Linnud

Metsik - metsa lind

Pin
Send
Share
Send
Send


Ükski mets ei saa ilma selle linnuta teha. Põõsaste fraktsioonide valju ja rütmiline heli levitatakse kogu piirkonnas, eriti kevadel. Kui vaatate hoolikalt puud, näete seda. See lind ei ole häbelik ja lendab mõnikord aedades "müra", akende all olevate puude või telegraafipostide alla. Ta on väga tähelepanuväärne ja särav, on võimatu teda kedagi segi ajada. Kuid põldude tüüpe ei saa esmapilgul eristada. Eriti tavaline on meie riigis suur täpiline põõsas. Olgem selle kohta üksikasjalikumalt.

Suur täpiline tüvel: kirjeldus

Asjaolu, et seda lindu on tavaliselt kellegagi raske segi ajada, on peamiselt tingitud selle erilisest välimusest ja toidu saamise meetodist. Suurt täpilist tüki võrreldakse suurusega tiigiga, nad on umbes samasugused. Tema keha pikkus varieerub keskmiselt 22 kuni 27 cm, naised on reeglina meestest väiksemad. Linnu kaal on väike - ainult 60-100 grammi. See ei olnud mitte midagi sellist, et Suurpõõsas sai sellise nime, sest see on väga helge, kontrastse värvusega musta ja valge ploomiga ning punane (ja mõnikord roosa) allajoon.

Naissoost isane võib eristada kaela värvi järgi. Kõigil noortel on pea peal punane kork, mille vanus kaob. Punane täppala on alles ainult meestel. Pea peal on must. Lindude põsed, otsaesine, kõht - valge, sõltuvalt elupaigast, võivad varju varieeruda heledast ja läbipaistvast kuni beežini või peaaegu pruuniks. Suure täpilise põõsaga on väga korralik tiib, mis ulatub peaaegu poole meetri kaugusele (42-47 cm). Samuti väärib märkimist saba kuju. See on terav (kiilukujuline), keskmine pikkus, väga raske, kuna see mängib tuge, kui lind liigub mööda puitu. Kahvelile iseloomulik käpa struktuur on zygodactyl, st kaks eesmist tihvti on kontrastitud kahe tagumise tihvtiga. Linnu keskmine eluiga on umbes 9 aastat.

Suur täpiline põõsas: elupaik

See on väga levinud lind, kellel on lai elupaiga - Kanaari saartelt Kamtšatka ja Jaapanini. Kõige sagedamini on linnud istuv, harvem - ekslemine. Viimane on seotud peamiselt elupaikadega, mis on toiduainetega varustamise seisukohast ebasoodsad, mistõttu on linnud sunnitud viima ränded (sissetungid) naaberpiirkondadesse. Suure täpiline põõsas (fotol võib näha fotot) on elukohale väga soovimatu ja juurdub peaaegu kõikjal, kus puud kasvavad - taiga metsadest linnaparkidesse. Üllatav valik ei sõltu mitte ainult riigist, kus linnud elavad, vaid ka piirkondadest. Siis valib Siberis ja Uuralis tüvega okasmetsad ja segametsad, kuid mändide ülekaaluga ja riigi loodeosas eelistavad männimetsad, kuuskesed.

Mida siga suvi sööb?

Paljud koolist mäletavad nn õdede metsa. Nende hulka kuuluvad hunt ja tütred. Linnus eelistab asuda metsadesse, kus on palju vanu ja mäda puid. Rähnidel on väga mitmekesine toitumine. Taimse või loomasööda ülekaal selles sõltub hooajast. Tähelepanuväärne on see, et mehed ja naised saavad toitu erinevates piirkondades ja mõnikord ka eraldi metsades. Kevad-suvi toitumine koosneb peamiselt putukatest ja nende vastsetest. Esiteks, muidugi, mitmesugused mardikad, sealhulgas need, mis toituvad puidust, samuti nende vastsed: barbel, koore mardikas, härja mardikas, sügelised, ladybugs ja zlatki. Suure täpiline põõsas teeb oma nokaga 130 lööki minutis. See on üsna võimas jõud, mitte ükski viga või uss ei jää märkamata. Ka lindude toitumisse kuuluvad liblikad, sealhulgas karvane, nende röövikud, lehetäide, sipelgad. Suure täpiline põõsas ei põlata isegi karju, kui selline võimalus tekib. Samuti leiti, et mõnikord hävitavad need linnud väikeste laululindude pesasid.

Mida sarved süüa sügisel ja talvel?

Sügisel-talvel domineerivad köögivilja rikkad toidud. See hõlmab okaspuude, okaspuude, pähklite seemneid. Huvipakkuv on meetod seemnete saamiseks koonustest. See on iseloomulik kõigile põldudele, kuid see liik on toonud selle täiuslikkust. Esialgu rebib rähn koonusesse, seejärel kannab selle nokk eelnevalt valitud kohale - alasi, mis sisuliselt on klamber või pesa puidust pagasiruumi ülemises osas. Linn lööb kogu oma jõuga ühekordse tükkideks ja siis läheb söögile - peksab kaalud, ekstraktib seemned. Üks suur täpiline põõsas võib teha umbes 50 sellist anvili, kuid kasutab reeglina kahte või kolme. Seetõttu võib talve lõpus koguneda terve koonuste ja kaalude mägi ühe puu alla.

Millal on põõsa paaritumisaeg?

Nendele lindudele on iseloomulik monogaam. Nad saavutavad seksuaalse küpsuse oma esimese eluaasta lõpuks. Tähelepanuväärne on see, et paarid võivad jääda koos kuni paaritamisperioodi lõpuni kuni järgmise kevadeni. Kas nad lagunevad ja talvel eraldi, kuid järgmisel aastal taasühinevad nad.

Lindude käitumine paaritumise ajal on väga tähelepanuväärne. Selle esimesed märgid ilmuvad veebruari lõpus - märtsi alguses ja jätkuvad tõusuni kuni esimese kevadise kuu keskpaigani. Linnud alustavad paari valimist. Mehed on äärmiselt lärmakad, räägivad valjusti ja karjuvad agressiivselt. Naised reageerivad neile, kuid vähem märgatavalt. Mai keskel, kui paarid on juba otsustanud, algab pesade ehitamine.

Pesitsevad põõsad

Puu, kus õõnes paikneb, valitakse mehe poolt. Seda ei tohiks mäda, vaid pehme puiduga (näiteks haab või lepp, harva tamm või kask, lehis).

Haruldane lehtpuu, mis elab haruldaste lehtede metsades, eelistab igal aastal uut õõnsust. Kui elupaik - paks hvoyniki, siis lind naaseb vana. Õõnsus asub reeglina kuni kaheksa meetri kõrgusel ja selle sügavus on umbes 25-35 cm ja läbimõõt on umbes 10. Mees tegeleb peamiselt ehitusega ja naine vahetab seda aeg-ajalt, aeg võtab aega kuni kaks nädalat. Pähklid munevad kevadel keskel aprilli lõpus. Siduris on 5–7 väikest valget värvi muna, läikiv. Mõlemad vanemad osalevad inkubatsioonis, kuid öösel ainult mehed. Nestlings koorub alasti, abitu ja pime 10-12 päeva.

Väike ja suur täpiline põõsas: erinevused

  • Värviplaadi olemuse järgi. Väikestes liikides ei jõua põskelähedane must ribal silmakaitsele ja see katkeb valge kohaga. Lisaks sellele ei ole sellel roosa ega punakas. Aga väikese tüdruku pea kohal on punane, mustal äärel meestel ja valge naistel.
  • Suured täpilised põõsad ja väikesed täpikad on erinevad. helide olemuse järgi. Esimesel tüübil on fraktsioon väga lühike ja kestab umbes 0,6 sekundit, sisaldab 12-13 lööki, kuid neid on peaaegu võimatu eristada, sest need ühinevad ühte pidevasse heli. Lisaks kaotab see kiiresti oma heli, hakkab valjusti, kuid kiiresti kaob. Suur täpiline tüvel on 130 lööki minutis, mõnikord kuuldakse tema lööki kuni poolteist kilomeetrit. Väikese türisti tehtud helid sarnanevad rohkem laululindude häälega, nad on pikemaajalised. Ja tema osa on ka pikem, kuid mitte nii hämar, kui esimene tüüp, kestab keskmiselt 1,5 sekundit.
  • Väike täpp veidi väiksemSelle pikkus on umbes 14-15 cm.
  • Eristatakse elupaikade valiku eelistustega. Väike täpiline põõsas eelistab leht- ja segametsasid, tiikide kaldasid ja soode. Püüab vältida tumedaid okaspuid.

Kas tütrel on vaenlased?

Tundub, et selline lind põhimõtteliselt ei saa vaenlasi, sest võimas nokk võib ta enda eest seista. Kuid tegelikult on see veidi erinev. Kuigi on vähe teavet röövlindude rünnakute kohta röövlindude eest, on nad endiselt seal. Põhimõtteliselt on need ohustatud varblastest, goshawksist, tasasel maastikul - peregrine falcon.

Maapealsetest kiskjatest väärib märkimist muna ja ermine. Isegi peitsid, mis näivad olevat peidetud ja kaitstud, hävitavad mõnikord oravad, sony polkka ja punase juuksed naised (mingi nahkhiir). See juhtub, et tütred sunnitakse vanadest õõnsustest välja peajalgsetega.

Pähkli kohanemisvõime keskkonnatingimustega

Peaaegu kõigil loomadel ja lindudel on teatud tunnused, mis on tekkinud välise maailma teguritega kohanemise tulemusena. Erand ja suur täpiline põõsas. Elupaiga kohanemisvõime tunnused on loetletud allpool.

  • Kõrged küünised nende käppadel muudavad selle kergeks puukambrile või õhukestele harudele.
  • Kiilukujuline kõva saba takistab seda pagasiruumi libisemist, see sobib paremini puude ronimiseks kui lendamiseks.
  • Pikk tugeva nokk aitab puude koorega lõhkuda ja teha õõnsusi nii pesitsemiseks kui ka toidu saamiseks.
  • Pikk, õhuke ja kleepuv keel aitab saada putukaid kõige kättesaamatamatest kohtadest.

Mis on tütred

See lind kuulub Dyat-tüüpi perekonda, mis sisaldab rohkem kui kakssada liiki. Nende suurim mitmekesisus on täheldatud Põhja-Ameerika metsades. Ja meie riigis on veidi rohkem kui kümme tüki. Kõige kuulsamad neist on:

  • Suur täpp. See lind on üsna suur, tiivad ulatuvad mõnikord poole meetri kaugusele. Kõige tavalisem Euroopa metsades.
  • Selline näeb välja väike spargel, mis on peaaegu varblase suurus.
  • Teine suur mets, mis on sageli meie metsades leitud, on soovitav või must tüvi. See lind on üsna müra ja aktiivne, suured õõnsused ja sööb palju kahjulikke putukaid.
  • Roheline rähn tundub üsna ebatavaline ja ilus. Kuid ta on väga ettevaatlik, seetõttu on teda raske näha.
  • Kolme-varbad on ebatavaline lind, kuna tal puudub üks varba.
  • Kattekiht kuulub ka sellele perekonnale, kuigi see on oma käitumise ja välimuse poolest väga erinev teistest põõsastest. Ta ei õõnesta ja ei oska puude ronida.

Kus põdrad elavad

See metsa lind leitakse kõikjal, kus on puud. Enamik liike elab metsades ja eelistab üksindust. Kuid mõned võivad elada inimese lähedal, näiteks linnaparkides ja väljakutes. Pähkli normaalse elu ainus tingimus on puude olemasolu, nii et seda võib leida peaaegu kõikjal maailmas. Nad ei ole ainult Circumpolaris ja Austraalia lähedal asuvatel saartel. Pähkel on istuv lind. Ta harva elab elukohast kaugel. Tavaliselt on linnuala umbes 2 hektarit. Väga harva võivad inimesed toidu otsimisel liikuda pikade vahemaade tagant, kuid sel juhul ei naase nad tagasi. Nende omadus on vastus küsimusele, kas tütru on rändlind või mitte. Enamik neist on kõikjalised ja kergesti taluvad külma. Seetõttu pole mõtet lennata.

Puiduse elustiil

On väga huvitav jälgida, kuidas erinevad metslindid käituvad. Räpane üsna tagasihoidlik, ta ei olnud harjunud istuma. Normaalse elu jaoks on see lind piisavalt puid. Kõige soodsamad tingimused nende paljunemiseks on jõgede ja muude veekogude läheduses, eriti vihmase suvel. Praegusel ajal on puit allutatud mitmesugustele puhke- ja seenhaigustele ning putukate rünnakutele. Need on need puud ja armastavad põldu. See lind õõnestab neid mitte ainult toidu otsimisel, vaid valmistab igal aastal endale uue õõnsa. Tõsi, seda ei saa teha kõik tüübid. Näiteks kasutavad ussiaugud valmisid õõnsusi. Pähkli elustiili eripära on nende hämmastav võime kiiresti ronida. Loodus on neile ette näinud lühikeste käppadega, tugevad sõrmed ja tugev saba. Isegi põõsakarjad hakkavad pagasiruumi üles ronima, enne kui nad lendavad. Selle lindu eluviis ei muutu isegi talvel. Et vastata küsimusele, kas rähn on rändlind või mitte, peate lihtsalt minema metsale või pargile vaiksel külmal päeval. Sagedaseks osaliselt koputamiseks, mida veetakse õhus, on tõendid selle kohta, et need linnud jäävad meie piirkonnas talveks.

Mis on huvitav põkk

  • See on ainus lind, kellel on muusikaline kõrv. Pähklid võivad puitu koputada, mitte ainult toidu saamiseks või pesade valmistamiseks. Mõnikord on võimalik vaadata kuiva filiaaliga haamutavat lindu ja kuulata.

  • Üllataval kombel on tütrekeel. Mõnel inimesel võib see ulatuda 10 sentimeetri pikkuseni. See on kleepuv, teravate sälkudega, mille peale, nagu ka konksudel, kinnitab rähn puude koorest putukaid. Sellega saab ta ka puuviljadel pidu.
  • Pähkel on üks vähestest lindudest, kes ei saa kõndida maapinnal. Nende jalad ja saba on kohandatud ainult puude ronimiseks.

Niisiis oleme esitanud linde kirjelduse. Pähkel on väga ilus. Helepunane kork ja värvikas värv muudavad need linnud metsa kaunistavaks.

Millised on põldade eelised

Neid linde peeti varem metsa kahjuriteks, nad isegi üritasid neid hävitada. Aga siis selgus, et põõsad peksid ainult haigeid ja vanu puid, mis on nakatunud putukatega. Nii nad päästavad metsa kahjurite levikust. Lisaks teevad igal aastal põõsad uue õõnsuse. Ja nende vanades kodudes elavad oravad teised linnud.

Pähklid aitavad metsaelanikel mitte ainult peavarju pakkuda. Mõned nende lindude liigid eemaldavad toidust toiduks kogu puukoore, mis avaldab putukate läbipääsu. Ja teisi linde on palju lihtsam neid saada. Ja nüüd peetakse tüki üheks kõige kasulikumaks metslinduks.

Mida näpits välja näeb

Looduses on umbes 20 põdeliiki. Nad elavad Põhja-Ameerika, Põhja-Aafrika ja Euraasia metsavööndis. Nad on väikesed ja keskmise suurusega, kõik on sama struktuur. Kõige levinumad ja kuulsamad liigid on suur täpp. Linn on üsna suur. Keha on kuni 27 cm pikk ja tiibade pikkus on kuni 50. Kaal on väike, umbes 100 g.

Red Headed Woodpeck (Campephilus robustus)

See sai oma nime sulgede värvi tõttu. Pruunid ja valged, valged, hallid, mustad ja sinised või rohekad toonid on peamised värvid. On kehal ja kõik pruuni toonid. Isane punane või roosa laigud mehe pea taha ja nagu kork, kroonides kroon, annavad tüvele ilusa väljanägemise.

Kuulake türisti häält

Samad punased laigud jäävad alla. Üldiselt moodustavad must- ja valgete triipude liigid ja mustad valged laigud omapärase rütmilise mustri.

Valge põõsas (Melanerpes candidus), mis oli pärit Andidest, on nende lindude jaoks ebatüüpiline värvuseta,

Miks kutsutakse metsaarsti

Pähklid elavad seal, kus on puud: Põhja-Taigas ja linnaparkides. Puude tüübid ei ole olulised, see võib elada okas-, leht- ja segametsades.

Linn on istuv, elab samas kohas juba pikka aega. Nad rändavad teisele ainult juhul, kui on põllukultuuride ebaõnnestumine, ja nad ei naasma oma kodumaale. Sellega seoses võivad põõsad muutuda väga väikeseks ning selle taastamine võtab kaua aega.

Golden Woodpecker (Colaptes auratus)

Aretuskarjad

Paaritumisajal hakkavad isased ja naised pesa haamrima hakkama. Nad leiavad vanad haab ja 2 nädalat tööd, teevad süvendi. Saepuru kiireneb ja õõnsused õõnestavad. Mai alguses on naisel kuni 8 muna. Äsja koorunud tibudel ei ole ploomi, nad ei näe ega kuule.

Ladustamiskohas töötavad paar tammetõugu või tütred (Melanerpes formicivorus). Mees on pea peal punane kork, naisel on täiesti must pea

Chicks on samad karjuvad nagu vanemad. Kui söödetakse, siis päris goo. Näljane - gnash. Kui kõnnite puu poole ja koputate pagasiruumi kepiga, hakkavad tibud valjusti kummardama.

10. päeval ronivad nad juba õõnsa seintele ja hakkavad lendama umbes 23 päeva pärast.

Pähkli vaenlased on saakloomad, oravad, ermiinid, martenid. Inimene ei karda eriti. Nähes teda, liigub tüdruku lihtsalt teise pagasiruumi, jätkab seal koputamist ja vaatab kohapeal - kas mees on läinud.

Isane puusärk oli vasest õõnsusega, emane lendas, et seda kontrollida. Pähklid teevad enamiku töö pesakorralduse kohta

Metsamarja põkkude kaugel rattamine on hea märk. See tähendab, et metsaarst on kohustatud ja täidab oma olulist metsa kaitse ülesannet.

Kaktuse põõsas on õõnsus õõnsuses

Mitmekülgse tüveli kirjeldus

Mitmekülgse tütru eripära on selle värvus.. Noortel lindudel, olenemata soost, on parietaalses piirkonnas väga iseloomulik "punane kork". Neljateistkümne alamliigi hulka kuuluvad suurpõõsaste liigid:

  • D.m. Major,
  • D.m. Bréviróstris,
  • D.m. Kamtschathisus,
  • D.m. Rinetrum,
  • D.m. Hisranus
  • D.m. harkerti arrigoni,
  • D.m. Sanariusis,
  • D.m. thannéri le roi,
  • D.m. Mauritanus,
  • D.m. Numidus,
  • D.m. Rojlzami,
  • D.m. Jarónís,
  • D.m. Sabnisi,
  • D.m. Tundub.

В целом, подвидовая систематика большого пестрого дятла на сегодняшний день разработана ещё недостаточно хорошо, поэтому разными авторами выделяется от четырнадцати до двадцати шести географических рас.

Välimus

Размерами пёстрый дятел напоминает дрозда. Длина взрослой птицы данного вида варьирует в пределах 22-27 см, при размахе крыльев 42-47 см и массе 60-100 г. Linnuvärvi iseloomustavad valged ja mustad värvid, mis on hästi ühendatud punase või roosaka värvusega. Kõigil alamliikidel on räpane välimus. Pea ülemises osas, aga ka selja- ja seljaosas, on must sinine ja sinakas särav.

Eesmine pind, põsed, kõht ja õlad on pruunikasvalge.. Õla piirkonnas on üsna suured valged väljad, mille vahel on must seljajoon. Fly suled on mustad, valged laiad laigud, mille tõttu moodustuvad volditud tiivad viie kerge riba. Saba on must, välja arvatud paar äärmiselt valget saba suled. Lindude iiris on pruun või punane ja nokal on märg-plii-must värv. Nööri alustal algab väljendunud must triip, mis ulatub kaela ja kaela külgseina. Valge põse piirab musta triipu.

Mehed eristuvad naistest punase põiki riba kohal pea taga. Alaealiste puhul on punane must punane-must pikisuunaline löök. Vastasel juhul ei ole noorte põõsaste värvus oma ploomi värvis märkimisväärne. Sabaosa on keskmise pikkusega, terav ja väga jäik. Pähklid sõidavad väga hästi ja üsna kiiresti, kuid enamikul juhtudel eelistavad ronida puude tüvedel. Täpilised põõsad kasutavad oma tiibu ainult ühe tehase teise lendamiseks.

Eluviis ja käitumine

Suured täpilised põõsad on märgatavad ja üsna mürarikkad linnud, kes elavad sageli krundid inimese eluruumi lähedal. Kõige sagedamini esineb sellistel lindudel üksildane elustiil ja põldude massiline kogunemine on iseloomulik nominaalse alamliigi sissetungile. Täiskasvanud täiskasvanutel on individuaalne söödamaa. Söödapiirkonna suurus võib varieeruda kahest kuni kahekümnele hektarile, mis sõltub metsaala tüüpilistest tunnustest ja okaspuude arvust.

See on huvitav! Enne võõrasse võitlemist oma toitumispiirkonnas võtab omanik vastu nn konfrontatsioonilise kujutluse, milles lind avab oma nokk ja pea peal olevad sulgedest ilmneb ebameeldiv välimus.

Samasoolised isikud võivad aktiivse tõuaretuse perioodil lennata naaberpiirkondadesse, millega kaasnevad lindude vahelised konfliktid. Võõraste ilmumine kutsub esile võitlusi, kus linnud löövad üksteist käegakatsutavate löökidega oma kimpude ja tiibadega. Inimeste lähenemine ei hülga tüdruku alati, nii et lind saab lihtsalt varre ülaosale lähemale ronida või lennata ülesvoolu.

Mitu rüüstlindi elab

Ametlike andmete ja tähelepanekute kohaselt ei ole looduses suurte täpiliste põõsaste keskmine eluiga pikem kui kümme aastat. Pähkli maksimaalne teadaolev eluiga oli kaksteist aastat ja kaheksa kuud.

Elupaik

Paljude põldude levikuala hõlmab olulist osa Palearcticist. Selle liigi linnud leiduvad Aafrikas, Euroopas, Balkani lõunaosas ja Väikeses Aasias, samuti Vahemere saartel ja Skandinaavias. Suur elanikkond elab Sahhalinis, Lõuna-Kurilis ja Jaapani saartel.

Põrsakate kuulub äärmiselt plastikuliikide kategooriasse, mistõttu saab seda kergesti kohandada mis tahes liiki puiduga biotoopidega, kaasa arvatud väikesed metsamaad, aiad ja pargid. Kodulindude tihedus varieerub:

  • Põhja-Aafrika territooriumil eelistab lind oliivi- ja pappelitsasid, männimetsasid, männimetsasid, lehtpuidust ja segametsasid koos korgiga,
  • Poolas elab kõige sagedamini põlevkivi- ja tammepõõsaste, parke ja metsaparki, kus on palju vanu puid,
  • Meie riigi loodeosas on täpiline põõsas erinevates metsavööndites, sealhulgas kuivad karvad, raiutud kuuskesed, okas-, sega- ja lehtmetsad.
  • Uurali ja Siberi territooriumil eelistatakse segametsad ja okaspuud, mille ülekaal on mänd, t
  • Kaug-Ida territooriumil eelistavad selle liigi linnud jala- ja mägipuust ja seedripuust metsi,
  • Jaapanis elavad täpilised põõsad leht-, okas- ja segametsad.

See on huvitav! Nagu on näidanud pikaajalised tähelepanekud, on noored linnud liikumisele kõige levinumad ja vanad põõsad harva lahkuvad oma asustatud pesitsuspaikadest.

Biotoopis võib täpiliste põõsaste koguarvu mitu korda vähendada ning elanikkonna taastamise protsess kestab mitu aastat.

Suure mitmekesise põldude toitumine

Põrsakäru toiduvarustus on väga erinev ning taimse või loomse päritoluga toidu ülekaalus sõltub otseselt hooajast.

Mehed ja naised toituvad erinevat tüüpi territooriumidest. Kevad- ja suveperioodil söödavad paljusid põõsad väga palju erinevaid putukaid ja nende vastseid, keda esindavad:

  • barbel
  • zlatkami
  • koore mardikad
  • hirve mardikad
  • lehtede mardikad,
  • ladybugs,
  • kurat,
  • jahvatatud mardikad
  • rajad,
  • liblikate imago
  • horntails
  • lehetäide
  • koktsid,
  • sipelgad.

Mõnikord söövad põõsad koorikloomi ja limuseid. Hilinenud sügise alguses võib selle liigi linde leida inimeste eluaseme lähedal, kus linnud söövad söötajates või mõnel juhul söövad kaelasid. Tähelepanu juhitakse ka laululindude pesakondade hävitamisele, kaasa arvatud põldlindude püüdjad, redstart, tihane ja peenikud, Slavok.

Sööda koristatakse puude kere ja pinnase pinnal.. Kui putukad avastatakse, hävitab lind tugeva nokaga puhumise või kergesti tekitab sügava lehtri, mille järel ekstraheeritakse saak keelega. Perekonna tüdruku esindajad reeglina õõnestavad ainult haigete ja kuivatatud puude, mida kahjustavad kahjurid. Kevadel söövad linnud putukaid, hävitavad putukad ja kasutavad ka langenud vilju või porgandit.

Sügis-talveperioodil domineerivad põõsaste toitumises taimset päritolu, mis sisaldab rohkesti valke, sealhulgas mitmesuguste okaspuude, tammetõrude ja pähklite seemneid. Selle liigi lindude puhul on tüüpiline viis, kuidas toitaineid kasvatada mändidest ja kuuskestest, kasutada mingi „sepistamist”. Pähkel purustab haru välja, mille järel see langeb oma nokasse ja kinnitatakse eelnevalt valmistatud alasi sisse, mille puhul kasutatakse ülemist varreosa looduslikke lõhesid või iseseisvaid auke. Siis annab lind tugeva löögi oma nokaga ühekordseks ja seejärel kaalud maha ja seemned ekstraheeritakse.

See on huvitav! Varakevadel, kui putukate arv on äärmiselt piiratud ja söödavad seemned on täielikult lõppenud, murduvad põõsad lehtpuupuude ja juua mahla läbi.

Ühe kirikliku põõsaga hõivatud territooriumil on võimalik paigutada veidi rohkem kui viiskümmend sellist erilist “anvili”, kuid sagedamini kui lind kasutab neid neli. Talveperioodi lõpuks koguneb puude alla terve mägi purustatud koonused ja kaalud.

Samuti söövad linnud seemneid ja pähkleid sellistest taimedest nagu sarapuu, pöök ja tamm, sarvkivi ja mandlid. Vajadusel söövad täpilised põõsad õrnade haavapuu- ja männipungade, karusmari- ja sõstarmassi, kirsside ja ploomide, kadaka ja vaarikate, astelpaju ja tuhaga.

Looduslikud vaenlased

Praeguseks on üsna vähe teavet, mis näitab rünnakut kirevate põõsaste röövloomade vastu mõõdukates laiuskraadides. On hästi teada juhtumeid, kus põõsad ründavad põõsastega, keda esindavad vutid ja goshawks. Maapealsete looduslike vaenlaste hulgas on männimängu ja võimalusel ermine.

Väljaspool metsaalasid on peregrine falcons oht suurele täpilisele tüvele.. Varasemad andmed saadi, mis näitasid, et Jamali tundra territooriumil asuvad põldpõõsad peaaegu täielikult hävitavad tütrepopulatsiooni. Linnupesad hävitavad tavaline orav ja dormouse, ja punane õhtupool on üks potentsiaalselt ohtlik värvikate põõsaste jaoks.

Lindu võib sundida õõnsusest, mis on valmis pesa loomiseks isegi tavalise jõllitama. Suure täpilise põõsa pesades leitakse mõningaid verd imavaid putukaid, kaasa arvatud kirbud Serathorhyllus gallinae, Lycostosris Crestrestros, Etotobrija marginata ja irotobrijaa nivalis, ja 16% -lise karusnahast meuroforofoobia, ning Echotobrija nivalis, mis on lupuse arv, Nestlibud kannatavad tihti kesetest ja keskmistest rünnakutest. Põrsapuude suudmealadel leiti Sternostostom hylandi.

Paljunemine ja järglased

Traditsiooniliselt on täpiline põõsas monogamiline lind, kuid Jaapanis on teada polüandria juhtumeid. Märkimisväärne osa lindudest hakkab kasvama ühe aasta vanuselt ja mõned loodud paaridest, isegi pärast aretusperioodi, jäävad koos kuni järgmise kevadeni. Lõuna- ja põhjapopulatsioonide pesitsemise aeg ei ole liiga erinev. Abieluaktiivsuse suurenemine püsib kuni märtsi keskpaigani ja mai keskel lõpeb paari moodustumine, nii et linnud alustavad õõnsuses pesa ehitamist, mis asub reeglina mitte rohkem kui kaheksa meetri kõrgusel.

See on huvitav! Aprillikuu lõpus või mai esimesel kümnendil laseb kirjatüki naissoost neljast kuni kaheksast valget värvi munast. Haudumist teostavad emased ja isased kaheteistkümneks päevaks, seejärel sünnivad pimedad ja alasti, täiesti abitu tibud.

Kümne päeva vanustel lastel suudavad tibud sissepääsu juurde ronida, kasutades tuge kandjal.. Mõlemad vanemad toidavad tibusid. Pesas on tibud kuni kolme nädala vanused, pärast mida toimub lennuõpe, mille käigus osa sugukonnast järgneb naissoost ja teine ​​järgneb isasloomale. Tüdrukud, kes on õppinud kümme päeva lendama, toituvad nende vanematelt, pärast seda saavad linnud täieliku sõltumatuse.

Vaadake videot: Suvelaul (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org