Loomad

Ferret tavaline (mets)

Pin
Send
Share
Send
Send


Artiklis vaatlen metsa tuhkru välimust, iseloomu, harjumusi ja eluviisi ning näitan, kuidas see välja näeb. Seda nimetatakse ka musta polekatiks. Ma ütlen teile nende loomade populatsiooni, elupaiga, paljunemise ja söötmise mustrid. Loetlege tuhkrute looduslikke vaenlasi. Lubage mul selgitada, miks on tuhkrud punases raamatus loetletud ja kuidas neid kaitstakse.

Loodusliku metsa tuhkru kirjeldus ja omadused

Metsatõrjudel on paindlik, piklik ja mitte väga suur keha. Viie sõrme ja teravate küünistega lühike ja paks käpide tõttu on neile iseloomulik väline ebaproportsionaalsus.

Keskmiselt on keha pikkus naistel 40 cm ja meestel umbes 50 cm. Valgetuhkrute kaal erineb ka soo järgi: meestel - 1000-1700 grammi, naistel 650-950 grammi.

Must koryam, mida iseloomustab piklik kael, puhas ovaalne pea, piklik koon, veidi lamedam ninaga lähemal. Oma "näol" on eristav muster, mis näeb välja nagu must mask ja valge nina. Peas leidis ka koht, kus alused asetsevad väikestele kõrvadele. Silmad on ka väikesed, meenutavad pruuni helmed.

Hammaste üldarv hernes - 28-30 tükki, millest:

  • 4 koera (paar iga lõualuu jaoks),
  • 12-14 lõikehambad,
  • 12 premolaari

Nendel loomadel on pikk (kuni 6 cm) läikiv pruun karusnahast värvi, mis võtab käpa-, saba-, selja- ja koonuse piirkonnas tumedama ja küllastunud värvi. Kõrgeima osa on suur ja põõsane saba. Selle pikkus täiskasvanud inimesel võib olla 8 kuni 18 cm.

Keskmiselt on emaste keha pikkus 40 cm ja meestel umbes 50 cm.

Metsloomade saba kõrval on spetsiaalsed näärmed, mis ohu korral eraldavad lootusetust söövitava saladuse.

Looduses on nende oodatav eluiga suhteliselt väike - umbes 3-4 aastat.

Loomade elupaigad

Nende loomade elupaik on levinud kogu Euraasias ja Aafrika loodeosas. Neid võib leida Venemaal, Ukrainas, Hiinas, Inglismaal ja teistes riikides.

Mõni aeg tagasi toodi mustad trochees Uus-Meremaale, et vähendada rottide ja hiirte populatsiooni. Selle tulemusena asusid valgetuhkrud seal asuma ja levisid edukalt.

Nime põhjal on selge, et troopilistel aladel on metsavöönd. Võite nendega kohtuda:

Samuti eelistab Hori veekogude läheduses asuda: järved, jõed ja sood.

Loomad on elukohajärgsele kohale väga lähedased, kuna nad on istuvad. Need ei ole vastuvõetavad paksud taigad ja avatud maastik. Äärmuslikel juhtudel võivad nad asuda inimeste lähedale.

Loomad on elukohajärgsele kohale väga lähedased, kuna nad on istuvad.

Eluviis ja toitumine

Enamikul juhtudel nad hõivavad jänese, mägiku või rebane naaritsa, harvemini kaevavad ise.

Metsa tuhk hakkab oma jahti lähemale öösele. Päevavalguse ajal võib kas oht või tugev nälg teda sundida.

Nendel loomadel on taimne toit halvasti seeditav, mis on seotud organismi madala amülaasi tasemega. Nende igapäevane roog on närilised (hiired, voles, moolid, hamstrid ja nutria). Samuti ei soovi nad süüa looduslikke linde, kobaraid, kärnseid, maod, kala, sisalikke ja jäneseid.

Põhiline viis valgetuhkrute jahtimiseks on ohvri varitsemine öösel peavarju sissepääsu lähedal. Mõnikord peavad nad õhtusööki jooksma ja saama. Sageli põhjustab nälg loomade toidujäätmete ja porgandite söömist.

Sageli on tuhkrud põllumajandustootjatele kahjulikud. Öösel lämmatavad nad kanad ja söövad oma munad. Kuid samas kohas on nad kasulikud - nad hävitavad närilised, kärnkonnad, maod ja suured putukad.

Iseloom ja harjumused

Meestel on territoorium umbes 2,5 hektari kohta, emasloomadel on see kaks korda väiksem ja sageli naissoost naise territooriumil. Selleks, et näidata oma vara ümber perimeetri, paigutasid nad ebameeldiva lõhnaga silte.

Võitluses vaenlase vastu (isegi kui ta ületab tuhkru suurust ja tugevust), ta julgelt vapustab. Samamoodi nagu ta teeb oma ohvritega. Näiteks, kui tuhkrut ründab pesa, siis purustab see kõik ühe linnuga täiesti rahulikult.

Puit polekat viib üksinda elustiili. Ta suhtleb sugulaste ja teiste liikide esindajatega alles paariperioodil alles kevadel.

Ta suhtleb sugulaste ja teiste liikide esindajatega alles paariperioodil alles kevadel.

Paljundamine ja järglaste hooldamine

Mõtted liikide jätkamise kohta nendes loomades tekivad aprilli algusest mai lõpuni.

Naiste mustanahaline rasedus kestab 1,5 kuud. Selle tulemusena on sündinud 4-6 poisid. Kuu aega hiljem hakkavad nad nägema ja kogu selle aja vältel söövad nad ema piima. Tahkete toitude toitmine imikutel algab 2,5 nädalat, liha - 4 nädalast ja 7-8 nädalal võivad nad juba iseseisvalt jahti pidada.

Ema eest hoolitsevad lapsed sügiseni ja mõnikord kevadeni. Ta säästab mingeid jõupingutusi, kaitseb neid ohtude eest ja hoolib nende eest.

Forest hori armastab vett ja oskab ujuda. Ja tihti kohtuvad khori oma pere esindajaga - naaritsaga. Millele perioodiliselt woo. Selliste "abielude" järeltulijaid nimetatakse "austusteks".

Punane raamat ja turvalisus

Tänu väärtuslikele karusnahkadele ja linnastumisele on nende loomade peamine vaenlane inimene. Sellest loomast on moe karusnahatoodete saabumisel oluliselt vähenenud rahvastiku suurus. Kuid olukord muutub järk-järgult. Punane raamat tõi musta härja.

Must tuhk - meie looduse ja loomastiku väärtuslik kaunistus. Ja nii, et see imeline loom jääb alati Maale, peame uuesti vaatama oma arvamust karusnahatoodete armastuse kohta.

Musta tuhkru välimus

Hernes on välimus, mis on tüüpiline kõikidele sinepi perekonna liikmetele: lühikese jäsemega kükitatav keha, mille otstes on pikad küünised.

Loomul on väga paindlik, piklik keha. Sõltuvalt elupaigast varieeruvad tuhkrud suurusega.

Mehed on 35–46 cm pikkused, naised on poolteist korda väiksemad - 29-39 cm, seega on saba pikkus isas 12-17 cm, emasloomal 29-39 cm.

Valgetuhkrud - väikesed loomad.

Täiskasvanud looma kaal on 1 kuni 1,5 kg. meestel jõuab naise kaal 650-800 grammi.
Talvel on tuhkrute karusnaha värvus must-pruun, valkjaskollane aluskarv, mis ei paikne ühtlaselt keha eri osades - alusvärvi tagajalad ja tagakülg on täielikult kaetud tumeda kaitsekarvaga.

Härja kael, rinnus ja kõht on mustad või must-pruunid ning karvade käpad on kas mustad või mustad pruuni tooniga. Viiruse näol olev karusnahk sarnaneb „maskiga”. Juuksed silmade ümber ja nina ülaosas on pruunid ja selle ümber on valge. Looma ümmarguste kõrvade otsadel on valge serv.

Suvel muutub karusnahk jämedaks, lühikeseks ja väheseks. Soojal hooajal on aluskiht hallikaspruun ja mõnikord halvasti arenenud.

Paar metsa tuhkrut.

Forest Ferret käitumine ja toitumine

Mustade tuhkrute elupaigad - metsad, põldud ja põldud. Tüüpiline koht härja jaoks jahtimiseks on metsa serv: ühelt poolt jahitamiseks vajalik avatud ruum, teiselt poolt metsade lähedus, kuhu peita.

Fretid ujuvad hästi, kuid teised pereliikmed teevad seda paremini, näiteks naaritsad. Musta tuhkrut kasutavad rebaste või rebaste auke, et ta ise kaevab auku väga harva. Loom võib ise olla varjupaigas majapidamises, näiteks ait, saun, keldris või küttepuud.

Sageli tekitab selline lähedus inimettevõttele tuhkrut rünnata koduloomi - erinevaid linde ja küülikuid. Seetõttu kannatavad külaelanikud sageli ja ei meeldi valgetuhkrule.

Valgetuhkrud on suurepärased mitsellid.

Kuid nad austavad seda väikest kiskjat hiirte hävitamiseks, mis on selle toitumise aluseks. Valgetuhkrute hulka kuuluvad ka maod, kärnkonnad, konnad, linnud, väikesed jänesed, suured putukad ja porgand. Talvel, kui tuhkrud kannatavad toidu puudumise tõttu, on nad märganud tarude hävitamist.

Mustad valgetuhkrud huntid peamiselt öösel, päeva jooksul saab ainult tugev nälg tuhkru august välja. Tema lemmiktoit - mitmesugused hiiretaolised närilised, valgetuhvrid valvurite läheduses või püügipiirkonnas. Kui ta ohvri püüab, tapab ta hammustusega kaela. Valgetuhkrud on agressiivsed ja kartmatud jahimehed, kes ründavad saaki, mis ületavad nende suurust. Iga must frett elab oma territooriumil, kuid ei tähenda seda ja jagab tihti teiste sugupoolte esindajatega.

Puhkusereiside perekond.

Aretus

Härja kasvuperiood algab aprillis-mais. 40-43 päeva pärast raseduse algust sünnivad järglased.

Poegade arv varieerub 5-10st. Nad on täiesti väikesed ja abitu - nad kaaluvad ainult 10 grammi, 55-70 mm pikkused, pimedad ja kurtid. Nädal hiljem kaetakse vastsündinud valgetuhkrud valge siidist karusnahaga, ühe kuu vanuselt muutub karvavärv hallipruuniks.

Ema toidab lapsi piimaga kuni 3 nädalat ja neid peetakse täiskasvanuteks 3 kuu vanuselt. Musta tuhkru emaste iseloomulik tunnus on nende pühendumine ja julgus, millega nad kaitsevad oma järglasi.

Noored valgetuhkrud muutuvad ühe-aastaselt seksuaalseks.

Lemmikloomakauplused

Black Forest Ferret

Must tuhk elab Euroopas: Atlandi ookeani rannikust läänes ida- ja Lõuna-Norrast ja Rootsist põhja pool Vahemere ja Musta mere lõunaosas. See on üksik öö jahimees. Tänapäeval on paljudes Euroopa osades haruldane, sest maaparanduse tagajärjel hävitati paljud selle elupaigad. Keha pikkus on 38-46 cm Mass: 500-1500 g Metsa tuhkrul on pikk, kitsas keha, millel on lühikesed käpad ja põõsane saba. Selle villa koosneb tumepruunist või mustast varikonnast, mille kaudu ilmub pehme ja paks kollane aluskiht. Iseloomulik on näole jääv mask, mille moodustavad laiad, valged triibud, mis eristavad metsaveet oma Aafrika sugulastest. Saagi otsimisel läheb ta pimeduse katte alla. Mehe jahipiirkonna pindala on umbes 2 500 ha. Loom kaitseb oma piirid tungivalt sissetungivate vaenlaste eest. Naiste krundid on palju väiksemad ja sageli üksteisega kattuvad. Metsa tuhk määrab territooriumi piirid õline, kollakas aine, mida eritavad anaalsed näärmed. See on omamoodi loomade "keemiline relv" ohu korral.

Huvitavad faktid

Meeste valgetuhkrud 1,5 korda raskemad kui naised. Nad jahivad suurt saaki ja väikesed loomad jäetakse naistele. Seetõttu võivad loomad vältida sööda konkurentsi. Paljud metsa tuhkrud surevad auto rataste all. Skunk on tuhkru lähedane sugulane. Tal on ka anal näärmeid, mis sekreteerivad väga terava lõhnaga saladust. On nii ebameeldiv, et ta suudab mõnda aega vaenlase hingamissüsteemi halvata. Talvel muutub tuhkru karvavärv tumepruunist hõbehalliks.

Lähimad sugulased on Aafrika ja steppide või kerged tuhkrud. Metsa tuhk eelistab niiskeid kohti, kuid see ilmneb metsaaladel inimese eluruumide kõrval. Jahimehed ei meeldi talle röövloomade sõltuvuses kodulinnuliha ja metsnikud hindavad tuhkrut väikeste näriliste jahil.

Herned hunt rottidele, hiiretaolistele närilistele, küülikutele, küülikutele, lindudele, konnadele ja ka kärnidele, mis on paljude loomade, sisalike ja maodega mittesöödavad. See on väike, kuid väga ohtlik kiskja. Sageli tapab ta kõik oma ohvri järeltulijad ja sööb ainult väikese osa saagist. Ülejäänu peidab varahoidlas. Härja teeb innukalt röövijaid rünnakute vastu, kus ta tapab kanad, kuni inimesed kuulevad. Metsa valgetuhkrute paaritumisaeg langeb veebruar-aprill. Metsa tuhkrud kasvavad tavaliselt ainult üks kord aastas. Eriline abielu rituaal kestab umbes tund. Meeskond "mängu" ajal hammustab naist kaela ääres, kuid naine kannatab kannatlikult sellist julma kohtlemist. See rituaal suurendab meeste suguelundite aktiivsust ja tagab eduka viljastamise. Paaritamismängu lõpus paarituvad loomad mitu korda. Naine ehitab kuiva rohu ja sambla uteliailta silmadelt hästi peidetud pesa. 40-43 päeva pärast paaritumist sünnitab ta 5-10 noort. Ainult naised hoolitsevad väikelaste eest. Esimestel päevadel pärast seda, kui noored on sündinud, lahkub naine pesast vaid lühikest aega, et süüa ja aidata. Loomad ei pesa pesas kunagi, nii et see jääb alati puhtaks. Piima söötmine kestab üks kuu, selle perioodi lõpus toob naissoost väikelastele väikesed lihatükid, mida noored hakkavad sööma enne laktatsiooni lõppu. Ühe kuu vanuselt avavad noored oma silmad ja esimest korda lahkuvad pesast. Kolme kuu pärast saavad nad ise hoolitseda, kuid nad on endiselt emaga.

Paljudes Euroopa piirkondades on metsa tuhkrute arv järsult vähenenud. Varem oli ta sageli külade külastaja, kuid hiljem sai maaparandamise tulemusena hävitada paljud tema elupaigaks sobivad kohad.

Välimus

Mädarõigas on suhteliselt väike karusloom. Vasika mehe pikkus võib ulatuda 50 sentimeetrini ja naised - 40 sentimeetrit. Sel juhul on sabal kuni 20 sentimeetrit. Nende loomade kuulsad karusnahad on must-pruunid toonid, külgedelt värvitud kastanivärviga. Nende loomade väikeste ja mustade silmade kohal on kollased ja valged täpid, koon on sama värvi.

Mida tuhkrud söövad?

Nagu eespool mainitud, on tuhkruteks tüüpiline kiskja. Ta ei saa kunagi oma vabal tahtel süüa taimset toitu. Need toetajad söövad innukalt rotte ja hiiri, samuti mürgiseid viippe. On uudishimulik, et maod hammustused ei kahjusta neid loomi. Et saada rõõmsameelne ja hiilgav eine, peab tuhkrut jahtima, näidates ebatavalist salakavalust, vastupidavust ja agilityt.

Kuid mitte alati ei ületa ülalmainitud omadused ja oskused paugu. Vahel ei kanna jahipidamine mingit vilja. On uudishimulik, et loom ei ole selle pärast eriti mures: tuhk sööb rahulikult teod, rohutirtsud, varastab looduslike mesilaste maitsvat mett, sukeldub kalade reservuaaridesse. Ainult erandjuhtudel lähevad need olendid muru, söövad marju ja rohu.

Vihma kana koorikud!

Horus (foto sellest kiskjast on esitatud artiklis) on tõeline kana koostöö ja kogu linnukasvatus! Mitte kaugel tema taga ja ermiinist ja isegi imelikust. Pole ime, et nende loomade reidid maapiirkondades on juba suletud legende. Lisaks hävitavad need Cunha perekonna kiskjad mitte ainult kanade koorega munade söömisega, vaid võtavad ka ööseks või isegi rohkem kanu.

Eluviis

Looduses eelistab täiskasvanud tuhk üksi elada. Neid loomi on pakendis raske näha, sest nende moraal ja iseloom ei lase neil kunagi ühel territooriumil koos minna. Zooloogid kirjeldavad pugnatsete valgetuhkrut kui huvitavat metsloomade nähtust: kaks meest, kes ei jaota territooriumi omavahel, hakkavad üksteist rünnama, põrgatama, hammustama, kiputama valu, kriimustuste ja tumblingi eest (vt foto allpool).

Rasedusel on trochees

Rasedus naistel toimub kuni kolm korda ühe aasta jooksul. Ühes pesakonnas saadakse tavaliselt kuni 12 tuhkrut. Poisid on sündinud täiesti kaitsetud ja pimedad. Naine toidab neid piimaga kaks nädalat. Selle perioodi lõpus hakkavad noored sööma köögiviljatoitu ja seejärel - tavalist toitu.

Kuidas elab vene metsa tuhk?

Mustad või metsaheited on Euraasia tüüpiline elanik. See loom oli kodustatud inimestel Venemaal. Sellel vormil on nimi - tuhk või polemus-albiino. Kui me räägime selle looma geneetikast, siis see liik on täiesti ja vabalt ületatud, andes erinevaid värvi variatsioone.

Metsametsad on Lääne-Euroopas laialt levinud, kuid isegi seal on nende elupaigad järk-järgult vähenemas. Suurbritannias, enamikus Venemaalt (va Kaukaasia) on Põhja-Karjalas ja Alam-Volga piirkonnas suur hulk neid loomi. Neid loomi uurivad teadlased usuvad, et viimasel ajal on nad suutnud asuda Soome metsadesse. Lisaks elab metskrett Loode-Aafrika piirkondades.

Vähe steppide valgetuhkrust

Teine selle perekonna esindaja on steppide poeg või valge tuhk. Selle liigi esindajad on meie planeedil suurimad tuhkrud. Nad eristuvad oma sugulastest kõrge, kuid harva karusnahaga. Sellepärast ilmub nende villast läbi paks, kuid kerge alus.

Steppe-tuhkrud on laialt levinud Lääne-Jugoslaavias ja Tšehhi Vabariigis, Venemaal asuvates stepides, metsa-stepides ja poolpõrandates (alates Transbaikaliast Kesk-Amurini). Sa võid nendega kohtuda Kesk- ja Kesk-Aasias kuni Kaug-Idani. Zooloogid ütlevad, et viimaste aastakümnete jooksul on selle trokseeliigi levik laienenud läände ja veidi põhja poole. Steppe ferret püüab vältida metsi ja asulaid.

Mis sööda steppide tuhkrud?

Nagu kõik marteners, on steppide poeg on tüüpiline kiskja. Ta jahtis hamstrite, gopherite, väikeste näriliste eest. Ta sööb konnad, mürgised maod ja linnud rõõmuga. В летний период степные хори могут охотиться на беспозвоночных животных: жуков, стрекоз, червей, пауков. Те степные создания, которые обитают близ водоемов, приловчились вылавливать водных животных, например, речных полевок.

Как и все остальные хорьки, эти создания причиняют немалый вред домашнему птицеводству. Väärib märkimist, et selline maine rikub sageli loomade elu, sest mõnikord süüdistatakse neid midagi, mida nad üldse ei teinud. Seda seetõttu, et steppide valgetuhkrud võivad asendada oma suguvõsa- ja närvilisa. Väljaspool asulaid on need olendid väga kasulikud, hävitades närilisi.

Mees ja mees

Inimese ja tuhkru sõprus ei ole leiutatud legend, vaid tõeline tõde. Noorte loomade puhul, kes on võetud lõhest, on üsna kerge lasta. Seda kasutasid mõned jahimehed, kes leidsid neile jahi jaoks praktilist kasutamist: nad kasutavad neid küülikute asemel koerte asemel.

Sellegipoolest on tuhk, mille foto on meie artiklis korduvalt olemas, kiskja ja seetõttu peaks inimene olema temaga suhtlemisel äärmiselt ettevaatlik ja ettevaatlik. Tuleb meeles pidada, et metsik tujus ei jäta neid loomi kunagi. Nende olendite keskmine eluiga looduses on 3-4 aastat kodus - kuni 7 aastat.

Vaadake videot: Lps lühifilm: Varastatud (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org