil on need erksate mustade toonidega. Lumivalge neil on ainult tiivad
  • isane pea peal on pikk, tagasi suunatud. Naistel on harja peaaegu nähtamatu,
  • varakult valmivad isikud. Nad moodustavad perekondi juba järgmisel aastal,
  • munemine koosneb 11 munast. Iga kaalub kuni 55 grammi, inkubatsiooniperiood kestab 28 päeva. Aga needus võib algada 23 päeva pärast,
  • lind on kaubanduslik.

Pesa on mustas, ehitades kaldale, kuid see ei lähe veehoidlast kaugel. Pardi pesa peidab tihedas taimestikus, katab salve kohevaks. Ainult emane tegeleb tibude inkubeerimisega. Kui ta peab lahkuma, siis katab ta munad sulgedega, asetades pesa kuivale rohule, peites selle teiste taimestike taustal.

Jahipidamine on avatud harilikule tumenemisele, kuid on ka teisi punase raamatu nimekirjas olevaid pardid. Nende hulgas on punase peaga pachard, Baeri sukeldumine, meri must, valge silmadega sukeldumine. On vaja uurida nende kirjeldust ja omadusi, et oleks võimalik eristada parte kalapüügi ajal.

Harilik part on sarnane pardide välimusega. Musta tumenemisega on ka tume värv, kuid sellel ei ole tufti. Keha tagaküljel. Nokk on hall, musta otsaga. Hülgedel on mustad väljakasvud. Naised on pruunid, kasvades hõõguv valge tooni. Pardipüük on keelatud.

Dive baer

Seda tüüpi pardi nimi sai nimeks naturalist K.E. Baer: saksa sünnist, juhtis 19. sajandil Vene geograafilist ühingut. Uuritud Primorsky, Khabarovsk Territory, kus ta leidis kommid, millel on ilus ploom. See on hõbedase läikega šokolaad.

Pea on mustades värvides. Peegli moodustavad lennusulged on valged. Sukeldujatel on valge iiris. See paistab silma peaplaadi heleda musta taustaga. Naised on pruun-pruunid, ei erine heledusest.

Pardid söövad peamiselt taimseid toiduaineid, kuid paaritumise ajal söövad nad praadida ja kala mune. Sageli lähevad nad kaldale, kus nad taime toitu eraldavad. Pere linnud moodustavad 2-aastaselt. Naised ehitavad pesi maapinnale, kaevavad 25 cm läbimõõduga augu, mis koosneb 13 munast.

Naistel tibude koorumine. Chicks ilmuvad 30 päeva pärast. Dive Baer elab kolooniates. Pardikarjad võivad koos kajakate ja skuaga koos eksisteerida. Sukeldumised peavad oma pesad hoolikalt varjata, et päästa neid röövlindude hävingust.

Uus-Meremaa tumeneb

Uus-Meremaa partide sukeldumisrühma esindajad on sarnased Baeri sukeldumisega, kuid suuremad. Nende ploomil on šokolaadivärv, tagaküljel ja pea peal on tumedam kui tagaküljel ja kõhul. Pea on peaaegu must. Drakes sulgeb oma pea rohelisi toone. Naise ees olev iiris on valge. Naistel on see kollane.

Keskmise suurusega lind. Drake kaalub 1 kg, naised 800 g. 20. sajandi alguses peeti lindu kaubanduslikuks, kuid ornitoloogid märkisid kariloomade arvu järsku langust. Praegu on üksikisikute arv 10 tuhat, nende jahipidamine on keelatud.

Pardid elavad Uus-Meremaal. Nad leiavad mageveekogusid ja soosivaid veekogusid. Mõned inimesed elavad mägedes. Ornitoloogid on avastanud suured kolooniad 1000 m kõrgusel. Pardid püüavad eemale hoida teiste liikide lindudest. Valige vaikne koht asulates.

Pardid ehitavad oma pesa tiigi lähedal. Nad kaevavad sügavaid auke, katavad neid kuiva rohuga ja suledega. Munad võivad koosneda 8 munast. Koorevärviline kest. Inkubatsiooniperiood on 30 päeva. Tibudel on oliivikarva kohev tumedate triipudega keha. Nad teavad, kuidas ujuda alates sünnist. Pärast seda, kui pardipoegad seisavad jalgadel ja levitavad tiivad, kannab part pardal veehoidla.

Toitlustus toob endaga kaasa veekogu ja veehoidlas ning kaldal. Enamik toidust koosneb ranniku taimestiku ja vetikate seemnetest. Paarimisperioodil ja moltide ajal püüavad sukeldumised mahutis elavaid väikesi loomi. Pardid on head sukeldujad. Nad peidavad vee all, kui nad avastavad ohtu või saavad koorikloomade põhjast.

Pimestamist nimetatakse sageli sukeldumiseks. Tõepoolest, nad kuuluvad sukeldumisgruppi, kuid moodustavad oma rühma pardid. Sukeldumine on suurem. Nende ploomid on säravad, rüüstavad, nende nokk on terav. Väliselt on mustal ja sukeldumisel mõningad erinevused, kuid ornitoloogid jagavad üksikisikuid erinevatesse perekonnarühmadesse.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org