Loomad

Ökoloogide käsiraamat

Pin
Send
Share
Send
Send


Nagu juba mainitud, on selle rühma esindajad valged ja hülged. Me kirjeldame nende üldisi omadusi. Pinnipedid imetajad on üsna suured loomad maksimaalse kehamassiga 3,5 tonni ja keha pikkusega kuni 6 meetrit. Piklik, ümar keha kitseneb pea ja saba suunas. Kael on paks, istuv, välja arvatud kõrvaklapid. Enamik jäsemeid on peidetud pagasiruumi. Paks nahk, mis seob nahku, seob jäsemete sõrmed, moodustades nipsad. Kõik see on iseloomulik nendele imetajatele (nakatunud rühm). Erinevates loomaliikides ei ole küünised võrdselt arenenud.

Nad kasutavad oma jäsemeid ainult liikumiseks. Tagumiste klappide abil teevad loomad võnkumist. Sellisel juhul langeb peamine lihaskoormus keha tagaküljele. Esiklapid tasakaalustavad suurt keha ja täidavad rooli funktsiooni. Loomulikult täheldatud märked viitavad nende kohanemisele veekeskkonnaga.

Nahk on paks ja karm karv. Nahaalune rasvakiht kaitseb usaldusväärselt hüpotermia eest. Selle klassi loomade hambad on mõeldud ainult toidu säilitamiseks ja seadmiseks. Aju karp on suur, aju on suur. Välised valamud puuduvad, kuid nende kuulmine on hea. Vee pinnale sukeldumisel väheneb kuulmisavade tõttu lihased. Pinnipedid võivad teha vaevu kuuldavaid helisid. Lõhna elundid arenevad rahuldavalt. Nägemine puudub praktiliselt. Vibrissae, mis on pikad karvad, on loomade puudutamise peamine organ.

Söödakultuuride põllukultuuride imetajad suudavad pikka aega vees viibida. Kopsude suurus on suurem kui maismaal elavate röövloomade suurus ning see annab uue õhu osa täieliku väljahingamise ja sissehingamise. Kopsukoe on elastne, paksenenud pleura, arenenud lihased.

Põõsad toituvad vähkidest, molluskitest, merelindudest ja kaladest. Toidu kaevandatakse ainult veekogudes.

Walruses ja hülged eelistavad puhata jääjalgadel. Pinnipedid viivad omapärane eluviisi. Loomade suurimad kontsentratsioonid moodustuvad paljunemise ja sulamise alguses. Mõned eelistavad istuvat elustiili, teised rändavad.

Looduslikud vaenlased on:

  • mere leopardid,
  • jääkarud
  • suured haid
  • tapjavaalad.

Pinnipedid imetajad tulevad kaldale või jääd järeltulijate jäljendamiseks ja paljunemiseks. Kolme aasta pärast saabub puberteet. Põhimõtteliselt on üks aasta poeg sündinud. Vastsündinu keha on kaetud paksu karusnahaga, mis erineb värvi ja struktuuri poolest täiskasvanute karusnahast. Mõne nädala pärast muutub noorema põlvkonna karusnahk. Lapsed kasvavad kiiresti, toitudes ema rasva piimast. Pärast toitmise lõppu muutub poiss iseseisvaks. Pinnipeds elavad kuni 40 aastat.

Pähkel on üks suurimaid nakatunud klassi imetajaid. Selle klassi esindajaid võib leida Chukchi merest, Franz Josef Landi saarestiku lähedal, New Earth'i saarte rannikust, Põhja-Jäämere madalates meredes.

Walrusidel on võimsad 2–4 kg kaalukad tünnid, mis ulatuvad 50 cm kõrgemale kummist, naised on õhemad ja lühemad. Tuskide põhiülesanne on toidu kaevandamine, lõdvendades alumise liivast või hubast pinda. Walruse pikkus võib ulatuda kuni 4 m ja kaaluda 1,5 tonni. Vaatamata sellele kehakaalule on nad vilgas ja vilgas loom. Kogu imetajate keha on kaetud jäiga ja harva punakate juustega. Kuni 10 cm paksune nahaalune rasv takistab usaldusväärselt ülekuumenemist. Walruses ei külmutata jäises vees ja nad ei karda külma külma. Närvi külge ühendatud nahaaluse pneumaatilise koti olemasolu tõttu ei uppu nad magama ajal veega. Ülemine huulel on paksud, liikuvad ja paksud vibraadid (meeleorganid), mis on paigutatud mitmesse rida. Lõhna järgi õpivad nad ohtliku lähenemise kohta. Halb nägemine. Välised kõrvaklapid puuduvad. Ristid ja kõrvaklapid sulguvad vees kastmisel tihedalt. Peeglid aitavad loomadel sukelduda ja ujuda. Tagumised peeglid aitavad maapinda ja jää jääda maha.

Aretus

Walruses paljuneb alates viieaastasest vanusest iga kolme või nelja aasta järel. Pähkel ilmub üks poiss. Naine toidab teda, kuni karvad kasvavad. Ta on väga hooliv ema ja ei jäta kunagi oma poiss ohtu.

Valgete kontrollimatu saak vähenes märkimisväärselt. Alates viimase sajandi viiekümnendatest aastatest nende jahipidamise keelust. Erandiks oli ainult kohalik elanikkond (Yakuts, Chukchi), kellel on litsentseeritud pähklite jahti nende isiklike vajaduste rahuldamiseks. Mõned pähklid on Punases raamatus loetletud ohustatud imetajatena.

Pitseri perekond

Elevantide pitser on hüljeste suurim esindaja, kes elab Antarktika ja Arktika allpiirkondades. Ta sai oma nime tänu nahast kotile, mis asub meeste ninas. Pitsat veedab suurema osa oma elust vees. Mehed kaaluvad üle kolme tonni ja nende pikkus on 6,5 m. Naiste kaal ja suurus sõltuvad perekonnast, millesse nad kuuluvad.

Pinnipedid imetajad on kaubanduslikud saakliigid. Nahad kasutatakse jalatsite ja rõivaste valmistamiseks. Liha süüakse. Noorte inimeste nahad kasutatakse karusnaha toorainena. Karusnahast karusnahkade erivajadused.

Põrnastunud rühma omadused

Rühm mägipõgenikke ühendab suhteliselt suure ja keskmise suurusega imetajaid, kes on hästi kohanenud veega. Nad veedavad suurema osa oma elust vees, kuid kõik need liigid on aasta jooksul säilitanud seose maa või jääga nende noorte sünnitamiseks ja toitmiseks.

Paljud nende anatoomilised omadused kannavad kompromissi mere- ja maapealse eluviisi vahel. Väliselt jätkasid mäestikualad paljude maa kiskjate omadusi. Pinnipedsidel on neli veepõhjaga liugurit, mida kasutatakse nii vees kui maal. Neil on hästi ümardatud kuju või tilgakujuline keha kuju. Nende meeled on kohandatud nii vees kui maal.

Suured ja hästi arenenud silmad võimaldavad teil leida toitu mudases ja selges vees. Saba ja välised kõrvaklapid on väikesed.

Pinnipedid säilitavad koonusehi, mis on kohandatud libe toiduainete seadmiseks ja hoidmiseks. Kõikidel on juuksed, kuid enamikus liikides on ta kaotanud termo-isoleeriva funktsiooni, mida teostab nahaaluse rasva kiht.

Pinnipedid on laialt levinud jääst kuni troopikuteni, ranniku- ja pelaagilistesse vetes ning võivad elada nii istuvana kui rändena. Enamik liike elab külma ja mõõduka veega. Nendel loomadel on palju toitu ja nad suudavad süüa nii saagi neelamises kui ka tükkides. Enamik mädanikke on hästi kohandatud pikaks ja sügavaks sukeldumiseks. See on tingitud suurest hulgast morfoloogilistest ja füsioloogilistest seadmetest, eriti suurest kogusest verest ja südame löögisageduse vähenemisest sukeldumise ajal.

Vaikse ookeani loodeosas asuvates vetes on esindatud kõik kolm põlvnema perekonda.

Walrus perekond mida esindavad suured loomad, kelle lühike võimas kael lõpeb suhteliselt väikese peaga. Emakakaela katkestamine on nõrk. Väliseid kõrvu ei ole. Paks nahk moodustab palju voldeid ja kortse. Neil on kaks suurt ülaosa, mis on suunatud vertikaalselt allapoole. Esi- ja tagarihmad on pikad, nahast äärega.

Tagumised jäsemed võivad olla keha alla. Juuksed on väga haruldased ja karmid.

Kõrvarõngaste perekond - Venemaa vetes on nüüd esindatud kolm monotüüpi perekonda: - merilõvi perekond, põhjapoolse lõvi lõvi perekond ja Põhja-karusnaha hüljeste perekond. Perekonna esindajad on mehed kaks korda suuremad kui naised.

Pikliku peaga on välised kõrvaklapid, suurus on proportsionaalne kehaga ja asetatakse pikale liikuvale kaelale. Mõlemad jäsemete paarid on pikad, lõppevad kõhre nahaga ja võivad painutada keha alla. Need loomad ujuvad, kasutades pika esijalgade (jalatsid), mis on peamiselt liikumiseks, ja tagaosa kontrollimiseks.

Maal on need loomad liikuvad ja kasutavad kõiki nelja jäseme. Karv on suhteliselt paks ja sellel on valvur ning karusnahk ja karvad.

Tegelike pitserite perekond sisaldab väikseima ja suurima suurusega loomi.

Neljas perekonna esindajad on leitud Vene vetes: - merisarjade perekond, ühiste hüljeste perekond, triibuliste hüljeste perekond ja hüljeste perekond. Tegelikel tihenditel on lühikesed, paksud kaelad ümara peaga terava koonuga. Neil ei ole nähtavaid kõrvu.

KEVAD

Emakakaela katkestamine on nõrk. Esi- ja tagumine jäsemed on lühikesed, tagajalgad on pikenenud ja ei saa keha alla painutada. Vastsündinu mantel on pikk, paks, enamikus liikides valge. Täiskasvanud loomad on kaetud lühikeste juustega, alumine kiht peaaegu puudub. Seksuaalne dimorfism on vähearenenud, mehed ja naised on peaaegu sama suured. Tarned toimuvad peamiselt jääl või kaldal. Kutsikad kasvavad väga kiiresti ja muutuvad iseseisvaks kohe pärast laktatsiooni lõpetamist.

Pinnipedid

Pinnipeds on rühma, kus on lihasööjaid, näiteks veekogusid. Mõnede klassifikatsioonide kohaselt jagunevad põõsad eraldiseisvale rühmale, samas kui teised liigitatakse röövloomadeks. Pinnipedid veedavad suurema osa oma elust vees. Nende loomade jäsemed on muutunud peegliteks, nende keha kuju on kala.

Põõsaste rühm ühendab kolme perekonda: hülgeid (krabitoori pitser, elevandi pitser, meriloop, hülge), merevähki (ainus tüüp on pähkel), kõrvadega hülgeid (merilõvid, karusnahad).

Nende perekondade hulka kuuluvad 20 perekonda ja 32 looma liiki.

Vaikse ookeani fossiilsed jäägid on Vaikse ookeani põhjaosa ja Atlandi ookeani põhjaosas.

Need loomad olid juba teada Eoceni ülemisest perioodist, kui karu ja rüüstatud perekondade röövloomad pöördusid veekeskkonda.

Pinnipeds elab meredes ja ookeani vetes põhja- ja lõunapoolkera mõõdukate ja külma kliimaga piirkondades.

Kaks pitseriliiki elavad ainult siseveekogudel - Kaspia mere ääres, järvedes - Baikal, Ladoga. Subtroopilistes vetes on valgepõhiseid hülgeid. Pinnipedid veedavad peaaegu kogu oma elu vees, ujuvad ja sukelduvad suurepäraselt. Enamik esindajaid eksitab.

Kaldal või jääl tekib häkk, kui nad veest puhkuseks, päikesepaistes, sulatamiseks, sünniks ja nende järglaste toitmiseks saavad. Mõned liigid elavad üksi või väikestes rühmades. Enamik mädanikke rändavad perioodiliselt. Mõned liigid istuvad näiteks tavalise pitsatiga.

Pinnipeds söövad peamiselt kala, vähilaadseid ja molluskeid. Suureid põliselanike, näiteks mereloopi, saak on suured selgroogsed - pitserid ja pingviinid.

Kõik hüljeste esindajad on suhteliselt suured loomad.

Keha pikkus on vahemikus 150 kuni 650 cm ja kaal 100 kuni 3500 kg. Selle korra suurim loomade arv on vaalad, mis on tavalised Vaikse ookeani põhjaosas. Hoidke fusiformne sujuv keha kuju, mis kitseneb tagumise otsa poole.

Pea on lühikesel kaelal väike, saba on lühikese protsessi kujul. Põõsaste koon on ümar, suu on lai, ülemine huul on silmatorkav vunts.

Pinworm toitumine

Pinnipeds toidab loomasööta - peamiselt kala, karpide, kalmaari ja kaheksajalgseid. Mõned liigid, nagu Antarktika vetes elavad krabitoori pitserid eelistavad teisi toiduaineid.

Vastupidiselt oma nimele ei söö see loom krabisid, vaid väikesed koorikloomad, mida nimetatakse krilliks, mida leidub külma polaarsetes meredes.

Paljud röövloomad ei ole piisavalt suured, et tulla toime mägipiirkondade esindajatega, kuid suured haid ja mõõkvaalad aitavad neid regulaarselt, eriti kogenematud poisid. Mere leopardil on teiste hülgede jahimehe tuntus (ta sööb ka pingviinid ja kalad).

Pinnipedsi jahti kannab jääkaru. Aeg-ajalt on noortel jääl rebane rebastele, hundidele ja kiilas kotkadele. Kuid sajandite peamine vaenlane oli mees, hävitades need karusnaha, rasva ja liha jaoks.

Pähklite fangid

Pähklid ei ole ainult maismaaloomad. Täiskasvanud pähkli kaal ulatub 1400 kg-ni ja selle koerte pikkus on rohkem kui 60 cm ja põhjas 25 cm. Noortel inimestel ulatuvad koerte huuled lihtsalt välja.

Pähkliharjad on modifitseeritud ülemised hambad, mille pikkus on üle 60 cm.

Nad teenivad relva ja lohistavad ja jäävalikuid. Kui pähkel veest välja läheb, kasutab ta neid hingamisteede moodustamiseks. Fangid mängivad relvade rolli röövloomade rünnakus, eriti jääkarus.

Elevandid

Kõige suuremateks hõbedateks on elevanttihendid, mille pikkus on 6 m, keha keskel 4,5 m ja ümbermõõt 3,5 tonni, mis sai oma nime mitte ainult oma suuruse, vaid ka selle poolest, et meestel on ülemine pool koon on nahast kott, mis meenutab elevandi pagasiruumi.

Paaritumisajal paisub ja tõuseb see otse pea kohal või libiseb suhu, mis tugevdab müha.

Vaatamata nende suurusele on merevetid vilgas ujujad, sukelduvad sügavamale kui 60 m. Ühe liigi tõugu on Vaikse ookeani rannikul California ja Mehhiko rannik, teine ​​teine ​​on Antarktika vetes.

Pinnipeds: klassifikatsioon

See imetajate järjekord jaguneb kahe ülima perekonna vahel, kes moodustavad lihasööja korra (Carnivora). Kõik Maa peal asuvad põõsad on jagatud kolme perekonda:

  • Walrus (Odobenidae),
  • Tõelised tihendid (phocidae),
  • Hülgeid (Otariidae).

Alles hiljuti peeti põgenike vägede iseseisvat iseseisvat üksust. Vastavalt kaasaegsele klassifikatsioonile, on ülalpidatud, nagu eespool märgitud, osa kahest erinevast röövellimiskorra superperest. Walruses ja kõrvadega hülged kuuluvad samasse perekonda, Otarioidea ja tõelised pitserid Phocoidea'le. Lisaks kaasaegsetele peredele on veel mitmeid fossiile. Eagle'i hülgeid esindavad kuus karusnaha ja merilõvi perekonda, kokku 12 liiki. Tüüpilised plommid on kolmeteistkümnes perekonda elevantide hüljestest, hüljestest, samuti merikleopardi ja krabitoori pitsatitest, mis on kokku üheksateist liiki.

Loomadel, kes esindavad orjapõgenikke, on ebatavaline ja ebatavaline maa imetajatele. Nende piklik korpus on ristlõikes sirgjoonelise spindlikujuline ümmargune, järk-järgult kitsenev nii pea kui saba suunas. Huvitaval kombel ei ole nende loomade keha jagunemine teravalt piiratud maa-röövloomade struktuuriga. Niisiis läheb nende pea sujuvalt väga paksule kaelale ja see omakorda on pagasiruumi ja saba.

Põgenike ebatavalisem struktuur rõhutab iseloomulikke jäsemeid peopesade kujul, millest enamik on peidetud naha kehakotis. See konstruktsioon võimaldab pinnalinnudel vabalt liikuda vees ja selle all, kuid nende jäsemed ei lase neil kinni püüda. Teine ebatavaline asi on see, et enamikus liikides, välja arvatud kõrvadega hülged, ei ole väliseid kõrvu. Nende loomade nahk on palju paksem ja tihedam kui maismaaloomade imetajatel, lisaks on sellel veekindlad omadused. Mõnedes liikides on see peaaegu alasti, samas kui teistes on kaetud pikkade, üsna jäikade juustega.

Nende veeimetajate värv varieerub hallist ja kollakas-hallist kuni punakaseni. Enamik mädanikke on keskmise suurusega või suured. Suured inimesed võivad ulatuda kuue meetri pikkusele ja kaaluda kuni 3,5 tonni! Põõsaste keskmine liik on nelikümmend kilogrammi.

Vaatlusaluse eraldiseisva esindaja esindajad paljunevad aeglaselt nende abielu ei toimu rohkem kui üks kord aastas. Viljastamise korral sünnitavad naised vaid ühe lapse ja ainult mõnikord kaks last. Emad toidavad oma lapsi väga rasvase toitainega piimaga, mistõttu nende järglased kasvavad kiiresti ja saavad kaalu.

Belek (harpide hülge poiss)

Enamiku täiskasvanud põõsaste igapäevane toitumine koosneb koorikloomadest, kaladest ja erinevatest molluskitest. Erandiks on mere leopardid, mille toitumine hõlmab pingviine ja hülgeid. Pinniped imetajad elavad juba pikka aega - kuni nelikümmend midagi.

Võib-olla leidsime me peamisi punkte hämmastavate loomade välimuse ja elustiili kohta, kes esindavad rühma mäestikust. Hiljem pöördume selle teema juurde tagasi ja arutame üksikasjalikumalt selle eraldiseisvaid liike.

Vahepeal soovitan tutvuda nende artiklitega, mis tutvustavad teile mõningaid veeimetajaid:

Lõpetuseks toon ma teie tähelepanu huvitavale dokumentaalfilmile „Navchat Seals in Kamchatka” ja informatiivne videofilm “Navy Seals ja Sea Lions”. Vaata, see on huvitav!

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org