Loomad

Giant Anteater: elupaik, huvitavad faktid, fotod

Pin
Send
Share
Send
Send


Selle artikli lugemise abil saate teada, kus anteater elab. Väärib märkimist, et maailmas on palju erinevaid loomi. Kääbus anteaters, mille kaal on väiksem kui pool kilogrammi, ja keha pikkus vaid 15 sentimeetrit, hiiglaslikule võõrastele. See kasvab rohkem kui meetrit ja kaalub umbes kolm kümmet kilogrammi.

Traditsiooniliselt, nagu enamikus imetajates, on isased märgatavalt suuremad kui naised. Nende peamine eristav tunnus on pikk ja torukujuline koon, mis lõpeb väikese suukaudse piluga, väga kitsas. Samal ajal on kõrvad üsna väikesed ja silmad on väikesed.

Erinevate antüüride saba on erinev. Näiteks on kääbus-tantsijal või tamandoisil palja saba, millel on haarav refleks. Ka anteaters eristatakse ussikeelega. See on piisavalt pikk, sest see on mingi organi lõks. Anteater niisutab seda kleepuva sülgiga. Hiiglaslik anteater võib sellist keelt pikkusega kuni 60 cm. Selle näitaja kohaselt on nad kõigi planeedi maismaaloomade liidrid.

Selle looma keha on reeglina kaetud paksu karvaga. Juuksed on pehmed ja lühikesed väikeste üksikisikute jaoks, kes on selle pereliikmete jaoks suured ja pikad. Värv on kõige kontrastsem. See võib olla hall või pruun. Enamiku neljavardaliste toonerite puhul on iseloomulikud tumedad triibud või suur kogu must kehaosa.

Ainult esmapilgul tundub nende kolju tundlikuna, tegelikult on luud väga tugevad ja paksud. Söögiriistad on väga sarnased armadillodele ja laiskadele. Peamine erinevus seisneb selles, et neil pole täielikult hambad.

Jaotuspiirkond

Selle pere esindajad üleujutasid mitu kontinenti korraga. Kui vaenlane elab, on see enamasti soe ja niiske. See on sageli vihmametsade tsoon. See on viis, kuidas vastata küsimusele, kus vaenlane elab, millises looduslikus tsoonis?

Neid suurepäraseid ja armasid loomi saab kohtuda Mehhikost Kesk-Ameerikasse. Ja ka Brasiilias, Boliivias ja Paraguays. Kus tsoonis elab, millises vööndis sa õpid sellest artiklist. Täpselt öeldes on tegemist troopiliste vihmametsadega ja rohumaaga.

Kõige sagedamini, teadvustades, kus elavdaja elab, millised fotod on selles artiklis, märgivad teadlased, et need on troopikas metsad. Aga sa võid sageli kohtuda teda avatud ruumides. Näiteks savannade jõgede kaldal.

Nüüd sa tead, kus elab vaenlane, millisel mandril. Loomad juhivad maapealset elustiili, kuid põhimõtteliselt viitab see hiiglaslikule süütele. Woody elustiil kääbus anteaters. Kuid üks kõige levinumatest nelja sõrmega tuuneritest viib kombineeritud elu - nii puudelt kui ka maapinnalt.

Nende tegevuse periood langeb pimedale. See algab hämarikust maapinnale ja jätkub kogu öö. Toiduvaliku toitu ei saa nimetada väga mitmekesiseks. Enamasti on need termiidid või sipelgad. Meie artikli kangelased hävitavad oma hooned oma võimsa esikäppadega. Pärast seda hakata koguma pika ja kleepuva keele putukaid.

Mõnikord söövad mesilased või mardikas vastsed. Loomaaias hoitavad jalaväelased võimaldavad endale mitmekesisemat menüüd. Näiteks süüa puuvilju. Tuletame meelde, et neil ei ole hambaid, nii et üks mao osa on varustatud võimsa lihaga, et lihvida kogu kehasse sisenev toit. Lindudel on täheldatud siseorganite sarnast struktuuri. Niisiis õnnestub neil toitu peenestada. Seda protsessi tugevdavad väikesed veerised või liiv, mida anteaters sageli juhuslikult alla neelavad.

Sense organid

Söögiriistadel on suurepärane lõhn. Samal ajal on nägemine ja kuulmine väga nõrgad. Neid kaitstakse kiskjate eest võimas küüniste poolt. Samal ajal juhivad nad valdavalt ühte elu. Paaril on võimalik ainult vasikatega naisi kohtuda. Söögiriistad kasvavad kord aastas. Naine sünnib ühe lapse, kes elab seljal kogu lapsepõlves.

Huvitav on see, et Maa antennid ilmusid päris kaua aega tagasi. Nende fossiilsed jäägid on kõige sagedamini Lõuna-Ameerikas. Umbes umbes 23 miljoni aasta eest alanud varase Mioceni perioodi jooksul. Enamik teadlasi on veendunud, et anteaters on isegi vanemad. Tõsi, nende arv on viimasel ajal märkimisväärselt vähenenud. Kuid need ei kuulu peaaegu igasse Punase Raamatusse.

Neli sõrmejooks

Nende loomadega lähemale tutvumiseks keskendume ühele kõige levinumale esindajale - neljajalgse anumatile. See on naljakas ja väga atraktiivne loom.

Konkreetse tuumori keha on 55–90 cm pikkune. Ja see ei loe saba, mis ulatub kuni pool meetrit. Üksikisikute kogu kehakaal kaalub viis kilogrammi.

Seda seerumiliiki nimetatakse ka Mehhiko tamanduaks, nimest selgub, kus elavastaja elab. Tal on kumer ja piklik koon, tema suud on läbimõõduga üsna väike. Piisab ainult keele läbimiseks, mille pikkus on keha selliste parameetritega tõesti muljetavaldav. Keel tamandua umbes 40 cm.

Nagu kõigil nelja sõrmejooksudel, on tamandua tihe saba, mõnedel esindajatel on see täiesti alasti, teised on ainult alasti. Ta ise on ebakorrapärase kujuga, kaetud erineva suurusega märkidega. Tamandua silmad on väga nõrgad, nad näevad väga halvasti. Samal ajal näitavad suured kõrvad, mis peaaegu alati püsti seisavad, et orel mängib oma elus suurt rolli. Nad saavad kogu maailma kohta teavet kuulmise kaudu. Oma eesmistel käpadel võivad nad näha nelja varba koos küünistega ja tagakäpadel viis küünt.

Selle seerumi karusnahk on paks ja jäik, tihti väga õrn. Selleks, et kaitsta kiskjate ja teiste halva soovijate eest, võib Mehhiko tamandua oma anaalsele näärmele eraldada tugevat ebameeldivat lõhna. See juhtub siis, kui nad tunnevad vahetu ohu. Selle funktsiooni jaoks nimetati neid isegi metsa haisutajateks.

Kus elab Tamandois Anteater?

Konkreetsemalt elab see anteater Lõuna-Ameerika mandri metsades. Seda võib leida Trinidadist Venezuelale. Ta elab Põhja-Argentinas, Uruguays Lõuna-Brasiilias. Täpsemalt, Mehhiko tamandua leidub Kesk-Ameerikas. Neid võib leida ja pildistada ka Mehhiko kaguosas. Antiteersed looduslikud alad on troopikad ja savannid.

Enamasti valivad nad metsa servad ja üsna väikesel kõrgusel - kuni kaks tuhat meetrit merepinnast. Nad armastavad elada väikeste tiikide lähedal, samuti puude läheduses - epifüütides ja lianas.

Eluviis

Nagu ülejäänud anteaters, jäävad nelja sõrmega ööd ka ööd. Päeval on need õõnsustes või aukudes. Aga Mehhiko tamandua võib leida ööpäevas. Nad on suutelised ärkama kuni kaheksa tundi päevas.

Sageli söövad nad ilma puudeta. Jalutades maapinnal vähe, aeglaselt ja ebamugavalt. Selles on nad väga erinevad hiiglaslikest annekestidest, mis suudavad arendada väga suurt kiirust.

Huvitav viis nende teisaldamiseks. Et jalgsi tundmata jalgu vigastada, liiguvad nad jalgade välisservadel. Ja enesekaitseks kasutatakse haaratud esipead. Kui see vaenlase vastu langes, siis nad puude vastu võitlemiseks kindlalt kinni haaravad mõlema käppaga haru. Kui nad on kohapeal, toetudes mingi toetusele. Näiteks puu tüvele või kivile. Neil on ka väga naljakas kaitsev taktika - langeda seljale ja võidelda kõigi nelja jalaga. Nende peamised detraktorid on suured maod, kotkad ja jaguarid.

Kui kaua anteaters elavad?

Teadlastel õnnestus ühekordselt ja poolteist aastat fikseerida maksimaalne eluiga. Naised saavad esimese eluaasta lõpuks seksuaalselt küpseks isikuks. Rasedus kestab neli ja pool kuni viis kuud. Ainus laps sünnib kevadel.

Söögiriistad toituvad termiididest ja sipelgadest. Nad leiavad need lõhna järgi. Samal ajal määratakse eelnevalt kindlaks söövitavad ja ohtlikud kemikaalid ning neid ei söö. Nad armastavad mesilasi ja mett. Vangistuses on nad isegi liha osas nõus.

Giant Anteater: fotod, kirjeldus

Nagu eelnevalt mainitud, on loomastiku kolmeliistmelise esindaja esinemine väga ebatavaline. Hiiglaslik anteater on Lõuna-Ameerika suurim kiskja. Selle keha pikkus on 1,30 m, kaaluga 40 kg. Pikkusele lisatakse pikk pikkus kohev saba. Jäsemed ei võimalda kiskjal kiiresti liikuda, kuid nad on relvastatud võimsa küünega (1-7 cm).

Pea suurus on väike, kuid koon on äärmiselt piklik (25-30% keha pikkusest) ja kitsas. Metsaline peaaegu ei suuda suhu avada, sest lõualuud on kasvanud koos. Koonitoru lõpus on ninasõõrmed ja väike suu. Anteateril pole hambaid. Keel 55–60 cm pikk on kõige võimsam lihas.

Kolme toedega ilusad juuksed on paksud, karmid ja äärmiselt elastsed. Koon on praktiliselt karvutu, keha poole pikeneb, muutudes mahuka harjaks, mis asub mööda harja. Jaladel on samad lopsakad koristused.

Saba on võõraste uhkus! See on kaetud pikkade juustega (60 cm). See ilu ripub maapinnale. Sellise sabaga võib loom kergesti peita nagu soe tekk. Kõige sagedamini on hiiglasliku juuksuri juuste värvus hõbedane, halli tooniga, mõnikord leidub kakao värvi. Läbi kogu keha diagonaalselt, rindkere ja ristiku vahel on lai must triip. Saba alumine osa, alumine ja pea on must-pruuni värvi.

Mis sööb ründaja?

Hiiglaslik anteater toitub peamiselt sipelgadest, loomade nimest on see kohe selge. Hämmastavate röövloomade menüüsse kuuluvad röövikud, termiidid, millipedes, puidupuu, putukate vastsed. Kui lemmiktoitu ei õnnestu saada, sööb loom naudib marju.

On väga naljakas vaadata, kuidas anteater süüa antikupu juures. Esiteks teeb ta küünaldega putukate majas augu. Siis libiseb ta õhuke, pikk kleepuv keel. Metsaline tungib need kõik sipelgatõugudesse, kus sajad putukad kleepuvad keelele. Huvitaval kombel on need loomad kergesti kohanevad mitmekesisemate toitudega. Nad söövad söögiisu, liha, keedetud muna ja isegi piima. Ainult enne söötmist tuleb toitu hakida hakkama ja liha tuleb jahvatada, sest seent on suu väga väike. Suured tükid, ta lihtsalt ei lükka seda.

Paaritumisaeg

Giant anteater viitab metsloomadele, kes sõidavad ükshaaval. Loomulikult kohtuvad paarid, kuid mitte meessoost naisega, kuid ema, kes tõugab oma poisi. Alles siis, kui tuleb paaritamisperiood, mis toimub igal aastal kevadel ja sügisel, kas anteaters kohtuvad järglaste jaoks.

Olles täitnud oma kohustuse, olles naise viljastanud, jäi mees uhkelt pensionile ja naaseb igavese rändaja üksildale elule. Naine peab kubi kandma umbes kuus kuud ja seejärel hoolitsema selle eest.

Järglaste hooldamine

Söögiriistad paljunevad väga aeglaselt, sest ühes pesakonnas on ainult üks väike poiss. Ta on sündinud kaetud karvaga, vastsündinud lapse kaal on umbes 1,4–1,8 kg. Ema ema instinkt on äärmiselt tugev: ta pühendab kogu oma elu järeltulijatele. Kui naisel ei ole aega ühe poisi kasvatamiseks, hoolitseb naine juba teise eest.

Kui beebivastaja on sündinud, elab see peaaegu kohe ema tagaküljel. Sellest hetkest alates reisib poiss sel viisil. Kui vaadata seda väikest perekonda, siis ei märka kohe, et poiss on asunud naise tagaküljele, nii et tema karusnahk liidab ema karusnahaga. Ühe kuu vanuselt saab väike karvane kiskja iseseisvalt liikuda. Tema ema taga ei rullu ta enam, kuid kõnnib oma sõna otseses mõttes oma kontsaga. See kestab seni, kuni noor anteater on kaks aastat vana. Ainult selles eas muutub loom iseseisvaks ja saab ilma ema hooldamiseta.

Giant Anteater: Huvitavad faktid

Antikehi maailma uurivad spetsialistid on õppinud nende loomade kohta palju huvitavaid fakte:

• Predatori keel töötab unikaalse kiirusega. Hetkeks väljub hiiglaslik süütaja ja tõmbab selle umbes 150-160 korda.
• Keele pikkus on umbes 60 cm, millel ei ole maapealsete elanike seas analooge.
• Päevasel ajal suudab anteater süüa umbes 30 000 putukat.
• Keelega seotud lihased on kinnitatud rinnakule.
• Söögitoru hambad on oma kõhus, mis on väga lihaseline. Selle seintel on tugev keratiniseeritud kõnniteel.
• Putukad sisenevad elusesse loomade magu ja taevas keratiinsed okkad ja põsked põskedel takistavad neil tagasi tulla.

Anteater ja mees

Lõuna-Ameerika põliselanikud jahti alati liha jaoks hiiglaslikke antiteere. Kuid nende loomade arv vähenes vältimatult mitte ainult sel põhjusel. Fakt on see, et need sõltuvad tavapärase toidu konkreetsetest allikatest. Looduslikud elupaigad hävitati ja sellise inimtegevuse tulemusena olid nende hämmastavate kiskjate liigid väljasuremise äärel. Kohtumine hiiglasliku metslaste ees on muutumas üha raskemaks. On kurb märkida, et nende arv loomaaedades on samuti ebaoluline, hoolimata sellest, et vangistuses on need kiskjad täiuslikult aklimatiseerunud. Ainult siis, kui luuakse soodsad tingimused tuumorite ellujäämiseks, saavad inimesed aidata selliseid ebatavalisi looduse olendeid taastada nende numbrid uuesti ja neid ei ohusta väljasuremine.

Anteater - kirjeldus, struktuur. Mida näeb välja anteater?

Antüüride suurus varieerub sõltuvalt liigist, nii et suurim hiiglasuurja saavutab kahe meetri pikkuse ja huvitav on see, et pool selle suurusest langeb sabale. Selle kaal on umbes 30-35 kg.

Väikseim kääbussööja on ainult 16-20 cm pikk ja kaalub mitte üle 400 grammi.

Anturi pea on väike, kuid tugevalt piklik ja selle pikkus võib olla 30% selle keha pikkusest. Anturi lõualuuded sulandusid praktiliselt kokku, nii et tal ei ole võimalik oma suu lahti avada, kuid ta ei pea seda ka tegema. Nagu hambaid. Jah, antimehed ei ole sõnast üldse hambad, kuid hammaste puudumist kompenseerib enam kui anteateri pikk ja lihaskeel, mis ulatub kogu oma koonu pikkusele ja on selle looma tõeline uhkus. Hiiglasliku tantsija keele pikkus ulatub 60 cm-ni, see on pikim keel kõigi elavate olendite seas, kes elavad Maal.

Antennide silmad ja kõrvad ei ole suured, kuid käpad on tugevad, lihaselised ja lisaks on nad relvastatud pikkade ja kõverate küünistega. Need väga küünised on nende väljanägemise ainsad üksikasjad, mis tuletavad neile meelde nende suhet lõhede ja armadillosega. Söögiriistad on ka hästi arenenud võlu ja võivad lõhna kaudu lõhna saada.

Ka anteaters on päris pikkade ja lisaks ka lihaste sabade omanikud, kellel on kasulikud rakendused - nende abivahendid võivad puude kaudu liikuda.

Hiiglasliku sarviku juuksed on pikad, eriti sabal, mis teeb selle nagu luud. Teistel seerumiliikidel on vastupidi lühike ja karm vill.

Kus ründaja elab

Nagu teisedki oma poolhambulised sugulased, elavad anteaters ainult Kesk- ja Lõuna-Ameerikas, eriti paljud neist elavad Paraguays, Uruguays, Argentinas ja Brasiilias. Nende elupaikade põhjapiir on Mehhikos. Anteaters on soojust armastavad loomad ja elavad vastavalt ainult sooja kliimaga kohtades. Nad armastavad asuda metsadesse (kõik ründajad, välja arvatud hiiglane, kergesti ronida puid) ja rohumaa tasandikud, kus elavad paljud putukad - nende potentsiaalne toit.

Antimeeride vaenlased

Samas võivad ka ründajad ise saagiksid teiste ohtlike röövloomade, eriti jaguaride, pantherite ja suurte paadide jaoks. Tõsi, viimaste kaitsmiseks on anteatersil oluline argument - lihaste jalad koos küünistega. Ohu korral kukub anteater selja taha ja hakkab kõikides neljas käppes kõigis suundades liikuma. Ükskõik kui naeruväärne ja kohmakas sarnane vaatepilt välja näeks, võib sellises asendis tekitada tõsiseid haavu oma potentsiaalsele kurjategijale.

Pygmy anteater

Vastupidi, Lõuna-Ameerika vihmametsades elav väikseim anteater. Dwarf anteater teab, kuidas puude ronida, lisaks sellele on tema jaoks puid ohustatud varjupaik röövloomade eest. Sarnaselt teistele anteaters, toitub see väikestel putukatel, sipelgadel, termiididel ja on öine.

Anteater Tamandois

Ta on nelja sõrmejooks, kes elab Kesk-Ameerikas ja eriti paljud neist on Lõuna-Mehhikos. See on suhteliselt väike suurus, see on rohkem kui kääbus anteater, kuid palju väiksem kui hiiglane, selle keha pikkus on kuni 88 cm, kaal on 4-5 kg. Также как и его карликовый сородич, тамандуа прекрасно лазит по деревьям, согласно наблюдением венесуэльских зоологов, на деревьях проводит от 13 до 64% своей жизни. Имеет слабое зрение, зато отличное обаяние, по нюху находит свою любимую добычу, муравьев и термитов.

Интересный факт: индейцы Амазонки давно приручили муравьедов тамандуа, которых издревле используют для борьбы с муравьями и термитами в своих домах.

Kuidas rünnakud on

Antimehed mateeruvad kaks korda aastas: kevadel ja sügisel. Rasedus kestab sõltuvalt liigist kolmest kuust kuue kuuni, pärast seda sünnib täiesti alasti vähe anteater, mis on juba võimeline emale tagasi ronima.

Huvitav fakt: isa anteaters osalevad ka aktiivselt oma laste kasvatamisel, kes kannavad selja koos emaga.

Kuni kuu eluaastani liiguvad väikesed anteaters ainult oma vanemate seljal ja hakkavad alles siis võtma oma esimesed iseseisvad sammud.

Söögivaba vasikate toitmine meile ei pruugi tunduda täiesti erapoolikust vaatemängust, ema ja isa anteaters taaselustavad erilise massiga pooleldatult lagundatud putukaid, mis on toitu noorte tuubide kasvatamiseks.

Huvitavaid fakte anteaters

  • Ühine räpane anteater võib süüa päevas kuni 30 tuhat sipelgat või termiiti.
  • Antimehed ei ole karjaloomad, eelistavad üksinda elu, maksimaalset perekonda. Kuid vangistuses viibimine võib üksteisega hästi mängida.
  • Antikehade olemus on rahu armastav, mille kaudu nad on täiesti sobivad kodustamiseks, saavad ideaalselt sattuda rohkem tuttavate lemmikloomadega: kassid ja koerad ning isegi armastavad mängida lastega. Tõde on hoida kummitus kodus ei ole nii lihtne, sest nad absoluutselt ei saa seista külma, soodne temperatuur neile ei tohiks olla alla 24-26 C.
  • Söögiriistad on muuhulgas head ujujad, nad võivad kergesti ujuda troopilistes reservuaarides.

Kus anteaters elavad?

Nende imetajate elupaik on mõlemad Ameerika mandril, anteaters elavad Paraguays, Mehhikos, Venezuelas, Argentinas, Uruguays ja mõnes teises riigis.

Hiiglaslike antitaaride paar vaatleb toitu otsivat territooriumi.

Need mittetäieliku hambaarsti rühma esindajad elavad rohumaailmades (nimetatakse pampadeks, kus muide elab hiiglaslik seerum), samuti kerge metsa (see kehtib ka teiste antitaarliikide kohta, kelle elu on lahutamatult seotud ronimispuudega).

Nende imetajate suurim aktiivsus avaldub pimedas. Päeviti lõõgastuvad puhkeained, nad võivad üsna kergesti lasta ennast lamada avatud ala keskel, keerdunud, sest seal ei ole praktiliselt kedagi neist karta.

Naissoost hiiglaslik seerum, mille taga on poiss.

Eluviisides on anteaters üksildased, nad ei taha lihtsalt elada paarides või rühmades, vaid püüavad isegi vältida oma laadi kohtumist.

Kuulake võõraste häält

Ainsaks toidukõlblikuks toiduks on putukad. Nende loomade peamine toit on sipelgad ja termiidid. Hammaste täieliku puudumise tõttu sobivad ainult väiksed putukad söögiriistade söömiseks, nii et sipelgade ja termiitide valik ei olnud juhuslik.

Loomaaia teenija toidab termiite spetsiaalselt mahutilt.

Ebatavaline fakt roomaja toidu kohta: kui jõuad terminaalsesse, haarab looma struktuuri üksteisest lahus ja siis keele uskumatu kiirusega (160 korda minutis) kogub kiiresti suu sisse putukad.

Pygmy anteater.

Antimehed mateeruvad kaks korda aastas. Raseduse kestus sõltub seerumiliigi liigist: hiiglasliku antite emane kannab järeltulijaid 180 päeva ja kääbus anteaters sünnib 3 kuni 4 kuud pärast paaritumist.

Kõigi toorikute, välja arvatud tamandois, eluiga on keskmiselt 15 aastat. Mis puutub tamandoisesse, elavad selle liigi esindajad maksimaalselt 9-aastaseks.

Tamandois

Suurte röövlindude (kotkade), boaside ja ka jaguaride loomust peetakse loodusvastaste vaenlasteks. Kuid kõigi nende jahimeeste vastu on võõrastel hirmuäratav relv - selle küünised. Isegi kui kiskja julgeb rünnata ründajat, võib ta saada sügavaid ja valusaid haavu.

Vaadake videot: Jaguar vs Giant Anteater, Strange Battle You Have Never Seen in Wild Animals (September 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org